مصرف ژلوفن قبل واکسن کرونا
علی اسدااللهی امین فوق تخصص عفونی، در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه اگر با همین منوال و بدون قرنطینه و محدودیت ادامه دهیم تعداد ابتلا و فوتیها چندین برابر خواهد شد، عنوان کرد: امیدواریم در جلسه جدید ستاد ملی کرونا تصمیمات عاجلی گرفته شود، چون این وضعیت فعلا با واکسیناسیون هم کنترل نمیشود، چراکه تازه بعد از دو هفته از دوز دوم است که واکسن عمل میکند و اثرات اجتماعی آن دو تا سه ماه بعد مشخص میشود.
این پزشک متخصص همچنین در خصوص صحبتهایی که در خصوص عوارض برخی واکسنها از جمله آسترازنکا برای سنین زیر 50 سال شده، اظهار کرد: هر واکسن یک سری مزایا و یک سری عوارض دارد که متخصصان باید در این خصوص مرتبا به حاکمیت مشورت دهند و راه را اصلاح کنند، البته در کشورهای دیگر که واکسنهای دیگر به وفور هست توصیههایی میشود که بهتر است مثلا فلان واکسن به فلان گره سنی تزریق نشود.
اسداللهی در ادامه تأکید کرد: اما سازمان جهانی بهداشت آن را منع نکرده و تزریق آن هم برای افراد زیر 50 سال در شرایطی که واکسن دیگری در دسترس نبود منعی ندارد، اما اگر واکسن دیگری وجود داشت از واکسنهای دیگر استفاده شود، بنابراین نباید مردم را بترسانیم. زنان باردار هم میتوانند واکسن تزریق کنند و برای آنها بیشتر سینوفارم پیشنهاد میشود، همچنین بهتر است که دوز دوم هم از نوع دوز اول باشد اما اگر نبود میتوانند از واکسنی که پیشنهاد میشود استفاده کنند، البته در برخی مطالعات نیز نشان داده که این امر تأثیر بیشتری هم داشته است.
وی در پایان نیز یادآور شد: خوردن لبنیات، استفاده از ویتامینها از جمله بیوتین و همچنین مسکّن بعد از زدن واکسن هم هیچ منعی ندارد، اما قبل از زدن واکسن مسکّن خاصی استفاده نکنید چون ممکن است از اثرگذاری واکسن کم کند، همچنین فردی که واکسن زده نیاز به قرنطینه ندارد چون ناقل نیست مگر اینکه به واسطه تماس با فرد بیمار ناقل ویروس باشد.
47231
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان، «دکتر محمد اسعدیان» در مورد عوارض واکسن کرونا اظهار داشت: قبل از تزریق واکسن، برای پیشگیری از بروز عوارض استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها توصیه نمی شود.
وی افزود: از آنجایی که استفاده از آنتی هیستامین ها می تواند باعث پوشانده شدن علائم آنافیلاکسی بعد از تزریق واکسن گردد، استامینوفن نیز ممکن است باعث کاهش میزان ایمنی ناشی از تزریق واکسن کرونا شود.
معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی لارستان خاطرنشان کرد: استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها بعد از تزریق واکسن می تواند موجب کنترل عوارض ناشی از تزریق واکسن شده و استفاده از آن بعد از واکسیناسیون ممانعتی ندارد.
دکتر اسعدیان در مورد عوارض واکسن آسترازنکا گفت: برای پیشگیری از بروز عوارض بسیار نادر واکسن آسترازنکا، استفاده از هپارین، انوکساپارین، دالتپارین، وارفارین، آنتی کواگولانت های خوراکی مستقیم مانند ریواروکسابان و دابیگاتران، آسپرین و یا سایر داروهای ضد پلاکت توصیه نمی شود.
معاون غذا و داروی دانشکده تصریح کرد: شواهد نشان داده که ریسک ابتلا و تشدید بیماری کرونا در افرادی که واکسینه شده اند کاهش می یابد، اما به صفر نمی رسد؛ بنابراین افرادی که واکسینه می شوند می توانند در صورت مواجهه با ویروس، به صورت ناقلِ بدون علامت، ویروس را به نزدیکان خود که واکسینه نشده اند انتقال دهند.
دکتر محمد اسعدیان خاطرنشان کرد: به افراد واکسینه شده توصیه می شود که برای حفظ سلامت خانواده و جامعه، تمام پروتکل های بهداشتی جهت پیشگیری از انتشار بیماری کرونا شامل ماسک زدن، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در مکان های پر جمعیت را رعایت کنند.
وی افزود: زمانی که تمامِ افرادِ حاضر در یک جمع واکسینه شوند، می توان محدودیت های مرتبط با پیشگیری از کرونا را رفع کرد.
معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: در صورتی که شخص واکسینه شده دچار علائم کرونا شود، باید از وی تست گرفته شود؛ در واقع، تزریقِ هیچ واکسنی نمی تواند باعث مثبت شدن تست PCR شود، اما ممکن است باعث مثبت شدن تست سرولوژی شود.
به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با وجود اینکه دریافت واکسن کرونا بسیار ضروری است، اما معمولاً افراد نگران عوارض جانبی آن هستند. ممکن است پزشکان به افراد توصیه کنند به منظور کاهش درد و التهاب پس از دریافت واکسن کرونا، داروهای مسکن مصرف کنند، اما هشدار دادهاند که نباید پیش از دریافت واکسن از این داروها استفاده کرد.
داروهای مسکن معمولاً برای کاهش التهاب مصرف میشود؛ اغلب این مسکنها جز داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) هستند که به کاهش درد کمک میکنند. اگر چه اکثر مسکنها بدون نسخه پزشک در دسترس هستند، اما مصرف آنها به صورت منظم و بدون تجویز پزشک توصیه نمیشود. نتایج چندین مطالعه نشان میدهد که استفاده طولانی مدت از داروهای تسکین دهنده درد و NSAIDs خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد.
چرا نباید پیش از دریافت واکسن از داروهای مسکن استفاده کرد؟
محققان معتقدند که افراد نباید پیش از دریافت واکسن کرونا هیچ فعالیت خاصی انجام دهند یا غذا و دارویی مصرف کنند که تأثیر واکسن کرونا را خنثی کند یا پاسخ ایمنی به واکسن را کاهش دهد. ممکن است مصرف داروهای مسکن پیش از دریافت واکسن کرونا اقدامی کاملاً بیهوده باشد، زیرا همه افراد واکنش یکسانی به واکسن کرونا نشان نمیدهند. به طور کلی مصرف داروهای مسکن فقط زمانی مؤثر است که فرد پس از دریافت واکسن کرونا دچار عوارض جانبی متوسط تا شدید آزاردهنده شده باشد.
آیا داروهای مسکن سیستم ایمنی بدن انسان را سرکوب میکند؟
نتایج مطالعات انجام شده در طول سالهای گذشته نشان میدهد که بعضی از داروهای مسکن باعث ایجاد اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن افراد میشود. زمانی که واکسن به بدن افراد تزریق میشود سیستم ایمنی بدن را وادار به تولید آنتی بادی میکند؛ بنابراین واکنشهای التهابی در بدن رخ میدهد که به عنوان عوارض جانبی شناخته میشوند؛ بنابراین استفاده از داروهای مسکن ممکن است مانع عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن شود.
نتایج مطالعه دیگری که روی موشها انجام شده است و در مجله Virology منتشر شده است، نشان میدهد که بعضی از داروهای مسکن ضد التهاب میتوانند میزان تولید آنتی بادی در بدن را کاهش دهد. واکنش بدن هر فرد به واکسن کرونا متفاوت است و افراد عوارض جانبی متفاوتی را تجربه میکنند، بنابراین استفاده از داروهای مسکن قطعاً به این معنا نیست که فرد عوارض جانبی خاصی را تجربه نمیکند. بازو درد، تب، لرز و ضعف جز عوارض جانبی خفیف واکسن کرونا هستند که در عرض دو تا سه روز برطرف میشوند؛ بنابراین استفاده از داروهای مسکن به منظور پیشگیری از بروز عوارض جانبی توصیه نمیشود، مگر اینکه پزشک به شما توصیه کرده باشد این کار را انجام دهید.
آیا افراد میتوانند داروهای معمول خود را پیش از دریافت واکسن کرونا مصرف کنند؟
ممکن است وضعیت سلامتی فرد در شرایطی باشد که باید داروهای مسکن را نیز در کنار دیگر داروها مصرف کند. افرادی که به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند باید در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار بگیرند، اگر این افراد به طور معمول از داروهای مسکن استفاده میکنند، نباید مصرف داروی خود را بدون مشورت با پزشک قطع کنند. از آنجایی که در این شرایط مصرف داروهای مسکن به بهبود عملکرد بدن فرد کمک میکند افراد باید پیش از دریافت واکسن با پزشک خود مشورت کنند تا در صورت لزوم دوز آن را کاهش دهند یا مصرف آن را قطع کنند.
برای تسکین عوارض جانبی چه اقداماتی باید انجام داد؟
افراد باید آگاه باشند که ممکن است پس از دریافت واکسن کرونا عوارض جانبی ناشی از آن را تجربه کنند؛ بنابراین باید خود را برای آن آماده کنند؛ به میزان کافی بخوابند و از رژیم غذایی سالم پیروی کنند. علاوه بر این افراد میتوانند به منظور تسکین عوارض جانبی ناشی از دریافت واکسن کرونا، از داروهای مسکن استفاده کنند. توصیه شده است که افراد پیش از مصرف دارو با پزشک مشورت کنند، خود درمانی نکنند و دوزهای بالا نیز مصرف نکنند.