نگاهی به کلکسیون ماشین سرخیو راموس

فیفا اسامی 23 نامزد نهایی دریافت توپ طلای فوتبال جهان را در سال 2014 اعلام کرد که در این فهرست نامی از لوئیس سوآرس و سرخیو آگوئرو دیده نمی شود.

فیفا اسامی 23 نامزد نهایی دریافت توپ طلای فوتبال جهان را در سال 2014 اعلام کرد که در این فهرست نامی از لوئیس سوآرس و سرخیو آگوئرو دیده نمی شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به معرفی نامزد های کسب عنوان توپ طلای 2014 پرداخته است:

گرت بیل

در سال 2014 درخشش خیلی خوبی در رئال مادرید داشت و موفق شد این تیم را به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا برساند. او در دیدار فینال رئال مادرید و آتلتیکو مادرید ستاره تیمش بود و زمینه ساز قهرمانی رئال در اروپا شد. بیل همچنین در کوپا دل ری نیز موفق شد بدرخشد و رئال را به قهرمانی در این رقابت ها برساند. او بازیکن سرعتی و در عین حال فیزیکی است که باعث شده چیزی شبیه کریستیانو رونالدو باشد. بیل در تیم ملی ولز کار سختی در انتخابی جام ملت های اروپا دارد ولی با توجه به 24 تیمی شدن جام ملت ها امکان حضور بیل در این رقابت ها در سال 2016 وجود دارد.

* شانس از 10: 5

کریم بنزما

مهاجم فرانسوی رئال مادرید در سال 2014 دوران پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. او در چندین بازی در این فصل آن قدر گل نزد که حتی مورد انتقاد هواداران رئال قرار گرفت و رئالی ها در سانتیاگو برنابئو او را هو کردند. در بعضی از بازی ها نیز این کریم بنزما بود که گره گشای رئالی ها شد و توانست گل های زیادی را به ثمر برساند. از جمله گل مهم او به بایرن مونیخ در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا. بنزما در تیم ملی فرانسه در جام جهانی 2014 خوش درخشید و توانست این تیم را به جمع هشت تیم برتر رقابت ها برساند ولی شکست برابر آلمان مانع از رسیدن فرانسه به جمع چهار تیم برتر این رقابت ها شد.

* شانس از 10: 5

دیگو کاستا

مهاجم اسپانیایی چلسی دو داستان متفاوت در سال 2014 داشت. او ابتدا در تیم آتلتیکو مادرید نمایش بی نظیری از خود نشان داد و توانست این تیم را به قهرمانی در لیگا برساند. او همچنین آتلتیکو را به فینال لیگ قهرمانان اروپا رساند. کاستا پس از جدایی از آتلتیکو مادرید به چلسی پیوست و توانست در این تیم نیز درخشش خود را ادامه دهد. او در هفت بازی برتر 9 گل به ثمر رساند. این مهاجم فیزیکی در تیم ملی اسپانیا کاملا ناکام بود و نتوانست در جام جهانی بار گلزنی “لاروخا” را بر دوش بکشد. طلسم گل نزدن کاستا در انتخابی جام ملت های اروپا شکست و حالا این مهاجم امیدوار است روند گلزنی اش را ادامه دهد. البته کاستا در این سال همواره با مصدومیت همسترینگ دست و پنجه نرم کرده و همین دلیلی شده است تا او نتواند شانس زیادی برای دریافت این عنوان داشته باشد.

* شانس از 10: 6

تیبو کورتوآ

دروازه بان جوان و 22 ساله بلژیکی چلسی نیز یکی از بازیکنانی است که نام او در فهرست اولیه فیفا برای دریافت توپ طلا دیده می شود. کورتوآی جوان نیز فصل گذشته به همراه تیم آتلتیکو مادرید به قهرمانی در لیگا و نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا رسید و سپس به چلسی پیوست تا بتواند پتر چک بزرگ را نیمکت نشین کند. کورتوآ در جام جهانی موفق شد به همراه بلژیک در جمع هشت تیم برتر دیده شود ولی شکست برابر آرژانتین مانع رسیدن بلژیک به مرحله بعد شد. خیلی از کارشناسان این دروازه بان را پس از مانوئل نویر برترین دروازه بان جهان می دانند. کورتوآ با توجه به سن و سالی که دارد، سال ها می تواند در ترکیب چلسی و بلژیک به میدان برود.

* شانس از 10: 4

کریستیانو رونالدو

خیلی ها او را بخت نخست کسب توپ طلای فوتبال جهان در سال 2014 می دانند. او در رئال عملکرد بی نظیری داشت و توانست این تیم را به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا و کوپا دل ری برساند. رونالدو فصل گذشته رکورد گلزنی در یک فصل لیگ قهرمانان اروپا را نیز شکست. البته این مهاجم پرتغالی در تیم ملی کشورش ناکام بود و یک جام جهانی آرام را پشت سر گذاشت. رونالدوی پرتغالی آن قدر در رئال مادرید خوب بوده است که شاید اگر تنها رقابت های باشگاهی را ملاک قرار دهیم، او بدون رقیب فاتح توپ طلا می شود ولی تنها نقطه تاریک زندگی فوتبالی رونالدو در این سال عملکرد ضعیف در جام جهانی برزیل است که باعث ناامیدی هواداران او شده.

* شانس از 10: 9

آنخل دی ماریا

ها فبک چپ فعلی منچستریونایتد نیز در فهرست اولیه توپ طلای فوتبال جهان دیده می شود. دی ماریا در رئال مادرید درخشش خوبی داشت و توانست با این تیم در اروپا موفق باشد. او پس از حضور موفق در رئال مادرید در جام جهانی به فینال صعود کرد. البته دی ماریا در فینال جام جهانی غایب بود و کشورش برابر آلمان شکست خورد. پس از آن این ها فبک با ارزش به منچستریونایتد پیوست و توانست بازی های خوبی از خود در این تیم نشان دهد. دی ماریا در منچستر یونایتد شروع بسیار خوبی داشته است و در حال حاضر ستاره این تیم انگلیسی محسوب می شود.

* شانس از 10: 8

ماریو گوتسه: قهرمانی ژرمن ها در جام جهانی با ضربه این بازیکن به دست آمد. گوتسه، ها فبک تکنیکی آلمان ها در تیم بایرن  مونیخ نیز بازی های خوبی را به نمایش گذاشت و توانست با این تیم نیز بدرخشد. گوتسه جوان سال ها می تواند برای فوتبال آلمان بدرخشد. او پس از درخشش در تیم بوروسیا دورتموند راهی بایرن مونیخ شد و توانست در این تیم نیز مانند روزهای خوبش در دورتموند بدرخشد. پپ گوآردیولا با تمجید از این بازیکن او را پدیده فوتبال آلمان معرفی کرده است.

* شانس از 10: 7

ادن هازارد

ها فبک تکنیکی چلسی نیز یکی دیگر از نامزدهای دریافت توپ طلای فوتبال جهان است. او فصل گذشته بهترین گلزن چلسی بود و در این فصل نیز بازی های خوبی را به نمایش گذاشته است. هازارد در جام جهانی البته کم فروغ بود و نتوانست درخشش در چلسی را با پیراهن بلژیک تکرار کند. هازارد 23 ساله قراردادش را با چلسی تمدید کرده و امیدوار است برای اولین بار بتواند به همراه این تیم قهرمانی را در لیگ برتر را تجربه کند. هازارد یکی از تکنیکی ترین بازیکنان فوتبال جهان است که توانسته در لیگ برتر بدرخشد. او فصل گذشته به عنوان برترین بازیکن جوان فوتبال انگلیس انتخاب شد و نیز در پایان فصل به عنوان برترین بازیکن چلسی با انتخاب هواداران این تیم انتخاب شد.

* شانس از 10: 5

زلاتان ابراهیموویچ

غایب بزرگ جام جهانی برزیل یکی دیگر از نامزدهای دریافت توپ طلای فوتبال جهان است. ابراهیموویچ هر چند نتوانست سوئد را به جام جهانی برزیل برساند ولی آن قدر در پاری سن ژرمن خوب بود که توانست کارشناسان فیفا و فرانس فوتبال را متقاعد کند و نامش در فهرست 23 بازیکن توپ طلای فوتبال جهان قرار گرفت. ابراهیموویچ به پاری سن ژرمن کمک کرد تا بتواند به قهرمانی در لیگ فرانسه دست یابد و در لیگ قهرمانان اروپا نیز در بین 8 تیم برتر این رقابت ها قرار گیرد. ایبرا فصل گذشته توانست جایزه زیباترین گل فیفا را به خود اختصاص دهد.

