از کجا بفهمیم کامپیوتر ویروس دارد
خبرگزاری فارس؛ آلوده شدن سیستم کامپیوتر به ویروس میتواند مشکلات جدی را به وجود بیاورد؛ مثلاً موجب کند شدن سیستم و یا در مواقعی موجب حذف اطلاعات مهم میشود.
در اینجا یاد میگیرید که چطور میشود جلوی آلوده شدن سیستم به ویروس را گرفت.
ویروسها میتوانند نشانههای مختلفی داشته باشند، البته گاهی، بی سروصدا مشغول ضبط و ثبت اطلاعات شما هستند که نشانههای آنها با توجه به نوع عملکردشان متفاوت هست، با این حال در بیشتر مواقع نشانه مشخصی ندارند.
مثلاً کندی سیستم یا بعضی مشکلات سختافزاری و نرمافزاری ممکن هست به دلیل وجود ویروس باشد.
یکی از راههای آلوده شدن سیستم به ویروس، نصب و اجرای برنامههای آلوده است؛ اما چطور برنامههای آلوده را تشخیص دهیم؟
از طریق Task Manager میتوانید به ویروسی بودن برنامهها پی ببرید. برای باز شدن Task Manger، کلیدهای Ctrl + Shift + Esc را همزمان بزنید. در پنجره باز شده لیست برنامههای در حال اجرا را میبینید.
بخشی از این برنامهها، مخصوص ویندوز و بقیه هم برنامههای نصب شده توسط خود شما هستند. معمولاً برنامههای مخرب و آلوده، بخش زیادی از سی پی یو، حافظه یا دیسک سیستم را مشغول میکنند.
پس اگر در لیست به یک مورد اینطوری برخورد کردید روی آن کلیک راست و گزینه Search Online را بزنید تا اطلاعات بیشتری از آن ببینید. اگر اطلاعات مربوط به بدافزار ظاهر بشود، یعنی سیستم آلوده به بدافزار یا شبه بدافزار شده است.
اگر به جای تهیه برنامهها از مارکت های رسمی، از نسخههای کرک شده و قفل شکسته آنها استفاده کنید، قطعاً سیستم شما خیلی بیشتر در معرض آلوده شدن، به ویروس و بدافزار هست.
باید یک آنتیویروس قوی روی سیستم داشته باشید که مدام آن را اسکن و اگر موارد مشکوکی هست بهراحتی آن را پیدا کند و از بین ببرد.
برای ویندوز 10 یکی از بهترین گزینهها Windows Defender، آنتیویروس داخلی آن میباشد که میتواند سیستم شما را اسکن و ویروسها و بدافزارها را پیدا کند.
پس اگر احساس کردید که ممکن است ویندوزتان آلوده شده، از مسیر Settings به بخش Update & Security و قسمت Windows Security بروید و روی Open Windows Sceurity بزنید.
حالا روی گزینه Virus & threat Protection کلیک کنید و بعد روی گزینه Quick Scan را انتخاب کنید تا عملیات جستجو شروع شود.
بعد از پایان اسکن، لیست ویروسها نمایش داده میشود و میتوانید آنها را حذف کنید.
به یاد داشته باشید نصب آنتیویروس روی سیستم بهتنهایی کافی نیست و باید برای حفظ امنیت سیستمتان از سایر ابزارهای امنیتی هم استفاده کنید.
******
علیاصغر زارعی
******
انتهای پیام/
برای مطرح کردن سوالات خود در مورد تشخیص ویروسی شدن کامپیوتر می توانید
برای همه ی شما اتفاق افتاده است که سیستمی که از آن استفاده می کنید دچار اختلال شود ، اولین چیزی که به ذهن شما ممکن است برسد ویروسی شدن کامپیوتر است . اما روش های تشخیص ویروسی بودن کامپیوتر چیست ؟ در مقاله های قبل در خصوص حذف ویروس شورت کات صحبت کردیم و آنتی ویروس اندروید را به شما دوستان عزیز معرفی کردیم . در مقاله امروز گروه مشاوره هیواتک قصد داریم راه تشخیص ویروسی شدن سیستم را برای شما دوستان عزیز شرح دهیم .
چگونه بفهمیم کامپیوتر ویروس دارد ؟
روش های زیادی برای تشخیص ویروسی شدن کامپیوتر وجود دارد ما می خواهیم برای شما نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر را شرح دهیم . برای شناسایی ویروس در کامپیوتر حالت های زیر را در کامپیوتر یا سیستم خود بررسی کنید :
کم شدن سرعت سیستم
ممکن است کند شدن سرعت سیستم شما به دلیل ویروسی شدن کامپیوترتان باشد . در صورتی که سخت افزار های سیستم شما سالم است اما سیستم شما کند است ، این امکان وجود دارد که سیستم شما ویروسی شده باشد .
ناپدید شدن ناگهانی فایل ها
یکی دیگر از نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر شما مخفی شدن فایل های سیستم شما است . ممکن است از طریق بدافزار پسوند های فایل های شما تغییر کنند و یا فایل های شما مخفی شوند . اگر چنین حالتی را در کامپیوتر خود مشاهده کردید ممکن است سیستم شما ویروسی شده باشد . یکی دیگر از دلایل مخفی شدن فایل ها در سیستم باج افزار ها هستند . باج افزار ها نرم افزار هایی هستند که فایل های شما را رمز گذاری کرده آن ها را مخفی می کنند و بعد از گذشت مدتی برای نشان دادن فایل های خودتان از شما مقداری پول می خواهند که شما باید هوشیار بوده و اصلا پولی را پرداخت نکنید . زیرا سیستم شما ویروسی شده است .
اختلال در عملکرد مرورگرها
در صورتی که در مرورگر خود پنجره های پاپ آپ زیادی دریافت می کنید و این پاپ آپ ها را حتی زمانی هایی که مرورگر شما باز نیست هم دریافت می کنید ، این احتمال وجود دارد که کامپیوتر شما ویروسی شده باشد . همچنین اگر علاوه بر ابزارهایی که در مرورگر شما وجود داشت ابزار های دیگری به صورت ناگهانی به مرورگر شما اضافه شده است این مسئله نیز می تواند دلیل بر ویروسی بودن کامپیوتر شما باشد . از دیگر دلایل ویروسی شدن کامپیوتر این است که موتور جستجو شما به صورت ناگهانی تغییر کند و یا این که نتایج جستجو در گوگل به صورت غیر عادی نمایش داده شود .
غیر فعال شدن آنتی ویروس
بسیاری از ویروس ها و بد افزار ها قادرند با ورود به سیستم آنتی ویروس شما را از کار بیاندازند ، و یا این که آپدیت شدن آنتی ویروس شما را دچار اختلال کنند . در صورتی که خود شما آنتی ویروس خود را غیر فعال نکرده اید و با غیر فعال شدن آنتی ویروس به صورت خودکار مواجه شده اید این احتمال وجود دارد که سیستم شما ویروسی شده باشد .
ارسال اسپم از طریق ایمیل برای دوستان شما
اگر برای دوستان شما از طریق حساب کاربری شما پیام های تبلیغاتی و … بدون اطلاع شما ارسال می شد مطمئن شوید که سیستم شما ویروسی شده است و به حساب کاربری شما دسترسی پیدا کرده اند .
اختلال در اتصال به اینترنت
گاهی سرعت اینترنت شما کم است و ممکن است نتوانید به اینترنت متصل شوید ، اما در صورتی که اینترنت شما سرعت مناسبی دارد اما باز هم اختلال در اتصال به اینترنت دارید ممکن است سیستم شما ویروسی شده باشد . بعضی از نرم افزار های مخرب با ورود به کامپیوتر تغییراتی در تنظیمات اینترنت شما ایجاد می کنند به طوری که به شما اجازه دسترسی به اینترنت را نمی دهند .
مشاهده برنامه های ناشناخته
ممکن است در سیستم خود برنامه هایی را ببینید که برایتان عجیب باشد زیرا شما آن ها را نصب نکرده اید ! در صورت مشاهده برنامه هایی که به هیچ عنوان با دیگر برنامه های نصب شده روی سیستم شما مرتبط نیستند ، احتمال دارد که کامپیوتر شما ویروسی شده باشد .
دسترسی نداشتن به ابزار های ویندوز
ممکن است اختلالی در سیستم شما رخ دهد ، در این وضعیت از ابزار های ویندوز کمک می گیرید اما اگر دسترسی شما به آن ها قطع شده باشد احتمال ویروسی شدن سیستم شما بسیار بالاست .
پر شدن هارد درایور سیستم
ممکن است هارد سیستم شما به طور نامشخصی و بدون اضافه کردن اطلاعات جدید و زیاد ، پر شود ، این حالت نشان دهنده این است که حجم فایل های شما افزایش پیدا کرده است که این حالت از نشانه های ویروسی شدن کامپیوتر است .
برای مطرح کردن سوالات خود در مورد تشخیص ویروسی شدن کامپیوتر می توانید
“;
myFunction();
}
else
{ alert(“اطلاعات را به درستی تکمیل نمایید”);
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=xmlhttp.responseText;
document.getElementById(“txtHint”).innerHTML=”;
document.getElementById(‘payam’).innerHTML=”
}
}
}
xmlhttp.open(“GET”,”https://www.heyvatech.com/inc_newtheme/comments.php?q=”+str+ “&name2=” +str2+ “&text2=” +str3+ “&idcc=” +str4+ “&hiddenrid=” +str5+ “&t1=” +str6,true);
xmlhttp.send();
}