پزشکی و سلامت

در مورد ژلوفن کامپاند

نتایج جدیدترین پژوهش ها نشان می دهد مصرف داروی ایبوپروفن، که در ایران بیشتر با نام ژلوفن ارائه می شود، در دوران بارداری زیانبار است.
مصر داروی ایبوپروفن که در رفع دردهای عضلانی و تب کاربرد بسیاری دارد، توسط زنان باردار احتمال ایجاد اختلال در روند رشد دستگاه تناسلی جنین را افزایش می دهد.
برنار ژگو  پژوهشگر موسسه ملی تحیقات فرانسه در خصوص نتایج تحقیقاتی که در مجله «Scientific Reports» منتشر شد، گفت: «تمام شواهد بر آن است که باید در مصرف این دارو در سه هفته نخست دوران بارداری احتیاط شود».
وی که هماهنگی تحقیق در مورد تاثیرات منفی ایبوپروفن را در بارداری به عهده داشت، تاکید کرد مصرف این دارو در هورمون هایی مانند تستوسترون اختلال ایجاد می کند.
این هورمون نقش مهمی در کنترل ماهیت جنسی اولیه و ثانویه و همچنین رشد طبیعی دستگاه تناسلی جنین ایفا می کند.
تاکنون مصرف این دارو مانند آسپیرین و استامینوفن در اوایل دوران بارداری مجاز شمرده می شد.
تحقیقات دیگری که در سال های اخیر انجام شده است نیز نشان می دهد نوزادانی که مادرشان در زمان بارداری ایبوپروفن مصرف کرده، وضع مناسبی پس از تولد نداشته اند. کم وزنی، زایمان زودهنگام و تنگی نفس از عوارضی است که گزارش شده است.
در برخی موارد نیز گزارش هایی مبنی بر اختلال حاد در مجرای ادراری و دستگاه تناسلی در میان نوزادان پسر ثبت شده که می تواند پس از بلوغ به نازایی یا سرطان بیضه منجر شود.
به نظر می رسد بیشترین زیان حاصله از مصرف ایبوپروفن مربوط به اوایل بارداری و به ویژه بین هفته های هشتم تا دهم رخ می دهد.

یک متخصص داروسازی بالینی داروهای ضد انعقاد را مهم ترین دسته دارویی در تداخل با قرص ژلوفن دانست و گفت: زنان در سه ماه اول بارداری نباید بدون مشورت با پزشک از این دارو استفاده کنند.

یک متخصص داروسازی بالینی داروهای ضد انعقاد را مهم ترین دسته دارویی در تداخل با قرص ژلوفن دانست و گفت: زنان در سه ماه اول بارداری نباید بدون مشورت با پزشک از این دارو استفاده کنند.

دکتر سپیده الیاسی در گفت وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه داروهای ضد انعقاد مهم ترین دسته دارویی در تداخل با قرص ژلوفن است، گفت: داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین در هنگام مصرف همزمان با قرص ژلوفن می تواند احتمال خونریزی را در فرد افزایش دهد.

این عضو هیات علمی دانشکده داروسازی مشهد در خصوص سایر مشکلات ناشی از مصرف همزمان قرص ژلوفن با آسپرین گفت: ژلوفن اثرات محافظت قلبی را کاهش می دهد و نباید همزمان با داروی آسپرین مصرف شود، بنابراین باید تحت نظر پزشک استفاده شود.

وی تصریح کرد: مصرف همزمان قرص ژلوفن با داروی سنیتوئین که داروی تشنجی است، منجر به افزایش اثرات دارو می شود؛ بنابراین افرادی که از داروی سنیتوئین استفاده می کنند باید با نظر پزشک اقدام به مصرف قرص ژلوفن کنند.

الیاسی مصرف همزمان قرص ژلوفن با داروهایی مانند پیروکسیکام، نالترکسون و دیکلوفناک را از دیگر تداخلات دارویی قرص ژلوفن دانست و بیان کرد: این دسته از داروها که ممکن است توسط پزشکان مختلف به طور همزمان و ناآگاهانه برای بیمار تجویز شود، باعث اثربخشی بیشتر نمی شوند بلکه تنها خطر عوارض را تشدید می کنند.

این متخصص داروسازی بالینی با بیان این مطلب که زنان در سه ماه اول بارداری نباید بدون مشورت با پزشک از قرص ژلوفن استفاده کنند، اظهار کرد: قبل از عمل جراحی نیز باید پزشک در خصوص مصرف دارو از سوی فرد مطلع شود، زیرا یک هفته قبل از جراحی باید مصرف این دارو قطع شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: قرص ژلوفن و این دسته از داروها حالت وابستگی ایجاد نمی کنند و تنها به دلیل اثرات ضد درد، فرد را تحریک به مصرف بیش از تجویز پزشک می کند.

انتهای پیام