کنترل موسیقی می بند 6 + مقایسه و نظرات کاربران

شیائومی به تازگی از سری جدید مچ‌بندهای خود، یعنی ‌Mi Band 6 رونمایی کرد. ساعت هوشمند می بند 6، دستنبدی زیبا و کاربرپسند است، که در راستای تحقق سیاست‌های فروش شیائومی مبنی بر استفاده‌ی همگانی از تکنولوژی روز، کمتر از 50 یورو قیمت دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی می بند 6 بپردازیم. کاربران گوشی های شیائومی معمولا ترجیح می دهند، ساعت هوشمندی از همین برند داشته باشند.

موسیقی

 

معرفی می بند 6

Xiaomi’s Mi Band که در چین با نام مختصر ‌Mi band شناخته می‌شود، جزو محبوب‌ترین دستگاه‌های هوشمند پوشیدنی در سراسر جهان است که با وجود وزن بسیار پایین و قیمت ارزان عملکردهای زیاد و جالب‌توجهی دارد.

مهم‌ترین تفاوت ظاهری می بند 6 با نسل‌های قبل از خود، صفحه‌ی نمایش بزرگ و تمام رنگی‌ست. اما شاید جالب‌ترین امکان افزوده‌شده به مچ‌بند جدید شیائومی، ابزارهایی باشند که کاربران در همه‌گیری جهانی کرونا به آن نیاز دارند؛ ابزارهای شمارنده‌ی نبض و جالب‌تر از آن اکسیمتر حرفه‌ای که در طول روز دائما سطح اکسیژن خون را اندازه‌گیری می‌کند.

 

محتویات جعبه‌ی Xiaomi’s Mi Band 6

بسته‌بندی این محصول،‌ به سری‌های قبلی می ‌بند شباهت دارد و شامل مچ‌بند هوشمند، یک بند اضافی سیاه‌رنگ و شارژر مغناطیسی است. شارژری که در جعبه ملاحظه خواهید کرد، دقیقا همان شارژر سری قبلی یعنی ساعت هوشمند Mi band 5 است.

زمانی که بسته‌بندی را باز می‌کنید، احتمالا با دیدن کتاب راهنمای قطوری که حجم زیادی از بسته را اشغال کرده، تعجب خواهید کرد. حضور دفترچه راهنما به این بزرگی کاملا غیرضروری به نظر می‌رسد‌ و از این نظر، یک امتیاز منفی برای می‌ بند 6 محسوب می‌شود. گرچه اهمیت چندانی هم ندارد.

طراحی و بند

بدنه‌ی می بند 6 دقیقا همان بدنه‌ی مچ‌بند Mi band5‌است؛ قطعه‌ای پلاستیکی با شیشه‌ی مقاوم بر روی آن. از نظر سایز و وزن نیز تفاوتی بین نسخه‌ی 6 و پنج وجود ندارد.

ابعاد می بند 6: 47.4 * 18.6 * 12.7 و وزن 12.8 گرم.
ابعاد می بند 5: 46.95 * 18.5 * 12.45 و وزن 12 گرم.

شباهت سایز و وزن می بند 6 و 5 از دو جهت خبر خوبی است. اول این‌که قابلیت‌های اضافه‌شده تاثیری روی ویژگی‌های فیزیکی ساعت‌های هوشمند شیائومی نگذاشته است. دوم این‌که، کسانی که از می بند 5 استفاده کرده‌اند، می‌توانند به‌راحتی از تسمه‌ها و بندهای دستگاه‌شان برای محصول جدید استفاده کنند.

مهم‌ترین تغییر ایجادشده در مچ‌بند هوشمند شیائومی Mi band 6 تغییرات درخور توجه در صفحه‌ی نمایش آن است. ارتقای صفحه‌ی نمایش 1.1 (29×126 px, 326ppi) به اسکرین 1.56 با قابلیت نمایش 326ppi در ابعاد 152*486 پیکسل تغییر چشمگیری محسوب می‌شود.

در این نسخه، با وجود اسکرین تمام‌صفحه،‌ کلید حساس به لمسی وجود ندارد. کل صفحه‌ی نمایش خازنی‌ست و Mi band، تنها با یک ضربه از هر جهت و سپس چند لحظه مکث فعال می‌شود. بسیاری از کاربران تازه‌کار، نبود دکمه را سخت می‌دانند، اما نهایتا یک هفته بعد، به این ساختار جدید عادت خواهند کرد.

کیفیت شیشه‌ی به‌کاررفته روی اسکرین صفحه به همان کیفیت Mi Band 5است؛ پس اگر انتظار دارید محصول جدید از صفحه‌ی ضدخط و خراش بهره‌ ببرد، نبود این ويژگی ناامیدتان خواهد کرد.

سنسورهای ساعت هوشمند شیائومی ‌ Mi Band 6 در قسمت پایین بدنه و به صورت ظریفی قرار داده شده‌اند. این سنسورها شامل اندازه‌گیری ضربان قلب،‌ اکسیمتر SpO2 برای اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون هستند. در همین قسمت می‌توانید ورودی‌ شارژر را نیز مشاهده کنید.

تورفتگی‌های اطراف بند پلاستیکی درست مانند مدل‌های قبلی می بند، در این مدل هم وجود دارند که‌به مرور زمان کثیف خواهند شد. به شما پیشنهاد می‌کنیم این فرورفتگی‌ها را به صورت منظم تمیز کنید و از آلوده‌شدن این قسمت‌ها در طولانی‌مدت جلوگیری کنید.

در نهایت، باید بگوییم صفحه‌ی شیشه‌ای به‌کاررفته روی اسکرین امنیت قابل توجه‌ای برای می‌ بند 6 فراهم کرده است. البته این ویژگی نیز چندان پیشرفتی نسبت به Mi Band 5 نداشته است. خاصیت ضدآب هر دو دستگاه از آزمایش‌های گوناگونی سر بلند بیرون آمده است. برای مثال هر دو در دریا امتحان شده‌اند و هیچ آسیبی ندیدند. در یک آزمایش، می بند در آب غوطه‌ور و پس از مدت طولانی دستگاه خاموش شد، اما پس از خشک شدن و اتصال به شارژر، درست مانند روز اول کار کرد. ما به شما پیشنهاد نمی‌کنیم با مچ‌بند هوشمند شیائومی خود به دریا بزنید، ‌اما می‌توانید مطمئن باشید که در استخر و زیر دوش ساعت‌تان آسیبی نخواهد دید.

 

مقالات مرتبط: بهترین مچ بندهای فیت بیت 2021

 

قابلیت‌ها و خطوط اتصال

می ‌بند 6 با برنامه‌ی Mi Fit کار می‌کند و می‌تواند ضربان قلب، وضعیت خواب، عملکردهای ورزشی و امکانات زیادی را اندازه‌گیری کند. همچنین، به‌راحتی اعلان‌ها را نمایش می‌دهد. شاتر دوربین و پخش‌کننده موسیقی با می بند به‌سادگی کنترل می‌شوند. از دیگر امکانات مچ‌بند هوشمند شیائومی می‌توان به زنگ هشدار، تایمر، کرنومتر و محاسبه‌گر استرس اشاره کرد.

Mi Band 6 درست مانند می بند 5 برنامه‌هایی برای ردیابی چرخه‌ی قاعدگی بانوان دارد. این دستگاه همچنین تمرینات تنفسی ویژه‌ای را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون و بررسی عملکردهای ورزشی کمک‌های موثری به بهبود کیفیت تنفس و تنظیم خواب می‌کند؛ گرچه استفاده مدام از این قابلیت‌ها می‌تواند شارژ دستگاه را به‌صورت چشمگیری کم کند و در بلندمدت منجر به کاهش عمر باتری شود. اگر به صورت مداوم از برنامه‌ی کنترل تنفس و تنظیم خواب استفاده می‌کنید، هر سه روز یک‌بار باید ساعت هوشمند خود را شارژ کنید.

رابط کاربری

رابط کاربری Mi Band 6 کارکردی آشنا و راحت دارد. در برنامه‌ی Mi Fit‌ تعداد زیادی چهره‌ی پیش‌فرض وجود دارد که اغلب شامل صورت‌های آسیای شرقی هستند، به همین دلیل، کاربر غربی ممکن است کمی احساس غریبگی کند. اما مهم‌ترین ویژگی رابط کاربری انتخاب طرح‌های بی‌شمار و سفارشی‌سازی آن است‌که به سهولت امکان‌پذیر است.

