زن شوهردار در چه صورتی نمی تواند اقامتگاه اختیاری داشته باشد

دینا » خانواده » سایر موضوعات خانواده » اقامتگاه زن شوهردار
اقامتگاه زن شوهردار
در این مقاله به بررسی اقامتگاه زن شوهردار و استثنائات اقامتگاه زن شوهردار خواهیم پرداخت .
برای مشاوره اقامتگاه زن شوهردار
برای مشاوره اقامتگاه زن شوهردار

یکی از مسائل مهمی که در رابطه با اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی مطرح می شود ، اقامتگاه آنهاست . تعیین اقامتگاه دارای فواید متعددی است که در قوانین و مقررات مختلف به آن پرداخته شده است . به عنوان مثال ، یکی از قواعد مهم در آیین دادرسی مدنی آن است که مرجع صالح برای رسیدگی به دعوا ، محل اقامت خوانده می باشد . حال سوال مهمی که مطرح می شود آن است که اقامتگاه زن شوهر دار کجاست ؟ قانون مدنی در این خصوص یک حکم کلی مقرر کرده است که البته در مواردی استثنائاتی هم دارد . به همین منظور در این مقاله ابتدا به بررسی اقامتگاه زن شوهردار پرداخته و در ادامه استثنائات اقامتگاه زن شوهردار را مطرح می کنیم .
اقامتگاه زن شوهردار
بر اساس ماده 1114 قانون مدنی اصولا زن باید در منزل شوهر ساکن باشد . همچنین بر اساس ماده 1105 قانون مدنی ریاست خانواده با شوهر است . به همین دلیل ، طبیعی است که اقامتگاه اجباری زن همان اقامتگاه شوهرش باشد . در ماده 1005 قانون مدنی نیز اقامتگاه زن شوهردار همان اقامتگاه شوهر او تعیین شده است . اما اقامتگاه شوهر در صورتی اقامتگاه اجباری زن محسوب می شود که زن در آنجا سکونت داشته باشد . در این صورت قانونگذار فرض می کند که محل سکونت زن مرکز مهم امور او است . اما با عنایت به قوانین و مقررات ، در مواردی اقامتگاه زن شوهردار دیگر اقامتگاه شوهر او نیست ؛ بلکه اقامتگاه خود اوست که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقامتگاه چیست و اقامتگاه زن شوهردار محجور کلیک کنید .
استثنائات اقامتگاه زن شوهردار
در ادامه ماده 1005 قانون مدنی آمده است که : ” زنی که شوهر او اقامتگاه معلومی ندارد و همچنین زنی که با رضایت شوهر خود و یا با اجازه دادگاه مسکن جداگانه ای اختیار کرده است ، می تواند اقامتگاه مستقلی نیز داشته باشد “. بنابراین ، استثنائات اقامتگاه زن شوهر دار را می توان شامل موارد زیر دانست :
– در مواردی که شوهر اقامتگاه مشخص و معلومی ندارد ، در این صورت اقامتگاه زن شوهردار اقامتگاه خود اوست .
– در موردی که زن به موجب شرط ضمن عقد نکاح با شوهر توافق می کند که اختیار انتخاب مسکن را داشته باشد ، یا بعد از ازدواج با رضایت شوهر مسکن جداگانه ای اختیار می کند . مثلا محل سکونت شوهر در تهران است ؛ اما زن با رضایت شوهر در منزلی جداگانه در کرج سکونت می کند که در این صورت ، اقامتگاه زن شوهردار در کرج است نه در تهران . همچنین ، در صورتی که زن به حکم دادگاه مسکن جداگانه ای انتخاب کرده باشد ، اقامتگاه وی همانجاست . برای مشاهده حق تعیین مسکن توسط زوجه کلیک کنید .
– در صورتی که زندگی با شوهر در منزل مشترک سبب خوف ضرر بدنی ، مالی یا شرافتی برای زن باشد هم او می تواند به حکم دادگاه مسکن جداگانه ای انتخاب کند که در این صورت ، اقامتگاه وی اگر چه از شوهرش جداست ، اما چون جزء موارد مجاز عدم تمکین است ، مرتکب عدم تمکین از شوهر نشده است و از حق نفقه هم برخوردار خواهد بود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقامتگاه زن شوهردار به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اقامتگاه زن شوهردار پاسخ دهند .


برای مشاوره اقامتگاه زن شوهردار
برای مشاوره اقامتگاه زن شوهردار
» اقامتگاه زن ناشزه
» آیین دادرسی مدنی چیست و چه فایده ای دارد
» قانون آیین دادرسی مدنی چیست
» شروط ضمن عقد نکاح
» حکم چیست و معیار های تشخیص آن
» تمکین چیست و عدم تمکین به چه معناست
» در چه مواردی زن مجاز به عدم تمکین است
» مجازات عدم تمکین زن
نظرات کاربران
پاسخ مشاور: سلام، در صورتی که هنوز با خانواده زندگی می کنند محل اقامتشان همانجاست .
پاسخ مشاور: سلام. اگر در منزل شوهر سکونت دارند همانجا قید شود.
پاسخ مشاور: سلام، این شرط به معنای آن است که زن حق تعیین محل سکونت زندگی مشترک را دارد .
پاسخ مشاور: سلام، اگر دلیل موجهی برای ترک زندگی خانوادگی نداشته باشند حق نفقه نخواهند داشت .
پاسخ مشاور: سلام. برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله ” حق تعیین مسکن توسط زوجه ” مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: سلام، اقامتگاه ایشان همان منزل مشترک با شماست ؛ مگر اینکه محل سکونت ایشان جایی غیر از منزل مشترک باشد.
پاسخ مشاور: سلام، به لحاظ قانونی زن مکلف است که از همسر خود تمکین کند و در همان منزل سکونت کند ؛ مگر اینک تمکین برای او خطر داشته باشد یا اینکه حق تعیین مسکن را ضمن عقد نکاح دریافت کرده باشد. خیر ؛ عدم تمکین زن جرم نیست و مجازات ندارد؛ لکن در صورت عدم تمکین غیر موجه ، ممکن است نفقه شما قطع شود.
پاسخ مشاور: سلام، طلاق از طرف مرد نیازی به دلایل قانونی ندارد و هر زمان می توان با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق داد.
پاسخ مشاور: سلام، در هر صورت باز هم زن مکلف به تمکین است ؛ تنها زن حق تعیین محل سکونت مشترک را خواهد داشت .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099095303 تماس بگیرید. |
“;
myFunction();
}
else
{ alert(“اطلاعات را به درستی تکمیل نمایید”);
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=xmlhttp.responseText;
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=”;
document.getElementById(‘payam’).innerHTML=”
}
}
}
xmlhttp.open(“GET”,”https://www.heyvalaw.com/inc/comments.php?q=”+str+ “&name2=” +str2+ “&text2=” +str3+ “&idcc=” +str4+ “&hiddenrid=” +str5+ “&t1=” +str6,true);
xmlhttp.send();
}
مطالب تصادفی