پزشکی و سلامت

چه چیزی برای کبد چرب خوبه بخوریم

بهترین میوه و سبزیجات برای کبد چرب

کبد چرب ، مشکلی که این روزها آمار مبتلایان به آن به طور نگران کننده ای در حال افزایش و سن ابتلا به آن به طور نگران کننده تری در حال کاهش است پس هر کسی می تواند با بی توجهی به سبک زندگی و تغذیه ی خود در معرض ابتلا به آن باشد .

گفتنی است از هر 10 ایرانی، 3 نفر به کبد چرب مبتلا هستند و این آمار، زنگ خطر ها را درباره شیوع گسترده این بیماری در جامعه به صدا درآورده است، زیرا گرچه ممکن است این بیماری در ابتدا عوارضی در بدن ایجاد نکند، اما اگر تحت درمان مناسب قرار نگیرد، می تواند به التهاب و نارسایی جدی کبد منجر شود.

بیماری کبد چرب درمان کامل و مقطعی ندارد اما با مصرف مواد غذایی سالم و داشتن یک تغذیه خوب و مناسب انجام فعالیت های ورزشی می توان روند آن را تا حد قابل توجهی کنترل و کند نمود و از پیشرفت آن پیشگیری کرد و همین مورد یعنی تاثیر عالی تغذیه خود یکی از امیدوارکننده ترین بخش های درمانی برای فرد مبتلا به کبد چرب است ؛

در این بخش از سلامت نمناک درست به همین مسئله خواهیم پرداخت یعنی بهترین خوردنی های طبیعی یعنی میوه و سبزیجات برای افرادی که کبد چرب دارند.

میوه کبد چرب

میوه و سبزیجات مفید برای کبد چرب 

عواملی متفاوت با آنچه می دانید که به کبد آسیب می رسانند

  • ادرار نکردن هنگام بیدار شدن از خواب
  • زیاده روی در غذا خوردن
  • صبحانه خوردن با عجله
  • دیر خوابیدن در شب و دیر بیدار شدن در صبح
  • استفاده بیش از اندازه رنگ های مصنوعی موجود در مواد غذایی ؛ قندهای مصنوعی، ادویه ها و به طور کلی استفاده از خوراکی هایی که موجب از دست رفتن مواد مغذی مفید از بدن می شود.
  • مصرف نامناسب روغن و غذاهای سرخ شده به خصوص فست فود
عوامل مضر برای کبد

عوامل آسیب رسان های کبد

بهترین میوه ها برای کبد چرب

آووکادو

اگر قصد دارید کبد چرب تان را از شر چربی ها نجات دهید می توانید این میوه را نیز به سبد غذایی تان اضافه کنید، در نظر داشته باشید که ترکیبات موجود در آووکادو باعث کاهش سلول های چرب تجمع یافته در این ارگان شده و باعث بهبود عملکرد آن می شوند.

درمان کبد چرب با سیب سبز

سیب سبز یکی از سالم ترین و مفیدترین سیب ها و البته میوه ها محسوب می شود ؛ سیب و به خصوص سیب سبز باعث پاکسازی کبد می شود ؛ توصیه می شود که سیب را با پوست میل کنید به این دلیل که سیب دارای مواد معدنی مفیدی است که با چربی ها مقابله کرده و فلزات سنگین را از بدن دفع می کند.

گریپ فروت و دارابی

یکی دیگر از میوه های مشهور برای کبد چرب گیرپ فروت است . گریپ فروت و دارابی یا پوملو نیز مثل لیموترش جزو میوه های مفید کبد و ناجی کبد چرب هستند. گریپ فروت حاوی آنزیمی است که باعث تحریک کبد شده و چربی ها و توکسین ها را دفع می کند.دارابی حاوی میزان زیادی اسید مالیک و کاراتنوئید است که این دو ترکیب باعث تقویت و تمیزی کبد می شوند.

پاپایا

میوه و دانه ی پاپایا برای درمان بیماری کبد چرب مفید است و در چربی سوزی نیز مؤثر است

پاپایا برای کبد

پاپایا مفید برای کبد چرب 

لیموترش با تاثیر فوق العاده برای کبد چرب

چنانچه می خواهید مراقب کبد خود باشید یا دچار کبد چرب شده اید به این کار بسنده نکرده و لیموترش را به رژیم غذایی تان نیز اضافه کنید.آب لیموترش تازه را در یک لیوان آب داغ بریزید و اول صبح بطور ناشتا بنوشید (البته اگر ناراحتی معده ندارید) این کار باعث می شود کبد پاک شود و عمل سم زدایی و تصفیه آن افزایش یابد.

همچنین تولید صفرا را تحریک کرده، معده و روده را پاک می کند و حرکات روده ای را افزایش می دهد. توجه داشته باشید که مرکبات به طور کلی باعث پاکسازی کبد می شوند چون سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند.

درمان کبد چرب با آرتیشو (کنگرفرنگی)

آرتیشو تولید صفرا را افزایش می دهد و برای کبد چرب مفید است یکی از کارهای صفرا این است که سموم بدن را از طریق روده پاک می کند. جالبق است بدانید که مطالعات ثابت کرده است که 30 دقیقه بعد از خوردن مقداری آرتیشو، ترشح صفرا تا 100 درصد افزایش می یابد.

موز

وجود پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوه ای مفید برای تصفیه ی کبد تبدیل کرده است برای همین موز را به عنوان یکی از میوه های مفید برای کبد چرب پیشنهاد می کنند ؛ مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک می کند و فلزات سنگین و سموم را از بدن می زداید.

درمان کبد چرب با گردو

مقادیر زیاد اسید آمینه ال آرژنین در گردو به کبد کمک می کند تا پاکسازی شده و ضمنا منبع خوبی از گلوتاتیون و امگا 3 است که برای پروسه ی سم زدایی طبیعی کبد سودمند است. ویتامین E موجود در مغزهایی چون گردو، علائم بیماری های کبد ناشی از چاقی را به طرز چشم گیری کاهش می دهند.

گردو برای کبد

گردو موثر در درمان کبد چرب 

بادام زمینی

یکی از غیرمنتظره ترین حاضرین در این لیست بادام زمینی است ولی باور داشته باشید که این مغز خوشمزه برای کبد چرب مفید است البته با روش استفاده خاص . بادام زمینی برای پیشگیری از بیماری کبد چرب، مهار اشتهای کاذب است.

به این ترتیب با مصرف چند عدد بادام زمینی در طول روز به فواصل معین و دریافت مواد مغذی ضروری و احساس سیری، میل به خوردن تنقلات ناسالم و پر خوری که از عوامل اصلی ابتلا به کبد چرب است، به شدت کاهش می یابد.

بادام تلخ

با مصرف بادام تلخ می توانید کبد را توصیه کنید و لکه های صورت را از بین ببرید ؛ البته دقت داشته باشید که این نوع بادام همچنین برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست و افرادی که معده ضعیف دارند بهتر است بادام را با شکر بخورند.

عناب

تحقیقات نشان داده است که عناب می تواند از کبد در برابر برخی بیماری ها محافظت کند.مصرف میوه عناب باعث کاهش چشمگیر سطوح آنزیم های کبدی می شود.

خربزه و طالبی

خربزه و طالبی هم برای باز کردن منافذ کبد مفید میباشد البته نباید بی رویه مصرف شوند.

میوه مخصوص کبد چرب

طالبی مفید کبد چرب 

سبزیجات مفید برای کنترل و کاهش شدت کبد چرب

انواع کلم

بروکلی، گل کلم، کلم قمری، کلم پیچ و کلم بروکسل در صدر سبزیجات مفید برای کبد چرب قرار می گیرند چرا که کلم ها دارای خاصیت سم زدایی قوی برای کبد بوده و دارای موادی هستند که بعضی سموم را در بدن خنثی می کنند و باعث می شوند کبد آنزیم هایی را تولید کند که برای انجام فرآیند سم زدایی لازم هستند.

چغندر

چغندر تصفیه خون را تقویت کرده و فلزات سنگین را در بدن جذب می کند.

رزماری

رزماری باعث افزایش ترشح صفرا می شود به طوری که کبد را تمیز و به عملکرد خوب آن کمک می کند ، برای کنترل کبد چرب 15 گرم برگ خشک رزماری را در یک لیتر آب ریخته و 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و روزانه چند فنجان از آن میل کنید.