 

رابط کاربری شیائومی برای بسیاری از دستگاه ها بروزرسانی شد: آپدیت MIUI 12.5 برای شیائومی

 

کار با صفحه‌ی نمایش لمسی

در بخش قبل گفتیم Mi Band 6 بدون دکمه است،‌ اما نگران نباشید، چون به‌زودی به آن عادت خواهید کرد. تنها لازم است با انگشت به هر جای صفحه ضربه بزنید تا اطلاعات زیادی را مشاهده کنید. منوی اصلی،‌ نمایشگرهای مراحل،‌ مسافت،‌ کالری، ضربان قلب، سطح اکسیژن، تمرینات،‌ رویدادها، آلارم‌های تنظیم‌شده، وضعیت آب‌وهوا،‌ پخش‌کننده‌ی موسیقی و بسیاری از تنظیمات دیگر تنها با چند ضربه و لمس قابل مشاهده هستند.

با کشیدن انگشتتان به سمت راست یا چپ صفحه، می‌توانید میان‌برهای دلخواه خود را ایجاد کنید. کسانی که از می‌ بندهای قدیمی‌تر استفاده کرده‌اند،‌ برای بازگشت به صفحه‌ی اصلی به لمس دکمه‌ها عادت دارند. اما در این مدل دکمه‌ای وجود ندارد؛ برای برگشت به صفحه‌ی اصلی تنها لازم است انگشت خود را به سمت چپ بکشید.

 

نمایش اعلان‌ها در می بند 6

می اسمارت بند 6 از انواع اعلان‌ها پشتیبانی می‌کند؛ ایمیل‌های، ‌تماس‌های دریافتی، پیامک‌ها،‌ هدف‌گذاری‌ها، ‌اعلان برنامه‌هایی مانند واتس‌اپ، تلگرام، فیسبوک، اسکایپ و…. . همچنین شما می‌توانید بازی‌هایی مانند Pokemon Go را با می بند کنترل کنید.

در می بند 4 برای بار اول از نمادهای غیرلاتین مانند سریلیک پشتیبانی شد. این روند تا می بند 6 ادامه پیدا کرد و طیف نمادها، بسیار گسترده شده‌اند. حتی اموجی‌ها نیز راه خود را به می بند 6 باز کرده‌اند؛ البته در تعداد محدودی از حالت‌ها و شکلک‌ها.

 

اندازه‌گیری عملکردهای مرتبط با سلامتی

برنامه‌ها و تنظیمات اندازه‌گیری سلامتی بهبود پیدا کرده‌اند. می‌توانید می بند را طوری تنظیم کنید که در فواصل مشخصی در روز، ضربان قلب‌تان را اندازه‌گیری نماید که در صورت مساعد نبودن علائم به شما هشدار خواهد داد و امکان کنترل بیشتری در فعالیت‌های ورزشی شما مهیا می‌کند.

از طریق این می بند شما می‌توانید وضعیت خواب تان را هم به‌صورت مستمر پیگیری کنید. حتا می‌توانید اندازه‌گیر کیفیت خواب را فعال کنید تا تنفس شما حین خواب را ضبط کند. این می بند به صورت مداوم نیز قادر به اندازه‌گیری سطح استرس شما خواهد بود؛ گرچه فعالیت‌های زیاد دستگاه می‌تواند عمر باتری را کم کند.

از نظر کیفیت اندازه‌گیری عملکردهای سلامتی و ورزشی می‌توان با اطمینان گفت که می بند 6 از دقیق‌ترین دستگاه‌های موجود در بازار است.

با وجود این، در مورد برنامه‌ی نظارت بر خواب ساعت هوشمند شیائومی نمی‌توان با اطمینان سخن گفت. اندازه‌گیری خواب ‌REM در این دستگاه قابل اعتماد است، اما اندازه‌گیری‌های بخش‌های سبک خواب، ممکن است همراه با خطا باشد. پس اگر برای درمان اختلال خواب خود به دستگاه ناظر نیاز دارید،‌ می بند 6 کمک چندانی به شما نمی‌کند.

 

بیشتر بخوانید: بررسی ساعت هوشمند جدید ردمی واچ شیائومی

 

تمرینات می بند 6

ساعت هوشمند می بند 6 از 30 برنامه‌ی مرتبط با تناسب اندام پشتیبانی می‌کند. این برنامه‌ها شامل زومبا،‌ بسکتبال، ‌بوکس، ‌پیلاتس، رقص و بدمینتون می‌شود. این عملکردهای غیرخودکار هستند و باید به صورت دستی تنظیم شوند.

چند حالت عملکرد خود کار نیز در Mi Band 6 گنجانده شده که شامل پیاده‌روی، ‌دویدن،‌ تردمیل،‌ دوچرخه‌سواری، و قایق‌رانی می‌شود.
در قسمت Workout اطلاعات دقیق فعالیت‌های بدنی شامل مراحل،‌ مسافت به کیلومتر،‌ کالری مصرف شده و منابع قابل مشاهده هستند.

 

سایر ویژگی‌ها

از جمله‌ شاخص‌های پیشرفته و قابل اندازه‌گیری در ساعت هوشمند شیائومی توابع PAI، استرس و تنفس است.

PAI شاخص فعالیت‌های شخصی بر اساس اندازه‌گیری سازوکارهای بدنی در هر 60 ثانیه است؛ ویژگی‌ای که کاربر را برای عملکردهای بهتر ترغیب می‌نماید. اما به نظر می‌رسد الگوریتم‌های PAI چندان دقیق نیستند. در بخش اندازه‌گیری استرس بر اساس میزان حرکات دست نیز گزارش‌ها حکایت از دقت پایین دارند و داده‌های آن خیلی قابل اعتماد نیستند.

دوام شارژ باتری

ساعت‌های هوشمند شیائومی از نظر ویژگی‌های باتری کاملا شبیه به هم هستند. با یک بار شارژ کامل، دست‌کم دو هفته می‌توانید از ساعت خود استفاده نمایید. در صورت استفاده زیاد از مچ‌بندِ می بند 6 مدت حفظ شارژ تا یک هفته کاهش پیدا می‌کند.

در یک آزمایش که تنها عملکرد فعال دستگاه را اندازه‌گیری ضربان قلب در نظر گرفتند؛ می بند تا 18 روز بی‌نیاز از شارژ روشن ماند. به صورت کلی می‌توان نتیجه گرفت میزان دوام شارژ باتری بستگی مستقیم به نوع استفاده کاربر از آن دارد.

سرعت شارژ کامل ساعت هوشمند شیائومی از 5٪ تا 100٪ تنها دو ساعت زمان می‌برد.

 

مقایسه دو گوشی مطرح: Redmi K40 Pro بهتر است یا Redmi Note 10 Pro

 

سخن پایانی

مچ‌بند هوشمند شیائومی Mi band 6،‌ ساعت هوشمند ارزانی‌ست که سعی دارد عملکردهای مختلفی را یک‌جا در اختیار کاربر قرار دهد. اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم،‌ نوآوری‌های کاربردی خوبی در می بند 6 وجود دارد؛ به‌ویژه مکانیسم اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون که در دوران پاندمی کرونا کمک بزرگی محسوب می‌شود. با این حال، بسیاری از عملکردهای این دستگاه در مقایسه با ساعت‌های هوشمند دیگر مانند اپل واچ و فیتنس پلاس چندان قوی به نظر نمی‌رسد. توصیه می‌کنیم هنگام خرید می بند 6 متناسب با نیاز خود و قابلیت‌های دستگاه اقدام کنید.

سؤالات متداول

آیا Mi Band 6 قابلیت مکالمه دارد؟

متأسفانه در می بند 6 خبری از قابلیت مکالمه نیست اما شما می‌توانید با استفاده از آن تماس های ورودی خود را رد و یا پاسخ دهید و حتی نوتیفیکیشن‌های خود را بررسی کنید.

آیا Mi Band 6 ضد آب است؟

بله. می بند 6 از استاندارد 5 ATM پشتیبانی می‌کند که آن را در برابر آب تا عمق 50 متر مقاوم می‌سازد.


می‌بند 4 یکی از جالبترین مچ بندهای هوشمندی هست که شرکت شیائومی وارد بازار کرده است. در این مطلب می‌خواهیم ویژگی‌های و امکانات جالب آن مخصوصا کنترل  موسیقی با می بند 4 را برای شما نشان دهیم.

این مچ بند امکانات بسیار خوبی دارد و نسبت به نسخه قبلی خود پیشرفت زیادی کرده است. کسانی که قصد تهیه مچ بند می‌بند 4 را دارند می‌توانند با خواندن این مطلب برای تهیه آن اقدام کنند.

در ایران هم بازار فروش آن بسیار خوب پی رفت و علاقه‌مندان زیادی را جذب خود کرده است. در مطلب خرید می‌بند 4 هم ما به‌صورت دقیق نظرات خریداران و سؤالات را بررسی کرده‌ایم.

بعد از ارائه نسخه 4 برنامه می فیت متوجه شدیم که apk این نرم‌افزار حاوی امکانات زیادی برای می‌بند 4 شده است.

فریمورها و ریسورس های این دستبند هم دارای امکانات بسیار خوبی شده هست. همین موارد می‌توانست کار رقبای شیائومی را به اندازه کافی سخت‌تر کند.

1- صفحه‌نمایش لمسی و رنگی

اولین قدمی که شیائومی برای رقابت سخت‌تر با رقبای خود در حوزه مچ بند و ساعت‌های هوشمند برداشته بود این بود که برای سری 4 خود یک صفحه‌نمایش تمام‌رنگی را وارد بازار کرد. قبل از این سری شما شاهد صفحات سیاه‌وسفید بوده‌اید.

عرضه 77 واچ فیس برای این گوشی باعث شده تا شما بتوانید هر واچ فیسی که باب میل شما هست را انتخاب کنید.

در می‌بند 4 شما حدود 100 عدد افزایش تصاویر را شاهد هستید. که این عدد بالغ بر 817 تصویر می‌باشد. در عرض یک سال شاهد تغییرات از 717 تا به 817 می‌باشید.

2- قفل نمایشگر در مچ بند می‌بند4

اگر شما مچ بند می‌بند3 شیائومی را داشته‌اید احتمالاً با قفل صفحه‌نمایش آشنا هستید. البته فقط با کشیدن انگشت دست از پایین به بالا شما می‌توانستید قفل آن را باز کنید. اما در نسخه 4 شرایط کمی پیچیده‌تر شده است.

دیگر شما باید از بین 4 مربعی که در هنگام قفل بودن صفحه‌نمایش نشان می‌دهد یک ترتیب را انجام دهید و اگر برای بار دوم و بعدی خواستید قفل صفحه‌نمایش را باز کنید باید به همان ترتیبی که 4 مربع را برای باز کردن تنظیم کرده بودید وارد کنید تا قفل صفحه باز شود.

نگران فراموشی رمز عبور نباشید. کافی است از طریق برنامه می فیت مچ بند را به تنظیمات کارخانه برگردانید تا بتوانید دوباره از آن استفاده کنید.

قفل نمایشگر در مچ بند می‌بند4

3- قابلیت کنترل موسیقی

اگر گوشی را با دستبند خود متصل کنید می‌توانید موسیقی در حال پخش از موبایل خود را کنترل کنید.

اگر قصد دارید که موسیقی در حال پخش را متوقف و یا به عقب و جلو تنظیم کنید می‌توانید با حرکت دست روی واچ فیس صفحه‌نمایش به سمت چپ و راست این کار را انجام دهید.

مطئمنا می‌توانید برای تنظیمات کم‌ و یا زیاد کردن صدای موزیک هم از واچ فیس روی صفحه نمایش مچ بند کمک بگیرید.

قابلیت کنترل موسیقی

4- زبان‌های مختلف در می‌بند4

اگر شما مشخصات می‌بند 3 را دیده باشید متوجه شده‌اید که این دستبند فقط از 2 زبان انگلیسی و چینی استفاده کرده است.

اما در حال حاضر می‌بند 4 با پشتیبانی از 18 زبان زنده دنیا توانسته کار بزرگی را انجام بدهد. با تمام این ویژگی های زیاد شما متوجه فاصله زیاد آن با سری قبلی آن یعنی می‌بند 3 شده‌اید.

اما همچنان نبود زبان فارسی در سری‌های مچ بند شیائومی مخصوصاً برای کاربران فارسی‌زبان کمی دور از انتظار بود. اما نگران این موضوع نباشید ما در مورد فارسی کردن زبان می‌بند 4 مطلبی جامع را در سایت قرار داده‌ایم.

زبان‌های مختلف در می‌بند4

5- قابلیت عجیب و دقیق و سریع روی دستان شما

اگر شما نسخه چینی می‌بند 4 را خریداری کرده باشید درصورتی‌که آن را به موبایل خو جفت کنید و زبان گوشی شما انگلیسی باشد, خود مچ بند در مدت‌زمان کمتر از 30 ثانیه زبان پیش‌فرض خود را به انگلیسی تغییر خواهد داد.

با انجام این کار دیگر تفاوتی بین نسخه گلوبال و چینی وجود نخواهد داشت. عملاً هیچ تفاوتی هم بین این دو نسخه وجود ندارد.

اگر می‌خواهید دقیق‌تر متوجه شوید که چه تفاوتی بین دو سری وجود دارد پیشنهاد می‌کنم مطلب تفاوت نسخه چینی و گلوبال می‌بند4 را مشاهده کنید.

6- اعلان‌های یادآور برای شما

اگر شما هم مثل من کارهای روزمره زیادی دارید و نیاز دارید که در ساعت‌های مختلف روز کارهای مختلفی انجام دهید می‌توانید از 50 یادآور به صورت همزمان و جداگانه روی آن تنظیم کنید. همچنین قابلیت اضافه کردن 10 آلارم روی مچ بند هم وجود دارد.

می‌توانید برای روزهای خاصی از سال یک یادآور مشخص کنید و در همان روز خاص اگر دستبند روی مچ شما باشد و دران زمان سراغ مچ بند دیگری نرفته باشید به شما یادآوری خواهد کرد. حتی اگر متنی برای آن تعیین کرده باشید هم می‌تواند به شما نشان دهد.

البته این را هم بگویم که اگر مچ بند دیگری خریده‌اید حتماً یادآورها و آلارم ها را بردارید تا برای کاربر بعدی یادآورهای شما نشان داده نشود. زیاد این موضوع جالب نیست. در این صورت باید شماره تماس خود را به کاربر بعدی بدهید تا یادآوری‌ها را به شما اعلام کند.

7- بلوتوث 5 و قدرت تازه در مچ بند سری 4

شیائومی با بلوتوث 5 در می‌بند4 توانسته یک اتصال قوی‌تر و دقیق‌تر را برای کسانی که قصد دارند با امکانات بی شمار این سری کار بکنند را آماده کرده است.

این یعنی استفاده بهتر از قابلیت‌های جدیدتر می‌بند 4 برای کاربران. این ویژگی برای رقبای آن بسیار گران تمام شد. زیرا قیمت می‌بند4 نسبت به رقبا بسیار کمتر هست.

8- انتخابی ارزان و مناسب برای ورزشکاران

اگر فعالیت ورزشی زیادی داشته باشم و نیاز به یک مچ بند با قیمت مناسب و با قابلیتهای بسیار خوب باشم بدون تردید می‌بند 4 را انتخاب خواهم کرد. امکانات این دستبند برای ورزشکاران به اندازه کافی هست و اگر نیاز به ویژگی خاص ورزشی داشتید می‌توانید از این مچ بند کمک بگیرید.

مخصوصاً شناگران می‌توانند برای فعالیت‌های ورزشی در استخر بدون مشکل از این مچ بند استفاده کنند. ویژگی‌های جالب برای شناگران: میزان فشار آب به ماهیچه – انتخاب دو حالت دویدن و تردمیل – دوچرخه‌سواری – تمرین آزاد – میزان قند بدن – میزان مصرف کالری و …. اشاره کرد.

9- قابلیت دستیار صوتی هوشمند در می بند4

شیائومی برای می‌بند 4 یک دستیار هوشمند تعبیه کرده است که می‌توانید با کمک برنامه mi ai انجام می‌شود. این دستیار قابلیت اتصال به اسپیکر هوشمند شیائومی را هم دارد.

البته شنیده‌ها حاکی از این هست که این قابلیت بیشتر برای بازار چین تعبیه‌شده است.

قابلیت دستیار صوتی هوشمند در می بند4

10- nfc قابلیت دیگر آن

هدف از ارائه این قابلیت برای شیائومی بیشتر بازار چین بوده است. زیرا این ویژگی به‌هیچ‌وجه در بازار ایران کار آیی نخواهد داشت.

این ویژگی حتی در موبایل‌ها هم وجود دارد. اما با تمام مزیت‌های خوبی که دارد برای ما ایرانی‌ها جالب نیست.

11- بررسی کیفیت هوا

اگر در شهرهای شلوغ و پر رفت و آمد ساکن هستید و آلودگی هوا برای شما بسیار مهم است می توانید از این ویژگی خاص و دقیق روی می‌بند 4 استفاده کنید.

علاوه بر ویژگی دما و وضعیت آ بو هوا می‌توانید امکانات میزان آلودگی یا سرعت باد و.. را هم مشاهده کنید.

12- استفاده آیکون‌های مجزا

در سری می‌بند4 شما می‌توانید برای هر برنامه آیکون منحصر به فرد آن را مشاهده کنید. یعنی اگر شما برنامه‌های واتساپ یا ایسنتاگرام را داشته باشید می‌توانید آیکون‌های هر کدام را مشاهده کنید.

13- استفاده برای ریموت کنترل دوربین گوشی

در شیائومی برای انجام اینکار قابلیت پیشفرض وجود ندارد. اما به شما خواهیم گفت که چه کاری انجام دهید. شما با کمک نرم‌افزار Mi Band 2/3/4 & Amazfit Selfie می‌توانید تا حدی این کار را انجام دهید.

برای دانلود آن باید از گوگل پلی کمک بگیرید. لینک زیر را دنبال کنید.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miband2.mibandselfie

سپس نرم‌افزار می فیت را اجرا کنید و بعد از آن وارد پروفایل mi band 4 شوید. به پایین اسکرول کنید و آدرس بلوتوث را کپی کنید.

سپس برنامه‌ای که بالاتر به شما گفتیم را اجرا و آدرس بلوتوث را روی ac وارد کنید. طبق عکس زیر

پس از کپی کردن آن باید دکمه اتصال را فشار دهید تا موبایل شما با مچ بند خود جفت کنید.

پس از اعلان لرزشی برای تأیید جفت شدن به مچ بند می‌توانید به راحتی برنامه دوربین را باز و از ریموت می‌بند4 استفاده کنید.

کنترل موسیقی با دستبند سلامتی Mi Band 2

دستبند سلامتی شیائومی مدل Mi Band 2 که در زمان خودش با توجه به میزان فروشی که داشته به‌عنوان دومین ابزار پوشیدنی پرفروش شناخته می‌شد. مچ بند هوشمند می‌بند ۲ سومین دستبند هوشمند شیائومی بوده است.

البته بعدازآن با ورود نسخه‌های می‌بند 3 و می‌بند 4 هم شاهد فروش خوبی در این محصولات شاهد بودیم.

بعضی از کاربران بعد از خرید مچ بند هوشمند می‌بند2 اطلاعات کمی در مورد کنترل موسیقی آن دارند. در این مقاله قصد داریم به صورت خلاصه در مورد نحوه کنترل موسیقی با استفاده از این مچ بند هوشمند شیائومی صحبت کنیم.

در ابتدا باید برنامه Mi Band 2 Music&Camera Control را دانلود کنید. با کمک لینک زیر می‌توانید این اپلیکیشن را دانلود کنید.

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.explab.mibandmusiccontrol&hl=en

سپس مراحل زیر را به ترتیب انجام بدهید:

اپلیکیشن مای فیت را باز کرده و به قسمت Band alert بروید و Mi Band 2 Music Control را انتخاب و فعال کنید.

بعد از انجام کار بالا باید اپلیکیشن Mi Band 2 Music Control را باز کرده و مک آدرس شیائومی Mi Band ۲ خود را به صورت دستی وارد کنید.

اگر مک آدرس مچ بند خود را ندارید به اپلیکیشن Mi Fit رفته و در پایین صفحه می‌توانید آن را مشاهده کنید.

بعد از واردکردن مک آدرس می‌بند ۲, بر روی دکمه پلی در پایین نرم‌افزار کلیک کنید. الان دیگر شما می‌توانید با استفاده از می‌بند آهنگی که در حال پخش شدن از هست را کنترل کنید.

 

جمع بندی

مچ بند شیائومی می بند 4 یک دستگاه هوشمند بسیار خوب با قیمت بسیار پایین به نسبت رقبا می باشد. اگر قصد خرید آن را دارید پیشنهاد می کنم که در خرید آن شک نکنید و برای خرید آن اقدام کنید.

 

بیشتر بخوانید:

ست ساعت ارزان

بهترین ساعت هوشمند شیائومی

تفاوت نسخه چینی و گلوبال می بند 5 شیائومی


شیائومی به‌تازگی از جدیدترین مچ‌بند سلامتی خود با نام می بند ۶ رونمایی کرد (در برخی مناطق از این محصول با نام می اسمارت بند ۶ یاد می‌شود). گجتی که در راستای ادامه‌ی روند موفقیت‌آمیز نسل‌های گذشته به بازار آمد تا بار دیگر شاهد محصولی ارزشمند، با امکانات فراوان و البته قیمت مناسب باشیم که می‌تواند اساسی‌ترین نیازهای یک کاربر نیمه‌حرفه‌ای را در زمینه‌ی سلامتی پوشش دهد. از آنجایی که این محصول به‌تازگی رونمایی شده و اطلاعات زیادی در اختیار کاربران قرار ندارد تا ارزش خرید آن را به نسبت نسل گذشته مقایسه کنند، تصمیم گرفتیم به بررسی مچ‌بند شیائومی می بند ۶ بپردازیم تا ببینیم آیا این گجت همانند سری ۵ و قبل‌تر ارزش خرید دارد یا خیر.

شیائومی هر سال در کنار گوشی‌های خود از یک مچ‌بند هم رونمایی می‌کند. جالب‌تر اینکه هر سال، قیمتی که برای این مچ‌بندها در نظر گرفته می‌شود کمتر از ۵۰ یورو است تا بدین ترتیب تقریبا همه‌ی کاربران توانایی خرید آن‌ها را داشته باشند. می بند ۶ هم اصلا از این قاعده مستثنی نیست و با همان سیاست کاربر پسند شیائومی مبنی بر عرضه‌ی محصولی غنی از امکانات و البته باکیفیت اما در عین حال با قیمت مناسب راهی بازار شد.

مچ‌بند جدید شیائومی اکنون اندکی بزرگتر شده، می‌تواند میزان اکسیژن خون را بسنجد، از حالت‌های ورزشی جدیدی پشتیبانی می‌کند و بسیاری چیزهای دیگر که در ادامه به بررسی کامل تمام این امکانات و قابلیت‌ها خواهیم پرداخت. البته قبل از بررسی باید به این نکته هم اشاره کنیم که شرکت‌های دیگری هم در زمینه‌ی تولید مچ‌بند هوشمند فعالیت می‌کنند و گاهی اوقات شاهد رونمایی از گجت‌هایی از این شرکت‌ها هستیم که بسیار بیشتر از قیمتی که دارند ارزشمند هستند اما نام شیائومی به واسطه‌ی عملکرد خوبی که در زمینه‌ی تولید گوشی‌های هوشمند داشته و محبوبیت بالای خود در این بخش، بیشتر سر زبان‌هاست و طبیعی است می بند‌ها بیشتر در‌ مرکز توجه قرار داشته باشند.

می‌بند ۶ به مدت ۷ روز، با آپدیت نرم‌افزاری شماره‌ی ۱.۰.۰.۲۶ در کنار گوشی گوگل پیکسل ۵ بررسی شد.

