مقایسه و بررسی انواع کیا سراتو در ایران (راهنمای خرید)

وقتی نوبت به انتخاب هدلایت یا لامپ جلوی خودرو می رسد، گزینه های زیادی در اختیار دارید اما یک راهنمای مناسب برای درک روند کار چراغ های مختلف موجود در بازار و اینکه چگونه می توانند دید شما را بهبود ببخشند و از طرفی ظاهر خودرو را در شب جذاب تر کنند، به شما برای یک انتخاب و خرید ایده آل کمک خواهد کرد. در این مطلب سعی کرده ایم راهنمای خرید بهترین هدلایت خودرو را برای شما مهیا کنیم.

امروزه لامپ های نسل قدیمی در حال خروج از بازار هستند و لامپ های جدیدتر که اغلب با عنوان هدلایت شناخته می شوند، به دلیل مزایای زیاد از جمله عمر بیشتر و مصرف کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

برای نمونه لامپ هایی مانند هالوژن، در درجه ی اول برای افزایش دید در شب مناسبند و یا چراغ های دیگری مانند فناوری های مبتنی بر ال ای دی (LED) با مزایای مختلف، کم کم در حال تبدیل شدن به یک هنجار در صنعت خودروسازی هستند و حتی ضمن تمرکز بهتر نور، بسیاری از مزایای مشابه هالوژن ها را هم ارائه می دهند.

لامپ شدت بالا (HID) هم که اغلب با عنوان چراغ های زنون شناخته می شوند، یکی دیگر از گزینه های موجود برای چراغ های جلوی خودرو است که اگر زیاد در جاده های تاریک سفر می کنید، گزینه ی خوبی خواهد بود.

در مقابل برخی از افراد هم ترجیح می دهند تنها به چراغ های اولیه ی خودروی خود بسنده کنند. اما خوب است بدانید که شما مجبور نیستید همان چراغ هایی را که خودروساز روی ماشین شما نصب کرده است، نگه دارید. اگر می خواهید چراغ های ماشین خود را ارتقا دهید، می توانید به آسانی این کار را انجام دهید. در واقع تعویض چراغ های خودرو ساده است و می تواند تفاوت زیادی در عملکرد کلی وسیله ی نقلیه و تجربه ی رانندگی شما ایجاد کند.

به همین دلیل یک راهنمای کلی برای خرید لامپ یا همان هدلایت خودرو تهیه کرده ایم که به شما در انتخاب چراغ های مناسب کمک کند. همچنین فهرستی از چراغ های برتر را بر اساس عملکرد و نظرات مشتریان گردآوری کرده ایم.

راهنمای خرید هدلایت خودرو:

اهمیت چراغ مناسب برای سلامتی

نور و شیوه ی واکنش چشمان ما به آن، عناصری کاملا حیاتی هنگام رانندگی هستند. ساده به نظر می رسد، اما اغراق نیست اگر بگوییم هرچه مسیر پیشِ رو را بهتر ببینید، امنیت شما، مسافران و سایر افراد حاضر در جاده بیشتر خواهد بود.

اگرچه ما اغلب می دانیم که بینایی ما در طول زندگی تغییر می کند، اما حتی با نزدیک بین یا دوربین شدن چشم ها، تمایل داریم فکر کنیم که بینایی ما از بسیاری جهات دیگر تقریبا ثابت می ماند. اما این نگاه، کاملا دور از واقعیت است.

در حقیقت با افزایش سن بینایی ما به طرز چشمگیری به روش های مختلف تغییر می کند. در کودکی، عدسی های چشم ها کاملا شفاف هستند و ما واقعا حتی در شرایط بسیار کم نور، واقعا خوب می بینیم اما با افزایش سن، لنزهای چشم مات تر می شوند و نور کمتری وارد آن ها می شود.

این پدیده با گذشت سال ها شدیدتر هم می شود. بین 20 تا 50 سالگی، چشمان شما برای دیدن در همان سطحی که در دوران کودکی داشتید، به دو برابر نور بیشتری نیاز دارند و از 50 تا 60 سالگی، دوباره به نیم برابر نور بیشتری نیاز دارید و با افزایش سن، این روند شدت می گیرد.

