سبک زندگی

طرز پخت برنج ایرانی و مجلسی | فوت و فن قد کشیدن برنج | روش دم کردن برنج

فراروـ برنج یکی از مهم ترین غذا های ایرانی است که به طور معمول در برنامه غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد و از محبوبیت زیادی برخودار است. برنج به دو صورت آبکش و کته تهیه می شود که هرکدام خواص مربوط به خود را داراست. برای اینکه برنج آبکش قد کشیده و نرم باشد و یا برنج کته شفته نشود، دانستن یک سری نکات و فوت و فن ها ضروری است؛ بنابراین در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا فوت و فن های پخت برنج را همراه با نکات مهم و طلایی درباره پخت برنج با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

نکات مهم برای پخت برنج

1 ـ حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف شود. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج می شود.
 
2 ـ برنج باید حدودا 4 ساعت خیس بخورد. البته این مدت زمان در مورد برنج نو که تازه از شالیزار آمده است و آن را خریداری کرده اید، کمتر است. برنج نو را بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید. بعد از خیس کردن برنج با آب ولرم حتما به آن نمک اضافه کنید. اگر قرار است برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید و اگر برنج شما کته است، خیلی کم نمک اضافه کنید.
 
3 ـ برای آبکش کردن برنج بهتر است دو سوم قابلمه را پر از آب کنید. وقتی آب جوش آمد، حتما آب برنج را خالی کنید و بعد برنج را داخل قابلمه بریزید. وقتی برنج جوشید، یک دانه برنج را بین دو انگشت خود له کنید و اگر نرم شده بود، بلافاصله آبکش کنید. اگر می خواهید برنج شما بیشتر قد بکشد، یک لیوان آب یخ داخل قالبمه برنج بریزید و سی ثانیه بعد برنج را آبکش کنید. بعد از آبکش کردن حتما روی برنج کمی آب ولرم بریزید تا نمک اضافه آن گرفته شود.
 

4 ـ بعد از اینکه ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه گذاشتید، برنج را طوری داخل قابلمه بریزید که مانند قله کوه بالا بیاید و به دیواره های قابلمه نچسبد. حالا مقداری روغن یا کره را به دو سوم لیوان آب جوش اضافه کنید و دورتادور برنج بریزید.
 
5 ـ در این مرحله با قاشق چند سوراخ رو و اطراف برنج ایجاد کنید و بعد درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا دم برنج بالا بیاید؛ سپس حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید. حدودا یک ساعت زمان لازم است تا برنج دم بکشد.
 
6 ـ برای پخت برنج به شیوه کته ابتدا آب برنج را خالی کنید و آن را داخل قابلمه بریزید و کمی آب اضافه کنید، به اندازه ای که یک بند انشگت روی برنج را آب گرفته باشد. دو قاشق روغن و کمی نمک اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا برنج جوش بیاید. درب قابلمه را در این مرحله نگذارید تا آب برنج کم کم کشیده شود؛ سپس با قاشق آرام برنج را هم بزنید و درب قابلمه را بگذراید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد.

چند نکته طلایی درباره پخت برنج

برنج ته گرفته

اگر برنج شما ته گرفت یا ته دیگش سوخت، برای اینکه کل برنج بوی سوختگی نگیرد، بلافاصله چند تکه نان روی برنج بگذارید و درب قابلمه را ببندید.

برنج کم نمک

اگر بعد از پخت و دم کشیدن برنج متوجه شدید که برنج کم نمک شده است، کمی نمک را داخل آب ولرم حل کنید و روی برنج بریزید.

برنج سفید

اگر دوست دارید که برنج شما بعد از پخت سفید باشد، هنگام جوشیدن برنج با آب یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج به آن اضافه کنید.

میزان آب قابلمه

توجه داشته باشید که میزان آبی که باید برای جوشاندن برنج داخل قابلمه بریزید، به ازای هر یک لیوان برنج یک و نیم لیوان آب است.

ظرف مناسب

برای دم کردن برنج حتما به اندازه قابلمه و میزان برنج توجه کنید. اگر قابلمه شما نسبت به میزان برنج خیلی کوچک باشد، برنج جای کافی برای دم کشیدن ندارد؛ درنتیجه شل و لهیده خواهد شد.

پلوی مخلوط

برای تهیه پلو های مخلوط مانند لوبیا پلو، عدس پلو، کلم پلو… توجه داشته باشید که برنج را بعد از جوشاندن کمی کال تر از حد معمول بردارید. این کار باعث می شود که برنج بعد از ترکیب با مایه پلو و دم کشیدن دانه دانه بماند و شفته نشود.

برنج از غذاهای همیشه حاضر سفره های ایرانیان است؛ که به روش های مرسوم آبکشی و کته پخت می شود؛ و با انواع کبابی ها و خورش سرو می شود. انتخاب روش پخت برنج در میان آشپزهای ایرانی، با توجه به مواد غذایی و نوع رژیم غذایی متفاوت است.

در این مقاله «سایت برنج اول» قصد داریم که دو روش اصلی پخت برنج یعنی، پخت برنج کته و پخت برنج آبکش را آموزش دهیم. همچنین نکات مهم آشپزی در پختن برنج را در این صفحه به شما یادآوری نماییم. پس تا آخر مطالب را بخوانید.

آموزش پخت برنج

انواع پلوهای ایرانی عبارتند از: پلوی ساده، سبزی پلو، زرشک پلو، کدو پلو، باقالا پلو، مرصع پلو، قیمه پلو، عدس پلو، رشته پلو، شیرین پلو، ماش پلو، هویج پلو، پلو ماهی، پلوی ته چین، پلوی استانبولی، کشمش پلو، آلبالو پلو، میگو پلو، چلوکباب و… .

آموزش فوت و فن پخت برنج

لازم است عنوان کنیم که بعد از خواندن این مقاله صفر تا صد پختن برنج، شما می توانید تصمیم بگیرید که وعده برنجی خود را با کدام روش پخت کنید؛ برخی برنج را چرب و روغنی دوست دارند، و برخی پلوی زعفرانی!

البته در ابتدای این مقاله از شما دعوت می شود، که برای دانستن قیمت روز انواع برنج و خرید برنج از سایت معتبر استفاده کنید؛ سایت «برنج اول» قیمت های انواع برنج را همیشه بروزرسانی نگه می دارد.

چطور برنج درست کنیم؟

سرآشپزهای حرفه ای معمولاً برنج را به دو روش پخت می کنند؛ یک روش بلند مدت کته است. یک روش کوتاه مدت و سریع که به روش آبکشی معروف است؛ سریع پختن برنج به این دلیل است که ابتدا برنج در دیگ جوش، آب پز می شود.

مواد لازم برای تهیه پلوی ساده
برنج آب نمک روغن

آب مورد نیاز برای تهیه برنج با روش های مختلف، میزان متفاوت دارد. برای پخت برنج در قابلمه معمولاً برای هر پیمانه برنجی که قبلاً خیس نخورده باشد دو پیمانه آب سرد؛ و برای هر پیمانه برنجی که خیس خورده باشد یک پیمانه آب سرد در نظر بگیرید. اما برای پختن برنج در پلوپز چون از قبل، آب جوشانده می شود، به میزان هر پیمانه برنج، یک و نیم پیمانه آب لازم است.

هنگام خیس کردن برنج باید حتماً نمک به آن اضافه شود تا در هنگام پخت پلو، به اصطلاح زیادی وا نرود و شفته نشود. بهتر است که برنج را با نمک شست وشو دهید؛ چرا که نمک شویی باعث می شود عفونت از برنج خارج شود و میکروب زدایی شود.

مسائل اولیه برنج پختن

مسائلی که قبل از شروع آشپزی باید بدانید!

قابلمه ای که برنج در آن پخته می شود، بسیار مهم است. برنج باید فضای کافی برای قد کشیدن و یکدست شدن در پخت داشته باشد. قابلمه ای مناسب با حجم برنج خود انتخاب کنید؛ قابلمه کوچک تر از حجم برنج باعث خام ماندن یا کال شدن برنج و قابلمه بزرگ تر از حجم مصرفی باعث سفت شدن ته دیگ برنج می شود. به طور کلی قابلمه باید 1.5 تا 2 برابر مقداری که برنج خام درون قابلمه جای گرفته، فضای خالی داشته باشد.

برنج در زمان پخت حجم می گیرد؛ به همین دلیل بهتر است زمان دم کشیدن برنج، با انتهای قاشق چند سوراخ داخل برنج ایجاد کنید تا بخار از کف قابلمه به برنج های رویی برسد و کشیدگی قد همه برنج ها یک دست شود.

یکی از نکات مهم در پلو پختن این است که استفاده از دمکنی را فراموش نکنید. پارچه دمکنی مانع برگشت قطرات بخار به برنج می شود و از شفته و شل شدن برنج جلوگیری می کند. پس این نکات حساس را هم فراموش نکنید.

  • فضای کافی قابلمه برای پختن برنج
  • ایجاد چند حفره درون ظرف پخت
  • استفاده از دمکنی روی درب دیگ

طرز تهیه برنج آبکشی

اکنون می دانید برای پخت برنج، اولین مرحله خیساندن آن است؛ برنج را بعد از پاک کردن، با آب ولرم، بدون اینکه مدام چنگ بزنید، آنقدر بشویید تا آب روی برنج از حالت کدری درآید و شفاف شود. توجه داشته باشید که در شستن برنج قهوه ای و دودی زیادروی نکنید، زیرا ممکن است عطر و طعم خود را از دست بدهد.

شروع کنید: برنج را داخل کاسه یا لگن ریخته و روی آن آب گرم (نه آب داغ) بریزید؛ آب باید تقریباً 5 سانت بالاتر از سطح برنج داخل کاسه یا لگن باشد. به آب برنج نمک اضافه کنید (نمک شور شود).

چون می خواهید آن را آبکش کنید، لازم نیست نگران مقدار زیادی نمک باشید؛ چرا که بعد از آبکشی می توانید با ریختن آب، نمک اضافی آن را بگیرید، ولی اگر بخواهید برنج را به صورت کته بپزید، وضعیت فرق می کند که در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد.

آب برنج نه شور باشد و نه بی نمک. برای خیس خوردن برنج، حداقل 3 تا 4 ساعت زمان لازم است.

بعد از این مدت برای پخت برنج آبکشی، قابلمه مورد نظر را انتخاب کرده و دو سوم آن را آب بریزید. درب قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله زیاد اجاق قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از آن، برنج شسته شده را در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید و صبر کنید تا کمی بپزد، یا به اصطلاح چند دقیقه قل بخورد.

چطور برنج آبکش کنیم؟

برای آنکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشت تان له کنید یا داخل دهان تان بگذارید. برنج باید نیم پز شود و خشک نباشد، لذا مغز آن مقدار کمی سفت باشد.

یکی دیگر از نشانه های آبکش کردن برنج این است که در مرحله قل خوردن، مقداری از دانه های برنج در حال جوش، روی آب قرار می گیرند. در این مرحله مراقب باشید. برنج را به امان خدا ول نکنید، چون ممکن است به راحتی وا برود و شل شود.

زمان تقریبی مرحله جوش خوردن 7 الی 12 دقیقه است. وقتی از نیم پخت شدن برنج مطمئن شده اید؛ آن را داخل آبکش مناسب ریخته و روی آن آب ولرم بریزید، تا هم نمک اضافه از برنج گرفته شود و همچنین کمی از حرارت بیافتد.

برای ته دیگ  برنج می توانید از نان یا سیب زمینی استفاده کنید؛ و همچنین ته چین درست کنید.

حال برای دم کردن برنج ابتدا قابلمه مناسبی آماده کرده و داخل آن مقداری روغن بریزید، به اندازه ای که کف قابلمه چرب شود. قابلمه را روی شعله اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. سپس آن را از روی اجاق بردارید و کف قابلمه را با نان، حلقه های سیب زمینی، یا هر مواد مورد نظر دیگر برای ته دیگ و ته چین بپوشانید.

در این مرحله باید برنج داخل آبکش را با کفگیر بزرگ داخل قابلمه بریزید؛ به طوری که برنج به صورت مخروطی یا کوه داخل قابلمه قرار گیرد، و حدالامکان به دیواره های قابلمه نچسبد. بعد از اینکه کل برنج را در قابلمه ریخته اید، شعله اجاق را زیاد کنید.

در ظرف دیگری مخلوط روغن و آب را روی اجاق، داغ کرده و روی برنج بریزید، سپس درب قابلمه را ببندید؛ فراموش نکنید قبل از اینکه درب قابلمه را بگذارید، با دسته کفگیر داخل برنج برای دم کشی بهتر، چند سوراخ ایجاد کنید.

بعد از چند دقیقه، وقتی صدای جزجز به گوشتان خورده، و از قابلمه کمی بخار بیرون زده، دم کنی را بگذارید و شعله را کم کنید؛ اجازه دهید تا برنج دم بکشد. برای دم کشیدن پلوی ساده همراه با ته دیگ نان یا سیب زمینی، تقریباً یک ساعت زمان لازم است.

مهم ترین نکته برنج آبکش

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه ی پخت برنج می شود، اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب روغن و یا تنها به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم کردن برنج تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج می شود؛ و هر چه مقدارش بیشتر باشد، برنج را نرم تر یا شفته می کند. در نتیجه مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم، باید به میزان باشد.

طرز تهیه برنج کته

کته پختن شیوه ای به مراتب راحت تر و سریع تر است، اما روش های مختلفی نیز دارد؛ کته کردن برنج یعنی بدون اینکه برنج را آبکش کنیم، پلو را بپزیم؛ بر این اساس باید مقدار کمتری آب نسبت به پختن برنج آبکش، به آن اضافه کنیم.

پختن برنج بصورت کته باعث می شود که خواص و ویتامین های برنج از دست نرود، و همچنین عطر و طعم برنج بیشتر حفظ شود. چرا که با آبکش کردن برنج، املاح و مواد مدنی آن از بین می رود. کته را باید با برنج ایرانی درست کنید.

چطور برنج کته درست کنیم؟

برای پختن برنج به صورت کته، ابتدا برنج تان را پاک کنید. سپس آن را خوب و تمیز بشویید، و در آخر آن را خیس دهید؛ پس از اینکه آب آن را خالی کردید، باید اجازه دهید تا یکی دو ساعت همانطور خیس بماند.

اگر از برنج خارجی استفاده می کنید، به زمان بیشتری برای خیس خوردن و پختن احتیاج دارد.

برنج را درون قابلمه ایی ریخته و بر روی آن آب سرد بریزید؛ قدری که به اندازه یک بند انگشت روی برنج را آب گرفته باشد. کمی نمک به آن (به مقدار لازم) اضافه کنید. مراقب باشید نمک زیاد نریزید، چون قرار نیست آن را آبکش کنید تا نمک اضافی آن خارج شود.

Your browser does not support HTML5 video.

میزان شوری برنج کته چقدر باشد؟

اگر نمی دانید باید چه اندازه شوری داشته باشد، مقدار کمی نمک بریزید و بعد از جوشیدن، آن را بچشید؛ اگر کم بود، دوباره می توانید اضافه کنید. در کته نباید حس تند بودن شوری به شما دست دهد. یک نمکین ملایم! حالا زیر شعله را روشن کنید.

فن مهم در زمان پخت برنج کته این است که آن را هم نزنید. اجازه دهید بجوشد و آب آن تمام شود، تا حدی که کف دیگ کم آب شود. سپس آن را در وسط جمع کنید، و بگذارید پلوی لذیذ شما خوب دم بکشد.

هنگام پختن پلو، درب قابلمه را همراه با دم کنی روی آن قرار دهید، تا برنج کاملاً دم بکشد.

اگر می خواهید برنج کته شما قالبی باشد آن را جمع نکنید. مقداری روغن روی برنج بریزید و روی درب آن دمکنی قرار دهید و بعد از بخار پیچیدن، زیر شعله گاز را خیلی کم کنید. مدت زمان دم کشیدن برنج تقریباً نیم ساعت است.

فنون مهم پخت برنج کته

اگر می خواهید پلو را به صورت قالبی در بیاورید و ته دیگ آن خشک و طلایی شود، در ابتدای زمان پخت که برنج هنوز آب دارد، مدت زمان بیشتری شعله را بالا نگه دارید تا ته دیگ حرارت ببیند. البته مواظب باشید که نسوزد!

جهت نرم شدن ته دیگ برنج، زمانی که برنج تان آماده شد، درب قابلمه را بگذارید و بالافاصله برندارید تا کم کم خودش از حرارت بیافتد؛ این کار باعث نرم شدن ته دیگ برنج کته شما خواهد شد.

برای پخت برنج کته بهتر است از برنج طارم معطر استفاده کنید. می توانید از برنج های نیمدانه هم استفاده کنید؛ اما آب آن باید کمتر باشد، زیرا برنج زودتر می پزد. بنابرین اگر میزان آب برنج زیاد باشد، پلوی شما خمیر می شود.

اگر دیدید برنج کته نپخته است، و لازم است به آن آب اضافه شود، حتماً از آب جوش استفاده کنید؛ در هرحال اضافه کردن آب بعد از پخت برنج تا حدودی کیفیت کته را پایین می آورد.

اگر عجله و مهمان سرزده داشته باشید، می توانید مثل «سرآشپزهای رستورانی» برنج را نیم ساعت با آب ولرم مایل به گرم خیس کرده و بعد بپزید؛ البته بدون خیس کردن هم می شود، ولی در این حالت مثل برنج آب کشیده قد نمی کشد.

برای اینکه دانه های برنج به هم نچسبد، حتماً از روغن یا کره استفاده کنید؛ ولی به اندازه! روغن اگر زیاد بریزید، بیشتر برنج را خراب و شفته می کند. اگر برنج روغنی و چرب دوست دارید، وقتی پلو دم کشیده و آماده شد، یعنی در آخر به آن روغن بیشتر اضافه کنید.

آب برنج چقدر باشد؟

یکی از مهم ترین نکاتی که برای درست کردن برنج کته خوب باید رعایت کنید، مقدار آبی است که پس از شستن برنج به آن اضافه می شود تا روی حرارت قرار بگیرد و پخت شود.

Your browser does not support HTML5 video.

برنج را درون قابلمه پخش کنید تا همه جا یک سطح صاف داشته باشد. انگشت خود را روی سطح برنج قرار دهید (توجه کنید به سطح برنج نه کف قابلمه). آب باید به اندازه یک بند انگشت روی سطح برنج را فرا گیرد.

وقتی میزان کافی، آب به برنج اضافه شد، نوبت به اضافه کردن نمک و روغن می رسد. نمک باعث می شود، برنج بیشتر جوش بخورد و به اصطلاح وا نرود؛ پس حتماً باید قبل از قرار دادن روی حرارت به برنج اضافه شود.

سایر نکات برنج پختن

مقدار نمک و روغن در برنج کته مجلسی

  • نمک: برای هر دو پیمانه برنج یک قاشق مربا خوری سرخالی
  • روغن یا کره: برای هر پیمانه برنج، نصف قاشق غذا خوری

پس از اضافه کردن نمک و روغن، برنج را روی شعله متناسب با اندازه قابلمه، یعنی نه شعله خیلی بزرگ و نه کوچک تر از اندازه قابلمه قرار دهید. سپس حرارت را زیاد کنید تا به دمای مورد نیاز برسد.

وقتی محتویات شروع به جوشیدن کرده است، شعله را روی متوسط به پایین قرار دهید. حرارت اجاق در این مرحله باید تقریباً دو برابر مقداری که برای دم کردن قرار می دهیم، باشد. درب قابلمه را بگذارید تا آب برنج تمام شود.

Your browser does not support HTML5 video.

نشانه تمام شدن آب برنج این است که حفره هایی در برنج نیم پز ایجاد می شود؛ و کمی آب تقریباً در حد نصف استکان، ته برنج برای بخار می ماند. در این مرحله باید برنج را برای دم گذاشتن آماده کنید.

قد کشیدن برنج در پختن

اگر برنج بعد از اینکه آب آن تمام شد، خوب قد نکشیده، یا اگر وقتی دانه های برنج را تست می کنید، مغز آن خیلی سفت و خشک است، حدود یک فنجان آب جوش به آن اضافه کنید تا بیشتر جوش بخورد؛ اما مغز برنج نباید خیلی هم نرم شود. وگرنه موقع دم کشیدن، شفته می شود.

ترفند دیگر برای قد کشیدن برنج این است که وقتی برنج درحال جوشیدن با دمای بالاست، سریعاً یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این عمل، میزان کشیدگی برنج در برابر حرارت را تثبیت می کند.

دمکش کردن برنج کته و آبکش

زمانی که آب برنج تمام می شود، نوبت به دم کش کردن برنج است. با کف گیر آرام برنج را از اطراف جمع کنید و در وسط حالت تپه ای جمع کنید. با ته کف گیر چند حفره وسط برنج ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد. روی درب قابلمه دمی قرار دهید و حرارت را خیلی کم کنید و صبر کنید تا 30 دقیقه برنج خوب دم بکشد.

بعد از دم کشیدن، اگر برنج را خیلی سریع قصد دارید سرو کنید، موقع برداشتن برنج با کف گیر آرام برنج را بهم بزنید تا له و به هم چسبیده نشود. اگر برنج شما طوری است که زود شفته و شل می شود به نکات زیر توجه کنید:

برای جوشاندن برنج، نباید بیشتر از یک بند انگشت آب به آن اضافه کنید. موقع جوشیدن آن را به هم نزنید؛ اصلاً آن را آب نکنید و بعد از شستن سریعاً آن را بجوشانید. برای دمکش کردن خیلی کم باید آب ته قابلمه باشد تا وا نرود.

کته کردن برنج بهتر از آبکش کردن است. این مسئله وابستگی مستقیم به سبک و سلیقه آشپزی دارد، که در همین جا لازم می دانیم تا برای اطلاعات بیشتر به مقاله انواع روش تزئین برنج مراجعه کنید.

برنج کته عطر بیشتری دارد، همچنین طعم بهتری نسبت به برنج آبکشی دارد؛ اما تصور اشتباهی که خیلی از افراد دارند این است که برنج کته مقدار نشاسته بیشتر نسبت به برنج آبکش دارد و باعث چاقی می شود!

این عقیده چاقی برنج کاملاً اشتباه است. چیزی که با آبکش کردن و خیساندن زیادی برنج از بین می رود، نشاسته نیست؛ بلکه ویتامین های ضروری برنج مثل ویتامین دی و بی (D & B) است.

محققان گفته اند: با آبکش کردن برنج میزان ویتامین ب موجود در برنج، به یک سوم کاهش می یابد. برنج کته نسبت به برنج آبکش از نظر میزان کالری و چاق کننده بودن هیچ تفاوتی ندارند.

با کته پختن ویتامین های برنج حفظ می شود؛ وقتی شما برای برنج معطر و ممتاز هزینه می کنید، باید بدانید که تنها با کته پختن است که تمام عطر و طعم برنج، ماندگار خواهد بود.

اکنون همه چیز در مورد برنج پختن را می دانید. فقط یک مسئله حساس وجود دارد، که باید حل شود. ممکن است برای شما سؤال باشد که آیا نوع برنج مصرفی در پختن پلو یا چلو اهمیت دارد؟ اینکه از کجا و چطور برنج خوب و با کیفیت تهیه کنیم؟

تشخیص و انتخاب برنج خوب

برای پختن برنج خوش طعم و قد کشیده اول از همه باید توجه داشته باشید که مرغوب ترین برنج موجود در بازار را تهیه کنید. برنج تازه برداشت شده، معمولا گزینه مناسبی نیست؛ و پخت آن بسیار دشوار است.

برنج مناسب برای آشپزی برنجی است که حداقل 45 روز از تولید آن در کارخانه شالیکوبی گذشته باشد؛ بنابرین برنج کهنه کیفیت و پخت بهتری دارد. البته نه برنجی که تاریخ مصرفش گذشته است!

عامل مهم دیگری که در کیفیت پخت برنج تاثیر بسزایی دارد، اندازه دانه برنج است. دانه های شکسته و خرد شده انتخاب خوبی نیستند؛ و موجب می شود تا دست پخت شما زیر سوال برود؛ لذا اطلاع از ساختار دانه ها تاثیر زیادی در طرز تهیه برنج دارد.

اگر دانه برنج خام در زیر دندان به راحتی شکسته شود، گزینه خوبی برای انتخاب نیست.

فاکتور دیگری که هنگام تهیه برنج، برای لذیذ شدن غذا باید به آن توجه کرد، عطر و بوی دانه های برنج است؛ تعدادی دانه برنج را در کف دست بریزید و به هم بمالید؛ سپس آن را نزدیک بینی خود ببرید، و حالا به راحتی میزان عطر آن را احساس می کنید.

 اگر در تشخیص بهترین برنج در میان انواع مختلف برنج ایرانی و خارجی، گمراه شده اید؛ ما در «پایگاه برنج اول» مسیر راه هموار را به شما نشان خواهیم داد. همکاران ما حاضرند تا مشاوره
رایگان به شما دهند.

برنج با کیفیت و مرغوب، حتی اگر کهنه باشد، باز هم عطر و بوی خود را مثل روز اول حفظ می کند.

اغلب برنج های ایرانی، مخصوصاً محصولات مازندران و گیلان دارای بالاترین کیفیت و معطر هستند. برنج طارم یکی از بهترین برنج برای پخت و پز خانگی و رستورانی محسوب می شود؛ شما می توانید مستقیماً آن را از «کارخانه برنج اول» سفارش دهید.

چنانچه از برنج قیمت مناسب استفاده می کنید، برنج پرمحصول از فروشگاه آنلاین ما پیشنهاد می شود؛ که هم برای پخت کته مناسب است، و همچنین به صورت آبکشی پخت می شود.

امیدواریم از این آموزش «سایت تخصصی برنج ایرانی» لذت برده باشید. از شما می خواهیم که دیدگاه و نظرتان را درمورد این مطلب بیان کنید. اگر هم سوالی دارید می توانید در بخش نظرات درج کنید؛ همچنین تجربیات خود در پختن برنج با هر روشی را با ما به اشتراک بگذارید.