اما قبل از اینکه وارد جزئیاتی شویم که در طول بررسی متوجه شدیم، باید به نکات و قابلیت‌هایی اشاره کنیم که از می بند ۶ می‌دانیم تا از چیزهایی نظیر قیمت، قابلیت‌ها و مشخصات روی کاغذ آن مطلع شویم. می بند ۶ در مدلی که برای بازار جهانی در نظر گرفته شده، از NFC پشتیبانی نمی‌کند و این قابلیت تنها در مدلی که برای بازار کشور چین در نظر گرفته شده در دسترس است. البته مدلی بدون پشتیبانی از NFC هم در چین به فروش می‌رسد که به نسبت مدل جهانی قیمت کمتری دارد. به صورت کلی، می بند ۶ در سه مدل عرضه می‌شود که قیمت هر یک از آن‌ها به شرح زیر است؛

  • می بند ۶ نسخه‌ی مخصوص بازار جهانی بدون پشتیبانی از NFC: با قیمت ۵۳ دلار
  • می بند ۶ نسخه‌ی مخصوص بازار چین بدون پشتیبانی از NFC: با قیمت ۳۵ دلار
  • می بند ۶ نسخه‌ی مخصوص بازار چین با پشتیبانی از NFC: با قیمت ۴۲ دلار

لازم به ذکر است یکی از مدل‌هایی که در چین به فروش می‌رسند از سرویس پرداخت و دستیار صوتی ژیائو شیائومی هم بهره می‌برند. اما خبری از این ویژگی‌ها در مدل جهانی نیست. همانطور که مشاهده می‌کنید، قیمتی که شیائومی برای این مچ‌بند در نظر‌ گرفته عالی است و تقریبا می‌توان گفت هر کاربری که در کنار گوشی هوشمند خود به دنبال یک گجت هوشمند سلامتی می‌گردد و با قیمت بالایی مواجه شده، می‌تواند می بند ۶ را به‌عنوان یک گزینه‌ی ارزشمند در نظر داشته باشد.

مچ‌بند شیائومی می بند ۶ از نمایشگر بزرگتری به نسبت قبل بهره می‌برد که پنلی از جنس AMOLED داشته، از حدودا دو برابر فعالیت‌های بدنی بیشتری پشتیبانی می‌کند، سنجش اکسیژن خون به آن اضافه شده، در حین خواب می‌تواند کیفیت تنفس شما را بررسی کند و بسیاری چیزهای دیگر که البته شاید برای دارندگان کنونی مچ‌بندهای می بند ۴ یا ۵ دلایل ترغیب‌کننده‌ای برای ارتقا به مدل ۶ نباشند اما قطعا اگر کسی بخواهد بین این محصول و نمونه‌های مشابه با قیمت بالا نظیر فیت‌بیت یکی را انتخاب کند، می بند ۶ ارزشمندتر خواهد بود.

متأسفانه شیائومی از این بابت که می بند ۶ در کدام کشورها در دسترس قرار می‌گیرد توضیحی ارائه نداده اما می‌توان تا حدودی با اطمینان گفت تمام بازارهایی که می بند ۴ و ۵ در آن به فروش رفتند، می بند ۶ را هم موجود خواهند کرد که از جمله این بازارها می‌توان به کشور خودمان اشاره کرد. این مچ‌بند در شش رنگ مشکی، نارنجی، زرد، زیتونی، کرم و آبی به فروش می‌رسد. مشخصات کامل می‌بند ۶ را هم می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

مشخصات مربوط به نمایشگر می‌بند ۶ ۱.۵۶ اینچ AMOLED با پوشش محافظ ضد جذب اثرانگشت – ۱۵۲ × ۴۸۶ پیکسل – ۳۲۶ پیکسل بر هر اینچ – بیشینه‌ی روشنایی ۴۵۰ نیت
سنسورها سنسور سنجش ضربان قلب – سنسور سه محوره‌ی شتاب‌سنچ – سنسور سه‌محوره‌ی ژیروسکوپ – سنسور سنجش میزان اکسیژن خون
باتری ۱۲۵ میلی‌آمپر ساعت – ۱۴ روز ماندگاری در صورت استفاده‌ی سبک و معمولی
اتصالات بلوتوث نسخه‌ی ۵.۰
قابلیت‌ها پشتیبانی از ۳۰ حالت مختلف ورزشی – حالت تشخیص خودکار ۶ حرکت مختلف – سنجش اکسیژن خون – پایش خواب – تمرین تنفس – پایش استرس – قابلیت‌های مخصوص پایش سلامت بانوان – اطلاعات فعالیت‌های شخصی (PAI) – هشدار عدم فعالیت – ریموت دوربین
استاندارد مقاومتی ۵ATM – مقاومت در برابر فشار آب تا عمق ۵۰ متر – مقاومت در برابر نفوذ آب باران و دوش گرفتن
اپلیکیشن‌های سازگار Mi Wear و Mi Fit
نوع شارژ مغناطیسی
دستگاه‌های پشتیبانی شده اندروید ۵.۰ و بالاتر – iOS 10 و بالاتر
ابعاد ۱۲٫۷ × ۱۸٫۶ × ۴۷٫۴ میلی‌متر = مچ‌بند
۱۵۵ – ۲۱۹ میلی‌متر = بند
رنگ‌بندی مشکی، نارنجی، زرد، زیتونی، کرم، آبی

می‌پردازیم به بررسی مچ‌بند شیائومی می بند ۶ تا ببینیم آیا این محصول می‌تواند در حال حاضر بهترین انتخاب برای آن دسته از کاربرانی باشد که به دنبال گجت سلامتی با قیمت مناسب می‌گردند یا خیر.

  • مقایسه و بررسی کوتاه ۴ مچ‌بند هوشمند از هواوی، شیائومی و لنوو‌‌

طراحی؛ همان همیشگی

بررسی شیائومی می بند 6

شیائومی سری می بند خود را با طراحی تقریبا مشابهی راهی بازار می‌کند و می بند ۶ هم از این قاعده مستثنی نیست. البته این بدان معنا نیست که طراحی مچ‌بندهای شرکت نقاط ضعف زیادی دارد. اتفاقا این محصولات ظرافت و زیبایی خاصی دارند و پسندیده‌ی کاربران با سلیقه‌های مختلف واقع می‌شوند. بنابراین اینکه می‌بینیم می بند ۶ هم مانند نسل‌های گذشته‌ی خود با چنین طراحی راهی بازار شده خوشحالیم. هرچند تمایل داشتیم اندکی تغییر در راستای ایجاد تنوع شاهد باشیم اما این‌طور نشد. اگر هم بندهای خود ساعت خیلی توجه شما را جلب نکرد، می‌توانید از انوع و اقسام بندهای شخص ثالثی استفاده کنید که در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف به فروش می‌رسند.

طراحی مچ‌بند می‌بند ۶ به نسبت دو نسل گذشته تغییر محسوس و چشمگیری نداشته است.

بندی که شیائومی به صورت پیش‌فرض برای این محصول در نظر گرفته حس خوبی دارد. بافت نرمی دارد و مو و گرد و غبار را هم جذب نمی‌کند که یک نکته‌ی خوب در طراحی آن به حساب می‌آید. در ضمن باید به این نکته هم اشاره کنیم، بندهایی که برای می‌بند ۵ طراحی شده و اکنون به‌عنوان بند شخص ثالث به فروش می‌رسند، با این مچ‌بند نیز سازگاری دارند. بنابراین اگر از نسل ۵ با بند خاص استفاده می‌کنید، می‌توانید از آن بند به همراه مدل جدید نیز استفاده کنید.

در بخش طراحی، یک نکته‌ی کاملا مشخص و البته خوب وجود دارد و آن هم نمایشگر بزرگتر محصول به نسبت قبل است. می‌بند ۶ از نمایشگر ۱٫۵۶ اینچی AMOLED استفاده می‌کند که ۵۰ درصد بزرگتر از نمایشگر ۱٫۱ اینچی به کار رفته در می‌بند ۵ است. همچنین این نمایشگر تا گوشه‌های پنل جلویی هم کشیده شده تا بدین ترتیب شاهد ظاهری مدرن‌تر و زیباتر باشیم.

بررسی شیائومی می بند 6

سمت چپ، می‌بند ۶ و سمت راست، می‌بند ۵

متأسفانه سنسور نور محیطی در این مچ‌بند وجود ندارد. به همین خاطر برای تنظیم نور به صورت خودکار در محیط‌های گوناگون با شرایط نوری متفاوت باید شخصا اقدام کنید تا به سطح لازم برسید. اما از این‌ها گذشته، کیفیت نمایشگر خیلی تغییر نکرده و در وصف آن همان کلمه‌ی خوب کفایت می‌کند.

بیش از ۱۰۰ واچ‌فیس برای دانلود در دسترس قرار دارد که متأسفانه کمتر از ۱۰ نمونه از آن‌ها قابلیت شخصی‌سازی دارند. اکثر این واچ‌فیس‌ها هم تم جالب و بامزه‌ی شخصیت‌های انیمیشنی به خود گرفته‌اند. شاید اگر به استفاده از تم‌هایی با شکل و شمایل رسمی‌تر تمایل داشته باشید، می‌بند ۶ گزینه‌های زیادی روبه‌روی‌تان قرار ندهد.

  • مچ‌بند هوشمند هواوی بند ۶ با قیمت ۵۳ دلار معرفی شد

طول عمر باتری

بررسی شیائومی می بند 6

طول عمر باتری در مچ‌بندهای سری می‌بند شیائومی هیچ‌وقت برای کاربران مشکل‌ساز نبود و به گفته‌ی شیائومی، می‌بند ۶ هم همین‌طور خواهد بود. شرکت چینی مدعی شده این محصول با یک‌بار شارژ، در استفاده‌ی معمولی می‌تواند ۱۴ روز دوام داشته باشد اما طبق بررسی‌های صورت گرفته، این مدت زمان در حالی به‌دست می‌آید که سطح کاربری خود را اندکی از متوسط پایین‌تر نگه داشته باشید؛ مثلا فقط از ویژگی‌های معمولی مچ‌بند خود استفاده کنید. چون حداقل در این بررسی، مچ‌بند شیائومی می بند ۶ نتوانست در استفاده‌ی متوسط تا این اندازه دوام داشته باشد.

بسیاری از قابلیت‌های جدیدی که به این محصول اضافه شده باعث می‌شود باتری آن سریع‌تر از آنچه که انتظار داشتیم تخلیه شود. برای مثال قابلیت جدید امتیاز به تنفس می‌تواند تمام روز به بررسی وضعیت شما بپردازد یا مثلا افزایش فرکانس سنجش ضربان قلب در حالت استراحت و چیزهای این‌چنینی انرژی زیادی را می‌طلبند. البته یک سری از این قابلیت‌ها در محدوده‌ی استفاده‌ی متوسط قرار نمی‌گیرند. از طرفی بسیاری از کاربران می‌خواهند مچ‌بند هوشمندشان بیشتر از یک هفته با انجام کارهای متوسط به بالا دوام داشته باشد که می‌بند ۶ حتی در صورت استفاده از تمام قابلیت‌های خود هم این امکان را به آن‌ها می‌دهد.

قابلیت‌های نرم‌افزاری می‌بند ۶؛ مناسب برای پایش فعالیت‌های روزانه

بررسی شیائومی می بند 6

همان‌طور که می‌دانید، این محصول یک مچ‌بند است و نه ساعت هوشمند. بنابراین باید انتظارات خود را در حد و اندازه‌های آن محدود کنید. با این حال به‌عنوان یک مچ‌بند که انتظار داشتیم قابلیت‌های معمولی را در خود جای داده باشد، می‌بند ۶ کاملا مجهز است به امکانات پایه نظیر گام‌شمار، میزان کالری مصرف شده، مسافت طی شده، پایش ضربان قلب در حالت کار و استراحت، پایش وضعیت خواب، سنجش سطح اکسیژن خون و بسیاری قابلیت‌های خوب دیگر.

متأسفانه در این محصول GPS مجزا وجود ندارد و کاربر برای بهره‌مندی از این قابلیت باید گوشی هوشمند خود را هم به همراه داشته باشد. کیفیت سنسورهای یاد شده نظیر پایش وضعیت خواب و یا میزان کالری مصرف شده مشابه سنسورهای به‌کار رفته در نمونه‌های رقیب نظیر فیت‌بیت و گارمین است. اما سنجش قلب داستان خود را دارد.

موسیقی

پایش ضربان قلب در حالت استراحت را می‌توان طوری تنظیم کرد که هر ۳۰، ۱۰، ۵ و ۱ دقیقه، وضعیت را به کاربر گزارش دهد که اگر ماندگاری بالاتر باتری مد نظرتان باشد، باید آن را روی ۳۰ دقیقه تنظیم کنید. البته باید به این نکته هم دقت داشته باشید که گزارش اطلاعات هر ۱ دقیقه به شما دید بهتری به نسبت شرایط‌تان می‌دهد اما از طرفی مصرف انرژی را تا حد زیادی بالا می‌برد. به نظر می‌رسد تنظیم گزینه‌ی مربوطه روی ۵ دقیقه می‌تواند بهترین حالتی باشد که کاربر می‌تواند در کنار کسب اطلاعات از وضعیت ضربان قلب خود، مصرف انرژی را هم پایین نگه دارد.

در این بخش، یعنی پایش ضربان قلب، محصولات گارمین عملکرد فوق‌العاده خوبی دارند. بسیاری از محصولات هوشمند این شرکت در زمینه‌ی سلامت، امکان پایش ضربان قلب در هر چند ثانیه‌ در طول روز را به کاربر می‌دهند.

مانند مدل سال گذشته، می‌بند ۶ هم می‌تواند وقتی ضربان قلب کاربر در زمان استراحت از حد مجاز فراتر رفت، به وی هشدار بدهد. البته در طول بررسی هیچ‌وقت چنین اتفاقی رخ نداد اما این قابلیت در نماینده‌ی شرکت چینی وجود دارد. شیائومی می‌بند ۶ در حین انجام فعالیت، ضربان قلب متوسط را چیزی بین ۹۰ تا ۱۴۰ پالس می‌داند. بنابراین هر میزان کمتر و بیشتر از ۹۰ و ۱۴۰ پالس باعث می‌شوند این مچ‌بند به کاربر هشدار دهد.

سنسور به‌کار رفته در می‌بند ۶ برای پایش ضربان قلب صرفا برای فعالیت‌های معمولی مناسب است و نباید انتظار عملکرد دقیقی از آن حین انجام فعالیت‌های سنگین و حرفه‌ای داشت.

البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که به ادعای شخص بررسی کننده، می‌بند ۶ در طول ۱۰ دقیقه دویدن روی تردمیل، ضربان قلب وی را بیشتر از ۱۵۰ و هر از چند گاهی روی ۱۷۲ نشان می‌داد. این در حالی بود که با یک ابزار دقیق‌تر سنجش ضربان قلب، میزان واقعی روی ۱۳۹ قرار داشت. بدیهی است اختلاف بین اعداد یاد شده بسیار بیشتر از آن چیزی است که بتوان آن را نادیده گرفت. به همین خاطر برای آن دسته از کاربرانی که فعالیت‌های بدنی سنگینی دارند که طی آن ضربان قلب ممکن است افزایش شدیدی داشته باشد و در عین حال پایش میزان پالس هم اهمیت بالایی حین انجام این فعالیت‌ها دارد، توصیه می‌شود می‌بند ۶ را برای خرید در ذهن خود نداشته باشند و به سراغ مدل‌های بهتری بروند.

مچ‌بند شیائومی می بند ۶ بیشتر برای افرادی در نظر گرفته شده که فعالیت‌های نیمه‌حرفه‌ای انجام می‌دهند و در همین محدوده هم عملکرد بسیار خوبی دارد. بدیهی است نمی‌توان انتظار داشت در محدوده‌ی قیمتی ۵۰ دلار، یک مچ‌بند دقیق‌ترین عملکرد را در تمامی سطح تمرینات از خود به نمایش بگذارد.

  • نقد و بررسی آنر بند ۶؛ یک به‌روزرسانی تمام عیار!

