پزشکی و سلامت

خوردن چه چیزهایی برای کبد چرب خوبه

  • ۱۲ غذا و نوشیدنی که برای کبد چرب باید بخورید:

  • موادی که باید از آن‌ها اجتناب کرد:

  • برنامه رژیم غذایی کبد چرب چگونه است؟ 

  • صبحانه:

  • ناهار:

  • میان وعده:

  • شام:

  • راه‌های دیگر برای درمان بیماری کبد:

  • نتیجه نهایی:

  • ۱۲ ماده غذایی که به برگشت کبد چرب کمک می‌کند:

به گزارش اقتصادآنلاین،  یکی از راه‌های اصلی درمان بیماری کبد چرب، صرف‌نظر از نوع آن، رژیم است. همان‌طور که از نامش پیداست، بیماری کبد چرب به این معنی است که چربی زیادی در کبد خود دارید. در بدن سالم، کبد به دفع سموم کمک نموده و صفرا، پروتئین گوارشی تولید می‌کند. 

بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌رساند و مانع از عملکرد خوب آن می‌شود. به‌طورکلی، رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر است: 

• مقدار زیادی میوه و سبزی‌ها

• گیاهان دارای فیبر بالا مانند حبوبات و غلات کامل

• شکر، نمک، چربی ترانس، کربوهیدرات‌های تصفیه شده و چربی اشباع شده بسیار کم

• حذف الکل

رژیم کم‌چرب و کم کالری می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش دهد. در حالت ایده‌آل، اگر اضافه‌وزن دارید، هدف شما این باید باشد که حداقل ۱۰ درصد از وزن بدن خود را کم نمایید. 

۱۲ غذا و نوشیدنی که برای کبد چرب باید بخورید:

۱. قهوه باعث کاهش آنزیم‌های غیرطبیعی کبد می‌شود:

مطالعات نشان داده است که افرادی که قهوه می‌نوشند کمتر از کسانی که از این نوشیدنی کافئین دار نمی‌نوشند به بیماری کبد چرب مبتلا شده و آسیب کبدی کمتری دارند. به نظر می‌رسد که کافئین میزان آنزیم‌های غیرطبیعی کبد را کاهش می‌دهد. 

۲. سبزیجات برای جلوگیری از تجمع چربی:

کلم بروکلی به جلوگیری از تجمع چربی در کبد در موش‌ها کمک می‌کند. خوردن سبزیجات بیشتری مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم‌پیچ نیز می‌تواند به کاهش وزن عمومی کمک نماید. 

۳. توفو برای کاهش تجمع چربی:

یک مطالعه دانشگاه ایلینوی روی موش‌ها نشان داد که پروتئین سویا که در غذا‌هایی مانند توفو وجود دارد، ممکن است تجمع چربی در کبد را کاهش دهد. به‌علاوه، توفو دارای چربی کم و پروتئین زیادی است. 

پنیر توفو

۴. ماهی برای التهاب و سطح چربی:

ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی‌تن و ماهی قزل‌آلا سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند. اسید‌های چرب امگا ۳ می‌توانند به بهبود سطح چربی کبد کمک نموده و التهاب را کاهش دهند. 

۵. بلغور جو دوسر برای تأمین انرژی:

کربوهیدرات‌های غلات کامل مانند جو دوسر به بدن شما انرژی می‌دهد. فیبر آن‌ها نیز شما را سیر می‌کند که می‌تواند به شما در حفظ وزن کمک نماید. 

۶. گردو برای بهبود کبد:

این آجیل سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیماری کبد چرب که گردو می‌خورند، تست عملکرد کبد آن‌ها بهبودیافته است. 

۷. آووکادو برای کمک به محافظت از کبد:

آووکادو سرشار از چربی‌های سالم است و تحقیقات نشان می‌دهد که حاوی مواد شیمیایی بوده که ممکن است آسیب کبدی را کند نماید. آن‌ها همچنین سرشار از فیبر هستند که می‌تواند به کنترل وزن کمک کند. 

۸. شیر و سایر لبنیات کم‌چرب برای محافظت در برابر آسیب:

بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ روی موش انجام شد، لبنیات سرشار از پروتئین آب پنیر است که ممکن است کبد را از آسیب بیشتر محافظت کند. 

۹. تخمه آفتاب‌گردان برای آنتی‌اکسیدان‌ها:

این دانه‌های دارای طعم گردو دارای ویتامین E زیادی هستند، یک آنتی‌اکسیدان که ممکن است کبد را از آسیب بیشتر محافظت کند. 

۱۰. روغن زیتون برای کنترل وزن:

این روغن سالم سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است. برای پخت‌وپز سالم‌تر از مارگارین، کره است. روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم‌های کبدی و کنترل وزن کمک می‌کند. 

۱۱. سیر برای کمک به کاهش وزن بدن:

این گیاه نه‌تنها طعم غذا را افزایش می‌دهد، بلکه مطالعات تجربی نیز نشان می‌دهد که مکمل‌های پودر سیر ممکن است به کاهش وزن و چربی بدن در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب کمک کند. 

۱۲. چای سبز برای جذب کمتر چربی:

چای سبزداده‌ها نشان می‌دهد که چای سبز می‌تواند در جذب چربی اختلال ایجاد کند، اما نتایج هنوز قطعی نیست. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا چای سبز می‌تواند ذخیره چربی در کبد را کاهش داده و عملکرد کبد را بهبود بخشد یا خیر. اما چای سبز فواید زیادی نیز دارد، از کاهش کلسترول گرفته تا کمک به خواب در صورت داشتن کبد چرب، ۶ ماده غذایی که نباید از آن‌ها اجتناب کرد.

موادی که باید از آن‌ها اجتناب کرد:

• الکل: الکل عامل اصلی بیماری کبد چرب و سایر بیماری‌های کبدی می‌باشد. 

• شکر اضافه شده: از خوردن غذا‌های شیرین مانند آب‌نبات، کلوچه، نوشابه و آب‌میوه خودداری کنید. قند خون بالا باعث افزایش تجمع چربی در کبد می‌شود. 

• غذا‌های سرخ‌کرده: این غذا‌ها چربی‌ها و کالری بالایی دارند. 

سرخ کردنی

• نمک: خوردن بیش از حد نمک باعث می‌شود بدن شما آب اضافی را نگه دارد. سدیم را به کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنید. 

• نان سفید: برنج و ماکارونی. رنگ سفید آرد معمولاً به این معنی است که آرد بسیار پردازش شده است که این نوع آرد به دلیل کمبود فیبر، می‌تواند قند خون شما را بیشتر از غلات کامل افزایش دهد. 

• گوشت قرمز: گوشت گاو و شیرینی دارای چربی اشباع بالایی هستند. 

برنامه رژیم غذایی کبد چرب چگونه است؟ 

در اینجا ممکن است منوی شما در یک روز معمولی در برنامه رژیم غذایی کبد چرب به نظر برسد: 

صبحانه:

 • ۸ اونس بلغور جو دوسر داغ مخلوط با ۲ قاشق چایخوری کره بادام و ۱ عدد موز خرد شده

• ۱ فنجان قهوه با شیر کم‌چرب یا بدون چربی

ناهار:

 • سالاد اسفناج با سرکه بالزامیک و سس روغن زیتون

• ۳ اونس مرغ کبابی

• ۱ عدد سیب‌زمینی پخته شده کوچک

• ۱ فنجان کلم بروکلی، هویج یا سایر سبزی‌ها پخته شده

• ۱ عدد سیب

• ۱ لیوان شیر

میان وعده:

 • ۱ قاشق غذاخوری کره بادام‌زمینی روی سیب‌های خرد شده یا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون با سبزی‌ها خام

شام:

 • سالاد لوبیا مخلوط به مقدار کم

• ۳ اونس ماهی سالمون گریل شده

• ۱ فنجان کلم بروکلی پخته شده

• ۱ رول غلات کامل

• ۱ فنجان توت مخلوط

• ۱ لیوان شیر

راه‌های دیگر برای درمان بیماری کبد:

علاوه بر اصلاح رژیم غذایی، در اینجا چند تغییر دیگر در شیوه زندگی نیز وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سلامت کبد انجام دهید: 

• فعال‌تر شوید: ورزش همراه با رژیم غذایی می‌تواند به کاهش وزن اضافی و مدیریت بیماری کبد کمک کند. سعی کنید در بیشتر روز‌های هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش هوازی انجام دهید. 

