تکنولوژی

با اقدامات امنیتی Google Play Protect استفاده از اندروید را امن تر کنید

دیجیاتو

آخرین کلمات کلیدی جستجو شده

  • شکایت از اپل
  • مایکروسافت
  • گلکسی x
  • مین
  • بانک
  • آیفون
  • بیشترین کلمات کلیدی جستجو شده

  • apple8
  • بلومبرگ
  • اپل
  • مین
  • اینستاگرام
  • گوگل
  • ویندوز
  • آیفون
  • موبایل
  • متاورس
  • هوآوی
  • s
  • oneplus
  • تست
  • ترسناک
  • فولد
  • OpenAI
  • تیم کوک
  • مقدمه

    بیت کوین اولین رمزارز دنیا است و اکثر کیف پول ها از این ارز دیجیتال پشتیبانی می کنند. کیف پول سامورایی (Samourai) هم از این قضیه مستثنی نیست. کیف پول سامورایی یک ابزار بیت کوین برای گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید است و نسخه IOS آن هم در دست توسعه است. حریم خصوصی و امنیت این کیف پول توسط وی پی ان و تور (TOR) تقویت می شود که در زمینۀ ناشناس ماندن آدرس IP، حرف های زیادی برای گفتن دارد. کیف پول سامورایی، پیشگام استفاده از سگویت (SegWit) در یک کیف پول موبایل است و راه را برای ادغام شبکه لایتنینگ هموار کرده است.

    قابلیت های کیف پول سامورایی

    با وجود اینکه کیف پول سامورایی در سال 2018 شروع به کار کرد و تقریباً جدید است، انواع قابلیت های مرتبط با امنیت و حریم خصوصی را دارد که در ادامه بحث به آنها خواهیم پرداخت. برای برخی از کاربران ممکن است که تک ارزی بودن این کیف پول (فقط بیت کوین) و نبود نسخه IOS، عیب تلقی شود. با این حال، کیف پول سامورایی یکی از امن ترین کیف پول های گرم (Hot Wallet) است.

    مزایا و معایب کیف پول سامورایی

    اجازه دهید مزایا و معایب کیف پول سامورایی را به صورت جداگانه بیان کنیم تا برای انتخاب این کیف پول بهتر تصمیم گیری کنید.

    مزایا

    1. کیف پول سامورایی، HD است: تمام کلیدها به صورت خودکار از یک نقطه که همان seed است، تولید می شوند و نیازی نیست پس از هر بار تغییر آدرس، مجدداً بکاپ بگیرید.
    2. کیف پول سامورایی منبع باز (open source) است: به عنوان یک کاربر شما می توانید کد و نرم افزار را بررسی کرده و از طریق بیان ایده های عملی یا اضافه کردن قابلیت ها، آنها را بهبود ببخشید.
    3. میز پشتیبانی: این قابلیت بدان معنا است که شما می توانید پاسخ های صحیح به سؤالاتتان را از جامعۀ فعال کیف پول سامورایی دریافت کنید.

    معایب

    1. احراز هویت تک مرحله ای: قابلیت احراز هویت دومرحله ای وجود ندارد و هیچ لایۀ امنیتی دیگری به کار گرفته نشده است.
    2. نداشتن قابلیت چندامضایی: این ویژگی نیازمند این است که سایر کاربران، تراکنش را قبل از ارسال شدن آن به بلاکچین امضا کنند؛ و این ویژگی در کیف پول سامورایی وجود ندارد.

    سازگاری سیستم عامل

    این کیف پول موبایل همان طور که پیش تر اشاره شد، تنها با دستگاه هایی که دارای سیستم عامل اندروید هستند، سازگار است. نودهای سبک کیف پول سامورایی، پس از ترکیب با نرم افزار خوش ساخت آن، سریع و سهل الاستفاده هستند. نسخۀ اندروید مورد نیاز برای این کیف پول را می توانید در پایین مشاهده کنید:

    آیا کیف پول سامورایی امن است؟

    بر هیچ کس پوشیده نیست که در دنیای ارزهای دیجیتال، اقدامات امنیتی برای تمام کاربران کیف پول ها یک مزیت حیاتی محسوب می شود. کیف پول سامورایی در این عرصه مجموعۀ خوبی از اقدامات مذکور را انجام داده است.

    اقدامات امنیتی این کیف پول را به صورت جداگانه در ادامه بررسی می کنیم:

    1. منبع باز بودن: تیم توسعه دهندگان سامورایی، کد آن را طوری تنظیم کرده اند که منبع باز باشد. بدین ترتیب حل اشکالات این کیف پول بخشی از چرخۀ روزانه خواهد بود و مشارکت جامعۀ کاربران در این پروژه افزایش می یابد.
    2. مالکیت کلید خصوصی: کلیدهای خصوصی هرگز از دستگاه شما خارج نمی شوند بلکه در دستگاه شما رمزنگاری شده و شما تنها مالک آنها هستید.
    3. اتصال کامل به نودها: کیف پول سامورایی با اتصال بلاکچینی مستقیمی که به تمامی نودهای هستۀ قابل اعتماد بیت کوین دارد، خود را متمایز از کیف پول های دیگر می کند.
    4. سازگار با شبکۀ تور: این عملکرد آدرس IP ارسال کننده را می پوشاند و سایر افراد درون شبکه، نمی توانند آن را ببینند و با استفاده از آن شما را ردیابی کنند. یک ابزار مناسب برای این کار، روتر آنیون (Onion Router) است که از طریق اوربات (Orbot) قابل دسترسی است.
    5. سازگاری با وی پی ان: هر کاری که به صورت آنلاین انجام دهید، از داخل یک تونل رمزنگاری شده در شبکه عبور می کند. اساساً هر عمل از چندین تونل عبور می کند و با توجه به اینکه نقاط خروج آنها متفاوت است، آدرس IP شما به شکل مؤثری مخفی می ماند.
    6. HD بودن: این عبارت که مخفف Hierarchical Deterministic است، از نظر لغوی به معنای “سلسله مراتبی قطعی” است. این قابلیت همان طور که پیش تر مورد اشاره قرار گرفت، بدان معنا است که برای هر تراکنش، یک آدرس کیف پول جدید تولید می شود. بنابراین حریم خصوصی افزایش یافته و پیدا کردن ارتباط میان مجموعه ای از تراکنش ها و یک آدرس، دشوارتر می شود.

    آموزش راه اندازی و استفاده از کیف پول سامورایی

    حالا وقت آن رسیده است که با فرآیند نصب کیف پول سامورایی آشنا شوید. ما در ادامه، تمام مراحل را توضیح داده و قابلیت های کیف پول سامورایی را بیان می کنیم. بخش مربوط به تهیۀ نسخۀ پشتیبان و بازیابی کیف پول از اهمیت دوچندانی برخوردار است؛ چراکه در همۀ اوقات برای دسترسی داشتن به کیف پولتان حیاتی است.

    نصب

    اولین قدم برای استفاده از کیف پول سامورایی، نصب آن روی دستگاه اندرویدی شما است.
    در قسمت جست وجوی فروشگاه Google Play، عبارت Samourai را جست وجو کنید و پس از یافتن آن، روی گزینه «Install» ضربه بزنید تا کیف پول روی دستگاه شما نصب شود.
    کیف پول سامورایی

    راه اندازی

    پس از نصب کیف پول Samourai وارد آن شوید. با صفحۀ مشابه تصویر، روبه رو خواهید شد. گزینه START NEW WALLET را انتخاب کنید.
    کیف پول سامورایی
    سپس در صفحۀ بعد باید یک عبارت ورود (PASSPHRASE) وارد کرده و آن را تکرار کنید. سپس بعد از زدن تیک داخل مربع، روی NEXT زده و به صفحۀ بعد بروید.
    کیف پول سامورایی
    درصفحه جدید باید یک پین کد بین 5 تا 8 رقم انتخاب کنید. پس از انتخاب پین کد، به صفحۀ بعد بروید.
    کیف پول سامورایی
    در این صفحه هم تکرار پین کد را وارد کرده و روی FINISH ضربه بزنید.

    حال کیف پول سامورایی شما را به صفحه ای هدایت می کند که 12 کلمه به ترتیب در آن وجود دارد. این 12 کلمه، عبارت سید (Seed) هستند و برای بازیابی کیف پول در آینده ضروری اند. آنها را با همان ترتیب یادداشت کرده و تیک گزینه I’VE WRITTEN IT DOWN را بزنید و سپس گزینه RETURN TO MY WALLET را لمس کنید تا به کیف پول خود وارد شوید. راه اندازی کیف پول شما تمام شد.

    ساخت آدرس

    در کیف پول سامورایی، آدرس کیف پول بعد از راه اندازی آن به صورت خودکار ایجاد می شود.

    ارسال

    ارسال کوین با کیف پول سامورایی بسیار آسان است. کافی است در صفحه اصلی کیف پول روی علامت + در پایین صفحه ضربه بزنید و گزینه  Send را انتخاب کنید.
    سپس در صفحه  بعد آدرس مقصد و مقدار بیت کوین مدنظر خود را برای ارسال وارد کنید و REVIEW TRANSACTION را بزنید و پس از اطمینان پیدا کردن از صحت تراکنش، آن را قطعی کنید. همچنین برای وارد کردن آدرس می توانید به جای وارد کردن آن، با استفاده از گزینۀ موجود در بالای صفحه، QR Code آدرس مقصد را اسکن کنید.

    دریافت

    دریافت بیت کوین در کیف پول سامورایی حتی از ارسال آن هم ساده تر است. برای این کار ابتدا در صفحۀ اصلی روی علامت + در پایین صفحه ضربه بزنید و Recieve را انتخاب کنید.

    سپس در صفحۀ بعد، هم می توانید آدرس کیف پول خود را برای دریافت در اختیار دیگری قرار دهید و هم می توانید اجازه دهید که با اسکن کردن QR Code، آدرس کیف پول شما به عنوان مقصد تراکنش ثبت شود.

    تهیه نسخه  پشتیبان

    در صفحه  اصلی کیف پول، روی سه نقطه ای که در قسمت بالا و سمت راست قرار دارد ضربه بزنید و گزینه  Export wallet backup را انتخاب کنید.

    در پنجره ای که باز می شود، می توانید انتخاب کنید که بکاپ در کلیپ بورد گوشی شما کپی شود یا از طریق ایمیل ارسال شود. گفتنی است که کیف پول سامورایی به صورت خودکار اقدام به تهیۀ  نسخه پشتیبان از کیف پول روی گوشی شما می کند و پس از نصب مجدد آن، می توانید از بکاپ خودکار استفاده کنید. ولی در صورت از دست دادن موبایل خود، طبیعتاً به بکاپ ذخیره شده روی آن هم دسترسی نخواهید داشت.

    بازیابی کیف پول

    در صورتی که به هر دلیلی از جمله تعویض تلفن همراه، سرقت تلفن همراه یا حذف شدن کیف پول سامورایی از روی گوشی شما، دیگر به کیف پول خود دسترسی نداشته باشید، می توانید از نسخه  پشتیبانی که برای کیف پول ایجاده کرده اید استفاده کنید.

    برای این منظور پس از نصب کیف پول سامورایی، در صفحه  اصلی روی سه نقطه بالای صفحه ضربه بزنید و گزینه  Import Samourai backup را انتخاب کنید.

    پس از آن در صفحه  بعدی، هم می توانید فایلی را که از طریق ایمیل بکاپ گرفته بودید، با زدن دکمه  CHOOSE FILE انتخاب کنید و هم می توانید عبارتی را که در کلیپ بورد گوشی شما کپی شد و آن را در جایی ذخیره کرده بودید، در کادر آن وارد کنید. سپس بعد از وارد کردن عبارت عبور خود در کادر پایینی، با لمس FINISH می توانید وارد کیف پول خود شوید.

    سخن پایانی

    کیف پول سامورایی هرچند که به دلیل آنلاین بودن، نمی تواند بالاترین سطح امنیت را مثل کیف پول های سخت افزاری یا کاغذی ارائه دهد، ولی در میان کیف پول های گرم، بسیار امن محسوب می شود و کمتر کیف پول گرمی از چنین سطحی از امنیت برخوردار است. رابط کاربری آن ساده است و دریافت و ارسال بیت کوین در این کیف پول به سرعت انجام می گیرد. در صورتی که قصد نگهداری بیت کوین را دارید و مشکلی با عدم پشتیبانی از ارزهای دیجیتال دیگر یا عدم قابلیت خرید و فروش بیت کوین ندارید، این کیف پول گزینۀ مناسبی است؛ به شرط آنکه همچون تمام کیف پول های موبایل، برای نگهداری مبالغ زیاد ارز دیجیتال به کار نرود و بیشتر برای تراکنش های سریع مورد استفاده قرار گیرد.

    یکی از روش های مقابله با ویروس و بدافزار در اندروید، استفاده از قابلیت امنیتی Google Play Protect است که گوگل برای حفظ امنیت اندروید پیش بینی کرده است. Play Protect نام کلی این سرویس امنیتی است که از چند بخش مختلف تشکیل می شود و در واقع صرفاً بروز کردن اپ ها و تطبیق با نسخه ی اصلی و اسکن شده ای که در فروشگاه گوگل پلی قرار داده شده، نیست.
    در این مقاله با قابلیت امنیتی گوگل پلی پروتکت و جنبه های مختلف آن مثل محافظت از اطلاعات شخصی ذخیره شده در محصولات اندرویدی آشنا می شویم. برای اطلاعات بیشتر در مورد امنیت اندروید و استفاده ی امن از وسایل هوشمند، با سیاره ی آی تی همراه شوید.

    قبل از اینکه بخش های مختلفی Play Protect را بررسی کنیم، بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که چگونه می توان تنظیمات و وضعیت Play Protect در یک وسیله ی اندرویدی را بررسی کرد؟

    چگونه تنظیمات امنیتی Play Protect گوشی یا تبلت اندرویدی را چک کنیم؟

    برای چک کردن اینکه سرویس امنیتی گوگل پلی پروتکت در وسیله ی اندرویدی شما چه اقداماتی انجام داده و می دهد، باید ابتدا اپلیکیشن فروشگاه گوگل پلی یا اجرا کنید.

    پس از اجرا کردن Play Store منوی کشویی سمت چپ صفحه را با حرکت جاروبی بیرون بکشید
    روی گزینه ی My Apps & Games تپ کنید.
    در ابتدای صفحه و در کنار آیکون سپر امنیتی، خلاصه وضعیت Play Protect و موارد امنیتی به چشم می خورد. روی آن تپ کنید.
    در صفحه ی Play Protect اپ هایی که اخیراً اسکن شدن و موارد مشکوک ذکر می شود و تنظیماتی نیز ارایه شده است.

    با اقدامات امنیتی Google Play Protect استفاده از اندروید را امن تر کنید

    با اقدامات امنیتی Google Play Protect استفاده از اندروید را امن تر کنید

    با اقدامات امنیتی Google Play Protect استفاده از اندروید را امن تر کنید

    اسکن کردن اپ ها و شناسایی بدافزارها، هدف اصلی Play Protect گوگل

    هدف اصلی قابلیت امنیتی Play Protect گوگل این است که اپلیکیشن های اندروید را اسکن کن و بدافزارها را شناسایی کند. گوگل برای این کار از الگوریتم های یادگیری ماشینی استفاده می کند تا روزانه بیش از 50 میلیارد اپلیکیشن که از گوگل پلی دانلود و نصب شده و یا از سایر منابع دانلود شده، بررسی شود.
    با اقدامات امنیتی Google Play Protect استفاده از اندروید را امن تر کنید
    پلی پروتکت هر اپی که وارد فروشگاه گوگل پلی می شود را بررسی می کند تا مطمئن شود که اپی سالم و قانونی است و اگر مشکلی وجود داشته باشد، اپ را رد می کند و یا از پلی استور حذف می کند تا محصولات اندرویدی آلوده نشوند.
    توجه داشته باشید که اپ هایی که از منابع دیگر مثل انتقال از طریق بلوتوث و وای-فای و یا از فروشگاه های اپ اندرویدی غیررسمی دانلود و نصب می شود هم توسط پلی پروتکت گوگل اسکن می شود و رفتار مشکوک اپ ها به کاربر اطلاع داده می شود اما هیچ روش یا سیستم امنیتی را نمی توان 100 درصد امن دانست. بنابراین ممکن است برخی بدافزارها و ویروس ها شناسایی نشوند و این کاربر است که باید مسأله ی هک و امنیتی را جدی بگیرد و احتیاط کند.

    چگونه از اندروید در برابر ویروس ها و بدافزارها محافظت کنیم؟ 

    از گوشی به سرقت رفته با Find My Phone گوگل حفاظت کنید

    گوگل هم مثل اپل سرویسی برای ردیابی کردن محصولات اندرویدی راه اندازی کرده که نسبتاً قدیمی است اما هنوز هم بسیاری از کاربران از آن اطلاع ندارند یا از آن استفاده نمی کنند!
    سرقت وسایل اندرویدی علاوه بر هزینه ی مالی، ممکن است حریم خصوصی افراد را به خطر بیاندازد اما اگر وسیله ای کاملاً بروز باشد و از قفل FRP برای جلوگیری از ریست فکتوری کردن برخوردار باشد و همین طور کاربر کارت حافظه را رمزگذاری یا Encrypt  کند، سطح امنیت بسیار بالا خواهد بود و شاید هکر راهی برای دسترسی به اطلاعات شخصی و سوء استفاده از آن پیدا نکند.

    روش ریست فکتوری گوشی های اندرویدی و آشنایی با هارد ریست

    صرف نظر از اقداماتی که برای حفظ حریم خصوصی توصیه می شود، بهتر است قابلیت Find My Phone را فعال کنید تا قفل کردن گوشی متصل به اینترنت و حتی پاکسازی کردن حافظه ی گوشی از راه دور امکان پذیر شود.
    با اقدامات امنیتی Google Play Protect استفاده از اندروید را امن تر کنید

    حفظ امنیت وب گردی با Play Protect گوگل

    بخش دیگری از اقدامات امنیتی پلی پروتکت این است که امنیت کاربر در فضای وب را بالا می برد. کاربرانی که از مرورگر محبوب Chrome گوگل استفاده می کنند، حین بازدید از سایت هایی که دارای کد های مشکوک و مخرب هستند، با پیام هشدار و صفحه ی قرمز روبرو می شوند!
    البته این پیام هشدار محدود به گوگل کروم اندرویدی نیست بلکه در مرورگر گوگل کروم برای دستاپ (ویندوز و لینوکس و مک او اس) نیز سایت های آلوده و مشکوک با نمایش پیام هشدار باز می شود. ممکن است مشکل خاصی وجود نداشته باشد و کاربر بتواند وب گردی و استفاده از سایت موردبحث را ادامه دهد و این تصمیمی است که خود کاربر باید بگیرد.

    howtogeekسیاره ی آی تی