لیست غذایی کبد چرب

در این مقاله، مطالبی راجع به کبد چرب گرد آوری شده است و همچنین به علائم و نشانه های وجود کبد چرب نیز پرداخته شده و لیست غذایی مناسب برای بیماران کبد چرب و برای پیشگیری از آن آورده شده است.

کبد چرب

پاسخ سوالات زیر را در ادامه این مقاله بخوانید:
1- کبد چرب چیست؟
2- کبد چرب چه علائمی دارد؟
3- لیست غذایی کبد چرب شامل چه چیز هایی است؟
 

کبد چرب
 

1- کبد چرب چیست؟
دکتر کوهدانی متخصص تغذیه بر این باور است کبد چرب بیماری ای نیست که به صورت ارثی منتقل شود و حاصل اشتباهاتی است که در رژیم غذایی ما وجود دارد.
کبد جزو بزرگ ترین اندام های بدن انساسن است و در رتبه دوم از نظر بزرگی قرار دارد. باید در نظر داشت که چربی کبد یک چیز عادی است و در کبد هر انسان، مقدار مشخصی چربی وجود دارد اما اگر این چربی از مقدار طبیعی زیاد تر شده و بین 5 تا 10 درصد و یا در موارد نادر بیشتر از 10 درصد باشد، فرد مبتلا به بیماری کبد چرب است. وظیفه ی کبد در بدن به مانند یک صافی است. کبد مواردی را که برای بدن ضرر دارد به شکل مفید و بی ضرر به بدن تحویل می دهد. کبد می تواند خودش را ترمیم کند اما گاهی که موارد مضر بیشتر از توان کبد برای تصفیه باشند، دچار بیماری می شود.
 

کبد چرب
 

2- کبد چرب چه علائمی دارد؟
کبد چرب در ابتدا علائمی ندارد و اکثرا نمی توان آن را از پیش تشخیص داد. بعد از ابتلا به بیماری، علائمی خود را نشان می دهند. به عنوان مثال کسی که به بیماری کبد چرب مبتلا است، اکثر اوقات بی حال است و احساس ضعف و خستگی می کند. به دلیل کم کاری کبد، فرد بیمار دچار کمبود اشتها شده و کاهش وزن را تجربه می کند. داشتن حالت تهوع و درد در ناحیه کبد یعنی در سمت راست و بالای شکم از علائم شایع این بیماری است. این بیماری باعث رقیق تر شدن خون شده و بیمار بسیار راحت تر و سریع تر خون ریزی می کند. همچنین باعث می شود بیمار احساس سردرگمی و گیج بودن بکند و همچنین تمرکز او را به هم می ریزد. در مورادی که خطرناک تر هستند ممکن است بیمار به یکی از انواع هپاتیت ها مبتلا شود. برعکس نسخه ی خفیف، نسخه خطرناک تر این بیماری ممکن است باعث اضافه وزن بشود. زرد بودن چشم نیز از علائم شایع مرحله دوم بیماری کبد چرب است. در صورت بروز هر کدام از این علائم باید به پزشک مراجعه کرد. دکتر کوهدانی بهترین متخصص تغذیه می تواند بیمار را در درمان کبد چرب یاری کند.
 
3- لیست غذایی کبد چرب شامل چه چیز هایی است؟
برای درمان کبد چرب باید از خوردن بعضی از غذا ها اجتناب کرد و همچنین باید بعضی از غذا ها را به رژیم غذایی خود اضافه کرد. نا گفته نماند که لیست غذایی کبد چرب باید توسط پزشک تعیین شده و زیر نظر یک پزشک متخصص برنامه ریزی شود. دکتر کوهدانی بهترین متخصص تغذیه، بهترین رژیم غذایی را برای بیماران مبتلا به کبد چرب ارئه می دهد تا سریع ترین درمان حاصل شود. در رژیم غذایی مخصوص بیماران کبد چرب، غذا های چرب بسیار کم هستند و یا در مقطعی از درمان کاملا حذف می شوند. میوه ها و سبزیجات و غذا های کم روغن مانند غذا هایی که آب پز می شوند، در درمان کبد چرب جایگاه مخصوصی دارند. مصرف سیر و پیاز باید اولویت ویژه ی داشته باشند و همچنین چغندر یکی از مهم ترین ماده های غذایی برای درمان کبد چرب است. آب لیمویی که ترش باشد به همراه آب داغ کمک شایانی به درمان این بیماری می کنند که برای کسانی که دارای بیماری های معده هستند، توصیه نمی شود.

ویتامین E و مشتقات آن جزو ضروری ترین ماده ها برای درمان کبد چرب است که حتما باید زیر نظر پزشک متخصص باشد زیرا ویتامین E محلول در چربی است و مقدار اضافی ان از بدن دفع نشده و به شکل چربی ذخیره می شود که باعث وخیم تر شدن وضعیت بیماری می شود. از میوه هایی که به درمان بیماری کمک می کنند می توان به آووکادو، موز، گریپ فروت، سیب سبز، خربزه و طالبی اشاره کرد. همچنین مغز های مغذی مانند گردو، بادام تلخ و بادام زمینی نیز در درمان این بیماری موثر هستند.

عرقیات گیاهی نیز می توانند درمان این بیماری را بهبود ببخشند. به عنوان مثال مصرف روزی دو قاشق غذا خوری سکنجبین عنصلی در هر 12 ساعت بسیار موثر است.

همچنین عرقیات گیاهی شاه تره و خار شتر و کاسنی به دلیل داشتن طبع سرد، میزان چربی و کلسترول مضر خون را کم تر می کنند و باعث می شوند دفع سموم راحت تر انجام گرفته و کبد پاک سازی بشود.

 در کنار موادی که باید در ژیم غذایی گنجانده شوند، ماده های غذایی ای هم هستند که مصرف آن ها توسط پزشک در دوران بیماری منع می شود. مصرف نوشیدنی های الکلی در حالت عادی نیز برای کبد مضر هستند. آن ها باعث ایجاد اختلال در عملکرد طبیعی کبد می شوند و سلول های کبد را نابود می کنند که در نهایت منجر به بیماری های خطرناک تر مانند هپاتیت می شوند. مصرف بیش از اندازه سدیم کلرید یا همان نمک، فشار خون را افزایش می دهد و فشار خون زیاد منجر به بروز بیماری های کبدی از جمله کبد چرب می شود. اطلاع از میزان نمک موجود در مواد غذایی باعث می شود تا نظارت و کنترل بیشتری برروی تغذیه مان داشته باشیم. در کنار نمک، کربوهیدرات بیش از اندازه نیز کبد را به خطر می اندازند. برای پیش گیری از بروز کبد چرب و درمان آن در صورت ابتلا به بیماری، باید از مصرف بیش از حد نوشیدنی های شیرین و ماده هایی که با شکر فرآوری شده اند، اجتناب کرد. کربوهیدرات اضافه از بدن دفع نشده و به شکل چربی در کبد ذخیره می شود که منجر به بروز بیماری کبد چرب می شود.

چربی های اشباع شده قطعا جزو مواردی هستند که باید از مصرفشان اجتناب شود.

غذا های چرب که کالری بالایی دارند، باعث بروز بیماری کبد چرب ی شوند. به عنوان مثال مصرف بیش از اندازه ی انواع سس ها و فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس از عوامل اصلی بروز این بیماری است. غذا هایی که بسیار تند هستند علاوه بر مشکلات گوارشی، باعث ایجاد اختلال در کبد نیز می شوند. لیست غذایی کبد چرب نقشی اساسی در درمان این بیماری دارد که حتما باید توسط پزشک مشخص شود.
 

کبد چرب

جمع بندی: کبد چرب از بیماری های شایع در بین مردم است که باید اصولی رعایت بشود تا از بروز این بیماری جلو گیری شود. غذایی که در دوران بیماری مصرف می شود بسیار پر اهمیت است و نباید توسط فرد نا آگاهی مشخص و برنامه ریزی شود. دکتر کوهدانی بهترین متخصص تغذیه، بهترین رژیم غذایی را برای درمان کبد چرب ارائه می دهد.


رژیم غذایی دردیابت کبد چرب

رژیم غذایی دردیابت کبد چرب برای بیماری کبد چرب چندان متفاوت از یک رژیم غذایی سالم برای یک فرد عادی نیست و راه حل مناسب برای این کار عبارت از کاهش محتوای چربی و اجتناب از مصرف کربوهیدراتهای ساده و تلاش در جهت مصرف کامل انرژی دریافتی و پیشگیری از تجمع بیش از حد چربی و کربوهیدرات در بدن است.

رزیم غذایی در دیابت کبد چرب

لازم نیست که برای کسب آمادگی برای یک رژیم غذایی  کبد چرب، ذائقه و لذت از طعم ها را در خود از بین ببرید و فقط باید از ماهیت آنچه که می خورید و روش طبخ آن آگاه باشید و انتخاب های غذایی خود را آگاهانه انجام دهید.

بیماری کبد چرب به دو دسته اصلی تقسیم می شود کبد چرب ناشی از مصرف الکل،کبد چرب غیر الکلی است.بیماری کبد چرب غیر الکلی بیشتر در افراد چاق و افرادی که در رژیم غذایی خود از غذاهای فرآوری شده به مقدار زیاد استفاده می کنند، رخ می دهد

علت اصلی بروز کبد چرب

علت اصلی بروز کبد چرب ناشناخته است، ولی برخی از اختلالات در بروز کبد چرب بی تاثیر نیست  به عنوان مثال هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند. بیماری دیابت و بالا بودن چربی‌های خون نیز از علل زمینه‌ای آن می باشند

عوامل مختلفی  باعث تغییر متابولیسم در بدن می‌شوند، این عوامل شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه،گرسنگی طولانی مدت نیز ممکن است باعث کبد چرب می شود

درمان کبد چرب دیابت با رژیم غذایی

یکی از اصلی ترین روش ها برای درمان کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع  بیماری رژیم غذایی دردیابت کبد چرب می باشد. همانطور که از اسم آن مشخص است، این بیماری نشان دهنده وجود چربی زیاد در رژیم غذایی افراد می باشد.

بطور معمول رژیم غذایی در دیابت کبد چرب مناسب برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیراست

-مصرف میوه و سبزیجات به میزان زیاد

مصرف گیاهان دارای فیبر زیاد مانند حبوبات و غلات

کم کردن میزان مصرف شکر، نمک، چربی های اشباع، کربوهیدرات های تصفیه شده و عدم مصرف الکل

رژیم غذایی در دیابت کبد چرب

رژیم غذایی کم کالری و کم چرب

رژیم غذایی دردیابت کبد چرب با یک رژیم کم کالری و کم چرب به شما کمک می کند تا مقدار زیادی از وزن خود را کم کنید. این کار در نهایت کمک به بهبودی بیماری کبد چرب خواهد کرد.

غذای مفید در درمان بیماری کبد چرب

قهوه سبزیجات بلغورجو دوسرگردو، آووکادو ،لبنیات کم چرب ،دانه آفتابگردان، روغن زیتون ،چای سبزموادغذایی هستند که به درمان کبد چرب کمک می کند.

مصرف سبزیجات در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب

مصرف سبزیجات ازتجمع چربی در بدن جلوگیری می کند. مصرف دیگر سبزیجات مانند اسفناج، کلم بروکلی و کلم پیچ علاوه بر کمک به درمان کبد چرب می تواند جهت کاهش وزن نیز موثر باشد بنابرایی دررژیم غذایی دردیابت کبد چرب از سیزیجات به وفور استفاده کنید.

مصرف قهوه در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب

در رژیم غذایی کبد چرب مصرف قهوه  را فراموش نکنید. زیرا مصرف قهوه به کاهش سطح آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک می کند. به نظر می رسد مصرف کافئین سبب کاهش حجم آنزیم های کبدی غیر معمول در افراد در معرض خطر کبد چرب می شود

رژیم غذایی دریابن کبد چرب

رژیم غذایی در دیابت کبد چرب چیست

یکی از روش‌های اصلی درمان بیماری کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع آن، رژیم غذایی است. همان‌طور که از اسم‌اش مشخص است، بیماری کبد چرب یعنی در اطراف کبد شما چربی بسیار زیادی وجود دارد. در یک بدن سالم، کبد به از بین بردن سموم کمک می‌کند و صفرا، یا همان پروتئین گوارشی را تولید می‌کند. بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌زند و مانع از آن می‌شود که به درستی کار کند.

در رژیم غذایی در دیابت کبد چرب این مواد غذایی را مصرف نکنید

اگر بیماری کبد چرب دارید قطعا شما باید برخی از مواد غذایی را مصرف نکنید و یا اینکه مصرف آنها را تا حد زیادی محدود یا متوقف کنید. این خوراکی‌ها عموما باعث افزایش وزن و افزایش قند خون ودر نهایت کبد چرب می شود

الکل

الکل یکی از علت‌های اصلی بیماری کبد چرب و بیماری‌های دیگر مصرف الکل است. افراد دارای بیماری کبد چرب باید مصرف الکل را از رژیم غذایی کبد چرب حذف کنند.

مصرف نان سفید، برنج، و پاستا

منظور از نان سفید نانی است که شامل آرد بسیار فراوری شده‌ است. این نوع نان به علت نداشتن فیبر در مقایسه با نان غلات قند خون‌ را بیش‌ تر افزایش می‌دهد و همین امر موجب کبد چرب می شود بنابرایی در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب این موارد را رعایت کنید.

مصرف شکر

از خوراکی‌های دارای قند مانند آب‌نبات، کلوچه، نوشابه، و آب‌میوه صنعتی را از رژیم کبد چرب حذف کنید.قند خون بالا میزان انباشته شدن  چربی را در کبد افزایش می‌دهد.بنابراین در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب تا جای ممکن از مصرف ان خوداری کنید.

رژیم غذایی در دیابت کبد چرب

روش‌های دیگر برای درمان بیماری کبد چرب

ورزش کنید

ورزش به همراه رژیم غذایی دردیابت کبد چرب می‌تواند به کاهش وزن اضافه و مهار بیماری کبدتان کمک کند.حداقل ۳۰ دقیقه تمرینات ایروبیک به همراه رژیم غذایی مناسب به درمان این بیماری کمک می کند.

کلسترول را کاهش دهید

میزان مصرف چربی اشباع و قند را محدود کنید تا سطح کلسترول و تری‌گلیسرید را کنترل کنید. با داشتن رژیم غذایی کبد چرب و ورزش می توانید کلسترول  خون تان کاهش یابد ودر نتبجه  کبد چرب شما هم بهبود می یابد.

دیابت را کنترل کنید

معمولا بیماری کبد چرب و دیابت با هم رخ می‌دهد. رژیم غذایی و ورزش می‌تواند به شما کمک کند هر دو بیماری را مهار کنید. اگر قند خون‌تان هنوز بالا بود، پزشک‌تان برای پایین آوردن آن دارو تجویز خواهدکرد

نکات مهم در رژیم غذایی دردیابت کبد چرب

این نکات را در رژیم غذایی دردیابت کبد چربرژیم غذایی دردیابت کبد چرب رعایت کنید

-نوشیدن دو لیتر یا 8 لیوان آب در روز به شما در بهبودی کبد چرب کمک می کند

-استفاده از محصولات سویا مانند: شیر وپنیر سویارا فراموش نکنید.

-از غذاهای سرخ شده و آماده به هیچ عنوان استفاده نکنید.

 -مصرف سبزی ها و میوه های خام و فیبر‌ها را افزایش دهید.

مصرف محدود مواد نشاسته ای، کاهش مصرف کربوهیدرات ها از جمله قند ساده، نان، ماکارونی، کیک‌ها، بیسکویت و دسرها را به حداقل برسانید و استفاده از آب سبزیجات دررژیم غذایی دردیابت کبد چرب فراموش نکنید.

رژیم غذایی در دیابت کبد چرب

کاهش قند در رژیم غذایی در دیابت کبد چرب

علاوه بر مقدار دریافت چربی، نوع کربوهیدرات هایی که می خورید نیز می تواند روی سلامت کبد تاثیر گذار باشد.مصرف مقدار زیادی قند و فروکتوز با افزایش کبد چرب غیر الکلی در ارتباط است.

یکی از منابع اصلی فروکتوز بالا است، که عمدتا در نوشیدنی های گازدار و همچنین یکی از مواد غذاهای فرآوری شده استفاده می شود.مصرف مقدار زیادی فروکتوز می تواند باعث آسیب رسیدن به کبد شود، و همچنین مصرف زیاد فروکتوز برای مدت زمان طولانی می تواند خطر کبد چرب را افزایش دهد.علاوه بر نوشیدنی های گازدار، شهد ذرت با فروکتوز بالا را می توان در شیرینی ها، نان ها، غلات صبحانه، غذاهای منجمد، سس ها یا چاشنی ها و برخی از آب میوه های بسته بندی شده پیدا کرد.

برنامه غذایی مناسب برای کبد چرب

برنامه غذایی که در آن قند کمی باشد، چربی های اشباع و ترانس کاهش بیابد و همچنین سرشار از امگا ۳ باشد نشان از رژیمی متعادل دارد.

در یک برنامه غذایی متعادل مصرف میوه، سبزیجات، لوبیا ها، آجیل ها، دانه ها،روغن زیتون و غلات کامل توصیه می شود.

داشتن چنین برنامه غذایی برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است، احتمال مرگ در سنین پایین را کاهش می دهد و به صورت مفید التهاب را کم می کند.از آنجایی که این برنامه قند کمی دارد، چربی های اشباع و ترانس در آن زیاد مصرف نمی شوند و سرشار است از امگا ۳، پس برای داشتن کبدی سالم نیز بسیار مفید خواهد بود.

 

 

 

فعالیت بدنی در دیابت کبد چرب

انجام روزانه یا هفتگی ورزشهایی از قبیل پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری به همراه رژیم غذایی در بهبود کبد چرب بسیار موثر است. ورزش باعث کاهش خطر دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا می شود که همگی از جمله عوامل خطر کبد چرب محسوب می شوند. همچنین ورزش باعث کاهش میزان آنزیم های کبدی در سرم بیماران مبتلا به کبد چرب می شود. حتی افزایش اندک در میزان فعالیت بدنی روزانه نیز باعث بهبود آنزیم های کبدی می شود.

دیابت کبد چرب

 

توصیه پایانی

در حال حاضر هیچ دارویی که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده در آخر باید گفت که برای بیماری کبد چرب دارو تایید شده باشد، وجود ندارد. بنابراین برای بهبود کبد چرب باید یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید به همین دلیل برای درمان و داشتن رژیم غذایی مناسب به متخصص تغذیه خوب مراجعه کنید تا با دادن یک برنامه غذایی و رژیم غذایی درست بیماری خود را بهبود ببخشید.

دیدگاهتان را بنویسید