پزشکی و سلامت

عکس قرص خواب برای پروفایل

نام تجاری فنوفیبرات

Lipantil , Supralip

کاربرد فنوفیبرات

چربی خون (در بزرگ سالان)

اطلاعات داروها : لیپید واژه ای دیگر برای چربی است. کلسترول و تری گلیسیرید انواعی از لیپید هستند. هنگامی که غلظت لیپیدها در خون افزایش یابد هایپرلیپیدمی گفته می شود. لیپیدها به طور طبیعی هم در بدن ساخته شده و هم از غذایی که می خوریم جذب می شود. در صورتی که سطح لیپید در بدن بسیار بالا باشد مقدار مازاد آن در دیواره رگ ها رسوب خواهد کرد. این روند منجر به ایجاد پلاک های چربی در دیواره عروق خونی می گردد. پلاک های چربی تشکیل شده می توانند سبب کاهش جریان خون در عروق خونی شوند و در نهایت منجر به بیماری های قلبی، سکته و اختلالات جریان خون شوند.
شاید مقادیر بالای کلسترول علائمی نداشته باشد اما در صورت درمان نشدن مشکلات متعددی پدید خواهد آورد. با کاهش صرف چربی ها، فنوفیبرات سبب پیشگیری از عوارض قلبی عروقی و اختلالات خونی می گردد. فنوفیبرات بیشتر برای کاهش تری گلیسیرید به کار می رود.

موارد منع مصرف داروی فنوفیبرات

• به تاریخ انقضا داروی فنوفیبرات توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
• هرگز داروی فنوفیبرات را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
• داروی فنوفیبرات را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک ، مصرف نکنید.زیرا دچار کاهش قند خون می شوید.
• تداخل دارویی فنوفیبرات را چک کنید و حتماً به پزشکتان،اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تداخل دارویی فنوفیبرات

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
برخی از داروهایی که ممکن است با فنوفیبرات تداخل کنند ، عبارت اند از: “رقیق کننده خون” (مانند وارفارین).
فنوفیبرات بسیار شبیه به فنوفیبریک اسید است. داروهای حاوی فنوفیبریک اسید را همراه با داری فنوفیبرات استفاده نکنید.
نکاتی که قبل از مصرف فنوفیبرات باید در نظر گرفته شود
بعضی داروها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد. بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی فنوفیبرات ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد.
• در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
• در صورتی که هر گونه مشکل کبدی و یا کلیوی دارید.
• در صورتی که مشکلات مثانه و یا پانکراسی دارید.
• در صورتی که تیروئید کم کاری دارید.
• اگر از سایر داروها استفاده می کنید. این داروها شامل تمام داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدن تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
• اگر نسبت به دارویی آلرژی و حساسیت داشته اید. به ویژه اگر نسبت به دارویی به نام کتوپروفن حساسیت داشته اید.

عوارض جانبی احتمالی داروی فنوفیبرات

تمام داروها در کنار تأثیرات مثبتشان، می توانند مسبب عوارض ناخواسته ای در بدن شوند. هر چند که این عوارض در همه افراد به وجود نمی آید. اگر پس از دریافت دارو تغییری منفی در وضعیت سلامتی شما پدید آمد بهتر است که با پزشک خود مشورت نمایید. بسیاری از عوارض ممکن است با علائم سایر بیماری مشابهت داشته باشد.
• سوء هاضمه، شکم درد، نفخ و کسالت: غذاهای ساده مصرف کنید و از خوردن غذاهای تند و پرچرب خودداری نمایید.
• اسهال: آب فراوان بنوشید تا آب بدن تأمین شود.
• سردرد: از پزشکتان بخواهید که یک مسکن مناسب تجویز نماید.
• خستگی، مشکلات تعادلی: در این شرایط از رانندگی کردن و کار با ابزار خودداری نمایید.
• کهیرهای خارش دار پوستی: از یک کرم ضد آفتاب برای محافظت از پوست استفاده نمایید. در صورت آزار دهنده شدن با پزشک مشورت نمایید.
نکته مهم: در صورتی که دچار هر نوع درد عضلانی شدید به خصوص در رگ هایتان در اسرع وقت به پزشک اطلاع دهید.

نحوه نگه داری داروی فنوفیبرات

• دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
• دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.

اسپری گوش دگزامتازون با ضد باکتری ها,dexamethasone with antibacterial ear spray,Otomize,التهاب و عفونت گوش خارجی (اوتیت خارجی),,اطلاعات داروها : اوتیت خارجی اصطلاحی است که برای التهاب گوش خارجی استفاده می شود. اگر آب، شامپو یا صابون در گوشتان برود، باعث خارش در گوش شما می شود. اگر در اثر خارش ، خراشی در گوشتان بیندازید ، به پوست کانال گوشتان آسیب می رسد و موجب التهاب در گوشتان می شود. گاهی اوقات پوست ملتهب توسط باکتری ها یا قارچ آلوده می شود و دچار عفونت نیز می  شوید.

سوالات متداول درباره ی قرص فنوفیبرات

در ادامه آقای دکتر آرمین محمدی لیر پزشک داروساز به سوالات شما در ارتباط با “داروی فنوفیبرات” پاسخ داده اند. در صورتی که پاسخ سوال خود را نیافتید، می توانید در انتهای مقاله ثبت کنید.

بهترین زمان مصرف فنوفیبرات200

بهترین زمان مصرف قرص فنوفیبرات، هم صبح یا شب خوردن آن با توجه به مکانیسم آن خیلی فرقی نمی کند ولی باید با معده پر مصرف شود یعنی بعد از صبحانه، ناهار یا شام باید مصرف شود .

نوشته های مشابه

  • چگونه از آلزایمر پیشگیری کنیم؟ 8 روش موثر پیشگیری از آزایمر

    1401-10-01

  • 8 درمان خانگی سوختگی با روغن که پوست شما را نجات می دهد

    1401-08-14

عوارض قرص فنوفیبرات

  • اختلال در آنزیم هاب کبدی
  • مشکلات تنفسی
  • بدن درد
  • سردرد
  • یبوست
  • تهوع
  • علائم آلرژی
  • اسهال
  • زخم معده
  • راش های پوستی
  • عوارض خونی

دقت فرمایید این عوارض ممکنه در بیماران مختلف متفاوت باشه و لزوما در همه بیماران بروز نمیکند.
پس اگر پزشک متخصص برای شما دارو رو تجویز کرده است بدون هیچ نگرانی ای مصرف کنید.
در صورتی ک دردهای عضلانی، تغییر در آنزیم های کبدی یا تغییر در فاکتور های خونی مشاهده کردید به پزشک یا داروساز مراجعه کنید.

تفاوت جم فیبروزیل و کپسول فنوفیبرات ؟

درمورد تفاوت قرص فنوفیبرات و جم فیبروزیل ، این را باید گفت که جم فیبروزیل یک سری تداخلات دارد که فنوفیبرات ندارد یا کمتر دارد مثلا برای بیماری که آتروواستاتین ، روزو واستاتین، سیم واستاتین یا دارویی از این دسته واستاتین ها مصرف می کند ما نمی توانیم جم فیبروزیل بگذاریم ولی با رعایت ملاحظات زمانی و فاصله زمانی می توانیم فنوفیبرات را بگذاریم .
پس یکی از اصلی ترین تفاوت هایشان در واقع تفاوت در تداخلاتشان هست و یکی دیگر از تفاوت های آنها در پروفایل عوارض آنها است در واقع برای یک سری ها که جم فیبروزیل به خاطر عوارضش منع مصرف دارد می توانیم فنوفیبرات را جایگزین کنیم .

فنوفیبرات و قند خون

برای کاهش قند خون توسط قرص فنوفیبرات مرجع قوی که منبع علمی داشته باشد وجود ندارد ممکن است مقداری قند خون را کاهش بدهد اما هیچ مرجع علمی وجود ندارد که ما برای کاهش قند خون بخواهیم فنوفیبرات را  استفاده کنیم.

فنوفیبرات کبد چرب

برای کبدچرب هم لزوما همیشه نیازی به دارو ندارد ولی مواقعی که به دارو درمانی احتیاج داشته باشد با توجه به فاکتور های کبدی و آزمایشاتی که در فاکتورهای چربی داده می شود ، می شود ازقرص فنوفیبرات استفاده کرد.

فنوفیبرات و لاغری

داروهایی که برای چربی استفاده می شود با مکانیسم های غیر مستقیم تقربا همه ی آن ها روی لاغری تاثیرگذار هستند ولی اینکه بخواهیم برای لاغری استفاده کنیم به این شکل نیست یعنی حتی باعث لاغری هم شود این مصرف علمی نیست.

مطالبی که در مقاله بالا ذکر شد فقط جنبه آگاهی بخشی و افزایش اطلاعات شما دوستان عزیز است. و به هیچ وجه جایگزین توصیه پزشک متخصص نیست. لازم است برای مصرف کردن دارو و دانستن عوارض جانبی آن با توجه به سوابق پزشکی خود با دکتر متخصص مشورت کنید.

دکتر ارمین محمدی لیر

دکتر ارمین محمدی لیر با سابقه سابقه فعالیت در مرکز اطلاع رسانی دارویی DPIC، فعالیت در داروخانه های روزانه و شبانه روزی، فعالیت در داروخانه ساخت داروهای ترکیبی رازی، انجام مشاوره درمورد تجویز منطقی داروها و فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.
مشاوره و ویزیت آنلاین داروسازی ایشان در این موارد است:
دوزبندی داروهای اطفال، بزرگسالان و سالمندان، بررسی تخصصی تداخلات دارویی، بررسی تخصصی عوارض دارویی، بررسی مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی، موارد منع مصرف داروها و…

4.1/5

(20 نظر)

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:علائم مشابه کروناخون دماغ یا گوش دردمشکل در بلعخون در مدفوعاختلال خوابدرد کمر، پا، دست یا زانوسردردمعده درد یا حالت تهوعزخم مداوم دهانیسرفۀ مزمناضطراب و استرس

هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!

تست کرونا در محل

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندام ها هم مشکل ایجاد می کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافتِ مشاوره

علت های مشاهدۀ خون در مدفوع می تواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر می کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

دردهای اسکلتی یکی از شایع ترین علائم ایرانی هاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سردرد علت های مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمون ها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافتِ مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مُشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

استفراغ خونی (هماتمز) اشاره به مقدار قابل توجهی خون در استفراغ دارد. رگه ها یا بلورهای کوچک خون در موادی که تف می کنید ممکن است اغلب از دندان، دهان و یا گلوی شما نشات بگیرد و معمولا استفراغ خونی تلقی نمی شود. خون در استفراغ ممکن است قرمز روشن باشد و یا می تواند به رنگ سیاه یا قهوه ای تیره مانند دانه های قهوه ظاهر شود.

خون بلعیده شده ناشی از خونریزی بینی و یا سرفه شدید می تواند منجر به استفراغ خونی شود، اما معمولا استفراغ خونی نشان دهنده چیزی جدی تر است و نیازمند مراقبت های فوری پزشکی می باشد.

مشاهده بیشتر : لیست بهترین پزشک داخلی

خونریزی در بخش فوقانی دستگاه گوارش (دهان، مری، معده و قسمت بالای روده کوچک) که ناشی از زخم های معده و یا پارگی رگ های خونی است یکی از علت های شایع استفراغ خونی می باشد.

دریافت نوبت حضوری از بهترین متخصصان داخلی

دریافت نوبت

چنانچه خونریزی شما با سرگیجه هنگام ایستادن، تنفس تند و سطحی و سایر نشانه های شوک همراه باشد، با شماره 115 و یا تلفن فوریت های پزشکی اورژانس در محل خود تماس بگیرید.

علل استفراغ خونی:

استفراغ خونی ممکن است به دلایل زیر رخ بدهد:

  1. نارسایی حاد کبدی
  2. اختلال مصرف الکل
  3. مصرف آسپرین
  4. تومورهای خوش خیم معده یا مری
  5. سیروز (زخم شدن کبد)
  6. نقص در رگ های خونی دستگاه گوارش
  7. ضایعه دیالافوی (بیرون زدن یک سرخرگ از طریق دیواره معده)
  8. التهاب دوازدهه (التهاب در بخش اول روده کوچک)
  9. سرطان مری
  10. واریس مری (گشادشدن مری)
  11. ازوفاژیت (التهاب مری)
  12. خوردگی معده (تجزیه بافت پوشش معده)
  13. واریس معده (گشادشدن رگ ها در معده)
  14. گاستریت (التهاب معده)
  15. پارگی مالوری وایس (پارگی در مری مرتبط با فشار ناشی از استفراغ یا سرفه)
  16. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
  17. سرطان پانکراس
  18. پانکراتیت (التهاب لوزالمعده)
  19. زخم پپتیک
  20. افزایش فشار ورید(فشار خون بالا در ورید باب)
  21. استفراغ طولانی مدت و یا شدید
  22. سرطان معده

[sibwp_form id=1]

استفراغ خونی در کودکان و نوزادان

در نوزادان و خردسالان، استفراغ خونی ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

1. عفونت های بدو تولد
2. اختلالات لخته شدن خون
3. آلرژی به شیر
4. بلعیده شدن خون، از جمله از راه بینی
5. جسم بلعیده شدن
6. کمبود ویتامین K

مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان داخلی

دریافت نوبت

استفراغ خونی و مراجعه به پزشک

سریعا با اورژانس (115) و یا کمک های فوری پزشکی تماس بگیرید.
اگر استفراغ خونی منجر به علائم و نشانه های شوک، مانند موارد زیر گردید، با 115 تماس بگیرید:

• تنفس تند و سطحی
• سرگیجه یا سبکی سر پس از ایستادن
• تاری دید
• غش کردن
• گیجی
• تهوع
• پوست سرد، مرطوب و رنگ پریده
• کاهش میزان خروجی ادرار

در صورت موارد زیر فورا به پزشک مراجعه نمایید:
اگر خودتان متوجه خون در استفراغ یا شروع استفراغ خونی شدید از کسی بخواهید شما را به مرکز مراقبت های فوری و یا اورژانس برساند. شناسایی  سریع علت خونریزی شدید و جلوگیری از به هدر رفتن بیشتر خون و تشدید آن و عوارض دیگر، از جمله مرگ بسیار مهم است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.9 / 5. تعداد رای ها 226