همچنین با افزایش سن، مقابله با تابش خیره کننده برای چشمان ما دشوارتر می شود. در واقع، هر 12 سال یک بار چشمان ما 50 درصد مقاومت خود را در برابر تابش خیره کننده از دست می دهند، که کاملا هشداردهنده است. این نشان می دهد که چراغ های جلوی نامناسب برای خودرو، با افزایش سن بیشتر بر ما تأثیر می گذارند و بدین ترتیب اهمیت استفاده از چراغ های جلوی خوب و تنظیم صحیح آن ها دو چندان می شود.

نور خودرو تأثیر زیادی بر دید راننده و در نتیجه بر ایمنی رانندگی دارد.
Credit: American Academy of Ophtalmology

بنابراین، همان طور که Car Dictionary اشاره می کند، با افزایش سن، هر بار که نوبت به تعویض لامپ های فرسوده می رسد، باید به طور جدی به جایگزینی آن ها با لامپ هایی با عملکرد بهتر فکر کنید. به همین ترتیب، اگر در حال تعویض ماشین هستید و این شانس را دارید که چراغ ها را به دلخواه انتخاب کنید، بهترین چراغ هایی را که می توانید بخرید، انتخاب کنید.

روشنایی خودرو، یکی از ارزان ترین روش های ارتقای ایمنی است و اگر بهتر ببینید، بهتر رانندگی می کنید و بدین ترتیب یکی از ارزان ترین روش های بهبود کیفیت رانندگی هم به شمار می رود.

ویژگی های لامپ خودرو

در راهنمای خرید هدلایت خودرو، یکی از نکات حائز اهمیت، ویژگی های لامپ های خودرو است. بنا به اعلام وب سایت Mr. Right اولین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که چه نوع لامپی با خودروی شما سازگار است؟ لامپ های خودرو دارای اتصالات مختلفی هستند. برای یافتن نوع دقیق اتصالات چراغ به خودرو، از دفترچه راهنمای خودروی خود استفاده کنید. در اینجا باید به دنبال مشخصاتی مانند H4، H7 و غیره بگردید.

اما اگر دفترچه ی راهنمای خودرو در دست نیست یا درباره ی چراغ ها اطلاعات کاربردی در آن ارائه نشده است، طبق توصیه ی Auto Bulbs Direct قدم بعدی این است که لامپ را از وسیله ی نقلیه خود بردارید و پایه ی فلزی یا پلاستیکی آن را بررسی کنید که مشخصاتی مانند کاربری لامپ، وات و گاهی اوقات رنگ لامپ روی آن نوشته شده است. لامپ باید با یک شماره مانند H1 یا ، D2S یا 9005 یا HIR2 و غیره مشخص شده باشد.

وات/روشنایی لامپ

توصیه می شود که هنگام تهیه ی لامپ جدید برای چراغ جلو (در اکثر موارد 45 یا 55 وات) به میزان توانی که خودروساز تعریف کرده است، پایبند باشید. با این حال اگر همچنان قصد افزایش آن را دارید، به یاد داشته باشید که اغلب نیاز به افزودن یک رله به مدار وجود دارد که می تواند منجر به باطل شدن گارانتی شود. این مورد را باید در دفترچه راهنمای خودرو بررسی کنید. مشکل دیگر این است که برای روشنایی لامپ رشته ای، رشته باید تا دمای بالاتری داغ شود و در نتیجه طول عمر آن کاهش می یابد.

دمای رنگ لامپ

دمای رنگ بر حسب کلوین (K) اندازه گیری می شود. رنگ نور ساطع شده از لامپ ها به این درجه بندی بستگی دارد. به طور کلی، لامپ های استوک دمای رنگی در محدوده ی 3000K تا 3400K دارند و بنابراین رنگشان مایل به زرد است که باعث دید بهتر هنگام مه و باران می شود.

اگر درجه بندی کلوین را بیشتر کنیم، نور سفید غالب می شود. این امر جلوه ای شاخص تر به خودرو می دهد زیرا خودروهای لوکس معمولا با لامپ هایی با درجه کلوین بالاتر عرضه می شوند. همچنین به یاد داشته باشید که فراتر رفتن از 4500K باعث ایجاد رنگ آبی در نور می شود که در اکثر کشورها غیرقانونی است.

