پزشکی و سلامت

آیا کبد چرب باعث خارش بدن میشود

افراد بسیاری در سراسر جهان از بیماری کبد چرب رنج می برند. این شرایط زمانی به واسطه وجود چربی بیش از حد در بدن و ناتوانی در متابولیز درست آن رخ می دهد. سلول های چربی در کبد ذخیره می شوند که تورم این اندام و سطوح بالای تری گلیسیرید را به همراه دارد.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از “پاور آو پازیتیویتی”، کبد چربی اغلب به آن اندازه شدید نیست که موجب نارسایی کامل کبد شود، و باید توجه داشت که این اندام قدرت بازسازی خود را نیز دارد. در صورت دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب و انجام اقدامات پیشگیرانه، امکان بهبود آسیب وارده به کبد وجود دارد. در ادامه با برخی نشانه های بیماری کبد چرب بیشتر آشنا می شویم.

نشانه های آسیب دیدگی کبد

زمانی که بدن با مشکل مواجه می شود، با ارائه برخی علائم و نشانه ها تلاش می کند تا نسبت به این شرایط هشدار دهد. اگرچه کبد از اندام های داخلی بدن و غیر قابل مشاهده است اما این اندام می تواند از طریق برخی نشانه ها با شما صحبت کند.

الگوهای خواب نامنظم  

آیا می دانستید که سیروز کبدی یکی از دلایل کمبود خواب است؟ زمانی که کبد عملکرد درست خود را ارائه نمی کند، استراحت خوب شبانه دشوار می شود. مطالعه ای در بیمارستان دانشگاه منوفیا در مصر روی 30 بیمار انجام شد، نشان داد که مشکلات کبد و کمبود خواب با هم مرتبط هستند.

خارش پوست

خارش پوست یکی از نخستین نشانه های عملکرد نادرست کبد است. نام بالینی برای این شرایط کلانژیت صفراوی اولیه است. اختلال ایجاد شده در کبد به مجاری صفراوی آسیب می رساند که به انباشت صفرا و احساس خارش در پوست منجر می شود.

زردی چشم ها  

تغییر رنگ بخش سفید چشم ها و پوست به زرد که به نام زردی شناخته می شود، در نتیجه انباشت بیلی‌روبین در بدن رخ می دهد. زمانی که کبد عملکرد درست خود را ارائه نمی کند، سطوح بیلی‌روبین در بدن افزایش می یابد. زرد شدن بخش سفید چشم ها می تواند از سیروز کبدی، کبد چرب یا هپاتیت B سرچشمه بگیرد.

مشکلات حافظه

آیا اخیرا بیشتر با فراموشی مواجه می شوید؟ زمانی که کبد عملکرد درست خود را ارائه نمی کند، سطح سموم در خون افزایش می یابد که می تواند تاثیر منفی بر مغز داشته باشد. اصطلاح بالینی برای این شرایط انسفالوپاتی کبدی است و شرایطی جدی محسوب می شود که به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد.

خستگی مداوم

خستگی مزمن می تواند به واسطه بیماری ها و شرایط مختلفی شکل بگیرد. به عنوان مثال، کبدی ناسالم می تواند دلیل خستگی مداوم شما باشد. مطالعه ای که در سال 2006 توسط کالج پزشکی کریسشن در هند انجام شد، نشان داد که استرس اکسیداتیو می تواند به واسطه کبد چرب یا یک بیماری دیگر که عملکرد کبد را مختل می کند، رخ دهد. اگر بدون دلیلی مشخص با خستگی مداوم مواجه هستید، بررسی شرایط کبد ایده خوبی است.

نوسانات وزن

اگر وزن شما بدون دلیل مشخص دچار نوسان می شود، این می تواند یکی از نشانه های بیماری کبد چرب باشد. سیروز کبدی به واسطه آسیب دیدگی کبد شکل می گیرد و با گذشت زمان، بافت های زخمی جایگزین بافت های سالم کبد می شوند.

زخم ها به کبد اجازه ارائه عملکرد درست را نمی دهند که می تواند موجب تغییر در متابولیسم یا سوخت و ساز بدن شما شود. تغییر وزن بیش از 10 تا 15 پوند چه افزایشی و چه کاهشی نیاز به ارزیابی دقیق دارد.

بزرگ شدن پستان در مردان

در صورت ابتلا به بیماری کبد چرب، مردان ممکن است افزایش بافت پستان خود را تجربه کنند. این شرایط بیشتر در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی دیده می شود. زنیکوماستی (بزرگی پستان در مردان) که از یک بی تعادلی در هورمون های بدن شکل می گیرد، می تواند به واسطه آسیب کبدی ایجاد شود. این شرایط موجب اختلال در تولید استروژن و تستوسترون می شود.

تورم پاها

چاقی و الکل دو مقصر کلیدی هستند که می توانند به بیماری کبد منجر شوند. مشکلات کبد شما می تواند به تجمع مایع اضافه در پاها منجر شود.

ایجاد تورم در بدن می تواند به دلایل مختلفی شکل بگیرد که مشکلات قلبی از آن جمله هستند. با این وجود، تورم در پاها، به ویژه از قوزک به پایین، می تواند یکی از نشانه های عملکرد نادرست کبد باشد.

کبود شدن آسان بدن

با افزایش سن، بدن انسان به واسطه برخی دلایل مانند نازک‌تر شدن پوست و افزایش شکنندگی رگ های خونی راحت‌تر دچار کبودی می شود. اما کبود شدن آسان و بدون دلیل بدن می تواند نشانه ای از بروز مشکل در کبد نیز باشد. هرچه مشکل کبد جدی‌تر باشد، کبودی ها نیز می توانند بدتر باشند.

قرمزی کف دست ها

بیماری کبد چرب می تواند موجب تغییر رنگ کف دست ها به قرمز روشن شود. حتی افرادی که الکل مصرف نمی کنند یا گهگاهی این کار را انجام می دهند می توانند با آسیب سیروز ناشی از افزایش بافت زخمی در کبد مواجه شوند. افت عملکرد کبد به واسطه این شرایط می تواند موجب افزایش سطوح صفرا و سموم در بدن شود که می تواند رنگ کف دست ها را تغییر دهد.

ادرار تیره

موارد معدودی وجود دارند که موجب ادرار تیره می شوند و یکی از آنها کبد چرب است. سطوح بالای بیلی‌روبین که موجب زرد شدن پوست و قسمت سفید چشم ها می شود، می تواند موجب بروز مشکلاتی در ادرار نیز شود. کلیه ها می توانند تحت تاثیر کبد آسیب دیده قرار گرفته و نمی توانند تمام بیلی‌روبین موجود در ادرار را تصفیه کنند.

خشکی چشم یا دهان

خشکی چشم یا دهان مشکلی شایع است. این شرایط می تواند از عوارض جانبی مصرف برخی داروها باشد. در شرایطی که مساله ای نه چندان جدی به نظر می رسد، اما خشکی چشم یا دهان می تواند نشانه ای از بروز مشکل درون بدن باشد.

کبد آسیب دیده می تواند در پس خشکی چشم یا دهان شما قرار داشته باشد. این شرایط می تواند به واسطه کلانژیت صفراوی اولیه رخ دهد که به عملکرد نادرست کبد اشاره دارد.

اختلال در تمرکز

مسائل مربوط به تمرکز همواره نشانه ای بارز از مشکلات کبدی نیستند زیرا هر فردی ممکن است هر از گاهی چنین مشکلاتی را تجربه کند. با این وجود، اگر اختلال در تمرکز پایدار است، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط بهترین گزینه محسوب می شود.

در همین راستا، احتمال ابتلا به شرایط زمینه ای دیگر مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا بیماری قلبی باید بررسی شود. همچنین، مشکلات مربوط به تمرکز و توجه می توانند به واسطه نارسایی کبد و آثار آن بر مغز شکل بگیرند. انباشت بیلی‌روبین می تواند اثر منفی بر بدن داشته باشد.

بی اشتهایی

بی اشتهایی می تواند یکی از نشانه های بروز مشکل در کبد باشد. زمانی که اشتهای شما به طور ناگهانی تغییر می کند، چند دلیل مانند افسردگی و بیماری کبد می توانند در پس آن قرار داشته باشند.

تورم شکم

پرخوری یا مصرف زیاد غذاهای سرشار از نمک می تواند موجب نفخ و تورم شکم شما شود. همچنین، انباشت مایع در شکم و تورم آن می تواند نشانه ای از نارسایی کبد باشد. آسیت یا آب‌آوردگی شکم می تواند به واسطه احتباس مایع ناشی از افزایش سموم در بدن شکل بگیرد.

زمانی که کبد عملکرد درست خود را ارائه نمی کند و سموم را به خوبی تصفیه نمی کند، این شرایط می تواند موجب احتباس مایع و تورم شکم شود. تورم شکم در مردان ممکن است حتی به اندازه ای باشد که شکم آنها همانند شکم یک زن باردار به نظر برسد. در زنان نیز ممکن است تصور بارداری در فرد شکل بگیرد.

—————————————–

بیشتر بخوانید: 

بیماری کبد چرب چیست؟

عاداتی که خطر بیماری کبد را کاهش می‌دهند

6 توصیه برای پاکسازی کبد


به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، بیماری کبد چرب گرید ۲ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مربوط به کبد است، در این مقاله به معرفی علائم این بیماری و همچنین روش‌هایی برای درمان آن می‌پردازیم که مطمئنا آشنایی با این اطلاعات برای همه ما لازم و ضروری است.
علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲کبد یکی از اعضای مهم بدن انسان‌ها است که مسئولیت سم زدایی از خون را به عهده دارد. خون پس از مسیر گوارش که طی می‌کند اولین جایی که می‌رود کبد است. همچنین تولید پروتئین و چربی‌های مهم بدن برای زنده ماندن در کبد صورت می‌گیرد. این عضو از بدن انسان همانند دیگر اعضا دچار مشکل و بیماری می‌شود که در دنیای امروز به علت نداشتن رژیم و برنامه غذایی مناسب یکی از شایعترین این بیماری‌ها کبد چرب گرید ۲ است. در ادامه با علایم و راه‌های درمان این بیماری کبدی با ما همراه باشید.

بیماری کبد چرب وقتی به وجود می‌آید که چربی بدن شخص به پنج تا ده درصد برسید که عواملی، چون استفاده بیش از حد از امگا۶، چربی‌های اشباع، قند و فروکتوز، استعمال دخانیات، نداشتن تحرک و فعالیت بدنی کامل و مفید، سو تغذیه، اضافه وزن، فشار خون بالا، بارداری و استفاده از دارو‌هایی همچون آسپرین و تتراسایکلین می‌تواند در به وجود آمدن آن موثر باشد.
علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲خوب است بدانید که دو نوع کبد چرب داریم: کبد چرب الکلی و غیر الکلی؛ که در کبد چرب غیر الکلی میزان چربی کبد ارتباط مستقیم با وضعیت چربی خون دارد و از هر پنج نفر یک نفر به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند. در ایران آمار افرادی که کبد چرب دارند به چهل درصد می‌رسد که یعنی از هر ده نفر سه نفر این بیماری را دارا هستند.

علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲

نشانه‌ها و علایم کبد چرب گرید ۲

از علایم بیماری کبد چرب گرید ۲ می‌توان به خستگی و بی حالی، کاهش وزن و بی اشتهایی، تهوع، درد در مرکز یا سمت راست قسمت بالای شکم، زرد شدن چشم‌ها و پوست، خارش، ورم پا‌ها و شکم، سردرگمی ذهنی را نام برد. تجمع بیش از حد چربی در کبد ملتهب شدن کبد را به همراه دارد و التهاب کبد سبب بروز هپاتیت (هپاتیت در لغت به التهاب کبد معنی شده است که هپاتیت b یک نوع بیماری کبدی است که مسری‌تر از ایدز می‌باشد) و امکان بروز نارسایی کبد که سیروز کبدی نام دارد می‌شود که علت اصلی آن کبد چرب ساده است که هیچ علامتی ندارد.
علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲

عوارض کبد چرب گرید ۲

 
از جمله عوارض کبد چرب می‌توان به بروز بیماری‌های فشار خون، دیابت نوع ۲ و چربی خون بالا اشاره نمود. چربی‌های بیشتر از هشتاد سانتی متری دور شکم باعث کاهش حساسیت سلول‌ها به هورمن انسولین می‌شود و خطر ابتلا به دیابت را به همراه دارد.
 

چه چیزی باعث به وجود آمدن کبد چرب گرید ۲ می‌شود؟

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب گرید ۲ استفاده از منابع امگا ۳ را در وعده‌های غذایی بیشتر کنیم مثل روزانه یک گرم روغن ماهی، استفاده از ماهی‌های چرب همانند سالمون، ساردین و تن ماهی، مصرف گردو، بذر کتان، شاهدانه و روغن زیتون. امگا۳ به کم کردن التهاب کبد کمک شایانی می‌کند. چربی‌های اشباع همانند گوشت حیوانات، غذا‌های فرآوری شده و روغن‌های هیدروژنه را کاهش دهیم؛ و بجای آن‌ها از منابع چربی پایین همانند روغن زیتون، آجیل و دانه‌ها مصرف کنیم. نوشیدنی‌های گازدار، شیرینی ها، غلات صبحانه، غذا‌های منجمد، سس‌ها یا چاشنی‌ها و برخی آبمیوه‌های بسته بندی که منبع قند و شهد ذرت با فروکتوز بالا است را کم کنیم. با زیاد کردن فعالیت بدنی به بالای شصت دقیقه و کاهش وزن خود تا پنج تا ده درصد به بهبود کبد چرب گرید ۲ کمک می‌کنیم. با استفاده از دارو‌های گیاهی به بهبود کبد چرب گرید ۲ بپردازیم: درمان کبد چرب با سیر: سیر آلیسین دارد که یک نوع آنتی اکسیدان سولفور دار برای سم زدایی بهتر و موثر‌تر کبد است. هر روز صبح ناشتا در صورتی که مشکل معده ندارید مقداری آبلیمو را در آب جوش بریزید و میل کنید. استفاده از عرق خار شتر، چای سبز، علف لیمو، خار مریم و طباشیر در بهبود عملکرد کبد چرب گرید ۲ موثر می‌باشد.
علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲درمان کبد چرب با روش‌های طبیعی
راهکار‌های زیادی به منظور درمان کبد چرب وجود دارد که در ادامه شما را با برخی از روش‌های مفید و موثر جهت درمان کبد چرب آشنا خواهیم کرد.
 

سرکه سیب:

علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲

به دلیل اینکه سرکه سیب سبب کاهش تجمع چربی کبد و کاهش وزن می‌شود همچنین، به بهبود عملکرد کبد و کاهش التهابات کبد کمک می‌کند برای درمان کبد چرب بسیار مفید است، فقط کافی است به یک لیوان آب گرم یک قاشق غذا خوری سرکه سیب خام و تصفیه نشده بیفزایید سپس به آن کمی عسل بیفزایید و قبل از مصرف غذا آن را میل کنید، از این روش روزی دو بار به مدت چند ماه استفاده کنید.

طبیعی‌ترین راه درمان کبد چرب؛ چای سبز:

طبق تحقیقات انجام شده چای سبز دارای مقادیر فراوانی کاتچین است و در نتیجه برای درمان کبد چرب گزینه بسیار مناسب است و سبب بهبود عملکرد کبد خواهد شد، بنابراین به منظور محافظت از کبد روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز بنوشید.
 

زردچوبه:

علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲

این ادویه پرکاربرد علاوه بر آشپزی در علم پزشکی نیز کاربرد فراوان دارد و به عنوان یک روش خانگی مفید و موثر جهت درمان کبد چرب به شمار می‌رود همچنین، سبب جلوگیری از تجمع چربی در کبد و سم زدایی از کبد می‌شود، می‌توانید به دو لیوان آب یک قاشق چای خوری زردچوبه بیفزایید و اجازه دهید بجوشد سپس روزی دو بار آن را بنوشید، از این روش به مدت چند هفته کمک بگیرید و یا می‌توانید به یک لیوان شیر گرم نصف قاشق چای خوری زردچوبه اضافه کنید سپس روزی یک بار مصرف کنید.
 

درمان خانگی کبد چرب؛ لیمو ترش:

لیمو ترش به دلیل داشتن خاصیت سم زدایی برای بهبود کبد چرب بسیار مفید و موثر می‌باشد و همچنین دارای ترکیبی به نام نارنجین می‌باشد که به کاهش التهابات کبدی کمک شایانی می‌کند، به یک لیوان آب، آب نصف یک عدد لیمو ترش را بیفزایید سپس آن را میل کنید، به منظور رسیدن به نتیجه دلخواه روزی دو تا سه بار به مدت چند هفته از این روش کمک بگیرید.
 

شیرین بیان:

می‌توانید به منظور درمان کبد چرب به خصوص کبد جرب غیر الکی از شیرین بیان کمک بگیرید، به یک فنجان آب داغ نصف قاشق چای خوری ریشه شیرین بیان اضافه کرده سپس بر روی آن درپوشی گذاشته و بعد از زمان پنج تا ده دقیقه به آن کمی عسل اضافه کرده و روزی دو بار آن را بنوشید، همچنین می‌توانید یک قاشق غذا خوری پودر شیرین بیان را با دو قاشق چای خوری عسل ترکیب کرده و مخلوط به دست آمده را روزی یک بار بنوشید، از این روش به مدت چند هفته کمک بگیرید.
علائم و روش‌های درمان کبد چرب گرید ۲امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده برای شما عزیزان مفید و سودمند بوده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید