روتین پوستی برای پوست جوش دار

درمان پوست چرب و جوشدار، آنقدرها هم که به نظر می رسد سخت نیست.

تنها کافی است که یک روتین مناسب برای پوست خود داشته باشید و به آن پایبند باشید.

آن وقت خواهید دید که بعد از یکی دو ماه، پوستتان چطور از این رو به آن رو خواهد شد. در این مقاله از گاندی شاپ، یک روتین پوست چرب و جوشدار برای شما آماده کرده ایم، با ما همراه باشید…

شناخت انواع جوش پوستی

اول از همه، باید بدانید پوستی که چرب است، خود به خود مستعد جوش و آکنه نیز می شود.

پس در قدم اول، اگر بتوانید چربی پوست را کنترل کنید، جوش و آکنه را نیز خود به خود کنترل کرده و از بروزشان، جلوگیری کرده اید.

برای این موضوع، باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید و یا از مشاوره های باتجربه کمک بگیرید.

اما خب همیشه اینطور نیست و جوش می تواند دلایل دیگری داشته باشد. انواع جوش پوستی را معمولا به دو زیرمجموعه، تقسیم می کنند؛ برای روتین پوست چرب و جوشدار، شناخت این دو نوع ضروری است که به شرح زیر هستند:

جوش التهابی

که معمولا زیر پوستی است، قرمز است و بسیار برآمده می شود و در نهایت چرک دارد.

اگر به آن دست بزنید، ممکن است دردناک نیز باشند. از نظر علم پزشکی و درماتولوژی، جوش التهابی دارای چند نوع دیگر است، مثلا پاپول، پاسچول، ندول و کیست، که آخرین و حادترین نوع جوش التهابی به شمار می رود.

جوش غیرالتهابی

که بیشتر در اثر چربی مفرط پوست و یا مسدود شدن منافذ پوست، بروز پیدا می کنند.

معمولا به شکل جوش سرسیاه و سرسفید هستند، اما خب شدت و حدت نوع قبلی را به همراه ندارند. درمان این نوع نیز بسیار ساده تر است.

روتین پوست چرب و جوشدار چیست؟

روتین پوست چرب و جوشدار، روتینی است درست شبیه به تمام روتین های پوستی، اما خب به طبع، تفاوت هایی را نیز به همراه دارد تا بتواند چربی و جوش پوست را کنترل کند.

به طور کلی، از نظر متخصصان، روتین پوست چرب و جوشدار، باید به گونه ای باشد که اولا، ملایم باشد و پوست را تحریک نکند؛ دوما باید طوری باشد که بتواند چربی پوست را کاهش دهد.

روتین پوست چرب و جوشدار سه پایۀ اصلی دارد:

  • شستشو با پاک کننده و رفع آلودگی،
  • استفاده از تونر برای تنظیم PH پوست،
  • استفاده از آبرسان و مرطوب کننده

البته، باید توجه کنید که تمامی محصولات بهداشتی استفاده شده برای این روتین، باید کاملا مناسب پوست چرب باشند.

برای انتخاب محصولات مناسب پوست چرب، تنها کافی است که روی بسته بندی محصولات را به دقت مطالعه کنید و از برندهای معتبر خرید کنید.

روتین پوست چرب و جوشدار، معمولا 2 بار در روز انجام می شود؛ در صبح معمولا حدود نیم ساعت بعد از بیدار شدن. و روتین شب، معمولا بین ساعت 10 الی 12 باید باشد.

این نکته بسیار مهم است و نباید آن را فراموش کرد. در بخش های بعدی، روتین صبح و شب پوست چرب و جوشدار را برایتان شرح خواهیم داد.

اگر مایلید بدانید که برای انجام روتین پوستی چه ساعتی از همه بهتر و مناسبتر است، پیشنهاد می کنیم که مقاله «بهترین ساعت برای انجام روتین پوستی» را مطالعه کنید.

روتین پوست چرب و جوشدار در صبح

روتین پوستی صبح، معمولا از روتین پوستی شب، آسان تر است. برای انجام روتین پوستی در صبح، بهتر است که مراحل زیر را دنبال کنید:

شستشوی صورت

در مرحله اول، باید صورت خود را شستشو دهید تا از هر گونه آلودگی پاک شود. شاید بگویید که موقع خواب آلودگی از کجا می آید؟ در جواب می گوییم که الیاف بالش نیز می تواند خود منبع آلودگی باشد. به همین دلیل است که توصیه می شود حداقل هفته ای دو بار، روبالشی خود را تعویض کنید.