درمان کبد چرب با تغذیه

درمان کبد چرب با رزماری و چغندر

 


به گزارش مشرق، کبد یکی از حیاتی ترین ارگان های بدن است که نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن دارد. در کنار همه مسئولیت هایی که کبد در بدن به عهده دارد، می توانیم به تنظیم قند خون، از بین بردن سموم، تصفیه خون و شکستن هورمون ها اشاره کنیم. بنابراین داشتن یک کبد سالم بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید:

چگونه بدنمان را به طور طبیعی سم زدایی کنیم؟

چه کنیم که سردمان نشود؟

۱۷ نکته کلیدی “نوشیدن آب” از نگاه طب سنتی

در این مطلب چند مواد غذایی طبیعی پاکسازی کبد از سموم و چربی برای عملکرد بهتر و جلوگیری از اختلالت کبد به شما معرفی می کنیم.

قهوه بنوشید

قهوه یکی از نوشیدنی هایی است که برای سلامتی و پاکسازی کبد مفید است. مطالعات نشان می دهد که نوشیدن منظم قهوه، به دلیل خاصیت قهوه برای جلوگیری از ایجاد و تجمع چربی و کلاژن سازی، آسیب های کبدی را کاهش می دهد.

مصرف جو را فراموش نکنید

جوی دوسر دارای مقادیر زیادی فیبر است و به عملکرد بهتر بدن از جمله بهبود سیستم گوارش کمک می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، عملکرد بهتر سیستم گوارش بدن، از اضافه وزن و تجمع چربی در ناحیه شکم که یکی از دلایل بروز بیماری های کبدی است، جلوگیری می کند.

چای سبز، دوست کبد است

نوشیدن چای سبز به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است، می تواند جلوی آسیب های سلولی را بگیرد، سرعت روند پیری را کاهش دهد و به ترمیم و بازسازی بدن کمک کند. البته بر اساس مطالعات انجام شده باید در مصرف بیش از اندازه چای سبز احتیاط کرد، چون احتمالاً برعکس، دارای اثر سو بر کبد است.

آب کافی بنوشید

نوشیدن آب کافی در طول روز برای عملکرد مل سیستم های بدن مفید است و تنها شامل کبد نمی شود. آب رسانی کافی به بدن یکی از عوامل موثر در کنترل وزن است که در سلامت کبد به عنوان یک عنصر مهم شناخته می شود.

روزانه یک سیب بخورید

سیب دارای مقدار زیادی فیبر حلّال بسیار مفیدی به نام پکتین است که چربی ها را به تله می اندازد، عملکرد سیستم گوارش را بهبود می بخشد و به دفع سموم از بدن و به خصوص کبد کمک می کند.

با ملوان زبل در خوردن اسفناج رقابت کنید

نشریه آمریکایی WebMD می نویسد سبزیجاتی که برگ سبز دارند، مانند اسفناج، حوای آنتی اکسیدان های گلوتاتیون هستند که به عملکرد بهتر کبد کمک می کند.

سیر را در سبد غذایی خود قرار دهید

در همه مطالعاتی که برای کبد و پاکسازی آن انجام شده، سیر در رده اولین خوراکی های مفید قرار می گیرد. سیر با دارا بودن گوگرد، برای فاز دوم سم زدایی بسیار مهم شناخته می شود. این گیاه، یک سم زدای طبیعی است که طیف وسیعی از خواص دارویی و سلامتی را برای بدن شما به همراه می آورد.

به ماهیگری بروید

ماهی، خواص زیادی برای سلاکتی بدن و به خصوص کبد دارد. این ماده غذایی غنی از پروتئین یک غذای عالی و سالم برای کبد است.

کبد را با لبو یا چغندر تغذیه کنید

آب چقندر سرشار از نیترات و انواع آنتی اکسیدان است و می تواند به سلامت قلب و کاهش آسیب های کبدی کمک زیادی کند. این مواده غذایی دارای آنریم های سم زدای قوی است که در کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب کبد مفید عمل می کنند.

گریپ فروت دکتر کبد است

گریپ فروت حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان هایی است که توانایی پاکسازی کبد را دارند.در واقع این میوه حاوی آنزیمی است که با تحریک کبد باعث دفع چربی‌ها و سموم می شود.

کبد خود را به صرف کلم بروکلی مهمان کنید

این سبزی به دلیل دارا بودن ماده شیمیایی سولفوران به سم زدایی بدن کمک می کند. همچنین کلم بروکلی با ترکیبات خود می تواند سلول های بنیادی سرطان را نیز از بین ببرد.

منبع: بهداشت نیوز


به گزارش خبرنگار ایمنا، کبد، بزرگترین عضو بدن انسان است و عملکرد اساسی آن هضم غذا، ذخیره انرژی، تنظیم قندخون و سطح کلسترول، فیلتر کردن سموم بدن و مبارزه با بیماری و عفونت است. طبیعی است که مقداری چربی در کبد داشته باشید، اما وقتی که بیش از ۵ تا ۱۰ درصد چربی وجود داشته باشد، می‌توان آن را به عنوان بیماری کبد چرب در نظر گرفت، کبد چرب، نتیجه مصرف بیش از حد مواد غذایی چرب است، افزایش چربی در کبد، باعث آسیب بیشتر و در نتیجه التهاب و زخم می‌شود.

بیشتر افرادی که می‌خواهند کبد چرب را درمان کنند باید مقداری وزن کم کنند، تحرک بیشتری داشته باشند و غذاهای مناسبی بخورند. اما باید بدانید که درمان کبد چرب فقط به خودتان بستگی دارد و دارویی ندارد. همانطور که گفتیم برای از بین بردن چربی کبد و ریکاوری آن باید رژیم‌غذایی اصلاح شود و از سبزیجات بیشتر استفاده کنید. در کنار تغییر برنامه‌غذایی باید ورزش کنید تا با تحرک بیشتر بتوانید وزن کم کنید.

مهم‌ترین روش درمان برای بیماری کبد چرب، رفع عوامل بیماری زا است، مهمترین اصول درمان کبد چرب شامل، تغذیه و رژیم غذایی مناسب، کنترل بیماری دیابت، کاهش وزن در افراد چاق، کاهش چربی خون، ترک مشروبات الکلی و تغییر سبک زندگی است، به طور کلی با درمان کبد چرب می‌توان از ضایعه کبدی جلوگیری کرد، با سبک زندگی سالم وزن بدن در حد مطلوب باقی می‌ماند و از افزایش وزن که خود عامل مهمی در ایجاد بیماری کبد چرب است می‌توان جلوگیری کرد.

راهکارهایی برای درمان کبد چرب

درمان‌های گیاهی و خانگی برای کنترل کبد چرب

سرکه سیب: اسیدی است، بنابراین قبل از استفاده به عنوان دستورالعمل فوق، آن را رقیق کنید، ابتدا با یک حجم کوچک (۱ قاشق چای‌خوری) از سرکه سیب شروع کنید و در صورت نداشتن مشکل آن را به ۲ قاشق غذا خوری افزایش دهید. یک مطالعه در مجله آکادمیک تغذیه و رژیم غذایی در سال ۲۰۰۵ نشان داد که سرکه سیب می‌تواند باعث سوزش مری در برخی از افراد که آن را می‌نوشند شود. همچنین ممکن است با سایر داروهای تجویزی ارتباط برقرار کند. سرکه می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند. از این رو خوب است پس از نوشیدن دهان خود را بشویید.

لیمو: به کاهش التهاب کبد کمک می‌کند.، لیمو همچنین بدن را وقتی در معرض اسیدهای مضر قرار می‌گیرد الکالیز می‌کند، همچنین آب لیمو را بگیرید و روزی دو یا سه بار در هفته به خصوص در صبح مصرف کنید.

عصاره برگ قاصدک: در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط با چاقی، کمک کننده است، نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سبز ارگانیک، گرم یا سرد، در هر روز برای کمک به بیماری کبد چرب و محافظت از کبد مفید است، علاوه بر این می‌توانید یک چهارم قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در یک تا دو لیوان آب مخلوط کرده و آن را بجوشانید، دو بار در هفته از این نوشیدنی میل کنید.

شیر خردل: دارای خواص ضد التهابی است و از سلول‌های کبد در مقابل سموم محافظت می‌کند، شیر خردل برای کبد چرب مفید است، به ویژه هنگامی که به علت مصرف بیش از حد الکل یا دیابت باشد.

عصاره ریشه شیرین بیان: باعث کاهش فعالیت‌های ترانس آمیناز آنزیم‌های کبدی به نام ALT (آلانین آمینوترانسفراز) و AST (آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیر الکلی می‌شود، همچنین از آسیب کبدی به علت فلزات سنگین و سموم جلوگیری می‌کند.

عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی: از جمله داروهای گیاهی مؤثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می‌آیند. این نوشیدنی‌های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می‌شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می‌کنند.

۱۵ دستورالعمل ساده برای درمان کبد چرب

راه‌های مختلفی برای درمان کبد چرب در طب سنتی ارائه شده است، در این مطلب به ۱۵ راهکار ساده و دستورالعمل برای پیشگیری از ابتلاء به کبد چرب و درمان آن اشاره شده است. زمانی که تمرکز ما بر نحوه غذا خوردن و رعایت تدابیر صحیح غذا خوردن بیشتر شود، دلیلی برای ابتلاء به بیماری مانند کبد چرب باقی نمی‌ماند، در ادامه به برخی از تدابیر غذا خوردن صحیح و تغذیه‌ای برای بهبودی و حتی پیشگیری از ابتلاء به کبد چرب اشاره شده است که عبارتند از:

راهکارهایی برای درمان کبد چرب

۱- فقط در صورت اشتهای واقعی، غذا خورده شود تا تداخل غذایی و روهم خوری ایجاد نشود.

۲- هضم دهانی یا جویدن کافی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، به این صورت که هر لقمه را کوچک برداشته و به اندازه ۳۰ مرتبه در دهان بجویم تا بخوبی با بزاق دهان آغشته شود و بخوبی هضم دهانی انجام شود.

۳- در یک وعده غذایی، دو نوع غذا میل نشود و از درهم خوری به شدت پرهیز شود.

۴- مصرف لبنیات مانند ماست که خود یک غذای کامل است، نباید با غذاهای دیگر همراه باشد.

۵- در زمان‌هایی که بدن گرم است مثلاً بلافاصله بعد از فعالیت یا استحمام، سریع آب سرد خورده نشود و زمانی اندک را صرف کاهش حرارت بدن با استراحت یا شستن دست و صورت بکنیم و به آرامی آب بخوریم و از مصرف آب سرد و یخ پرهیز کنیم.

۶- مصرف آب سرد بلافاصله بعد از خواب و بین خواب نیز می‌تواند مخرب باشد.

۷- به دفع مواد زائد از بدن از جمله نداشتن یبوست توجه داشته باشید و در جهت درمان آن به روش طب سنتی اقدام کنید.

۸- انسداد در مسیر ریزش صفرا به روده از عواملی است که موجب هضم ناقص چربی‌ها می‌شود و در این مرحله هضم ناقص چربی‌ها سرانجام به کبد چرب منجر می‌شود؛ یبوست ناشی از این کاهش تولید و ترشح صفرا نیز در زمره عوامل پیدایش کبد چرب است.

۹- کبد بزرگترین پالایشگاه بدن و به طور طبیعی دارای مزاج گرم و تر است؛ سرد شدن کبد در اثر عوامل مختلف می‌تواند توانایی کبد برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی‌ها را کم کند یا موجب انباشتگی چربی در بافت کبد و پیدایش کبد چرب شود.

۱۰- مصرف ترشی‌ها و خوراکی‌های سرد موجب سرد شدن کبد است و کسانی که به طور مادرزادی دارای مزاج سرد هستند باید در مصرف این خوراکی‌ها احتیاط بیشتری داشته باشند.

راهکارهایی برای درمان کبد چرب

۱۱- در طب سنتی سبب کلی کبد چرب تغییرات مزاجی کبد به سمت سردی و تری است و باید برای تعدیل مزاج آن باید از خوراکی‌های گرم مانند زنیان، کرفس، آویشن، دارچین،، میخک، هل، رعفران،، شنبلیله در غذا استفاده کرد، استفاده از گوشت‌های سبک پرندگان با ادویه جات گرم نیز مفید است

۱۲- مصرف مویز، فندق، بادام و پسته نیز توصیه می‌شود؛ ترب به باز شدن گرفتگی‌های مجاری کبد کمک می‌کند.

۱۳- پرهیز از مصرف ماهی، میوه‌های سرد و تر و گوشت‌های غلیظ مانند گوشت گاو نیز توصیه می‌شود.

۱۴- استفاده از غذاهای لطیف و گرم مانند: نخوداب با ادویه‌های گرم، نوشیدن ماء‌العسل کمک‌کننده است.

۱۵- کم کردن آب و غذا و پرهیز از پرخوری در غذای شب نیز لازم است، میوه‌های قابض مانند به، سیب، انار و انگور میخوش برای کبد بسیار مفید است.

کد خبر 514494

دیدگاهتان را بنویسید