نحوه تشخیص کبد چرب از روی زبان
کبد چرب یکی از بیماریهایی است که در سالهای اخیر افراد بسیاری را درگیر کرده است. این بیماری در طب سنتی درمانهای متنوعی دارد. در این مقاله به چند روش مهم و کاربردی درمان کبد چرب از دکتر روازاده، حکیم خیراندیش، دکتر کردافشاری و سایر روش های طب سنتی خواهیم پرداخت.
درمان کبد چرب از نظر دکتر روازاده
برای درمان بیماری کبد چرب چهار راهکار را که مورد تایید دکتر روازاده است معرف میکنیم.
- برای درمان کبد چرب روغن ارده کنجد مصرف کنید.
- سکنجبین با عسل (سرکه انگبین) که سرکه انگور با عسل هست را بصورت روزانه به شکل شربت مصرف کنید.
- شیره انگور به صورت شربت استفاده شود.
- برای درمان کبد چرب با خاکشیر، یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر به صورت جوشانده را ناشتا مصرف کنید.
درمان کبد چرب در طب سنتی دکتر خیراندیش
- پیش از هر چیز تغذیهتان را اصلاح کنید.
- غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم را با هم نخورید. مثلا همراه با ماست غذاهای خیلی گرم نخورید و غذاهای سرد همراه با غذاهای گرم را حذف کنید.
- آب و مایعات سرد را بین غذا ننوشید.
- خوردن آب یخ یا غذای سرد بعد از غذای گرم ممنوع است. مثلا سوسیس و کالباس چون همراه با ادویهجات است، باعث تشنگی میشود و خیلی از افراد آن را با نوشیدنی میخورند که کاملا اشتباه است.
پیشنهاد می کنیم مقاله اصول تغذیه سالم در طب سنتی را مطالعه فرمایید
درمان فوری کبد چرب به روش دکتر خیراندیش
بهترین درمان فوری کبد چرب استفاده از سکنجبین است. یک واحد سرکه، دو واحد عسل و دو واحد عرق نعنا (برای زنان نصف واحد سرکه) ترکیب کرده با دو برابر آب مخلوط کنید و روزی یک لیوان آرام آرام بنوشید.
این درمان باید بین چهار تا شش ماه ادامه داشته باشد. همچنین هر دو ماه آنزیمهای کبدی چرب را باید اندازهگیری کنید. پیادهروی و غذای سر شب و ترک ناهار هم توصیه میشود.
کبد چرب و درمان آن از زبان دکتر کرد افشاری
- پرهیز از انواع سسها، غذاهای چرب، غذاهای شور و ترشیجات بسیار مفید است. بهتر است ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. برای آنکه بتوانید بیماری کبد چرب را درمان کنید، بهتر است از میل کردن سرخ کردنی دوری کنید.
- عرق کاسنی شاتره: نصف تا یک لیوان در روز به مدت سه ماه هر روز به صورت ناشتا استفاده شود.
- دم کرده آویشن به جای چای مصرف شود.
- مصرف سکنجبین عنصلی که از پیاز عنصل درست شده است، سه تا پنج ماه استفاده شود.
- دوای بلغم امام صادق: مصطکی + سیاه دانه + زنیان + آویشن با سه الی چهار برابر عسل معجون تهیه شود یا با پودر نبات مخلوط شده و بعد از هر وعده غذایی خورده شود. به اندازه دو یا سه نخود صبح و عصر استفاده شود. این ترکیب چربی و رطوبتهای کبد را از بین میبرد.
پیشنهاد می کنیم مقاله علت و علائم کبد چرب چیست؟ را مطالعه فرمایید
پیشگیری و درمان کبد چرب از منظر طب سنتی
گوارش درست یکی از راههای پیشگیری از کبد چرب است. برای مثال جویدن درست لقمه کمک بسیار بزرگی برای پیشگیری است. به صورت نه افراط (60بار جویدن) نه تفریط (نجویده قورت دادن).
کبد چرب و آب یخ
مصرف نکردن از آب یخ و کلیه غذاهای خیلی سرد مثل بستنی موثر است. البته نمیشود گفت اصلا بستنی نخوریم، بلکه بستنی محلول بخوریم، مثل آب هویج بستنی یا بستنی که کمی آب شده و رو به خنکی است، میل کنید و آرام آرام از آن بخورید که سردی یخ آن حنجره و معده را درگیر نکند.
آب را سعی کنیم با دمای معمولی مصرف کنیم. علت اینکه بعد از بستنی خوردن تشنگی ما زیاد میشود و میل به خوردن آب داریم یا وقتی تشنه هستیم و آب یخ میخوریم و دوباره میل به خوردن آب یخ داریم، چیزی نیست جز اینکه صفرای معلق در کبد، به سمت جداره نزدیک و به معده فراخوان می شود.
در نتیجه حرارت در معده دوچندان شده و دوباره این میل زیاد میشود. ولی وقتی آب در درجه حرارت خنک (نه گرم نه یخ) نوشیده شود، تشنگی فروکش می کند.
چون همراه با آب گرم رطوبت میآید و حرارت بیشتری را جذب نمیکند. بلکه این رطوبت، صفرای موجود را پاک کرده و صفرای معلق در کبد را فراخوان نمیکند.
به همین دلایل است که در شهرهای گرمی مانند کاشان برای اینکه بتوانند گرمای آنجا را برای فعالیتهای کشاورزی تحمل کنند، ارده شیره می خورند تا بتوانند گرمای موجود را تحمل کنند.
همچنین در شهرهای جنوبی در فصل تابستان (به اصطلاح خرما پزان)، خرما میخورند که بتوانند گرما را تحمل کنند.
درمان کبد چرب با مصرف ترشیجات طب سنتی
در درمان کبد چرب غیرالکلی یا سرد باید کبد را گرم کنیم. چون به واسطه رفتارهای غلط غذایی، سرد شده است. در عین حال باید لایهای را که در جداره کبد رسوب کرده و به آن چربی کبد و در اصطلاح طب سنتی تشمع کبدی اطلاق میشود را توسط داروهایی خرد کرده و پاکسازی و دفع کنیم.
بنابراین نیاز به یک ماده شکننده است. این شکنندهها همان ترشیجات طبیعی و نفوذ کننده مانند سرکه انگور خانگی، آبلیمو طبیعی، آبغوره طبیعی و آب زرشک هستند.
این ترشیها اگر به صورت خالص مصرف شوند، به جداره معده و کل دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آنها را می سوزانند. همچنین به مغز فرد سردی می بخشند.
برای مثال باید آبلیمو را به صورت محلول استفاده کرد (آب لیمو و عسل یا آب لیمو داخل چای طبیعی)، همچنین آب زرشک و آب انار ترش را با مقداری نمک دریا مصرف کرد.
درمان کبد چرب با سرکه انگبین
سرکه انگبین از قدیمیترین شربتهای مفید و البته صددرصد ایرانی بوده که ترکیبات اصلی آن، سرکه انگور و عسل است. ترکیب آنها شربتی شفابخش و گوارا را تشکیل میدهد که از گذشتههای دور خواص متعدد آن مورد توجه اطبا طب سنتی قرار گرفته و همچنان امروزه مورد استفاده قرار میگیرد. سرکه انگبین برای بسیاری بیماریهای دیگر هم تجویز میشود.
یکی از درمانهای ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «شربت سکنجبین» است. دقت کنید که درمانهای طب سنتی درمانی تکبعدی نیستند و باید با مصرف یک ترکیب دارویی باشد.
بلکه برای درمان و حصول نتیجه باید پرهیز و تدابیر توصیه شده دقیق اجرا شود. مثلا برای درمان کبد چرب در کنار مصرف شربت سکنجبین، باید از آب یخ پرهیز کرد و هر لقمه غذا حدود 20 مرتبه جویده شود.
تهیه سکنجبین به روش ابن سینا
ابن سینا در کتاب قانون روش تهیه شربت سکنجبین را توضیح داده است.
مواد مورد نیاز: سرکه یک پیمانه، عسل دو پیمانه، آب هشت واحد
روش تهیه: سرکه، عسل و آب را با یکدیگر ترکیب کنید، سپس روی حرارت قرار دهید. آن را با شعله ملایم بجوشانید تا یک سوم آب آن تبخیر شود. در زمان جوشیدن کف روی آن را جدا کرده و مقداری نعناع برای بهبود رنگ و طعم به آن اضافه کنید.