شستشوی روزانه، اولین مرحله برای روتین پوست چرب و جوشدار است؛ باید با شوینده مناسب و ملایم انجام شود.

اگر در بازار جستجو کنید، محصولات بسیاری را پیدا خواهید کرد که مناسب پوست چرب و جوشدار باشند. بعد از شستشو، صورت خود را بال حوله تمیز و شخصی، خشک کنید.

در دسته بندی میسلار واتر می تواندی بهترین شوینده پوست از بهترین برندها را مشاهده کنید.

استفاده از تونر

دومین مرحله از روتین پوست چرب و جوشدار در صبح، استفاده از تونر است. همانطور که گفتیم، استفاده از تونر، PH پوست شما را تنظیم می کند و در کنترل چربی پوست شما نیز بسیار موثر است.

به علاوه، در پاکسازی هر چه بیشتر منافذ پوست نیز تاثیر دارد.

تونر را نیز باید مطابق با نوع پوست خود انتخاب کنید.

در دسته بندی تونر می تواند بهترین تونرها از بهترین برندها را مشاهده کنید.

آبرسانی و مرطوب کردن

این مورد از روتین پوست چرب و جوشدار نیز بسیار مهم است.

هر پوستی، هر نوعی که داشته باشد، نیاز به آبرسانی و رطوبت رسانی دارد.

برای این کار، باز هم باید به دنبال آبرسان و مرطوب کننده مطابق با پوست خود باشید.

اگر آبرسان و مرطوب کننده منحصرا برای پوست چرب نباشند، ممکن است که چربی پوست را تشدید کنند و در نتیجه، باعث افزایش جوش و آکنه شوند.

در دسته آبرسان می توانید بهترین آبرسان ها از برترین برندها را مشاهده کنید.

استفاده از ضدآفتاب

این مورد هم برای جلوگیری از لک و آسیب پوستی، بسیار اهمیت دارد؛ به خصوص اگر قرار است به بیرون از خانه بروید، باید حتما از ضدآفتاب مخصوص پوست چرب، با SPF مناسب استفاده نمایید.

هرچند که امروزه توصیه می شود که حتی اگر در خانه هستید، ولی زیاد به صفحه گوشی و موبایل نگاه می کنید نیز از ضدآفتاب استفاده کنید.

اگر پوست شما چرب است و لک دارد، باید از ضدآفتاب مخصوص استفاده کنید. به همین دلیل است که پیشنهاد می کنیم تا مقاله «بهترین ضدآفتاب پوست چرب و لک دار» را مطالعه فرمایید.

همچنین در دسته بندی ضد آفتاب می توانید همه انواع ضد آفتاب در وبسایت گاندی شاپ را مشاهده کنید.

روتین پوست چرب و جوشدار در شب

روتین پوست چرب و جوشدار را حداقل باید روزانه دو بار انجام داد.

روتین شب مقداری با روتین روز متفات است که در ادامه، برایتان توضیح خواهیم داد:

مرحله اول، در حقیقت شروع روتین شب است. در این مرحله باید آرایش خود را پاک کنید. اگر در روز آرایش داشته اید، قبل از خواب بهتر است که با پاک کننده مخصوص آرایش، میکاپ خود را کاملا پاک کنید.

استفاده از شوینده به جای پاک کننده، اصلا توصیه نمی شود و ممکن است باعث محصور شدن مواد آرایشی در منافذ پوستی شما شود. پاک کننده های آرایشی نیز برای پوست چرب، موجود هستند.

شستشوی صورت

درست مثل روتین صبح، این بار نیز به همان روش صورت خود را بشویید و از آلودگی ها پاک کنید.

استفاده از سرم و درمان های دارویی

دومین تفاوت روتین صبح و شب، دقیقا همین مورد است.

برای اینکه بتوانید پوست چرب و جوشدار خود را درمان کنید، باید علاوه بر روتین معمولی، از راهکارهای درمانی نیز استفاده کنید.

استفاده از سرم های مختلف، معمولا در این مرحله جای می گیرد. برای این مرحله، می توانید از سرم های مختلفی بسته به نیاز خود استفاده کنید. متداول ترین سرم برای پوست چرب و جوشدار، سرم رتینول است.

سرم رتینول، از بروز جوش های جدید جلوگیری می کند، منافذ باز پوست را می بندد، سطح پوست را پاکسازی می کند، به علاوه چال ها و لک ها را نیز کمتر می کند.

(در مقاله رتینول چیست؟ در مورد این محصول موثر و خواص آن بیشتر بخوانید.)

در کل، سرم ها و محصولاتی که دارای سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پروکساید و انواع رتینوئیدها باشند، برای درمان جوش مناسب و کارآ خواهند بود.

در دسته بندی سرم ها می توانید انواع سرم های پوستی را مشاهده کنید.

استفاده از آبرسان و مرطوب کننده

و آخرین مرحله در روتین پوست چرب و جوشدار برای شب، استفاده از آبرسان و مرطوب کننده است. این مرحله را نیز باید درست مثل روتین صبح انجام دهید.

در مقاله بهترین کرم های آبرسان در بازار ایران با این محصولات بیشتر آشنا شوید.

روتین هفتگی پوست چرب و جوشدار

علاوه بر روتین پوست چرب و جوشدار که به صورت روزانه انجام می شود، لازم است که یک روتین هفتگی نیز داشته باشید.

این روتین هفتگی، بسیار ساده است و لازم است که آن را هر هفته، حداقل 2 مرتبه انجام دهید.

استفاده از انواع ماسک

استفاده از انواع ماسک مخصوص پوست، می تواند از جهات بسیاری برای پوست ما مفید باشد.

ماسک را بهتر است به هنگام شب، و بعد از شستشوی صورت استفاده کنید.

ماسک های ضدجوش، کنترل چربی و آبرسان در بازار بسیار هستند.

در مقاله بهترین انواع ماسک برای جوش صورت در این باره بیشتر بخوانید.

استفاده از لایه بردار

لایه برداری نیز برای روتین پوست چرب و جوشدار، بسیار واجب است که حداقل باید هفته ای یک مرتبه انجام شود.

برای این کار، شما می توانید از اسکراب و یا از سرم های لایه بردار استفاده کنید.

لایه برداری، سلول های مرده پوست را پاکسازی می کند، جاش جوش را از بین می برد، پوست را روشن می کند و از بروز آکنه و جوش نیز جلوگیری خواهد کرد.

در مقاله АHA و BHA  چیست؟ تعدادی از بهترین لایه بردارهای پوستی را معرفی کرده ایم.

سوالات متداول

اساس روتین پوست چرب و جوشدار شامل چه مراحلی است؟

سه مرحله، استفاده از شوینده، استفاده از تونر و استفاده از مرطوب کننده و آبرسان.

محصولات مورد استفاده در روتین پوست چرب و جوشدار باید چطور باشند؟

باید ملایم باشند و ترکیبات قوی نداشته باشند تا موجب التهاب و آسیب بیشتر نشوند. به علاوه باید در کنترل چربی پوست نیز موثر باشند.

بهترین سرم برای روتین پوست چرب و جوشدار چیست؟

بهترین سرمی که می توان برای پوست چرب و جوشدار استفاده کرد، سرم رتینول است.

می توانید نظرات و سوالات خود را در بخش دیدگاه ها بپرسید

 

جوش مشکلی است که می تواند شما را برای سالیان سال درگیر کند. مراقبت از پوست جوش دار پیچیدگی های خاص خودش را دارد. این مراقبت شامل ایجاد تغییراتی در سبک زندگی هم می شود. اولین کاری که باید در این زمینه بکنید این است که یک روتین جدید را برای مراقبت از پوست خود دنبال کنید. در مقاله ی امروز مجله ی دیجی استایل تصمیم داریم شما را به طور کامل برای مراقبت از پوست جوش دار راهنمایی کنیم. تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.

انواع جوش

جوش ها به دو دسته ی التهابی و غیرالتهابی تقسیم می شوند که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.

1. جوش های غیرالتهابی

جوش های غیرالتهابی به منافذ مسدود شده اشاره دارند که در شکل جوش سرسفید یا جوش سرسیاه روی پوست ظاهر می شوند. این نوع جوش ها خفیف ترین نوع جوش  هستند. جوش سرسیاه ظاهر سیاهی دارد. جوش های سرسفید هم به عنوان برآمدگی های سفید رنگ روی پوست بروز می کنند.

2 . جوش های التهابی

هر نوع جوش قرمز در دسته ی جوش های التهابی قرار می گیرد. این نوع جوش ها شامل پاپول و پاسچول، همچنین انواع شدیدتر به نام های ندول و کیست می شوند. پاپول برآمدگی های کوچک قرمز رنگ هستند، در حالی که پاسچول برآمدگی های کوچکی است که شامل چرک می شوند. پاپول معمولا به پاسچول تبدیل می شود. ندول و کیست جوش های دردناک تر هستند که معمولا بزرگتر از جوش هستند و انگار زیر پوست قرار دارند.

ارتباط نوع پوست و جوش

افراد معمولا پوست چرب را با جوش مرتبط می دانند، چون چربی اضافی علت شناخته شده ی جوش به شمار می رود. اما لازم است بدانید که پوست خشک هم می تواند به دلایل مختلف دچار جوش شود که از جمله ی آن ها می توانیم عوامل محیطی یا دنبال نکردن یک روتین مناسب برای مراقبت از پوست را نام ببریم که منجر به تحریک پوست و بسته شدن منافذ می شود.

اگر نمی دانید نوع پوستتان چیست، یک روش ساده برای پی بردن به این موضوع وجود دارد. صورتتان را با شامپو بچه ی ملایم بشویید. با انگشتان دستتان به آرامی به صورت خود ضربه بزنید تا خشک شود. از هیچ محصول مراقبتی روی پوست خود استفاده نکنید.

چند ساعت بعد پوستتان را بررسی کنید. اگر پوستتان درخشان است، یعنی پوست چربی دارید. اگر پوستتان پوسته پوسته، زبر یا قرمز شد، پوستتان خشک است. اگر پوستتان مختلط باشد، گونه ها خشک، پیشانی، بینی و چانه تان درخشان خواهد شد .

اگر پوستتان معمولی باشد، مشکل خاصی را روی پوست خود مشاهده نخواهید کرد. به یاد داشته باشد کسانی که پوستشان مستعد آکنه است، لزوما پوست خشک یا چرب ندارند.

نکته های مهم برای مراقبت از پوست جوش دار

درمان جوش و آکنه فقط شامل استفاده از محصولات مراقبتی جدید نمی شود. باید پوستتان را با دقت پاکسازی کرده و تغییرات لازم را در سبک زندگی خود ایجاد کنید. در این زمینه به نکات زیر توجه کنید .

1. صورتتان را دو بار در روز و بعد از تعریق بشویید

توصیه می کنیم زمانی که از خواب بیدار می شوید، اول از همه صورتتان را بشویید. صورت خود را فقط دو بار در روز (یک بار صبح و یک بار شب) بشویید؛ مگر اینکه عرق کرده  باشید. دقت کنید که شست وشوی بیش از حد صورت باعث تحریک پوست می شود.

2. از اسکراب یا لایه بردارهای ناملایم استفاده نکنید

باید با پوست جوش دار با ملایمت رفتار کنید. توجه کنید که جوش مثل کثیفی و آلودگی نیست و با لایه برداری بیش از حد پوست برطرف نمی شود. بنابراین استفاده از لایه بردارهای ناملایم و اسکراب شدید پوست نه تنها کمکی نخواهد کرد، بلکه می تواند منجر به قرمزی و تحریک بیشتر پوست شود.

3 . پوست خود را دستکاری نکنید

اگر پوستتان جوش داشته باشد، به احتمال زیاد وسوسه می شوید آن را دستکاری کنید و جوش ها را بترکانید. باید در نظر داشته باشید که دستکاری کردن جوش ها باعث می شود جای جوش ها روی پوستتان باقی بماند . علاوه بر این می تواند باکتری ها را به منافذ دیگر منتقل کرده و یک جوش کوچک را تبدیل به یک آکنه ی التهابی کند.

4. در صورت لزوم جوش را درست تخلیه کنید

می  توانید برای تخلیه ی جوش خود از روش اصولی کمک بگیرید. یک کمپرس گرم را روی منافذ باز خود قرار دهید. دو عدد گوش پاک کن را روی دو طرف جوش سرسیاه یا سرسفید فشار دهید. بهترین کار این است که این کار را برای انواع عمیق تر جوش ها مانند پاسچول انجام ندهید  .

5. هر چیزی که در تماس با پوست است را به طور مرتب بشویید

روتختی، روبالشی و حتی صفحه ی موبایل همگی می توانند حاوی آلودگی باشند و منافذ را مسدود کنند. آکادمی متخصصان پوست آمریکا توصیه می کند هفته ای دو تا سه بار روتختی و روبالشی خود را بشویید. لوازم آرایشی خود را هم هر روز تمیز کنید. اگر شست وشوی روزانه ی لوازم آرایشی برایتان امکان پذیر نیست، دست کم یک بار در هفته این کار را انجام دهید .

6. از محصولات غیرکومدون زا استفاده کنید

منظور از محصولات غیرکومدون زا محصولاتی است که به احتمال کمتر منجر به بروز جوش می شوند. البته گاهی اوقات به جای غیرکومدون زا، روی محصولات عبارت های «بدون چربی و غیرآکنه زا» نوشته می شود. اگر پوستتان جوش دارد، باید روی تمام محصولاتی که استفاده می کنید، عبارت «بدون چربی، غیرکومدون زا» نوشته شده باشد.

این محصولات نه تنها به پوست مستعد آکنه کمک می کنند، بلکه تمام ترکیبات موجود در آن ها هم بررسی شده است. از استفاده از محصولاتی که حاوی محرک های بالقوه مانند الکل یا عطر هستند، خودداری کنید.

7. محصولات مراقبت از موی خود را عوض کنید

محصولات مراقبت از مو از شامپو گرفته تا نرم کننده ی مو و لوازم حالت دهنده ی مو همگی می توانند منجر به بروز جوش در نواحی پیشانی و گردن شوند . از هر نوع محصول حاوی چربی دوری کنید. اگر گمان می کنید روتین مراقبت از موهایتان باعث بروز جوش روی پوست شما شده است، روتین خود را عوض کنید و ببینید تغییری در پوستتان ایجاد می شود یا نه.

چربی موجود در مو هم می تواند به پوست منتقل شود. سعی کنید تا جایی که امکان دارد، موهای خود را به ویژه هنگام خواب از صورتتان دور نگه دارید. می توانید موقع خواب موهایتان را گوجه ای ببندید.

8 . پوستتان را هیدراته نگه دارید

هیدراته نگه داشتن و آبرسانی به پوست ممکن است با چربی اضافی پوست مبارزه کند که منجر به جوش و آکنه می شود. هرچند تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است، اما با این حال نوشیدن 8 لیوان آب در روز نه تنها ضرری ندارد، بلکه برای سلامتی پوست و بدن فوایدی دارد.

9. حواستان به رژیم غذایی و مکمل های تبلیغاتی باشد

زمانی که در اینترنت جست وجو می کنید، مکمل ها و قرص ها مختلفی را می بینید که تولیدکنندگان آن ها ادعا می کنند جوش را برطرف کرده و پوست را صاف و بدون عیب می کنند. لازم است بدانید که نتایج قطعی درباره ی اثربخشی این محصولات وجود ندارد و چنین مکمل ها و داروهایی بیشتر جنبه ی تبلیغاتی دارند.

این موضوع درباره ی رژیم ها هم صدق می کند. توجه کنید که فقط تعداد کمی از تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که بین رژیم غذایی و جوش ارتباط وجود دارد. بهترین کار این است که هیچ ماده ی مغذی را از رژیم غذایی خود حذف نکنید.

بهترین روتین برای مراقبت از پوست جوش دار

اگر روتین مناسبی را برای مراقبت از پوست خود دنبال نکنید، مشکلات پوستیتان می توانند بیشتر شوند. در ادامه به تمام قدم های مهم در روتین مراقبت از پوست جوش دار اشاره می کنیم.

1. پیدا کردن ترکیبات مناسب برای پوست جوش دار

اولین قدم برای مراقبت از پوست جوش دار، شناسایی ترکیبات مناسب است. در ادامه چند ترکیب مفید را معرفی کرده ایم  . می توانید محصولات حاوی ترکیبات زیر را از داروخانه تهیه کنید.

2. دنبال کردن روتین صبحگاهی مراقبت از پوست جوش دار

روتین صبحگاهی مراقبت از پوست جوش دار شامل مراحل زیر می شود.

1. پاکسازی پوست

پاکسازی پوست در صبح می تواند برای پوست جوش دار بسیار مفید باشد. با توجه به نوع پوست خود باید یک پاک کننده ی صورت مناسب را تهیه کرده و با آن پوستتان را پاکسازی کنید.

