چرا قرص سرماخوردگی خواب اور است

به گزارش خبر آنلاین اماآنچه همیشه موجب نارضایتی از طرف مصرف کنندگان فرآورده های درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود، ایجاد رخوت وخواب آلودگی در ساعات فعالیت و همچنین کاهش هشیاری، به دلیل مصرف آنها است.
به همین دلیل خیلی ها تشویق به مصرف قرص های خارجی که قرص های روز و شب آن متفاوت بودمی شدند.
این امر، محققان شرکت داروسازی دکتر عبیدی را بر این داشت تا در صدد رفع این معضل برآیند و بمنظور کنترل کامل علائم ناشی از ابتلا به سرماخوردگی، در تمامی ساعات شبانه روز، ضمن حفظ تمرکز و هشیاری و عدم بروز رخوت وخواب آلودگی در ساعات بیداری، اقدام به تولید کوریزان® روز و شب کنند
ایجاد خواب آلودگی از خصایص بارز آنتی هیستامین های مورد مصرف در داروهای سرماخوردگی است، لذا در فرمولاسیون کوریزان® روز و شب، با اختصاص اجزای آنتی هیستامینیک به فرآورده های خاص مصرف شبانه و حذف آنها از فرآورده های توصیه شده برای مصرف در طی روز، از بروز خواب آلودگی و ایجاد اختلال در انجام فعالیت های روزانه جلوگیری خواهد شد.
حال اینکه حضور آنتی هیستامین ها در فرآورده های توصیه شده برای مصرف شبانه، علاوه بر ایجاد خوابی مطلوب در طی شب و تامین آرامش بیمار، با تسکین سرفه و کاهش ترشحات بینی وبخش خلفی حلق، موجب بهبود وضعیت تنفسی می گردد.
عدم وجود ترکیبات آنتی هیستامینی در دوز روزانه، مانع از ایجاد خواب آلودگی و در نتیجه اختلالات ناشی از آن در انجام فعالیت های روزانه می شود. این در حالی است که وجود این ترکیبات در دوزشبانه، موجب بروز آرامش و خوابی مطلوب در کنار بهبود علائم سرماخوردگی خواهد شد.
اما جالب اینحاست که بدانیدشرکت داروسازی دکتر عبیدی در سال 1341 اقدام به تولید محصولی به نام کوریزان کرد. این محصول درزمان خودش جزء پرمصرف ترین وپرفروش ترین داروها در درمان سرماخوردگی بوده است اما به دلایلی تولید این دارو متوقف شد. و حالا این شرکت می خواهد تا نام کوریزان را مجددا” احیا کند.
4545
به گزارش مشرق، با فرارسیدن فصل پاییز و سرما امکان ایجاد سرماخوردگی و بیماری های از این قبیل افزایش می یابد و در نتیجه مصرف داروهای سرماخوردگی مانند کلداکس و کلد استاپ نیز بیشتر می شود. اکثر داروهای سرماخوردگی از مواد تشکیل دهنده یکسانی تولید شده و همچنین دارای عملکردهای یکسان می باشند. اما بهتر است اطلاعات دارویی در رابطه با این داروها داشته باشید تا از عوارض جانبی احتمالی آن باخبر و مصون باشید. در این مطلب شما را با اطلاعات دارویی و عوارض جانبی کلداکس آشنا می کنیم.
بیشتر بخوانید:
اگر آسپرین مصرف می کنید حتما این مطلب را بخوانید
قرص کلداکس یکی از قرص های سرماخوردگی می باشد که از درصد معینی استامینوفن، آنتی هیستامین و فنیل افرین تشکیل شده است. قرص کلداکس بدون تجویز پزشک نیز در دسترس می باشد.
اگر بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده می کنید، دستورالعمل روی بسته را با دقت مطالعه کنید و قبل از استفاده از آن مطمان شوید که این محصول برای شما خوب است. استفاده از محصول اشتباه ممکن است خطراتی را برای شما به همراه داشته باشد. در رابطه دارو و مصرف آن با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
اطلاعات دارویی و موارد کاربرد قرص کلداکس
این داروی ترکیبی بطور موقت برای تسکین علایم ایجاد شده توسط سرماخوردگی های معمولی، تب، حساسیت ها و دیگر مشکلات تنفسی (مثل سینوس و برونشیت) مورد استفاده قرار می گیرند. آنتی هیستامین در تسکین چشمان اشک آلود، خارش چشم، بینی و گلو، آبریزش بینی و عطسه موثر می باشد. داروی ضد احتقان در تسکین علایمی مثل گرفتگی بینی و عفونت گوش موثر می باشد.
محصولات سرماخوردگی و سرفه برای کودکان کمتر از شش سال مناسب نمی باشند، بنابراین از قرص کلداکس برای درمان علایم سرماخوردگی در کودکان کمتر از شش سال استفاده نکنید مگر اینکه پزشک برای شما تجویز کرده باشد. استفاده از برخی محصولات برای کودکان کمتر از 12 سال توصیه نمی شود.
از پزشک و متخصص خود سواالاتی در رابطه با استفاده از کلداکس بطور ایمن بپرسید تا با اطمینان از آن محصول استفاده کنید. برای خواباندن بچه ها از این محصول استفاده نکنید. این محصولات سرماخوردگی های معمولی را درمان نمی کنند و مدت زمان بیماری را نیز کوتاه نمی کنند و ممکن است عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشند.
برای کاهش خطرات عوارض جانبی جدی، راهنمای مصرف را با دقت بخوانید. همزمان از دیگر داروهای سرماخوردگی و سرفه که ممکن است حوای همان مواد تشکیل دهنده و یا مواد مشابه باشند استفاده نکنید. در مورد دیگر روش های تسکین علایم سرماخوردگی و سرفه از پزشک خود سوالاتی بپرسید.
عوارض جانبی و احتمالی قرص های کلداکس
خواب آلودگی، خشکی دهان – گلو – بینی، یبوست یا اختلال در خواب. اگر هر یک از این عوارض جانبی استمرار داشت یا بدتر شد به پزشک و یا متخصص خود بگویید.
اگر پزشک استفاده از این دارو را برای شما تجویز کرده است بخاطر داشته باشید به این دلیل بوده که مزایای بیشتری نسبت به عوارض جانبی آن دارد. خیلی از افرادی که از این دارو استفاده می کنند دچار عوارض جانبی آن نشده اند.
در صورت احساس تغییرات رفتاری – ذهنی، زنگ زدن گوش، مشکل در ادرار، تغییرات دیداری، ضربان قلب نامنظم و سریع، حملات ناگهانی قلب، و واکنش های حساسیتی مثل راش – خارش و تورم. سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی بلافاصله پزشک خود را در جریان قرار دهید.
واکنش های دارویی
برخی از محصولات که ممکن است با قرص کلداکس واکنش پیدا کنند عبارتند از: داروهای فشار خون، الکل، آنتی هیستامین، داروهای خواب آور با داروهای ضد افسردگی، شل کننده های عضلانی و تسکین دهنده های درد نارکوتیک.
این دارو ممکن است با برخی از آزمون های آزمایشگاهی تداخل کند و احتمالا سبب بدست آمدن نتایج اشتباه در آزمایش ها می شود. پزشک خود را در جریان استفاده از مصرف این دارو قرار دهید.
منبع: الو دکتر
آلرژی یا حساسیت فصلی معمولا با فرا رسیدن فصل بهار گریبانگیر بسیاری از افراد میشود. عطسه، سرفه، آبریزش بینی، سوزش و آبریزش چشم، خارش گلو، خارش چشم، ورم چشم، سرفههای آلرژیک، گرفتگی بینی و گلو همگی از جمله علائم حساسیت فصلی به شمار میروند. در این مقاله از دیجیکالا مگ قصد داریم شما را با هر آنچه باید دربارهی درمان حساسیت فصلی بدانید، آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
علت بروز حساسیت فصلی چیست؟
حساسیت در زمانی بروز میکند که سیستم ایمنی بدن به طور اشتباه در برابر مادهای که به نام «آلرژن» شناخته میشود و چندان خطرناک هم نیست، از خود دفاع میکند. در حالت طبیعی، سیستم ایمنی بدن در برابر باکتری و ویروس دست به کار میشود.
در شرایطی که آلرژی ایجاد میشود، هر زمان که مادهی حساسیتزا ظاهر شود، سیستم بدن شروع به کار و مقابله با آن میکند. گاهی این مادهی حساسیتزا میتواند دانهی گرده و قارچ باشد. درست در همین نقطه است که درمان سرفهی آلرژیک، درمان آلرژی بینی و به طور کلی درمان کیپ شدن بینی و دیگر علائم به یک دغدغه تبدیل میشود.
هیستامین چیست؟
هیستامین اجازه میدهد سیستم ایمنی بدن در برابر مهاجمان خارجی عملکرد بهتری داشته باشد.
بعضی از سلولهای ایمنی بدن، زمانی که در تماس با آلرژن قرار میگیرند، هیستامین ترشح میکنند. در واقع هیستامین با افزایش نفوذپذیری مویرگهای خونی در برابر گلبولهای سفید خون و پروتئینهای دیگر، اجازه میدهد سیستم ایمنی بدن در برابر مهاجمان خارجی عملکرد بهتری داشته باشد. اما بهعنوان یک نتیجهی جانبی، در قسمتی از بدن که هیستامین آزاد میشود، علائم التهابی مانند تورم، قرمزی، خارش و خلط ظاهر میشود.
علائم رایج حساسیت فصلی
بعضی از افراد به اشتباه حساسیت فصلی را با تب یونجه اشتباه میگیرند. اما حساسیت فصلی علائم خاص خود را دارد، که در ادامه به 4 نمونه از رایجترین آنها اشاره میکنیم. اگر این علائم را داشتید، یعنی دچار حساسیت فصلی هستید.
1. تمام علائم رایج حساسیت فصلی را دارید
عطسه کردن، خس خس سینه و آبریزش چشم، از جمله علائم رایج حساسیت فصلی هستند. در صورتی که علائم زیر را تجربه کردید، به احتمال زیاد دچار حساسیت فصلی شدهاید.
- عطسه کردن مکرر
- آبریزش یا خارش چشمها
- آبریزش بینی
- گرفتگی بینی، گوشها و سینه
- خارش گلو
- پف کردن پلکها
2. علائم کمتر رایج را دارید
علائمی که در بالا به آنها اشاره کردیم، جزء علائم بسیار رایج هستند. اما ممکن است حساسیت شما با علائم دیگری خود را نشان دهد. علائم حساسیت فصلی زیر شیوع کمتری دارند؛
- خس خس سینه
- سرفه کردن
- سردرد خفیف
3. این علائم را ندارید
بسیاری از علائم در سرماخوردگی و حساسیت فصلی مشترک هستند، بنابراین تشخیص این دو عارضه از یکدیگر دشوار است. به همین دلیل، بررسی علائمی که در این دو بیماری مشترک نیستند، میتواند مفید باشد. اگر هر کدام از علائم زیر را تجربه کردید، به احتمال زیاد دچار سرماخوردگی (و نه حساسیت فصلی) شدهاید؛
- ضعف و خستگی
- احساس درد در کل بدن
- سردرد شدید
- گلودرد (که متفاوت از خارش گلوی ناشی از حساسیت است.)
یک روش دیگر برای تفاوت قائل شدن بین سرماخوردگی و حساسیت، مدت زمانی است که طول میکشد تا علائم برطرف شوند. سرماخوردگی معمولا خود به خود طی 7 تا ۱۰ روز برطرف میشود. این در حالی است که حساسیت تا زمانی که درمان شود یا محرک برطرف شود، باقی میماند. این یعنی ممکن است حساسیتتان با توجه به چیزی که به آن حساسیت دارید، چند ماه طول بکشد.
4. علائمتان فقط در زمان مشخصی از سال بروز میکنند
اگر حساسیت فصلی دارید، حتما میدانید که علائم در یک زمان مشخص از سال بروز میکنند و تقریبا در زمان مشخصی هم برطرف میشوند. در بیشتر افراد، علائم حساسیت فصلی در فصل بهار شروع شده و در فصل پاییز تمام میشود. با این حال، با توجه به محرکهای حساسیت، ممکن است تب یونجه (ریتینت آلرژیک) را در هر چهار فصل تجربه کنید.
منظور از تب یونجه، التهاب در بینی است که زمانی اتفاق میفتد که سیستم ایمنی بدن به مواد حساسیتزا یا آلرژنهای موجود در هوا واکنش نشان دهد. علائم تب یونجه عبارتند از گرفتگی و آبریزش بینی، قرمز شدن، خارش و آبریزش چشمها، سرفه کردن و متورم شدن چشمها.
درمان حساسیت فصلی
روشهای مختلفی برای درمان و بهبود علائم حساسیت فصلی وجود دارد، که در ادامه به بعضی از آنها اشاره میکنیم.
آنتیهیستامین (مانند قرص سیتریزین)
اگر برای درمان آلرژی و رهایی از این روزهای آزاردهنده به دکتر مراجعه کنید، اولین مرحلهی درمان را آغاز کردهاید. قرص سیتریزین، لوراتادین، آنتیهیستامین دکونژستانت و انواع دیگر قرصهای آنتی هیستامین که به نامهای مختلف در داروخانهها عرضه میشوند، از معروفترین نجاتدهندههای شیمیایی حساسیت فصلی هستند.
این داروها یکی از حیاتیترین چیزها برای افراد مبتلا به آلرژی محسوب میشوند. بیماران میتوانند با استفاده از این داروها به درمان حساسیت خود کمک کنند. باید صادقانه گفت که راحتترین و سریعترین روش درمان حساسیت فصلی استفاده از داروهای ضدحساسیت است.
اجتناب از آلرژنها
بهترین کار برای درمان حساسیت فصلی، دوری کردن از مواد حساسیتزا و محرکها است. به طور مثال میتوانید برای خنک کردن منزلتان در فصل تابستان، به جای پنکه و کولر، از دستگاه تهویهی هوا استفاده کنید. تا جایی که برایتان مقدور است در منزل بمانید و از گردهی گیاهان دوری کنید. زمانی که دچار تب یونجه میشوید، به نکات زیر توجه کنید؛
- پنجرههای خانه را ببندید.
- مدت زمانی که بیرون از خانه میگذرانید را محدود کنید.
- در روزهایی که وزش باد شدید است، در منزل بمانید.
- از استعمال دخانیات خودداری کنید، چون این کار تب یونجه را تحریک میکند.
تشخیص حساسیت فصلی
تشخیص تب یونجه معمولا از سایر حساسیتها آسانتر است. پزشک ممکن است برای تشخیص، گوشها، بینی و گلوی بیمار را معاینه کند. انجام تست آلرژی معمولا ضروری نیست.
نقش تغذیه در حساسیت فصلی
پزشک برای برطرف شدن مشکل شما استفاده از دارو را پیشنهاد میکند. یکی دیگر از روشهای درمان حساسیت فصلی، مصرف خوراکیها و میوههایی است که در کاهش علائم حساسیت فصلی مؤثر هستند. یک رژیم غذایی سالم، علائم حساسیت را کمتر میکند.
باید به این موضوع مهم هم توجه کنید که بعضی از مواد غذایی باعث بدتر شدن حساسیت و علائم شما میشوند. بنابراین باید از خوردن آنها اجتناب کنید. در ادامه ابتدا به چند عادت غذایی مؤثر در درمان حساسیت فصلی میپردازیم. سپس بدترین مواد غذایی برای حساسیت را به شما معرفی میکنیم.
1. امگا 3 بیشتری بخورید
مصرف امگا 3 از آنجایی که دارای فواید ضدالتهابی هم هست، به افراد مبتلا به آلرژی توصیه میشود.
امگا 3 یک اسید چرب است و در مواد غذایی مانند ماهی، تخممرغ، گردو، روغن آفتابگردان، تخم کدو، تخم کتان، کنجد و فندق وجود دارد. امگا 3 به قدری مفید است که مصرف آن در هر سنی پیشنهاد میشود. مصرف امگا 3 از آنجایی که دارای فواید ضدالتهابی هم هست، به افراد مبتلا به آلرژی توصیه میشود. میتوانید قرص روغن ماهی را هم مصرف کنید. البته مثل همیشه توصیه میکنیم اول با پزشک مشورت کنید.
2. از محصولات پروبیوتیک استفاده کنید
ماست و بعضی دیگر از خوراکیها دارای باکتری پروبیوتیک هستند و به همین دلیل، موجب حفاظت از میکروبیوم روده میشوند. پروبیوتیک ضدالتهاب است و میتواند برای درمان حساسیت فصلی مؤثر باشد.
3. از خوردن میوههای آلرژیزا اجتناب کنید
مصرف بعضی از میوهها و مواد غذایی (که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.) میتواند علائم حساسیت را تشدید کند. مصرف این خوراکیها موجب خارش گلو و علائمی مانند عطسه و آبریزش بینی میشود. حساسیت به مواد خوراکی به این دلیل ایجاد میشود که پروتئین موجود در آنها مشابه پروتئین موجود در دانهی گرده است.
افراد حساس به گرده افشانی گیاهان، ممکن است به خوراکیهایی مانند هویج، مغزها، هلو و کرفس هم حساس باشند. کسانی که به سبزه و چمن حساسیت دارند، بعد از مصرف گوجه فرنگی، خربزه و طالبی، پرتقال و موز دچار علائم آلرژی میشوند.
- سالمترین و مغذیترین میوههای جهان کدامند؟
4. میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید
خوردن میوه و سبزی یکی از روشهای درمان حساسیت فصلی به شمار میرود و آن هم به دلیل آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در آنها است. ویتامین C یک آنتیهیستامین طبیعی است که به بدن در مبارزه با آلرژنها کمک میکند و بدن را از علائم بیماری و حساسیت فصلی دور نگه میدارد.
- فواید ویتامین C و حقایقی جالب دربارهی آن که احتمالا نمیدانید
5. عسل بخورید
عسل برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد. در عسل طبیعی به دلیل وجود زنبور در فرآیند آمادهسازی، میزان کمی گرده وجود دارد که تا حدودی موجب مقاومت بیشتر بدن به دانهی گرده میشود.
البته گردهای که در عسل طبیعی دیده میشود، از گل به دست میآید و با انواع دانههای گردهی موجود در درختان و گیاهان که بیشتر افراد به آنها حساسیت نشان میدهند، متفاوت است. برای مصرف بیشتر عسل مطمئن شوید که حتی به دوز پایین گرده هم حساسیت ندارید.
بدترین مواد غذایی برای حساسیت فصلی
همانطور که بعضی از خوراکیها به بهبود علائم حساسیت فصلی کمک میکنند، یک سری مواد غذایی منجر به بدتر شدن آنها میشوند. در ادامه به بعضی از این مواد غذایی اشاره میکنیم.
1. سیب
اگر حساسیت دارید، خوردن سیب باعث میشود علائمتان بدتر شوند و دهان و گلویتان شروع به خارش کنند. بنابراین در صورت ابتلا به حساسیت فصلی، خوردن سیب را فراموش کنید.
2. زردآلو
زردآلو هم از جمله دیگر میوههای ممنوعه برای افراد مبتلا به حساسیت است. خوردن این میوه به دلیل ترکیباتی که دارد، بدتر شدن علائم حساسیت را به دنبال دارد.
3. بادام
بعضی از آجیلها، از جمله بادام جزء بدترین مواد غذایی برای حساسیت فصلی به شمار میروند. بنابراین حواستان باشد از خوردن آنها خودداری کنید.
4. موز
اگرچه موز معمولا یک میوهی فوقالعاده سالم و مقوی تلقی میشود، اما افراد مبتلا به حساسیت فصلی باید از خوردن آن اجتناب کنند. کسانی که به گیاه ابروسیا (ragweed) حساسیت دارند، معمولا واکنش آلرژیک مشابهی به موز خواهند داشت.
5. کاری
کاری از جمله ادویههایی است که مصرف آن برای افراد مبتلا به حساسیت فصلی، چیزی به جز بدتر شدن علائم را به دنبال نخواهد داشت. بنابراین اگر حساسیت فصلی دارید، به یاد داشته باشید که از این ادویه در غذاهایتان استفاده نکنید. از جمله دیگر مواد غذایی و ادویههایی که باعث بدتر شدن حساسیت فصلی میشوند، میتوانیم اقلام زیر را نام ببریم؛
- آلبالو
- گلابی
- کیوی
- هویج
- بادامزمینی
- فندق
- خیار
- جعفری
- هندوانه
- پرتقال
- فلفل دلمهای
- کلم بروکلی
- گلکلم
- کرفس
- سیر
- پیاز
- کدو
- گشنیز
- فلفل سیاه
- هلو
- گوجهفرنگی
- سیبزمینی
روشهایی برای پیشگیری از آلرژی و حساسیت فصلی
با گذشت زمان، خود فرد متوجه میشود که در چه ماه یا فصلی از سال حساسیتش شروع میشود. درست است که نمیتوان زمان را برای نرسیدن فصل حساسیت متوقف کرد، ولی میتوان با رعایت بعضی راهکارها از بروز حساسیت جلوگیری کرد و یا میزان آن را کاهش داد. در ادامه به این روشها اشاره میکنیم.
1. در زمان مناسب از منزل خارج شوید
کارهای بیرون از خانه را به بعدازظهر، یعنی زمانی که سطح دانههای گرده پایین میآید، موکول کنید.
اخبار را پیگیری کرده و به میزان گردههای موجود در هوا توجه کنید. در روزهای آلوده از خانه بیرون نروید. با دنبال کردن اخبار روز از غلظت مواد آلایندهی موجود در هوا آگاهی پیدا کنید و به هیچ وجه در وضعیت ناسالم از خانه خارج نشوید.
ترجیحا از ساعت 5 تا ۱۰ صبح بیرون نروید و اگر برایتان مقدور است، کارهای بیرون از خانه را به بعدازظهر، یعنی زمانی که سطح دانههای گرده پایین میآید، موکول کنید. بعد از بارش باران، بهترین زمان برای بیرون رفتن افراد حساس است.
2. عامل اصلی حساسیت فصلی را بشناسید
دانه گردهای که این بلا را سرتان آورده، شناسایی کنید و به مکانهایی که این درختها یا گیاهان وجود دارند، نروید. تا حد ممکن در آن فصل به خصوص، به طبیعت و سبزهزار نروید و اگر چارهای جز بیرون رفتن ندارید، حتما از ماسک استفاده کنید.
3. به تمیزی خانهی خود توجه کنید
خانهتان را مدام تمیز کنید. وجود گرد و غبار هوا روی وسایل و سطح زمین میتواند علائم آلرژی را تشدید کند. برای خشک کردن لباسهای شسته شده، آنها را در هوای آزاد پهن نکنید.
درون خانه از دستگاه تهویهی هوا استفاده کنید. اگر حساسیتتان شدید است، ملحفه و روتختیهای خود را هفتهای یکبار بشویید. از استفاده از فرشهایی که پرز زیادی دارند، پرهیز کنید. در طول فصل حساسیت، پنجرههای خانه و ماشین را بسته نگه دارید.
4. برنامهی دارویی درمان حساسیت فصلی یا آلرژی را جدی بگیرید
دو هفته قبل از شروع موعد مشخص، مصرف دارو را شروع کرده و به توصیههای پیشگیرانه عمل کنید. تزریق بعضی از داروها برای یک فصل کامل شما را از داشتن علائم آزاردهنده خلاص میکند.
داروهای ضدحساسیت در بسیاری از مواقع خواب آور هستند. اگر نمیخواهید دچار خوابآلودگی شوید، حتما در زمان خرید دارو از داروساز عوارض آن را بپرسید. میتوانید برای جلوگیری از التهاب، با مشورت پزشک از قطرههای چشم و بینی استفاده کنید.
5. بهداشت فردی را رعایت کنید
در حین حساسیت فصلی از لنز چشمی استفاده نکنید. اگر دانهی گرده در زیر لنز به دام بیفتد، دچار مشکلات بیشتری خواهید شد. دانههای گرده نه تنها به لباس میچسبند، بلکه روی مو و پوست بدن هم مینشینند.
مشکل این است که این دانهها، ذرات بسیار ریزی هستند که با چشم دیده نمیشوند. بعد از بازگشت به خانه و صبح بعد از بیدار شدن از خواب، دوش بگیرید و لباسهایتان را عوض کنید. این کار به کاهش علائم حساسیت فصلی کمک میکند. توجه کنید که شستن صورت و مو در اولویت قرار دارد.
6. رطوبت محیط را کم کنید
از آنجایی که قارچ یکی از عوامل حساسیتزا است، میتواند موجب افزایش مشکلات آلرژیک شود.
قارچ در شرایطی که رطوبت و دمای محیط بالا باشد، رشد بهتری دارد. از آنجایی که قارچ یکی از عوامل حساسیتزا است، میتواند موجب افزایش مشکلات آلرژیک شود. در روزهای بارانی که رطوبت هوا بیشتر میشود، ذرات قارچ ظاهر میشوند. پس سعی کنید میزان رطوبت محل زندگی خود را پایین نگه دارید.
7. از استرس دوری کنید
شاید برایتان جالب باشد که استرس حتی در بروز علائم حساسیت فصلی هم تأثیرگذار است. مدیتیشن و انجام فعالیتهایی که میزان استرس را کم میکنند، اگر باعث کاهش علائم حساسیت فصلی هم نشود، دستکم به حفظ سلامتی بدنتان کمک میکنند.
8. از لوازم غیرضروری و معطر استفاده نکنید
استفاده از عطر یا هر وسیلهی دیگر مانند شمع و عود که رایحهی اضافی را در خانه پخش میکنند، میتواند برای حساسیت فصلی شما مضر باشد. دستکم در طول زمانی که حساسیت فصلی به سراغتان میآید، از استفاده از این مواد خوشبوکننده در خانه دوری کنید.
عروسکهای پشمالو بامزه هستند و بسیاری از افراد آنها را دوست دارند. ولی باید بدانید که آنها منبع اصلی جذب گرد و غبار و مواد حساسیتزایی مانند دانهی گرده به شمار میروند. دستکم در فصل حساسیت از این عروسکها دوری کرده یا آنها را به خیریهها اهدا کنید.
9. کمتر استخر بروید
استخرهای سرپوشیده شرایط بدتری نسبت به استخرهای روباز دارند، چون گاز کلر در فضای کوچکی محبوس میشود.
با گرمتر شدن هوا در در فصل تابستان، رفتن به استخر هم بیشتر میشود. اما یک نکتهی منفی دربارهی استخرها، وجود کلر در آبشان است. این ماده برای آلرژی مضر است و میتواند علائم آن را بدتر کند. گاز کلر تأثیری مانند دود دارد. استخرهای سرپوشیده شرایط بدتری نسبت به استخرهای روباز دارند، چون گاز کلر در فضای کوچکی محبوس میشود.
۱۰. حواستان به الیاف بالش و تشک باشد
دربارهی موادی که بالش، لحاف و تشک با آنها پر میشوند، تحقیق کنید. بعضی از آنها از پر طبیعی پرندگان درست شدهاند. در چنین شرایطی شکسته شدن پرهای درون رختخواب و خرد شدن آنها باعث بروز حساسیت میشود. افراد حساس بهتر است از الیاف مصنوعی مانند پلیاستر استفاده کنند.
نکتهی پایانی
در این مقاله از دیجیکالا مگ دربارهی حساسیت فصلی صحبت کردیم. ابتدا به بررسی علائم آن پرداختیم. روشهای درمان حساسیت را گفتیم و سپس تأثیر تغذیه بر این عارضه را معرفی کردیم. در پایان هم به نحوهی تشخیص و پیشگیری از حساسیت فصلی اشاره کردیم. اگر راهکار مناسبی برای کنترل حساسیت فصلی سراغ دارید، در بخش نظرات با ما و سایر مخاطبان در میان بگذارید.
منبع: cnet, health line, eat this