تغییر مثبتی که به نسبت نسل گذشته در این محصول شاهد هستیم، تعداد فعالیت‌های ورزشی است که از آن پشتیبانی می‌شود. می‌بند ۶ اکنون می‌تواند ۳۰ فعالیت ورزشی را پشتیبانی کند که حدود ۱۱ مورد بیشتر از تعدادی است که کاربران می‌بند ۵ به آن دسترسی دارند. همچنین این محصول می‌تواند ۶ فعالیت را به صورت خودکار شناسایی کند که شامل دویدن، قد‌م زدن، دویدن روی تردمیل، دوچرخه‌سواری، دستگاه روئینگ و دستگاه اسکی فضایی (الپتیکال) می‌شوند. برای سایر فعالیت‌ها ابتدا باید گزینه‌ی مربوطه را روی مچ‌بند انتخاب و روی Start ضربه بزنید.

قابلیت خوب دیگر، پایش سطح اکسیژن خون است که به‌تازگی در بین محصولات سلامتی کاربرد و طرفداران زیادی پیدا کرده. شیائومی هم این قابلیت را در می‌بند ۶ قرار داده تا کاربران بتوانند سطح اکسیژن خون خود را بدون نیاز به تست‌های خاصی فقط با استفاده از یک مچ‌بند کوچک انجام دهند. نکته‌ی جالب و البته غافلگیرکننده اینجاست که سنسور یاد شده در می‌بند ۶ به نسبت سنسور به‌کار رفته در ساعت هوشمند شیائومی می‌واچ، عملکرد بهتری دارد.

برای اندازه‌گیری میزان اکسیژن خون نیازی نیست که مدت زمان زیادی منتظر بمانید. ظرف مدت چند ثانیه این فرایند به اتمام می‌رسد. اکثر مواقع در طول تست، این میزان روی ۹۵-۱۰۰ درصد قرار داشت که وقتی آن را با مدل‌هایی از شرکت رقیب مثل Forerunner 245 Music و یک سنسور مخصوص سنجش سطح اکسیژن خون مقایسه کردیم، نتایج کاملا نزدیک به هم بود تا می‌بند ۶ این مرحله از بررسی را با امتیاز خوبی پشت سر بگذارد.

البته در این بخش نکته‌ای وجود دارد که باید به آن اشاره شود. سنسور سنجش اکسیژن خون می‌بند ۶ هنگام شب برای سنجش احتمالی آپنه خواب (وقفه‌ی تنفسی هنگام خواب) کار نمی‌کند. بررسی برای وقوع احتمالی آپنه‌ی خواب یکی از مهم‌ترین کاربردهای سنسور سنجش اکسیژن خون است که متاسفانه در می‌بند ۶ چنین امکانی وجود ندارد. اگر قصد داشته باشید در طول شب هم به بررسی میزان اکسیژن خون خود بپردازید، باید به دنبال محصولی بهتر و البته گران‌تر باشید. همچنین با وجود عملکرد نسبتا دقیق می‌بند ۶ در سنجش میزان اکسیژن خون، شیائومی اعلام کرد نتایج به دست آمده را نمی‌توان مبنای کارهای پزشکی و درمانی قرار داد و فقط برای آگاه‌سازی خود فرد باید استفاده و توجه شود. هرچند این قابلیت اگرچه بسیار مهم است اما کاربران زیادی هستند که اهمیت خاصی به آن نمی‌دهند.

قابلیت بسیار خوب دیگر می‌بند ۶، که برای بانوان کاربرد خوبی دارد، آگاه‌سازی آن‌ها از دوران قاعدگی است. این سنسور به بانوان کمک می‌کند مدت زمان دوران قاعدگی و تخمک‌گذاری را مشاهده کرده و البته پیش‌بینی می‌کند چه زمانی، قاعدگی بعدی اتفاق خواهد افتاد. البته برای استفاده از این قابلیت باید آن را فعال کنید چون به صورت پیش‌فرض غیرفعال است. هنگامی که آن را فعال کردید، یک تقویم ماهانه در اپلیکیشن شیائومی Wear به نمایش در می‌آید که می‌توانید اطلاعات لازم خود را از آن بدست بیاورید.

بدیهی است اطلاعات لازم در این زمینه در اپلیکیشن شیائومی Wear به اندازه‌ی دستگاه‌های مخصوص این کار غنی نیست و حتی به نسبت آنچه که شیائومی پیش‌تر در اپلیکیشن Mi Fit ارائه‌ می‌داد هم ضعیف‌تر است. قبلا می‌شد در Mi Fit، نشانه‌ها و حالات مختلف در دوران قاعدگی را ثبت کرد اما این امکان در اپلیکیشن جدید وجود ندارد. با این حال می‌توان این موضوع را هم رضایت‌بخش در نظر گرفت.

قابلیت بسیار خوب دیگری که در می‌بند ۶ وجود دارد، PAI نام دارد که مخفف عبارت Personal Activity Intelligence به معنای اطلاعات مربوط به فعالیت‌های شخصی است. این ابزار به شما دید بهتری در رابطه با سلامت قلبی‌تان ارائه می‌دهد و در واقع یک امتیاز برایتان در نظر می‌گیرد. بدین ترتیب با هر فعالیتی که انجام می‌دهید، به این امتیاز افزوده می‌شود. فعالیت‌های سنگین‌تر که باعث شوند ضربان قلبتان افزایش داشته باشد، باعث کسب امتیاز بیشتری می‌شوند. هدف از تعبیه‌ی چنین قابلیتی این است که کاربر بتواند امتیاز خود را بالاتر از ۱۰۰ نگه دارد تا طبق دستورالعمل‌های می‌بند ۶، بدن در محدوده‌ی سلامتی مد نظر قرار داشته باشد.

می‌بند ۶ می‌تواند وضعیت خواب کاربران را پایش کند که شامل مدت زمان خواب، مراحل خواب مانند خواب سبک، عمیق و REM (خواب همراه با حرکات سریع چشم در دوره‌های ۱۰ تا ۲۰ ثانیه‌ای که طی آن ضربان قلب افزایش پیدا می‌کند و میزان سوخت‌و‌ساز مغز هم به حد زمان بیداری می‌رسد)، کیفیت تنفس در طول خواب و حتی چرت‌زدن‌های در طول روز می‌شود. هنگامی هم که بیدار شوید، می‌بند ۶ با در نظر گرفتن تمام موارد یاد شده، به خواب شما از ۱ تا ۱۰۰ امتیاز می‌دهد.

اگرچه پایش خواب یکی از نقاط قوت‌های می‌بند ۶ به حساب می‌آید اما یک سری مشکلات در آن وجود دارد که باید اشاره کرد. طبق گفته‌های شخص بررسی‌کننده، یک بار می‌بند ۶ به خواب وی از ۱۰۰، ۹۸ امتیاز داد. در حالی که در اطلاعات مربوط به آن، هیچ‌گونه خواب REM دیده نشد. این در حالی است که فیت‌بیت سنس (Fitbit Sense – محصول سلامتی فیت‌بیت)، نشان می‌داد وی حدود ۴۱ دقیقه بیدار بود و ۱ ساعت و نیم هم خواب همراه با حرکات سریع چشم داشت. برای اطمینان، وضعیت خواب با گوگل نست هاب ۲ هم بررسی شد که در نهایت اعلام شد خواب کاربر خیلی هم آرام و راحت نبود!

این موضوع یک بار دیگر هم اتفاق افتاد و در شرایطی که نست هاب و فیت‌بیت سنس گزارش خوابی پرالتهاب را داده بودند، می‌بند ۶ اعلام کرد کاربر تنها یک‌بار بیدار بود و دیگر زمان‌هایی که دو محصول دیگر ثبت کردند را ثبت نکرد. جالب اینجاست که کاربر با خستگی از خواب بیدار شد اما می‌بند ۶ امتیاز ۹۵ را به او داد که البته اگر تمام زمان‌های بیداری و خستگی در طول شب ثبت می‌شد، امتیاز باید کمتر از این می‌بود.

پایش تعداد تنفس هنگام خواب هم کاملا معمولی است. در این بخش هم به کاربر از ۱ تا ۱۰۰ امتیاز داده می‌شود که مبتنی بر اطلاعات کسب شده از سنسور سنجش اکسیژن خون است. اطلاعات بیشتر در رابطه با امتیاز کسب شده را هم می‌توانید در اپلیکیشن شیائومی Wear مشاهده کنید. همچنین در این بخش یک سری توصیه‌های مبنی بر چگونگی تنفس بهتر به شما داده می‌شود.

اپلیکیشن شیائومی Wear؛ رضایت‌بخش (اما جای بهتر شدن دارد)

اپلیکیشنی که شیائومی برای کار با می‌بند ۶ در نظر گرفته، شیائومی Wear نام دارد. تمام اطلاعات پایه و مورد نیاز کاربران در رابطه با فعالیت‌های بدنی که دارند در این اپلیکیشن ثبت می‌شود. این اپلیکیشن سه بخش مختلف دارد که شامل Status به معنای وضعیت، Workouts به معنای فعالیت بدنی و پروفایل می‌شوند.

منوی وضعیت در واقع همان هوم اسکرین اپلیکیشن است که به شما فعالیت‌های اخیر، تعداد گام‌های همان لحظه، وضعیت خواب شب گذشته و به طور خلاصه هر فعالیتی که توسط می‌بند ۶ پایش شد را نشان می‌دهد. این صفحه رابط بسیار آسانی دارد و گشت‌و‌گذار بین آن هم ساده است. اما سربرگ Workouts به شما این امکان را می‌دهد هر فعالیتی را که مد نظر دارید شروع کنید. در همین صفحه است که می‌توانید موقعیت مکانی خود و همچنین اطلاعات مربوط به فعالیتی که انجام می‌دهید را مشاهده کنید. در سربرگ پروفایل هم به تنظیمات مربوط به اپلیکیشن، نحوه‌ی نمایش اعلانات و… دسترسی خواهید داشت.

از لحاظ ظاهری، سهولت رابط کاربری و موارد اینچنینی، شیائومی Wear عملکرد بهتری از Mi Fit دارد. اما اهمیتی که شیائومی به ظاهر این اپلیکیشن داده بسیار بیشتر از اهمیتی بود که باید به کاربرد آن داده می‌شد. مثلا نمی‌توان این اپلیکیشن را به اپلیکیشن‌های شخص ثالثی مثل استراوا (Strava)، گوگل فیت و … متصل کرد. همچنین دیتاهای خام ثبت شده را هم نمی‌توان از طریق آن به دستگاهی دیگر ارسال کرد. در نتیجه هر اطلاعاتی که می‌بند ۶ ثبت و به این برنامه ارسال می‌کند درون آن خواهد ماند. البته اگر به کاربر امکان بررسی دقیق این اطلاعات داده می‌شد مشکلی نبود که این مورد هم وجود ندارد.

مثلا ضربان قلب را در نظر بگیرید. داده‌های ثبت شده از طریق یک چارت به شما نشان داده خواهد شد که شامل ضربان قلب حداکثر و متوسط می‌شود. جز این دو، هیچ داده‌ی دیگری در دسترس نیست و نمی‌توان مثلا ضربان قلب دقیق را در یک زمان خاص مشاهده کرد. به همین خاطر است که می‌گوییم Wear یک اپلیکیشن کاملا معمولی است. متأسفانه یک سری قابلیت‌های خوب از این اپلیکیشن حذف شده و از طرفی یک سری قابلیت‌های خوب باید به آن اضافه شود تا بتوان Wear را یک اپلیکیشن سلامتی قدرتمند و البته همه‌چیز تمام خطاب کرد.

قابلیت‌های هوشمند؛ محدود در مدل جهانی

می‌بند ۶ یک سری قابلیت‌های خوب ساعت‌های هوشمند را به شکل خیلی معمولی درون خود جای داده و از طرفی از قابلیت‌های بسیار خوبی هم بهره می‌برد که در برخی مچ‌بندهای هوشمند شاهد آن‌ها نیستیم. این محصول می‌تواند اعلانات گوشی‌های هوشمند شما را نشان دهد اما هیچ کاری نمی‌توان با آن‌ها انجام داد. حتی خواندن این اعلانات هم در نمایشگر کوچکی که می‌بند ۶ دارد بسیار سخت است. به همین خاطر فقط می‌توان از آن به‌عنوان محصولی استفاده کرد که به کاربر اطلاع می‌دهد اعلانی دریافت شده و سپس باید سراغ گوشی هوشمند رفت تا بتوان اقدامات لازم را انجام داد.

در رابطه با قابلیت‌های هوشمند باید بگوییم می‌بند ۶ در دو مدل وارد بازار چین و در یک مدل وارد بازار جهانی می‌شود. در مدل جهانی و یک مدل چینی شاهد استفاده از NFC نیستیم. اما یک مدل دیگر به NFC مجهز شده که متأسفانه فقط در چین برای خرید در دسترس قرار دارد. هر دو مدل مخصوص بازار چین هم از دستیار صوتی ژیائو شیائومی پشتیبانی می‌کنند. انتظار داشتیم همانند هوامی (زیرمجموعه‌ی شیائومی) که سال گذشته محصولی شبیه به می‌بند با پشتیبانی از دستیار صوتی الکسا برای بازار جهانی عرضه کرد، در می‌بند ۶ مخصوص بازارهای جهانی هم یک دستیار صوتی را شاهد باشیم که این‌طور نشد.

یک قابلیت خوبی که در می‌بند ۶ وجود دارد و خوشبختانه به بازار خاصی محدود نیست، حالت تیره است که شیائومی در این بخش عملکرد بهتری حتی از محصولات گوگل با سیستم‌عامل Wear OS دارد. می‌توان در تنظیمات نمایشگر می‌بند ۶، حالت تیره را طوری تنظیم کرد که در زمان خاصی فعال شود. همچنین قابلیت raise-to-wake هم در این مچ‌بند وجود دارد که آن هم قابل زمان‌بندی است. این قابلیت باعث می‌شود وقتی دست خود را بالا می‌آورید تا مچ‌بند را ببینید، نمایشگر به صورت خودکار روشن شود. اما می‌توان آن را زمان‌بندی کرد که هنگام خواب، با بلند کردن ناخواسته‌ی دست، نمایشگر روشن نشود.

در نهایت می‌رسیم به یک سری اپلیکیشن‌های پیش‌فرض نظیر ساعت زنگ‌دار، تایمر، کرنومتر، اپلیکیشن کنترل دوربین گوشی و find my device برای زمانی که دستگاه گم می‌شود. همچنین امکان کنترل موسیقی پخش‌شده در گوشی هم از طریق می‌بند ۶ وجود دارد. این لیست تمام اپلیکشین‌هایی بود که با روشن کردن مچ‌بند با آن مواجه می‌شوید؛ هیچ اپلیکیشن شخص ثالث یا واچ‌فیس شخص ثالثی هم در این محصول پشتیبانی نمی‌شود.

مچ‌بند می‌بند ۶؛ برنده یا بازنده؟

مچ‌بند شیائومی می بند ۶ بدون شک در محدوده‌ی قیمتی که قرار دارد، یکی از بهترین‌هاست و شاید بتوان گفت بهترین مچ‌بندی است که تا به این لحظه در سال ۲۰۲۱ راهی بازار شده. در محدوده‌ی قیمتی حدودا ۵۰ دلار، هرآنچه که باید از این مچ‌بند انتظار داشته باشیم برآورده شده و اگر هم در بخش‌هایی نتواند نیازمان را پوشش دهد، مسلما نباید آن را نقطه ضعف بزرگی به حساب بیاوریم.

با این حال یک سری مشکلات در این محصول وجود دارد که به ازای پرداخت هزینه‌ی بیشتر می‌توانید مدل‌های بهتری را خریداری کنید. اما می‌بند ۶ به نسبت نسل گذشته‌ی خود از بسیاری جهات بهتر شده و همین موضوع پیشرفت شیائومی را در این زمینه نشان می‌دهد. بدیهی است یک سری بخش‌ها هنوز جای پیشرفت دارند اما می‌بند ۶ در مجموع انتخاب خوبی برای کاربران با نیازهای معمولی است.

با در نظر گرفتن نکات بالا، به نظر می‌رسد مچ‌بند شیائومی می بند ۶ را می‌توان به‌عنوان یک مچ‌بند خوب به کاربران با بودجه‌ی محدود توصیه کرد. با این حال نظر شما در رابطه با این محصول چیست؟

  • ۵ دلیل برای خریدن مچ‌بند به‌جای ساعت هوشمند

منبع: Android Authority