انواع لامپ خودرو

لامپ ال ای دی

چراغ های LED یکی از رایج ترین چراغ هایی هستند که امروزه در وسایل نقلیه استفاده می شوند. دلیل این محبوبیت هم این است که روشنایی زیادی دارند، انرژی کمتری مصرف می کنند و عمر آن ها طولانی تر است. این چراغ ها همچنین نوری به رنگ سفید تولید می کنند که بسیاری از رانندگان آن را ترجیح می دهند.

طبق اعلام Cars، اگرچه لامپ های LED معمولا به اندازه ی چراغ های زنون روشن نیستند اما با توجه به ابعاد کوچک، می توان آن ها را در فضاهای کوچک هم به صورت فشرده یا در چیدمان دلخواه استفاده کرد که به مهندسان و طراحان خودرو آزادی عمل بیشتری می دهد.

در LED جریان الکتریکی از یک نیمه رسانا (یا دیود) می گذرد و نور تولید شده اغلب دارای الگوی پرتو گسترده تری نسبت به سایر انواع چراغ های جلو است. این چراغ ها حدود 90 درصد بازده بیشتری نسبت به لامپ های رشته ای دارند و گرمای کمتری تولید میکنند. لامپ های ال ای دی همچنین بیشتر از لامپ های هالوژن یا زنون دوام می آورند اما با افزایش سن، کم نورتر می شوند.

بدین ترتیب در مجموع این نوع چراغ ها با توجه به مصرف انرژی کمتر و عمر طولانی تر، در حال تبدیل شدن به نوع غالب چراغ های جلو برای خودروها هستند و تولیدشان به تدریج حتی ارزان تر هم تمام می شود.

لامپ هالوژن

چراغ های هالوژن نسخه ی ارتقا یافته ی لامپ های رشته ای هستند. این مدل ها از یک رشته تنگستن درون حباب مخصوصی تشکیل شده اند که با گرما نور تولید می کند. بسیاری از مردم چراغ های هالوژن را به این دلیل انتخاب می کنند که روشن تر از چراغ های سنتی خودروها هستند و عمر طولانی تری دارند. این نوع چراغ ها هم که نور سفید مایل به زرد تولید می کنند، در طول تاریخ، به عنوان چراغ های جلوی بسیاری از وسایل نقلیه استفاده شده اند.

لامپ زنون

چراغ های جلوی زنون، دارای لامپ هستند اما برخلاف چراغ های هالوژن، رشته ندارند و بدین ترتیب بیشتر از هالوژن ها دوام می آورند اما باز هم طول عمرشان به اندازه ی چراغ های LED نیست. این چراغ ها همچنین انرژی کمتری نسبت به هالوژن مصرف می کنند اما نسبت به LED مصرف بیشتری دارند، داغ تر هستند و با گذشت زمان کم نور می شوند.

در چراغ های زنون، جریان الکتریکی از گاز زنون (Xenon) عبور می کند و قوس الکتریکی ایجاد شده بین دو الکترود، نور شدید سفید یا مایل به آبی تولید می کند که اغلب روشن تر از LED است. چراغ های زنون در بازار اغلب در طیف های مختلف آبی، زرد و سفید موجود هستند.

در جاده های تاریک، برخی از چراغ های زنون به قدری روشن هستند که حتی در حالت نور پایین هم می توانند رانندگان مقابل را خیره کند. برای بهبود چنین وضعیتی، خودروهای دارای چراغ زنون اغلب دارای سیستم های تراز هستند که به طور خودکار الگوی پرتوی نور را با روشن شدن چراغ ها تنظیم می کند.

چراغ های LED و زنون در ابتدا فقط در وسایل نقلیه ی لوکس و با قیمت بالاتر عرضه می شدند، اما امروزه این فناوری ها، به ویژه LED به طور گسترده  در دسترس هستند. برخی از تولیدکنندگان خودرو، این چراغ های LED را حتی در کل خط تولید خودروهای متوسط، ​​به صورت استاندارد عرضه می کنند. چراغ های زنون هم هرچند در خودروهای جدید کمتر استفاده می شوند، اما در بازار لوازم یدکی، همچنان محبوب هستند.

برخی از کاربردی ترین لامپ های موجود در بازار ایران

هدلایت LED خودرو D9 مدل H4

این چراغ در بسته ی دو تایی عرضه می شود و با توجه به کیفیتی که دارد یکی از به صرفه ترین مدل های بازار است. همچنین برای طیف متنوعی از خودروها از جمله پراید، رنو L90 و رنو ساندرو قابل استفاده است.

توان نوری این لامپ بسیار بالاست و نور سفید آن روشنایی کافی را در شب فراهم می کند. تفکیک نور بالا و پایین مناسب، پرتاب نور زیاد و مقاومت در برابر آب، از دیگر ویژگی های این لامپ است که باعث استقبال زیاد از آن شده است. اگر به دنبال محصولی در همین رده با رنگ زرد هستید، می توانید مدل D5H7 را که نور آفتابی تولید می کند تهیه کنید.

هدلایت لامپ خودرو D9 مدل H4 بسته 2 عددی

19 % 700,000 570,000 تومان مشاهده و خرید

لامپ زنون خودرو مدل H4-2

اگر به دنبال هدلایت زنون با کیفیت مناسبی هستید، این مدل می تواند انتخاب مناسبی باشد. با استفاده از لامپ های ال ای دی SMD این لامپ دارای توان مصرفی 55 وات است. این مدل هم در بسته ی دو عددی عرضه می شود و برای خودروهایی مانند پراید، رنو L90، رنو ساندرو و نیسان پاترول کاربرد دارد.

قیمت مناسب برای این مدل باعث شده تا یکی از پرفروش ترین مدل ها در میان چراغ های زنون برای جلوی خودرو باشد.

لامپ زنون خودرو مدل H4-2 بسته 2 عددی

358,490 تومان مشاهده و خرید

هدلایت LED خودرو D3 مدل H7

این لامپ هم طبق نظر اکثر خریداران کیفیت بیشتری از هم ترازان خود در بازار دارد. با 45 وات توان مصرفی، نور نسبتا قدرتمندی را در اختیار شما قرار می دهد و مقاومت در برابر آب، امکان استفاده از آن را در شرایط گوناگون فراهم می کند.

قابلیت نصب روی خودروهای گوناگون ایرانی و خارجی مانند لیفان 620، جک S5، تیبا، دنا، کیا سراتو 1600، پژو 206 و رانا هم در کنار قیمت مناسب باعث شده این لامپ به یکی از لامپ های پرفروش در بازار تبدیل شود.

هدلایت لامپ خودرو مدل D3 H7 بسته 2 عددی

12 % 430,000 377,000 تومان مشاهده و خرید

هدلایت LED خودرو مدل C6 H7

پژو پارس همچنان یکی از خودروهای متداول ایران است و در اختیار داشتن یک لامپ مناسب برای آن می تواند لذت رانندگی با آن را افزایش دهد. این مدل یکی از کاربردی ترین نمونه های موجود در بازار محسوب می شود که در این رده ی قیمتی نور مناسبی برای خودرو فراهم می کند.

لامپ هدلایت خودرو مدل C6 H7 مناسب برای پژو پارس بسته دو عددی

مشاهده کالا

هدلایت کانپکس مدل M8 H7

اگر به دنبال محصولی بسیار با کیفیت هستید و حاضرید هزینه ی زیادی برای آن بپردازید، برند Conpex از گزینه های قدرتمند در بازار به شمار می رود. با استفاده از چیپ CSP در دو طرف بدنه، این لامپ دارای 45 وات توان مصرفی است هر عدد از هدلایت ها میباشد.این مدل در پایه H7 برای بیشتر ماشینهای ایرانی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد.

جداسازی نور بالا و پایین در این لامپ به خوبی صورت می گیرد و به دلیل وجود لنز، باعث اذیت شدن رانندگان خودروی مقابل نمی شود.

لامپ هدلایت خودرو کانپکس مدل M8 H7 بسته 2 عددی

1,350,000 تومان مشاهده و خرید

جمع بندی

در انتهای مطلب راهنمای خرید هدلایت خودرو، باید بگوییم که با توجه به مدل خودرو و مسیرهایی که اغلب با آن طی می کنید، انتخاب های گوناگونی وجود دارد اما همان طور که گفته شد، رویکرد بازار در حال حاضر بر چراغ های LED متمرکز است که ضمن نوردهی کاملا مناسب، دوام بیشتری دارند و طیف متنوع قیمتی را هم شامل می شوند.

بنابراین برای حفظ سلامتی چشم ها و در نتیجه ایمنی بیشتر هنگام رانندگی در شب، لازم است که به یک چراغ مناسب برای خودروی خود فکر کنید و در این زمینه گزینه های زیادی در اختیار دارید که می توانند تا سال ها راه را برایتان روشن کنند!

شرکت سایپا این خودرو را در تیپ های ساده و آپشنال مونتاژ کرده است که تفاوت میان این تیپ ها برای بسیاری از خریداران احتمالی مبهم است. به همین دلیل در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ بررسی تفاوت سراتو آپشنال و غیر آپشنال رفته ایم تا تیپ های این خودرو را دقیق تر بشناسیم. اگر شما هم قصد خرید سراتو سایپا را دارید، در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی کیا سراتو سایپا

قبل از پرداختن به تفاوت سراتو آپشنال و غیر آپشنال بهتر است معرفی مختصری از این سدان کُره ای داشته باشیم و بیش تر با آن آشنا شویم. کیا سراتو سایپا درواقع نسل دوم این سدان کامپکت است که از سال 2010 تا 2013 روی خط تولید کیا موتورز بود و از ابتدا تا انتهای حیات خود به صورت وارداتی در بازار کشور ما عرضه شد. اما سال 1393 و بعد از برجام بود که سایپا به سراغ شریک قدیمی خود رفت و در حالی که نسل سوم سراتو معرفی شده بود، نسل دوم این خودرو را در نسخه های 1.6 لیتری دنده ای و 2 لیتری اتوماتیک روی خط مونتاژ خود آورد.

کم آپشن بودن کیا سراتو سایپا نسبت به نسخه وارداتی باعث شد خریداران ایرانی استقبال چندان گرمی از آن نداشته باشند. از این رو سایپا برای افزایش سهم خود از بازار، در سال 1396 نسخه های آپشنال سراتو را عرضه کرد که حرکت هوشمندانه ای بود و محبوبیت این خودرو را در بازار به میزان چشم گیری افزایش داد. سراتو سایپا تا سال 1398 تولید می شد و در سال پایانی، تنها نسخه 2 لیتری آپشنال آن روی خط تولید بود. اما شروع مجدد تحریم ها و خروج کیا از بازار ایران، این خودرو را مثل دیگر محصولات مونتاژی برندهای معتبر دنیا به پایان راه خود رساند.

مشخصات فنی نسخه های 1.6 و 2 لیتری کیا سراتو مونتاژ را می توانید در قالب جدول زیر ببینید:

مدل خودرو

کیا سراتو 1.6 لیتری سایپا

کیا سراتو 2 لیتری سایپا

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1591

1998

حداکثر قدرت

124 اسب بخار در 6300 دور

156 اسب بخار در 6200 دور

حداکثر گشتاور

156 نیوتن متر در 4200 دور

194 نیوتن متر در 4300 دور

گیربکس

6 سرعته دستی

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ ترونیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

6.6 لیتر در صد کیلومتر

7.1 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

10.3

10.5

حداکثر سرعت (Km/h)

190

208

تفاوت سراتو آپشنال و غیر آپشنال

کیا سراتو آپشنال و غیر آپشنال از نظر فنی تفاوتی باهم ندارند و تفاوت های آن ها در بخش آپشن ها و اندکی تفاوت ظاهری خلاصه می شود که باعث تغییر قیمت سراتو سایپا در نسخه های محتلف شده است. در ادامه به این تفاوت ها خواهیم پرداخت.

تفاوت سراتو آپشنال و ساده از نظر ظاهری

سراتو آپشنال و معمولی از نظر طراحی بیرونی تفاوت عجیب و غریبی باهم ندارند و برای تشخیص آن ها از هم بایستی تنها به سقفشان نگاه کنید. کیا سراتو آپشنال چه از نوع 1.6 لیتری باشد و چه 2 لیتری، به سانروف مجهز است و با دیدن شیشه سانروف روی سقف می توانید به آپشنال بودن نسخه مورد نظر پی ببرید. اما برای تشخیص نسخه های 1.6 و 2 لیتری بایستی به نماهای جانبی و عقب نگاه کنید. جایی که نسخه 2 لیتری از رینگ 16 اینچی آلومینیومی + روکش کرومی دستگیره درب ها و قاب بالای پلاک عقب بهره می برد اما کیا سراتو 1.6 لیتری رینگ 15 اینچی فولادی با قالپاق دارد و دستگیره درب ها و قاب بالای پلاک عقب آن هم به رنگ بدنه هستند.

تفاوت کیا سراتو آپشنال و ساده از نظر آپشن

عمده تفاوت کیا سراتو آپشنال و معمولی در همین بخش آپشن ها است. ابتدا به نسخه 1.6 لیتری آپشنال می رسیم که در تعداد نسبتاً محدودی تولید شده است. این نسخه با چهار آپشن سانروف، مالتی مدیا با مانیتور 8 اینچی لمسی، سنسور پارک عقب و دوربین دید عقب از برادر غیر آپشنال خود متمایز می شود.

اما نسخه آپشنال 2 لیتری که عمده آمار تولید کیا سراتو سایپا را به خود اختصاص داده است، تفاوت های بیش تری با برادر غیر آپشنال خود دارد. سانروف، مالتی مدیا با مانیتور 8 اینچی لمسی، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، کی لس استارتر، روکش چرمی صندلی ها، صفحه کیلومتر سوپرویژن و شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان، آپشن هایی هستند که سراتو 2 لیتری آپشنال بیش تر از نسخه 2 لیتری ساده دارد.

برای اطلاع از جزئیات تفاوت سراتو آپشنال و غیرآپشنال از نظر آپشن و هم چنین تفاوت نسخه های 1.6 و 2 لیتری این خودرو می توانید به جدول زیر مراجعه کنید:

نام تیپ و آپشن

سراتو 1.6 لیتری ساده

سراتو 1.6 لیتری آپشنال

سراتو 2 لیتری ساده

سراتو 2 لیتری آپشنال

رینگ 

15 اینچی

15 اینچی

16 اینچی

16 اینچی

روکش کرومی دستگیره درب ها و قاب بالای پلاک عقب

ندارد

ندارد

دارد

دارد

کی لس استارتر

ندارد

ندارد

ندارد

دارد

سانروف

ندارد

دارد

ندارد

دارد

کروز کنترل

ندارد

ندارد

دارد

دارد

سنسور نور

ندارد

ندارد

دارد

دارد

سنسور پارک عقب

ندارد

دارد

ندارد

دارد

دوربین دید عقب

ندارد

دارد

ندارد

دارد

مالتی مدیا با مانیتور لمسی

ندارد

دارد

ندارد

دارد

صفحه کیلومتر

ساده

ساده

ساده

سوپر ویژن

روکش صندلی ها

پارچه

پارچه

پارچه

چرم

سیستم تهویه مطبوع

دستی

دستی

اتوماتیک

اتوماتیک

شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان

ندارد

ندارد

ندارد

دارد

روکش چرمی غربیلک فرمان

ندارد

دارد

دارد

دارد

جمع بندی تفاوت سراتو آپشنال و غیر آپشنال

تفاوت  سراتو آپشنال و معمولی را باهم دیدیم و مشخص شد که این نسخه ها تنها از نظر سطح آپشن با یکدیگر متفاوت هستند و از مشخصات فنی یکسانی بهره می برند. بنابراین اگر دارابودن آپشن های بیش تر برای شما مهم است، به سراغ خرید سراتو آپشنال بروید. در غیر این صورت، نسخه های ساده هم با توجه به قیمت ارزان تر خود گزینه های خوبی برای خرید محسوب می شوند. از نظر بازار خرید و فروش نیز، اگر هر زمان به دنبال فروش سریع خودرو خود باشید، نسخه های 2 لیتری این ماشین شما را ناامید نخواهد کرد و با صرف کمترین زمان قابل نقد شوندگی خواهد بود.

به عنوان کلام آخر می توانیم از مواردی مثل توانایی های حرکتی مناسب، استهلاک پایین، کابین جادار و قیمت کم تر نسبت به رقبای وارداتی به عنوان مهم ترین نقاط قوت کیا سراتو سایپا یاد کنیم. اما افت کیفی نسبت به نسخه های وارداتی، سواری نسبتاً خشک و حذف امکانات ایمنی هم نقاط ضعف این کُره ای مونتاژ سایپا را تشکیل می دهند. برای خرید این خودرو در نسخه های کارکرده حتما از خدمت کارشناسی خودرو شرکت همراه مکانیک برای تضمین سلامت معامله خودرو استفاده کنید.

227227