تکنولوژی

چگونه از ویرو‌س‌یابی و حذف فولدر یا فایل‌های خاص در ویندوز دیفندر جلوگیری کنیم؟

در اینجا قصد داریم روشی را به شما آموزش دهیم، که با انجام چند مرحله ساده از شر ویروس فلش مموری خلاص شوید. پس دیگر نگران از دست رفتن اطلاعاتتان نباشید. البته لازم به ذکر است اسکن فلش مموری با آنتی ویروس اورجینال از اهمیت بالایی برخوردار است و قبل از بازگشایی فلش مموری باید حتما اسکن انجام گیرد. این مقاله حذف کامل ویروس فلش مموری را آموزش می دهد . برای ادامه مقاله با خدمت از ما همراه باشید.


 

ویروس فلش مموری از رایج ترین بد افزارهای دنیاست

این روزها به دلیل افزایش استفاده از حافظه های قابل حمل، بد افزار های مختلف از قبیل ویروس ها مانند ویروس فلش shortcut یا ویروس ntuser ، تروجان ها و … به راحتی می توانند از طریق این گونه حافظه ها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر انتقال یابند. در واقع می توان گفت یکی از مهمترین راه های انتقال و انتشار بد افزار ها همین حافظه های سیار هستند که در قالب فلش مموری و کول دیسک در بازار موجود است. برای اینکه بتوان از ورود آلودگی به داخل سیستم جلوگیری نمود، نمی توان استفاده از فلش مموری ها را کنار گذاشت زیرا آنها با اندازه کوچک خود کمک بزرگی در انتقال دیتا و فایل ها و برنامه ها به کاربران می کنند، پس بهترین راه مقابله با بد افزار ها پیشگیری است یعنی شما به کمک نرم افزاری از ورود این آلودگی ها به داخل سیستم خود جلوگیری کنید.


راهکاری برای اجتناب از ویروس فلش مموری

این روش برای امنیت دسترسی فایل های با  NTFS فلش مموری کاربرد دارد، بنابراین لازم است ابتدا  راجع به فایل های سیستمی FAT32 و NTFS  توضیح مختصری ارائه دهیم.  FAT32 به این معنی است که اطلاعات در تکه های 32 بیتی ذخیره می شوند. سیستم های فایل FAT و FAT32 امروزه از رده خارج شده اند و بطور عادی استفاده نمی شوند. از طرفی فرمت NTFS مخفف “New Technology File System” به معنی سیستم فایل با فناوری جدید است و بر گرفته از سیستم فایل FAT است که در حال حاضر به عنوان سیستم فایل اصلی در ویندوز استفاده می شود.

 

با انجام مراحل زیر، فرمت فایل سیستمی فلش مموری را به NTFS تبدیل می شود:

توجه1: فرمت پیش فرض بسیاری از فلش مموری ها  FAT32 می باشد. در صورتی که از ویندوز استفاده می کنید می توانید فرمت فلش مموری خود را از فرمت FAT32  به  فرمت NTFS تغییر دهید.


تفاوت فرمت‌ های NTFS و  FAT32 با یکدیگر در چیست ؟

فرمت FAT32

FAT مخفف عبارت File Allocation Table  به معنی ” جدول تخصیص فایل ” است و FAT32 با پسوند ۳۲ به این معنی است که اطلاعات در تکه های ۳۲ بیتی ذخیره می شوند.

این نوع فرمت همزمان با عرضه ویندوز 95 مایکروسافت، جایگزین  FAT16 شد که دارای محدودیت‌های خاص خودش بود. فایل‌های سیستمیفرمت FAT32 به دلیل قدیمی بودنشان، دارای مزایا و معایب مختلفی هستند.از  FAT32  اغلب توسط کامپیوترهای مدرن پشتیبانی خوبی صورت نمی گیرد؛ ولی در usb فلش ها و همچنین کنسول‌های مختلف بازی، از این فرمت به خوبی پشتیبانی شده و دارای حداکثر سازگاری می‌باشد.

یک درایو  FAT32  حداکثر می‌تواند کمتر از 8 ترابایت حجم داشته و حداکثر قادر به انتقال یک فایل 4 گیگابایتی است که از این حیث نیز محدودیت‌های آن کاملاً آشکار است.
درحالی که این فایل سیستمی گزینه بسیار خوبی برای یک درایو usb فلش و یا سایر دستگاه‌های نسبت به کامپیوتر ساده تر می‌باشد، شما به هیچ عنوان به یک درایو داخلی نمی‌توانید بر روی آنها حساب کنید. وضعیت امنیت در این نوع فایل تنها در حالت شبکه می‌تواند از فایل‌ها محافظت کند که یکی از بزرگترین معایب آن می‌باشد.

سازگاری: سازگار با تمامی ورژن‌های ویندوز، مک، لینکوس، کنسول‌های بازی و همچنین بسیاری از قطعاتی که دارای پرت یو اس بی می‌باشند.

محدودیت‌ها: انتقال فایل تا حداکثر 4 گیگابات و همچنین حداکثر کمتر از 8 ترابایت فضای کلی

بهترین استفاده: استفاده در دیسک‌های قابل حمل برای حداکثر سازگاری با وسیع ترین طیف از دستگاه‌هایی که در آنها شما لازم نیست فایلی بیشتر از 4 گیگ را به آن انتقال دهید.


 

فرمت NTFS

NTFS نیز مخفف “New Technology File System” به معنی “سیستم فایل با فناوری جدید” است و بر گرفته از سیستم فایل FAT است که در حال حاضر به عنوان سیستم فایل اصلی در ویندوز استفاده می شود.

NTFS یک فرمت مدرن برای فایل‌های سیستم است. هنگامی که ویندوز را نصب می‌کنید، به صورت پیشفرض تمامی درایو‌های آن با  NTFS خواهند بود. این فرمت برای نخستین بار با ویندوز XP بود که به سطح ویندوز پا گذاشت.

فرمت NFTS می تواند تعداد کلاسترهای بیشتری را نسبت بهFAT32 پشتیبانی کند . در نتیجه ، کلاسترهای NTFS عموما کوچک و برای حفظ فضای دیسک سخت ، کارآمد هستند . یکی دیگر از مزایای  NTFS پشتیبانی آن برای مجوزهای فایل و دایرکتوری است . این خصوصیت امنیتی ، اطمینان می دهد که فقط کاربران خاصی به فایلها و دایرکتوری ها ی ویژه دسترسی دارند .

این فرمت می‌تواند حداکثر حجم 1000 ترابایت داشته باشد و فایل‌هایی با حداکثر 16 ترابایت را قادر است تا انتقال دهد. وضعیت امنیت در این نوع فایل نیز بسیار پیشرفته تر از FAT32 بوده و هم از نظر شبکه و هم از نظر محلی، از فایل‌ها محافظت می‌نماید.

توجه2: اگر حجم فلش مموری شما کمتر از 2 گیگابایت هست نباید این کار را انجام دهید زیرا عملکرد آن را کاهش می دهد.

     1.پس از اتصال فلش مموری وارد DEVICE MANAGER شوید.

 

 

     2.بر روی فلش مموری در Disk drivers راست کلیک کنید و بر روی Properties کلیک کنید.

 

 

     3. وارد تبpolicies  شوید و در قسمت removal policy گزینه better performance را کلیک کنید.

 

 

     4. بر روی آیکون فلش مموری درmy computer راست کلیک کنید و سپس بر روی گزینه format را کلیک کنید.

 

 

سپس از قسمت فایل های سیستمی گزینه NTFS را انتخاب کنید.

 

 

بر روی گزینه START کلیک کنید تا عملیات فرمت فلش مموری و تغییر فایل سیستمی انجام شود.

     5. اکنون فلش مموری را در وضعیت READ ONLY قرار می دهیم؛ بدین جهت در my computer بر روی آیکن فلش مموری راست کلیک کرده و properties را انتخاب می کنیم.

 

 

حالا به تب security بروید و گزینهRead-only rights را برای پوشه شاخه انتخاب کنید.

 

 

     6.در قدم آخر در از بین بردن ویروس فلش مموری می توانید یک پوشه به نام write بسازید و به آن اجازه خواندن و نواشتن بدهید. اگر مراحلی که در بالا مورد بررسی قرار گرفت را دنبال کنید ویروس فلش مموری مثل ویروس فلش shortcut یا ویروس ntuser نمی توانند در شاخه فلش مموری نوشته شوند. شما همیشه می توانید اطلاعات خود را در پوشه write ذخیره کنید.

 


آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰

ویندوز دیفندر دیوار دفاعی اصلی پلت فرم ویندوز مایکروسافت است. در این مطلب به آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ پرداخته‌ایم.

اگرچه ویندوز ۱۰ همراه با آنتی ویروس Windows Defender است تا از دستگاه و دیتاهای شما در برابر بدافزارهای ناخواسته محافظت کند، اما هنوز هم راه‌هایی وجود دارند که باعث صدمه دیدن کامپیوتر شما می‌شوند. برای جلوگیری از بروز این صدمات می‌توانید از ویندوز دیفندر استفاده کنید. در ادامه به آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ پرداخته‌ایم. با تکراتو همراه باشید.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰

در این پست به آموزش کار با ویندوز دیفندر در ویندوز ۱۰ خواهیم پرداخت. با شروع ارائه بروزرسانی برای ویندوز ۱۰، رابط کاربری Windows Defender در بخش جدید Windows Defender Security یکپارچه شد – دسترسی به ابزارهای امنیتی مانند محافظت تنظیمات فایروال، عملکرد دستگاه، گزارش‌های اسکن و کنترل‌های امنیتی مرورگر بخشی از این یکپارچه سازی است. اگر هنوز بروزرسانی آخر ویندوز دیفندر را نصب نکرده‌اید ، باید این پست را خیلی خوب دنبال کنید.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : مکان ویندوز دیفندر

مایکروسافت در Windows XP ، Vista و ویندوز 7 یک برنامه آنتی ویروس مستقل به نام Microsoft Security Essentials را ارائه داد. در ویندوز 8، این قابلیت کمی مرتب و با ویندوز همراه شد و به Windows Defender تغییر نام پیدا کرد.

Windows Defender مزایای متنوعی دارد. این برنامه تقریباً غیر تهاجمی است، یعنی هر زمانی که بخواهد کارهایی را در پس زمینه انجام می‌دهد. ویندوز دیفندر همچنین با مرورگرهای وب و سایر برنامه‌ها هم سازگاری خوبی دارد.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : آپدیت کردن ویندوز دیفندر

مانند سایر برنامه های ضد ویروس، Windows Defender به طور خودکار در پس زمینه اجرا می‌شود. این برنامه علاوه بر این در هنگام انتقال دیتا از درایوهای خارجی و قبل از باز کردن آن‌ها، پرونده‌ها را اسکن می‌کند.

شما اصلاً لازم نیست در مورد عملکرد Windows Defender فکر کنید، زیرا این برنامه در صورت یافتن بدافزار به شما اطلاع می‌دهد. ویندوز دیفندر حتی از شما سؤال نمی‌کند که چه کاری را می‌خواهید با نرم افزار مخربی که پیدا کرده است، انجام دهید و بلافاصله آن فایل را قرنطینه می‌کند.

گاهی اوقات یک پنجره اعلان را مشاهده می‌کنید که به شما اطلاع دهد که چه زماین اسکن انجام شده است، البته معمولاً با باز کردن مرکز اکشن در ویندوز ۱۰ می‌توانید جزئیات آخرین اسکن را مشاهده کنید.

اگر Windows Defender تهدیدی را پیدا کند، اعلانی را مشاهده خواهید کرد که به شما اطلاع می‌دهد که ویندوز دیفندر برای از بین بردن این تهدیدها چه اقدامی را انجام می‌دهد – دیفندر در این زمینه هم از شما انجام اکشن و عملی را نمی‌خواهد.

بروزرسانی‌های آنتی ویروس ویندوز دیفندر به طور خودکار از طریق Windows Update انجام و مانند هر بروزرسانی سیستمی دیگری به طور خودکار نصب می‌شوند. این نوع بروزرسانی‌ها نیازی به راه اندازی مجدد کامپیوتر ندارند. به این ترتیب، دیگر نیازی به نگرانی در مورد بروزرسانی Windows Defender ندارید، زیرا کل فرآیند در پس زمینه بی سر و صدا انجام می‌شود.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : مشاهده سابقه اسکن و بدافزارهای قرنطینه شده

شما می‌توانید سابقه اسکن Windows Defender را در هر زمانی که بخواهید مشاهده کنید و اگر به شما اعلام نشده است که ویندوز دیفندر بدافزاری را مسدود کرده است، می‌توانید آن اطلاعات را نیز مشاهده کنید. برای این کار، کافی است بر روی Start کلیک کنید، عبارت “Windows Defender” را تایپ کنید و سپس “Windows Security Defender Center” را انتخاب نمایید. حال در پنجره Windows Defender Security Center به تب Windows Defender (نماد سپر) بروید و سپس روی پیوند “Scan history” کلیک کنید.

صفحه “Scan history” همه تهدیدهای فعلی، به علاوه اطلاعاتی را درباره آخرین اسکن شما نشان می‌دهد. اگر می‌خواهید تاریخچه کامل تهدیدات قرنطینه را مشاهده کنید ، کافیست روی لینک “See full history” در این بخش کلیک کنید. در اینجا می‌توانید تمام تهدیداتی را که Windows Defender برای قرنطینه در نظر گرفته است، مشاهده کنید. برای دیدن اطلاعات بیشتر در مورد یک تهدید، روی پیکان سمت راست آن کلیک کنید. برای دیدن جزییات بیشتر، روی پیوند  “See details” کلیک کنید؛ این پیوند هنگام بروز یک تهدید خاص نشان داده می‌شود.

شما همچنین می‌توانید یک برنامه را از قرنطینه خارج کنید، اما این کار را باید فقط در صورتی انجام دهید که کاملا مطمئن باشید تروجان شناسایی شده یک مورد کاذب است. اگر کاملاً در این زمینه مطمئن نیستید، فایل پیدا شده را از قرنطینه خارج نکنید.

بیشتر بخوانید:

  • رفع مشکل ارور dll در ویندوز ۱۰ ؛ و چند ترفند کاربردی برای ویندوز 10
  • رفع مشکل ارور Your PC ran into a problem در ویندوز 10 ؛ راهکارهای مفید!
  • بهترین نرم افزارهای اینستاگرام برای ویندوز ؛ برای بهبود کارایی اینستاگرامی در ویندوز!
  • آموزش تغییر نشانگر موس در ویندوز 10 ؛ چگونه در ویندوز 10 ماوس را تنظیم کنیم؟
  • تقویم باد صبا 99 برای کامپیوتر ؛ استفاده از محبوترین تقویم فارسی در ویندوز!

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : اسکن دستی و فعال سازی ویندوز دیفندر ۱۰

برای انجام این کار به صفحه اصلی “Windows Defender” بروید. در Windows Defender  همچنین می‌توانید با کلیک بر روی دکمه “Quick Scan” اسکن دستی سریع را اجرا کنید. به طور معمول، دیگر لازم نیست با این کار روند دیگری را انجام دهید، زیرا Windows Defender محافظت در زمان واقعی و همچنین اسکن خودکار منظم را انجام می‌دهد.

علاوه بر این می‌توانید برای اجرای سه نوع اسکن مختلف، روی پیوند “Advanced Scan”  کلیک کنید:

Full scan: اسکن سریع برای حافظه و مکان‌های رایج سیستم شما. با انتخاب این گزینه یک اسکن کامل هر پرونده و برنامه در حال اجرا را بررسی می‌کند. این گزینه به راحتی می‌تواند یک ساعت یا بیشتر به طول انجامد، بنابراین بهتر است این کار را زمانی انجام دهید که قصد استفاده از کامپیوتر شخصی خود را ندارید.

Custom scan: یک اسکن سفارشی برای بررسی یک پوشه خاص. شما همچنین می‌توانید با کلیک راست کردن روی هر پوشه در رایانه شخصی خود و انتخاب گزینه “Scan with Windows Defender” از این قابلیت استفاده کنید.

Windows Defender Offline scan :  برای حذف برخی از بدافزارها در حین فعال نبودن ویندوز. وقتی اسکن آفلاین را انتخاب می‌کنید، ویندوز دوباره روند اسکن را انجام می‌دهد و قبل از بارگیری شدن کامپیوترتان اسکن می‌شود.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : پیکره بندی تنظیمات محافظت از ویروس و تهدید

در ادامه با روند آموزش فعال سازی Windows Defender در ویندوز ۱۰ و راه اندازی ویندوز دیفندر در ویندوز ۱۰ آشنا می‌شوید. به طور پیش فرض، Windows Defender بطور خودکار محافظت در زمان واقعی را انجام می‌دهد. حفاظت در زمان واقعی تضمین می‌کند که Windows Defender با اسکن سیستم در زمان واقعی بدافزار را پیدا می‌کند.

در صورت لزوم به دلایل عملکرد سیستمی می‌توانید این روند را برای مدت کوتاهی غیرفعال کنید، اما Windows Defender به طور خودکار محافظت در زمان واقعی را مجدداً فعال سازی می‌کند تا بعداً در امان باشید. Windows Defender همچنین می‌تواند اطلاعات مربوط به تهدیدات و پرونده‌های مخرب واقعی را که با مشورت سرور مایکروسافت تشخیص دهد و به اشتراک بگذارد. برای فعال یا غیرفعال کردن هر یک از این تنظیمات، روی گزینه “Virus & threat protection settings” در صفحه اصلی “Windows Defender” کلیک کنید و سپس تنظیمات را در صفحه نمایش ظاهر شده تغییر دهید.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : تنظیمات مربوط به پوشه‌های خاص در آخرین آپدیت آنتی ویروس ویندوز ۱۰

اگر در پایین صفحه “Virus & threat protection settings” قرار دارید، می‌توانید موارد استثنائی را تنظیم کنید تا ویندوز دیفندر دیتا‌ها، پوشه‌ها، انواع فایل‌ها یا پردازش‌هایی را که نمی‌خواهید بررسی شوند، اسکن نکند. به این منظور فقط کافیست که روی پیوند “Add or remove exclusions”  کلیک کنید.

اگر آنتی ویروس به طور چشمگیری باعث کند کار کردن برنامه خاصی شده است و می‌دانید با اسکن نشدن آن مشکلی پیش نمی‌آید، ایجاد یک محرومیت اسکن سازی می‌تواند دوباره اوضاع را سرعت بخشد و مشکل کندی عملکرد برنامه را رفع کند. اگر از سرورهای مجازی استفاده میکنید، ممکن است بخواهید فایل‌های بزرگ را از روند اسکن سازی مستثنی کنید. اگر کتابخانه تصویری یا ویدیویی عظیمی دارید که می‌دانید بی خطر است، می‌توانید سیستم را جوری تنظیم کنید که آن را اسکن نکند.

برای افزودن این حالت، روی دکمه “Add an exclusion” کلیک کنید، نوع محرومیت از اسکن مورد نظرتان را از فهرست منوی کشویی انتخاب کنید و سپس Windows Defender را به هر چیزی که می‌خواهید اسکن نکند، معرفی کنید.

مراقب باشید که از محرومیت‌های کم مصرف و هوشمندانه استفاده کنید. هر محرومیتی که اضافه می‌کنید، امنیت رایانه شخصی شما را اندکی کاهش می‌دهد، زیرا این محرومیت‌ها به Windows Defender می‌گویند که مکان‌های انتخابی شما را چک و بررسی نکند.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : نحوه استفاده از Windows Defender آفلاین برای حذف ویروس‌ها در ویندوز ۱۰

برای اسکن و حذف ویروس‌ها با Windows Defender آفلاین از این مراحل استفاده کنید:

  • منو Start را باز کنید.
  • Windows Security را جستجو و روی نتیجه اول کلیک کنید تا برنامه باز شود.
  • روی Virus & thread protection کلیک کنید.
  • در قسمت “Current threats”، روی لینک Scan کلیک کنید.
  • گزینه اسکن Windows Defender Offline را انتخاب کنید.
  • روی دکمه Scan Now کلیک کنید.
  • برنامه‌هایی را که ممکن است باز باشند، ذخیره کنید (در صورت وجود).
  • روی دکمه Scan کلیک کنید.

پس از اتمام مراحل، دستگاه به صورت خودکار مجدداً راه اندازی ( ریست) می‌شود و Windows Defender Offline بدون نیاز به تعامل کاربر، روند اسکن و حذف خودکار بدافزار را آغاز می‌کند.

بیشتر بخوانید:

  • رفع مشکل کار نکردن میکروفون در ویندوز 10 ؛ مشکل میکروفون ویندوز را چگونه حل کنیم؟
  • آموزش غیرفعال کردن آپدیت خودکار ویندوز 10 ؛ روشی برای کاهش مصرف اینترنت
  • اپلیکیشن شاد برای ویندوز ؛ چگونه شاد را بر روی کامپیوتر استفاده کنیم؟
  • بهترین نرم افزارهای ضبط صفحه نمایش ویندوز ؛ چگونه از صفحه نمایش فیلم بگیریم؟
  • آموزش نصب روبیکا برای کامپیوتر ؛ استفاده از روبیکا روی ویندوز چگونه است؟

اگر برای مدتی در صفحه “Windows Defender Antivirus” گیر کرده‌اید، نگران نشوید زیرا این عملکرد عادی است. بعد از چند دقیقه، صفحه به یک رابط Command Prompt با عنوان “Your PC is being scanned” تغییر می‌کند و زمان شروع اسکن، تعداد پرونده‌های اسکن شده و درصد کامل شدن اسکن به شما نشان داده می‌شود. سپس یک صفحه آبی خالی را برای چند لحظه مشاهده خواهید کرد و بعد دستگاه به صورت خودکار مجدداً راه اندازی می‌شود.

در صورتی که در طول اسکن یک صفحه آبی رنگ (BSoD) را مشاهده کردید، رایانه را مجدداً راه اندازی کنید و یک بار دیگر روند اسکن کردن Windows Defender Offline را اجرا کنید.

آموزش کار با ویندوز دیفندر (windows defender) در ویندوز ۱۰ : دیدن نتایج اسکن در حالت آفلاین در ویندوز دیفندر

بعد از اتمام اسکن، می‌توانید با استفاده از این مراحل نتایج اسکن را پیدا کنید:

  • منوی  Start را باز کنید.
  • عبارت Windows Security را جستجو و روی نتیجه اول کلیک کنید تا برنامه باز شود.
  • روی گزینه Virus & thread protection کلیک کنید.
  • در قسمت “Current threats” ، روی لینک Protection history کلیک کنید.
  • اقدامات و توصیه‌های اسکن را تأیید کنید (در صورت وجود).
  • اگر ابزار امنیتی قادر به شناسایی هیچ بدافزار نباشد، هیچگونه سابقه تاریخی را مشاهده نمی‌کنید.

اگر آنتی ویروس دیگری را نصب کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر برنامه ضد ویروس دیگری را نصب کنید، Windows 10 به طور خودکار Windows Defender را غیرفعال می‌کند. وقتی که برنامه آنتی ویروس دیگری نصب شده است، Windows Defender دیگر نمی‌تواند اسکن‌های مورد نظر را انجام دهد، بنابراین با برنامه دیگر شما تداخلی نخواهد داشت. با این وجود هنوز می‌توانید از Windows Defender برای انجام یک اسکن دستی — یا آفلاین به عنوان نسخه پشتیبان از برنامه آنتی ویروس مورد نظر خود استفاده کنید.

اگر آنتی ویروس دیگر را حذف کنید، Windows Defender به طور خودکار یک بار دیگر به چرخه عملکرد باز می‌گردد و به شما کمک می‌کند تا از رایانه خود در برابر ویروس‌ها و بد افزارها محافظت کنید.

با این وجود توجه داشته باشید که برخی از برنامه‌های ضد بدافزار مانند Malwarebytes می‌توانند در کنار Windows Defender نصب شوند و در کنار ویندوز دیفندر در زمان واحد از رایانه شما محافظت کنند.

آموزش 7 روش حل مشکل اجرا نشدن Windows Defender در ویندوز 7

خب اگر با ویندوز 7 کار کرده باشید حتماَ می‌دانید که قابلیتی به نام Windows Defender در این سیستم عامل وجود دارد که می‌توان گفت آنتی ویروس ویندوز 7 است. گاهی اوقات پیش می‌آید که Windows Defender به مشکل بر می‌خورد و سرویس آن اجرا نمی‌شود و شما با پیغام زیر مواجه می‌شوید :

Windows could not start the Windows Defender service on Local Computer.

ما در این آموزش نحوه حل این مشکل را به شما آموزش می‌دهیم.

راهکار اول: ری استارت کردن کامپیوتر

گاهی اوقات این مشکل با یک Restart کردن ساده سیستم حل می‌شود.

راهکار دوم: حذف آنتی ویروس اضافه از روی سیستم

اگر نرم افزار آنتی ویروس دیگری روی سیستمتان نصب شده است، آن را به طور کامل با ابزار مخصوص به خودش حذف کنید.

راهکار سوم: پاک کردن بدافزارها از روی سیستم

ممکن است بدافزارها باعث بوجود آمدن این مشکل شده باشند، از این رو شما می‌توانید با استفاده از ابزارهایی مثل Malwarebytes و یا Microsoft Safety Scanner بدافزارها را از روی سیستم پاکسازی کنید.

راهکار چهارم: استفاده از ابزار  SFC scan

با استفاده از ابزار کاربردی SFC scan می‌توانید فایل‌های سیستمی به مشکل خورده را تعمیر کنید؛ برای استفاده از این ابزار باید به ترتیب دستورات زیر را در Command Prompt با سطح دسترسی ادمین اجرا کنید :

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

sfc /scannow

راهکار پنجم: Clean Boot

یکی از ترفند‌هایی که در این گونه مواقع واقعا به کمک شما می‌آید، Clean Boot کردن سیستم است.

راهکار ششم :ری استارت کردن سرویس  Security Center

برای انجام این کار کلید‌های ترکیبی Windows و R را فشار دهید، در پنجره RUN عبارت services.msc  را تایپ کنید و اینتر کنید. حال سرویس Security Center را پیدا و روی آن راست کلیک کنید و سپس آن را Restart نمایید.

راهکار هفتم: پاک کردن کلیدهای رجیستری مشکل دار

در پنجره RUN عبارت regedit را تایپ کنید تا منو رجیستری باز شود  و سپس مسیر زیر را دنبال کنید :

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options

حال به دنبال ورودی‌هایی به نام‌هایMSASCui.exe ، MpCmdRun.exe و یا MsMpEng.exe باشید و آن‌ها را حذف کنید. یک بار هم با نرم افزار Ccleaner سیستم را پاکسازی کنید و در آخر سیستم را Restart کنید.

بیشتر بخوانید:

  • آموزش نصب ویندوز با فلش مموری ؛ چگونه با فلش ویندوز 10 نصب کنیم؟
  • بهترین نرم افزارهای کامپیوتر 2020 ؛ آشنایی با ضروری ترین نرم افزارهای ویندوز
  • نحوه اتصال آیفون به کامپیوتر ؛ چگونه بین آیفون و ویندوز 10 ارتباط برقرار کنیم؟
  • راه حل خطای has stopped working در ویندوز 10 ؛ چطور از این مشکل خلاص شویم؟
  • آموزش باز کردن فایل XPS در ویندوز 10 و مک ؛ چگونه یک فایل XPS را باز کنیم؟
  • بهترین راه حل خطای صفحه آبی مرگ : صفحه آبی هنگام بالا آمدن ویندوز نشانه چیست؟
  • بهترین ترفندهای ویندوز 10 : پرکاربردترین ترفندهای بزرگترین سیستم عامل جهان
  • بهترین آنتی ویروس های جهان در سال 2020 ؛ قدرتمندترین بهترین آنتی ویروس های 2020 برای ویندوز
  • بهترین آنتی ویروس های 2019 برای کامپیوتر ؛ پاکسازی ویندوز با بهترین ویروس کش های جهان

.

منبع: تکراتو

 






آنتی‌ویروس Windows Defender که محصولی از مایکروسافت است، به صورت پیش‌فرض در ویندوز نصب شده و برای اسکن کردن و ویروس‌یابی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از نیازهای کاربران این است که برخی فولدرها را استثناء کنند که ویندوز دیفندر مرتباً فایل‌های داخل این فولدرها را اسکن و به عنوان ویروس معرفی نکند. به عنوان مثال Crack یا Patch برخی نرم‌افزارها از نگاه آنتی‌ویروس‌ها، ویروس و بدافزار تلقی می‌شود اما در حقیقت نباید حذف شود.

در این مطلب به روش Exclude کردن فولدرها در ویندوز دیفندر می‌پردازیم که برای جلوگیری از حذف فایل‌های سالم، مفید است.

همه‌ی آنتی‌ویروس‌ها ممکن است در شناخت ویروس‌ها اشتباهاتی داشته باشند و برخی فایل‌های سالم را به عنوان ویروس معرفی کنند و برخی بدافزارها را به عنوان ویروس، حذف نکنند! Windows Defender که آنتی‌ویروس پیش‌فرض در ویندوز ۱۰ است هم ممکن است چنین اشتباهاتی داشته باشد. خوشبختانه در اغلب آنتی‌ویروس‌ها، کاربر می‌تواند فایل یا فولدر خاصی را به عنوان مورد استثناء تعریف کند تا آنتی‌ویروس آن را نادیده بگیرد. در این صورت فایلی که اشتباهاً به عنوان ویروس معرفی شده، حذف یا قرنطینه نمی‌شود.

توجه کنید که کرک و پچ برخی نرم‌افزارها که در واقع برای شکستن قفل نرم‌افزار و استفاده به صورت رایگان، نصب می‌شود، از نظر عملکردی شبیه به ویروس‌ها کار می‌کند و لذا آنتی‌ویروس به صورت خودکار برای پاکسازی یا حذف کردن آن اقدام می‌کند.

روش استثناء یا Exclude کردن فولدرها در Windows Defender

برای شروع می‌بایست صفحه‌ی تنظیمات بسته‌ی امنیتی ویندوز را باز کنید. ساده‌ترین روش این است که کلید Win کیبورد را فشار دهید تا منوی استارت باز شود و سپس عبارت Windows Security را تایپ کنید. اولین نتیجه‌ی جستجو، صفحه‌ی تنظیمات امنیتی ویندوز را باز می‌کند.

در صفحه‌ی باز شده، روی گزینه‌ی Virus & threat protection  در ستون کناری کلیک کنید. سپس روی گزینه‌ی Manage settings کلیک کنید.

چگونه از ویرو‌س‌یابی و حذف فولدر یا فایل‌های خاص در ویندوز دیفندر جلوگیری کنیم؟

در صفحه‌ی بعدی نیز روی Add or remove exclusions کلیک کنید.

چگونه از ویرو‌س‌یابی و حذف فولدر یا فایل‌های خاص در ویندوز دیفندر جلوگیری کنیم؟

در صفحه‌ای که باز شده و عنوان آن Exclusions است، لیستی از موارد استثناء نمایش داده می‌شود و می‌توانید موارد جدیدی به لیست اضافه کنید. اگر فولدری را قبلاً استثناء کرده‌اید تا اسکن و ویروس‌یابی روی آن انجام نشود، می‌توانید آن را حذف کنید تا از این پس اسکن کردن محتویات آن انجام شود.

برای افزودن مورد جدید، روی Add an exclusion  کلیک کنید. 4 گزینه قابل انتخاب است: فولدر، فایل، نوع و پسوند فایل و پردازش. برای استثناء کردن فولدر، گزینه‌ی Folder‌ را انتخاب کنید. در ادامه فولدر را آدرس‌دهی کنید و روی OK کلیک کنید.

توجه کنید که به جای انتخاب کردن یک فولدر، می‌توانید یک پارتیشن مثل G و D و غیره را نیز انتخاب کنید. در این صورت اسکن کردن تمام پارتیشن استثناء شده، متوقف می‌شود و در واقع تمام فولدرهای تودرتو که در آن وجود دارد، استثناء می‌شود.

چگونه از ویرو‌س‌یابی و حذف فولدر یا فایل‌های خاص در ویندوز دیفندر جلوگیری کنیم؟

برای حذف کردن موارد قبلی، ابتدا روی آن کلیک کنید و سپس روی دکمه‌ی Remove کلیک کنید.

استثناء کردن فرمت فایل‌ها و پردازش‌ها

برای جلوگیری از اسکن کردن فایل‌هایی که پسوند خاصی دارند، پس از کلیک روی Add an exclusion، گزینه‌ی File type را انتخاب کنید. در ادامه پسوند موردنظر را در کادر Enter extension تایپ کنید و سپس روی Apply کلیک کنید. در این صورت تمام فایل‌های موجود روی هارددیسک یا فلش‌درایو‌های متصل به سیستم که این پسوند خاص را داشته باشند، از این پس اسکن نمی‌شوند.

چگونه از ویرو‌س‌یابی و حذف فولدر یا فایل‌های خاص در ویندوز دیفندر جلوگیری کنیم؟

دقت کنید که ممکن است درون برخی فایل‌ها، ویروس و بدافزار پنهان شده باشد. به عنوان مثال اگر JPG که ظاهراً فایل عکس است را استثناء کنید، ممکن است ویروسی که در یک فایل عکس پنهان شده، مشکل‌ساز شود.