پزشکی و سلامت

در مورد کبد چرب چه باید کرد

متأسفانه امروزه بیماری‌های کبدی رواج روزافزونی یافته‌اند. عملکرد ضعیف کبد توانایی بدن در هضم مناسب غذا، جذب مواد مغذی، شکستن چربی‌ها و دفع  مواد سمی را کاهش می‌دهد. عارضه‌های گوناگونی موجب آسیب دیدن کبد می‌شوند، بیماری کبد چرب یکی از عارضه‌های کبد است که درصد شیوع بالایی در سراسر جهان دارد.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب را نمی‌توان به تنهایی به عنوان یک بیماری تعریف کرد، بلکه عموماً آغازکننده بیماری‌ها قلمداد می‌شود. اما حتی هنگامی که این بیماری در معاینه‌های بالینی تشخیص داده می‌شود، از این عبارت کلی برای تعریف آن استفاده می‌شود که “بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که چربی اضافی در سلول‌های کبد انباشته شود.” تجمع بیش از حد چربی در سلول‌های کبد و پر شدن فضاهای میان بافتی، این اندام را بزرگ‌تر و سنگین‌تر از حالت طبیعی می‌سازد.

در پاسخ به این سوال که کبد چگونه چرب می شود؟ باید گفت بروز بیماری کبد چرب را به چند روش می‌توان توضیح داد، مقبول‌ترین توضیح این است که عملکرد کبد تا اندازه‌ای دچار نقص می‌شود که دیگر نمی‌تواند چربی‌ها را به خوبی بشکند و خارج کند. توضیح دیگر این است که بگوییم استخراج چربی روده‌، یعنی محل تجزیه و جذب غذای مصرفی، افزایش می‌یابد.

کبد نیز چربی‌های موجود در وعده غذایی را که توسط بدن جذب می‌شود تجزیه می‌کند. بنابراین اگر فردی به طور مستمر در مصرف چربی زیاده‌روی کند، میزان چربی بالایی به کبد می‌رسد. کبد نمی‌تواند فرایند متابولیسم را بر روی این مقدار زیاد چربی که در هر وعده رژیم غذایی وارد بدن می‌شود انجام دهد، و در نهایت چربی مازاد به صورت تری‌گلیسیریدها انباشته می‌شود. این تجمع تدریجی چربی به التهاب کبد و آسیب دیدن سلول‌های آن می‌انجامد که در نهایت به آن بیماری کبد چرب گفته می شود.

علایم

علایم بیماری کبد چرب بروز نمی کنند و بیماری با هیچ علامتی، به ویژه در ابتدای بیماری، همراه نیست. در صورت پیشرفت بیماری، معمولاً پس از سپری شدن چند سال یا حتی چند دهه، مشکلات مبهمی نظیر موارد زیر تجربه می‌شوند:

  • خستگی مزمن
  • کاهش وزن یا کم‌اشتهایی
  • ضعف
  • حالت تهوع
  • گیجی، ضعف قوه تشخیص یا مشکل در تمرکز کردن

بیمار علاوه بر موارد فوق گاهی با علایم زیر نیز مواجه می‌شود:

  • درد مرکز یا قسمت راست بالای شکم
  • کبد بزرگ شده
  • تیره شدن رنگ پوست یا لک صورت، جوش صورت که معممولاً روی گردن یا زیربغل رخ می‌دهد.
  • سفید شدن زبان
  • بوی بد دهان
  • کهیر و حساسیت‌های پوستی
  • خارش پوست
  • تعرق بیش از اندازه
  • بوی نامطبوع و زننده بدن
  • حلقه‌های تیره زیر چشم
  • زرد شدن چشم
  • قرمزی، تورم و خارش چشم (حساسیت چشم)
  • آکنه دوران بزرگسالی (آکنه روزاسه) ـ (جوش‌های قرمز اطراف بینی، گونه‌ها و چانه)
  • ظاهر شدن خال‌ها و نقطه‌های مایل به قهوه‌ای روی پوست مانند لک صورت (خال‌های کبدی)
  • قرمز شدن کف پا و دست که گاهی با خارش و التهاب نیز همراه است.
  • سرخ شدن صورت یا افزایش تعداد رگ‌های خونی صورت (مویرگ‌ها/ رگ‌ها)
  • سردرد، سرگیجه و در مواردی تنگی نفس

علت و علل

مدرن شدن سریع کشورهای آسیایی افزایش میزان چاقی و مشکلات ناشی از آن را برای مردم این نواحی به ارمغان آورده است. بیماری کبد چرب در دست‌کم 25% جمعیت کشورهایی تشخیص داده می‌شود که چاقی در آن رواج گسترده‌ دارد. از دیگر علل و علت کبد چرب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چاقی احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد، و بیمار دیابتی بیش از دیگران مستعد ابتلا به کبد چرب است. البته این بیماری خود به خود در بیمار دیابتی بروز نمی‌یابد، بلکه دیابت مقاوم به انسولین به علاوه وجود چربی اضافی در بدن در نهایت باعث بروز این بیماری می‌شود.
  • در مورد رابطه هپاتیت با کبد چرب باید گفت یکی از عامل‌های مؤثر در ابتلا به این بیماری، هپاتیت C است که التهاب کبد را به دنبال دارد، لازم به ذکر است که هپاتیت با کبد چرب تقاوت دارد.
  • کبد چرب معمولاً پی‌آمد مصرف مشروبات الکلی سنگین است؛ هر چند این عارضه تنها مشروب ‌خواران را هدف قرار نمی‌دهد و در میان افراد غیر الکلی نیز رواج دارد که علت آن عموماً مصرف طولانی مدت داروهای تجویزی، رژیم غذایی نامناسب، سوء تغذیه، بیماری‌های خاص ناشی از سبک زندگی فردی مانند دیابت، چاقی یا سطح کلسترول بالا است.
  • یکی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین عوامل ابتلا به این بیماری الکل و پس از آن چاقی است. چربی مازاد در ناحیه‌ی شکم بیش از افزایش وزن کلی بدن به بیماری کبد چرب ارتباط می‌یابد. اکثر افراد چاق از ضرورت کاهش وزن آگاه هستند، حال آن که تعداد انگشت‌شماری از آنان واقعاً قدمی در این راه برمی‌دارند. شاخص توده بدنی کمتر از 25 به عنوان محدوده سلامت اکثر افراد قلمداد می‌شود، البته این میزان با توجه به قد و جنسیت فرد تغییر می‌کند.
  • بارداری و حاملگی نیز به دلیل به هم خوردن تعادل هورمون‌ها در طی این دوره و همچنین افزایش وزن یکی از علل بیماری کبد چرب به شمار می‌رود. اما پس از زایمان، کبد به خودی خود و بدون هیچ گونه درمان خاصی شروع به بهبود یافتن می‌کند و به ندرت لازم است تا برای بیماری کبدی ناشی از حاملگی برنامه درمانی خاصی در نظر گرفته شود.

انواع

دو نوع کبد چرب عبارتست از الکلی و غیر الکلی. اگر چه فرایند بروز هر دو نوع یکسان است. جهت تعیین شدت یا گرید کبد چرب برای آن یک نظام درجه‌بندی در نظر گرفته شده است. تشخیص درجه بیماری برای ارائه برنامه درمانی مناسب و بهبود سریع بیمار اهمیت دارد.

  • درجه یا گرید 1 (نوع 1): گونه ساده‌ای که عملکرد کبد را مختل نمی‌سازد، اما همچنان نیازمند مدیریت است.
  • درجه یا گرید 2 (نوع 2): عارضه‌ای متوسط که به منظور جلوگیری از پیشرفت بیماری باید تحت درمان قرار گیرد.
  • درجه یا گرید 3 (نوع 3): حالت شدید بیماری که معمولاً با بروز علائم کبد چرب توأم است.

در کودکان

بیماری کبد چرب کودکان رایج‌ترین بیماری‌ کبدی در بچه ها است. تقریباً 10% کودکان عمدتاً به دلیل چاقی بیش از حد به بیماری کبد چرب غیرالکلی دچار می‌شوند. تخمین زده می‌شود که از هر ده کودک یک نفر اضافه وزن دارد. برآوردی که ظرف یک دهه گذشته حدوداً سه برابر شده است. بیماری کبد چرب در میان تقریباً 3% از کودکان و 22 تا 53 درصد از کودکان چاق رواج دارد. بروز این عارضه در کودکان از سن چهارسالگی شروع می‌شود و احتمال ابتلا به آن با بالا رفتن سن فزونی می‌یابد، بنابراین در میان نوجوانان درصد شیوع بالاتری دارد. به علاوه دختران بیش از پسران به این بیماری دچار می‌شوند.

در بارداری

چربی به ندرت در کبد مادران طی دوران بارداری انباشته و باعث بروز کبد چرب حاد بارداری می شود و  خیلی به ندرت زندگی مادر و جنین را در معرض خطری جدی قرار می‌دهد و به از کار افتادگی کبد، کلیه، عفونت شدید یا خونریزی می‌انجامد. دلیل این امر کاملاً مشخص نیست، اما احتمالاً هورمون‌ها بدون تأثیر نیستند.

پس از تأیید تشخیص کبد چرب حاد حاملگی، پزشکان سعی می‌کنند تا هر چه سریع‌تر نوزاد را از رحم مادر خارج کنند. پس از آن هر چند مادر به مدت چند روز تحت مراقبت‌های ویژه قرار می‌گیرد، اما عملکرد کبد غالباً ظرف چند هفته به حالت طبیعی برمی‌گردد.

تشخیص

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، انباشت چربی‌های مازاد در سلول‌های کبد موجب التهاب درونی و آسیب دیدن سلول‌ها می‌شود. آنزیم‌های کبدی موجود در این اندام عملکردهای معینی را بر عهده دارند و زمان بروز آسیب در جریان خون آزاد می‌شوند. در آزمایش‌های معمول خون افزایش آنزیم‌های کبدی مشخص می‌شود و در نتیجه احتمال داده می‌شود که فرد به بیماری کبد چرب مبتلا شده است.

سپس با انجام آزمایش‌های تصویر برداری عارضه کبد چرب تشخیص داده می‌شود که در صورت ابتلا به آن، کبد در سونوگرافی روشن دیده می‌شود یا اکوژنیسیته‌اش افزایش می‌یابد و در سی. تی. اسکن تراکم آن کمتر به نظر می‌آید. با این حال در این روش‌های تشخیصی شدت و نوع بیماری مشخص نمی‌شود و با ارزیابی نتایج آنها نمی‌توان پی برد که آیا عارضه موضعی است یا انتشار آن در تمام این اندام شروع شده است. نمونه ‌برداری از کبد بهترین گزینه برای انجام تشخیص کبد چرب است. نمونه‌برداری به صورت یک عمل بسته و با حداقل تهاجم تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، سوزن ظریفی برای بیرون کشیدن نمونه از محتویات و بافت‌های کبد وارد بدن می‌شود و سپس نمونه به دست آمده به دقت با استفاده از میکروسکوپ برای تعیین وجود چربی داخل آن بررسی می‌شود.

درمان

بیمار و پزشک به کمک یکدیگر برنامه‌ای را برای تغییر سبک زندگی تدوین می‌کنند. تغذیه و رژیم غذایی مناسب کبد چرب، افزایش فعالیت جسمی و ورزش کردن و مصرف داروی کبد چرب در صورت لزوم برای کنترل میزان کلسترول و قند خون عامل‌های خطری را به حداقل می‌رساند که تصفیه چربی سلول‌های کبد را به دنبال دارد.

  • کاهش وزن: باید به شیوه‌ای مناسب و سالم انجام شود، حذف وعده‌های غذایی و گرسنه ماندن برای مدتی طولانی صرفاً مشکل کبد را تشدید می‌کند. اما با پیگیری برنامه ورزشی منظم و سالم می‌توان به تدریج به وزن مطلوب رسید.
  • انتخاب مواد غذایی مناسب: بیماران مبتلا به کبد چرب باید رژیم غذایی خود را محدود کنند. غذاهای پرچرب شامل فراورده‌های لبنی پرچرب و گوشت قرمز باید کاملاً از برنامه غذایی حذف شود. از مصرف هر گونه محصولات غذایی فرآوری شده و غلات خودداری شود. توصیه می‌شود رژیم غذایی با مواد قندی و نمک پایین رعایت شود و میوه‌ها و سبزیجات خام بیشتری در وعده‌های غذایی روزانه گنجانده شود تا آب بدن کم نشود.
  • قطع مصرف داروهای مشکل‌ساز: مصرف داروهایی که تأثیر نامطلوب و منفی بر کبد چرب دارند باید متوقف شود و داروهایی کم‌خطرتر جایگزین آنها گردد.
  • ورزش کردن: کاهش چربی شکم به کمک ورزش کردن برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است. دنبال کردن برنامه ورزشی روزانه وزن بدن را در حد مطلوب نگه می‌دارد و مانع بروز بسیاری از عارضه‌ها می‌شود.

بااین وجود، بعضی از اختلال‌های مرتبط با کبد چرب مانند کلسترول بالا، افزایش قند خون و چاقی را تنها می‌توان با مداخله‌های دارویی به صورتی کارآمد درمان کرد. اگر این اختلال‌ها تحت کنترل درنیایند، هر گونه تلاش در جهت درمان بیماری کبد چرب تلاشی بیهوده و محکوم به شکست است. بنابراین داروهایی مانند متفورمین برای درمان دیابت مقاوم به انسولین، داروهای استاتین برای مدیریت کلسترول بالا و داروهای رفع معضل چاقی تجویز می‌شوند.

رژیم غذایی

diet-comp

یکی از عوامل مهم در درمان بیماری کبد چرب پرهیز از غذاهای مضر می باشد. در ادامه بعضی از رژیم های غذایی مؤثر در درمان کبد چرب شرح داده می‌شوند:

  • پرهیز از کربوهیدرات‌های بد مانند شکر و آرد تصفیه شده، نان سفید، انواع شیرینی، سودا و دیگر غذاهای تصفیه یا فرآوری شده. این مواد به تری‌گلیسرید، نوعی از چربی که درون کبد انباشته می‌شود، تبدیل می‌شوند.
  • مصرف کربوهیدرات‌های سالم مانند محصولات فرآوری نشده و سبوس‌دار، سبزیجات (مانند فلفل و…)، میوه‌ها (مانند گوجه فرنگی، توت فرنگی، انار، لیمو ترش و…) و حبوبات.
  • پرهیز از چربی بد. چربی‌های بد چربی‌های اشباع شده و ترانس هستند. مصرف گوشت‌های پرچرب مانند گوشت گاو، بره، خوک و مرغ با پوست، لبنیات پرچرب، کره، پنیر، بستنی خامه و… مضر است. میزان چربی‌های ترانس را می‌توان به راحتی با خوددرای از مصرف دونات‌ها، کیک‌ها، مافین‌ها، کلوچه‌ها و شیرینی‌های صنعتی، تنقلات بسته بندی شده مانند چیپس، مارگارین، غذاهای سرخ شده و آماده، آب نبات و… کاهش داد.
  • مصرف چربی‌های خوب یا چربی‌های اشباع نشده مونو(یگانه) و پلی (چندگانه) چربی‌های سالم به شمار می‌روند و یکی از موارد مورد توجه در درمان بیماری کبد چرب می باشد. برای آشپزی از روغن‌های سرد فشاری و اسیدهای پرب دارای امگا 3 استفاده کنید. رون زیتون، روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی و روغن کنجد از روغن‌های خوب به شمار می‌آیند. آووکادو، زیتون و خشکبار (بادام، بادام زمینی، فندق و…) بیشتری مصرف کنید. موارد اشاره شده در دسته‌ی چربی‌های اشباع نشده مونو قرار می‌گیرند، از چربی‌های اشباع نشده پلی می‌توان روغن دانه سویا، روغن ذرت، روغن گلرنگ، گردو، تخمه کدو و آفتابگردان، کنجد، بذر کتان، ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، آزاد، تون، اسقومری، ساردین، شیر سویا و توفو را برشمرد. به خاطر داشته باشید که اگرچه چربی‌های خوب سالم و خوب هستند، اما مانند هر چیز دیگری با زیاده‌روی در مصرف خاصیت بد پیدا می‌کنند.
  • شکر و نمک کمتری استفاده کنید، مصرف این دو ماده موجب تشدید بیماری کبد چرب می شود. برای شروع می‌توانید آب لیمو یا سرکه به غذا اضافه کنید تا غذا با نمک کمتر همچنان طعم دلخواه داشته باشد. از عسل ارگانیک و طبیعی به جای شکر تصفیه شده استفاده کنید.
  • هنگام پخت غذا، از افزودن ادویه‌هایی مانند زردچوبه و زیره سبز غافل نشوید چون تأثیر فوق‌العاده‌ای در درمان کبد چرب دارند.
  • ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان از بدن در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این تأثیر حفاظتی به ویژه برای کبد بسیار مفید است چون رادیکال‌های آزاد در طول فرایند سم‌زدایی طبیعی تولید می‌شوند.
  • کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند برنج سفید، نان سفید، ماکارونی و رشته و پاستا را باید از رژیم غذایی کاملاً حذف کرد.

چون غذاهای فراوری شده و آماده حاوی چربی‌های مضر بیشتری هستند، باید از مصرف‌شان اجتناب کرد. برشتوک‌های صبحانه نیز فراوری شده و بنابراین ممنوع هستند. همچنین چون محصولات صنعتی‌ای مانند کیک، کلوچه، بیسکویت، پفک و…برای آماده شدن و پخت نیاز به چربی بیشتری دارند، باید از برنامه غذایی بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب حذف شوند.

پیشگیری

با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم می‌توان وزن بدن را در حد مطلوب نگاه داشت و از یکی از عامل‌های اصلی بروز بیماری کبد چرب، یعنی چاقی، جلوگیری کرد. از یاد نبرید که ورزش و رژیم غذایی سالم دو مؤلفه‌ی مهم تمام برنامه‌های کاهش وزن محسوب می‌شوند. در پایان پیشنهادهایی جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب ارائه می‌شود:

  • انتخاب سبک زندگی سالم
  • پیگیری یک برنامه تدریجی و مستمر کاهش وزن در صورت لزوم
  • رعایت رژیم غذایی متعادل سرشار از فیبر و دارای چربی‌های اشباع شده کمتر
  • به حداقل رساندن مصرف شکر، کاهش مصرف غذاهای سرخ کردنی
  • گنجاندن ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا، باغبانی و نرمش‌های کششی در برنامه روزانه، حداقل چهار روز در هفته.
  • مصرف نکردن مشروبات الکلی

بیماری کبد چرب در چند دهه اخیر شیوع زیادی پیدا کرده است، یکی از دلایل عمده آن عدم مصرف مواد غذایی مناسب و اضافه وزن می باشد. علایم بیماری کبد چرب جز در موارد شدید بروز نمی یابد، و بیماری در مراحل اولیه هیچ علائمی ندارد. این بیماری در هر سنی حتی در کودکان نیز ممکن بروز پیدا کند. درمان این بیماری عمدتا با برطرف کردن علت و رژیم غذایی مناسب می باشد.


از مهم ترین و اصل ترین اجزای بدن هر انسانی مربوط به کبد است که بدون این عضو مهم افراد نمی توانند زندگی کنند. درمان کبد چرب از مهم ترین اقداماتی است که برای درمان این بیماری از طریق متخصصان می توان در اسرع وقت اقدام کرد و به وسیله بهترین روش درمان کبد چرب را انجام داد.

دلایل اصلی ایجاد کبد چرب

 در حالت عادی کبد چرب نیست یا اگر چربی داشته باشد در حد خیلی کمی است اما با ایجاد چربی در این قسمت از بدن مشکلاتی برای بیماران به وجود می آید.

کبد چرب از بیماری های خاصی است که افراد زیادی درگیر مشکلات مرتبط با آن می شوند و دلایل مختلفی برای این نوع بیماری وجود دارد. در خیلی موارد دلایلی که به کبد آسیب شدیدی را وارد می کند مربوط به استفاده از سردی های زیاد است، به طور مثال اگر بین غذا آب زیادی که یخ می باشد استفاده گردد به کبد آسیب جدی می زند و افراد در این مورد باید دقت لازم داشته باشند.

بیماری کبد چرب در هر موقعیتی مشخص نمی گردد بلکه در مواردی که ذرات چربی موجود در بدن بیش از حد شود و سلول های کبدی را به میزان زیادی درگیر کند این بیماری خاص به وجود می آید.

در حال حاضر دلیل اصلی و خاصی که می تواند بیماری کبد چرب را به وجود آورد مشخص نیست و در خیلی موارد دلیلی برای این بیماری نمی باشد اما تعیین شده است که بیماری خاصی چون کبد چرب می تواند به دلیل چاقی بیش از حد و اضافه وزن در افراد ایجاد گردد.

در مواردی که در این ناحیه از بدن بیش از حد کبد جمع گردد امکان دارد که بیماری کبد چرب به وجود آید.

در خیلی از افراد امکان دارد که این بیماری با علائم خاصی نمایان نشود و بیماران از وضعیت سلامتی خود و بیماریشان اطلاعی نداشته باشند که همین مسأله سبب می گردد وضعیت خطرناکی برای این افراد ایجاد شود و درمان کبد چرب در اسرع وقت اهمیت دارد.

افرادی که فعالیت های بدنی کمی دارند و ورزش را در برنامه روزانه خود قرار نمی دهند بیشتر از دیگر افراد به بیماری کبد چرب مبتلا می شوند.

افرادی که غذاهای چرب را به شدت استفاده می کنند و در این زمینه اصلا به استفاده از غذاهای سالم تر توجه ندارند ممکن است بیش از دیگر افراد درگیرکبدچرب شوند.

تری گلیسیرید بالا نیز از مهم ترین مواردی است که پزشکان مشخص کرده اند که این مورد در افزایش دادن کبدچرب و ایجاد بیماری کبدچرب موثر شناخته می شود.

در افرادی که در خانواده خودکبدچرب دارند امکان دارد که عوامل ژنتیکی خاصی دخیل باشد و این افراد بیش از دیگر افراد به بیماری کبد چرب دچار شوند.

علائم اصلی کبد چرب کدامند؟

کبد چرب در مواردی که ایجاد می شود و بیمار درگیر این مشکل می گردد علامت های خاصی در برخی از افراد به وجود می اید که می توانند از وجود داشتن کبدی چرب در بدن خود آگاه شوند و در اسرع وقت برای درمان از طریق متخصصان و پزشکان با تجربه ای چون دکتر احمدیان اقدام کنند.

دکتر احمدیان با توجه به مهارت بالایی که در زمینه علم پزشکی دارد به راحتی می تواند علائم بیماری و نشانه ها را تشخیص دهد و در صورتی که بیمار نیاز به درمان خاصی داشته باشد این کار را در نظر بگیرد. علامت های خاص بیماری کبد چرب شامل ضعف می شود، یکی از این علائم ضعف شدید می باشد که در بیماران بدون هیچ دلیلی شگل می گیرد و این افراد را از فعالیت های زیادی دور می کند.

علامت دیگر مربوط به کبد چرب می تواند به خستگی بیش از حد افراد مربوط شود، در مواقعی که بیماری بدون دلیل خاصی درگیر خستگی زیادی شود و این خستگی برای مدت زمان خاصی ادامه یابد ممکن است که علامت خاصی از کبد چرب باشد و در این موارد نیاز به درمان سریع بیمار زیر نظر متخصص این حرفه باشد تا درمان کبد چرب انجام پذیرد.

احساس سنگینی زیاد در شکم به ویژه که این فشار و سنگینی در ناحیه خاصی چون ناحیه فوقانی در شکم ایجاد شود نیز از علامت خاص بیماری کبد است، اگر این فشار در قسمت راست شکم باشد که می تواند دلیلی برای این مشکل تلقی گردد.

کبد چرب ممکن است با حالت تهوع در برخی بیماران شمخص شود، همچنین در برخی افراد ضعف در قدرت تفکر به وجود می آید و این افراد را درگیر می کند.

اهمیت درمان کبد چرب

کبد اندام خاصی می باشد که دقیقا در زیر دنده راست وجود دارد و وظایف خاصی را بر عهده این بخش از بدن است.

 این قسمت از بدن وظیفه خون سازی دارد و پالایش خون از کبد ادامه می یابد، همچنین توزیع کردن خون توسط کبد در بدن صورت می گیرد. جالب این است که کبد و جداره آن به شکل خانه خانه است و پیوست های زیادی دارد که همین مسأله باعث می شود در این قسمت از بدن خون شکل محلول خاصی باشد.

در مواردی که اقدامات خاصی صورت نگیرد ممکن است که صفرای بیشتری در کبد به ویژه در جداره این قسمت از بدن جذب شود و این صفرا در بخش جداره کبد رسوب می کند و مشکلاتی اعم از کبد چرب را به وجود می آورد.

ممکن است این سوال برای شما نیز پیش بیاید که دلیل اصلی که لازم است کبد چرب درمان گردد چیست، در صورتی که این بیماری بی سر و صدا است و علائم خاصی ندارد که از ابتدا بیماران را درگیر کند.

بیماری کبد چرب شاید از همان ابتدا بیماران را با علائم خاصی که دارد درگیر نکند ولی پیشرفت این بیماری و مشکلات مربوط به چربی ممکن است مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. در برخی موارد افراد وقتی به پزشک مراجعه می کنند مشخص می گردد که رسوب زیادی در کبد وجود دارد اما در این ناحیه التهابی نمی باشد، ولی با وجود این میزان رسوب امکان ایجاد التهاب هم به شدت افزایش می یابد.

داشتن التهاب در ناحیه کبد مشکلاتی را به همراه دارد و بافت های موجود در کبد را در حد زیادی تخریب می کند و به جای این بافت های مفید برای بدن فیبروز در کبد ایجاد می گردد که ممکن است دلیل نارسایی کبد و مشکلات دیگری در کبد همین مسأله باشد.

کبد چرب بیماری بسیار خطرناکی شناخته می شود که در مواردی که مرحله پیشرفته این بیماری شروع گردد امکان دارد که کبد و این ناحیه از بدن با خطرات و مشکلات بیشتری همراه شود و امکان اینکه کبد دوباره به وضعیت سلامتی برسد خیلی مشکل شود، به همین دلیل پزشکان به تمامی افراد این پیشنهاد را دارند که به صورت مرتب چکاپ آزمایش و سونوگرافی های ویژه ای را برای کبد انجام دهند تا در صورتی که مشخص شود بیماری کبد چربی دارد زودتر بتوان درمان را انجام داده و از خطرات بیشتر در امان بود.

بیمارانی که کبد چرب دارند اگر درمانی برای این بیماری انجام ندهند امکان اینکه در معرض خطرات زیادی باشند و بیماری هایی قلبی و عروقی آنها را درگیر کند به شدت افزایش می یابد.

عوامل زیادی در به وجود آوردن یک کبد چرب ممکن است موثر باشند که چاقی و افزایش یافتن چربی های خاصی در ناحیه هایی از بدن به ویژه شکم و پهلو از این عوامل مهم شناخته شوند.

کبد چرب افراد زیادی را در جامعه درگیر می کند و متأسفانه روند این بیماری افزایش زیادی یافته است که همین مسأله نیاز به درمان را به شدت بیشتر می کند.

در مواردی که کبد چرب و میزان چربی آن در حد زیادی افزایش یابد و به نوعی درمان آن مشکل شود ممکن است نیاز به درمان خاص تری برای این بیماری باشد که عمل جراحی است، در این زمینه پزشک با توجه به عود بیماری و درمان نشدن چربی امکان دارد نیاز به پیوند کبد داشته باشد، البته این مرحله آخرین مرحله ای است که برای درمان در نظر گرفته می شود و در مواردی که بیماران نکات مهم را برای درمان به کار نبرند و در زمان لازم برای درمان کبد چرب به پزشک مراجعه نکنند امکان دارد که درگیر این مشکل شوند و جراحی برای آنها انجام پذیرد.

بهترین روش درمان

برای درمان کبد چرب و از بین بردن چربی های موجود در جداره کبد بهترین راه این است که از طریق علم پزشکی و مراجعه به متخصصان این حرفه اقدام شود تا بتوان درمان مناسبی را انجام داد.

برای درمان کردن کبد چرب و کاهش دادن این چربی لازم است در زمان مناسب به پزشک مراجعه گردد تا دکتر در کنار درمان کبد چرب توصیه های خاصی را برای بیماران در نظر بگیرد و بتواند درمان کبد چرب را به راحتی انجام دهد، در خیلی موارد پزشکان به همراه درمانی که برای بیماران خود انتخاب می کنند اصلاح کردن یک سبک زندگی مناسب را مد نظر قرار دهند تا این افراد تحرک لازم را در زندگی خود داشته باشند و این موارد برای پیشگیری از ایجاد کبد چرب اهمیت دارد.

درمان پزشکی خاصی که برای بیماری کبد چرب وجود دارد تنها باید از طریق متخصصین این حرفه در نظر گرفته شود افرادی که درمان خاصی را برای بیماران خود مد نظر قرار می دهند و بیش از هر چیزی به سلامت بیماران خود توجه می کنند، دکتر احمدیان با تخصص بالای خود و درمان بیماری های خاصی چون کبد چرب در سال های اخیر توانسته موفقیت بیشتری را در زمینه حرفه پزشکی و درمان بیماری ها به دست آورد و برای بهبود سلامت کبد در افراد به ویژه بیماران مراجعه کننده به مطب اقدامات لازم را انجام می دهد.

داروهای خاصی برای درمان بیماری کبد چرب وجود دارد که با توجه به میزان چربی و از بین رفتن بافت های جداره کبد ممکن است این افراد نیاز به درمان خاصی داشته باشند که این مسأله را پزشک مورد نظر با توجه به نتایج آزمایشات لازم و پرسیدن سوالات از بیماران خود مشخص می کند تا از این طریق بتواند اثر بخشی درمان را در حد زیادی بیشتر کند و این افراد از درمان خود نزد این پزشک با تجربه نتیجه بهتری را دریافت کنند.

داروهای خاصی برای درمان کبد چرب وجود دارد اما یک داروی مشخص برای این بیماری در مراکز معتبر و داروخانه ها موجود نمی باشد بلکه برای درمان بهتر و جلوگیری از ایجاد خطرات هر فرد بیماری باید با توجه به نوع بیماری و میزان چربی موجود در کبد از داروی خاصی که متخصص برای بیمار در نظر می گیرد استفاده کند تا این داروی مناسب با شرایط و وضعیت سلامتی بیمار هماهنگ باشد و از ایجاد شدن خطرات بیشتر در این افراد جلوگیری شود،

در این مورد متخصص مورد نظر چون دکتر احمدیان می تواند داروی مناسب را با توجه به شرایط بیمار در نظر بگیرد و برای هر فردی بر اساس علائم و نشان ها درمان کبد چرب را انجام دهد.

لازم به ذکر است مدت زمانی که برای درمان کردن کبد چرب وجود دارد به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست و در تمامی افراد مدت زمان خاصی برای درمان این میزان چربی نمی توان تعیین کرد بلکه با توجه به اقداماتی که بیماران در طول درمان در نظر می گیرند این مدت مشخص می گردد.

متخصص مورد نظر از این طریق تلاش می کنند که آسیبی به بافت های کبدی بیماران مجددا وارد نشود، البته در این زمینه مراجعه به پزشک با تجربه و آشنایی با درمان های مناسبی که پزشک مد نظر دارد اهمیت زیادی می یابد.

نکات مهم در پیشگیری

بهتر این است که افراد برای پیشگیری کردن از کبد چرب اقدامات مهمی را انجام دهند و در این مورد گوارش درست مهم ترین مسأله ای است که افراد برای پیشگیری از این بیماری و جلوگیری از ایجاد شدن مشکلات بیشتر مد نظر قرار می دهند.

تقویت سیستم ایمنی به افراد کمک می کند که بدن در برابر خیلی از بیماری ها مقاومت بیشتری را نشان دهد و از این طریق افراد از خطرات و مشکلات بیشتر در امان باشند.

متأسفانه بیماری خاصی چون کبد چرب را به نوعی جزء بیماری هایی می دانند که بی نشانه می باشد و علائم خاصی را از ابتدای شکل گیری این بیماری ندارد به همین دلیل برای پیشگیری از آن باید اقدامات مهمی صورت گیرد تا بتوان از این مشکلات دور شد.

در مواردی که افراد بتوانند رزیم غذایی خاصی داشته باشند و در این زمینه از غذاهایی که حاوی قند هستند کمتر استفاده کنند به راحتی می توانند از چرب شدن ناحیه کبد پیشگیری کنند.

لازم به ذکر است که الکل برای کبد چرب به شدت مضر می باشد و افرادی که بیماری هایی کبدی دارند یا احتمال اینکه کبدی چرب داشته باشند در حد زیادی است نباید الکل و ماده های الکی را به هیچ وجه استفاده کنند زیرا مصرف این نوع مواد برای کبد ضرر دارد.

کبدچرب به هیچ عنوان تنها در افراد چاق به وجود نمی آید و علائم این بیماری در افرادی که اضافه وزن دارند نمایان نمی گردد بلکه افرادی که لاغر هستند نیز ممکن است درگیرکبدچرب شوند که این مسأله مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد می کند، معمولا در افرادی که در اطراف شکم خود چربی دارند بیشتر از دیگر افراد نمایان می شود.

کاهش دادن وزن با برنامه ریزی منظم می تواند افراد را ازکبدچرب دور نگه دارد و کاهش وزن را انجمن بیماری های کبدی در کشور آمریکا یک عامل کاملا موثر و مهم می دانند که در افراد می تواند علامت های بیماری کبد چرب را تا حد زیادی کاهش دهد و نیاز افراد به درمان های سخت تر را کم کند.

ورزش کردن منظم که افراد را از بی تحرکی دور کند نیز از مهم ترین مواردی است که می تواند برای پیشگیری ازکبدچرب و  درمان این نوع بیماری ها اهمیت داشته باشد.

تجربه بالای دکتر احمدیان در زمینه درمان بیماری کبد چرب سبب می شود که افراد زیادی ترغیب به مراجعه به متخصص با تجربه گردند و با مراجعه به سایت دکتر احمدیان در این زمینه می توانند اطلاعات مورد نظر را برای تماس با مطب متخصص کسب کنند و از طریق این شماره ها وقت مراجعه به پزشک را تنظیم کرد، همچنین این افراد جواب سوالات خود در زمینه کبد چرب را از طریق سایت https://dr-mehdi-ahmadian.ir/ می توانند به دست آورند.

چه قدر این پست مفید بوده؟

برای رای بر روی ستاره ها کلیک کنید!

Average rating 2 / 5. Vote count: 8

دیدگاهتان را بنویسید