تاثیر جملات منفی و جایگزین کردن جملات مثبت + 8 جمله منفی که هرگز نباید بگویید
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ اگرچه رسیدن به نقطه کمال در این زمینه نمیتواند نگاه واقعبینانهای باشد اما شما به عنوان پدر و مادر باید بدانید که گفتن چه جملاتی به فرزندانتان وقتی از اندازه بگذرد میتواند تاثیرات منفی از خود بر جای بگذارد. با این تفاسیر چیزهایی هستند که در گفتن آنها به فرزندانتان نباید افراط کنید تا از بروز احساسات آزار دهنده و کلیشههای مضر محفوظ بمانید.
آنچه پیش روی شما قرار دارد توصیههایی از مدیر باراندا ، مرکز رشد کودکان نوپا و نویسنده کتاب “چطور کودکان نوپا رشد میکنند”دکتر توا کلاین است که در گفتگو با بیزنس اینسایدر پدر و مادرها را ترغیب میکند از افراط در گفتن جملههایی که میتواند بر شکل گیری شخصیت بچهها تاثیر منفی بگذارد پرهیز کنند.
1- “تو بلد نیستی ، بگذار بهت نشان بدهم چطور اینکار را انجام بدهی”
کودکان نیاز دارند بارها شکست بخورند تا در نهایت یک مهارت جدید را یاد بگیرند. وقتی در برنامه آنها مداخله میکنید و کاری را برایشان انجام میدهید مثل این است که به آنها نشان داده باشید خودشان ظرفیت انجام دادن این کار را ندارند.
پیغامی که این حرکت به آنها میدهد این است: “من نمیتوانم اینکار را انجام بدهم. اینکار فقط از عهده بزرگترها برمیآید.”
خودتان به قاضی بروید. آیا غیر از این است که چنین حرکتی فقط نوعی مبارزه سهوی در برابر اعتماد به نفس بچههاست که از سنین کودکی در وجودشان ساخته میشود؟
2- “کار احمقانهای انجام دادی”
بچهها اصولا غیر قابل پیش بینی هستند ، با این حال معمولا متدهایی در برابر دیوانگیهای آنها وجود دارد!
شاید آنها به یک فرد سلام نکنند یا جواب احوالپرسی او را ندهند. در چنین موقعیتی معمولا واکنش بزرگترها جملاتی از قبیل اینکه “کار احمقانهای انجام دادی” خواهد بود. باید یادتان باشد که در واقع ممکن است کودک به دلیل قرار گرفتن در یک موقعیت جدید احساس خجالت بکند یا اینکه راحت نباشد. همین موضوع است که احساسات او را یا واکنشهایش را تحت تاثیر قرار میدهد.
به جای اینکه رفتاری کنید تا آنها ساکت شوند و ناراحت ، اجازه بدهید احساساتشان را بروز بدهند تا بتوانید به آنها جهت درست بدهید.
3- “تو زیادی خجالتی هستی”
سر و شکل دادن و جا انداختن آن نوع از شخصیت که میتواند صرفا یک احساس موقت باشد کمکی نخواهد کرد.
چه طبیعت فرزند شما به طور کلی خجالتی باشد و چه نباشد ، ممکن است در موقعیت خاصی آنها احساس راحتی نکنند اما قرار نیست این حالت معذب بودن که به خجالتی بودن آنها تعبیر میشود برای همیشه دوام بیاورد.
4- “دلیلی برای گریه کردن تو وجود ندارد”
وقتی بچهها غمگین و عصبانی هستند و شما در همین موقعیت از آنها میخواهید گریه کردن را متوقف کنند ، حتی اگر دلیل این گریه موضوعی بسیار سطحی باشد و یا حتی اگر هیچ دلیلی هم وجود نداشته باشد اما به هر حال باعث شرمندگی و خجالت آنها میشوید.
وقتی بچهها ناراحت هستند ، به هر دلیل موجه و غیر موجهی این ناراحتی وجود دارد ،بنابراین آنها به همدردی و کمک برای آرام شدن نیاز دارند نه چیز دیگری.
5- “مرد که گریه نمی کند!”
کلیشههای جنسیت از همان دوران کودکی شروع میشود. برای پسرها شرایط متفاوت هم خواهد بود. گاهی از همان کودکی به واسطه پسر بودن از آنها توقع میرود محکم و خویشتندار باشند آن هم با سرکوب کردن احساساتشان.
پیغامی که این رفتار و درخواست به فرزند شما میدهد بسیار واضح است. درست مثل این میماند که به او بگویید: احساس نداشته باش.
میدانید این موضوع چه تبعاتی میتواند داشته باشد؟
6- “نگاه کن چقدر زیبا شدی”
دخترها هم سهم عادلانه خود را از پیامهایی دریافت میکنند که به آنها میگویند دنیا چه توقعاتی از ایشان دارد.
وقتی مرتب به دختر کوچک خود میگویید “نگاه کن چقدر زیبا شدهای” یا “تو واقعا زیبا هستی” پیغام واضحی را برای آنها ارسال میکنید. انگار که قرار است آنها در چشم دنیا همیشه ظاهر زیبایی داشته باشند. در حالیکه مسئله زندگی آنها فقط زیبایی ظاهری نیست. بهتر است در برخی تعریف و تمجیدها زیادهروی نکنیم.
7- “اصلا جالب نیست. به تو نمیآید”
مراقب کامنتهایی که درباره انتخاب لباس آنها میدهید باشید.
وقتی چنین چیزی بخصوص به دخترها میگویید این پیغام را به ذهن آنها مخابره میکنید که :”من قرار است به طریق خاص و متفاوتی به نظر بیایم.”
خب در این راه خاص به چشم آنها استاندارهای خاصی از زیبایی مورد توجه قرار میگیرد. در حالیکه همه چیز میتواند در عین سادگی و با زیباییهای طبیعی پیش برود.
8- “مطمئن هستی میخواهی این غذا را بخوری؟ چاق میشوی!”
این جمله معمولا با تفکیکهای جنسیتی همراه است به طوریکه شاید برای دخترها بیشتر استفاده شود اما در عین حال درباره همه بچهها مصداق پیدا خواهد کرد.
در جامعه امروز به طور خاص برای دخترها پیغامهای زیادی درباره چاقی و اضافه وزن داده میشود.
در این زمینه والدین باید نگاهی به برنامههای غذایی خود و سبک زندگی خودشان بیاندازند. مادامیکه دغدغه آنها خوردن و نخوردن و چاق شدن باشد این نگرانی را به فرزندان خود القا میکنند در حالیکه اگر از سبک غذایی و زندگی سالم بهره ببرند در واقع الگوی یک زندگی سالم را به آنها انتقال میدهند.
9- “تو بسیار باهوش هستی”
شاید به نظر عجیب بیاید اما گفتن مرتب این موضوع به کودک که “تو بسیار باهوش هستی” در واقع میتواند انگیزههای او را کاهش بدهد.
اگر قرار باشد دائم چنین جملاتی را به بچهها ابراز کنید ممکن است در تقابل با خواست آنها برای یادگیری گام برداشته باشید.
یادگیری مجموعهای سختیها و تلاشهاست نه اینکه فرزند شما فکر کند “من بسیار باهوش هستم ، پس من همه چیز را میدانم”
10- “از تو ناامید شدم!”
لازم نیست به آنها نقش یک گناهکار را بدهید وقتی خودشان میدانند که رفتار اشتباهی داشتهاند.
وقتی کودک شما میداند که رفتار اشتباهی از او سر زده یا اینکه بابت کار اشتباهی که انجام داده حس بدی دارد. به خودی خود احساس شرمساری میکند.
در عوض سعی کنید بدانید که چه اتفاقی افتاده که او چنین رفتاری را انجام داده و چرا اینکار را کرده. در عین حال توجیهش کنید که این اشتباه دوباره تکرار نمیشود. به فرزندتان کمک کنید تا همراه شما این اشتباه را جبران کند.
منبع: بیزینس اینسایدر
۴۷۴۷
در روابط زناشویی و تعاملات بین همسرمان کلمات نقش اساسی را ایفا می کنند چه اینکه نوع بد دیالوگ برقرار کردن باعث حساسیت های زیاد در زندگی مشترک شده و روابط را به سمت دعوا و کشمکش هایی می برد که گاه در داوری و مشاوره بین زوجین دیده می شود که بدون هیچ دلیلی بوده و تنها یک سری سوتفاهم است.
البته در روابط زناشویی بحث و دعوا به قول معروف چاشنی روابط زوجین محسوب می شود اما گاه پیش می آید که نوع صحبت کردن و حرف هایی که رد و بدل می شود، آسیب های جدی در ذهن طرفین ایجاد می شود و حتما نیاز به حضور یک مشاوره خانواده در این طور مواقع احساس می شود.
بنابراین زوجین باید حواسشان جمع باشد در هنگام بحث و دعوا یا ناراحتی و یا حتی در مواقعی که احساس میکنند حال روحی خوبی ندارند به کار بردن یک سری عبارات در روابطشان با همسر ممنوعه است و باعث خراب شدن زندگی مشترک می شود، حس غرور زن و مرد را از بین می برد و پرده های حیا را کنار می زند بنابراین باید به زبان آوردن این جمله ها را در فرمول ذهنی مان ممنوع کنیم و به خاطر داشته باشیم که اصل داشتن یک خانواده سالم ابتدا احترام به همسر و سپس فرزندان است.
1- استفاده از الفاظ «چاق»، «زشت»، «غرغرو» و … ممنوع
نکته اول این است که در نظر داشته باشیم استفاده از برخی الفاظ بار تحقیر و توهین و تخریب شخصیت طرف مقابل را دارد مثل اینکه به همسرتان بگویید «احمق»، «زشت»، «چاق»، «لاغر مردنی»، «بی ادب» یا هر چیز دیگری که شخصیت او را هدف بگیرد و باعث ناراحتی و کم اعتماد به نفسی اش از خودش شود.
باید در نظر داشته باشیم که همسرمان همان انتخابی است که ابتدا داشتیم پس با همه کم و کاستی ها و خوبی و بدی ها او را پذیرفتیم و اگر هم به لحاظ اخلاقی و فیزیکی تغیری در او می بینید ، می تواند با الفاظ درست مثل اینکه «عزیزم تصمیم به باشگاه رفتن دارم ، پیشنهاد میکنم تو هم اینکار را بکن» یا «اگر چیزی تو را اذیت میکند که باعث تندمزاجی ات شده بگو تا من هم کمکت کنم». اگر هم موقع دعوا یا ناراحتی حرفی می زنید که به تمسخر شبیه می شود، این اخلاق را کنار بگذارید و چیزهایی که ناراحتتان می کند را در زمان آرامش مطرح کنید نه حین دعوا!
2-«تو» گاهی توهین حساب می شود
همیشه استفاده از لفظ «تو» باعث صمیمت نیست، گاه اوقات بهتر است از جملات زیباتر و احساسی تری برای خطاب قرار دادن همسرتان استفاده کنید مثل «عزیزم»، «عشقم»، «زندگی من» و جملاتی از این دست که برخی تصور می کنند اگر بگویند باعث لوس شدن طرف مقابلشان می شود. بنابراین یک هفته امتحان کنید و صحبت هایتان را با یک جمله مثبت و یک صفت زیبا با همسرتان آغاز کنید.
3-«تو خیلی زود ناراحت می شی؟!»
یکی از جملاتی که باعث عصبی شدن طرف مقابلتان می شود این است که انتظار داشته باشید هر حرفی بزنید و او ناراحت نشود و بعد هم بگویید «چرا سریع ناراحت می شی، جنبه داشته باش؟!» با گفتن این جمله تنها آتش ناراحتی را بیشتر کرده اید و انتظار دارید پس از آن چه بشنوید؟ حتی گاه دیده می شود که در برابر همه حرف هایی که می زنید، طرف مقابل واکنش دارد یا ندارد، خودتان کم محلی می کنید و توجهی به حرف ها و خواسته های همسرتان نمی کنید. این دیگر عذر بدتر از گناه است و باعث یک دور باطل در روابط ناسالم زناشویی می شود.
به جای پرخاشگری، لفاظی های نادرست و کم محلی بهتر است با آرامش ناراحتی تان را بیان کنید و بعد هم اجازه دهید طرف مقابلتان حرف بزند وگرنه با کم محلی یا پرخاشگری یک زندگی مشترک سالم ادامه پیدا نخواهد کرد.
4-بدگویی از خانواده همسر ممنوع
هر زن و شوهری نسبت به خانواده خود ممنوعیت هایی دارد مثل اینکه دوست ندارد حرفهایی بدی درباره پدر و مادر و خواهر و برادرهایش بشنود، برخی از زوجین در حین ناراحتی یا برای دست گذاشتن روی نقطه ضعف های هم مدام نسبت به مادر یا اقوام همسرشان بدگویی میکنند درحالیکه مردان عموما علاقه زیادی به مادرانشان دارند و بدگویی را یک زنگ خطر محسوب می کنند، البته زنان و مردان هر دو نسبت به خانواده هایشان حساسیت دارند.
بهتر است اگر ناراحتی هم از خانواده یا مادر و پدر همسر خود دارید در رابطه با آن به جای توهین و تحقیر، به راحتی صحبت کنید و علت ناراحتی تان را بیان کنید اما از توهین و تحقیر برای ناراحتی همسرتان استفاده نکنید چرا که این توهین ها در یک سیکل معیوب به خود شما باز خواهد گشت و پرده های حرمت را از بین می برد.
5-مرز گفت وگو درباره گذشته چقدر است
گذشته هر فردی برای خودش شخصا مهم است و هر فردی هم تا جایی که لازم است درباره آن می بایست با همسرش پیش از ازدواج صحبت کند اما اینکه برخی افراد پس از ازدواج نیز این سیستم را ادامه می دهند و روابط زندگی مشترکشان شک می کنند، مسئله ای است که می بایست در جای دیگری و به تفصیل درباره آن صحبت کرد اما به طور خلاصه باید گفت که در نحوه و نوع صحبت کردن ها مرز گفت وگوهایمان باید دقیق و مشخص باشد و در ارتباط با گذشته همسر اگر نقطه ضعف یا مشکلی هم وجود دارد نباید درباره آن صحبتی کرد چرا که قبلا آن را می دانسته و درباره اش به توافق رسیده اید. اگر چیزی در ارتباط با گذشته همسرتان برایتان اذیت کننده است بهتر است با یک مشاور خانواده در میان بگذارید.
6-شغل همسرتان را مسخره نکنید
یکی از خط قرمزهای زندگی مشترک شغل همسرتان است ، به ویژه در ارتباط با خانم ها باید تأکید کرد که این مسئله را برای خودشان در ابتدای ازدواج حل کنند و هیچ گاه به همسرشان نگویند: «من از شغل تو خوشم نمی آید» یا «این چه درآمدی است که داری و درآمد من از تو بیشتر است»، یا «اگر با کسی دیگر ازدواج میکردم شغل و درآمد بهتری داشت» اینها باعث از بین رفتن غرور مردان می شود، به ویژه در بین دوست و آشنا و مهمانی ها خیلی مهم است که این نکته را رعایت کنید.
7-همسرتان را با دیگران مقایسه نکنید
یکی دیگر از نقاط حساس صحبت کردن در روابط زناشویی مقایسه کردن های بی جا و بی دلیل است مثلا اینکه زن به شوهرش می گوید: چرا تو مثل فلان بازیگر هیکل قوی و تنومندی نداری»، یا مرد به زنش می گوید: «تو چاق شدی و چرا به ظاهرت اهمیت نمی دهی یا مثل فلان فامیلت باش که لاغر است و …» اینها حالت تحقیر دارد و نباید هیچگاه زیبایی و اندام همسرتان را با هیچ مرد یا زن دیگری مقایسه کنید و از او بخواهید که مثل دیگری باشد.
8-باز مشغول وقت گذرانی برای خودت یا خانواده ات هستی؟
مردها وقتی به خانه می آیند اکثرا تمایل دارند یک زمانی را به استراحت و تنهایی یا صحبت و وقت گذرانی با خانواده شان بگذرانند، بهتر است همین که همسرتان کاری برای خودش می کند به او نگویید: «باز که تلویزیون می بینی و به ما اهمیت نمی دی»، یا «چقدر با مبایلت وقت می گذرونی یکم هم به بچه ها برس»، به جای استفاده از جملات منفی اگر تمایلی به وقت گذرانی با همسرتان دارید بهتر است مثبت صحبت کنید و از او بخواهید که همراهتان باشد.
نکته دیگر این است که بهتر است هیچگاه نسبت به تماس های تلفنی یا پیام های بین همسرتان و دوستان و خانواده اش تجسس نکنید و با جملاتی مثل اینکه «اگر بفهمم با کسی صحبت میکنی که خوشم نمی آد حسابت و می رسم» یا «چقدر با مادرت صحبت میکنی» و …حرمت های بینتان را از بین نبرید و با کنجکاوی ها و تجسس های بی دلیل ، دعوا به پا نکنید.
9-«همه مردها یا همه زن ها مثل هم هستن»
یک جمله کلیشه ای که بین زنان و مردان قدیمی مطرح بوده و نسل به نسل هم منتقل می شود «همه زن ها یا همه مردها مثل هم هستن» است که الان هم در اختلافات زوجین زیاد شنیده می شود، بهتر است دست از کلیشه ها بردارید و به روابط خودتان فکر کنید که چطور است یا اینکه «توهم مثل اونایی» دقیقا مثل چه کسانی؟ این جملات نشان از کلیشه های منفی طرف دارد که نسبت به همسرش مطرح می کند. حتی اگر تصوراتی از مردانی به غلط در زندگی تان دارید بهتر است آن را مطرح نکنید و آن را به شریک زندگی تان نسبت ندهید.
گاه هم پیش می آید که یک دوستی با شما درد و دل می کند و حرفی از روابطش با همسرش میزند که اتفاقا هم دچار مشکل هستند و بعد هم آن را شما به همسرتان می گویید و در نهایت هم می گویید که «واقعا همه مردها مثل هم هستند» یا «شما مردها چرا همه این اخلاق بد را دارید» این جمله ها تأثیر گرفته از یک روابط معیوب اطراف است بهتر است زندگی خودتان را متأثر از دیگران نکنید.
10- تو چقدر خراب کار هستی، از پدرت یا مادرم یاد بگیر!
گاه پیش می آید که همسرتان در کارهای خانه می خواهد به شما کمک کند اما به اندازه شما مهارت ندارد یا اینکه مثل فلان فامیلش کار فنی و تکنسینی بلد نیست، این جمله ها گفتنش ممنوع است: «بهتر است از فلان فامیلت یاد بگیری یا پدر من کار فنی را بیاموزی»، «تو چرا هیچ سررشته ای از این کارها نداری» یا «حتی در کارهای منزل هم نمی توانی کمک کنی»، همه اینها به همسرتان القا می کند که یعنی «تو بی عرضه هستی» و او اشتباه کرده که با تو ازدواج کرده !
11-«هر طور راحتی»!
تحقیقات نشان داده عبارت «هر طور راحتی» و معادل های آن در فرهنگ های مختلف بیشتر از هر عبارت دیگری اعصاب افراد را بهم می ریزد و باعث تنش و دعوا می شود. این جمله که نشان از ناراحتی ما دارد بهتر است با یک جمله مناسب در ارتباط با نوع ناراحتی مان جایگزین شود مثل اینکه «فلان مسئله من را ناراحت می کند و بهتر است در رابطه با آن صحبت کنیم».
بنابراین این نکات را باید در نظر داشت تا توجه کنید گوش زنان و مردان به لحاظ شنیدن و درک کردن مباحث با هم متفاوت است و گوش یک زن مثل یک مرد نمی شنود و برعکس ، خیلی از مردها یا زنان هستند که یک جمله را یک تریلی تفسیر می کنند و طاقت مقایسه شدن یا تحقیر کردن و تحقیر شدن را ندارند. مردان اغلب از جملات مبهم فراری هستند و دو پهلو صحبت کردن را درک نمی کنند یا اینکه مدت ها بدان فکر می کنند بنابراین اگر انتظار دارید که همسرتان دقیقا آن چیزی که در ذهنتان است اما بر زبانتان طور دیگری می آید، درک کند ، اشتباه فکر کرده اید. بنابراین با زبان خوش و نرم صحبت کردن، بدون درگیر شدن بی مشکلات خانوادگی، بحث درباره روابط عشقی گذشته یا مردان و زنان دیگری و مقایسه کردن و مقایسه شدن در زندگی مشترک خیلی موثر است.
**برخی جملات اشتباه دیگر
برخی جملات دیگر که در روابط زناشویی اثر منفی و معکوس می گذارد شامل «خسته ام کردی دیگه»، «دیدی، حالا به حرفم رسیدی»، «حتما باید می رفتی اشتباه می کردی ، به حرف من می رسیدی»، «همه مردها سرو ته یک کرباسن»، «همه زن ها غرغرو هستن»، «کاش مثل فلان مرد … بودی»، «مرد باش»، «زن مهربونی باش»، «به نظرت فلانی از من خوشگلتره؟»، «به نظرت فلانی مثل من جذابه؟»، «حالم از این همه تلویزیون دیدن یا موبایلت بهم می خوره»، «از دوستات خوشم نمی آد» و …
و در نهایت برای داشتن یک روابط قوی و مثبت زناشویی بهترین حالت ساختن یک زندگی خوب است اینکه هر زن وشوهری ابتدای ازدواج با هم خوب صحبت می کنند، طبیعی است اینکه در ادامه روابط نیز به همان اندازه ابتدای زندگی به هم احترام بگذارند و زیبا صحبت کنند، با ارزش است، بنابراین دقت کنید ، اشتباهات ویرانگر را مرتکب نشوید، همسرتان را نصحیت نکنید بلکه یک دوست خوب برای او باشید ، او را نصحیت نکنید و دوستانه و مهربان رفتار کنید تا کلامتان نیز اثرگذار شود.
47231
مثبت اندیشیدن این روزها شده یک عبارت کلیشهای. همه جا حرف از مثبت اندیشیدن هست اما فقط در حد حرف است، هیچکس روش آنرا نمیگوید. در این مقاله راههای عملی و موثر برای داشتن یک نگرش مثبت در زندگی، به شما ارائه خواهد شد. چرا که تاثیر مثبت اندیشیدن بر روی سلامتی جسم و روان چیزیست ثابت شده. بسیاری از بیماریها با مثبت اندیشی از بین خواهند رفت. اعتماد به نفس و رهایی از استرس از دیگر مزایای مثبت اندیشی است.
و اما روشهای عملی برای مثبت اندیشیدن
۱_ در آغاز روز، به خودتان جملات مثبت هدیه بدهید
اینکه روز خود را چگونه آغاز نمایید، نشان دهنده این خواهد بود که بقیه روزتان چگونه خواهد شد. این دست خود شماست. اگر با افکار هراسان از بیدار شوید و بگویید هیچ اتفاق خوشایندی در این روز رخ نخواهد داد، حتی اگر اتفاق خوشایندی هم رخ دهد اما فیلتر ذهنی شما مانع از دیدن آن رویداد خوشایند خواهد بود.
به جای اینکه وارد این دومینوی منفی نگری بشوید، روز خود را با جملات مثبت آغاز کنید. یعنی با خودتان حرفهای مثبت بزنید نه منفی. به آیینه نگاه کنید و سپس مشغول سخن گفتن با خودتان شوید. این کار اصلا احمقانه نیست. به آینه نگاه کرده و به خود بگویید امروز قرار است یکی از بهترین روزها باشد، من عالی خواهم بود. یادتان باشد همره با گفتن این جملات، بایستی عمیقا آنرا حس کنید و نیز باور داشته باشید. نباید صدایی از درون، به شما بگوید اینها دروغ است. به این صدای منفی اجازه سخن گفتن ندهید بلکه فقط به صدای مثبت اجازه دهید حرف بزند.
اگر این کار را به صورت عادت روزانه انجام دهید، از تاثیر مثبت آن شگفت زده خواهید شد.
۲_ روی چیزهای خیلی کوچک اما خوب تمرکز کنید
واقعیت این است که ما در اغلب موارد، هر روز را با موانع مختلف روبرو خواهیم شد. این یعنی که هرگز چیزی به نام یک روز عالی و بی نقص وجود ندارد. اما روش برخورد شما با موانع تعیین کننده است نه خود موانع.
وقتی با یک چالش کوچک یا بزرگ مواجه میشوید، سعی کنید بر روی مزایای آن چالش تمرکز کنید حتی اگر مزایای آن بسیار اندک و ناچیز باشد. مثلا اگر در ترافیک گیر افتادهاید، به این مزیت فکر کنید که الان چه زمان خوبی برای گوش دادن به پادکست مورد علاقهام هست. یا اگر مغازهی همیشگی که از آن خرید میکنید، مواد غذایی مورد نیاز شما را ندارد به این فکر کنید چه خوب است که به یک مغازه جدید سر خواهم زد و تجربه جدیدی کسب خواهم نمود.
۳_ دربدترین موقعیتها، یک طنز پیدا کنید
این تجربه را از خودتان دریغ نکنید که در تاریکترین موقعیتهای زندگی نیز به دنبال یک طنز باشید. به خودتان یادآوری کنید این اتفاق ناخوشایند، انتهای خوبی خواهد داشت و سعی کنید مثل یک لطیفهی خنده دار به آن بخندید. جدی نگیرید. آن روی مضحک چیزهای جدی را نگاه کنید نه آن روی تاریکش را. مثلا به شما میگویند اخراج شدید، به این فکر کنید که چه شغل مسخرهای بود و شروع کنید به دیدن مضحکترین قسمتهای آن شغل. سپس به یک شغل دیگر فکر کنید که قرار است در آینده داشته باشید.
با خندیدن، ذهن شما رها میشود و با یک ذهن باز، بهتر میتوانید فکر کنید و شغل مورد علاقهی خود را پیدا کنید تا با یک ذهن آشفته.
۴_ هر شکستی را تبدیل کنید به یک درس
ما انسانها، کامل نیستیم. قرار است مرتبا اشتباه کنیم و قرار است از همین اشتباهمان درس بگیریم و تجربیات جدید کسب نماییم. چه در حرفها و افکارمان، چه در شغل و و یا در روابطمان با دیگران بهتر است از پی هر شکستی به دنبال یک درس باشیم. به جای اینکه روی این تمرکز کنید که من یک آدم شکست خوردهام، روی این تمرکز کنید که چرا من شکست خوردم و وقتی دلیلش را پیدا کردید به این فکر کنید که دفعه بعد چگونه باید عمل کنید. این همان روش تبدیل شکست به موفقیت است.
۵_ گفتگوگر درونی خودتان را از منفی به مثبت تبدیل کنید
گفتگوهای درونی، اگر به صورت منفی باشند خیلی زود شما را خسته کرده از پای درمیآورند و جالب است که حتی متوجه نمیشوید خستگی شما به چه دلیل است. این گفتگوهای فرسایشی، باعث میشوند برچسبهای غیر واقعی که به خودتان زدهاید، تبدیل شوند به واقعیت. وقتی پیشاپیش برچسب منفی به خودتان بزنید در نتیجه هرگاه دست به انجام هر کاری میزنید قادر نیستید بهترین عملکرد خودتان را ارائه دهید چراکه قبلا به ذهنتان القا کردهاید شما آدم مناسبی برای انجام فلان کار نیستید.
هر زمان احساس کردید در حال برچسب زدن منفی به خودتان هستید سریعا آنرا متوقف نمایید و افکار منفی را با افکار مثبت و سازنده جایگزین نمایید. مثلا به جای اینکه بگویید من در انجام فلان کار اصلا خوب نیستیم بگویید من با تمرین زیاد میتوانم مهارت کافی را به دست آورم. یا به جای اینکه بگویید نباید دست به انجام فلان کار میزدم بگویید اگرچه کارم طبق برنامه پیش نرفت اما دفعه بعد بهتر عمل خواهم کرد.
۶_ همیشه بر روی زمان حال تمرکز کنید
این جمله که در زمان حال زندگی کنید، تبدیل شده به یکی دیگر از جملات کلیشهای و تکراری. معنی خودش را از دست داده. زندگی در زمان حال به معنای این نیست که فقط برای امروز یا برای این ساعت زندگی کنید. بلکه به این معناست که در هر لحظه از زندگیتان در حال انجام هر کاری که هستید فقط روی همان کار تمرکز کنید و افکارتان را به زمان و مکان دیگری نفرستید. زمان گذشته را رها کنید و نیز نگران زمان آینده که هنوز نیامده نباشید. فقط روی لحظه اکنون متمرکز باشید. از حال بد به حال خوب بروید.
یکی از کلکهای مغز ما این است که چون قوه تخیل بالایی دارد، میتواند وقایعی که در گذشته رخ داده است را آنچنان اغراق آمیز جلوه دهد که با واقعیت فاصلهی زیادی بگیرد و نیز میتواند آینده را به گونهای تصور کند که هزار برابر وحشتناکتر از آن چیزی باشد که واقعا در آینده رخ خواهد داد.
ماندن در زمان حال و رها کردن گذشته و آینده، کلید شادی است و شادی نیز کلید موفقیت است.
۷_ با آدمهای مثبت نشست و برخاست داشته باشید
دوستان خود را از بین آدمهای بدبین و منفی نگر، انتخاب نکنید. در واقع حق انتخاب با شماست که با دوستان و همکاران مثبت اندیش گفت و شنید داشته باشید یا با منفیها. وقتی خودتان را در معرض افکار مثبت دیگران قرار دهید آنها تاثیرات بسیار مثبتی روی شما خواهد گذاشت. آدمهایی که افکار و کلمات مثبت دارند، فضای زندگی شما را بهتر و سازندهتر خواهند ساخت چرا که روی نحوه فکر کردن شما و حتی نحوه رفتارهای شما نیز تاثیر خواهند گذاشت. شما همخو و همانند آنها خواهید شد.
البته یپدا کردن چنین آدمهایی بعنوان دوست، یکی از سختترین کارهای زندگی ست اما سعی کنید تا جای ممکن تمام چیزها و آدمهای منفی را از زندگی خود بزدایید تا قبل از اینکه تاثیرات منفیشان ویران کننده باشد. و نیز فراموش نکنید که نباید خودخواه بود و فقط به دنبال این باشید که دیگران به شما روحیه بدهند، فقط این نیست که دیگران مسئول مثبت اندیشیدن شما باشند بلکه شما نیز سهم خود را باید برای دیگران ادا کنید. شما نیز باید بر روی دیگران تاثیر مثبت داشته باشید نه منفی. فضای پیرامون خود را آکنده از مثبت اندیشی نمایید.
هرچه ذهن خود و جهان پیرامون خود را مثبت تر نمایید، مزایای آن به سوی خودتان بازخواهد گشت.
ترجمه و تالیف اختصاصی مجله قرمز
منبع: Sucsess