• کاهش کلسترول: مراقب میزان مصرف چربی اشباع و قند خود باشید تا سطح کلسترول و‌تری گلیسیرید را تحت کنترل نگه دارید. اگر رژیم غذایی و ورزش برای کاهش کلسترول کافی نیست، از پزشک خود در مورد مصرف دارو بپرسید. 

• دیابت را کنترل کنید: دیابت و بیماری کبد چرب اغلب با هم اتفاق می‌افتند. رژیم غذایی و ورزش می‌تواند به شما در مدیریت هر دو بیماری کمک کند. اگر قند خون شما هنوز بالا است، پزشک می‌تواند دارو‌هایی برای کاهش آن تجویز کند. 

نتیجه نهایی:

در حال حاضر هیچ دارویی برای بیماری کبد چرب در بازار وجود ندارد که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تأیید شده باشد. درحالی‌که کاهش ۱۰ درصد از وزن ایده‌آل است، حتی فقط ۳ تا ۵ درصد می‌تواند به شما کمک کند. از پزشک خود بخواهید خون شما را برای واکسن‌های هپاتیت A و B نیز بررسی کند. این موارد می‌توانند از ایجاد ویروس‌ها در آسیب کبد جلوگیری کنند. 

۱۲ ماده غذایی که به برگشت کبد چرب کمک می‌کند:

دو نوع عمده بیماری کبد چرب وجود دارد. بیماری کبد ناشی از الکل و بیماری کبد چرب غیرالکلی بیماری کبد چرب تقریباً یک‌سوم بزرگسالان را درگیر می‌کند. افراد چاق یا کم‌تحرک و افرادی که رژیم غذایی بالایی دارند، به بیماری کبد چرب غیرالکلی مبتلا می‌شوند.

 یکی از راه‌های اصلی درمان بیماری کبد چرب، صرف‌نظر از نوع آن، رژیم است. همان‌طور که از نامش پیداست، بیماری کبد چرب به این معنی است که چربی زیادی در کبد خود دارید. در بدن سالم، کبد به دفع سموم کمک نموده و صفرا، پروتئین گوارشی تولید می‌کند. 

بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌رساند و مانع از عملکرد خوب آن می‌شود. به‌طورکلی، رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر است: 

• مقدار زیادی میوه و سبزی‌ها

• گیاهان دارای فیبر بالا مانند حبوبات و غلات کامل

• شکر، نمک، چربی ترانس، کربوهیدرات‌های تصفیه شده و چربی اشباع شده بسیار کم

• حذف الکل

رژیم کم‌چرب و کم کالری می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش دهد. در حالت ایده‌آل، اگر اضافه‌وزن دارید، هدف شما این باید باشد که حداقل ۱۰ درصد از وزن بدن خود را کم نمایید. 


‌کبد یا همان جگر یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های پالاینده بدن است که به طور مختصر فعالیت‌هایی مانند پالایش خون، پروتئین‌سازی، سم‌زدایی، تنظیم قند، ذخیره‌سازی مواد حیاتی‌ و سوخت و ساز را بر عهده دارد.

 کبد چرب به دلیل کاهش تحرک و تغذیه ناصحیح از مشکلات پزشکی رو به گسترش در جهان صنعتی امروز است؛ این بیماری اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است. شایع‌ترین علل کبد چرب در ایران چاقی، دیابت، سوء‌تغذیه و بالا بودن چربی خون است. در کشورهای دیگر دنیا مصرف بالای الکل از شایع‌ترین علت‌ها محسوب می‌شود، اما طب سنتی تدابیر خوبی برای درمان کبد چرب دارد.

علی بهادری، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره ‌ گفت: امروزه به علت اتخاذ برنامه غذایی ناسالم، کبد چرب شایع شده است. کبد چرب همانند چربی شکم نیست و نباید آن را مشکل ساده کبدی تلقی کرد. لازم است به محض مشخص شدن بیماری، درمان را شروع کرد؛ زیرا به مرور زمان لایه‌های چربی روی کبد رشد می‌کند و سوء هاضمه شدید به وجود می‌آورد. بیشتر افراد متوجه بیماری خود می‌شوند، اما چندان به موضوع درمان آن توجه نمی‌کنند.

وی با اشاره به علایم کبد پرچرب گفت: افراد در هر سنی می‌توانند به کبد چرب مبتلا شوند؛ حتی کودکانی که تحرک ندارند و پرخوری می‌کنند نیز به کبد چرب مبتلا می شوند.

بهادری اضافه کرد: کبد چرب در افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر دیده می‌شود. مبتلایان به این بیماری، بدن سست و لختی دارند و معمولا پوست‌شان سفید است. این گروه بعد از خوردن غذای چرب و سنگین احساس درد و سنگینی در قسمت راست و بالای شکم می‌کنند، ضمن اینکه حس کرختی و سنگینی در کل بدن هم احساس می‌شود.

این متخصص طب سنتی خاطر نشان کرد: پوست مبتلایان به کبد چرب شادابی و طراوت ندارد و معمولا نوعی بدرنگی در پوست ایجاد می‌شود.  سرد بودن بدن یکی دیگر از علائم ابتلا به کبد چرب است؛ طوری که این افراد از گرمایی بودن شکایت دارند ولی در واقع با لمس بدن، سردی بدن کاملا احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه عوامل زیادی در سوء هضم نقش دارند و مهم‌ترین آنها خوب نجویدن یا سریع خوردن غذاست، افزود: افرادی که عادت دارند انواع و اقسام غذا را با هم بخورند یا غذاهای دیر هضم و زود هضم را با هم مصرف می‌کنند، بیش از دیگر افراد به مشکلات سوء هضم و کبد چرب دچار می‌شوند. باید به خاطر داشت قبل از اینکه معده از غذای خورده شده کاملا تخلیه نشده، نباید بلافاصله غذای دیگری خورد.

بهادری اضافه کرد: یکی دیگر از عواملی که می تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود، عدم رعایت اعتدال در غذا خوردن است، کم خوری یا پرخوری، به ویژه پرخوری می تواند با مشکل سوء هضم همراه باشد.

وی با بیان اینکه هر عاملی که موجب سرد شدن بدن، به ویژه سرد شدن دستگاه گوارش و کبد شود، می تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود، بیان کرد: یکی از این عوامل بی حرکتی و سکون است؛ البته فعالیت بیش از حد و سنگین بدنی هم می‌تواند در ابتلا به کبد چرب نقش داشته باشد. خواب، بین شش تا هشت ساعت برای افراد کافی است ولی خواب بیش از اندازه مشکل ساز می‌شود. استرس یکی دیگر از عواملی است که مشکلات گوارشی، بویژه کبد چرب را به همراه دارد، در نتیجه باید این عوامل در زندگی به حداقل برسند.

وی با بیان اینکه درست است نوشیدن آب برای بدن ضروری است ولی نوشیدن آب هم مثل غذا خوردن، اصول خاص خودش را دارد، افزود: نوشیدن آب و مایعات نباید قبل از غذا یا در بین آن باشد. نوشیدن آب و مایعات را باید به یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا موکول کرد.

این متخصص طب سنتی خاطر نشان کرد: مایعات، به ویژه آب هر چه سردتر باشند، آسیب بیشتری برای بدن به همراه دارند، در نتیجه دمای مایعات باید متعادل باشد؛ نوشیدن آب صبح‌ها به صورت ناشتا، اواسط خواب و پس از بیداری ناگهانی، بعد از استحمام، بعد از رابطه جنسی و بعد از ورزش مضر است. نوشیدن آب باید به اندازه نیاز و در حد رفع تشنگی باشد. خود تشنگی می‌تواند به بدن آسیب وارد کند. بنابراین توصیه می‌شود افراد از نوشیدن بیش از اندازه آب یا تشنه ماندن خودداری کنند.

وی انتخاب نوع غذا در پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را مهم دانست و افزود: استفاده بیش از اندازه از غذاهایی که طبع سرد، بویژه طبع سرد و تر دارند در تمامی افراد، به خصوص افراد سرد مزاج مشکلات گوارشی به همراه دارد و می‌تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود.

بهادری اضافه کرد: انواع ترشی، لبنیات، به ویژه ماست و دوغ، آلو، هلو، مرکبات، گیلاس، آلبالو، خیار، گوجه و… همگی باید در حد اعتدال مصرف شوند؛ چون استفاده بیش از اندازه آنها مشکل‌ساز است.

وی افزود: استفاده بیش از اندازه از غذاهای غلیظ و لزج مانند کله پاچه، حلیم، آش رشته، ماکارونی، لازانیا، پاستا، بامیه، فست فودها، برنج و ماهی (سرد و تر و لزج) و… در ایجاد اختلال سوء هضم و ابتلا به کبد چرب نقش دارند. همچنین استفاده زیاد و مکرر از شیرینی‌های چرب و غلیظ، مانند انواع شیرینی‌های قنادی می‌تواند باعث کبد چرب شود.

وی با بیان اینکه افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، باید حجم غذای خود را کاهش دهند و از پرخوری بپرهیزند، بیان کرد: روزه‌داری در بهبود وضعیت این افراد تاثیر زیادی دارد. غذای شب باید سبک و با حجم کم باشد، همچنین بین صرف وعده شام تا خواب حداقل دو ساعت فاصله ایجاد شود. این دسته از افراد باید از خوردن غذاهای سرد پرهیز کنند.

بهادری خاطر نشان کرد: استفاده از ادویه‌هایی مثل زیره، زنجبیل، سیاهدانه، آویشن، نعنا، فلفل، دارچین، میخک و هل در غذاها به دلیل خاصیت گرمی می‌تواند مفید واقع شود. این ادویه‌ها در تقویت کبد هم نقش دارند. افرادی که تمایل به مصرف ماست و دوغ دارند، باید ماست را به صورت چکیده و در حجم کم مصرف کنند و دوغ را با استفاده از ماست چکیده درست کنند. همچنین مصرف سبزیجات و زیتون همراه با غذا ایرادی ندارد، ولی ماست نباید همراه با غذا مصرف شود.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: استفاده از نبات و عسل هم در برطرف کردن سردی می‌تواند مفید باشد؛ به طور کلی استفاده از غذاهای گرم توصیه می‌شود، ولی نباید در استفاده از غذاهای گرم هم افراط شود.

وی با بیان اینکه  افراد مبتلا به کبد چرب باید از خوردن غذاهای پر رطوبت مثل شیر، میوه‌های آبدار و لبنیات پرهیز کنند یا آنها را با مصلح استفاده کنند، افزود: برای مثال مصلح ماهی، ادویه‌هایی مثل زعفران، فلفل و دارچین است. کباب کردن ماهی و استفاده از ماهی جنوب هم می‌تواند در کاهش سردی و رطوبت موثر باشد.

بهادری به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد که برای تقویت کبد از پسته، بادام و فندق استفاده کنند و افزود: این افراد باید روزانه پنج عدد فندق، پنج عدد بادام و سه عدد پسته بخورند. مواد غذایی دیگر وجود دارند که برای کبد مفیدند. برای مثال انجیر و مویز. همچنین ترب و فندق نیز به باز شدن انسداد کبد کمک می کند.

این متخصص طب سنتی اظهار کرد: مبتلایان به کبد چرب به جای استفاده از آب بهتر است ماءالعسل (ترکیب آب و عسل) بنوشند؛ این افراد می‌توانند گاهی اوقات به جای آب، عرق کاسنی و شاتره بنوشند و به نسبت مساوی عرق کاسنی و شاتره را با یکدیگر ترکیب کنند. البته استفاده از رازیانه تنها به خانم‌ها توصیه می‌شود و آقایان نباید از آن استفاده کنند. اگرچه میوه‌های شیرین مثل توت و مویز برای کبد مفیدند، ولی نباید در مصرف آنها افراط کرد.

وی همچنین به افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند توصیه کرد که نباید از گوشت‌های غلیظ استفاده کنند و گفت: گوشت گاو، گوساله و شتر در گروه گوشت‌های غلیظ قرار می‌گیرند و نباید مصرف شوند. گوشت گوسفند، مرغ محلی و بلدرچین گزینه های خوبی هستند.

بهادری افزود: خوردن نخودآب که به همراه ادویه‌جات گرم مثل دارچین و زعفران درست شود و در آن شوید وجود داشته باشد، می‌تواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند. برای درست کردن نخودآب می‌توان از آب گوشت، نخود، برنج و گوشت استفاده کرد. یکی دیگر از سبزی‌هایی که باعث تقویت کبد می‌شود، شنبلیله است که استفاده از آن در غذاها به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه می‌شود.

به گزارش ایسنا، از آنجا که بیماری کبدچرب از جمله بیماری های خاموش و بی‌نشانه است، پیشگیری از ابتلا به آن در اولویت‌ها قرار می‌گیرد، زیرا این بیماری معمولا زمانی خود را نمایان می‌کند که ذرات چربی بخش زیادی از سلول‌های کبدی را به خود درگیر کرده‌اند.

انتهای پیام


غذاهای مفید و غذاهای مضر برای کبد را بشناسید

به طور کل دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد : 

  • بیماری کبد چرب الکلی 
  • بیماری کبد چرب غیر الکلی 

بیشتر بدانید : کبد چرب چیست؟ هر آنچه باید در مورد کبد چرب بدانید

بیشتر بدانید : کبد را با این 13 اشتباه ناآگاهانه آتش نزنید!

بیشتر بدانید : کبد در بدن چه کارهایی انجام می دهد؟ + فیلم کبد

حدودا یک سوم بزرگسالان امریکایی به بیماری کبد چرب الکلی مبتلا هستند و این بیماری یکی از مهم ترین علل نارسایی کبد است. کبد چرب غیر الکلی بیشتر در افرادی که دچار اضافه وزن هستند، کم تحرک می باشند و کسانی که غذای فرآوری زیادی می خورند، تشخیص داده می شود. 

یکی از مهم ترین روش ها برای درمان کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع آن، رژیم غذایی سالم است. همانطور که از اسم این بیماری پیداست، کبد چرب یعنی چربی زیادی در کبد شما وجود دارد. در یک بدن سالم کبد به حذف سموم از بدن و تولید مایع صفراوی، پروتئین گوارشی، کمک می کند. بیماری کبد چرب به کبد آسیب زده و از عملکرد درست آن جلوگیری می کند. 

به طور کل رژیم غذایی مناسب برای کبد چرب به شکل زیر است: 

  • میوه به مقدار فراوان 
  • مواد غذایی سرشار از فیبر، مانند حبوبات و غلات سبوس دار 
  • قند، نمک، چربی های اشباع شده و کربوهیدرات تصفیه شده به مقدار خیلی کم 
  • اجتناب از الکل 

یک رژیم غذایی کم چربی و کم کالری به کاهش وزن کمک می کند و خطر بروز بیماری کبد چرب الکلی را کاهش می دهد. اگر دچار اضافه وزن هستید، بهتر است 10 درصد از وزن خود را کاهش دهید.

درمان بیماری کبد چرب با 12 غذای مفید برای کبد
رژیم غذایی سالم

در ادامه غذاها و نوشیدنی هایی معرفی می شوند که بهتر است برای حفظ سلامت کبد خود و پیشگیری از کبد چرب به رژیم غذایی خود اضافه کنید. 

سبزی هایی که از تجمع چربی جلوگیری می کنند

بررسی های انجام شده روی موش های آزمایشگاهی نشان داده اند که کلم بروکلی از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کند. خوردن سبزیجات بیشتر، مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم به کاهش وزن بدن کمک می کند. 

کاهش تجمع چربی در بدن با پروتئین سویا 

پروتئین سویا میزان تجمع چربی در کبد را کاهش می دهد. به علاوه سویا حاوی چربی کمی است و این مسئله به کاهش وزن نیز کمک می کند. 

خوردن ماهی برای التهاب و سطح چربی بدن 

ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی تن و ماهی قزل آلا حاوی اسید چرب امگا هستند. اسیدهای چرب امگا 3 به بهبود سطح چربی کبد کمک کرده و التهاب را کاهش می دهند. 

قهوه برای کم کردن آنزیم های غیر طبیعی کبد 
قهوه

بررسی ها نشان داده اند مبتلایان به کبد چرب اگر قهوه بنوشند، آسیب کمتری ناشی از بیماری به کبد آنها وارد می شود تا کسانی که قهوه نمی نوشند. به نظر می رسد کافئین میزان آنزیم های غیر طبیعی کبد را کاهش داده و خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می دهد. 

جو دو سر برای بهبود انرژی 

کربوهیدرات موجود در غلات سبوس دار مانند جو دو سر به بدن انرژی می دهند. محتوای فیبر این مواد غذایی به سیر شدن شما نیز کمک می کنند و در نتیجه مواد خوبی برای کاهش وزن محسوب می شوند. 

گردو برای سلامت کبد 

گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. بررسی ها نشان داده اند افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند و گردو مصرف می کنند، در آزمایش های انجام شده شاهد بهبود عملکرد کبد خود بوده اند. 

آووکادو برای محافظت از کبد 
آووکادو

آووکادو سرشار از چربی های سالم است و بررسی ها نیز نشان داده اند که آووکادو حاوی مواد شیمیایی است که میزان آسیب دیدن کبد را کاهش می دهد. به علاوه آووکادو سرشار از فیبر است که به کنترل وزن کمک می کند. 

بیشتر بدانید : آووکادو و هر آنچه باید در مورد این میوه معجزه آسا بدانید

شیر و سایر محصولات لبنی کم چرب 

طبق بررسی هایی که بر روی موش ها انجام شد شیر حاوی پروتئینی است که می تواند از آسیب رسیدن بیشتر به کبد جلوگیری کند. 

دانه های آفتابگردان به خاطر محتوای آنتی اکسیدان 

دانه های آفتابگردان علاوه بر طعم خوشایندی که دارند، حاوی ویتامین E هستند. این ویتامین آنتی اکسیدانی است که از کبد در مقابل آسیب های بیشتر محافظت می کند. 

روغن زیتون برای کنترل وزن 

روغن زیتون روغن سالمی است که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. این روغن برای پخت و پز از سابر روغن ها و کره سالمتر است. بررسی ها نشان داده اند که روغن زیتون به کاهش آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک کرده و وزن را کنترل می کند. 

سیر برای کاهش وزن 

سیر نه تنها غذا را طعم دار می کند، بلکه طبق بررسی های انجام شده پودر سیر می تواند به کاهش وزن و کاهش چربی در مبتلایان به کبد چرب کمک کند. 

چای سبز برای جذب چربی کمتر 

چای سبز بر روی جذب چربی در بدن تاثیر می گذارد، اما بررسی ها هنوز به نتیجه قطعی نرسیده اند. محققان سعی دارند دریابند که آیا چای سبز می تواند ذخیره چربی کبد را کاهش داده و عملکرد آن را بهبود بخشد. به هرحال چای سبز مزیت های زیادی برای بدن دارد، از جمله کاهش کلسترول و بهبود خواب. 

6 غذای خطرناک برای کبد
فست فود

اگر مبتلا به کبد چرب هستید، حتما باید از خوردن این غذاها اجتناب کنید. این غذاها به طور کل منجر به افزایش وزن و بالا رفتن قند خون می شوند. این غذاها عبارتند از: 

  • الکل: الکل یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری کبد چرب و همچنین سایر بیماری هاست. 
  • قند افزوده : از خوردن خوراکی های حاوی قند جدا اجتناب کنید. قند اضافه خوراکی های شیرین باعث بالا رفتن قند خون شده و قند خون نیز میزان چربی تجمع یافته در کبد را افزایش می دهد. 
  • غذاهای سرخ شده : این غذاها سرشار از چربی و کاری هستند. 
  • نمک : مصرف زیاد نمک باعث می شود بدن آب زیادی در خود نگهدارد. در روز باید کمتر از 1500 میلی گرم نمک مصرف کنید. 
  • نان سفید، برنج و پاستا : سفید به این معناست که آرد مورد نظر به میزان زیادی پردازش شده و می تواند منجر به بالا رفتن قند خون شود، در حالیکه آرد سبوس دار به خطر محتوای فیبر زیادی که دارد اینطور نیست. 
  • گوشت قرمز: گوشت قرمز مقدار زیادی چربی اشباع شده در خود دارد. 

بیشتر بدانید : علائم کبد چرب را بشناسید

بیشتر بدانید : علت کبد چرب غیرالکلی چیست و آیا کبد چرب درمان می شود؟

بیشتر بدانید : موثرترین راه درمان کبد چرب

بیشتر بدانید : درمان کبد چرب بدون دارو

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید