پزشکی و سلامت

آیا قرص ژلوفن خواب آور است؟

همه ما تا به حال حتی برای یکبار هم که شده دردهای موقتی و ناگهانی زیادی را تجربه کرده  ایم که برای درمان این دردها، به جای مراجعه به پزشک به انواع داروی مسکن پناه برده ایم. یکی از مهم ترین، رایج ترین و چه بسا در دسترس ترین داروها برای تسکین درد ژلوفن است.

فهرست مطالب

  • ژلوفن
  • از ژلوفن برای درمان چه بیماری هایی استفاده می شود؟
  • چه کسانی باید در مصرف ژلوفن احتیاط کنند؟
  • عوارض قرص ژلوفن
  • آیا قرص ژلوفن خواب آور است؟
  • آیا زنان باردار می توانند از این دارو استفاده کنند؟
  • آیا مصرف این دارو وابستگی می آورد؟
  • تفاوت ژلوفن و استامینوفن
  • تداخل دارویی قرص ژلوفن را می دانید؟
  • بی توجهی مردم نسبت به عوارض مصرف خودسرانه ژلوفن
  • ژلوفن

    این مسکن برای تسکین التهاب در بدن بسیار موثر است. در هنگام درد واسطه های شیمیایی به نام پروستاگالاندین در مغز تولید می شوند.

    پروستاگالاندین  ها موادی هستند که در پاسخ بدن به بیماری و یا جراحت، التهاب و انعقاد خون را در بدن به وجود می آورند. ژلوفن فعالیت این واسطه  های شیمیایی را به حداقل می  رساند و همین امر سبب می شود درد کاهش پیدا کند.

    از ژلوفن برای درمان چه بیماری هایی استفاده می شود؟

    ژلوفن نوعی داروی مسکن است که اغلب اوقات برای کاهش التهاب و دردها مورد استفاده قرار می گیرد. این مسکن ظاهری ژله مانند دارد و رنگ آن قرمز است. این مسکن برای تسکین درد در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

    درمان التهاب روماتیسم مفاصل و درد استخواندندان درددرد قاعدگیدرد عضلانیدردهای ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا

    چه کسانی باید در مصرف ژلوفن احتیاط کنند؟

    به طور کلی هرگز نباید به مدت طولانی از مسکن ها استفاده کرد. زیرا این داروها اثرات بسیار بدی بر کبد می گذارند و به سلامت اندام های بدن آسیب وارد می کنند. در مورد مصرف این مسکن خاص یعنی ژلوفن کسانی که از بیماری های زیر رنج می برند می بایست قبل از مصرف این مسکن با پزشک خود مشورت کنند:

  • آسم
  • انواع بیماریهای کبدی
  • انواع بیماریهای کلیوی
  • انواع بیماریهای قلبی
  • فشار خون بالا
  • کسانی که سابقه سکته دارد
  • انواع بیماریهای گوارشی
  • عوارض قرص ژلوفن

    این مسکن مانند هر داروی دیگری داری عوارض جانبی است. در واقع عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارو هستند که هرگز نمی توان آنها را از آن دارو جدا کرد. عوارض جانبی این مسکن به دو دسته خفیف و قوی تقسیم می شوند. عوارض خفیف این مسکن به شرح زیر هستند:

  • اسهال
  • بروز دردهای شکمی مانند تهوع و استفراغ
  • معمولا بعد از چندین بار استفاده از این مسکن این عوارض کاهش پیدا می کنند. عوارض شدید این مسکن نیز به شرح زیر هستند:

  • سردرد شدید
  • اختلالات بینایی
  • تنگی نفس
  • اختلالات شنوایی
  • افزایش وزن
  • تغییر رنگ مدفوع
  • لرزش در بدن
  • کبودی
  • این عوارض زنگ هشداری هستند تا نشان دهند که بدن در برابر این دارو بسیار حساس است و باید فورا مصرف آن قطع شود.

    آیا قرص ژلوفن خواب آور است؟

    این دارو مانند مسکن عمل می کند و درد را در بدن از بین می برد، اما در درازمدت کم کم بی حسی و ضعف در دستها و پاها به وجود می آید و همین امر سبب خواب آلودگی می شود. بنابراین چیش از انجام کارهایی که نیاز به تمرکز بالایی دارد از این مسکن استفاده نکنید.

    آیا زنان باردار می توانند از این دارو استفاده کنند؟

    بارداری دوره حساسی است و هرگز نباید داروی شیمیایی در این دوران سر خود مصرف شود. پزشکان در رابطه با مصرف این مسکن هشدار می دهند که بهتر است این دارو در سه ماهه اول و سه ماهه سوم بارداری استفاده نشود. زیرا خطر آسیب رسیدن به جنین وجود دارد.

    آیا مصرف این دارو وابستگی می آورد؟

    مطالعات متعددی در این زمینه صورت گرفته اند و همگی آنها این امر را تایید کرده اند که این مسکن هیچ گونه اعتیادی ندارد. این مسکن تنها در صورت بروز درد مورد استفاده قرار می گیرد و کنار گذاشتن آن بسیار ساده است. باوجود این، لازم است بدانید که این روزها مصرف داروهای مسکن افزایش یافته است، از این رو دانستن این نکته مهم است که مصرف بی رویه این داروها آسیبهای جبران ناپذیری را به کبد وارد می کند. بنابراین در صورت عدم نیاز به مسکن هرگز از آن استفاده نکنید.

    تفاوت ژلوفن و استامینوفن

    ژلوفن و استامینوفن قرص هایی هستند که هردو برای تسکین درد مصرف می شوند ولی یک سوال در این میان مطرح است و آن اینکه تفاوت این دو ضد درد در چیست و چه زمانی باید ژلوفن و برای کدام دردها باید استامینوفن مصرف شود؟

    رایج ترین انتخاب هر کسی برای درد، استامینوفن است. استامینوفن یک داروی مفید برای پایین آوردن تب و مسکنی برای تخفیف درد است که برای سرما خوردگی و آنفولانزا بکار می رود. مصرف بیش از حد استامینوفن بسیار خطرناک است، به طوری که تحقیقات اخیر نشان داده در هر سال 150 آمریکایی جان خود را به علت مصرف زیاد استامینوفن از دست می دهند.

    درد که بیاید فرقی نمی کند از کجا شروع شود و کجا را درگیر کند، مهم آن لحظه ای است که به دنبال یک قرص مسکن تمام خانه را زیر و رو می کنید و برایتان فرقی نمی کند استامینوفن مصرف کنید یا پروفن و از آن جایی که این دو دارو را می توان بدون نسخه پزشک هم از دارو خانه ها تهیه کنیم، فکر می کنیم که عوارض و خطری برای بدن ندارند و کاملا ایمن هستند.

    این دو دارو را اگر در دوزهای کم مصرف کنیم بی خطرند اما اگر دوز زیاد دارو را مصرف کنیم عوارضی برای بدن ایجاد می کنند.

    تداخل دارویی قرص ژلوفن را می دانید؟

    داروهای ضد انعقاد مهم ترین دسته دارویی در تداخل با قرص ژلوفن هستند. داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین در هنگام مصرف همزمان با قرص ژلوفن می توانند احتمال خونریزی را در فرد افزایش دهند. همچنین ژلوفن اثرات محافظت قلبی را کاهش می دهد و نباید همزمان با داروی آسپرین مصرف شود و باید تحت نظر پزشک استفاده شود.

    مصرف همزمان قرص ژلوفن با داروی سنیتوئین که داروی تشنجی است، منجر به افزایش اثرات دارو می شود. بنابراین افرادی که از داروی سنیتوئین استفاده می کنند باید با نظر پزشک اقدام به مصرف قرص ژلوفن کنند.

    مصرف همزمان قرص ژلوفن با داروهایی مانند پیروکسیکام، نالترکسون و دیکلوفناک از دیگر تداخلات دارویی قرص ژلوفن است. این دسته از داروها که ممکن است توسط پزشکان مختلف به طور همزمان و ناآگاهانه برای بیمار تجویز شود، باعث اثربخشی بیشتر نمی شوند بلکه تنها خطر عوارض را تشدید می کنند.

    یک نکته مهم دیگر این است که زنان باردار در سه ماه اول بارداری نباید بدون مشورت با پزشک از قرص ژلوفن استفاده کنند. قبل از عمل جراحی نیز باید پزشک در خصوص مصرف دارو از سوی فرد مطلع شود، زیرا یک هفته قبل از جراحی باید مصرف این دارو قطع شود.

    بی توجهی مردم نسبت به عوارض مصرف خودسرانه ژلوفن

    مصرف ژلوفن برای بیماران قلبی بسیار خطرناک است و موجب افزایش حملات قلبی خواهد شد ومصرف طولانی مدت از این دارو با دوزهای بالا باعث خونریزی معده و زخم های گوارشی مخصوصا در افراد مسن بالا 65 سال و افراد الکلی را می شود.دیکلوفناک، پیروکسیکام و ناپروکسن از این دسته دارو محسوب می شود که به صورت موضعی ، خوراکی و تزریقی بکار می رود.

     قرص ژلوفن یکی از داروهایی است که بسیار کاربرد دارد و می توان گفت که اکثر افراد تقریبا برای تمامی دردها از آن استفاده می شود. اما قرص ژلوفن هم در اثراستفاده زیاد عوارض هم دارد. اگر استفاده از قرص ژلوفن ادامه دار شود عوارض آن خطرات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت که یکی از اعضایی که در معرض خطرات ژلوفن است کبد می باشد.مصرف بی رویه ژلوفن می تواند به کبد آسیب شدیدی وارد کند. این دارو مانند هم خانواده هایش در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب برای بدن را داشته باشد. بنابراین مصرف بیش از اندازه آن فشار زیادی را به کبد وارد کرده و آن را دچار آسیب می گرداند. آسیب زدن یکی از مهمترین عوارض ژلوفن به حساب می  آید. اگر می خواهید بدانید عوارض ژلوفن چیست این مقاله را بخوانید.

    موارد مصرف ژلوفن

    به طور کلی موارد مصرف ژلوفن شامل کاهش دردها و التهاب های ناشی از التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی است. البته برای کاهش دردهای اولیه دوران قاعدگی می توان از مفنامیک اسید به  جای مصرف ژلوفن استفاده کرد. استفاده خودسرانه و بی اندازه از این نوع قرص  ها در کشور ما به شدت افزایش یافته که با توجه به عوارض نسبی این دارو می بایست از مصرف بدون تجویز پزشک خودداری نمود.

    عوارض خفیف ژلوفن

    اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوء هاضمه شامل نفخ و درد شکمی، هرگونه درد در ناحیه معده یا روده ها جزو عوارض شایع این مسکن ها و ضد التهاب ها به شمار می رود. البته عوارض ژلوفن به تدریج در طی درمان، با تطبیق بدن با دارو از بین می روند.

    عوارض شدید ژلوفن

    عوارض شدیدتر و البته نادر این قرص ها شامل سردرد شدید، اختلالات پوستی، اختلالات بینایی، تنگی نفس، افسردگی یا تغییرات رفتاری، اختلالات شنوایی،اختلالات ادراری و افزایش وزن است. همچنین اگر مدفوع قیری رنگ یا خون آلود، احساس درد و فشار در قفسه سینه، تشنج با لرزش یا بدون لرز، لکه های قرمز کوچک روی پوست، جراحت، زخم یا لکه های سفید روی لب ها یا داخل دهان، خون دماغ بدون علت خاص، خونریزی یا کبودی غیرمعمول، استفراغ و بالا آوردن خون در خود مشاهده کردید سریعا دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

    آیا ژلوفن خواب آور است؟
    از علائم دیگر پس از مصرف ژلوفن می توان به بی حسی یا ضعف در دست ها و پاها، احساس خستگی و خواب آلودگی اشاره کرد. بنابراین مصرف ژلوفن در برخی از موارد می تواند منجر به بی حالی وخواب  آلودگی فرد گردد.

    عوارض ژلوفن در طولانی مدت

    مصرف ژلوفن حساسیت به نور آفتاب را بالا می برد. از این رو، قرار گرفتن طولانی مدت در برابر خورشید می تواند احتمال آفتاب سوختگی را افزایش دهد که استفاده از ضدآفتاب ها و لباس های پوشیده می تواند خطر را کاهش دهد.

    استعمال دخانیات در ترکیب با ژلوفن خطر خونریزی معده را بالا می برد. به همین دلیل پزشکان به این افراد توصیه می کنند کشیدن سیگار را کنار بگذارند.

    دکتر احمد رهنمای چیت ساز نایب رئیس انجمن داروسازان تهران ، گفت: داروی ایبوپروفن با نام تجاری پروفن به صورت دراژه وجود دارد که سه چهار سالی است که به صورت ژله ای و با نام ژلوفن تهیه می شود.

    وی خاطر نشان کرد: در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژله ای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژله ای عوارض ژلوفن را به حداقل می رساند و جذب دارو با سریع تر می کند.

    وی افزود: از عوارض این دارو عوارض گوارشی است که از آن جمله می توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد.

    وی ادامه داد: یکی دیگر از عوارض آن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می گذارد.

    رهنما یادآور شد: این دارو در بالغین استفاده می شود و به صورت کپسول های 200 و 400 میلی گرمی در بازار موجود است.

    وی اذعان داشت: از این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، دردهای شدید قاعدگی و درد دندان استفاده می شود.

    وی ادامه داد: این دارو خاصیت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از این دارو به صورت شربت و با نام ایبوپروفن استفاده می کنند.

    وی در مورد مصرف این دارو در دوران بارداری گفت: به طور کلی توصیه می شود تمامی داروها در سه ماهه اول بارداری استفاده نشود.

    وی افزود: ژلوفن در دوران بارداری جز گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود.

    وی ادامه داد: اما در 3 ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می شود.

     

    آیا به دنبال مسکن سردرد می گردید؟

    به صورت کلی، سردردهای خفیف یا شدید در بسیاری از مردم به یک درد روتین تبدیل شده است. اغلب افراد بدون آنکه دلایل سردردشان را بدانند مدت هاست که از این درد آزاردهنده رنج می برند و به دنبال یک مسکن برای سردرد خود هستند.

    به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

    همین الان در واتساپ از متخصص مغز و اعصاب مشاوره بگیرید

    دریافت نوبت مشاوره مغز و اعصاب

    قرص ضد سردرد ممکن است در مواردی بتواند سردرد شما را کنترل کند اما اگر دلایل سردرد شما، بیماری های دیگری باشد، باید علاوه بر مشورت با پزشک در سبک زندگی خود نیز تغییراتی به وجود آورید. کم خوابی، پرخوابی، مصرف الکل و سیگار بیش از حد و سایر موارد ممکن است عامل سردرد شما باشند. مثلاً توجه کنید که در صورت مصرف بی رویه ی الکل مغز شما مقدار بسیار زیادی آب از دست خواهد داد و کم شدن آب اطراف مغز می تواند سردردهای بسیار دردناکی را به دنبال داشته باشد.
    این مقاله راهنمای کامل مصرف انواع مسکن سردرد است. با ما همراه باشید تا انواع قرص سردرد، آمپول سردرد و… را بشناسید و از شر درد آزاردهنده سر خود خلاص شوید.

    انواع سردردهای مختلف و انواع مسکن ضد سردرد

    سردردها در افراد مختلف ممکن است منشأهای مختلفی داشته باشند؛ سردردهای عصبی، سردردهای میگرنی و سردردهای ناشی از عفونت هایی مثل سینوزیت هر یک نشانه های خاصی دارند. اگر دائماً از سردرد رنج می برید، بسیار مهم است که علت آن را بدانید. برای برخی از انواع سردردها نمی توان خودسرانه دارو مصرف کرد و مصرف هرگونه دارو باید زیر نظر پزشک باشد. اما اگر در اثر فشار کارهای روزانه به سردرد مبتلا شدید، احتمالاً مشکل با خوردن یک قرص ضد سردرد حل می شود.

    درمان سردرد عصبی

    اگر در طول روز دائماً تحت فشار و تنش قرار داشته باشید، یا شغلتان به نحوی باشد که نیاز به تمرکز، دقت و مسئولیت پذیری بالایی داشته باشد، ممکن است در اثر فشار بیش از حد به مغز و کم شدن آب بدن، دچار سردردی آزاردهنده شوید.
    در این شرایط معمولاً با خوردن یک قرص ضد سردرد یا مسکن ضد سردرد قوی، مشکل حل می شود و نیازی نیست به پزشک مراجعه کنید.

    درمان سردرد میگرنی

    سردردهای میگرنی برخلاف سردردهای عصبی ممکن است ربطی به فشارهای روزانه نداشته باشند. اغلب افرادی که مبتلا به میگرن هستند گاهی ممکن است بدون انجام یک کار سخت و یا طاقت فرسا به این درد آزاردهنده دچار شده باشند. سردرد میگرنی یا به اختصار میگرن، می تواند دلایل ژنتیکی داشته باشد و ممکن است شما آن را از پدر یا مادرتان به ارث برده باشید. با این وجود اگر در خانواده ی شما کسی هست که به میگرن مبتلا باشد، بهتر است خودسرانه مسکن ضد سردرد و یا مسکن سردرد میگرنی مصرف نکنید و بیش از شروع خوددرمانی، با ویزیت آنلاین دکتر مغز و اعصاب در پذیرش 24 مشورت کنید.

    درمان سردرد ناشی از کم خوابی

    بدن شما درست مثل یک ساعت کار می کند و خودش می تواند شرایط خودش را پایدار کند. اما اگر شما به صورت مداوم خواب کافی و باکیفیت نداشته باشید و بدنتان نتواند انرژی لازم برای پایدار کردن خودش را به دست آورد، ممکن است باعث سردردهای بسیار دردناکی شود؛ بنابراین اگر کم خواب هستید و معمولاً با قرص ضد سردرد، دردهای عصبی خود را درمان می کنید،

    نوشته های مشابه

  • سردرد خوشه ای

    سردرد خوشه ای چگونه درمان می شود؟

    1401-06-09

  • سردرد پیشانی

    سردرد پیشانی چیست و چه زمانی نگران  کننده می شود؟

    1401-06-09

  • بهتر است کمی هم سبک زندگی تان را تغییر دهید. اگر به راحتی نمی توانید بخوابید و در خواب شبانه با مشکل روبه رو هستید می توانید از قرص های خواب آور استفاده کنید. در بسیاری از موارد با داشتن خواب منظم سردردها بهبود پیدا می کنند و دیگر نیازی به مصرف قرص ضد سردرد یا تزریق آمپول مسکن ضد سردرد نیست.

    سردرد ناشی از پرخوابی

    فراموش نکنید همان طور که کم خوابی می تواند عملکرد بدن شما را مختل کند و به سردرد مبتلا شوید، پرخوابی هم می تواند چنین عارضه ای داشته باشد. سروتونین (Serotonin) به عنوان یک انتقال دهنده ی عصبی بسیار مهم نقش زیادی در هوشیاری شما و کیفیت زندگی شما دارد. معمولاً وقتی شما زیاد می خوابید در عملکرد ترشح سرتونین مشکل ایجاد می شود و این موضوع می تواند منجر به سردردهای خفیف یا قوی شود.
    علاوه بر این زیاد خوابیدن که معمولاً در روز اتفاق می افتد ترشح هورمون ملاتونین (Melatonin) یا همان هورمون خواب را با مشکل روبه رو می کند. فراموش نکنید که مغز یک ساختار منظم و بسیار دقیق است و هر عاملی که در کار آن اختلال ایجاد کند، مغز با فرستادن پیام هایی مثل درد نسبت به فشارهای وارد بر بدن هشدار می دهد.

    1. ناپروکسن برای سردرد شدید

    ‍پیشنهاد بسیاری از کسانی که دائماً با سردرد درگیر هستند، مصرف مسکن ضد سردرد ناپروکسن (Naprouxn) است. ناپروکسن علاوه بر عملکرد خوبش برای درمان سردرد، قرصی است که خانم ها نیز می توانند از آن برای تسکین درد ناشی از قاعدگی بهره بگیرند. باید دقت کنید که ناپروکسن در کنار خوبی هایی که دارد ممکن است عوارضی نیز به دنبال داشته باشد.
    اولین هشدار مصرف ناپروکسن این است اگر از زخم معده رنج می برید هرگز به فکر خوردن ناپروکسن به عنوان قرص ضد سردرد نیفتید. ناپروکسن اثر بسیار شدیدی بر روی زخم های گوارشی دارد و ممکن است سبب خونریزی داخلی شود.

    2. استامینوفن و ایبوبروفن برای سردرد میگرنی

    در کنار ناپروکسن به عنوان یک مسکن سردرد قوی برای درمان فوری سردرد شدید است، دو نمونه از قرص هایی که بسیار معروفند استامینوفن و بروفن هستند. استامینوفن به عنوان یک قرص ضد درد قدیمی راسته ی کار کسانی است که به صورت روزانه با سردردهای حاصل از افزایش فشار کاری و استرس مواجه هستند. البته باید توجه کنید که نباید در مصرف استامینوفن زیاده روی کنید چراکه مانند تمام قرص های دیگر ممکن است عوارضی برای شما داشته باشد.
    ایبوبروفن مسکن ضد سردردی است که معمولاً برای سردردهای خیلی شدید و غیرقابل تحمل استفاده می شود. افراد مبتلا به سردردهای خفیف و موضعی زمانی که در معرض فشارهای بیرونی قرار بگیرند ممکن است به خوردن ایبوبروفن نیاز پیدا کنند. ایبوبروفن اثر شدیدتری دارد و می تواند در مدت زمان کمتری سردردهای موضعی را تسکین دهد.
    اگر به دنبال درمان فوری سردرد شدید هستید، ایبوبروفن قرص سردرد قوی هست که ما به شما پیشنهاد می کنیم.

    3. سریع ترین قرص سردرد؛ قرص ادوالژین

    در شرایطی که ممکن است سردردهای موضعی آن قدر آزاردهنده باشند که از توان فرد خارج شوند، مصرف مسکن ضد درد ادوالژین می تواند پیشنهاد بسیار خوبی باشد. ادوالژین (Advalene) به دلیل آنکه زود جذب می شود و به سرعت می تواند بر روی دستگاه عصبی تأثیر بگذارد، معمولاً انتخاب افرادی است که به حمله های میگرنی شدید دچارند.
    قرص ادوالژین را برای درمان فوری سردردهای آزاردهنده پیشنهاد می کنیم.
    البته در مصرف ادوالژین هم باید توجه کنید که اگر زخم معده دارید مصرف آن برای شما ممنوع است چراکه ممکن است سبب خونریزی و افزایش درد شما شود.

    4. نوافن و ژلوفن برای سردرد

    نوافن و ژلوفن دو قرص ضد سردرد هستند که به شکل کپسول های آبی و قرمز توسط شرکت های داروسازی مختلف تولید می شوند. ژلوفن قرص بسیار سنگینی است و جدای از خطراتی که می تواند برای سلامتی شما داشته باشد، در مواقع سردرد شدید می توانید روی اثر و قدرت آن حساب کنید. نوافن نیز معمولاً برای دندان درد استفاده می شود اما از آنجا که منشأ تمام دردها دستگاه عصبی بدن انسان است مکانیسم داروهای ضد درد نیز تقریباً یکسان است.

    5. آمپول مسکن برای سردرد

    جالب است بدانید بسیاری از کسانی که در تمام عمرشان دائماً در معرض سردردهای عصبی و میگرنی بوده اند و گاهی تا سر حد مرگ با درد کلنجار رفته اند امروزه با پیشرفت علم پزشکی نفس راحتی می کشند. تزریق بوتاکس که همیشه برای درمان نارسایی های پوستی استفاده می شد امروزه به عنوان یک درمان موقت برای رفع سردرد نیز استفاده می شود.
    به صورت کلی آمپول بوتاکس (Botax) رایج ترین آمپول تزریقی برای درمان سردرد است. اگر به فکر تزریق آمپول مسکن برای سردرد هستید، فراموش نکنید که سردردهای شما علاوه بر فشارهای عصبی و میگرنی ممکن دلایل داخلی نیز داشته باشد.
    مثلاً اگر با کمبود ویتامین ب -کمپلکس (B-compelex) باشید ممکن است عوارضی مانند درد بدن و سردرد به سراغ شما بیاید. ویتامین ب کمپلکس تمام انواع ویتامین های B را درون خود دارد و تأمین این ویتامین ها ممکن است تا حد زیادی از سردردهای شما بکاهدُ در این حالت بهتر است برای درمان سردرد بجای خوردن قرص یا بزریق آمپول ویتامین بدن خود را تامین کنید. متخصص مغز و اعصاب میتواند به شما در علت یابی سردردها کمک کند.

    6. آمپول کترولاک برای سردرد

    از میان آمپول هایی که به عنوان آمپول مسکن برای سردرد استفاده می شوند، آمپول کترولاک (ketrolak) نیز در موارد بسیار شدید می تواند مفید باشد. کترولاک یک داروی ضددرد و ضدالتهاب است و می توان در تسکین دردهای سر عملکردی بسیار قوی تر نسبت به قرص ضد سردرد داشته باشد. البته نمی توان این آمپول را خودسرانه و برای درمان سردردهای روزمره استفاده کرد.
    باید توجه داشته باشید که کترولاک با داروهای بسیاری تداخل دارد و لازمه ی تزریق آن این است که این داروها را مصرف نکنید. مثلا داروی لیتیوم که معمولاً برای درمان بیماری های مربوط به افسردگی مصرف می شود با کترولاک به شدت واکنش می دهد و ممکن است حال فرد را بسیار بد کند. علاوه بر این اگر داروهای مربوط به بیماری های خونی مثل هپارین (Heparin) را مصرف می کنید، در استفاده از آمپول کترولاک هوشیار باشید و حتی المقدور با پزشک مشورت کنید.
    شما می توانید برای آگاهی از اینکه چه نوع مسکن هایی را می توانید استفاده کنید، با راحت ترین شیوه ی ممکن از ویزیت دکتر سردرد در سایت پذیرش 24 بهرهمند شوید تا مسکن ضد درد را هوشمندانه و درست مصرف کنید.

    7. مورفین برای سردرد

    مورفین به عنوان یک مسکن ضد درد قدیمی است سال هاست که در پزشکی و در بیمارستان ها به بیمارانی تزریق می شود که علاوه بر درد فراوان از نواحی مختلف بدن، بی قرار هم هستند. مورفین با اثر ضددردی که دارد می تواند درد را ساکت و آرامش را به بدن شما برگرداند. اما مورفین نیز از آن دسته داروهایی است که بدون تجویز پزشک نمی توان به راحتی مصرفش کرد. پزشکان متخصص مغز و اعصاب در صورت معاینه ی شما و پیدا کردن منشأ درد می توانند برای شما مورفین تجویز کنند تا درد و بی قراری شما ساکت شود.

    تزریق سایر مسکن های معروف به مسکن ضددرد

    امروزه در بسیاری از تحقیقات پزشکی ثابت شده است که تزریق مسکن ضد درد می تواند تأثیر شدیدتر و سریع تری بر روی تسکین درد داشته باشد. البته تزریق تمام مسکن ها به سادگی ممکن نیست و معمولاً فرد نمی تواند به آمپول مسکن ضد درد به سادگی دسترسی پیدا کند. اما به صورت کلی اگر سردردهای عصبی در خانواده ی شما موروثی است و دائماً از سردرد رنج می برید و مصرف قرص ضد سردرد نیز مشکل شما را حل نکرده است می توانید با پزشک مشورت کنید تا شاید بهبود سردرد شما از راهی غیر از مصرف مسکن ممکن شد.
    اما لازم است پیش از مصرف هر گونه قرص و دارویی حتما با دکتر مغز و اعصاب انلاین تلفنی و یا متنی مشورت کنید. 

    سوالات متداول درباره انواع قرص های سردرد

    کدام کپسول ضد درد برای درمان سردردهای عصبی خوب است؟

    از میان داروهای سردردی مثل بروفن، استامینوفن و ادوالژن، دو کپسول نوافن و ژلوفن نیز انتخاب هایی بسیار خوب هستند.

    درمان سردرد با تزریق آمپول ضد درد نیز ممکن است؟

    همانطور که در قسمت آمپولهای سردرد گفتیم، تزریق آمپول بوتاکس نیز برای درمان سردرد توصیه می شود. متخصصان اعصاب و روان می گویند تزریق بوتاکس برای درمان سردردُ سردردها را کمتر و کمتر کند و این حملات را به چند ماه یک بار کاهش دهد.
    حالا دیگر برای درمان سردرد فقط استفاده از قرص ضد سردرد پیش  روی شما نیست و اگر سردردهای میگرنی حسابی کلافه تان کرده می توانید به تزریق بوتاکس نیز فکر کنید.

    بهترین قرص ضد سردرد چیست؟

     به صورت کلی می توان گفت بهترین قرص ها برای درمان سردردهای موضعی و میگرنی دو قرص ایبوبروفن و ناپروکسن هستند. این قرص ها می توانند لحظات آزاردهنده ی سردرد شما را به یک آرامش نسبی ختم کنند تا سردردهای عصبی کارهای روزانه تان را تحت تأثیر قرار ندهد. البته توجه داشته باشید که اگر سردردهای شما همیشگی و تکرارشونده است باید مطمئن شوید که درد شما به بیماری عصبی خاصی مربوط نمی شود.
    متأسفانه اگر مبتلا به بیماری های عصبی باشید و خودسرانه مسکن ضد درد مصرف کنید ممکن است نه تنها موجب بهبودی شما نشود بلکه شدت بیماری را نیز افزایش دهد.

    قوی ترین قرص ضد سردرد چه قرصی است؟

    اگر چند سالی است دائماً سردرد داشته اید و به دنبال راهی برای درمان آن بوده اید، حتماً خوردن چند قرص ضد سردرد به شما پیشنهاد شده است. استامینوفن (Acetaminiphen)، نوافن، بروفن و ژلوفن متداول ترین قرص هایی هستند که مردم برای تسکین سردرد از آن ها استفاده می کنند. البته این قرص ها فقط نمونه هایی متداول از میان مسکن هایی هستند که به مسکن ضد سردرد شناخته می شوند.
    بهترین قرص سردرد را باید با توجه به علت سردرد خود پیدا کنید. همان طور که در بخش های گذشته نیز توضیح دادیم، سردردها اگر دلیلی جدی و خطرناک داشته باشند پزشک راه های درمانی دیگری جز مصرف مسکن های ضد سردرد را پیشنهاد خواهد داد.

    بهترین قرص برای درمان فوری سردرد شدید چیست؟

    قرص ادوالژین، پروفن و ژلوفن برای درمان سریع سردردهای شدید پیشنهاد می شود. درصورتی که سردرد شدید و مداوم دارید و مسکن ها تاثیری نمی گذارند حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

    داروی سردرد مناسب کودکان چیست؟

    علت یابی سردرد در کودکان بسیار مهم است و نباید سرخود و بدون مشورت با دکتر اطفال مصرف شود. اما در اگر سردرد همراه بیماری های ساده کودکان و طبیعی است میتوانید از مسکن های ساده مثل استامینوفن استفاده کنید. در صورت تداوم سردرد کودک، حتما به پزشک مراجعه کنید.

    چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

    پزشکان مختلف معتقدند در مواجهه با دردهای مختلفی که ممکن است با آن ها برخورد کنید و ما را آزار دهند، نباید عجولانه عمل کرد و برای هر نوع دردی سریعاً مسکن ضد درد مصرف کنیم. دردها برخی مواقع یک نشانه هستند تا ما به فکر درمان بیفتیم و بتوانیم با مشاوره از پزشک مشکلاتی را که ممکن است به سلامتی مان آسیب بزنند، پیدا کنید.
    پس توجه داشته باشید که در کنار معرفی مسکن های مختلف به شما پیشنهاد می کنیم با مشاوره دارویی پذیرش 24 نیز مشورت کنید. دردهای عصبی مثل سردردهای عصبی لزوماً با استفاده ی همیشگی از مسکن ضد درد بهبود پیدا نمی کنند و گاهی لازم است اقدامی عملی تر انجام دهید.

    3.9/5

    (7 نظر)

    نوبت حضوری پزشک

    متخصص مغز و اعصاب را آنلاین رزرو کنید

    دریافت نوبت دکتر مغز و اعصاب