ارز دیجیتال

بهترین صرافی ایرانی برای ترید ارز دیجیتال

بعد از الزامی‌شدن احراز هویت برای همه کاربران صرافی بایننس، به نظر می‌رسد که ادامه کار در این صرافی، برای معامله‌گران ساکن ایران ممکن نیست. حالا بسیاری از کاربران این صرافی نگرانند که تکلیف دارایی‌هایی که در بایننس دارند چه می‌شود، جایگزین بایننس کدام صرافی است و آیا با ادامه این روند منطقی است که در بازار بمانند یا نه؟

بر اساس صحبت‌ها و نظرات مطرح‌شده در رسانه‌های اجتماعی و نظرات کاربران وب‌سایت ارزدیجیتال، در حال حاضر اصلی‌ترین دغدغه‌های کاربران شامل موارد زیر است:

  • آیا می‌توان با احراز هویت در بایننس به فعالیت در این صرافی ادامه داد؟
  • در صورت نیاز به برداشت موجودی، چه مراحلی باید طی شود؟
  • از چه صرافی دیگری به‌عنوان جایگزین استفاده کنیم؟
  • آیا می‌توان برای ترید و سرمایه‌گذاری از صرافی‌های غیرمتمرکز استفاده کرد؟
  • کدام صرافی‌های غیرمتمرکز مطمئن و قابل‌اعتماد هستند؟
  • از چه کیف پولی برای انتقال دارایی‌های حساب بایننس خود استفاده کنیم؟
  • آیا برای انتقال ارزهایی همچون بیت کوین و اتریوم باید کارمزد‌های سنگین این شبکه‌ها را بپردازیم؟
  • آیا می‌توانیم موجودی حساب بایننس خود را به صرافی‌های ایرانی انتقال دهیم؟

در این مقاله تلاش می‌کنیم به تمامی این سؤالات و دغدغه‌ها با بیانی ساده پاسخ دهیم. با ارزدیجیتال تا پایان این مقاله همراه باشید.

خداحافظی کاربران ایرانی با بایننس

بالاخره فشار‌ها و سختگیری‌های قانون‌گذاران کشور‌های مختلف، صرافی بایننس را وادار به وضع محدودیت‌هایی برای کاربران خود کرد. صرافی بایننس در اولین اقدام برای پیروی از مقررات مالی بین‌المللی و کسب مجوز فعالیت در کشور‌های مختلف، حدود دو ماه پیش اعلام کرد که قصد دارد با شرکت تحلیل داده‌های بلاک چین سایفرتریس (CypherTrace) همکاری کرده و از این طریق با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم مقابله کند.

اقدام بعدی این صرافی، کاهش سقف برداشت از حساب‌های احراز هویت نشده بود. بر اساس این تصمیم جدید، قرار شد تا سقف برداشت روزانه برای کاربران احراز هویت‌نشده بایننس از ۲ بیت کوین به ۰.۰۶ بیت کوین کاهش یابد و این محدودیت تا ۲۳ اوت (۱ شهریور) برای تمامی کاربران اعمال شود.

در نهایت روز جمعه (۲۹ مرداد) بایننس اعلام کرد که از این پس، تمامی کاربران این صرافی ملزم به احراز هویت در سطح «متوسط» هستند. سطح متوسط احراز هویت در بایننس، نیازمند ارسال مدارک شناسایی است که برای کاربران ایرانی به‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی امکان‌پذیر نیست. طبق اعلامیه بایننس، این شرایط برای کاربران جدید بلافاصله و برای کاربران فعلی تا ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) اجرایی خواهد شد.

بر این اساس، حساب کاربری افرادی که احراز هویت نکرده‌اند، تا تاریخ ۲۷ مرداد، به حالت برداشت «Withdraw only» در می‌آید و فقط امکان برداشت سرمایه وجود خواهد داشت.

با دارایی‌های حساب بایننس خود چه کنیم؟

با توجه به توضیحاتی که تا اینجا مطرح کردیم، در حال حاضر، بهترین تصمیم برای معامله‌گران ایرانی، بستن تمام پوزیشن‌های معاملاتی و برداشت دارایی‌ها از صرافی است. زیرا احراز هویت در صرافی بایننس برای کاربران ساکن ایران (با هویت ایرانی) به هیچ‌عنوان ممکن نیست.

اگر در روز‌های اخیر شما هم در معرض تبلیغاتی با مضمون احراز هویت با مدارک کشور‌های اروپایی و … قرار گرفته‌اید، حتماً به این نکته دقت داشته باشید که به‌گفته کارشناسان، در صورتی که بایننس تشخیص دهد از مدارک جعلی برای احراز هویت استفاده شده است، ممکن است حتی امکان برداشت دارایی را هم از شما سلب کند.

احراز هویت با استفاده از مدارک جعلی، از لحاظ قوانین بین‌المللی جرم تلقی شده و ریسک از دست دادن سرمایه‌های‌تان را به همراه دارد. پس در این مورد عجولانه تصمیم نگیرید. این نکته را هم مدنظر داشته باشید که قوانین صرافی‌ بایننس روزبه‌روز سختگیرانه‌تر و دقیق‌تر خواهد شد. بنابراین ریسک احراز هویت با مدارک جعلی، اکنون بیشتر از گذشته است.

اگر تصمیم گرفته‌اید سرمایه خود را از بایننس خارج کنید، ابتدا باید با توجه به نوع سرمایه‌گذاری خود در این حوزه، مقصد دارایی‌هایتان را مشخص کنید.

  • اگر هودلر هستید و هدفتان سرمایه‌گذاری بلندمدت است، بهتر است دارایی‌های خود را به یک کیف پول مطمئن انتقال دهید.
  • اگر تریدر کوتاه‌مدت هستید و تنوع سبد دارایی‌هایتان بالاست، می‌توانید دارایی‌های خود را به یک صرافی معتبر (خارجی) جایگزین بایننس انتقال دهید. فراموش نکنید این کار همچنان ریسک دارد.
  • اگر تریدر کوتاه‌مدت هستید و تمرکزتان روی ده یا بیست ارز اصلی بازار است، می‌توانید دارایی‌هایتان را به یک صرافی معتبر ایرانی انتقال دهید. 

چالش‌های برداشت دارایی‌ها از حساب بایننس

با توجه به تنوع و ارزش دارایی‌هایی که در حساب بایننس خود دارید، در هنگام برداشت و انتقال دارایی‌های خود با چالش‌هایی مواجه خواهید شد که در این قسمت آنها را توضیح می‌دهیم.

پشتیبانی‌نکردن صرافی‌ها از دارایی‌های شما

اگر تنوع سبد دارایی‌های‌تان زیاد است و می‌خواهید همه آنها را به یک صرافی جایگزین بایننس انتقال دهید، باید دقت داشته باشید که ارز‌های موردنظرتان در این صرافی فهرست شده‌اند یا نه. البته اغلب صرافی‌های مطرح این حوزه، از تمامی کوین‌های معروف و شناخته‌شده پشتیبانی می‌کنند؛ اما مشکل بر سر توکن‌هایی است که جدید و احتمالاً ناشناخته هستند.

اغلب توکن‌هایی که از آنها صحبت می‌کنیم، تحت استاندارد ERC۲۰ شبکه اتریوم، یا استاندارد BEP20 شبکه بایننس اسمارت چین (BSC) کار می‌کنند. بنابراین اگر صرافی موردنظرتان این توکن‌ها را در فهرست دارایی‌های قابل‌معامله خود قرار نداده، می‌توانید از کیف پول‌های اختصاصی این دو شبکه برای ذخیره توکن‌ها استفاده کنید.

در حال‌ حاضر کیف پول‌ سخت‌افزاری لجر و بسیاری از کیف پول‌های نرم‌افزاری مانند تراست والت (Trust Wallet)، سیف پال (Safepal) و متامسک (Metamask)، به‌طور هم‌زمان از هر دو شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین پشتیبانی می‌کنند؛ به این معنی که حتی اگر توکن موردنظر شما در فهرست توکن‌های این کیف پول‌ها وجود نداشته باشد، می‌توانید به‌راحتی با استفاده از آدرس قرارداد هوشمند این توکن، آن را به کیف پول خود اضافه کنید.

نکته مهم درباره کیف پول‌ها آن است که وقتی یک کیف پول از یک استاندارد توکن‌سازی پشتیبانی می‌کند، می‌توان هر توکنی را که تحت این استاندارد ایجاد شده است به کیف پول انتقال داده و در آن ذخیره کرد؛ حتی اگر این توکن هنوز در هیچ صرافی موجود نباشد.

کارمزد بالای انتقال ارز

حتماً می‌دانید که برای انتقال برخی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم، در زمان‌های پرترافیک شبکه، مجبور هستید کارمزد‌های نسبتاً بالایی پرداخت کنید.

اگرچه کارمزد تراکنش‌های بیت کوین و اتریوم را خود کاربران و بسته به اولویت تراکنش‌ها تعیین می‌کنند (تراکنش‌های سریع‌تر کارمزد‌های بالاتر و تراکنش‌های معمولی کارمزد پایین‌تری می‌خواهند)؛ اما نکته اینجاست که در هنگام برداشت این ارزها از صرافی (بایننس)، شما هیچ حق انتخابی برای تعیین اولویت تراکنش و کارمزد آن ندارید. به‌عنوان مثال، در زمان نگارش این مقاله، کارمزد برداشت بیت کوین از صرافی بایننس، ۲۵ دلار (نزدیک به ۷۰۰٬۰۰۰ تومان) است که پرداخت آن، برای بسیاری از کاربران صرفه اقتصادی ندارد.

برای حل این مشکل، می‌توان دو راهکار پیشنهاد کرد که هرکدام به نحوه ذخیره‌سازی ارزها بستگی دارد:

همچنین بخوانید: کارمزد بیت کوین و مسئله تأیید تراکنش‌ها؛ هر آنچه که باید بدانید

راه حل اول:  تبدیل، انتقال، تبدیل

این روش برای کاربرانی مناسب است که می‌خواهند دارایی‌های خود را به یک صرافی جایگزین بایننس انتقال دهند. برای اینکه این کار را با کمترین هزینه ممکن انجام دهید، می‌توانید بیت کوین‌ (یا اتریوم) را در صرافی بایننس به ارزی با کارمزد انتقال کمتر تبدیل کنید. سپس ارز دوم را به صرافی مقصد انتقال داده و در صرافی مقصد، دوباره آن را به بیت کوین تبدیل کنید.

به‌عنوان مثال فرض کنید می‌خواهیم بیت کوین‌های خود را از صرافی بایننس به صرافی کوکوین (Kucoin) انتقال دهیم. برای این کار، ابتدا بیت کوین‌ها را به لایت کوین (LTC) تبدیل کرده و سپس لایت کوین را با کارمزدی کمتر از ۰.۲ دلار به صرافی کوکوین انتقال می‌دهیم. در نهایت در صرافی کوکوین، لایت کوین را دوباره به بیت کوین تبدیل می‌کنیم. در این حالت، یک بار کارمزد شبکه لایت کوین و دوبار کامزد تبدیل در صرافی را پرداخته‌ایم که دربرابر کارمزد انتقال مستقیم بیت کوین، بسیار ناچیز است.

راه حل دوم: انتقال روی یک شبکه ارزان‌تر

اگر می‌خواهید ارزهای دیجیتالتان را به کیف پول انتقال دهید، می‌توانید به‌جای انتقال آن بر روی شبکه اصلی، از شبکه‌ بایننس اسمارت چین (که تراکنش‌های آن سریع‌تر و ارزان‌تر است) استفاده کنید. در این حالت، به‌جای بیت کوین، توکن پشتوانه‌ای آن را نگهداری می‌کنید که قیمت آن با بیت کوین برابر است.

برای این کار، کافی است در هنگام برداشت بیت کوین از صرافی بایننس، شبکه انتقال را بر روی بایننس اسمارت چین (BSC) قرار داده و در قسمت آدرس، یک آدرس مربوط به شبکه بایننس اسمارت چین را وارد کنیم.

بنابراین به کیف پولی نیاز دارید که از شبکه بایننس اسمارت چین پشتیبانی کند. اگر از کیف پول‌های تراست والت یا سیف پال استفاده می‌کنید، کافی است نماد BTCB را در آن جست‌وجو و توکن BTCB BEP۲۰ را انتخاب کنید (دقت کنید که آن را با توکن BTCB BEP۲ اشتباه نگیرید). سپس آن را به فهرست توکن‌های خود اضافه کرده و بعد از ورود به صفحه BTCB، گزینه Receive را انتخاب کنید. سپس وارد صفحه دریافت شده و می‌توانید آدرس BEP20 خود را کپی کنید.

همچنین اگر کیف پول‌های افزونه‌ای کروم مانند بایننس چین والت (Binance chain wallet) یا متامسک (Metamask) استفاده می‌کنید، ابتدا وارد سایت کوین مارکت کپ شده و نماد BTCB را در آن جست‌و‌جو کنید. سپس همانند تصویر زیر، گزینه Bitcoin BEP۲ را انتخاب کرده و از صفحه بازشده، آدرس قرارداد هوشمند مربوط به بایننس اسمارت چین را کپی کنید.

حالا وارد کیف پول خود شوید (در اینجا از کیف پول بایننس چین والت به‌عنوان مثال استفاده می‌کنیم). در صفحه اصلی بر روی گزینه «+» کلیک کرده و در صفحه بعد، آدرسی را که از سایت کوین مارکت کپ کپی کرده‌اید در قسمت Contract Addresss درج کنید. سپس بر روی Add Asset کلیک کنید.

حالا به صفحه اصلی کیف پول خود بازگردید. همان‌طور که می‌بینید، نماد BTCB به دارایی‌های کیف پول شما اضافه شده است. حالا کافی است که بر روی گزینه Receive کلیک کرده و آدرس کیف پول خود را کپی کنید. 

بعد از اینکه آدرس BEP20 بیت کوین خود را (به هریک از دو روش گفته‌شده در بالا) کپی کردید، وارد حساب بایننس خود شده و از قسمت wallet، گزینه برداشت (Withdraw) بیت کوین را انتخاب کنید. در صفحه بازشده (مانند تصویر زیر)، در قسمت address، آدرسی را که کپی کرده‌اید الصاق کنید. سپس در قسمت Network، شبکه ارسال را بر روی BSC قرار دهید. حالا با کلیک بر روی گزینه Withdraw، می‌توانید بیت کوین‌های خود را به‌صورت توکن‌های پشتوانه‌ای BTCB، در کیف پول خود ذخیره کنید.

حُسن این روش، آن است که بعد از تبدیل بیت کوین‌های خود به توکن پشتوانه‌ای BTCB،‌ برای هر بار انتقال، کارمزد بسیار ناچیزی می‌پردازید؛ اما ریسک آن هم به اعتماد شما نسبت به شبکه بایننس اسمارت چین بستگی دارد. برداشت توکن‌های پشتوانه‌ای (به‌عنوان مثال توکن اسمارت چین بیت کوین به‌جای بیت کوین واقعی) راه‌حل دائمی نیست و در صورت نابودی شبکه اسمارت چین توکن‌های شما هم بی‌ارزش خواهد شد؛ چیزی که شما در این روش نگهداری می‌کنید بیت کوین واقعی نیست!

دقت داشته باشید که بعد از انتقال به کیف پول، برای پرداخت کارمزد تراکنش‌های بعدی، همیشه باید مقداری BNB BEP۲۰ در کیف پول خود داشته باشید (چون کارمزد تراکنش‌ها در شبکه بایننس اسمارت چین، از طریق این توکن پرداخت می‌شود).

هر زمان که بخواهید بیت کوین‌های پشتوانه‌ای خود را نقد کنید، می‌توانید به صرافی‌های غیرمتمرکز جایگزین بایننس شبکه بایننس اسمارت چین مانند پنکیک سواپ (Pancakeswap) و بیکری سواپ (Bakeryswap) مراجعه کرده و با اتصال کیف پول خود به این صرافی‌ها، توکن‌های خود را به یک توکن رایج در صرافی‌های دیگر (مثل BNB یا BUSD) تبدیل کنید.

هزینه اولیه ایجاد حساب فعال در کیف پول

برخی از ارزهای دیجیتال، جدا از کارمزد انتقال، هزینه دیگری را تحت عنوان «هزینه فعال‌سازی حساب» یا «هزینه ایجاد آدرس فعال بر روی بلاک چین» بر کاربران تحمیل می‌کنند. این چالش فقط برای تعداد اندکی از کوین‌ها وجود دارد و شرایط و هزینه آن برای هر کوین متفاوت است.

به‌عنوان مثال اگر بخواهید ارز دیجیتال ایاس (EOS) را در کیف پول شخصی خود ذخیره کنید، در ابتدا باید بخشی از منابع پردازشی شبکه (شامل CPU، رم و پهنای باند) را در اختیار بگیرید تا بتوانید آدرس ایاس خود را فعال‌سازی کنید. به این ترتیب، بخشی از موجودی شما برای خرید رم (RAM) و بخشی از آن برای سهام‌گذاری و دریافت CPU و پهنای باند (NET) صرف خواهد شد.

در واقع پرداخت این هزینه اولیه، به شما اجازه می‌دهد که یک آدرس EOS فعال داشته باشید و دیگر برای انتقال این ارز از آدرس خود، کارمزدی نپردازید.

همچنین بخوانید: ایاس (EOS) چیست؟ مروری بر داستان الماس‌های بدتراش

به‌عنوان نمونه‌ای دیگر، می‌توان به ارز دیجیتال دات (DOT) اشاره کرد. قوانین شبکه پولکادات، این‌گونه است که برای ایجاد یک آدرس فعال روی بلاک چین، مبلغ ۱ دات را برای همیشه در حساب شما قفل می‌کند. بنابراین مثلاً اگر مبلغ ۱۰ دات را از حساب بایننس به آدرس کیف پول خود انتقال دهید، از این به بعد ۹ دات در اختیار شماست و ۱ دات در آدرس شما قفل خواهد شد.

همچنین بخوانید: پولکادات چیست؟ همه چیز درباره اینترنت بلاک چین‌ها

چنین مواردی را نمی‌توان نقطه ضعف تلقی کرد؛ بلکه اینها بخشی از قوانین شبکه‌های بلاک چین هستند و اینکه بخواهید آنها را بپذیرید یا نه، به شما بستگی دارد.

در صورتی که در حساب بایننس خود چنین ارزهایی دارید و نمی‌خواهید هزینه اولیه ایجاد حساب شخصی را بپردازید، دو گزینه پیش رو دارید:

  • به‌جای ارز اصلی، توکن پشتوانه‌ای (BEP20) معادل آن را از صرافی برداشت کنید؛ اما فراموش نکنید که توکن‌های پشتوانه‌ای راه‌حل دائم نیستند و اعتبار آنها، به امنیت شبکه میزبان بستگی دارد.
  • به‌جای ذخیره‌سازی این ارزها در کیف پول شخصی، آن‌ها را در صرافی نگه‌ دارید؛ اما فراموش نکنید که صرافی‌های متمرکز، جای امن و دائمی برای نگهداری دارایی‌های شما نیستند.

بهترین جایگزین بایننس چیست؟

اینکه کدام صرافی را به‌عنوان جایگزین بایننس انتخاب کنید، بستگی به نوع سرمایه‌گذاری شما دارد. اگر بخواهیم چند مورد مشخص را مثال بزنیم، موارد زیر از مهم‌ترین عوامل هستند:

  • تنوع سبد دارایی‌های شما
  • نگاه شما به سرمایه‌گذاری در این بازار (کوتاه‌مدت، بلندمدت یا میان‌مدت)
  • نوع بازاری که مایلید در آن فعالیت کنید (اسپات یا فیوچرز)
  • میزان علاقه‌تان به توکن‌ها و کوین‌های جدید بازار
  • ارزش دارایی‌های شما
  • ریسک‌پذیری شما در قبال این دارایی‌ها

بنابراین در این راهنما، ترجیح می‌دهیم به‌جای معرفی یک گزینه خاص، چهارچوب‌ها را برای‌تان تبیین کنیم تا بر اساس اولویت‌های خود بهترین تصمیم را بگیرید.

باز هم با منطق «اگر، آنگاه» پیش می‌رویم:

  • صرافی‌های متمرکز ایرانی
    اگر خیلی ریسک‌پذیر نیستید و حوصله دردسر‌هایی مشابه اتفاقی که برای بایننس افتاد ندارید، اگر به‌ندرت ترید می‌کنید، اگر حاضرید ارزهای دیجیتال را با اندکی تفاوت قیمت نسبت به صرافی‌های خارجی بخرید، اگر سبد دارایی‌هایتان خیلی متنوع نیست و بیشتر به ارزهای مطرح بازار علاقه دارید و در نهایت اگر ترجیح می‌دهید با ریال خریدوفروش کنید، پیشنهاد می‌کنیم از یک صرافی داخلی قابل‌اعتماد استفاده کنید.
  • صرافی‌های متمرکز خارجی
    اگر میزان دارایی‌های شما به‌اندازه‌ای است که می‌توانید ریسک کنید، اگر زیاد ترید می‌کنید و به بازاری با حجم معاملات و نقدینگی بالا نیاز دارید، اگر سبد دارایی‌های شما متنوع است و می‌خواهید هم‌زمان روی چندین ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری‌ (کوتاه‌مدت و میان‌مدت) کنید و اگر به بازار‌های آتی ارزهای دیجیتال علاقه دارید،  بهتر است به‌دنبال یک صرافی معتبر خارجی به‌عنوان جایگزین بایننس باشید.
  • صرافی‌های غیرمتمرکز
    اگر می‌خواهید کنترل دارایی‌های‌تان به‌طور کامل در اختیار خودتان باشد، اگر به سرمایه‌گذاری روی توکن‌های جدید بازار علاقه دارید، اگر استفاده از بازار‌های آتی برایتان چندان اهمیتی ندارد و اگر درباره امکانات صرافی‌های متمرکز مثل سفارش‌گذاری (Limit order) و تعیین حد ضرر (Stop loss) چندان سختگیر نیستید و اگر با کارمزدهای اغلب سنگین برای معامله مشکلی ندارید، صرافی‌های غیرمتمرکز بهترین انتخاب برای شما هستند.
  • سیستم تبدیل درون کیف پول‌ها
    اگر ریسک‌پذیر نیستید، اگر می‌خواهید کنترل کامل دارایی‌هایتان را در اختیار داشته باشید و اگر به سرمایه‌گذاری بلندمدت علاقه بیشتری دارید، می‌توانید از کیف پولی استفاده کنید که امکان تبدیل داخلی ارزها و توکن‌ها (Swap) را برای شما فراهم می‌کند. این کیف پول‌ها بدون اینکه نیازی به احراز هویت داشته باشند (حداقل فعلاً) امکان تبدیل توکن‌ها و کوین‌ها را با کارمزدی نسبتاً بیشتر از صرافی‌ها برای شما فراهم می‌کنند. البته این روش هم محدودیت‌های خاص خود را دارد که مهم‌ترین‌شان پیچیدگی تبدیل کوین‌ها (نه توکن‌ها) و هزینه تمام‌شده بالا است.

در جدول زیر، برخی از مطرح‌ترین گزینه‌های کاربران ایرانی که در نظرسنجی‌ها به آنها اشاره کرده‌اند را می‌بینید.

در ادامه این مقاله، درباره نحوه انتخاب صرافی‌های متمرکز جایگزین بایننس و همچنین صرافی‌های غیرمتمرکز بیشتر صحبت می‌کنیم و چند نمونه از این صرافی‌ها را بررسی خواهیم کرد.

صرافی‌های متمرکز جایگزین بایننس

تا پیش از این، برای انتخاب صرافی معتبر خارجی مشکل چندانی نداشتیم (چون بایننس معتبرترین گزینه بود و نیازی به احراز هویت هم نداشت)؛ اما کارشناسان توصیه می‌کنند برای انتخاب صرافی جایگزین خارجی، به این موارد توجه کنید:

  • احراز هویت در آن اجباری نباشد
    این مهم‌ترین شرط است اما کافی نیست؛ این روز‌ها بحث درباره جایگزین‌های پیشنهادی بایننس در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و کلاب هاوس داغ است. می‌توانید در این گفتگو‌ها مشارکت کنید و پیشنهادهای مطرح‌شده را یادداشت کنید. بعد می‌توانید به سایت خود صرافی مراجعه کرده و شرایط استفاده از آن را بررسی کنید.
  • سابقه صرافی در برخورد با کاربران کشور‌های تحریم‌شده
    در تحقیقات خود به این نکته دقت کنید که اجباری‌نبودن احراز هویت در یک صرافی، به‌تنهایی برای شما حاشیه امنیت ایجاد نمی‌کند. تاکنون بارها پیش آمده که صرافی‌هایی از این دست، بدون هیچ هشدار قبلی حساب کاربران کشور‌های تحریم‌شده را مسدود کرده‌اند. به همین دلیل، هیچ‌وقت به‌سراغ صرافی‌های آمریکایی نروید.
  • رتبه صرافی، حجم معاملات و نقدینگی
    با مراجعه به صفحه صرافی‌ها در وب‌سایت کوین مارکت کپ، حجم معاملات و نقدینگی صرافی‌های جایگزین بایننس را با هم مقایسه کنید. هر قدر عملکرد صرافی در این دو عامل بهتر باشد، بازار آن برای ترید مناسب‌تر است. در وب‌سایت کوین مارکت کپ، صرافی‌های ارز دیجیتال بر اساس عواملی مانند حجم معاملات، نقدینگی و ترافیک بازدید کاربران رتبه‌بندی می‌شوند. برای مقایسه این عوامل، همچنین می‌توانید از وب‌سایت لونارکراش کمک بگیرید.
  • جفت‌های معاملاتی
    این عامل برای کاربرانی که به خریدوفروش ارزهای جدید و تازه‌وارد بازار علاقه دارند، بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات درباره تعداد کوین‌های لیست‌شده در صرافی‌ها و تعداد جفت‌های معاملاتی، می‌توانید به وب‌سایت کوین مارکت کپ و یا سایت خود صرافی‌ها مراجعه کنید.
  • بازار فیوچرز
    اگر در معاملات آتی ارزهای دیجیتال تخصص دارید و می‌خواهید از این روش کسب درآمد کنید، صرافی را بر اساس عملکرد آنها در بازار فیوچرز هم بررسی کنید. برای این کار می‌توانید به صفحه صرافی‌های دارای بازار مشتقات، در وب‌سایت کوین مارکت کپ مراجعه کنید.
  • میزان رضایت کاربران
    با استفاده از موارد بالا، می‌توانید چند صرافی مناسب را پیدا کنید. اما برای انتخاب بهترین گزینه، بهتر است سری هم به شبکه‌های اجتماعی (مثل توییتر) بزنید و نام صرافی را در آن جست‌و‌جو کنید. این کار کمک می‌کند تا با احساسات کاربران نسبت به صرافی و همچنین میزان پاسخگویی تیم صرافی‌ها دربرابر انتقادات کاربران آشنا شوید.
  • رابط کاربری صرافی
    در نهایت با مراجعه به وب‌سایت صرافی‌های مدنظر خود، می‌توانید ظاهر پلتفرم و میزان سادگی کار با آن را بررسی کنید. البته با تمام شرایطی که تا به اینجا گفتیم، مشخصاً گزینه‌های زیادی نداریم و این عامل اهمیت نسبتاً کمتری دارد.
  • کارمزد‌ها
    مقدار کارمزد معاملات، تقریباً در اغلب صرافی‌ها مشابه هم است. اما آنچه مهم‌تر است، کارمزد برداشت از صرافی‌هاست. بنابراین قبل از انتخاب قطعی یک صرافی و واریز دارایی‌‌های خود به آن، حتماً درباره کارمزد برداشت از حساب صرافی تحقیق کنید.

نتیجه بررسی تمامی این عوامل و مراجعه به نظرات و بحث‌های مطرح‌شده توسط کاربران فارسی‌زبان، نشان می‌دهد که در حال حاضر چند صرافی خاص، بیشترین تطابق را با معیار‌های مطرح‌شده دارند. به‌عنوان مثال، صرافی‌های هنگ‌کنگی کوکوین (KuCoin) و کوینکس (CoinEx)، از جمله مواردی هستند که در نظرسنجی‌های اخیر، توجه بیشتر کاربران را به خود معطوف کرده‌اند.

این بخش صرفاً به بررسی صرافی‌های پرکاربرد در میان کاربران ایرانی اختصاص یافته است و استفاده از صرافی‌های نام‌برده، به ‌هیچ‌ عنوان توصیه مجموعه ارزدیجیتال نیست.

صرافی کوکوین

صرافی کوکوین، در حال حاضر در میان صرافی‌های بازار آنی (Spot) رتبه ششم را در اختیار دارد (که نشان می‌دهد حجم معاملات و نقدینگی این صرافی قابل قبول است). احراز هویت در کوکوین (هنوز) اجباری نیست اما درست مثل صرافی بایننس، در قوانین و شرایط استفاده این صرافی قید شده که کاربران ایرانی (به‌دلیل تحریم‌ها) مجاز به استفاده از این پلتفرم نیستند. بنابراین در صورتی که از طریق IP یا به هر روش دیگری، هویت ایرانی شما فاش شود، ممکن است حسابتان در این صرافی مسدود شود.

رابط کاربری صرافی کوکوین هم نسبت به بایننس، کمی پیچیده‌تر است. در این پلتفرم، باید برای امنیت بیشتر معاملات و دارایی‌های خود از یک پسورد اختصاصی ترید (Trading password) استفاده کنید. همچنین یکی از نکات منفی کوکوین، هزینه کارمزد بالای آن برای برداشت از حساب است. به‌عنوان مثال کارمزد برداشت بیت کوین از حساب صرافی کوکوین 0.0006BTC است؛ در حالی که این مقدار در صرافی بایننس 0.0005BTC است. می‌توانید کارمزد معاملات و برداشت از صرافی کوکوین را از این لینک ببینید.

علاوه بر این، بسیاری از کاربران معتقدند که کوکوین هم در نهایت به سرنوشت صرافی بایننس دچار می‌شود؛ یعنی الزام کاربران به احراز هویت. بنابراین معتقدند باید فکری اساسی برای جایگزین بایننس کرد.

صرافی کوینکس

صرافی کوینکس از دیگر صرافی‌های جایگزین بایننس است که طی سال‌های اخیر محبوبیت زیادی بین کاربران ایرانی پیدا کرده است و به نظر می‌رسد که تیم کوینکس هم برای جلب نظر کاربران ایرانی برنامه ویژه‌ای داشته است. کوینکس کاربران ایرانی را احراز هویت می‌کند و در قوانین و شرایط استفاده خود هم هیچ سخنی از ممنوعیت استفاده برای کاربران ایرانی به میان نیاورده است. همین عامل باعث شده است که این وب‌سایت، اکنون در رتبه ۵۰ پربازدیدترین سایت‌ها در ایران قرار گیرد و بیش از ۶۸ درصد از بازدیدکنندگان آن مستقیماً از ایران (با IP ایران) وارد این وب‌سایت شوند.

صرافی کوینکس در حال حاضر در میان صرافی‌های بازار آنی (Spot) رتبه ۴۶ را در اختیار دارد (که نشان‌دهنده جایگاه متوسط این صرافی در میان کاربران است).

با این اوصاف بسیاری از کاربران و صاحب‌نظران این حوزه معتقدند که کوینکس صرافی امن و قابل‌اعتمادی برای کاربران ایرانی نیست. آنها مشخص‌نبودن مکان صرافی و هویت تیم اصلی آن را از جمله نکات منفی این صرافی برمی‌شمارند.

همچنین ارائه خدمات به کاربران ایرانی، تبعیت نکردن از قوانین و تحریم‌های بین‌المللی و حتی راه‌اندازی نسخه فارسی این پلتفرم، عوامل شک‌بر‌انگیز دیگری هستند که در بحث‌های اخیر به آنها اشاره می‌شود.

صرافی‌های غیرمتمرکز جایگزین بایننس

یکی دیگر از جایگزین‌های احتمالی بایننس برای کاربران ایرانی، صرافی‌های غیرمتمرکز هستند. این صرافی‌ها بر اساس قراردادهای هوشمند بلاک چینی کار می‌کنند و تمامی توکن‌های فعال بر روی بلاک چین‌های اصلی، در این صرافی‌ها قابل‌دسترس هستند. علاوه بر این بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر هم به صورت توکن‌های پشتوانه‌ای در این پلتفرم‌ها خریدوفروش می‌شوند (مانند توکن WBTC به‌جای بیت کوین).

به‌طور کلی مزایا و معایب صرافی‌های غیرمتمرکز را می‌توان در چند مورد خلاصه کرد.

مزایای صرافی‌های غیرمتمرکز:

این صرافی‌ها به‌صورت غیرمتمرکز و غیرامانی اداره می‌شوند و کنترل دارایی‌ها را در اختیار خود کاربران قرار می‌دهند. برای استفاده از یک صرافی غیرمتمرکز، هیچ نیازی به احراز هویت ندارید و فقط کافی است کیف پول شخصی خود را به آن متصل کنید. اگر قصد سرمایه‌گذاری روی توکن‌های جدید و آینده‌دار را دارید، این صرافی‌ها معمولاً اولین مقصد توکن‌های جدید بازار هستند. اغلب صرافی‌های غیرمتمرکز، علاوه بر امکان خریدوفروش، روش‌های درآمدی دیگری مانند کشت سود و سهام‌گذاری را هم در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند.

معایب صرافی‌های غیرمتمرکز:

اغلب صرافی‌های غیرمتمرکز، از قابلیت‌های پیشرفته‌ای همچون معاملات فیوچرز بی‌بهره هستند. این صرافی‌ها علی‌رغم ظاهر ساده‌ای که دارند، به‌دلیل پیچیدگی‌های ذاتی کار با قراردادهای هوشمند، برای کاربران تازه‌کار گیج‌کننده هستند. علاوه بر این، هر تبدیل ساده میان توکن‌ها در صرافی غیرمتمرکز، نیازمند پرداخت کارمزد شبکه است (به‌عنوان مثال کارمزد شبکه اتریوم گاهی به ده‌ها دلار می‌رسد). امنیت صرافی‌های غیرمتمرکز هم تاکنون چندین بار از طریق حملات DNS (مختل‌کردن سیستم نام دامنه) به چالش کشیده شده است.

در ادامه، چند نمونه از معتبرترین صرافی‌های غیرمتمرکز را به شما معرفی می‌کنیم.

یونی سواپ

پلتفرم یونی سواپ (Uniswap) یکی از اولین و مشهورترین صرافی‌های غیرمتمرکز ایجادشده بر روی بلاک چین اتریوم است. کاربران این پلتفرم، می‌توانند توکن‌های ERC20 شبکه اتریوم را به‌صورت بی‌واسطه معامله کنند. گفتنی است که کارمزد بالای تراکنش‌ها در یونی سواپ (به‌دلیل مقیاس‌پذیری اندک شبکه اتریوم)، در حال حاضر از جمله مشکلات این صرافی به شمار می‌رود.

پنکیک سواپ

پنکیک سواپ (Pancakeswap)، پلتفرمی مشابه یونی سواپ است که بر بستر شبکه بایننس اسمارت چین ایجاد شده و امکان تبدیل توکن‌های BEP20 به یکدیگر را فراهم می‌کند. مقیاس‌پذیری بالای شبکه بایننس اسمارت چین باعث شده است که کارمزد تراکنش‌ها در این صرافی بسیار پایین باشد. به‌همین دلیل در ماه‌های اخیر، حجم معاملات این صرافی اختلاف چشمگیری با سایر پلتفرم‌ها داشته است.

سوشی سواپ

پلتفرم سوشی سواپ (sushiswap)، نسخه‌ای کپی‌برداری‌شده از صرافی یونی سواپ است که تلاش می‌کند روش‌های سرمایه‌گذاری و درآمدزایی جدیدی را به کاربران خود ارائه دهد. صرافی سوشی سواپ علاوه بر شبکه اتریوم، از ۱۰ شبکه بلاک چین دیگر هم پشتیبانی می‌کند.

به این ترتیب، کاربران این صرافی می‌توانند علاوه بر توکن‌های ERC20، طیف وسیعی از توکن‌های ایجاد شده در شبکه‌های دیگر را هم خریدوفروش کنند. با این حال جامعه کاربران و حجم معاملات این صرافی هنوز هم از یونی سواپ کمتر است.

چند صرافی غیرمتمرکز که کارمزد شبکه ندارند

برخی از صرافی‌های غیرمتمرکز شبکه اتریوم، با استفاده از راهکار‌های لایه دوم، به کاربران اجازه می‌دهند که تا حد زیادی در کارمزد تراکنش‌های این شبکه صرفه‌جویی کنند. در حقیقت این صرافی‌های ذات غیرمتمرکز خود را حذف کرده‌اند؛ اما با استفاده از فناوری قرارداد هوشمند، امکان واریز را فراهم کرده‌اند و به این ترتیب پرداخت کارمزد شبکه برای هر معامله را از بین برده‌اند. در صرافی‌های زیر مانند صرافی‌های متمرکز فقط برای واریز و برداشت نیاز است کارمزد شبکه پرداخت کنید. با این حال، حجم معاملات این صرافی‌ها نسبت به صرافی‌های متمرکز بسیار پایین است و گاهی اوقات مشکلات فنی خاص خود را دارند.

صرافی آی‌دکس

آی‌دکس (IDEX) یک صرافی غیرمتمرکز بر بستر اتریوم است که امکان واریز وجه در یک قرارداد هوشمند اختصاصی را برای کاربران فراهم کرده است. به‌این ترتیب، افراد برای هر معامله‌ای که انجام می‌دهند، فقط درصد کوچکی از ارزش معامله را به‌عنوان کارمزد تبدیل می‌پردازند و دیگر نیازی به پرداخت کارمزد شبکه نیست.

صرافی dYdX

صرافی dYdX که به‌طور تخصصی برای فعالیت در بازار قراردادهای آتی (فیوچرز) ساخته شده است، مانند سایر صرافی‌های غیرمتمرکز از قراردادهای هوشمند بلاک چینی تشکیل شده است؛ با این تفاوت که ظاهری شبیه به صرافی‌های متمرکز دارد و امکان سفارش‌گذاری برای خرید و فروش و همچنین استفاده از اهرم‌های ۲۵ برابری در آن ممکن است.

این صرافی برای کاهش کارمزدها، از سیستم لایه دوم StarkEx استفاده می‌کند. به‌ این ترتیب، برای انجام هر ترید، امضایی منحصربه‌فرد از طریق کلیدهای ذخیره‌شده در مرورگرتان انجام می‌دهید که شما را از انجام تراکنش روی شبکه اتریوم (و پرداخت کارمزد) بی‌نیاز می‌کند.

صرافی لوپرینگ

صرافی لوپرینگ (Loopring) هم مانند آی‌دکس، امکان واریز وجه در پلتفرم ترید را فراهم کرده است و به این ترتیب، نیازی به پرداخت کارمزد مجزا برای هر ترید نخواهید داشت. در حال حاضر حجم معاملات این صرافی نسبت به دو مورد قبلی کمتر است.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم شرایط به‌وجودآمده برای کاربران صرافی بایننس را به‌صورت شفاف بیان کرده و راه‌حل‌های جایگزین را با هم مرور کنیم.

تا پیش از اتفاقات اخیر، صرافی بایننس محبوب‌ترین پلتفرم صرافی برای کاربران ایرانی به‌شمار می‌رفت؛ اما حالا با الزامی‌شدن احراز هویت در این صرافی، کاربران و معامله‌گران به دنبال روش‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری و کسب سود از بازار ارزهای دیجیتال هستند.

در این مقاله یاد گرفتیم که در هنگام خارج‌کردن دارایی‌های خود از بایننس، باید به چه نکاتی توجه کنیم. همچنین با اصول انتخاب صرافی‌های ارز دیجیتال آشنا شدیم و در نهایت انواع صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز پیشنهادی را به‌عنوان جایگزین صرافی بایننس بررسی کردیم.

این مقاله، صرفاً راهکارهای معاملات امن ارزهای دیجیتال و پلتفرم‌ها را با نگاهی بی‌طرف بررسی می‌کند و نباید به‌عنوان مشاوره سرمایه‌گذاری در یک پلتفرم خاص تلقی شود.


توجه: احراز هویت در صرافی بایننس اجباری شده است و به‌دلیل تحریم‌ها، معامله‌گران ایرانی دیگر قادر نیستند در این صرافی معامله کنند. توصیه می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جایگزین‌های بایننس به مقاله «بهترین جایگزین‌های بایننس» مراجعه کنید.

بایننس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان است و هر روز میلیون‌ها معامله‌گر از سراسر دنیا ارزهای دیجیتال مختلف را در این پلتفرم خریدوفروش می‌کنند یا به‌اصطلاح «ترید ارزهای دیجیتال» انجام می‌دهند. بایننس در میان معامله‌گران ایرانی هم بیشترین محبوبیت را دارد و با وجود تحریم‌ها، همچنان هزاران معامله‌گر ایرانی در این صرافی فعالیت می‌کنند.

این مقاله به آموزش صرافی بایننس اختصاص دارد. در این راهنما، ضمن معرفی مختصر بایننس، ابتدا نحوه ساخت حساب و برقراری امنیت آن را آموزش می‌دهیم و سپس یاد می‌گیرید که چگونه در این صرافی ارزهای دیجیتال را معامله کنید.

معرفی صرافی بایننس

بایننس (Binance) به‌زبان ساده، یک بستر جهانی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال است که میلیون‌ها کاربر از سراسر جهان دارد و بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال در آن خریدوفروش می‌شود. ساخت حساب در سایت بایننس کاملاً رایگان است و در کمتر از چند دقیقه انجام می‌شود.

این صرافی در سال ۲۰۱۷ افتتاح شد؛ اما خیلی سریع رشد کرد و رقبای قدرتمند خود را پشت سر گذاشت. در زمان به‌روزرسانی این مقاله (اواسط ۲۰۲۱) حجم معاملات روزانه بایننس به‌طور میانگین به بیش از ۱۸ میلیارد دلار می‌رسد که این یعنی نقدشوندگی و تعداد خریداران و فروشندگان در این صرافی به‌شدت بالاست.

طبق گزارش‌ها، دفتر اصلی بایننس در جزایر کیمن واقع است؛ اما در اقصی نقاط دنیا دفاتر دیگری نیز دارد. با توجه به حجم معاملات بسیار بالا، نداشتن سوابق بد، محبوبیت در شبکه‌های اجتماعی و وجود صندوق بیمه در صورت هک و رخنه امنیتی، اعتبار و امنیت این صرافی نسبت به بیشتر صرافی‌های ارز دیجیتال بسیار بیشتر است. مدیرعامل بایننس، یک فرد چینی‌الاصل به‌نام چانگ‌پنگ‌ ژائو (Changpeng Zhao) است که در جامعه ارزهای دیجیتال بیشتر با لقب سی‌زی (CZ) از او یاد می‌شود.

علاوه بر امکان معامله در وب‌سایت بایننس، این صرافی هم برای موبایل و هم برای کامپیوترهای شخصی اپلیکیشن مخصوص دارد که ترید را برای کاربران آسان‌تر می‌کند.

بایننس چگونه کار می‌کند؟

به‌زبان ساده، خریداران و فروشندگان در بایننس جمع می‌شوند و سفارش خرید یا فروش خود را ثبت می‌کنند و این پلتفرم به‌صورت خیلی سریع معامله بین خریداران و فروشندگان را جوش می‌دهد و در ازای آن مقداری کمیسیون از معامله دریافت می‌کند.

به‌عنوان مثال، وقتی یک سفارش خرید ثبت می‌کنید، سیستم بایننس در میان سفارش‌های فروش منطبق با سفارش شما که معامله‌گران دیگر ثبت کرده‌اند، می‌گردد و سفارش شما را تکمیل می‌کند.

بنابراین بایننس خودش بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری نمی‌فروشد، بلکه یک پلتفرم واسطه بین خریداران و فروشندگان است و از هر معامله مقداری کارمزد برمی‌دارد.

معمولاً کاربران در این صرافی حساب خود را با بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری شارژ می‌کنند و سپس با تبدیل آن به ارز دیجیتال دیگر ترید می‌کنند.

اغلب معامله‌گران ایرانی برای انجام معامله در این صرافی ابتدا از سایت‌های صرافی ایرانی، بیت کوین یا تتر خریداری می‌کنند و سپس با انتقال ارزهای خریداری‌شده به بایننس، معامله انجام می‌دهند.

همچنین بخوانید: آموزش خرید بیت کوین از صرافی ایرانی

کارمزد صرافی بایننس

کارمزد صرافی بایننس در سطوح مختلف کاربری متفاوت است. به‌عنوان مثال، افرادی که حجم معاملات ماهانه‌شان به زیر ۵۰ بیت کوین می‌رسد، برای هر معامله ۰.۱ درصد از مبلغ معامله را پرداخت می‌کنند.

اگر در معاملات خود از ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB)، ارز دیجیتال داخلی بایننس، استفاده کنید، کارمزدها می‌تواند تا ۲۵٪ کاهش پیدا کند.

بایننس برای واریز و شارژ حساب کارمزدی دریافت نمی‌کند؛ اما برداشت‌ها از این صرافی دارای کارمزد هستند که نسبت به نوع ارز دیجیتال متغیر است.

قبل از ثبت‌نام در بایننس بخوانید!

به‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، کاربران ایرانی صرافی‌های خارجی همیشه در معرض خطر بلوکه‌شدن دارایی‌ها قرار دارند و بایننس هم از آنجا که به‌صورت بین‌المللی فعالیت می‌کند، از این قاعده مستثنی نیست. در سال ۲۰۲۱ با افزایش فشار قانون‌گذاران به بایننس، این خطر بیشتر از قبل هم شده است.

اگر در بایننس یا هر صرافی خارجی دیگری معامله می‌کنید، همیشه خطر مسدودشدن حساب را در ذهن خود داشته باشید.

به‌عنوان یک نمونه واقعی می‌توان به صرافی بیترکس اشاره کرد که در سال ۲۰۱۷ صدها هزار دلار از دارایی‌های کاربران ایرانی را بلوکه کرد و بعد از دو سال با پیگیری زیاد کاربران آنها را آزاد کرد.

اگرچه همچنان کاربران ایرانی زیادی از بایننس استفاده می‌کنند، خود صرافی‌ بایننس بارها در اطلاعیه‌های رسمی نشان داده است که خیلی تمایلی به میزبانی از ساکنان کشورهای تحت‌تحریم ندارد.

با توجه به این موضوع، معامله‌گران حرفه‌ای توصیه می‌کنند قبل از ثبت‌نام در صرافی بایننس به نکات زیر توجه کنید تا ریسک مسدودشدن حساب شما کاهش یابد:

آی‌پی ایران هرگز

هرگز با آی‌پی (IP) ایران وارد صرافی بایننس نشوید و حتماً با نرم‌افزارهایی مانند V.P.N آی‌پی خود را تغییر دهید.

به‌دلیل شرایط قانون‌گذاری ایالات‌متحده، از کشوری به‌جز آمریکا متصل شوید و سعی کنید از نرم‌افزارها و اشتراک‌هایی استفاده کنید که همیشه بتوانید کشور خود را ثابت نگه دارید. مثلاً اگر با آی‌پی کشور هلند در بایننس ثبت‌نام کردید، همیشه با آی‌پی‌ هلند به صرافی وارد شوید و از تغییر مداوم کشور اجتناب کنید.

پیشنهاد معامله‌گران حرفه‌ای استفاده از یک سرور مجازی (VPS) است. سرور مجازی را مانند یک کامپیوتر در نظر بگیرید که در یک کشور خارجی قرار دارد و همیشه روشن است و شما می‌توانید با گوشی یا کامپیوتر از راه دور به آن دسترسی پیدا کنید و از طریق آن وارد سایت بایننس شوید. شرکت‌های معتبر زیادی از جمله میهن وب‌ هاست سرور مجازی مخصوص ترید به فروش می‌رسانند.

شماره موبایل ایران وارد نکنید

پس از ثبت‌نام در بایننس، از شما خواسته می‌شود که برای امنیت بیشتر، تأیید دو عاملی (2FA) را فعال کنید. با فعال‌سازی تأیید دو عاملی، برای ورود به حساب علاوه بر واردکردن گذرواژه، باید از طریق یک عامل دیگر هویت خود را تأیید کنید. برای این کار دو راه دارید:

  • واردکردن شماره موبایل برای ارسال کد تأیید پیامکی در هر بار ورود
  • استفاده از نرم افزار «Google Authenticator» و واردکردن کد داخل آن در هر بار ورود

پیشنهاد می‌شود از گزینه دوم استفاده کنید تا نیاز به افشای شماره موبایل نباشد.

تمام موارد فوق خطر را کاهش می‌دهند؛ اما ریسک را به صفر نمی‌رسانند و نمی‌توان تضمینی برای مسدودنشدن حساب ارائه کرد. اگر حساب شما در بایننس مسدود شد، به پشتیبانی (چت آنلاین) بایننس یک پیام به زبان انگلیسی ارسال کنید و درخواست برداشت دهید. تاکنون ده‌ها کاربر گزارش داده‌اند که پس از مسدودشدن حسابشان، به پشتیبانی بایننس پیام ارسال کرده‌ و توانسته‌اند دارایی‌های خود را برداشت کنند.

همچنین بخوانید: ۷ اشتباه پرتکرار در صرافی بایننس و راه‌حل آنها

آموزش ساخت حساب در صرافی بایننس

برای ساخت حساب کاربری در صرافی بایننس طبق آموزش زیر عمل کنید:

  1. وارد وب‌سایت بایننس به آدرس Binance.com شوید و در صفحه اصلی روی دکمه «Register» کلیک کنید. اگر تمایل داشتید، برای حمایت از این محتوا می‌توانید از طریق این لینک معرفی ثبت‌نام کنید.

  2. در صفحه ثبت‌نام بایننس، فرم ثبت‌نام را با ایمیل و گذرواژه انتخابی خود پر کنید.

    حتماً یک ایمیل معتبر وارد کنید، چون برای شما لینک تأیید ارسال می‌شود و بعدها در صورت وجود مشکل به این ایمیل نیاز خواهید داشت. همچنین گذرواژه انتخابی شما باید بیش از ۸ کارکتر و شامل اعداد و حروف انگلیسی (کوچک و بزرگ) باشد.

    اگر کسی صرافی بایننس را به شما معرفی کرده است، می‌توانید در بخش «Referral ID» کد دعوت او را وارد کنید تا از کمیسیون معاملات شما سود ببرد. واردکردن کد دعوت تأثیری بر حساب شما نمی‌گذارد و درآمد فرد از طرف بایننس پرداخت می‌شود. با این حال، این بخش اختیاری است و می‌توانید آن را خالی بگذارید.

    پس از واردکردن ایمیل و گذرواژه، تیک تأیید قوانین را بزنید و سپس روی «Create account» کلیک کنید تا حساب شما ساخته شود.
    صفحه ثبت نام

  3. ایمیل خود را تأیید کنید.

    پس از تکمیل فرم ثبت‌نام، پیغامی مبنی بر تأیید ایمیل مشاهده می‌کنید. به صندوق ایمیل خود بروید و در ایمیلی که برایتان ارسال شده است، روی لینک تأیید کلیک کنید تا حساب شما فعال شود.
    تایید ایمیل (۲)

  4. حساب شما با موفقیت فعال شد.

    پس از تأیید ایمیل، پیغامی مبنی بر فعال‌شدن حساب خود مشاهده می‌کنید. حالا می‌توانید با کلیک روی دکمه «Log In» وارد حساب خود شوید.
    حساب فعال شده است

فعال‌کردن تأیید دو عاملی

پس از ساخت حساب در بایننس، حالا برای امنیت بیشتر باید تأیید هویت دو عاملی را فعال کنید.

تأیید هویت دو عاملی (Two-factor authentication) یا به اختصار «2FA»، روشی برای ورود به یک حساب کاربری است که در آن سیستم برای این‌که مطمئن شود کسی که قصد ورود دارد خودِ کاربر است (و مثلاً یک هکر نیست)، دو عامل مختلف برای تأیید هویت طلب می‌کند. این دو عامل عبارت‌اند از:

  • چیزی که سیستم می‌داند (مانند گذرواژه شما)
  • چیزی که اثبات کند خودِ شما آن گذرواژه را وارد کرده‌اید نه شخص دیگری. عامل دوم می‌تواند یک رمز یکبار مصرف – که از گذرواژه جداست – باشد یا تأیید ایمیل و یا تأیید پیامکی.

همان طور که گفتیم، در بایننس برای فعال‌کردن تأیید هویت دو عاملی، هم می‌توان از پیامک استفاده کرد و هم از نرم‌افزار «Google Authenticator».

به‌دلیل تحریم‌ها و خطر بلوکه‌شدن حساب کاربران ایرانی در صرافی، بهتر است که از روش دوم یعنی نرم‌افزار تأیید گوگل استفاده شود تا نیاز به واردکردن شماره ایران نباشد.

برای این کار، پس از ورود به حساب، در قسمت «Security» روی فعال‌سازی (Enable) تأیید هویت گوگل کلیک کنید. اگر برای اولین بار وارد حساب خود شوید، برای شما پیغامی مبنی بر فعال‌سازی تأیید هویت دو عاملی نمایش داده می‌شود که می‌توانید تأیید با گوگل را انتخاب کنید.

چند گام ساده برای فعال‌سازی ورود دو مرحله‌ای در بایننس:

۱. نرم‌افزار «Google Authenticator» را روی گوشی خود نصب کنید.

ابتدا باید نرم‌‌افزار تأیید هویت گوگل را روی گوشی خود نصب کنید. این نرم‌افزار هم در گوگل پلی برای اندروید و هم در اپ‌استور برای iOS موجود است.

دانلود Google Authenticator برای اندروید

دانلود Google Authenticator برای iOS

پس از نصب نرم‌افزار روی «Next» کلیک کنید.


۲. کد QR را با نرم‌افزار گوگل اسکن کنید.

در صفحه بعد باید از طریق نرم‌افزار، کد QR که سایت به شما نمایش می‌دهد را اسکن کنید یا به‌صورت دستی کدی را که سایت به شما داده است در نرم‌افزار وارد کنید و سپس «Next» را بزنید.


۳. کلید پشتیبان را ذخیره کنید.

در صفحه بعد، سایت به شما یک کلید پشتیبان می‌دهد که اگر نرم‌افزار گوگل شما پاک شد یا به هر دلیل قادر به دسترسی به موبایل خود نبودید، با آن کد بتوانید دوباره نرم‌افزار گوگل اتنتیکیتور را برای دسترسی به حساب بایننس فعال کنید.

کلید پشتیبانی را حتماً در یک جای امن و خارج از گوشی تلفن همراه خود یادداشت کنید.


۴. گذرواژه حساب بایننس و کد گوگل اتنتیکیتور را وارد کنید.

در مرحله آخر باید گذرواژه حساب بایننس خود به همراه کدی را که در نرم‌افزار Google Authenticator به شما نمایش داده می‌شود وارد کنید تا این قابلیت فعال شود.

پس از فعال‌سازی این قابلیت، با هر بار اقدام برای ورود به حساب، علاوه بر گذرواژه باید کد نمایشی در نرم‌افزار را وارد کنید.

آموزش شارژ حساب بایننس

برای انجام ترید در بایننس، باید حساب خود را با یک ارز دیجیتال مثل بیت کوین یا تتر شارژ کنید. امکان شارژ حساب با دلار و یورو هم وجود دارد؛ اما به حساب‌ بانکی/ اعتباری بین‌المللی نیاز دارد که برای کاربران ساکن ایران امکان‌پذیر نیست.

برای شارژ حساب خود در بایننس می‌توانید از یک سایت صرافی داخلی با ریال، بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، تتر یا هر ارز دیجیتال دیگری بخرید و سپس آن را به کیف پولی که بایننس برای شما اختصاص داده است ارسال کنید.

برای شارژ حساب بایننس قدم‌های زیر را طی کنید:

۱. به بخش واریز (Deposit) وارد شوید.

وارد حساب کاربری خود در بایننس شوید و از بخش «Wallet» روی «Fiat and Spot» بزنید و سپس روی «Deposit» کلیک کنید.


۲. ارز دیجیتال موردنظر خود را انتخاب کنید.

در بخش Deposit ارز دیجیتال موردنظر خود را انتخاب کرده و آدرس کیف پولی را که بایننس به شما می‌دهد کپی کنید. سپس ارزهای دیجیتال موردنظر را به آن آدرس ارسال کنید.

پس از ارسال ارز دیجیتال به کیف پول بایننس، باید چند دقیقه صبر کنید تا تراکنش شما در شبکه تأیید شود. سپس مبلغ به حساب شما اضافه می‌شود و می‌توانید ترید را آغاز کنید.

آموزش ترید در صرافی بایننس

پس از ساخت حساب، فعال‌سازی ورود دو مرحله‌ای و شارژ حساب خود با استفاده از یک ارز دیجیتال، حالا نوبت به ترید یا همان معامله ارزهای دیجیتال می‌رسد.

برای ترید در بایننس باید ابتدا به مارکت ارز دیجیتال مورد نظر خود مراجعه کنید. مثلاً اگر بیت کوین دارید و می‌خواهید آن را به ریپل تبدیل کنید، باید وارد مارکت‌های بیت کوین یا همان «BTC Markets» شوید.

۱. به بخش مارکت‌ها بروید.

در صفحه اصلی بایننس به بخش مارکت‌ها (Markets) بروید. سپس مارکت مورد نظر خود را انتخاب کنید. در اینجا ما به‌عنوان نمونه وارد مارکت‌های بیت کوین یا «BTC Markets» می‌شویم.

طبق عکس فوق:

  1. مارکت‌های بیت کوین: در این مارکت امکان معامله ارزهای دیجیتال با بیت کوین وجود دارد. یعنی می‌توانید بیت کوین بدهید و ارز دیجیتال دیگری بخرید یا اینکه ارز دیجیتال دیگری بدهید و بیت کوین دریافت کنید.
  2. مارکت‌های بایننس کوین: در این مارکت امکان معامله ارزهای دیجیتال با بایننس کوین (BNB) وجود دارد. یعنی می‌توانید بایننس کوین بدهید و ارز دیجیتال دیگری بخرید یا اینکه ارز دیجیتال دیگری بدهید و بایننس کوین دریافت کنید. معاملات این مارکت دارای ۲۵ درصد تخفیف در کارمزدها هستند.
  3. مارکت‌های آلت کوین‌ها: در این مارکت امکان معامله ارزهای دیجیتال با اتریوم، ریپل و ترون وجود دارد. یعنی می‌توانید اتریوم، ریپل یا ترون بدهید و ارز دیجیتال دیگری بخرید یا اینکه ارز دیجیتال دیگری بدهید و اتریوم، ریپل یا ترون دریافت کنید.
  4. مارکت‌های دلاری: در این مارکت امکان معامله ارزهای دیجیتال با دلار یا همان استیبل کوین‌ها وجود دارد. استیبل کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که قیمتشان همیشه ثابت است و می‌توانند از ریسک نوسانات قیمت جلوگیری کنند. در این مارکت‌ها می‌توانید ارزهای دیجیتال را با دلار معامله کنید.

۲. وارد صفحه معاملات جفت‌ارز موردنظر خود شوید.

فرض کنیم که می‌خواهیم با استفاده از بیت کوین در صرافی بایننس ریپل بخریم. بنابراین وارد مارکت‌های بیت کوین می‌شویم و روی جفت ارز ریپل/ بیت کوین (XRP/BTC) کلیک می‌کنیم تا وارد صفحه معاملات ریپل و بیت کوین شویم.


در صفحه معاملات ریپل و بیت کوین می‌توانیم با استفاده از بیت کوین ریپل بخریم و یا در ازای بیت کوین ریپل‌هایمان را بفروشیم. به‌طور کلی صفحه معاملات در بایننس به شکل زیر است:

  1. وضعیت جفت‌ارز در یک روز گذشته. عکس بالا وضعیت قیمت ریپل نسبت به بیت کوین طی ۲۴ ساعت اخیر را نشان می‌دهد.
  2. فهرست سفارشات فروش را نشان می‌دهد. عکس بالا فهرست سفارشات فروش ریپل در ازای بیت کوین را نشان می‌دهد.
  3. فهرست سفارشات خرید را نشان می‌دهد. عکس بالا فهرست سفارشات خرید ریپل در ازای بیت کوین را نشان می‌دهد.
  4. نمودار قیمت را نشان می‌دهد که می‌توان از آن برای تحلیل استفاده کرد.
  5. در اینجا می‌توان نوع سفارش را انتخاب کرد.
  6. فرم سفارش خرید
  7. فرم سفارش فروش
  8. امکان رفتن به صفحه معاملات ارزهای دیجیتال دیگر در این بخش فراهم است.
  9. تاریخچه معاملات به‌صورت لحظه‌ای در این بخش نمایش داده می‌شود.

انواع ترید در بایننس

برای اینکه ساده‌تر با ترید آشنا شوید، به‌طور کلی در بایننس به دو روش می‌توان ترید انجام داد:

  • ترید سریع
  • ترید با برنامه

ترید سریع در بایننس

برای ترید سریع یک ارز دیجیتال در بایننس باید از داخل صفحه معاملات، و فرم خرید و فروش، نوع سفارش را «Market» قرار دهیم. در این نوع سفارش، صرافی به طور خودکار بهترین قیمت موجود را برای ما پیدا می‌کند و سفارش سریع تکمیل می‌شود.

مثلاً فرض کنید قصد داریم خیلی سریع با استفاده از بیت کوین، ریپل بخریم. برای این کار از قسمت فرم خرید ریپل در صفحه معاملات اقدام می‌کنیم.


در قسمت خرید ریپل، نوع سفارش را روی «Market» قرار می‌دهیم.


حالا فقط کافی است مقدار موردنظر خود را برای خرید وارد کنید. با انتخاب هر یک از گزینه‌های ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد می‌توانید مشخص کنید که چه مقدار از دارایی شما به خرید اختصاص پیدا کند. مثلاً اگر ۱۰۰ درصد را انتخاب کنید تمام دارایی شما به ارز دیجیتال موردنظرتان تبدیل می‌شود.

فرایند فروش سریع هم به همین صورت انجام می‌شود.

ترید با برنامه در بایننس

خرید و فروش با برنامه به معنای زمانی است که تحلیل زمان‌دار انجام داده‌اید و می‌خواهید مثلاً در یک قیمت خاص ارز دیجیتال خریداری کنید یا مثلاً وقتی قیمت به یک نقطه خاص رسید، سیستم به‌طور خودکار سفارش شما را ثبت کند. برای این کار باید نوع سفارش را روی لیمیت (Limit) یا استاپ لیمیت (Stop-Limit) تنظیم کنید.

سفارش لیمیت

سفارش لیمیت سفارشی است که در یک قیمت خاص ثبت می‌کنید و زمانی که قیمت‌ها به قیمت مورد نظر شما برسند، تکمیل می‌شود. مثلاً فرض کنید قیمت فعلی ریپل ۰.۲۲ دلار است، اما شما طبق تحلیل خود پیش‌بینی می‌کنید که ریپل سقوط می‌کند و می‌خواهید آن را در ۰.۲۰ دلار بخرید، بنابراین می‌توانید یک سفارش لیمیت با قیمت ۰.۲۰ دلار ثبت کنید تا زمانی که قیمت به آن نقطه رسید، سفارش شما تکمیل شود.

سفارش استاپ لیمیت

در سفارش استاپ لیمیت به سیستم می‌گویید: «وقتی قیمت به رقم X رسید، سفارشی با رقم Y برای من ثبت کن.» با این نوع سفارش می‌توانید حتی وقتی حضور ندارید، معامله انجام دهید. تریدرها از این نوع سفارش برای توقف ضرر (Stop-loss) استفاده می‌کنند. مثلاً فرض کنید قیمت ریپل ۰.۲ دلار است و این حمایت اصلی ریپل است. شما می‌توانید سفارشی ثبت کنید تا اگر قیمت به ۰.۱۹۸ دلار رسید (Stop)، سفارش فروشی با قیمت ۰.۱۹۷ برای شما ثبت کند (Limit) تا از ضرر بیشتر جلوگیری به عمل آید.

در این مورد بیشتر بخوانید: لیمیت اوردر و استاپ لیمیت چیست؟

نوع دیگری از سفارش برای تریدرهای حرفه‌ای به نام سفارش «OCO» وجود دارد که امکان ثبت دو سفارش همزمان را برای معامله‌گر فراهم می‌کند، به‌طوری که هر کدام که فعال شد، دیگری لغو می‌شود.

در نگاه اول شاید ترید در بایننس گیج‌کننده به نظر برسد؛ اما با چند ساعت کارکردن و انجام چند معامله آزمایشی، به خوبی آن را درک خواهید کرد.

اگر در هنگام تریدکردن با مشکل یا سؤالی مواجه شدید می‌توانید از طریق بخش پرسش و پاسخ سایت ارزدیجیتال (استک) سؤالات خود را از کاربران حرفه‌ای بپرسید.

تبدیل سریع در بایننس با چند کلیک

بایننس برای افرادی که با ترید آشنایی چندانی ندارند و یا نمی‌خواهند درگیر سفارش‌گذاری و فرایندهای این‌چنینی شوند، امکان تبدیل سریع ارزهای دیجیتال را فراهم کرده است. با این قابلیت کاربر فقط کافی است ارز دیجیتالی را که در اختیار دارد انتخاب کند و بگوید قصد دارد این ارز دیجیتال به چه ارز دیجیتال دیگری و با چه مقداری تبدیل شود. بایننس با بررسی سفارشات بازار، بهترین قیمت را برای کاربر انتخاب می‌کند و سریعاً تبدیل را انجام می‌دهد. البته این قابلیت فعلاً برای تعداد کمی از ارزهای دیجیتال فعال است.

برای استفاده از این قابلیت بایننس فقط کافی است از منوی «Trade» به بخش «Convert» بروید.

در صفحه Convert فقط کافی است در قسمت اول ارز دیجیتالی که در حال حاضر دارید و در قسمت دوم ارز دیجیتالی که می‌خواهید دریافت کنید را انتخاب کنید.

سپس مقداری را که تمایل دارید تبدیل کنید در قسمت اول وارد کنید و «Preview Conversion» را بزنید تا مقدار دریافتی را به شما نمایش دهد.

سپس سیستم به‌طور خودکار به شما می‌گوید که این مقدار دارایی را با چه مقدار دارایی دیگر می‌توانید مبادله کنید. در صورت تأیید مبلغ، فقط کافی است روی دکمه «Convert» کلیک کنید تا تبدیل انجام شود.

بخش‌های دیگر بایننس

در بایننس به‌جز خدمات صرافی، چندین و چند خدمت دیگر ارائه شده است که مهمترین آنها عبارت‌اند از:

  • معاملات مارجین: امکان انجام معاملات مارجین در صرافی بایننس با قرض‌گرفتن از صرافی از طریق اهرم‌های مختلف وجود دارد که البته ریسک بسیار بالایی دارد و به هیچ عنوان به معامله‌گران تازه‌کار توصیه نمی‌شود.
  • معاملات آتی: امکان شرط‌بندی روی آینده قیمت ارزهای دیجیتال با استفاده از قراردادهای آتی در بایننس وجود دارد که البته مثل مارجین ریسک آن بسیار بالا است.
  • وام‌دهی بایننس: شما می‌توانید دارایی‌های خود را در اختیار بایننس قرار بدهید و سود سالانه ثابت دریافت کنید.
  • شرکت در اثبات سهام (Staking): اثبات سهام روشی در تأیید تراکنش‌های بلاک چین است که برخلاف اثبات کار (استخراج) نیاز به تجهیزات سخت‌افزاری ندارد. به‌جای آن افراد برای مشارکت باید ارز دیجیتال موردنظر را خریداری کنند و به شبکه اختصاص دهند. به این صورت تراکنش‌های شبکه تأیید می‌شوند و هر سال مقداری به ارزهای دیجیتال آن‌ها اضافه می‌شود. در بایننس امکان مشارکت در اثبات سهام بسیاری از ارزهای دیجیتال وجود دارد.

جمع‌بندی

بایننس بزرگترین صرافی حال حاضر دنیا برای معامله ارزهای دیجیتال است. حجم معاملات این صرافی به بالای ۱۸ میلیارد دلار در روز می‌رسد که نشان از نقدینگی و اعتبار بسیار بالای آن دارد.

ثبت‌نام در صرافی بایننس رایگان است و این صرافی فقط از تکمیل معاملات مقدار کمی کارمزد برمی‌دارد.

با توجه به تحریم‌ ایران برای کاربران ایرانی خطر بلوکه‌شدن پول‌ها در این صرافی وجود دارد که البته با روش‌هایی که در این مقاله معرفی کردیم می‌شود ریسک را کاهش داد. با این حال، همان طور که گفتیم ریسک‌ به صفر نمی‌رسد و اگر فقط قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت دارید، بهتر است دارایی‌های خود را روی صرافی نگهداری نکنید و به یک کیف پول امن منتقل کنید.

استفاده از بایننس شاید در ابتدا کمی مشکل به نظر برسد؛ اما پس از انجام چند معامله آرام‌آرام به آن تسلط پیدا می‌کنید. سعی کنید در معامله‌های اولیه خود مبلغ کمی را وارد کنید تا ضررهای ناشی از مبتدی‌بودن کاهش یابد.

فراموش نکنید که معامله ارزهای دیجیتال همان‌قدر که می‌تواند سودآور باشد، پرریسک هم هست. بنابراین در معاملات خود حتما از تحقیقات درست، تحلیل و منطق بهره ببرید و از احساسات کاذب اجتناب کنید.

چند سوال متداول درباره بایننس

آیا می‌شود از بایننس کسب درآمد کرد؟

به‌جز ترید ارزهای دیجیتال و شرکت در اثبات سهام می‌توان از طریق لینک بازاریابی (Referral) و دعوت دوستان خود از صرافی بایننس کسب درآمد کرد. می‌توانید کد معرفی خود را از داخل حساب خود دریافت کنید و از کمیسیون معاملات افرادی که دعوت کرده‌اید سود ببرید.

بایننس در کدام کشور قرار دارد؟

صرافی بایننس در کشورهای زیادی از جمله ژاپن، سنگاپور و چین دفتر رسمی دارد، اما دفتر اصلی آن در جزایر کیمن واقع است. بنیان‌گذاران بایننس چینی هستند.

آیا بایننس برای کاربران ایرانی قابل‌استفاده است؟

بایننس در شرایط خود اعلام کرده است کاربران کشورهای تحت‌تحریم از جمله ایران حق استفاده از خدمات این صرافی را ندارند. با این حال، هزاران کاربر ایرانی همچنان با تغییر آی‌پی خود در این سایت فعالیت می‌کنند.

امنیت صرافی بایننس چقدر است؟

صرافی بایننس را می‌توان یکی از امن‌ترین صرافی‌های حال حاضر دنیا دانست. این صرافی تاکنون یک بار هک شده است که البته بعد از هک پول تمام مشتریان خود را پرداخت کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید