سبک زندگی

طرز تهیه کباب چنجه | دستور پخت کباب چنچه نرم و خوشمزه با گوشت گوساله و گوسفند

  • برای:
    5 نفر
  • زمان پخت :
    10 دقیقه

کوفته ترکیه ای استانبولی


کباب برگ رستورانی یکی از خوشمزه ترین کباب های ایرانی است که در شهر مشهد می توانید بهترین کباب برگ رستورانی را تست کنید طرز تهیه کباب برگ به روش رستورانی و همچنین چگونه کباب برگ نرم درست کنیم در ادامه بیان می شود.

 

طرز تهیه کباب برگ به روش رستورانی

کباب برگ به روش رستورانی باید کاملا اصولی درست شود. اگرچه رعایت نکات طبخ کباب برگ در کیفیت آن تاثیر به سزایی دارد، ولی این نکته را در نظر داشته باشید که برای درست کردن کباب برگ رستورانی باکیفیت باید از گوشت گوسفندی راسته استفاده شود. بهترین گوشت برای تهیه کباب برگ نرم و ترد و خوشمزه، گوشت راسته گوسفندی است و مهم ترین نکته در فرایند طبخ کباب برگ، منجمد کردن گوشت گرم همراه با پیاز و سپس خارج کردن گوشت از حالت انجماد در یخچال است. کباب برگ به روش رستورانی نوعی کباب پرطرفدار است که با گوشت راسته گوسفند یا گوساله درست می شود. برای تهیه کباب برگ رستورانی نرم، گوشت به کمک پیاز، نرم شده و با استفاده از زعفران طعم دار می شود. افزودن پیاز به گوشت یکی از مهم ترین و شاید بتوان گفت، اصلی ترین مرحله در طبخ کباب برگ به روش رستورانی است که باعث نرم شدن گوشت می شود. اما آیا می دانید فرایند خواباندن گوشت در پیاز باید چگونه و به چه مدت باشد تا نتیجه مطلوبی حاصل شود؟

طرز تهیه کباب برگ به روش رستورانی | چگونه کباب برگ نرم درست کنیم

مواد لازم برای تهیه کباب برگ رستورانی

“کباب برگ رستورانی” از جمله کباب های مورد علاقه ایرانی هاست که معمولا در رستوران ها سرو می شود. مواد لازم برای تهیه کباب برگ به روش رستورانی در پایین نوشته شده است با وجود تصوری که مردم از سخت بودن مراحل تهیه کباب برگ رستورانی دارند اما خبر خوب این است که می توانید با رعایت برخی نکات به راحتی یک کباب برگ مجلسی و رستورانی خوشمزه در خانه درست کنید.

طرز تهیه کباب برگ به روش رستورانی | چگونه کباب برگ نرم درست کنیم

مواد لازم

گوشت راسته گوسفند یا گوساله 1 کیلوگرم
پیاز بزرگ 3 عدد
آب پیاز 2 پیمانه
زعفران 1 قاشق چایخوری
کره 3 قاشق غذاخوری
آب زعفران رقیق 1/2 فنجان
آبلیموی تازه 3 قاشق غذاخوری
آب ولرم 1 کاسه
نمک به میزان لازم

طرز تهیه کباب برگ به روش رستورانی | چگونه کباب برگ نرم درست کنیم

طرز پخت کباب برگ رستورانی

پخت کباب برگ رستورانی چندان سخت نیست. اگر شما نیز یکی از طرفداران کباب برگ رستورانی هستید و تصور می کنید که برای میل کردن این کباب لذیذ حتما باید به رستوران بروید، اما از طرف دیگر ترجیح می دهید به جای رفتن به رستوران، خودتان در منزل دست به کار شوید، نگران نباشید. به راحتی می توانید کباب برگ رستورانی را در منزل تهیه کنید و از میل کردن آن لذت ببرید. رمز خوشمزه شدن کباب برگ رستورانی در انتخاب گوشت آن است، بنابراین به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشید. نکته مهم در پخت کباب برگ رستورانی، گوشت آن است که باید نرم باشد. برای پخت کباب برگ رستورانی باید از گوشت راسته گوساله یا گوسفند استفاده گردد.

 

برای پخت کباب برگ مجلسی و رستورانی از یک روز قبل یا اگر فرصت زیادی ندارید حدود 8 ساعت قبل، گوشت را نرم و مزه دار کنید. برای این کار ابتدا گوشت را خوب بشورید و خشک کنید. گوشت را روی تخته گوشت بگذارید و با استیک کوب حسابی بکوبید تا پهن شود و قطر آن به حدود نیم سانتیمتر برسد.
اگر گوشتی که استفاده می کنید ضخامت زیادی دارد و با استیک کوب هم به پهنای دلخواه شما نمی رسد بهترین کار این است که ابتدا با یک چاقوی تیز و با دقت از پهنا به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و سپس هر قسمت را با بیفتک کوب آنقدر بکوبید تا به قطر و ضخامت دلخواه برسید. یادتان باشد بهتر است پهنای کباب کوبیده حدود چهار انگشت باشد یا در حدود 8 تا ده سانتیمتر است.

طرز تهیه کباب برگ به روش رستورانی | چگونه کباب برگ نرم درست کنیم

کباب برگ به روش رستورانی

 

پیاز ها را پوست گرفته و پس از شستن به صورت درشت خرد کنید.
نیمی از پیاز ها را در ظرف درداری پهن کنید، سپس گوشت را روی پیاز بگذارید. بقیه پیاز های خرد شده را روی گوشت بریزید به گونه ای که گوشت کاملا با پیاز پوشانده شود.
درب ظرف را بسته و در فریزر قرار دهید تا گوشت منجمد شود.
پس از اینکه گوشت منجمد شد از فریزر خارج کرده و در یخچال قرار دهید تا یخ آن ذوب شود.
پیاز های چسبیده به گوشت را کاملا از آن جدا کنید. دست خود را خیس کرده و با کف دست خود روی سطح کار را مرطوب کنید.
گوشت راسته را روی سطح کار بگذارید. دست چپ را روی گوشت قرار دهید و با دست راست به کمک یک چاقوی تیز، گوشت را از وسط برش بزنید به گونه ای که در آن شکافی ایجاد شود، ولی مراقب باشید قسمت انتهای گوشت را نبرید.

کباب برگ نرم

 

دوباره روی سطح کار را با آب خیس کنید و گوشت را به صورت عمودی روی آن قرار دهید. با پشت چاقو شروع به ضربه زدن روی گوشت کنید، طوری که روی همه ی قسمت های گوشت شیار هایی ایجاد شود. گوشت را برگردانید و پشت آن را نیز ضربه بزنید. بهتر است چاقویی که برای ضربه زدن انتخاب می کنید به اندازه طول گوشت باشد که همه ی قسمت های گوشت ضربه بخورد.

چهار انگشت خود را روی یک انتهای گوشت قرار داده و گوشت را به پهنای چهار انگشت برش بزنید. سپس سه انگشت را روی یک انتهای گوشت بگذارید و گوشت را به اندازه ی سه انگشت برش بزنید. یک برش نیز با دو انگشت روی گوشت ایجاد کنید.
برای درست کردن یک سیخ 150 گرمی نیاز به آرایش (4-4-3-3-2) دارید. یعنی دو برش چهار انگشتی، دو برش سه انگشتی و یک برش دو انگشتی.
حالا برش ها را به ترتیب از پهن ترین برش (چهار انگشتی) تا باریک ترین برش (دو انگشتی) در امتداد هم قرار دهید و شروع به سیخ گرفتن کباب کنید.
برای سیخ گرفتن، ابتدا سیخ را خیس کنید، سپس از انتهای پهن تر، سیخ را رو به جلو در گوشت فرو کنید، طوری که سیخ را زیر انگشتان خود حس کنید و به صورت ممتد رو به جلو، در گوشت فرو رود.

طرز تهیه کباب برگ

 

کمی آب زعفران با دست روی سطح کار بمالید، سیخ کباب را روی آن قرار دهید. کمی آب زعفران با دست روی کباب بمالید و با کف دست خود روی گوشت فشار وارد کنید تا گوشت به صورت یکنواخت در سیخ پهن شود.
حالا نوبت به مرینیت کردن کباب برگ می رسد، برای این منظور آب پیاز، نمک و زعفران را در یک بشقاب یا سینی بریزید و پشت و روی سیخ ها را در آن قرار دهید. اجازه دهید گوشت، حدود 2 دقیقه در این مخلوط بماند تا مزه دار شود.

طرز تهیه کباب برگ رستورانی

 

پس از مزه دار کردن گوشت کباب برگ به روش رستورانی، نوبت به پختن کباب برگ می رسد. برای پختن کباب، سیخ را روی آتش زغال کاملا یکدست قرار دهید و پس از اینکه یک طرف کباب پخته شد، برگردانید تا طرف دیگر نیز پخته شود.
برای اینکه کباب نسوزد و خوب سرخ شود، کره، آبلیمو و محلول زعفران را مخلوط کرده و حین پختن، چندین بار با برس روی کباب بمالید.
اگر احساس کردید در زمان کباب کردن، گوشت خشک می شود، به خصوص اگر گوشت گوساله استفاده می کنید، می توانید روی گوشت ها با فرچه مقداری کره بمالید. در اواسط پخت مقداری نمک روی گوشت در حال کباب بپاشید.
مقداری برنج زعفرانی در ظرف سرو بکشید، کباب برگ را روی آن قرار دهید و کنار آن گوجه کبابی و فلفل کبابی قرار دهید.

 

بهتر است کباب برگ را در کنار برنج سرو کنید. زمانی که کباب برگ را در کنار نان سرو می کنید، چربی گوشت به خورد نان می رود و گوشت کباب خیلی زود خشک می شود و نرمی و لطافتش را از دست می دهد. برای کشیدن کباب از سیخ، کباب را مستقیم روی برنج بگذارید و از با دقت از سیخ جدا کنید.

کباب برگ خانگی آماده شده است و باید آن را سرو کنید. برای این منظور کباب ها را در یک ظرف مناسبی مانند دیس بکشید و مقدار کمی کره روی آن بزنید. اطراف دیس را نیز با جعفری، ترشی کلم قرمز و پیاز خلال شده تزیین کنید. گوجه ها را نیز در کنار کباب ها یا در ظرف دیگری همراه با کباب برگ سرو نمایید. اغلب کباب برگ را با برنج سرو می کنند، اما با نان نیز می توان آن را سرو کرد.

چگونه کباب برگ نرم درست کنیم

برای تهیه یک کباب برگ نرم و خوشمزه لازم است که از گوشت بیات شده استفاده کنید. منظور از گوشت بیات گوشتی است که حداقل سه روز از کشتار دام گذشته باشد، در این صورت شما یک کباب برگ نرم و ترد خواهید داشت. اگر گوشتی که در اختیار دارید تازه است آن را در یخچال بگذارید و دو تا سه روز صبر کنید تا حسابی بیات و رسیده شود.

در صورتی که کباب برگ نرم تری میخواهید میتوانید 1 قاشق چایخوری کیوی رنده شده به مواد اضافه کنید ، میتوانید زمانی که گوشت کباب برگ رستورانی را به سیخ میکشید مقداری دنبه لابلای گوشت بگذارید تا کباب چرب تری داشته باشید ، نمک را پس از به سیخ کشیدن روی گوشت بپاشید.

گوشت مورد استفاده برای تهیه کباب برگ نرم و ترد حتما باید گوشت فیله باشد. برخی برای درست کردن کباب برگ نرم از گوشت راسته گوسفند یا گوساله هم استفاده می کنند اما گوشت فیله به خصوص فیله گوسفند طعم لذیذتر و بافت نرم تری دارد. برای طعم دار کردن کباب برگ به روش رستورانی با جای پودرهای موسوم به پودر نرم کننده گوشت، از رزماری، سرکه قرمز، کره آب شده، روغن زیتون، برگ بو، میخک، جوز هندی و سیر استفاده کنید. این مواد عطر و بویی فوق العاده به کباب برگ شما می بخشند.

برخی ترجیح می دهند برای نرم تر شدن گوشت کباب برگ، یک عدد کیوی به هنگام مزه دار کردن گوشت در مواد مرینیت گوشت رنده کنند. کیوی گوشت را نرم می کند.

دقت کنید که وقتی گوشت را می کوبید، گوشت تکه تکه می شود. در هنگام سیخ زدن کباب برگ باید تکه های گوشت را را روی تخته گوشت قرار می دهیم و با دست ثابت نگه می داریم سپس سیخ را از میان گوشت رد می کنیم و به همین ترتیب تمام گوشت ها را سیخ می کنیم.

نکات مهم برای تهیه کباب برگ نرم رستورانی

در صورت تمایل می توانید روغن زیتون را از سس کباب برگ رستورانی حدف کنید.
هچگاه در سس کباب برگ نرم رستورانی نمک نریزید، زیرا باعث سفت شدن گوشت کباب برگ می شود. نمک را زمانی که کباب روی زغال پخته شد باید اضافه کنید.
هنگامی که کباب برگ به روش رستورانی را به سیخ بزنید توجه داشته باشید که تکه های پیاز به آن نچسبیده باشد، زیرا در این صورت پیاز ها روی منقل می سوزند و به کباب می چسبند، در نهایت طعم کباب تلخ خواهد شد.

خوشمزه ترین سس برای کباب برگ خوشمزه، سس باربیکیو است که معمولا در ظرف مخصوص سس روی میز غذا قرار می گیرد. این سس خوشمزه را روی کباب بمالید و از خوردن آن لذت ببرید.

به همین راحتی می توانید کباب برگ رستورانی را تهیه کنید. گوشت قرمز منبعی سرشار از پروتئین و آهن است که هر دو عنصر برای حفظ سلامت بدن ضرورت دارند. از طرف دیگر با حذف روغن زیتون، این غذا دارای چربی چندانی نیست و دغدغه ای نیز از بابت چرب بودن غذا نخواهید داشت.

هنگامی که آتش را درست کردید، صبر کنید که از شعله بیفتد و فقط گرما داشته باشد. سپس با انبر سطح زغال را در تمام منقل یکنواخت پخش کنید.

Your browser does not support HTML5 video.


غذاهای محلی کرمانشاه با طعم و مزه ای منحصربه فرد از خوشمزه ترین غذاهای محلی ایرانی هستند که طرفداران بسیاری دارند. دنده کباب، خورش خلال، آش سورانه، کوکو پاغازه، والک پلو، کوفته شیرین و ده ها غذای دیگر از غذاهای خوشمزه کرمانشاهی هستند که حتما باید در سفر به این استان زیبا آن ها را امتحان کنید.

دنده کباب یکی از انواع کباب های خوشمزه و لذیذ ایرانی و بسیار شبیه به شیشلیک است که خاستگاه آن به شهر تاریخی کرمانشاه برمی شود. دنده کباب با گوشت دنده گوسفند درست می شود و نسخه اصیل کرمانشاهی آن را با رب گوجه فرنگی، زعفران و ادویه جات مزه دار می کنند؛ در حالی که می توان این کباب خوشمزه را با انواع سس های دیگر نیز مزه دار کرد. دنده کباب، یکی از غذاهای مهم شهر کرمانشاه به حساب می آید که معمولا در مهمانی ها و مجالس مهم سرو می شود. تهیه و طبخ دنده کباب و سیخ کردن آن در خانه برخلاف بسیاری از کباب ها، نیاز به تبحر و تجربه خاص و رعایت کردن فوت و فن های کوزه گری دارد.

مهم ترین نکته برای تهیه یک دنده کباب آبدار و مغزپخت شده، استفاده از حرارت ملایم و صبر و زمان زیاد است. پس اگر قصد دارید یک دنده کباب بی نقص در خانه درست کنید، یک روز آزاد را انتخاب کنید تا زمان کافی برای آشپزی در اختیار داشته باشید. دنده کباب را با برنج یا نان تازه، پیاز ، نارنج، ماست و انواع سبزیجات سرو می کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با دو طرز تهیه دنده کباب اصیل کرمانشاهی آشنا کنیم و نکات طلایی طبخ دنده کباب را به شما آموزش دهیم.

دنده کباب خوشمزه

هرآنچه باید درباره دنده کباب بدانید:

  • دنده کباب اصیل کرمانشاهی و طرز تهیه آن
  • دنده کباب و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای تهیه دنده کباب
  • طرز تهیه دنده کباب در فر
  • دنده کباب باربیکیو و طرز تهیه آن
  • سس باربیکیو و طرز تهیه آن
  • دنده کباب کره ای و طرز تهیه آن
  • ثبت ملی دنده کباب کرمانشاه
  • فرق دنده کباب با شیشلیک
  • فواید دنده کباب
  • مضرات دنده کباب
  • طعم دنده کباب

دنده کباب اصیل کرمانشاهی و طرز تهیه آن

دنده کباب اصیل کرمانشاهی

دنده کباب اصیل کرمانشاهی به دو روش تهیه می شود که در ادامه هر دو روش را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

مواد لازم برای چهار نفر (روش اول)

  • یک کیلوگرم گوشت دنده گوسفندی
  • رب گوجه فرنگی به مقدار لازم (حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری)
  • 3 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم (حدود 3 قاشق غذاخوری)
  • روغن مایع و روغن کرمانشاهی به مقدار لازم
  • پیاز، نارنج، نان تازه یا برنج زعفرانی برای سرو

طرز تهیه دنده کباب اصیل کرمانشاهی (روش اول)

طرز تهیه دنده کباب اصیل کرمانشاهی

مرحله اول:

گوشت دنده گوسفندی را به صورت پهن و دراز جدا کنید و سه یا چهار عدد سیخ کباب پهن را هم زمان داخل گوشت فرو کنید تا گوشت حالت خود را حفظ کند و سیخ ها هم بتوانند وزن گوشت را تحمل کنند. سپس با پشت یک چاقوی بلند، روی گوشت ضربه بزنید و سیخ های گوشت کوبیده شده را برای 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله دوم:

آماده سازی سس دنده کباب: کمی روغن مایع در تابه بریزید و آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس رب گوجه فرنگی در تابه بریزید و آن را تفت دهید تا کاملا سرخ شده و رنگ آن باز شود. در ادامه، نمک، فلفل سیاه، زعفران دم کرده و روغن کرمانشاهی را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا سس غلیظ شود. سس را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله سوم:

پس از آماده و سرخ شدن زغال ها، سیخ های کباب را روی منقل قرار دهید و با استفاده از یک قلمو، سس را به صورت مرتب به دو طرف دنده ها بمالید. توجه داشته باشید که حرارت در حین کباب کردن، باید ملایم باشد تا دنده ها مغزپخت شوند و آبدار بمانند.

دنده کباب خانگی

مرحله چهارم:

پس از کباب شدن دنده ها، کمی سس بیشتر روی کباب ها بمالید و آن ها را با نان از سیخ جدا کنید.

مرحله پنجم:

دنده کباب را با پیاز، نارنج، نان تازه یا برنج زعفرانی سرو کنید.

مواد لازم برای دو نفر (روش دوم)

  • 8 عدد استخوان دنده خرد شده به صورت یکدست (8 تا 10 سانتی متر)
  • 500 گرم گوشت گوسفندی (متصل به دنده)
  • 50 گرم چربی
  • 3 عدد پیاز متوسط پوست کنده
  • 2 حبه سیر پوست کنده و ریز خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 4 تا 5 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ
  • نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
  • یک قاشق غذاخوری آب لیمو
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

طرز تهیه دنده کباب اصیل کرمانشاهی (روش دوم)

طرز تهیه دنده کباب اصیل کرمانشاه

مرحله اول:

آماده سازی دنده: یک عدد پیاز خلالی خرد شده را در کاسه بریزید و دنده ها را به آن اضافه کنید. یک تا 2 قاشق چای خوری زعفران دم کرده به دنده ها اضافه کنید و با دست، آن ها را ماساژ دهید. سپس یک حبه سیر ریز خرد شده را در کاسه بریزید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید. در آخر، یک قاشق غذاخوری آب لیمو، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه به دنده ها اضافه کنید. روی دنده ها را با سلفون بپوشانید و آن ها را برای یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.

هر نیم ساعت یک بار دنده ها را زیر و رو کیند تا دنده ها کاملا مزه دار شوند.

مرحله دوم:

آماده سازی گوشت: سه عدد پیاز را چرخ کنید و آب آن را جدا کنید. آب پیاز را در صورت تمایل به دنده ها اضافه کنید.

گوشت را به همراه چربی، درشت چرخ کنید. یک قاشق چای خوری فلفل سیاه، یک قاشق چای خوری فلفل قرمز، یک قاشق چای خوری نمک و پیازها را به گوشت درشت چرخ شده اضافه کنید و با دست ورز دهید. گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقو آن را برای 10 دقیقه بکوبید تا کاملا یکنواخت شود و لبه چاقو گیر نکند. در حین کوبیدن، گوشت را چند بار برگردانید.

گوشت را در کاسه بریزید و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

مرحله سوم:

آماده سازی سس: کمی روغن زیتون در تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس رب گوجه فرنگی را در روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا رنگ آن باز شود. یک حبه سیر ریز خرد شده را به رب اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید. نصف قاشق غذاخوری آب لیمو، بقیه زعفران، نمک و فلفل سیاه به سس اضافه کنید و مواد را هم بزنید. سپس سس را کنار بگذارید.

مرحله چهارم:

سیخ کردن دنده کباب: 4 عدد از دنده ها را روی یک سیخ نازک استیل سیخ کنید؛ به طوری که قسمت استخوانی رو به بالا باشد و سیخ از بخش پر گوشت دنده عبور کرده باشد. توجه داشته باشید که سیخ باید از زیر استخوان رد شود تا در حین چرخاندن، دنده ها تکان نخورند. 

گوشت را از یخچال دربیاورید و نصف آن را با استفاده از چاقو روی تخته پهن کنید و کمی بکوبید تا به شکل یک مستطیل دربیاید. یک سیخ پهن آلومینیومی بردارید و از گوشه کناری وارد گوشت کنید. دو عدد سیخ پهن دیگر را نیز در گوشت فرو کنید و ته سیخ ها را جمع کنید. سپس کمی کناره گوشت را بالا ببرید و سیخ دنده ها را زیر گوشت قرار دهید. 

برای تهیه یک سیخ دیگر کباب دنده، از سه سیخ پهن آلومینیومی و یک سیخ نازک دیگر استفاده کنید.

مرحله پنجم:

دنده کباب را روی حرارت ملایم کباب کنید. در حین کباب کردن، دو طرف کباب را به سس آغشته کنید. اجازه دهید تا یک طرف کباب خودش را بگیرد؛ سپس آن را برگردانید. برای برگرداندن کباب، دو عدد سیخ پهن را زیر کباب بگذارید و آن را برگردانید تا نریزد. 

مرحله ششم:

دنده کباب را با نان تازه سرو کنید.

دنده کباب و طرز تهیه آن

در این طرز تهیه برای مزه دار کردن دنده کباب، از سیر، پیاز، ماست چکیده، روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و برگ بو استفاده می شود و به نوعی این کباب، شباهت زیادی به شیشلیک دارد.

مواد لازم برای چهار نفر

  • یک کیلوگرم دنده گوسفند
  • 2 عدد پیاز متوسط پوست کنده و رنده شده
  • 2 حبه سیر پوست کنده و رنده شده
  • یک پیمانه ماست چکیده
  • 2 عدد برگ بو
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • برنج یا نان تازه و گرم برای سرو

طرز تهیه دنده کباب 

مرحله اول:

آماده سازی دنده گوسفند: دنده گوسفند را تمیز کنید و خوب با آب شستشو دهید. سپس دنده ها را جا کنید و تکه های گوشت را با چند تکه یخ در یک کاسه بریزید و آن را برای یک ساعت در یخ رها کنید. پس از گذشت این زمان، دنده ها را از کاسه دربیاورید، با آب بشویید و در یک آبکش قرار دهید تا آب آن ها خارج شود.

مرحله دوم:

آماده سازی مواد طعم دهنده دنده کباب: سیر و پیاز رنده شده، کمی روغن مایع، یک پیمانه ماست چکیده، برگ بو، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بزرگ و گود بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.

مرحله سوم:

دنده ها را در داخل کاسه مواد طعم دهنده قرار دهید و آن ها را با دست زیر و رو کنید تا دنده ها به همه مواد آغشته و طعم دار شوند. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را برای پنج ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار شده و بافت آن نرم تر شود.

مرحله چهارم:

کاسه را از یخچال دربیاورید و قطعات پیاز و سیر را از روی دنده ها جدا کنید تا در زمان کباب کردن، باعث سوختن و خراب کردن طعم و ظاهر کباب نشوند.

مرحله پنجم:

کباب کردن دنده ها: دنده ها را در سیخ های پهن، سیخ کنید و آن ها را روی منقل قرار دهید. توجه داشته باشید که زغال های منقل به صورت یکدست سرخ شوند تا کباب به خوبی پخته شود.

مرحله ششم:

دنده کباب را از سیخ جدا کنید و همراه با برنج یا نان تازه و گرم سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه دنده کباب

  • دنده کباب کرمانشاهی را با دنده گوسفندی درست می کنند؛ زیرا طعم لذیذتر و بافت لطیف تری دارد؛ اما شما می توانید از دنده گوساله هم برای تهیه این کباب استفاده کنید.
  • بهتر است دنده ها برای حداقل 12 ساعت در یخچال  در سس بمانند تا خوب مزه دار شوند؛ اما اگر زمان ندارید، همان 4 تا 5 ساعت هم کافی است.
  • دنده کباب اصیل کرمانشاهی را معمولا با دورچین پیاز، لیموترش، جعفری ساطوری خرد شده، گوجه فرنگی کبابی و نان سرو می کنند.
  • بهترین روش برای درست کردن دنده کباب، استفاده از گریل است. پس اگر یک دنده کباب کاملا پخته شده به صورت یکدست می خواهید، از روش گریل استفاده کنید.
  • در طرز تهیه دنده کباب ترش از مقداری کشک آب شده نیز به جای آبلیمو یا به همراه آبلیمو استفاده کنید.

طرز تهیه انواع سس دنده کباب

  • برای طعم دار کردن دنده کباب می توان از ترکیب دو عدد پیاز بزرگ ریز خرد شده، آب دو عدد لیموی تازه ترش، آویشن، نمک، فلفل سیاه و سه قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز استفاده کرد.
  • برای طعم دار کردن دنده کباب می توانید از ترکیب دو عدد پیاز بزرگ ریز خرد شده، یک حبه سیر له شده، نصف قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی، سه قاشق سوپخوری روغن زیتون، یک قاشق چای خوری سماق و یک قاشق چای خوری فلفل سیاه نیز استفاده کنید.
  • یکی از سس های محبوب دنده کباب با ترکیب کردن یک قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، یک چهارم پیمانه سس کچاپ، یک چهارم پیمانه سس سویا، 6 قاشق غذاخوری آب لیمو، 6 قاشق غذاخوری سس فلفل، 2 حبه سیر رنده شده، یک قاشق چای خوری پودر خردل و یک قاشق چای خوری فلفل سیاه درست می شود.
  • در طرز تهیه دنده کباب باربیکیو از سس باربیکیو برای مزه دار کردن آن استفاده می شود.

نکات مربوط به سیخ کردن و کباب کردن دنده

  • اگر دنده را برای یک هفته داخل یخچال نگهداری کنید، بیات می شود و زودتر روی آتش می پزد.
  • یک لایه چربی روی دنده وجود دارد که بهتر است آن را جدا نکنید؛ زیرا طعم کباب را لذیذتر می کند.
  • برای طبخ بهتر روی قسمت های گوشتی دنده، با چاقو برش های کوچک ایجاد کنید.
  • از سیخ آلومینیومی استفاده کنید تا دنده ها به آن بچسبند.
  • دنده ها را از یک جهت به سیخ بکشید تا به طور یک نواخت کباب شوند.
  • دنده را زیاد روی منقل پشت و رو نکنید؛ اما مراقب باشید که نسوزد.
  • به جای سیخ از توری کباب پز استفاده کنید تا کار کباب کردن دنده کباب آسان تر شود.
  • برای مغزپخت تر شدن دنده کباب، بهتر است توری را طوری قرار دهید تا دنده ها از آتش حداقل 8 سانتی متر فاصله داشته باشند. در ضمن فراموش نکنید که گاهی کباب را باد بزنید.
  • سس دنده کباب را حتما قبل از کباب کردن از روی آن پاک کنید تا در حین کباب کردن در منقل نریزد.
  • مهم ترین نکته در تهیه دنده کباب استفاده از حرارت ملایم و صبر و زمان زیاد برای پختن دنده کباب است تا دنده کباب شما به خوبی کباب شود و آبدار بماند.

طرز تهیه دنده کباب در فر

دنده کباب را می توان به آسانی در فر نیز درست کرد

برای درست کردن دنده کباب در فر، کف یک ظرف مناسب فر را با گوجه فرنگی های حلقه ای خرد شده بپوشانید. سپس پیازهایی که برای مزه دار کردن گوشت استفاده کرده بودید را روی گوجه ها بریزید و دنده ها را روی آن بچینید. دنده کباب را در فر از قبل گرم شده در دمای 250 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت تا دو ساعت و نیم قرار دهید تا کاملا مغزپخت شوند. پس از گذشت حدود یک ساعت، دنده ها را از فر دربیاورید و آن ها را برگردانید تا طرف دیگر آن ها هم بپزد. با این روش پخت، دنده ها به خاطر وجود گوجه فرنگی و پیاز، بسیار لطیف و نرم می شوند.

شما همچنین می توانید دنده ها را پس از طعم دار کردن در فویل بپیچید و برای 90 دقیقه در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی  گراد بپزید. در این روش دنده  ها آب می  اندازند؛ پس بهتر است که در نیم ساعت آخر، فویل را باز کنید تا کباب خشک و برشته شود.

دنده کباب باربیکیو و طرز تهیه آن

برای درست کردن دنده کباب باربیکیو باید از سس باربیکیو برای مزه دار کردن گوشت استفاده کنید. البته شما می توانید این سس را به دو روش در خانه درست کنید که در ادامه آن ها را به شما شرح خواهیم داد. دنده کباب باربیکیو معمولا در فر آماده می شود.

مواد لازم برای چهار نفر

  • یک تا یک و نیم کلیوگرم دنده گوسفندی
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم

مواد لازم برای سس باربیکیو تند و شیرین

  • یک قاشق سوپخوری روغن زیتون
  • یک چهارم فنجان پیاز قرمز پوست کنده و ریز خرد شده
  • نصف قاشق چای خوری زیره آسیاب شده
  • نصف فنجان سس کچاپ
  • 2 قاشق سوپخوری شکر قهوه ای 
  • یک قاشق سوپخوری سرکه سیب
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • یک قاشق سوپخوری سس تند

طرز تهیه دنده کباب باربیکیو

مرحله اول: 

فر را با دمای 275 درجه فارنهایت یا 135 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.

مرحله دوم:

آماده سازی دنده ها: دنده ها را به شکلی که طرف گوشت دار آن رو به پایین باشد روی یک تخته قرار دهید. سپس پوسته روی دنده را جدا کنید، زیرا پس از پخت، سفت می شود. برای این کار، یک چاقو را به آرامی زیر پوسته سر دهید؛ سپس با استفاده از انگشتانتان پوسته را بکشید و از استخوان ها جدا کنید. اگر در حین این کار پوسته لیز خورد یا جدا کردن آن مشکل بود، آن را با یک دستمال آشپزخانه آن را نگه دارید و بکشید.

دو طرف دنده ها را با نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس آن ها را در بک ظرف مناسب فر بچینید و اگر لازم بود، آن را نصف کنید. درب ظرف را با دو ورقه فویل آلومینیومی بپوشانید.

مرحله سوم:

کباب را برای 3 تا 4 ساعت در فر بپزید تا زمانی که گوشت به راحتی از اسنخوان جدا شود.

مرحله چهارم:

آماده سازی سس باربیکیو تند و شیرین: کمی روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید تا نرم و نیمه شفاف شوند. زیره را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید. سپس سس کچاپ، سس تند، شکر قهوه ای و سرکه سیب را اضافه کنید و آن ها هم بزنید تا مخلوط شوند. در انتها نمک را به سس اضافه کنید و سس را برای 2 دقیقه بپزید.

مرحله پنجم:

دنده ها را از فر بیرون بیاورید. فویل آلومینیومی را بردارید و دو طرف دنده ها را با مقدار زیادی سس باربکیو بپوشانید. سپس  توری فر را در طبقه بالای فر قرار دهید. کباب پز را روی درجه زیاد بگذارید و دنده ها را برای 3 تا 4 دقیقه تا زمانی که سس باربکیو شروع به کاراملی شدن کند، در فر کباب کنید.

مرحله ششم:

دنده کباب را با نان تازه یا برنج سرو کنید.

سس باربیکیو و طرز تهیه آن

شما می توانید سس باربیکیو را در به آسانی در خانه درست کنید و برای مزه دار کردن دنده کباب از آن استفاده کنید.

مواد لازم برای یک لیتر سس

  • 500 میلی لیتر سس گوجه فرنگی (کچاپ)
  • یک حبه سیر پوست کنده و ریز خرد شده
  • 5 قاشق غذاخوری شکر
  • آب یک عدد پرتقال
  • آب یک عدد لیمو سنگی
  • 3 قاشق غذاخوری سویا سس
  • 2 قاشق غذاخوری مربا هلو
  • 2 قاشق غذاخوری شیره افرا (یا عسل)
  • یک قاشق چای خوری سس تاباسکو
  • 2 قاشق غذاخوری سس خردل تند
  • یک قاشق چای خوری سس ووسترشایر
  • یک قاشق غذاخوری پودر فلفل شیرین پاپریکا
  • یک قاشق غذاخوری پودر کاری
  • یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل
  • یک شاخه رزماری
  • یک قاشق غذاخوری پودر آویشن

طرز تهیه سس باربیکیو

مرحله اول:

سس گوجه فرنگی یا کچاپ را به همراه سیر ریز خرد شده، شکر، آب پرتقال و لیمو و سویا سس در یک کاسه بریزید و با همزن، آن ها را هم بزنید.

مرحله دوم:

مربا هلو، شیره افرا، سس تاباسکو، خردل تند، سس ووسترشایر، فلفل پاپریکا، پودر کاری و زنجبیل را در کاسه بریزید و خوب با بقیه مواد هم بزنید.

مرحله سوم:

برگ های سوزنی رزماری را از شاخه جدا کرده و آن ها را خرد کنید. سپس رزماری را به همراه آویشن به سس اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید

نکات مهم برای تهیه سس باربیکیو

  • سس باربیکیو را می توان برای 3 ماه در یخچال و ظرف درب دار نگهداری کرد.
  • اگر قصد دارید دنده کباب را با استفاده از روش گریل درست کنید، مراقب باشید که دما زیاد بالا نباشد؛ زیرا حرارت کناره های کباب را به دلیل وجود عسل و شکر مربای هلو در سس باربیکیو می سوزاند. 
  • شما می توانید سس باربیکیو را در هنگام کباب کردن گوشت دنده، روی کباب بریزید یا آن را به همراه بال مرغ گریل شده، سوسیس کبابی یا استیک سرو کتید.
  • گوشت مخصوص باربیکیو کردن، معمولا مانند دنده، باید گوشت سخت باشد.

دنده کباب کره ای و طرز تهیه آن

دنده کباب کره ای یا «کالبی»، یک نوع غذای متعلق به کشور کره است که شباهت زیادی به شیشلیک دارد؛ اما طعم و مزه آن کاملا متفاوت است و با دنده گوساله درست می شود.

مواد لازم برای 6 نفر

  • 2250 گرم گوشت دنده گوساله
  • یک پیمانه شکر قهوه ای
  • نصف پیمانه آب
  • یک عدد گلابی آسیایی کوچک پوست گرفته و رنده شده
  • 4 قاشق غذاخوری سیر پوست کنده و خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد تیره
  • یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل سیاه
  • 2 عدد پیازچه ریز خرد شده برای تزئین

طرز تهیه دنده کباب کره ای

مرحله اول:

شکر قهوه ای را روی گوشت دنده بریزید و آن را ماساژ دهید تا تمام سطح گوشت را به خوبی بپوشاند. سپس گوشت را به مدت 10 دقیقه در اتاق رها کنید.

مرحله دوم:

تمام مواد لازم به غیر از پیازچه را در یک کاسه مخلوط کنید. سپس گوشت دنده را در آن قرار دهید و درب کاسه را با یک سلفون بپوشانید. گوشت ها را به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شوند. 

مرحله سوم:

گوشت ها را از کاسه خارج کنید و برای 3 تا 4 دقیقه صبر کنید تا مواد مرینیت، از روی گوشت پاک شود.

مرحله چهارم:

کالبی را با کبابپز یا در فر بپزید و برای تزئین از پیازچه های خرد شده استفاده کنید.

ثبت ملی دنده کباب کرمانشاه

روش پخت سنتی دنده کباب کرمانشاه در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، ثبت ملی شده است. دنده کباب یکی از اصیل ترین غذاهای کرمانشاه است که برای سال ها در کبابی های اطراف مجموعه تاریخی فرهنگی طاق بستان به گردشگران داخلی و خارجی عرضه می شود.

شیوه سنتی پخت آش کشکک، شیوه سنتی پخت دنده کباب در کرمانشاه، مهارت پخت آش عباسعلی و کارکرد آیینی آن در کرمانشاه، گره چینی (الحاق)، شیوه سنتی پخت آش شلم کرمانشاه، چلنگری (آهنگری سنتی)، مراسم انارانه و آیین چله هاوین از استان کرمانشاه در یک جلسه میزاث فرهنگی در سال 97 با حضور کارشناسان و معاونان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسیدند.

فرق دنده کباب با شیشلیک

بیشتر افراد به اشتباه فکر می کنند معنی شیشلیک یعنی کبابی که از شش تکه گوشت تشکیل  شده است؛ اما معنی شیشلیک، به  نوعی کباب سیخی اشاره دارد

شیشلیک برگرفته از یک کلمه ترکی است و به تمام کباب هایی اطلاق می شود که به سیخ کشیده شده اند. «شیش» در زبان ترکی قفقازی به معنای سیخ است و «لیک» به تمام گوشت هایی گفته می شود که به سیخ کشیده شده اند. بیشتر افراد به اشتباه فکر می کنند معنی شیشلیک یعنی کبابی که از 6 تکه گوشت تشکیل شده است؛ اما معنی شیشلیک، به  نوعی کباب سیخی اشاره دارد.

شیشلیک، یکی از کباب ها و از غذاهای بین المللی به شمار می آید و معمولا با گوشت بره درست می شود؛ البته در برخی کشورها ممکن است این کباب را با گوشت دیگری نیز درست کنند. کباب شیشلیک با اصالت اروپای غربی، قفقاز و آسیای مرکزی، در حال حاضر طرفداران بسیاری در جهان دارد.

بسیاری از افراد دنده کباب را با شیشلیک اشتباه می گیرند؛ اما این دو غذا از بسیاری جهات با یکدیگر تفاوت دارند. فرق اصلی دنده کباب با شیشلیک در نحوه  پخت و مرینیت یا مزه دار کردن آن است. دنده کباب کرمانشاهی معمولا با رب گوجه فرنگی، مقداری سیر و روغن کرمانشاهی مزه دار می شود؛ در حالی که شیشلیک را با ماست، فلفل سیاه و زعفران مزه دار می کنند. در ضمن، نحوه برش گوشت شیشلیک و فوت  و فن های پخت این دو غذا با یکدیگر تفاوت های اساسی دارند.

فواید دنده کباب

گوشت دنده از قسمت های بسیار پرچرب گوشت است. گوشت دنده در واقع، برشی از گوشت پشت بدن حیوانات است که به طور عمودی بریده شده و معمولا شامل بخشی از دنده نیز می شود. غذاهای لذیذی از جمله خوراک لذیذ دنده کباب، کباب شیشلیک و دیگر خوراک های لذیذ گوشتی را می توان با گوشت دنده در خانه طبخ کرد و از طعم آن لذت برد.

گوشت موجود در دنده کباب کرمانشاه دارای پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین B1 و سلنیوم است و از فواید آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان کم خونی
  • پیشگیری از سرطان
  • کمک به کاهش وزن
  • سلامت پوست، کمک به بازسازی پوست و لطافت مو
  • پیشگیری از سکته مغزی
  • بازگشت انرژی تحلیل رفته در طول روز
  • بهبود سیستم ایمنی بدن
  •  جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر
  • درمان عفونت کلیه

مضرات دنده کباب

دنده کباب کرمانشاه، منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است؛ ولی مصرف بیش از اندازه آن می تواند منجر به آسیب رساندن به بدن و همچنین باعث ایجاد درد در مفاصل، افزایش ابتلا به بیماری سرطان، ایجاد عارضه قلبی، افزایش فشار خون، افزایش قند خون و افزایش وزن شود.

طعم دنده کباب

مقاله مرتبط:

  • طرز تهیه کباب در شهرهای مختلف ایران

لذت به دندان کشیدن گوشت چرب و لذیذ بین دنده از آن دسته تجربیاتی است که کافی است فقط یک بار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید. یک دنده کباب اصیل کرمانشاهی با عطر و بوی روغن کرمانشاهی و سس مخصوص، در کنار سبزی خوردن، پیاز و نان تازه و گرم، سفر شما به این استان تاریخی را تکمیل خواهد کرد؛ پس در سفر به کرمانشاه، به هیچ وجه تجربه مزه کردن این کباب خوشمزه را از دست ندهید.

دنده کباب کرمانشاهی، یک غذای ثبت شده جهانی است که در تمام کبابی ها و سفره خانه های سرسبز و روباز اطراف منطقه طاق بستان کرمانشاه پیدا می شود و یکی از غذاهای لذیذ و بسیار خوش خوراک کرمانشاه به شمار می آید. این کباب خوشمزه در زیر درختان سرو، شمشاد، چنار و بید با اجرای انواع سازهای محلی برای گردشگران و غذادوستان سرو می شود و خاطره ای فراموش نشدنی از سفر به کرمانشاه را برای شما رقم می زند.

در خانه مانده اید و نمی  توانید به سفر بروید؟ اصلا ناراحت نباشید. به آشپزخانه بروید و از طرز تهیه دنده کباب خانگی و طرز تهیه سس دنده کباب ارائه شده در این مقاله استفاده کنید تا با عطر و طعم خود شما را راهی سفر به کرمانشاه کند. اگر موفق به درست کردن این کباب خوشمزه شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن کجارو در اینستاگرام (mykojaro@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. در ضمن در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران کجارو در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.