روش درمان کبد چرب با سرکه سیب

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از دیلی اکسپرس، متخصصان اثر سرکه سیب را به عنوان درمانی برای طیف وسیعی از بیماری ها تجزیه و تحلیل کردند.

آنها نتیجه گرفته اند که مقادیر بالای اسید استیک و سایر ترکیبات سرکه سیب در واقع می تواند بر سلامت انسان تأثیر بگذارد، هرچند که دقیقاً نحوه وقوع آن مشخص نیست.

تحقیقات نشان می دهد سرکه سیب می تواند به مقابله با دیابت نوع 2 و همچنین کاهش کلسترول کمک کند.

سرکه سیب همچنین می تواند به التهاب کمک کرده و به عنوان کمک به کاهش وزن شناخته شده است.

بسیاری از محققان عنوان کرده اند که مصرف روزانه سرکه سیب بهترین راه برای داشتن کبد سالم است، اما شواهد علمی کمی برای اثبات این موضوع وجود دارد.

بهترین راه برای حفظ سلامت کبد، عدم مصرف الکل و رعایت رژیم غذایی سالم است.

به گفته محققان، با رژیم غذایی سالم می توان به مقابله با بیماری های کبدی کمک کرد، زیرا تحقیقات نشان می دهد افرادی که بیشترین خطر ابتلاء به بیماری کبد چرب غیرالکلی را دارند افراد چاق، مبتلایان به بیماری متابولیک و افرادی هستند که برای مدت طولانی بی تحرک می مانند.

یک رژیم غذایی فرآوری شده نیز با بیماری کبد چرب مرتبط است.

سایر فواید سرکه سیب عبارتند از:

•تامین مقدار مناسب آنزیم برای بدن؛

• افزایش مصرف پتاسیم؛

•حفاظت از سیستم ایمنی سالم؛

• کمک به کنترل وزن؛

• افزایش تعادل pH در بدن؛

• کمک به هضم سالم؛

•افزایش باکتری های خوب روده و بهبود عملکرد ایمنی بدن؛

• کمک به دفع سموم از بدن؛

•نرم کننده پوست و کمک به حفظ سلامت آن؛ و

• بهبود آکنه در صورت استفاده موضعی.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کبد چرب یکی از بیماری هایی است که پس از بروز در کبد، می تواند سلامت بدن را به صورت کلی به خطر بیندازد زیرا یکی از اندام های حیاتی است که وظایف مهمی را همچون پاکسازی خون بر عهده دارد.

بیماری کبد چرب یکی از شرایط رایج است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد اتفاق می افتد و بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، هیچ علامتی ندارند و برای آن ها مشکل جدی ایجاد نمی کند، با این حال در برخی موارد می تواند سبب آسیب به کبد شود.

یکی از فعالیت های مهم کبد، ذخیره سازی و سوخت وساز چربی ها در بدن است، کبد طبیعی حاوی حدود پنج گرم چربی خالص در 100 گرم وزن خود است و هر زمان مقدار چربی در کبد به بیش از پنج درصد وزن آن افزایش پیدا کند، به این حالت کبد چرب گفته می شود؛ مصرف برخی داروها، چاقی یا اضافه وزن، کم تحرکی، مصرف مشروبات الکلی منجر به بروز کبد چرب می شوند.

شکل غیرالکلی کبد چرب به دلیل تغییر در شیوه زندگی، تحرک و تغذیه، در حال افزایش است. کبد چرب غیرالکلی، بیماری خاموشی است که در بسیاری از موارد در مراحل ابتدایی، علائم خاصی ندارد، ولی وجود کبد چرب نشان دهنده وجود یک نقص متابولیک در بدن است و خطر بروز بیماری دیابت قندی، سکته های قلبی و مغزی در آینده افزایش پیدا می کند.

درمان گیاهی کبد چرب با مصرف گیاهان دارویی توصیه شده در طب سنتی است، اما کدام گیاه دارویی برای درمان چربی کبد مناسب است، درمان کبد چرب با خاکشیر و زردچوبه یکی از رایج ترین روش درمان گیاهی کبد چرب به روش سنتی است، مؤثرترین گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب غیرالکی توصیه شده است.

داشتن سبک زندگی سالم مکمل درمانی

درمان قطعی و فوری کبد چرب با داروی گیاهی را هیچ پزشک یا متخصص طب سنتی تأیید نمی کند زیرا یکی از مهم ترین عوامل برای درمان کبد چربی، رعایت اصول تغذیه ای درست و استفاده از غذاهای سالم است، در واقع مبتلایان به کبد چرب باید به نوعی از یک سری اصول در تهیه و طبخ مواد غذایی استفاده کنند تا به همراه سایر مواردی که در درمان این بیماری بیان می شود، تکمیل کننده درمان بیماری آن ها باشد.

به جرأت می توان گفت با خوردن هر نوع داروی گیاهی و طبیعی برای درمان کبد چرب، اگر شما مثل سابق به سبک غذا خوردن خود ادامه دهید، نه تنها درمان حاصل نمی گردد بلکه حتی شرایط شما ممکن است هر روز بدتر و بدتر شود، به همین دلیل داشتن سبک زندگی سالم، مکمل سایر درمان های شما در کنترل و درمان و پیشگیری چرب شدن کبدتان خواهد بود.

علت توصیه به درمان گیاهی کبد چرب را بدانید

یک بررسی در سال 2018 گیاهان دارویی، مکمل ها، ادویه جات و ترشی جات را که به عنوان درمان های جایگزین برای درمان کبد چرب استفاده شده اند را شناسایی کرد. در این بررسی مشخص شد که استفاده از گیاهان دارویی مانند زردچوبه، خار خار، رسوراترول و چای سبز اثرات مثبتی بر روی درمان بیماری کبد چرب دارند. البته استفاده از روش های گیاهی و سنتی درمان کبد چرب باید با نظر پزشک انجام شود تا عوارض جانبی نداشته باشد.

درباره اهمیت خواندن این مطلب در مورد گیاهان دارویی برای درمان گیاهی کبد چرب، همان کافی است که بدانید کبد یا همان جگر را می توان سلطان اندام های داخلی بدن دانست چرا که لحظه ای بدون آن قادر به زندگی کردن نخواهیم بود.

روش های درمان کبد چرب در طب سنتی

نتایج چندین مطالعه نشان می دهد که ویتامین ها، گیاهان و سایر مکمل ها ممکن است به کاهش چربی کبد و کاهش خطر پیشرفت بیماری کبد کمک کنند. در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان و عصاره گیری از آنها می توان ترکیباتی به دست آورد که بوسیله آنها به راحتی و با موفقیت کامل کبد چرب درمان می شود، تعدادی از گیاهان دارویی برای کبد چرب عبارتند از:

1. درمان کبد چرب با زردچوبه

یک محقق طب سنتی با معرفی زردچوبه به عنوان گیاهی با مزاج گرم و خشک گفت: «مصرف زردچوبه به مبتلایان به کبد چرب و خونریزی های گوارشی، سرطان کولون و آلزایمر توصیه می شود.». جالب است بدانید که زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان ها است. زردچوبه از انباشته شدن چربی جلوگیری می کند و برای درمان کبد چرب مناسب است. همچنین زردچوبه توانایی بدن را برای هضم چربی ها بهبود می بخشد به طوری که از تجمع آن ها در کبد جلوگیری می کند.

چطور باید از زردچوبه به عنوان گیاه دارویی استفاده کنیم؟

برای درمان کبد چرب باید زردچوبه را داخل کپسول کرده و بعد از غذا میل یا آن را با عسل مخلوط و هر روز مقداری مصرف کنند اما در افراد گرم مزاج مصرف زرد چوبه به این شکل می تواند باعث رفلکس و کهیر شود، با این حال هرگز توصیه نمی کنیم این افراد مصرف این ادویه را کنار بگذارند بلکه می توانند از آن به میزان کمتر در غذاها استفاده کنند.

2. درمان کبد چرب با خاکشیر

خاکشیر یکی از گیاهانی بسیار مفید است که می توانید از آن برای درمان انواع بیماری ها استفاده کنید. همچنین مصرف خاکشیر برای درمان کبد چرب و پاکسازی آن بسیار مفید است. این دانه ها کبد را از چربی پاکسازی می کنند و به درمان آن می پردازند. خاکشیر با آب ولرم و کمی ترنجبین، یک شربت مناسب برای درمان مزاج های خشک (صفرایی و سودایی) است و می تواند در درمان کبد چرب نیز مؤثر واقع شود.

3. درمان کبد چرب با لیموترش

نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلاء به کبد چرب باشد. از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش مؤثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.

مصرف لیمو کمک می کند تا آنزیم تولید کبدی به نام گلوتاتیون زیاد شود، گلوتاتیون ( Glutathione) باعث خنثی کردن سموم می شود.

4. درمان کبد چرب با سرکه سیب

سرکه سیب طبیعی یکی از بهترین روش های گیاهی برای درمان کبد چرب است، سرکه سیب کمک می کند چربی انباشته شده در داخل و اطراف کبد از بین برود همچنین باعث کاهش وزن شما می شود.

5. درمان کبد چرب با دم نوش قاصدک

گیاه قاصدک ( Dandelion) یک تونیک قدرتمند برای کبد شما می باشد، از این رو برای درمان بیماری کبد چرب استفاده می شود. قاصدک به سم زدایی و سوخت و ساز چربی های انباشته شده در کبد کمک می کند. همچنین عصاره برگ قاصدک به پیشگیری و درمان کبد چرب کمک می کند.

6. درمان کبد چرب با چای سبز

نوشیدن چای سبز یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تأثیر چشمگیری در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد، همچنین مصرف این گیاه به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک شایانی می کند. درمانگران چینی نیز بر این باورند که نوشیدن چای سبز به صورت مستمر می تواند مانع از ابتلاء به سرطان کبد شود. همچنین مصرف چای سبز از انباشته شدن چربی در بدن جلوگیری می کند.

7. روغن زیتون

روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که این روغن در مقایسه با دیگر روغن ها نظیر مارگارین و کره سالم تر است. تحقیقات نشان داده که روغن زیتون برای کاهش سطح آنزیم های کبدی و کنترل وزن مفید است.

8. درمان گیاهی کبد چرب با سیر

بسیاری از سیر یا پودر آن به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می کنند، این در حالی است که تحقیقات نشان می دهد سیر می تواند باعث کاهش وزن شود، بنابراین استفاده از مکمل پودر سیر را به شما توصیه می کنیم.

9. زنجیل و کمک به درمان چربی کبد

یکی دیگر از شیوه های کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندام های داخلی، گنجاندن زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افرادی که در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبیل استفاده می کنند، می توانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی ها بهره مند شوند.

برای این منظور می توانید یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده کرده و آن را بعد از صرف وعده های غذایی میل کنید. به اعتقاد برخی از درمانگران شیوه های طبیعی درمان نوشیدن دم نوش زنجبیل نیز در کنترل بیماری های کبد به ویژه کبد چرب مؤثر است. نوشیدن این دم نوش می تواند به کاهش جذب چربی در اطراف کبد کمک کرده و مانع از ابتلای افراد مستعد به این بیماری شود.

مصرف دم نوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل به ویژه در وعده هایی که غذای چرب خورده اید بسیار اهمیت دارد. همچنین می توانید با جوشاندن برش های زنجبیل در چای سبز یا آب، چای زنجبیل درست کنید.

10. درمان گیاهی کبد چرب با کنگر فرنگی

کنگر فرنگی مصرف غذایی داشته و در طب سنتی مصرف این گیاه سابقه طولانی در درمان اختلالات کبدی و صفرا دارد. این گیاه دارویی شامل اسیدهای سینارین، فلونیک و کافئیک لاکتون های سزکویی ترپن، فلاونوییدها اینولین فیتواسترول ها، مواد معدنی، ویتامین و آنزیم ها می باشد. عصاره برگ گیاه دارای اثر آنتی اکسیدانی و محرک سلول های کبدی است.

11. کاهش جذب چربی با گیاه خار مریم

گیاه خار مریم یکی دیگر از گیاهان دارویی است که از آن برای درمان و پیشگیری از بیماری های کبدی استفاده می کنند. این گیاه از آنجا که ترکیبی به نام سیلی مارین دارد، می تواند در کاهش میزان جذب چربی به ویژه چربی بد (LDL)، تری گلیسیرید و کاهش جذب کلسترول مؤثر باشد. به همین دلیل بسیاری از درمانگران، این گیاه را از جمله مؤثرترین گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب می شناسند و مصرف دم نوش یا خشک این گیاه همراه غذا را در این زمینه مؤثر می دانند.

گیاه دارویی خار مریم در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان، ایدز، هپاتیت و مسمویت های کبدی مؤثر تشخیص داده شده است. از جمله می توان به اثرات آنتی اکسیدانی، آنتی ویروسی، ضد التهابی، تقویت کننده سیستم ایمنی اشاره کرد.

12. درمان گیاهی کبد چرب با دارچین

مطالعات بسیاری بر اثر دم کرده و همچنین مکمل دارچین بر روی کبد چرب انجام شده است و تقریباً اکثر آن ها تأثیر مثبت این ادویه خوراکی بر کبد چرب را تأیید کرده اند؛ دارچین نیز مشابه زردچوبه بهتر است به صورت آسیاب نشده استفاده شود.

13. رزماری و کمک به درمان کبد چرب

رزماری با طعم و عطر خوشی که دارد برای استفاده در غذاها و یا کنار آنها بسیار مفید است. این گیاه خوشبو خاصیت ضد التهابی دارد و به این منظور برای کاهش دردهای مفصلی و یا کوفتگی ها از آن استفاده می شود. در بعضی از مطالعات صورت گرفته، اثر درمانی آن برای کبد چرب نیز ثابت شده است.

14. درمان چربی کبد با سرکه انگبین

استفاده روزانه یک لیوان سرکه انگبین می تواند به درمان کبد چرب شما کمک کند. سرکه انگبین از ترکیب دو واحد عرق نعناع، یک واحد سرکه طبیعی و دو واحد عسل بدست می آید و با سکنجبین درست شده از شکر کاملاً متفاوت است.

کبد چرب با داروی گیاهی درمان قطعی می شود؟  

15. عرق کاسنی و پاکسازی کبد

کاسنی یکی از گیاهان و عرقیجات معروف در طب سنتی ایران از گذشته تا کنون است. این ماده غذایی با طبعی سرد، برای پاکسازی کبد از سموم مفید است و با دارا بودن خاصیت پروبیوتیکی، دستگاه گوارش را تنظیم می کند. خوردن روزانه هفت برگ کاسنی و یا یک استکان عرق کاسنی برای داشتن کبدی سالم توصیه می شود.

عرقیات گیاهی بنوشید

عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی مؤثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می آیند. این نوشیدنی های گیاهی از آنجا که طبعی سرد وتر دارند، موجب کاهش میزان کلسترول خون می شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می کنند.

هر نوع عرقیجات گیاهی در درمان بعضی از بیماری ها موثرند. به اعتقاد درمانگران، نوشیدن یک تا دو لیوان از عرقیات شاه تره، کاسنی و خارشتر یا ترکیبی از آنها می تواند تأثیر زیادی در پیشگیری از ابتلاء به بیماری های کبد به ویژه کبد چرب و سیروز کبدی داشته باشد و احتمال ابتلاء به این بیماری ها را به صفر برساند.

راهکار کلیدی در درمان این بیماری

مصرف این گیاهان دارویی به تنهایی نمی تواند کبد چرب را درمان کند، مؤثرترین و کارآمدترین راهکار درمان کبد چرب بر اساس آخرین تحقیقات، رعایت رژیم غذایی مناسب با همراهی فعالیت بدنی کافی است. تنها سه تا پنج درصد کاهش وزن می تواند تا حد زیادی چربی کبد را از بین ببرد. پس در کنار درمان دارویی و گیاهی، پیروی از یک الگوی غذایی سالم، راهکار کلیدی در درمان این بیماری است.

اگر اضافه وزن دارید، اگر کم تحرک هستید و احتمال ابتلاء به کبد چرب را دور نمی بینید به شما پیشنهاد می کنیم از مصرف غذاهایی مانند غذاهای فریز شده و یخ زده، ترشیجات، ماست پرچرب، سس، نمک زیاد، غذاهای فست فود، انواع شیرینی ها، پیتزا، انواع سرخ کردنی ها مانند سیر داغ، پیاز داغ، چیپس، پفک، غذاهای چرب و نوشابه های گازدار پرهیز کرده و تا می توانید به جای آنها از میوه های تازه، سبزیجات مختلف به ویژه کاهو، خیار، هویج و غذاهای سالم و طبیعی استفاده کنید. رعایت این رژیم در تمام دوره های سنی به پیشگیری از ابتلاء به کبد چرب و دیگر بیماری های کبد کمک می کند.

کد خبر 542394

بیماری کبد چرب به دلیل انباشته شدن چربی در سلول های کبد به وجود می آید. وجود چربی کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از 5 تا 10 درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می شود و باید به فکر درمان کبد چرب باشید. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب ها، آسیب پذیرتر می کند.

كبد چرب چگونه در بدن ایجاد می شود؟

كبد چرب به دلیل كم تحركی، افزایش وزن و استفاده از غذاهای پركالری، كم فیبر و غذاهای آماده با سس فراوان ایجاد می شود. همچنین داشتن حداقل فعالیت فیزیكی و اضافه وزن متاسفانه سبب افزایش این بیماری شده است. در حال حاضر 30 تا 40 درصد بیمارانی كه به متخصصان مراجعه می كنند به نحوی كبد چرب در آنها دیده می شود. درگیری كبدی از جمله مضرات مصرف مواد غذایی نامناسب و عدم فعالیت فیزیكی با گسترش زندگی ماشینی امروز است و با وزن بیمار ارتباط مستقیم دارد. از مهمترین دلایل کبد چرب مصرف مشروبات الکلی است. از دیگر موارد مهمی که می توان به آن اشاره کرد، اضافه وزن است. عوامل خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی عبارتند از: افراد مبتلا به بیماری دیابت افراد چاق افراد با چربی و فشارخون بالا افراد دارای چربی شکم اضافی

چگونه می توان کبد چرب را تشخیص داد؟

کبد چرب بدون علامت است، ولی در بررسی های آزمایش خون و آنزیم های کبدی مشخص می شود. اگر مورد غیر معمولی مشاهده شود با استفاده از سونوگرافی و ام آر آی چک می کنند تا اگر آسیبی وجود داشته بررسی شود. علاوه بر آن با سونوگرافی، دستگاه های فیبر و اسکن نیز قابل تشخیص است. اما نمونه برداری از كبد بهترین راه برای تشخیص دقیق این بیماری توسط تیم متخصصین خواهد بود.

درمان کبد چرب با سرکه سیب

بیماری کبد چرب به دلیل انباشته شدن چربی در سلول های کبد به وجود می آید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از 5 تا 10 درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می شود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب ها، آسیب پذیرتر می کند. سرکه سیب از خیلی وقت پیش در درمان های خانگی برای پاکسازی کبد و تصفیه خون مورد استفاده قرار می گرفته است. این ماده ی غذایی به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می کند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکه ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می کند. نحوه مصرف: دو قاشق غذاخوری سرکه ی سیب خام و تصفیه نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. به طور متناوب، می توانید صبح که از خواب بیدار شدید با معده خالی 1 و یا 2 قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک لیوان پر از آب ولرم بریزید(میتوانید عسل هم اضافه کنید) و بنوشید.

چند روش خانگی درمان کبد چرب

کبد چرب یکی از عارضه های شایع است که درمان دارویی ندارد، اما با برخی درمان های خانگی می توان آن را برطرف کرد. کبد بزرگترین عضو بدن انسان و عملکرد اساسی آن هضم غذا، ذخیره انرژی، تنظیم قند خون و میزان کلسترول، پایش سموم بدن و مبارزه با بیماری و عفونت هاست. بیماری کبد چرب به معنی انباشت چربی در سلول های کبد بوده البته طبیعی است که چربی در کبد داشته باشید، اما وقتی که چربی بیش از 5 تا 10 درصد در کبد وجود داشته باشد، در این صورت فرد به بیماری کبد چرب مبتلاست. کبد چرب در نتیجه مصرف مواد غذایی غنی از چربی و تجمع آن در این عضو به وجود می آورد و می تواند به سلامت افراد آسیب وارد کند. 2 نوع بیماری کبدی چرب وجود دارد: الکل و غیر الکل. عامل اصلی کبد چرب ناشی از الکل، مصرف الکل بیش از حد است و درصورت مصرف الکل سلول های کبد می میرند.

درمان کبد چرب | سرکه سیب

علل و علائم کبد چرب

کبد چرب غیر الکلی به دلایل غیر مرتبط با الکل ایجاد می شود و افزیش وزن بیش از حد، مصرف دارو، دیابت، فشار خون بالا، اختلالات متابولیکی، کاهش وزن سریع، سطح بالای چربی در خون، سموم اضافی، عفونت های خاص مانند هپاتیت C یا اختلالات ژنتیکی از جمله علل کبد چرب محسوب می شوند. به طور کلی افراد مبتلا به بیماری کبد چرب علائم خاصی ندارند و در برخی افراد ممکن است علائمی چون درد شکمی، خستگی، از دست دادن اشتها و ناخوشی، زردی چشم و پوست، تورم در مچ پا، درد معده، احساس خواب آلودگی یا سردرگمی، استفراغ خونی و مدفوع خونی وجود داشته باشند و به همین دلیل تشخیص مناسب قبل از شروع درمان ضروری است. در حال حاضر درمان مؤثر دارویی برای بیماری کبد چرب در دسترس نیست.

درمان کبد چرب با سرکه سیب

یک مطالعه در سال 2014 قدرت بالقوه سرکه سیب سیب را در کاهش چربی ها مانند کلسترول و تری گلیسیرید در موش هایی که رژیم غذایی با کلسترول بالا تغذیه کرده بودند، مورد بررسی قرار داد و نتیجه گیری شد که سرکه سیب سبب محافظت از گلبول های قرمز، کلیه و کبد از اکسیداسیون و همچنین کاهش میزان چربی خون می شود؛ همچنین سطح آنتی اکسیدان بدن را افزایش می دهد. علاوه بر این، سرکه سیب عملکرد کبد سالم را تقویت می کند و التهاب کبدی را کاهش می دهد.

آیا درمان کبد چرب ممکن است؟ اگر كبد چرب در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل پیشگیری و درمان است. كاهش وزن، فعالیت فیزیكی و ورزش، استفاده از رژیم غذایی مناسب و دوری از غذاهای چرب و پركالری از روش هایی هستند كه در جلوگیری از پیشرفت این بیماری كمک می كنند. از آنجایی كه این بیماری در مراحل اولیه قابل درمان است، بنابراین داشتن الگوی غذایی سالم، ورزش و رسیدن به وزنی متعادل و به طور كلی تغییر شیوه زندگی پیشنهاد می شود. توجه داشته باشید اگر كبد چرب به سیروز تبدیل شود بافت كبد تخریب می شود. در این صورت كار درمان کبد چرب هم سخت تر خواهد شد. تا به امروز دارویی برای این بیماری خاموش کشف نشده و مهم ترین روش درمان این بیماری، برطرف کردن عوامل بروز آن است. افرادی که در اثر مصرف زیاد الکل مبتلا به کبد چرب شده اند، باید مصرف الکل خود را کاملا قطع کنند. افراد دارای اضافه وزن باید با تغییر در برنامه غذایی و رعایت رژیم غذایی اصولی توسط تیم حرفه ای و انجام ورزش هایی روزانه وزن خود را کاهش دهند. کاهش 10 درصدی وزن، مهمترین کلید رفع مشکل کبد چرب است. مبتلایان به دیابت یا چربی خون باید با کنترل قند و چربی به کمک پزشک متخصص در جهت درمان این بیماری قدم بردارند. همچنین مصرف روزانه یک گرم کپسول ماهی به این بیماری کمک خواهد کرد. یادتان باشد از مهمترین راه های درمان این بیماری تغییر در سبک زندگی یعنی تغییر در رژیم غذایی، فعالیت های جسمانی، پیاده روی و تحرک بدنی است.

سرکه سیب برای لاغری از دیدگه طب سنتی

بیماری کبد چرب به دلیل انباشته شدن چربی در سلول های کبد به وجود می آید. وجود چربی کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از 5 تا 10 درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می شود و باید به فکر درمان کبد چرب باشید. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب  ها، آسیب پذیرتر می کند. با این مطلب همراه باشید تا با 12 راه برای درمان خانگی کبد چرب آشنا شوید.

بیماری کبد چرب به دو نوعِ کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم می شود. علت اصلی بروز کبد چرب الکلی، مصرف بیش از اندازه ی الکل است درحالی که عواملی غیر از سوءمصرف الکل در ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دخالت دارند.

به غیر از مصرف بیش از حد الکل، عواملی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع 2، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوء تغذیه می توانند در بروز کبد چرب مؤثر باشند.

معمولا بیماری کبد چرب در ابتدا علائم خاصی ندارد. هرچند ممکن است علائمی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، کاهش اشتها و … در برخی افراد ظاهر شود. از این رو تشخیص درست و به موقعِ بیماری کبد چرب، پیش از شروع روند درمان کبد چرب ضروری است.

تاکنون راه های درمان چربی کبد به صورت قطعی شناسایی نشده است و کبد چرب درمان قطعی ندارد. ولی عوارض منفی این بیماری می تواند با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و درمان های خانگی تا حد زیادی کاهش یابد.

12 درمان کبد چرب به روش خانگی

1. سرکه  سیب

سرکه  سیب اولین پیشنهاد ما برای درمان خانگی کبد چرب است که دلیل آن خواص سرکه سیب برای کبد چرب است. این ماده ی غذایی به کاهش تجمع چربی کبد کمک می کند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکه ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می کند.

خواص سرکه سیب برای کبد چرب

یک قاشق غذاخوری سرکه ی سیب خام و تصفیه نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید.

2. لیموترش

لیموترش ویتامین سی بالایی دارد. این ویتامین با خاصیت آنتی اکسیدانی خود به کبد کمک می کند تا با تولید آنزیمی به نام گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سم زدایی اش به عنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته می شود و به بهبود کبد چرب کمک می کند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین نام دارد و در کاهش التهابات کبدی مؤثر است.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از لیموترش

آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و به مدت چند هفته تکرار کنید. همچنین می توانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازه های منظمی میل کنید.

3. گیاه قاصدک

گیاه قاصدک گزینه ی مناسبی برای درمان کبد چرب است. این گیاه به تجزیه ی چربی جمع شده در کبد کمک می کند و عملکرد کبد را بهبود می بخشد و داروی گیاهی برای کبد چرب است. براساس تحقیقاتی که نتایج آن در سال 2013 به چاپ رسیده است، عصاره ی برگ قاصدک می تواند در پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با کبد چرب غیرالکلی مؤثر باشد.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از گیاه قاصدک

یک قاشق چای خوری ریشه ی خشک شده ی قاصدک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. به مدت 5 تا 10 دقیقه درپوشی روی آن بگذارید. می توانید کمی عسل به آن بیفزایید تا از خواص عسل نیز بهره مند شوید و نوشیدنی تان را خوشمزه تر کنید. روزانه سه فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. این کار را به مدت چند هفته ادامه بدهید. همچنین می توانید از برگ قاصدک در سالادها و غذاها استفاده کنید.

اگر در دوران بارداری به سر می برید یا به بیماری دیابت مبتلا هستید، از مصرف این گیاه خودداری کنید.

4. چای سبز

براساس نتایج پژوهشی که در سال 2013 در مجله ی بین المللی پزشکی مولکولی به چاپ رسید، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کاتچین به بهبود عملکرد کبد کمک می کند و موجب کاهش چربی کبد بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می شود. علاوه بر اینها چای سبز جزو بهترین خوراکی های چربی سوز است و به کاهش وزن کمک کند.

برای محافظت از کبدتان و اسیر نشدن در دام کبد چرب، روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز میل کنید.

5. زردچوبه

زردچوبه با دارا بودن آنتی اکسیدان های ارزشمند، می تواند درمان خانگی مؤثری برای بیماری کبد چرب باشد. براساس مطالعه ای که در سال 2008 در مجله ی داروهای چین منتشر شد، زردچوبه می تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. با این حال هنوز به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

درمان کبد چرب با زردچوبه به دلیل خاصیت آن در بالا بردن قدرت بدن برای هضم چربی است، بنابراین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کند. علاوه بر این، زردچوبه به سم زدایی از کبد نیز کمک می کند.

درمان کبد چرب با زردچوبه

یک چهارم قاشق چای خوری پودر زردچوبه را در 2 لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را به مدت چند هفته مصرف کنید.

  • می توانید نصف قاشق چای خوری پودر زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم حل و روزی یک بار میل کنید.
  • اگر کپسول یا مکمل های زردچوبه را پیدا کردید، می توانید آنها را نیز با نظر پزشک تان مصرف کنید.

6. شیرین بیان

می توانید از شیرین بیان برای درمان بیماری های کبد، خصوصا کبد چرب غیرالکلی استفاده کنید. براساس تحقیقات صورت گرفته، عصاره  ی ریشه ی شیرین بیان در کاهش فعالیت آنزیم های ترانس آمیناز (شامل آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیرالکلی مؤثر است. همچنین شیرین بیان از آثار منفی فلزات سنگین و سموم بر کبد جلوگیری می کند.

شیرین بیان از راه های درمان کبد چرب

  • نصف قاشق چای خوری ریشه ی شیرین بیان را به یک فنجان آب داغ بیفزایید. روی آن درپوشی بگذارید و اجازه بدهید به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دوبار در روز میل کنید.
  • می توانید یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با دو قاشق چای خوری عسل ترکیب و روزی یک بار آن را میل کنید. این کار را به مدت چند هفته تکرار کنید.
  • قبل از مصرف مکمل های شیرین بیان، بهتر است با پزشک تان مشورت کنید چون ممکن است بعضی از این مکمل ها با داروهای فشار خون، دیابت و داروهای کورتیکواستروئید تداخل دارویی داشته باشند.

7. پاپایا

براساس آیورودا (علمی باستانی در هندوستان که در آن از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می شود) میوه و دانه  ی پاپایا یکی از راه های درمان کبد چرب است. همچنین پاپایا در چربی سوزی نیز مؤثر است. چربی موجود در غذا نقش مهمی در بروز بیماری کبد چرب دارد.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از پاپایا

5 یا 6 دانه  ی خشک پاپایا را آسیاب کنید. پودر حاصل را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه ترکیب و دوبار در روز میل کنید. این کار را به مدت یک ماه ادامه بدهید.

  • روزی یک برش از پاپایای رسیده را به همراه عسل میل کنید.
  • پاپایای خام را در سوپ و سالادتان بریزید و مصرف کنید.

8. سبزیجات خام

براساس مطالعه ای که در «European Journal of Medicinal Chemistry» به چاپ رسید، ترکیبات طبیعی موجود در سبزیجات، میوه ها و گیاهان برای درمان کبد چرب مفیدند و داروی گیاهی برای کبد چرب هستند. بنابراین افزودن این مواد به رژیم غذایی بسیار ضروری است.

یک راه مناسب برای بهره مندی از خواص سبزیجات، گرفتن آب آنهاست. با این کار می توانید تا حد زیادی آسیب های واردشده به کبد را جبران کنید. مصرف آبِ سبزیجات، هضم و جذب آنها را آسان تر می کند. سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم، کاهو، گل کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، چغندر و کرفس در سم زدایی کبد مؤثرند.

9. ریشه ی زنجبیل

خوراکی هایی که فیبر بالایی دارند، به سلامتی دستگاه گوارش، جلوگیری از بیماری های گوارشی و تسریع سم زدایی از بدن کمک می کنند. به عنوان مثال ریشه ی زنجبیل برای دستگاه گوارش مفید است. با جوشاندن برش های زنجبیل در چای سبز یا آب، می توانید چای زنجبیل درست کنید. همچنین می توانید زنجبیل را به غذاهایی مانند سوپ بیفزایید و از خواص آن بهره مند شوید.

10. سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین به خاطر داشتنِ پتاسیم بالا، برای تصفیه ی کبد مفید است. یک سیب زمینی شیرین نزدیک به 700 میلی گرم پتاسیم و مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین D و ویتامین B6 دارد. علاوه بر آن منیزیم و آهن نیز در سیب زمینی شیرین به وفور یافت می شود. سیب زمینی شیرین طعم دل پذیری دارد و قند موجود در آن به آهستگی وارد جریان خون می شود. بنابراین باعث جهش ناگهانی قند خون نمی شود. غذاهای خوشمزه ی زیادی را می توان به کمک سیب زمینی شیرین درست کرد.

11. موز برای کبد چرب

وجود 470 میلی گرم پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوه ای مفید برای تصفیه ی کبد تبدیل کرده است. مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک می کند و فلزات سنگین و سموم را از بدن می زداید و موجب می شود موز برای کبد چرب مفید باشد.

12. خار مریم

خار مریم (ماری تیغال) با خاصیت سم زدایی بالای خود به بازسازی سلول ها و حفظ سلامت کبد کمک می کند به همین دلیل به عنوان درمان چربی کبد شناخته می شود. براساس مطالعه ای که در مجله ی علوم و بیماری های گوارشی به چاپ رسید، خار مریم می تواند میزان مرگ ومیر افرادی را که از نارسایی کبد رنج می برند، کاهش بدهد. خار مریم می تواند تأثیرات منفی مصرف الکل، آفات موجود در غذاها، فلزات سنگین در آبِ آشامیدنی، آلودگی هوا و حتی سموم را خنثی کند.

براساس نتایج مطالعاتی که در سال 2010 به چاپ رسید، خار مریم می تواند در درمان کبد چرب الکلی، هپاتیت ویروسی حاد و مزمن و بیماری های مزمن کبدی ناشی از سموم مؤثر باشد.

مجموعه صوتی علائم، پیشگیری و درمان بیماری ها

غذاهایی که مانع درمان کبد چرب می شوند

1. الکل

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، به هیچ وجه الکل مصرف نکنید. کبد چرب نمی تواند با سرعت کافی الکل را تجزیه کند. براساس تحقیقات صورت گرفته، علت بروز کبد چرب در افراد الکلی تنها به خاطر سوء مصرف الکل نیست، الکل موجب بروز التهاب و ایجاد سم در بدن می شود. حتی اگر به کبد چرب غیرالکلی هم مبتلا هستید، بهترین کار این است که از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید.

2. غذاهای سرشار از کربوهیدرات

از مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و ذرت تا حد امکان خودداری کنید. تا جایی که می توانید مصرف نان هایی را که از آرد سفید تهیه شده اند، کاهش بدهید. مصرف زیاد کربوهیدرات های تصفیه شده (مانند آردهای سفید که فیبر و مواد مغذی آنها جدا شده است) باعث افزایش سطح انسولین خون می شود. حساسیت به انسولین خود یک عامل کلیدی در بروز کبد چرب است.

از مصرف محصولات تهیه شده از غلات کاملی که بر روی برچسب شان عبارت «غنی شده» نوشته شده است، خودداری کنید. اگر گاهی هوس خوردن نان به سرتان زد، نان تازه بخرید. اگر قصد مصرف برنج هم داشتید، برنج قهوه ای گزینه ی بهتری نسبت به برنج سفید است.

3. نوشیدنی های پُر از شکر

نوشابه های گازدار، نوشابه های انرژی زا و بسیاری از آبمیوه ها سرشار از شکر و شیرین کننده های مصنوعی اند. این شکر وارد شده به بدن می تواند منجر به بروز کبد چرب شود. بدن تان نمی تواند شکر موجود در یک قوطی نوشابه (که محتوی 10 قاشق چای خوری شکر است) را تجزیه کند و این امر بر روی کبدتان تأثیر منفی می گذارد.

براساس تحقیقات دانشگاه پزشکی آتلانتا شکر (به خصوص فروکتوز) می تواند باعث بروز و پیشرفت کبد چرب غیرالکلی شود. بین شکر و افزایش چاقی، چربی خون و مقاومت به انسولین رابطه ی مستقیمی وجود دارد.

4. غذاهای فرآوری شده

روغن های هیدروژنه، شکر تصفیه شده، غذاهای حاضری و سوسیس و کالباس برای بدن تان سمی هستند. نیترات و نیتریت که در بسیاری از این غذاها از جمله سوسیس و کالباس یافت می شوند، ارتباط مستقیمی با بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان  دارند. شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای فرآوری شده یافت می شود، از مهم ترین عوامل بروز کبد چرب است و برای بهبود این بیماری، باید مصرف این گونه غذاها را متوقف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید