سبک زندگی

تبدیل فایل pdf فارسی به word با گوگل کروم بدون نرم افزارهای حرفه ای

تبدیل pdf به word در حالت عادی هزار دردسر دارد، حالا وقتی زبان فایل pdf فارسی باشد که مشکلاتش چند برابر می شود! اما در هر حال در این مقاله می خواهیم نحوه تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی را توضیح بدهیم. همینطور در این مطلب چند نرم افزار رایانه و تلفن همراه را هم به شما معرفی می کنیم که با دانلود کردن شان، راحت تر فایل ها را تبدیل کنید.

دانلود تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی

خب، قبل از اینکه شروع کنیم، چند نکته بسیار مهم وجود دارد که باید در موردشان بدانید:

اول از همه، محتوای بعضی فایل های pdf به شکل متنی است. یعنی به راحتی با نگاه داشتن دست تان روی متن آن در تلفن همراه یا با کلیک و نگاه داشتن نشانگر موس رایانه روی آن می توانید متنش را انتخاب و کپی کنید. اگر فایل pdf شما از این دسته است، یعنی تمامی راهکارهای این مقاله برای تان مناسب و کاربردی خواهد بود.

اگر محتوای فایل pdf متنی نیست، یعنی نه در تلفن همراه و نه با موس رایانه نمی توانید متنش را انتخاب و کپی کنید، فرمت فایل pdf شما به شکلی نیست که بتوانید به کمک راهکارهای تبدیل pdf به word عادی محتوایش را تبدیل کنید. در واقع در این شرایط نیازمند روش های تبدیل عکس به متن و فایل word هستید که در همین مقاله و در بخش دوم به آنها اشاره می کنیم.

در نهایت اگر محتوای فایل pdf کیفیت پایینی داشت، احتمال این وجود دارد که به هیچ عنوان و با هیچ راهکاری نتوانید آن را به درستی به یک فایل word تبدیل کنید اما خب در هر حال پیشنهاد می کنیم در این صورت هم راهکارها را امتحان کنید. خب، به سراغ تکنیک ها برویم:

از خود word کمک بگیرید!

اگر برنامه word که روی رایانه تان نصب شده نسخه 2013 یا بالاتری دارد، احتمالا می توانید به راحتی به کمکش فایل PDF را به word تبدیل کنید. برای این کار، روی فایل کلیک راست کرده و به گزینه Open With بروید. در منویی که مقابل این گزینه باز می شود، باید برنامه word را انتخاب کنید.

اگر در منو برنامه word موجود نبود، روی گزینه Choose default program بزنید تا یک پنجره جدید باز شود. در این پنجره برنامه word را پیدا کرده یا حتی اگر اینجا هم نبود، به کمک گزینه Browse محل دقیق این نرم افزار را به آن بدهید. به این ترتیب در نهایت فایل pdf با برنامه word باز شده و می توانید به راحتی متن ها را ویرایش کنید.

در صورتی که آشنایی کافی با نرم افزار ورد ندارید و یا می خواهید ترفندهای استفاده از این نرم افزار را یاد بگیرید پیشنهاد می کنیم قبل از مطالعه ادامه مقاله مجموعه آموزش ورد فرادرس را دریافت و مشاهده کنید.

  • مجموعه آموزش ورد (Word) — کلیک کنید

نکته: ممکن است با این راهکار نتوانید pdf های زبان فارسی را به متن تبدیل کنید.

از گوگل کروم استفاده کنید

مرورگر گوگل کروم، محبوب ترین مرورگر در سطح وب است که احتمالا همین حالا هم روی رایانه تان نصب داریدش. اگر هم نه می توانید به راحتی آن را از گوگل دانلود کنید. بعد از دانلود و نصب، فایل pdf را با همین مرورگر باز کنید. کافی است روی فایل کلیک راست کرده و با انتخاب گزینه Open With مرورگر کروم را انتخاب کنید یا اصلا فایل را گرفته و به درون مرورگر بکشید. بعد از باز شدن، با موس از ابتدا تا انتهای متن فایل را گرفته و سلکت (انتخاب) کنید. دقیقا مثل چیزی که در تصویر پایین مشخص است:

بعد با فشردن دکمه های CTRL و C روی کیبورد، متن را کپی کنید. در نهایت هم متن کپی شده را در یک فایل WORD با کمک دکمه های CTRL و V جای گذاری کنید.

البته در این حالت ممکن است با کمی بهم  ریختگی روبرو شوید که خب با چند دقیقه زمان گذاشتن این مشکل هم حل شده و می توانید خطوط و بهم  ریختگی ها را از بین ببرید.

نکته: چه در برنامه word و چه گوگل داکس که در ادامه معرفی می کنیم، وقتی می خواهید متنی را paste کنید، ابتدا مطمئن شوید این 2 گزینه را فعال کرده اید:

این گزینه ها کمک می کند متن فارسی شما هم راست چین شده و هم از سمت راست شروع شود.

به سراغ ADOBE READER بروید

ADOBE READER یکی از نرم افزارهای محبوب شرکت ADOBE است که مخصوصا برای ویرایش فایل های pdf کاربرد زیادی دارد. اگر این نرم افزار را روی رایانه تان نصب دارید، فایل pdf را وارد آن کنید. این کار را می شود هم با کشیدن و رها کردن فایل در برنامه و هم با کلیک راست کردن روی فایل و انتخاب گزینه Open With و انتخاب برنامه ADOBE READER انجام داد. بعد از اینکه فایل pdf به برنامه وارد شد، روی گزینه Export بزنید. اگر این گزینه در منوی برنامه نبود، احتمالا آن را در منوی FILE پیدا می کنید. بعد از انتخاب این گزینه، باید مشخص کنید که خروجی چه فرمتی داشته باشد و خب قطعا انتخاب شما خروجی گرفتن به شکل یک فایل متنی WORD است.

از گوگل درایو استفاده کنید

اگر یک اکانت جیمیل داشته باشید، گوگل به طور خودکار و رایگان یک فضا در گوگل درایو به شما داده. در واقع این یک فضای ابری است که می توانید تا 15 گیگابایت فایل را به شکل رایگان رویش آپلود کنید. حالا یکی از روش های تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی این است که بعد از ورود به بخش درایو گوگل (google.com/drive/my-drive)، فایل PDF را در آن آپلود کنید. بعد از بارگذاری کامل فایل، روی آن کلیک راست کرده و گزینه google docs open with را انتخاب کنید. در واقع گوگل داکس ابزار رایگان دیگر گوگل است که فضایی شبیه به WORD داشته و می توانید از آن خروجی WORD هم بگیرید. اگر خوش شانس باشید و فایل تان مشکلی نداشته باشد، در این شرایط PDF در گوگل داکس به شکل متنی نمایش داده شده و می توانید به راحتی با استفاده از گزینه هایی که در تصویر پایین مشخص است، یک خروجی متنی برای WORD از آن بگیرید.

همینطور قبل از خروجی گرفتن هم دقیقا مثل وقتی فایل در WORD است، می توانید تغییرات لازم مثل تغییر فونت و رنگ و اندازه و… را روی آن اعمال کنید.

این نرم افزارها را تست کنید

در اغلب مواقع اگر نرم افزارهای بالا نتوانستند فایل مورد نظر شما را به WORD تبدیل کنند، دیگر ابزارها هم در انجام این کار ناتوان خواهند بود. اما خب اگر دوست دارید تلاش بیشتری کنید، در ادامه نام چند ابزار را می نویسیم که در وب سایت های دانلود، در جواب جستجوی مخاطبان برای دانلود تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی نمایش داده شده اند:

  • نرم افزار تبدیل PDF به متن – PDF OCR 4.2
  • Xilisoft PDF to Word Converter 1.0.2
  • Able2Doc Professional 7
  • Coolutils Total PDF Converter

متاسفانه ما خودمان تجربه کار با این ابزارها را نداشته و نمی توانیم به طور دقیق در موردشان نظر بدهیم.

تبدیل pdf به word با ابزارهای OCR

خب، به سراغ بخش دوم مقاله برویم. ببینید، اغلب ابزارهایی که بالا معرفی شد، آنهایی هستند که صرفا متن عادی فایل PDF شما را در یک فایل WORD در اختیارتان می گذارند. حالا در این بین اگر فایل PDF از متن تشکیل نشده باشد، احتمالا نمی توانید به کمک ابزارهای بالا راه به جایی ببرید.

در این شرایط اما راهکار، استفاده از ابزارهای OCR است. به زبان ساده این وب سایت ها و ابزارها، چیزهایی هستند که تصویر را به متن تبدیل می کنند. این یعنی چه یک فایل PDF که حاوی متن نیست و چه یک تصویر عادی با فرمت JPG را به متن تبدیل خواهند کرد. البته اغلب این ابزارها پولی هستند اما خب در میان راهکارها، ابزارهای نیمه رایگان یا به صرفه هم به شما معرفی می کنیم. پس با ما همراه باشید.

  • آموزش ویرایش فایل های پی دی اف PDF با PDF–XChange Editor — کلیک کنید

به سراغ وب سایت های ایرانی بروید

اگر می پرسید بهترین راهکار برای تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی چیست، اجازه بدهید همین حالا خیال تان را راحت کنیم! در واقع ابزارهای ایرانی که به شکل نیمه رایگان یا غیر رایگان فعالیت می کنند، بهترین ابزارهای ممکن هستند. اما خب در ادامه به جز اینها، سایت های خارجی رایگان را هم معرفی می کنیم تا اگر خواستید، کار با آنها را هم تست کنید. در هر حال، ابتدا به سراغ بهترین ابزارهای ایرانی برویم:

typeo

مخصوصا اگر می خواهید با هزینه های کم عکس و pdf را به فایل متنی تبدیل کنید، typeo انتخاب خوبی است. چراکه در ابتدا به شما اجازه می دهد روزانه تا 50 الی 100 صفحه را به شکل کاملا رایگان به متن تبدیل کنید. در درجه دوم هم قیمت خدمات این وب سایت نسبتا مناسب بوده و هزینه زیادی به شما تحمیل نمی کند.

eboo

این وب سایت پلن رایگانی ندارد، اما خب قیمت های آن به صرفه و ارزان بوده و اگر دائما نیاز به ابزار تبدیل عکس به متن دارید، eboo انتخاب بدی به نظر نمی رسد.

همانطور که در تصویر بالا هم پیداست، اگر تعداد صفحات مورد نظرتان زیاد باشد، به ازای هر صرفا چیزی در حدود 150 تومان از شما دریافت می شود.

به اپلیکیشن های اندرویدی سر بزنید

راهکار دیگری که دارید، این است که به سراغ اپلیکیشن های اندرویدی برای تبدیل فایل تصویری به متنی بروید. مخصوصا که چند اپلیکیشن رایگان در این زمینه فعالیت می کنند.

اپلیکیشن eboo

اگر هدف تان دانلود تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی است و البته نمی خواهید هیچ هزینه ای بپردازید، باید به سراغ اپلیکیشن eboo بروید! در واقع با اسم eboo به عنوان یک سایت ایرانی، بالاتر آشنا شدید اما نکته اینجاست که این وب سایت یک اپلیکیشن اندرویدی هم ساخته و بنابر ادعای خودش، در آن به شکل رایگان به مخاطبان خدمات می دهد.

اپلیکیشن Text Scanner

اگر از آن دسته مخاطبانی هستید که علاقه ای به نصب کردن اپلیکیشن ایرانی روی تلفن همراه تان نداشته و بیشتر از همه می خواهید به سراغ اپ هایی با نصب زیاد بروید، Text Scanner بهترین انتخاب است. این اپلیکیشن که تا الان بیشتر از 5 میلیون نصب داشته، ادعا می کند که می تواند به شکل کاملا رایگان تصاویر و فایل های pdf را به فایل متنی تبدیل کرده و در اختیار شما عزیزان قرار بدهد.

اپلیکیشن matnyaar

این ابزار که در واقع یک سایت OCR است هم یک اپلیکیشن در اختیار کاربرانش قرار داده تا به کمکش فایل های تصویری را به متن تبدیل کنند. متاسفانه اطلاعاتی در مورد رایگان بودن یا نبودن آن به دست نیاوردیم.

اپلیکیشن ios با نام CamScanner

قبل از اینکه به سراغ بخش بعدی برویم، شاید بد نباشد به عزیزانی که تلفن های همراه با سیستم عامل ios دارند هم یک اپلیکیشن معرفی کنیم. CamScanner برنامه ای است که هم در نسخه اندروید و هم ios به شما در این زمینه کمک می کند.

از نرم افزارهای رایانه کمک بگیرید

علاوه بر تمامی راهکارهایی که بالاتر خدمت تان عرض کردیم، چند نرم افزار تخصصی هم برای تبدیل عکس به متن و word وجود دارد. البته این نرم افزارها بیشتر در تبدیل متن های انگلیسی زبان کاربرد دارند اما خب بعضی از آنها برای تبدیل فایل های فارسی هم ممکن است به شما کمک کنند. بنابراین در ادامه به طور خلاصه با آنها آشنا خواهیم شد.

Easy Screen OCR

Easy Screen OCR همانطور که از اسمش پیداست، یک نرم افزار اختصاصی در حوزه OCR محسوب می شود. نکته جالب اینجاست که این برنامه صرفا 7 الی 8 مگابایت حجم داشته و نصب کردنش روی رایانه واقعا کار آسانی است. اما خب نکته دیگری هم وجود دارد؛ اینکه این برنامه به شکل رایگان عرضه نشده. در هر حال بعد از نصبش، آیکون برنامه به بخش پایینی ویندوز اضافه می شود.

در واقع کافی است فایل مورد نظر یا تصویر را به این بخش کشیده و صبر کنید تا برنامه آن را در قالب متن در اختیارتان قرار بدهد. بعد هم باید متن را کپی کرده و در یک فایل WORD قرار بدهید.

FreeOCR

FreeOCR یک برنامه مشابه نرم افزار قبلی است که روی رایانه شما نصب شده و کار با آن هم آسان است. البته 2 نکته در مورد این برنامه وجود دارد:

  • اول اینکه این برنامه به شکل رایگان به شما خدمات می دهد،
  • دوم اینکه بعضی کاربران گزارش کرده اند این نرم افزار باگ فنی و مشکل داشته و گاها به درستی کار نمی کند.

TextSnipper برای مک

بنابر رسم همیشگی، قبل از رفتن به سراغ بخش بعدی مقاله، یک برنامه برای سیستم عامل های کم تر محبوبی مثل مک هم معرفی می کنیم. TextSnipper یک نرم افزار OCR است که روی رایانه شما نصب می شود. همینطور نرم افزار مشابه دیگری وجود دارد که با اسم Readiris شناخته شده و برای سیستم عامل های مک ساخته شده.

کلام آخر در مورد دانلود تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی

خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله بهترین گزینه ها برای دانلود تبدیل pdf به word بدون بهم ریختگی را به شما معرفی کردیم. همینطور در بخش دوم مقاله به سراغ ابزارهای OCR رفتیم. اینها ابزارهایی هستند که حتی فایل های PDF غیر متنی و تصاویر را به متن تبدیل می کنند. در انتها اگر هنوز سوال و نظری دارید در بخش نظرات منتظر شما عزیزان هستیم.

در اینجا مایلم آموزش دیگری از مجموعه فیلم های آموزشی فرادرس را به شما معرفی کنم که به کمک آن می توانید فایل های PDF  را به راحتی ویرایش کنید. برای دریافت این آموزش همین حالا روی لینک زیر کلیک کنید:

  • آموزش ویرایش فایل  پی دی اف با فوکسیت – اصلاح PDF با Foxit PDF Editor — کلیک کنید

این مقاله با حمایت وبسایت فرادرس تهیه شده است.

شما یک گام جلوتر از دیگران باشید!

اگر به آی تی و تکنولوژی علاقه مندید و دوست دارید سریع تر در این زمینه پیشرفت کنید،
همین حالا به جمع
15,916
عضو همیار آی تی بپیوندید،
دسترسی به تمام آموزش های پریمیوم، دریافت جدیدترین آموزش های کاربردی مرتبط با آی تی و استفاده از مشاوره ی رایگان،
برخی از مزایای عضویت در سایت هستند،
شما نیز به کاربران همیار پیوسته و همین حالا وارد دنیای حرفه ای ها شوید…

من هم می خواهم عضو ویژه ی همیار شوم

به طور حتم تاکنون بارها با مشکل تبدیل فایل PDF فارسی به WORD روبرو شده اید. این مشکل به صورت ویژه ای برای دانش آموزان و دانشجویان که برای امور آموزشی و پژوهشی خود نیازمند استفاده از محتوای فایل های PDF فارسی هستند، شایع بوده و تقریبا تمامی تلاش ها بدون نتیجه است.

با توجه به مشکلات بسیار کلیه روش ها و نرم افزارهای مطرح شده برای تبدیل فایل PDF فارسی به WORD و عدم کارایی آنها، در این نوشته شیوه ای بسیار ساده و کارآمد برای تبدیل فایل PDF فارسی به WORD در کسری از ثانیه و بدون هیچگونه مشکل به هم ریختگی یا کاراکترهای عجیب، آموزش داده می شود.

 

آموزش تبدیل فایل pdf فارسی به word

 

تبدیل فایل pdf فارسی به word بدون نرم افزارهای حرفه ای

هماهنگونه که از عنوان مشخص است، نیازی به هیچ نرم افزار ویژه و خاصی نیست و فقط از مرورگر سیستم خود استفاده می نمایید. در این مطلب تبدیل انواع فایل های PDF فارسی به WORD در کسری از ثانیه و بدون هیچگونه مشکل به هم ریختگی یا کاراکترهای عجیب، آموزش داده می شود.

 

حتما فایل PDF پی دی اف دانلود کرده اید  و توسط برنامه ای که دانلود کرده اید آن را  به فایل وورد تبدیل نموده اید اما، ناگهان شوکه میشوید : فونت فارسی آن در هم ریخته،  به هم ریخته یا به قول برخی از نوجوانان، جغول و بغول شده !!!
برای تبدیل فایل نیازی به هیچ نرم افزار ویژه و فقط از مرورگر کروم گوگل خود استفاده می نمایید.

 

آموزش تبدیل فایل PDF فارسی به متن فارسی ورد

فرایند تبدیل فایل های PDF فارسی به WORD شامل چند مرحله ساده است :

1- نرم افزار مرورگر گوگل کروم Google Chrome روی سیستم شما باید نصب باشد. اگر نصب است که هیچ، اگر نصب نیست،  فایل آن را از اینترنت دانلود کنید و نصب نمایید.
2- مطمئن شوید، فایل PDF با فونت فارسی که دانلود کرده اید به صورت متن است یا تصویری از یک متن که تبدیل به PDF  شده است. زیرا بعضی PDF های فارسی ، به جای متن حاوی عکس هایی از نوشته ها هستد (که دیگران آن را به سرقت نبرند!!)  که در اینصورت این قابل تبدیل به PDF نیست. البته در عمده موارد، PDF بصورت متن است.

 

باز کردن فایل PDF  با کروم گوگل :

– روش 1

فایل PDF فارسی را  بگیرید و بکشید و بی اندازید روی گوگل کروم (همان Drag & Drop). فایل باز میشود و میتوانید متن را کپی کنید تو یک فایل word خالی.

– روش 2

با استفاده از کلیک راست روی فایل PDF، گزینه Open with، گزینه Choose default program، گزینه Browse و انتخاب Google Chrome به عنوان برنامه پیش فرض، باز نمایید.

ساده ترین روش تبدیل فایل pdf فارسی به word

 

حالا میتوانید متن را از داخل کروم به یک فایل word خالی کپی کنید.

گاهی مشاهده می شود که تصاویر و نمودارهای مندرج در فایل PDF در فایل Word کپی نگردیده است برای حل این مشکل نیز بایستی بصورت دستی از صفحه مانیتور خود عکس تهیه کرد و یا با استفاده از نرم افزار های گوناگون می توان از محیط های دلخواه فایل PDF، عکس با فرمت JPG یا PNG تهیه کرد سپس درون فایل Word  در محل مورنظر قرار می دهیم.

اگه فایل PDF شما اضافاتی مثل حاشیه و عکسهایی در پس زمینه داشته باشد ابتدا با نرم افزار Foxit PDF Editor و حتی فتوشاپ CS6 صفحه موردنظر را ویرایش کنید و اون قسمتها را حذف کنید و فایل را ذخیره کنید. سپس کار کپی برداری را انجام دهید.

نکته مهم :

توجه داشته باشید که نام فایل PDF بصورت فارسی نباشد تا مرورگر در بازکردن آن مشکلی نداشته باشد و حتی مسیر فایل PDF با عناوین فارسی نباشد. (مثلا درون پوشه با نام و کاراکتر فارسی زبان نباشد)

اگر تمام راه حل های گفته شده را انجام دادید و با مشکل روبرو شدید بایستی از دستگاه یا نرم افزارهای قدرتمند OCR استفاده کرد که مقرون به صرفه هم نیست. اما نام بردن نرم افزارهایی که از فناوری OCR استفاده می کنند خالی از لطف نیست همانند: Able2Doc Professional  و PDF OCR 4.2 و غیره.

 

منبع:mbaتهران/مسعودعلامه/باشگاه خبرنگاران جوان