در هر وعده مصرف، یک سوم لیوان از آن را با دو سوم آب ترکیب کرده و بنوشید. بهتر است آن را با شکم خالی یا حداقل یک ساعت بعد از غذا میل کنید.
درمان کبد چرب با خاکشیر
یکی از ترکیبات عمومی برای درمان کبد چرب، استفاده از «خاکشیر» است که البته کاربردهای خاکشیر در حوزه درمانهای طب اسلامی ایرانی بسیار گسترده است.
استفاده از جوشانده یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر بهصورت ناشتا، نقش بسیار چشمگیری در درمان کبد چرب و عوارض کبدی دارد. البته کنار مصرف خاکشیر باید سایر پرهیزها و تدابیر لازم را نیز رعایت کرد. مانند پرهیز از مصرف آب یخ، پرهیز از مصرف روغنهای مایع تراریخته موجود در بازار و…
مصرف صبح ناشتا یک لیوان خاکشیر همراه با عسل، آب لیمو ترش تازه و آب گرم نیز میتواند اثرات درمانی گستردهای داشته باشد.
در آخر می توانید سوالات خود در مورد درمان کبد چرب را از طریق بخش دیدگاه ها پرسیده تا کارشناسان عطارخونه در اولین فرصت پاسخگو شما عزیزان باشند.
تشخیص بیماری ها و مشکلات داخلی بدن از روی رنگ و حالت زبان
یکی از روش های رایج قدیمی در تشخیص بیماری ها بررسی وضعیت ظاهری زبان است، زبان در حالت طبیعی باید صورتی رنگ و عضلانی باشد و هیچ آسیبی از جانب دندان ها در آن ایجاد نشود ؛ علاوه بر این نکات لایه ای نازک مواد بزاقی همواره سطح زبان را می پوشاند و زمانیکه رنگ و شکل این ماده بزاقی تغییر کند خبر از بیماری می دهد پس با توجه به این مهم در ادامه بخش سلامت نمناک به بررسی رنگ زبان و وضعیت بزاقی این عضو مهم برای تشخیص بیماری ها و سلامت بدن خواهیم پرداخت.
توضیح کلی در مورد ارتباط بزاق روی زبان و سلامت بدن
اگر مواد بزاقی زبان غلیظ تر از حد نرمال باشد علامتی است از عدم تعادل در سیستم گوارش بدن.
کاهش بیش از حد این ماده بزاقی، معمولا حاکی از ضعیف شدن یکی از ارگان های اصلی بدن می باشد.
در صورتی که این مواد غلیظ دلمه ای می شوند، خبر از ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن می دهد.
چنانچه این مواد زرد رنگ باشند، احتمال عفونت یا التهاب در قسمتی از بدن وجود دارد.
تشخیص بیماری ها از روی زبان
تشخیص سلامت و بیماری از روی رنگ و وضعیت مخاط روی زبان
تشخیص بیماری ها و سلامت از روی وضعیت زبان
زبان قرمز می تواند نشانه ای از:
وضعیت زبان برای تشخیص بیماری ها و مشکلات
اگر زبان شما ناهموار یا زخم شده باشد:
چگونه از روی وضعیت زبان مشکلات و بیماری ها را تشخیص دهیم؟
زخم و تاول دهان:
تکه تکه بودن روی زبان علامت مشکلات روده است
لایه و قشر نازکی که روی زبان وجود دارد در خوردن و جذب مواد مغذی بسیار مفید است و در سراسر زبان وجود دارد. چنانچه این قشر تکه تکه شده و یا در یک محل خاص متمرکز شود می تواند نگران کننده باشد. در صورتی که تجمع این قشر فقط کمی در قسمت عقب زبان باشد، سوالات مربوط به عادات اجابت مزاج در یک روز و شکل مدفوع و کامل بودن عمل دفع است و احتمالا مشکل ناشی از وجود یک انگل و یا افزایش باکتری های روده ای خواهد بود.