* شانس از 10: 4

آندرس اینیستا

یکی از بازماندگان نسل طلایی فوتبال اسپانیا که خیلی بعید به نظر می رسید بتواند در فهرست 23 بازیکن برتر این رقابت ها باشد. اینیستا در جام جهانی نیز کم فروغ بود و نتوانست درخشش 4 سال قبل خود را تکرار کند. اینیستا اکنون دیگر ژاوی رفیق و یار همیشگی خودش را در تیم ملی اسپانیا نمی بیند؛ چرا که این بازیکن از تیم ملی کشورش خداحافظی کرده است. اینیستا در بارسا نیز در این سال به هیچ عنوان قهرمانی دست نیافت تا سال خوبی را سپری نکرده باشد. در حالی که عادت کرده بودیم او را همیشه در بین 3 بازیکن برتر جهان ببینیم، در این سال خیلی بعید به نظر می رسد این اتفاق تکرار شود.

شانس از 10: 3

تونی کروس

یکی دیگر از ستاره های فوتبال المان در جام جهانی برزیل که توانست در نیمه نهایی جام جهانی برابر برزیل بدرخشد و به عنوان برترین بازیکن زمین انتخاب شود. کروس با ارزش همراه بایرن مونیخ قهرمانی در بوندسلیگا را تجربه کرد و سپس یک جام جهانی موفق را پشت سر گذاشت و توانست عنوان قهرمانی در بزرگ ترین رویداد فوتبالی جهان را تجربه کند. کروس در ادامه با جدایی از بایرن مونیخ به رئال مادرید پیوست و توانست جانشین ژابی الونسو در این تیم شود.

شانس از 10: 7

فیلیپ لام

کاپیتان تیم قهرمان جهان یکی از اصلی ترین شانس های کسب عنوان توپ طلای فوتبال جهان است. لام که پس از جام جهانی برزیل از تیم ملی کشورش خداحافظی کرد، بازی های بسیار خوب و بی نقصی را از خود به نمایش گذاشت و یکی از ستاره های ژرمن ها در این رقابت ها بود. لام بی حاشیه یکی از باهوش ترین بازیکنان فوتبال جهان است که توانایی بازی در دفاع و خط هافبک را دارد. او در تیم بایرن مونیخ نیز بازی های خوبی را به نمایش گذاشت و توانست به قهرمانی در بوندسلیگا و جام حذفی دست یابد. البته در لیگ قهرمانان سد رئال مادرید باعث شد تا این تیم نتواند به عنوانی در اروپا برسد.

شانس از 10: 9

خاویر ماسکرانو

مدافع تیم ملی آرژانتین نیز یکی دیگر از بازیکنانی است که کمک زیادی به آلبی سلسته برای حضور در فینال جام جهانی کرد. هیچکس آن تکل معروف او را در بازی آرژانتین و هلند فراموش نمی کند که زمینه ساز حضور آرژانتین در فینال جام جهانی شد. ماسکرانو در تیم بارسلونا نیز درخشش خوبی دارد و یکی از ارکان دفاعی این تیم است که توانست در 8 هفته نخست لیگا دروازه خود را بسته نگه دارد. ماسکرانو یکی از بی حاشیه ترین بازیکنان فوتبال جهان است.

شانس از 10: 6

لیونل مسی

برنده چهار توپ طلای فوتبال جهان در سال 2014 در تیم بارسلونا نتوانست بازی های خوبی را به نمایش بگذارد و یکی از ناکام ترین سال های فوتبالی خود را پشت سر گذاشت. مسی البته در تیم ملی آرژانتین تلاش زیادی کرد تا بتواند کلکسیون افتخاراتش را با قهرمانی در برزیل پر کند ولی نتوانست قهرمانی را در این رقابت ها تجربه کند. او در این رقابت ها هر کاری کرد تا بتواند آرژانتین را به قهرمانی برساند ولی ناکام بود. مسی با توجه به مصدومیت ها و عملکردش در بارسلونا که نسبت به سال های قبل از آن افت داشته است، شانس زیادی برای انتخاب به عنوان برترین بازیکن جهان ندارد.

شانس از 10: 8

توماس مولر

هافبک گلزن ژرمن ها در جام جهانی موفق شد 5 بار برای تیمش گلزنی کند و نشان دهد چه بازیکن باارزشی محسوب می شود. مولر در تیم ملی آلمان درخشش بسیار زیادی در برزیل داشت و توانست بازی هایی به یاد ماندنی از خود نشان دهد. مولر البته همراه بایرن مونیخ نتوانست در اروپا موفق باشد و تنها قهرمانی در بوندسلیگا و جام حذفی را تجربه کرد. با توجه به روند گلزنی که این بازیکن در جام های جهانی دارد به نظر می رسد بتواند در روسیه، رکورد گلزنی میرسلاو کلوزه را که 16 گل در این رقابت ها به ثمر رسانده است، بشکند.

شانس از 10: 8

مانوئل نویر

بهترین دروازه بان فوتبال جهان شانس زیادی برای دریافت توپ طلا دارد. او در جام جهانی درخشش زیادی داشت و توانست بازی های منحصر به فردی از خود نشان دهد. مانوئل نویر در بایرن مونیخ نیز عملکرد باثبات و خوبی داشته است و بارها مورد تمجید کارشناسان فوتبال این کشور واقع شده است. تنها عاملی که می تواند نویر را از رسیدن به توپ طلا بازدارد این است که انتخاب یک دروازه بان به عنوان برترین بازیکن جهان خیلی سخت صورت گرفته است. در تاریخ تنها لئو یاشین بوده است که به عنوان برترین بازیکن جهان انتخاب شده است و تاکنون هیچ دروازه بانی نتوانسته است به این افتخار دست یابد.

شانس از 10: 9

نیمار

پدیده فوتبال برزیل که 40 گل ملی را در کارنامه خود دارد یکی دیگر از بازیکنانی است که شانس خوبی برای دریافت توپ طلا دارد. او در بارسلونا درخشش خیلی خوبی داشته است و توانسته خود را از زیر سایه مسی بیرون بکشد و گل های مهمی را به ثمر برساند. نیمار در جام جهانی مصدومیت بدی را تجربه کرد؛ مصدومیتی که به قول خود او می توانست منجر به فلج شدن او شود.

شانس از 10: 7

پل پوگبا

پوگبای فرانسوی که با درخشش در جام جهانی به عنوان برترین بازیکن جوان این رقابت ها انتخاب شد یکی از بازیکنانی است که در آینده می تواند ستاره بی چون و چرای فوتبال جهان باشد. پوگبا در یوونتوس درخشش خیلی خوبی داشته است و توانسته در این تیم قهرمانی در لیگ ایتالیا را به افتخارات خود اضافه کند. زین الدین زیدان و میشل لاتینی بارها با تمجید از این بازیکن او را ستاره آینده فوتبال فرانسه معرفی کردند.

شانس از 10: 7

سرخیو راموس

یکی دیگر از بازماندگان نسل طلایی فوتبال اسپانیا در این فهرست سرخیو راموس است که جام جهانی خوبی را همراه ماتادورها پشت سر نگذاشت ولی در تیم رئال مادرید مثل یک رهبر عمل کرد و توانست با گل مهمی که به ثمر رساند این تیم را به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا برساند. گل دقیقه 93 این بازیکن به آتلتیکو مادرید رئال را به بازی برگرداند و باعث شد این تیم برای دهمین بار قهرمان اروپا شود.

شانس از 10: 6

آرین روبن

روبن هلندی در جام جهانی عملکرد خوبی داشت ولی شکست برابر آرژانتین در نیمه نهایی مانع از رسیدن یاران روبن به فینال جام جهانی شد. این عملکرد خوب روبن می تواند باعث شود تا او در بین 3 نامزد نهایی توپ طلا باشد. او البته در بین 3 نامزد نهایی برترین بازیکن اروپا بود ولی در نهایت در رقابت با رونالدو و نویر شکست خورد. روبن در بایرن  مونیخ نیز ستاره اول این تیم محسوب می شود و بار گلزنی این تیم را به دوش می کشد.

شانس از 10: 6

خامس رودریگس

برترین گلزن جام جهانی و ستاره جوان کلمبیایی نیز یکی دیگر از بازیکنانی است که در این فهرست حضور دارد. رودریگس یکی از بازیکنانی است که با جدایی از موناکو به رئال مادرید پیوست تا یکی از گرانقیمت ترین نقل و انتقالات فوتبال جهان را به نام خود ثبت کند. رودریگس که در حال حاضر در رئال مادرید بازی می کند درخشش خوبی در این تیم از خود نشان داده است ولی خیلی بعید به نظر می رسد بتواند در فهرست نهایی توپ طلا باشد.

شانس از 10: 3

باستین شوآین اشتایگر

هافبک باارزش ژرمن ها ستون این تیم در جام جهانی بود که توانست به قهرمانی در جام جهانی دست یابد. او در جام جهانی بازی های خوب و باارزشی را از خود به نمایش گذاشت. این بازیکن آلمانی در بایرن مونیخ نیز درخشید و توانست با این تیم قهرمان بوندسلیگا شود. شوآین اشتایگر شوتزن پس از جام جهانی هنوز نتوانسته در بایرن و تیم ملی آلمان به میدان برود و همین موضوع شاید باعث شود شانس این بازیکن برای دریافت توپ طلای جهان کاهش یابد.

شانس از 10: 7

یحیی توره

تنها بازیکن آفریقایی حاضر در فهرست اولیه برترین بازیکن جهان، یحیی توره است که آن قدر در منچستر سیتی خوب درخشید که دیگر کارشناسان فیفا نمی توانستند روی نام او خط قرمز بکشند. توره در جام جهانی همراه ساحل عاج در مرحله گروهی حذف شد و نتوانست حضور در مرحله حذفی این رقابت ها را تجربه کند و همین موضوع شاید باعث شود تا توره نتواند در بین 3 بازیکن نهایی باشد.

شانس از 10: 4

تمامی برندگان توپ طلای جهان

1956: سر استنلی متیوس (انگلیس- اف.سی. بلکپول)

1957: آلفردو دی استفانو (اسپانیا- رئال مادرید)

1958: ریموند کوپا (فرانسه- رئال مادرید)

1959: آلفردو دی استفانو (اسپانیا- رئال مادرید)

1960: لوئیس سوآرس (اسپانیا- بارسلونا)

1961: عمر سیووری (ایتالیا- یوونتوس تورین)

1962: ژوزف ماسوپوست (چکسلواکی- دوکلا پراگ)

1963: لئو یاشین (شوروی- دینامو مسکو)

1964: دنیس لاو (اسکاتلند- منچستر یونایتد)

1965: اوزه  بیو (پرتغال- بنفیکا لیسبون)

1966: بابی چارلتون (انگلیس- منچستر یونایتد)

1967: فلوریان آلبرت (مجارستان- فرانس واروش)

1968: جرج بست (ایرلند شمالی- منچستر یونایتد)

1969: جانی ریوه را (ایتالیا- میلان)

1970: گرد مولر (آلمان- بایرن مونیخ)

1971: یوهان کرایف (هلند- آژاکس آمستردام)

1972: فرانتس بکن باوئر (آلمان- بایرن مونیخ)

1973: یوهان کرایف (هلند- بارسلونا)

1974: یوهان کرایف (هلند- بارسلونا)

1975: اولگ بلوخین (شوروی- دینامو کیف)

1976: فرانتس بکن باوئر (آلمان- بایرن مونیخ)

1977: آلن سیمونسون (دانمارک- بوروسیا مونشن گلادباخ)

1978: کوین کیگان (انگلیس- هامبورگ)

1979: کوین کیگان (انگلیس- هامبورگ)

1980: کارل هاینتس رومنیگه (آلمان- بایرن مونیخ)

1981: کارل هاینتس رومنیگه (آلمان- بایرن مونیخ)

1982: پائولو روسی (ایتالیا- یوونتوس)

1983: میشل پلاتینی (فرانسه- یوونتوس)

1984: میشل پلاتینی (فرانسه- یوونتوس)

1985: میشل پلاتینی (فرانسه- یوونتوس)

1986: ایگور بلانف (شوروی- دینامو کیف)

1987: رود گولیت (هلند- میلان)

1988: مارکو فان باستن (هلند- میلان)

1989: مارکو فان باستن (هلند- میلان)

1990: لوتار ماتیوس (آلمان- اینتر)

1991: ژان پیر پاپن (فرانسه- المپیک مارسی)

1992: مارکو فان باستن (هلند- میلان)

1993: روبرتو باجو (ایتالیا- یوونتوس)

1994: هریستو استویچکف (بلغارستان- بارسلونا)

1995: ژرژ وه آ (لیبریا- میلان)

1996: ماتیاس سامر (آلمان- بوروسیا دورتموند)

1997: رونالدو (برزیل- اینتر)

1998: زین الدین زیدان (فرانسه- یوونتوس)

1999: ریوالدو (برزیل- بارسلونا)

2000: لوئیش فیگو (پرتغال- رئال مادرید)

2001: مایکل اوون (انگلیس- لیورپول)

2002: رونالدو (برزیل- رئال مادرید)

2003: پاول ندود (جمهوری چک- یوونتوس)

2004: آندری شوچنکو (اوکراین- میلان)

2005: رونالدینیو (برزیل- بارسلونا)

2006: فابیو کاناوارو (ایتالیا- رئال مادرید)

2007: کاکا (برزیل- میلان)

2008: کریستیانو رونالدو (پرتغال- منچستر یونایتد)

2009: لیونل مسی (آرژانتین- بارسلونا)

2010: لیونل مسی (آرژانتین – بارسلونا)

2011: لیونل مسی (آرژانتین- بارسلونا)

2012: لیونل مسی (آرژانتین- بارسلونا)

2013: کریستیانو رونالدو (پرتغال- رئال مادرید)

2014: ؟

انتهای پیام

سرویس ورزش مشرق- فوتبال به عنوان محبوب ترین ورزش شناخته می شود. اما ورزشی که در عین حال دارای بیشترین چهره های مناقشه برانگیز و چالشی هستند که برخی از آن ها علاوه بر منفور بودن، به همان اندازه هم محبوب هستند. پایگاه ورزشی «چهار چهار دو» که یکی از تخصصی ترین منابع ورزش فوتبال در جهان است، در گزارش خود آورده است:

«لطفا تعصبی برخورد نکنید. ممکن است بازیکن و یا شخص مورد علاقه شما در لیست ما باشد و به شما بر بخورد اما ما بازتاب دهنده حقیقت بر اساس دلایل منطقی هستیم. پس واقع بینانه برخورد کنید».

شماره بندی این فهرست، به طور معکوس پیش  می رود و در نتیجه، شماره یک لیست، منفورتر از همه 50 چهره است. در این لیست بلندبالا و در عین حال بسیار جذاب، جای «اولیور کان»، «اریک کانتونا»، «پل گاسکویین»، «اشتفان افنبرگ»، و چند تن دیگر خالی است. دقت شود که «مشرق» به هیچ وجه تاییدکننده انتخاب ها و چیدمان موجود در این گزارش نیست و صرفا گزارش پایگاه ورزشی مذکور را ارائه داده است.

50. سرخیو راموس/ مدافع میانی رئال مادرید و اسپانیا

راموس، واژه  جدیدی را به لغت نامه فوتبال افزود: «پانتومیم تبهکارانه» . خیلی اوقات هم گرفتار زیرکی داور بازی شده و به خاطر این عمل، کارد زرد دریافت کرده است. سرخیو، رکورد دریافت کارت قرمز در تاریخ لالیگا را ثبت کرده است. مردی سرسخت و خشن. این بازیکن بزرگ و در عین حال خوشتیپ، بسیار بی پرواست و رفتارش با بازیکنان سایر تیم ها و همبازی های خودش، بر همین اساس پیش می رود. رفتار قلدرمآبانه او همراه شده با کسب جام های متعدد، زندگی لاکچری. راموس، در خیلی از اوقات بی ملاحظه عمل کرده و برایش چندان اهمیتی ندارد. او به همان اندازه که منفور هواداران تیم های دیگر است، به همان اندازه در میان آن ها، محبوبیت دارد. هم می توان از او نفرت داشت و هم می توان دوستش داشت. در هر حال، در این لیست 50 نفره، او از همه کمتر منفور است.

49. آلن پاردو/ مربی انگلیسی

سرمربی «وست برومویچ» را باید چیزی بین دو صفت «از خود راضی» و «لعنتی» دانست. گویی ناف اش را به حرکات موزون تهوع آور بسته اند. وقتی در فینال جام حذفی فصل 2016 اقدام به یکی از آن حرکات موزون کرد، موجب خشم و جنجال گردید و درگیری با مورینیو را در پی داشت. او، روکش نازکی از قابل احترام بودن بر روی شخصیت واقعی اش کشیده اما حقیقت این است که بی شعور است. وقتی به پیگرینی که یک مربی شناخته شده جهانی با کارنامه مشخص است، علنا و عملا می گوید «سگ پیره یِ لعنتی» آیا می توان صفت دیگری به او نسبت داد؟ حرکات موزون  نچسب اش هم که به جای خودش! در کل، به یک تعبیر می توان او را به قول هواداران وستهام تعبیر: «خود گویم و خود خندم … به به چه هنرمندم» دانست.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

فیلم: حرکات خاص پاردو

48. رابی سَوِج / ولزی / سرپرست تیم برایتون

او یکی از اساتید ادا اصول است. پیوسته ساز مخالف با همه می زند و به همین علت در مرکز توجه رسانه ها قرار گرفته است. کاش حداقل می فهمید که می تواند مزخرفات اش را هم با زبان درست بگوید. شاید کمی مقبول تر می شد.

47. تونی پولیس / سرمربی ولزی

او که تا همین اواخر سرمربی گری وست برومویچ را بر عهده داشت، اصلا با چیزی به نام عذرخواهی قهر است. هواداران وست برومویچ روز به روز با او بدتر می شدند و معتقد بودند که وی به خاطر رفتارهای تند و یا قصورات اش، عذرخواهی نمی کند. اهالی فوتبال به او می گویند «اسنوکرباز» و شاید بهترین تعبیر از آنِ «آرسن ونگر» -سرمربی آرسنال- باشد که او و تیم اش را ترسوهایی خطاب کرد که از ترس باخت، به جای فوتبال، راگبی بازی می کنند.

46. پپه / مدافع میانی بشیکتاش و تیم ملی پرتغال

«استاد هنرهای سیاه» مناسب ترین لقب برای پپه است. او واقعا شایسته عالی بودن است چرا که تمامی خصوصیات لازم برای تبدیل شدن به یک مدافع اسطوره ای را داراست. شجاعت، چالاکی، استقامت، قوای فیزیکی، هوش، و یک دهه افتخار و کسب جام همراه با رئال مادرید. اما اخلاق و رفتار او، مانع از اسطوره ای شدن وی شده است. او هم همچون راموس و چه بسا بیشتر از او، خیلی اوقات حرکات زشتی از خود نشان می دهد که غالبا به اخراج اش ختم می شود. شما به کجای این حرکت که یک بازیکن را منهدم کنی و بعدش محکم با پا به شکم اش بکوبی می توانی وحشیانه  نگویی؟ این فقط یکی از مصداق های کلکسیون خشونت های پپه است. حیف از این بازیکن عالی که چنین رفتاراتی دارد.

45. آلن گرین / مفسر انگلیسی فوتبال

گرین به خاطر این منفور است که هر آن چیزی که یک مفسر فوتبال باید داشته باشد را در خود دارد اما سرسختی و لجاجت او در خوش بینی هایش، حال مخاطب را به هم می زند. او به گونه ای یک بازی را گزارش می کند که گویی جدال در گل و لای است.

44. استان کرونکه / سرمایه دار آمریکایی و مالک باشگاه آرسنال

این مولتی میلیاردر آمریکایی که طبق آمار فوریه 2018، ارزش خالص دارایی او به 8 میلیارد و 100 میلیون دلار می رسد، مالک باشگاه آرسنال و یکی از اصلی ترین سهامداران آن است. اما هواداران این باشگاه دوست اش ندارند. سیاست های بی ربطی را تاکنون اعمال کرده و خیلی پول پرستانه و تاجرمآبانه با سیاست های فوتبالی و اهداف ورزشی باشگاه برخورد کرده است. او، فوتبال را تبدیل به صحنه تجارت خود کرده است.

43. بن تاچر / مدافع چپ سابق منچستر سیتی

یک بار را می گوییم اتفاقی و تصادف است. دفعه دوم را می گوییم همرویدادی است. اما بازیکنی که سلطان دفعات سوم است و 18 سال از دوران بازی خود در زمین را تبدیل به کلکسیون این سه باره ها کرد، اصلا هیچ جای دفاعی باقی نمی گذارد. شاهکار او را می توان ضربه سنگین ساعد بر صورت «پدرو مندس» بازیکن «پورتموث» در سال 2006 زمانی که برای منچستر سیتی توپ می زد دانست. ضربه ای که آن بازیکن بداقبال فلاکت زده را مستقیما راهی بیمارستان کرد. شدت خشونت به حدی بود که پلیس شهر منچستر وارد قضیه شد و به عنوان یک عمل جنایی، تاچر را تحت بازجویی قرار داد. شش سال پیش از آن هم، این سلطان خشونت اقدام مشابهی را در مورد یک فلاکت زده دیگر به نام «نیکی سامربی» در فینال ویمبلدون صورت داده بود که باعث شد «کوین کیگان» -مربی وقت تیم ملی انگلستان- رسما عذر او را از تیم ملی بخواهد.

42. نیل وارناک / سرمربی کاردیف ولز

وی اکنون سرمربی تیم کاردیف ولز است. این آقا، یکی از اساتید بزرگ جنجال در فوتبال است و سرش درد می کند برای اخراج شدن. از شاهکارهای او باید به دریافت سه کارت قرمز به خاطر دعوا و درگیری با داور بازی و همچنین ایجاد جنجال بین بازیکنان دو تیم در زمین و رها کردن یک بازی بدون اجازه داور اشاره کرد.

41. سرخیو بوسکتس / هافبک دفاعی بارسلونا و تیم ملی اسپانیا

«مشت آهنین در دستکش مخملین» بهترین صفت و لقب برای سرخیو بوسکتس است. عده ای او را یک بازیکن بزرگ می دانند و عده ای دیگر نه. هواداران بارسا او را یکی از بانیان افتخارات چند سال اخیر تیم شان می دانند اما منتقدین معتقدند که درست است که بازیکن بسیار خوبی است اما بسیار مزورانه و رندانه بازی می کند. او را هم باید استاد هنرهای سیاه دانست. چرا که بسیار اهل تظاهر و فریب کاری و فوتبال کثیف است و همین امر باعث شده که مانند پپه -علی رغم توانایی هایش- هیچوقت رنگ اسطوره شدن را نبیند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

فیلم: بوسکتس نماد مشت آهنین در دستکش مخملین

40. استیو ایوانس / مدیر باشگاه منسفیلد تاون

در فوتبال لیگ برتر انگلیس، ایوانس را یک مدیر قلدرمآب و قالتاق شناخته می شود.   این آقا، هر جا که بوده، شاهکاری از خود به جای گذاشته و به خاطر فرار مالیاتی اش منفور است. وقتی در باشگاه بوستون بود، از دستمزد و پاداش بازیکنان به بهانه سرمایه گذاری در جهت موفقیت و ارتقای تیم می زد و نهایتا عذرش را از آن جا خواستند.

39. وینسنت تان / مالک باشگاه کاردیف ولز

یکی از مضحک ترین کارهای تان، پوشیدن یک پیراهن ورزشی بر روی یک پیراهن رسمی است و به گمان خودش خیلی کار متفاوتی می کند. تازه، کت هم روی آن می پوشد. این مولتی میلیاردر مالزیایی، از سال 2010، مالکیت باشگاه «کاردیف» ولز را به دست گرفت و از همان زمان نه محبوب هواداران بود و نه تغییری در پیشرفت تیم ایجاد شده است. اما بزرگ ترین ضربه تان به خودش، تغییر رنگ همیشگی پیراهن تیم از آبی به قرمز و درج نام یک اسپانسر مالزیایی بر روی آن بود. این عمل به شدت مورد خشم هواداران قرار گرفت و او حتی بسیاری از دوستان ولزی خود را از دست داد اما همچنان به این امر بی توجه است و کار خودش را می کند.

38. وینی جونز / هافبک لیگ برتر انگلیس

وینی جونز را باید سینمایی ترین چهره ورزش فوتبال دانست. او یک بازیگر هالیوود بود که از قضای روزگار، سر از فوتبال حرفه ای هم در آورده بود. وی، در تیم های ویمبلدون، لیدز یونایتد، شفیلد یونایتد، چلسی، و تیم ملی ولز توپ زد و اواخر دهه 1980 و دهه 1990 را تبدیل به صحنه نمایش های خود کرده بود. حرکات عجیب ناشی از هیجانی غریب برای فوتبال، نتیجه اش اخراج های مکرری بود که از سوی داورها در زمین نصیب اش می شد. او فوتبال را با سینما اشتباه گرفته بود و فکر می کرد که در صحنه فیلم هایش همچون «هواپیمای مارزده» و «دنی دایر» قرار دارد. به همه این ها، حرکات موزون و جنگجویانه اش را هم اضافه کنید. او یکی از اعضای اکیپ چند بازیکن خشن تیم ویمبلدون موسوم به «گروه دیوانگان» بود.

37. روبرتو روخاس / دروازه بان شیلی

سال 1989 در دیدار بسیار حساس بین شیلی و برزیل که سرنوشت صعود به جام جهانی 1990 را تعیین می کرد، در دقیقه 65 یک مشعل دستی به سمت «روبرتو روخاس» مشهور به «کرکس» دروازه بان شیلی پرتاب شد و به سر او صدمه زد. خون از سر وی فوران زد و بازی نیمه تمام اعلام شد. پس از بررسی این بازی نیمه تمام، کارشناسان امر متوجه شدند که جناب کرکس تقلب کرده و با تیغی که در دستکش اش پنهان کرده بود، سر خود را جراحت داد تا بازی به حاشیه برده شده و برزیل از حیث روانی دچار به هم ریختگی شود تا شیلی بتواند از زیر فشار حملات شدید نجات یابد. شریک نقشه او هم، «فرناندو آستنگو» کاپیتان وقت تیم ملی شیلی بود. مشعل کوچک پرتاب شده بود اما جایی به دور روخاس. نتیجه این که، روخاس برای تمامی عمر از فوتبال محروم شد اما هنوز همچنان می گوید که در آن زمان بهترین کار را انجام داده و پشیمان نیست.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

فیلم: لحظه نمایش روخاس / دانلود

36. جان فاشانو / بازیکن اسبق ویمبلدون

این آقا هم جزو اکیپ «گروه دیوانگان» ویمبلدون و از رفقای گرمابه و گلستان وینی جونز بود. شاید هیچ لحظه ای به اندازه برد در مقابل لیورپول که حاصل تهدید «کنی دالگیش» ستاره آن تیم بود، به این بازیکن خشن و دیوانه لذت نداد. در آن بازی، کاپیتان ویمبلدون دالگیش را تهدید کرد که گوش اش را در بازی گاز گرفته و جر می دهد. حرکتی که مورد علاقه گروه دیوانگان متشکل از او و جونز بود. پرونده زد و بندهای او با «بروس گابلار» و «هانس سگرز» هنوز بر سر زبان هاست.

35. گراهام وستلی / سرمربی لیگ سطوح پایین انگلیس

او هیچوقت مربی گری در لیگ برتر را تجربه نکرد و از لیگ 1 انگلیس فراتر نرفت اما آن قدر حاشیه ساخت که مشهور شد. 11 باشگاه را در 20 سال کار خود مربی گری کرد. او را می توان یکی از اساتید تنش و جنجال و درگیری در فوتبال دانست و بهترین عبارت برای وصف شخصیت او این است: «مغرور و مزخرف».

34. آنتونیو راتین / کاپیتان اسبق تیم ملی آرژانتین

کاپیتان بددهن آرژانتین در جام جهانی 1966 که نهایتا در دقیقه 35 بازی یک چهارم نهایی در مقابل انگلیس، به خاطر فحاشی زیاد از سوی داور آلمانی اخراج شد. اما به نشانه اعتراض به تبعیضی که داور در حق وی ابراز داشت، در کنار زمین بر روی فرش قرمز که برای خانواده سلطنتی انگلیس تدارک دیده شده بود نشست و مفسران این گونه برداشت کردند که در حرکتی نمادین قصد توهین به ملکه انگلیس را دارد. نهایتا توسط دو مامور پلیس از زمین خارج شد اما هنوز هم در آمریکا جنوبی مردم بر این باورند که داور کاملا هماهنگ شده و عمدا وی را اخراج کرد چرا که اصلا زبان اسپانیولی نمی دانست که بفهمد او فحش داده است یا نه. در هر صورت، وی سال هاست که باگناه یا بی گناه، برای جامعه فوتبال منفور است.

33. تیم شروود / مربی تاتنهام

مربی کنونی تیم تاتنهام تحت سرمربی گری پوچتینوست. در دوره «هری ردنپ» به عنوان دستیار وی فعالیت می کرد و وقتی «آندره ویاس بوآس» در سال 2013 از مربی گری برکنار شد، ارتقا یافت و تبدیل به یکی از مربیان تیم شد. شورانگیزی تو برای تیم اش، نه تنها جذاب نیست که بسیار زننده است. در جایگاه یک مربی که بای از منطق گفتمان برخوردار باشد، فاقد این فضیلت است.

32. مار ک فان بومل / بازیکن اسبق تیم ملی هلند

فان بومل را می توان یکی از خوش شانس ترین بازیکنان خشن تاریخ فوتبال دانست. از هنرنمایی های وی در زمین فوتبال، به کرات می توان سخن گفت اما در بسیاری از مواقع همچون فینال جام جهانی 2010 به طرز عجیبی از گزند اخراج از زمین نجات یافت. او را می توان همچون «اشتفان افنبرگ» یک بازیکن عالی دانست که اخلاق نداشت.

31. فرانچسکو بچتی

وی مدیر باشگاه «لیتون اورینت» است که عموما از لیگ 2 و لیگ 1 انگلیس فراتر نرفته است. اقدامات او مبنی بر تبانی و پولشویی، موجب وارد آمدن آسیب های فراوان به باشگاه متبوع اش شد. نهایتا پس از چند مرحله دادگاهی نامعلوم، هیئت مدیره باشگاه اقدام به اخراج او کرد. وی، در کمال تعجب، اخراج اش را به فال نیک گرفت و آینده ساز خود دانست.

30. الکس فرگوسن / سرمربی اسطوره ای اسبق منچستر یونایتد

سر الکس فرگوسن را می توان یکی از بندرت افرادی دانست که در اوج محبوبیت، بسیار منفور نیز هست. او یک دیدگاه خاص برای بازیکنان اش داشت و آن این بود که برای تحریک احساسات تماشاگران، هر آنچه که در زوایا نظرشان می بینید را از آن خود کنید. اما چیزی که موجب نفرت هواداران رقبا نسبت به فرگوسن می شد این بود که او از وحشی گری بازیکنان اش جلوگیری به عمل نمی آورد. لشکر بازیکنان خاص خودش را هم در دوره های مختلف داشت که مشهورترین آن به دوره پل اینس، روی کین، پیتر اشمایکل، یاپ استام، و دیوید بکهام برمی گردد.

علاوه بر این، نمونه هایی از توهین های وی را می توان در اینجا متذکر شد: اتصاف القاب «احمق های لعنتی» به خبرنگاران، «مراسم تشییع» به تماشاگران در اولدترافورد، «همسایه  اعصاب خرد کن» به منچستر سیتی، «یک باشگاه ناچیز در شمال شرقی» به نیوکاسل، «مخترعان دودکش» به ایتالیایی ها، «ژرمن های معمولی» به آلمانی ها، «پِهِن  هم بار اون یاروها نمی کنم» به مدیران رئال مادرید. دعواها و درگیری هایش با رافائل بنیتز، آرنس ونگر، و کوین کیگان هم که به جای خودش!

29. مایک دین / داور لیگ برتر انگلیس

داور لیگ برتر انگلیس در دهه 1990 و اوایل دهه 2000 بود که به میمیک خاص و ادا اصول مشهور بود. گاهی چنان استبدادش را حاکم می کرد که گویی صحنه بازی، یک خونریزی قبیله ای را روایت می کند. گاهی آن قدر شل و واویلا بود که گمان می کردید که در یک فیلم کمدی حضور دارید. در کل، هواداران فوتبال دوست اش نداشتند و یک بار هم یکی از میان تماشاگران، سکه ای را به طرف صورت او پرت کرد که زخمی شد.

28. جو کینیِر / سرمربی اسبق ایرلندی

کینیر، در دو وهله ای که از سال 2008 تا 2009 به عنوان سرمربی و از سال 2014 تا 2014 به عنوان مدیر تیم در نیوکاسل بود، سیاهه ای از توهین و جنجال را از خود به یادگار گذاشت. از توهین جنسی به «سیمون برد» ورزشی نویس دیلی میرر گرفته تا توهین به هواداران این باشگاه. وقتی در سال 2013 به عنوان مدیر ورزشی باشگاه شروع به کار کرد، هواداران مدیریت باشگاه را تهدید کردند که در صورت تداوم کار وی، باشگاه را تحریم خواهند کرد. کینیر، در واکنش، اقدام به توهین به آن ها کرد و نهایتا پس از چند ماه اخراج شد.

27. سیلویو برلوسکونی / سرمایه دار و مالک اسبق باشگاه آ ث میلان

بگذارید در یک کلام برلوسکونی را برایتان معرفی کنیم: ایشان، تحت این اتهام مجبور به استعفا از ریاست باشگاه میلان و نخست وزیری ایتالیا شدند: تقلب، اخاذی، همکاری با مافیا، دروغ گویی، حساب سازی، اختلاس، پولشویی، فساد جنسی، رشوه به ماموران پلیس، قضات، و مقامات سیاسی، و اغوا و تهدید شاهدان. تنها مزیتی که این شخص برای تیم آث میلان به عنوان مدیر باشگاه داشت، مدرن سازی بی نظیر باشگاه بود. نهایتا، اتهامات وی اثبات گردید و باعث کناره گیری از عالی ترین مقام سیاسی کشور و عالی ترین مقام باشگاه گردید.

26. دنیس وایز / بازیکن اسبق چلسی

لقب ناپلئون کوچولوی چلسی را در دهه 1990 و اوایل دهه 2000 که در میان آبی ها توپ می زد را به وی دادند. بازیکنی قابل بود و یکی از معدود کسانی که در هیاهوی ورود و یکه تازی موج بازیکنان خارجی، به حاشیه نرفت اما در عوض به خاطر اخلاق بدش بسیار در رسانه ها حاشیه ساز شد. یک بار، زانوی یک بازیکن رقیب را شکاند و بار دیگر هم در یک بازی تور پیش فصل چلسی، پس از این که اخراج شد، فک یکی از هم تیمی هایش را با مشت شکاند و به داور گفت: بی شرف.

25. رومن آبراموویچ / مالک باشگاه چلسی

مالک روس اَبَرثروتمند باشگاه چلسی را می توان اولین خارجی مولتی میلیاردر دانست که به مالکیت یک تیم در لیگ برتر انگلیس دست یافت و از آن پس مسیر را برای مالکیت خارجی ها در بقیه تیم ها از جمله منچستر سیتی هموار کرد. ورود آبراموویچ همراه بود با کسب جام های متعدد اما تاثیرگذاری و نفوذ سیاسی بود بر فوتبال لیگ برتر را می توان به هیچ وجه کم انگاشت. در مجموع، او اصلا در میان انگلیسی ها محبوب نیست و در جامعه فوتبال هم از کاریزما برخوردار نیست.

24. کوین ماسکت

یک بار وقتی در مورد کثیف ترین فوتبالیست تاریخ فوتبال نظرسنجی برگزار شد، صحنه تکل فوق وحشیانه کوین ماسکت هم جزو تصاویر مورد قضاوت بود. وقتی «متی هولمز» بازیکن تیم چارلتون یک بار او را جا گذاشت، این بازیکن خشن استرالیایی طوری او را منهدم کرد که از 4 نقطه پایش شکست. یک بار دیگر، طوری «کریستف دوگاری» بازیکن تیم ملی فرانسه را زد که «روژه لومه» سرمربی وقت فرانسه، او را نماد بارز وحشی گری خواند. شاید دیوانه وارترین حرکت ماسکت را بتوان به سال 2011 مربوط دانست. پس از محرومیت به خاطر خشونت هایش بود که «آدرین زهرا» مهاجم «ملبورن هارت» رو طوری زد که 8 جلسه از فوتبال محروم شد. این ها فقط چند مورد از شاهکارهای این آقا بود.

اوج هنرنمایی استاد ماسکت

23. ریچارد اسکودمور / رییس لیگ برتر انگلیس

او رییس سازمان لیگ برتر انگلیس است که لیگ خود را برترین لیگ دنیا می داند. مردی، بداخلاق و جدی و مغرور. او سیاست های خود را در قبال شخص ثالث و حق پخش و قوانین بازی جوانمردانه دارد. سیاست هایی که در بسیاری از مواقع مورد رضایت اصحاب فوتبال نیست اما ظاهرا پیرمرد همچنان به میل خود و همپالگی هایش می تازاند.

22. «گریم سُونس» هافبک اسبق لیورپول

این بازیکن انگلیسی را می توان یکی از خشن ترین هافبک های تاریخ فوتبال دانست. وقتی می خواست توپ را از کسی بگیرد، گویی شمشیر در دست دارد و می خواهد در صحنه جنگ به دشمن بتازد. او، فوتبال را جدی تر از مقداری که باید باشد، گرفته بود. یک بار هم وقتی که به عنوان سرمربی در گالاتاسرای فعالیت می کرد، پرچم گوشه زمین را کند و در زمین حریف فرو نشاند. یکی از هواداران وعده داده بود که اگر دست اش به او برسد، وی را در جعبه کرده و به انگلیس پست می کند.

21. آندونی گویکوتکسا / بازیکن اسبق آتلتیکو مادرید

وقتی «قصاب آتلتیکو مادرید» پای دیه گو مارادونا را شکاند، او در بیمارستان گفت: «فقط احساس کردم و شنیدم که یه چیزی مثل چوب در داخل بدن ام خرد شد. از دیگر شاهکارهای گویکوتکسا باید مصدوم کردن «برند شوستر» دیگر بازیکن بارسلونا و فاصله گیری 9 ماهه وی از میادین اشاره کرد. تکلی که به یکی از خشن ترین تکل های تاریخ فوتبال معروف شد. خوی درندگی این بازیکن و نفرت عمیق اش از مارادونا بر هیچکس پوشیده نبود. تا آن جا که کفشی که با آن مارادونا را راهی بیمارستان کرد را در سالن نشیمن خانه اش در یک محفظه شیشه ای نگهداری می کند و به آن افتخار می کند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

فیلم: لحظه ای که گویکوتکسا پای مارادونا را خرد می کند / دانلود

میزان فشاری که این بازیکن روانی بر مارادونا اعمال کرده بود، نهایتا منجر به یکی از تاریخی ترین درگیری های داخل زمین تاریخ فوتبال شد. اتفاقی که موجب محرومیت  بسیاری از بازیکنان درگیر گردید.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

درگیری بسیار خشن مارادونا و بازیکن بارسلونا با بازیکنان آتلتیکو مادرید / دانلود

20. پائولو دی کانیو / بازیکن سابق لیگ برتر انگلیس و سری آ ایتالیا

یکی از دیوانه ترین بازیکنان تاریخ فوتبال. در سال 1998 زمانی که در شفیلد ونزدی انگلیس توپ می زد، داور را پس از اخراج، نقش بر زمین کرد و 11 جلسه از بازی کردن محروم شد. او را می توانی یکی از فاشیست ترین بازیکنان تاریخ فوتبال دانست. بر روی بازوی چپ اش علامتی شبیه علامت نازی و بر روی بازوی راست اش واژه DUX را خالکوبی کرده بود که به اعتقاد مفسران فوتبال اشاره به «بنیتو موسولینی» -دیکتاتور سابق ایتالیا- بود. هر چند که دی کانیو تمایلات فاشیستی خود را پنهان کرده اما جامعه فوتبال قبول نکرده و یکی از منفورترین هاست.

19. اشلی کُول / مدافع کناری اسبق چلسی

کول را به جرات می توان یکی از بهترین مدافعین کناری تاریخ فوتبال و لیگ برتر انگلیس دانست. او افتخارات زیادی را به همراه آرسنال و چلسی به دست آورد. اما چیزی که کول را در نظر فوتبال دوستان منفور می کند، چانه زنی ها و بحث های دراز بی مورد او با داوران است. او را به راستی یکی از بچه ترین بازیکنان فوتبال می توان دانست که رفتارش بسیار زننده است.

18. دیه گو کاستا / بازیکن سابق چلسی و کنونی آتلتیکو مادرید

اگر مورینیو را نماد جنجال برانگیزی در قامت مربی بدانیم، نیمه بازیکن او دیه گو کاستاست. این پسر، آن قدر جنگ طلب است که نام کتاب خودزندگینامه اش را گذاشته «هنر جنگ». در تاریخ فوتبال، مهاجمان زیادی اهل کشکمش بودند اما کاستا بنای کارش را بر دعوا و جنجال گذاشته است. دشمنان مورد هدف او در لیگ برتر انگلیس «امره جان» و «گرت بری» بودند و مورینیو شورانگیزی او را برای جدال و جنگ بیشتر می کرد. به نظر می رسد اکنون که «آنتونیو کونته» از دست او خسته شد و عذرش را خواست، در آتلتیکو مادرید در کنار سرمربی پوست کلفت جنگ طلبی چون «دیه گو سیمئونه»، جای مانور بیشتری برای جنگ طلبی داشته باشد.

17. مایک اشلی / مالک نیوکاسل

این مالک ثروتمند نیوکاسل، اصلا محبوب هواداران این باشگاه نیست. اهداف مخفیانه ای را دنبال می کند و اهل شفاف سازی برای هواداران نیست. او همه چیز را به میل خود پیش می برد. هر که را بخواهد اخراج می کند و هر که را بخواهد استخدام. پشیزی به ارزش های سنتی باشگاه که مورد علاقه طبع انگلیسی هاست ارزش قائل نیست و مدعی است که باشگاه خودم است، پول اش را دادم، و سیاست های خودم را دنبال می کنم. نیوکاسل در دوران او با افت محسوس در لیگ برتر روبرو شده است.

16. لوییس سوآرز / بازیکن بارسلونا

این بازیکن اوروگوئه ای که اکنون مهاجم بارسلوناست را می توان یکی از بی شعورترین بازیکنان حال حاضر فوتبال دانست. از زشت ترین حرکات فوتبالی او می توان به گرفتن عمدی توپ با دست در آستانه دروازه در بازی یک چهارم نهایی 2010 در مقابل تیم ملی غنا اشاره کرد. او پنالتی کرد تا تیم اش نبازد و البته اخراج شد. اما آن پنالتی گل نشد و غنا در اوج لیاقت نتوانست به نیمه نهایی برسد. این، یکی از کثیف ترین و مذموم ترین حرکات فوتبالی تاریخ بود. مشهورترین رفتار فوتبالی مذمت بار او هم گاز گرفتن حریفان است. حرکتی بغایت زشت و زننده که اخیرا پس از محرومیت های فراوان فعلا از سرش افتاده است.

مذمت بارترین رفتار فوتبالی او، نژادپرستی اش است. او بارها اقدام به حرکات و توهین های نژادپرستانه علیه بازیکنان سیاه پوست و بالاخص «پاتریک اورا» کرده است. از حقیرانه ترین رفتارهای فوتبالی او می توان به تظاهرهای بچگانه اش در زمین و تلاش برای فریب داور اشاره کرد. در کل، طبیعی است که سوآرز یکی از منفورترین بازیکنان تاریخ فوتبال باشد. اگر اینچنین نبود، بازی درخشان و توانایی های عالی او، از او یک بازیکن بزرگ می ساخت.

15. کن بیتس / مدیر سابق باشگاه چلسی و لیدز یونایتد

این آقا که پیشتر از روسای باشگاه چلسی بود، فوتبال را با زمین کیک بوکس اشتباه گرفته بود و بلکه فراتر از آن هم رفت. یک زمانی، دور تا دور زمین را فنس مجهز به برق کشید تا مانع هوادارانی که اقدام به ورود به زمین می کنند شود. این عمل او به شدت از سوی سازمان لیگ برتر انگلیس نهی و دستور به توقف این اقدام گرفته شد. در اقدام بعدی، او هواداران باشگاه را «پارازیت ها» خواند و «متیو هاردینگ» -اسطوره چلسی- را «شیطان». او سپس به لیدز یونایتد رفت و آن جا هم به جنگ با هواداران تیم پرداخت. دست آخر هم به موناکو رفت و در آنجا زندگی می کند. شاید بهترین تعبیر برای وی جمله مشهور تارانتینو باشد: «دلیل نمی شود که چون یک شخصیت هستی، شخصیت هم داشته باشی».

14. جوئی بارتون / بازیکن اسبق لیگ برتر انگلیس

جوئی بارتون را به عنوان یکی از 5 بازیکن خشن تاریخ فوتبال باید دید. به شدت جنجالی و قلدر. اگر کسی او را خشمگین می کرد، تا پای جان می جنگید و اگر هم عصبی بود، بازیکن یا مربی یا داور از دست او قسر در نمی رفت. او بارها از چندین بازی محروم شد و حتی توسط پلیس به خاطر رفتار خشن در خیابان بازداشت شد. وی، در کتاب خودزندگینامه اش که توسط «مایکل کالوین» نوشته شده، اعلام کرده که از هیچکدام از اعمال خود پشیمان نیست.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

فیلم: حرکات دیوانه وار جوئی بارتون / دانلود

13. دیه گو مارادونا / بزرگ ترین بازیکن تاریخ فوتبال

این نابغه آرژانتینی که از نظر برترین فوتبال شناسان به عنوان بزرگ ترین بازیکن تاریخ فوتبال شناخته می شود، بسیار در نظر انگلیسی ها منفور است اما در سطح جهانی بسیار محبوب است. انگلیسی ها او را دوست ندارند چرا که در بازی  نیمه نهایی جام جهانی 1986 گلی را با دست وارد دروازه پیتر شیلتون کرد که موجب حذف انگلیس شد. بعد، چنان با زیرکی جشن شادی گل گرفت که داور مشکوک به گل را در عمل انجام شده قرار دارد. مارادونا، سال هایی را به اعتیاد گذراند، رفتارات عجیبی در زمین فوتبال از خود نشان داد، خیلی جای ها ناپخته سخن گفت، و حتی در دوره مربی گری خود هم خشونت هایی نشان داده است. اما هر چقدر که در نظر بسیاری از فوتبال دوستان محبوب است، باز دشمنان و مخالفانی در دنیای فوتبال دارد. علت اصلی انتخاب او در رده سیزدهم، گل فریبکارانه ای است که سرنوشت یک تیم را در جام جهانی تغییر داد.

12. کارل آیستون / سرمایه دار و مالک باشگاه بلاکپول

خانواده ثروتمند آیستون از همان دهه 1980 دست خود را بر روی باشگاه بلاکپول گذاشتند. در سال 1999 و پس از بازداشت پدرش به جرم تجاوز به عنف و استعفای مادرش، ریاست باشگاه را بر عهده گرفت. عدم مدیریت آیستون ها موجب انتقادات فراوانی طی این سال ها شده بود  و نهایتا در سال 2017 افشا شد که پدر و پسر، با قرار دادن میلیون ها پوند از درآمد باشگاه طی این سال ها در اختیار شرکت هایشان، عملا موجب سلب دارایی از باشگاه شده اند. کارل، باشگاه را به مزایده گذاشته و به نظر می رسد که دیگر کابوس برای هوادران این باشگاه به پایان رسیده است.

11. برنارد تپی / مالک اسبق باشگاه مارسی

این شخص را می توان عامل بدبختی تیم مارسی فرانسه که در سال 1993 قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شد دانست. زد و بندها و عدم مدیریت او طی 25 سال، برای باشگاه ورشکستگی و بدهی بار آورد و وی به خاطر کوتاهی ها و شیطنت هایش، نه تنها به باشگاه ضربه بزرگی وارد ساخت که خودش هم از فوتبال به صورت مادام العمر محروم شد و هم به زندان رفت.

10. جان تری / بازیکن سابق چلسی

تری، در مستطیل سبز بازیکنی بود که هر کسی آرزو داشت او را در تیم خود داشته باشد. مستحکم، توانا، و فداکار برای تیم. اما در بیرون از زمین، اتفاقات شکل دیگر داشت. او با زنان و ناموس هم تیمی ها و رفقایش ارتباط نامشروع برقرار کرد و رفتار تبعیض آمیزی نسبت به «آنتون فردیناند» داشت که همین دو امر، موجب شد که بازوبند کاپیتانی تیم ملی انگلیس از او گرفته شود و پس از چندی، در حالتی شرمگنانه او را از تیم ملی اخراج کنند. تری به خاطر این فسادها، تبدیل به یکی از منفورترین چهره های تاریخ فوتبال شده است.

9. پیت وینکلمن / سرمایه دار و رییس باشگاه

وینکلمن، عموما هم به خاطر این که یک سرمایه گذار است و هم به خاطر این که یک مدیر فوتبالی است، مشهور است. اما دلیل نفرت هواداران فوتبال از او چیزی به نام «دخالت در فوتبال» است. او در سال 2001، باشگاه فوتبال «ویمبلدون» را به «میلتون کینز» انتقال داد که باعث خشم و نفرت هواداران این باشگاه شد. وی، مدیریت این باشگاه را در سال 2003 به عهده گرفت و اولین مسابقه خود را در میلتون کینز در ماه سپتامبر به عنوان مدیرعامل به عهده داشت. در پایان فصل، باشگاه توسط یک کنسرسیوم به رهبری خودش، خود او را به عنوان رییس انتخاب کرد. دخالت در فوتبال، یکی از منفورترین اعمالی است که می شود مرتکب شد.

8. الحاجی دیوف / بازیکن سنگالی اسبق لیورپول

دیوف را می توان یکی از لات ترین، بی شعورترین، و بی نزاکت ترین بازیکنان تاریخ فوتبال دانست. مردی که با خنده و خوش اخلاقی قهر بود. یک عادت بسیار زننده هم داشت که آن تف کردن به سمت کسانی بود که با او دعوا می کردند. رفتارش آن قدر زننده بود که وقتی در لیورپول بود، «استیون جرارد» و «جیمی کاراگر» از دست وی به تنگ آمده بودند. باید خدا را شکر کرد که او بازنشسته شد.

7. لوچیانو مُوگی / مدیر اسبق باشگاه یوونتوس

در فصل 05-2004 سری آ ایتالیا بود که یوونتوس با داشتن بوفون، دل پی یرو، و زلاتان تیمی بسیار قدرتمند بود و هیچ نیازی به فریب در فوتبال نداشت. اما موگی به عنوان مدیر وقت باشگاه، اقدام به خریدن تعدادی از داورها کرد و بخشی از رسوایی مشهور «کالچو پُولی» را رقم زد. وی، همچنین در بازار نقل و انتقالات تشویش و خرابکاری کرد. نتیجتا، به خاطر اعمال او، یوونتوس تنبیه شد و به لیگ سری B سقوط کرد و او هم به صورت مادام العمر از فوتبال محروم گردید.

6. کریستیانو رونالدو / بهترین بازیکن حال حاضر جهان و مهاجم رئال مادرید

کریستیانو رونالدو را باید یکی از بهترین های همه ادوار تاریخ فوتبال دانست. او مرد سال فوتبال است و از نظر آمار موفقیت در این زمینه برابر با «لیونل مسی». اما به قدری خودشیفته است که حتی صدای هواداران رئال مادرید را هم درآورده است. این که او بازیکن بزرگی است در آن شکی نیست اما این که خود را بزرگ ترین بازیکن همه ادوار تاریخ فوتبال اعلام نماید، نشان از خودشیفتگی او دارد.

به گزارش مشرق، این انتخاب را می توان عجیب ترین انتخاب ممکن در فهرست 50 نفری دانست. مسئله فراتر از این که به منفور بودن یا نبودن رونالدو ربط داشته باشد، به انتخاب جایگاه ششم بین 50 فرد منفور تاریخ فوتبال مربوط است. واقعا در بین نفرات هفتم تا پنجاهم خیلی منفورتر از رونالدو یافت نمی شد!؟ شواهد و قرائن روز اثبات می کند که انتخاب این جایگاه هم عجیب است و هم غیرمنطقی چرا که بسیاری از بازیکنان سطح بالای فوتبال خودشیفتگی داشته اند و از رونالدو شدیدتر «زلاتان ابراهیموویچ» است. به همین علت است که سرویس ورزش مشرق در ابتدای گزارش اعلام کرد که به هیچ وجه تاییدکننده این گزارش نیست و صرفا دیدگاه پایگاه ورزشی انگلیسی «چهار چهار دو» را منعکس کرده است.

5. ریچارد کیز / مجری تلویزیونی

کیز، مجری همجنسگرای اسکای اسپورتس بود. او قویا زن ستیز است و این را در رفتارات  و گفتارش نسبت به همکاران زن نشان می داد. بحث در مورد رفتارهای این فرد زیاد است.

4. میشل پلاتینی / اسطوره اسبق فوتبال فرانسه و رییس سابق یوفا

همیشه در مورد پلاتینی باید این را گفت که حیف از این بازیکن بزرگ و نابغه که آبروی چند ساله و افتخارات اش را فدای قاطی شدن در بازی کثیف اختلاس های فیفا کرد. اسطوره ای که می توانست مانند پله یا کرایف و حتی مارادونا (با آن  همه کارهای عجیب اش) همیشه محبوب باشد، به خاطر فسادهای مالی اش و لابی کردن به نفع میزبانی قطر در جام جهانی 2022، یکی از کثیف ترین دوره های تاریخ فیفا و یوفا را در کنار «سپ بلاتر» -رییس سابق فیفا- رقم زد. امروز، دیگر نه اثری از او در فوتبال است و نه احترامی دارد.

3. هارالد شوماخر / دروازه بان سابق تیم ملی آلمان

این دروازه بان آلمانی دهه 1980، یک بار در نظرسنجی که در فرانسه برگزار شد، در نظر مردم فرانسه حتی از هیتلر هم منفورتر بود. علت اصلی این قضیه به جام جهانی 1982 برمی گردد. هنگامی که شوماخر قطعا به قصد زدن «پاتریک باتیستون» مهاجم فرانسه خروج کرد و طوری با ساعد به صورت وی کوبید که 3 دندان وی شکست. بازیکن فرانسوی، لحظاتی بعد در بیمارستان به کما فرو رفت. شوماخر، در کنفرانس مطبوعاتی پس از بازی در پاسخ به خبرنگاران گفت: «تقصیر خودش بود. ولی من پول دندوناشو می دم».

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

فیلم: ضربِ شست استاد شوماخر به باتیستون فلاکت زده / دانلود

2. ژوزه مورینیو / سرمربی کنونی منچستر یونایتد

غالب مردم از تنش دوری می گزینند. اما در مقابل، عده کمی هم هستند که می میرند برای تنش. این کار به آن ها هیجان می دهد و گویی حیات شان به آن بستگی دارد. مورینیو از این دسته افراد است. وی، نمود بارز این جمله «دیوید موریک» تهیه کننده شهیر سینماست: «کافی نیست که فقط برنده شوم. باید از خرد شدن حریفان ام لذت ببرم». مورینیو، عاشق دشمن تراشی برای خود است. فرقی نمی کند که ادن هزارد باشد یا سرخیو راموس؛ آرسن ونگر باشد یا پپ گوآردیولا؛ مرسی ساید باشد یا نوکمپ یا نیمی از سانتیاگو برنابئو. حرکات عجیب و غریب او در گوشه و کنار زمین های فوتبال چه در زمان فتح یک جام و چه در زمان باخت، در نظر هر علاقه مند به فوتبال غیرجذاب می نماید. گرچه او یکی از بزرگ ترین مربیان همه ادوار تاریخ و یکی از خوش تیپ ترین چهره های ورزشی حال حاضر دنیاست، اما کلکسیون کارهایش -که فقط یکی از آن ها انگشت کردن در چشم یک مربی دیگر است- وی را تبدیل به یکی از منفورترینِ منفورها کرده و امروز می بینیم که دوستان کمی دارد. هر چند که هیچ اهمیتی برای او ندارد.

1. سپ بلاتر / رییس سابق فیفا

رسیدیم به منفورترین چهره ورزشی این لیست بلندبالا. سپ بلاتر -رییس سابق فیفا- کلکسیونی از فساد مالی و زد و بند سیاسی است. در دوران ریاست او، فیفا در یکی از آلوده ترین فضاهای عصرهای خود به سر برد. وقتی سخنرانی بلاتر در سال 2013 در آکسفورد را به یاد می آوریم، خنده مان می گیرد: «شما تصور نکنید که فیفا پول چاپ می کند. فوتبال نه برای بهره برداری مالی ما که برای خدمت به فوتبال دوستان است. ما به فوتبال ابزاری نگاه نمی کنیم». اما وقتی که 2 سال بعد دریای گندکاری ها و اختلاس های او در کنار رفقایش از جمله پلاتینی افشا شد، بیش از هر زمان دیگری از بلاتر دزد نفرت پیدا کردیم. او، سال ها از فوتبال به عنوان ابزار پول به جیب زدن برای شرکت هایش بهره برد و این کثیف ترین عمل ممکن در جایگاه رییس معتبرترین و بزرگ ترین نهاد فوتبالی جهان است.

منبع:

https://www.fourfourtwo.com/features/ranked-50-most-hated-people-football-50-1