2. تونر

برای رها شدن از چربی اضافی که ممکن است منجر به جوش شود، از تونر استفاده کنید. نوعی از تونر را خریداری کنید که برای پوست مستعد آکنه طراحی شده است. حواستان باشد تونری که استفاده می کنید، الکل و عطر نداشته باشد.

3 . مرطوب کننده

پوستتان چرب است یا خشک فرقی ندارد، در هر صورت باید با استفاده از کرم مرطوب کننده پوست خود را هیدراته نگه دارید. از مرطوب کننده ای استفاده کنید که منافذ را مسدود نمی کند.

4. کرم ضدآفتاب

مهم ترین محصول در روتین مراقبت از هر نوع پوست، کرم ضدآفتاب است. بعضی از داروها و روش های درمانی جوش می توانند حساسیت پوست به نور خورشید را افزایش دهند.

بنابراین از پوست خود در برابر اشعه های مضر خورشید با یک کرم ضدآفتاب طیف گسترده که SPF آن دست کم 30 است، محافظت کنید. حواستان باشد ضدآفتابی که خریداری می کنید، بدون چربی و غیرکومدون زا باشد.

5. لوازم آرایشی برای پوشاندن جوش

این قدم در روتین مراقبت از پوست جوش دار واجب نیست، اما می تواند به پوشاندن جوش ها کمک کند. در این زمینه می توانید از یک کرم پودر ضدلک که حاوی سالیسیلیک اسید است استفاده کنید.

3. روتین شبانه ی مراقبت از پوست جوش دار

برای مراقبت از پوست خود در شب قدم های زیر را دنبال کنید.

1. پاک کننده ی آرایش

اگر در طول روز روی صورت خود آرایش داشتید، باید شب صورت خود را با یک آرایش  پاک کن خوب تمیز کنید تا منافذ پوستتان مسدود نشوند. می توانید از میسلار واتر برای پاک کردن آرایش خود استفاده کنید. یک آرایش  پاک کن ملایم و هیدراته کننده را برای پاک کردن آرایش به کار بگیرید.

2. کلینزر

در طول روز کثیفی ها و میکروب های زیادی روی سطح پوست می نشینند. برای اینکه از شر کثیفی ها و باقیمانده ی لوازم آرایشی روی پوست خود خلاص شوید، باید از یک کلینزر یا پا ک کننده  ی خوب کمک بگیرید. از یک فیس واش متناسب با نوع پوست خود استفاده کنید.

3. دارو برای درمان جوش

بعد از اینکه صورتتان را با کلینزر تمیز کردید، نوبت به استفاده از داروهای مناسب برای درمان جوش می رسد. این محصولات به طور عمیق وارد پوست می شوند و به درمان جوش های موجود روی پوست کمک می کنند. علاوه بر این روی جای جوش تمرکز کرده و از شکل گیری جوش های جدید پیشگیری می کنند.

4 . روتین هفتگی مراقبت از پوست

بعضی از قدم های مراقبت از پوست را لازم نیست هر روز انجام دهید، بلکه باید آن ها را به صورت هفتگی دنبال کنید  که در ادامه آن ها را در اختیارتان قرار داده ایم.

1. استفاده از لایه بردار

باید یک تا دو بار در هفته پوست خود را لایه برداری کنید تا سلول های پوستی مرده  ی روی پوستتان از بین بروند. جمع شدن سلول های پوستی مرده روی پوست می تواند منافذ را مسدود کند و منجر به شکل گیری جوش و آکنه شود. حواستان باشد که نباید در لایه برداری پوست زیاده روی کنید.

2. ماسک صورت

از یک ماسک صورت ضدجوش برای مبارزه با جوش های خود استفاده کنید. یک ماسک صورت مناسب می تواند به مبارزه با چربی و ناخالصی ها کمک کند، خشکی را کاهش دهد و پوست را هیدراته کند. تا سه بار در هفته از ماسک صورت استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

جوش خفیف را معمولا می توان با محصولات بدون نسخه ی پزشک درمان کرد. اگر جوش صورتتان با این محصولات برطرف نشد، باید به یک متخصص پوست حاذق مراجعه کنید. برای درمان جوش متوسط تا شدید مانند جوش کیستی یا جوش هایی که جایشان روی صورتتان باقی مانده  است، باید از محصولات با نسخه ی پزشک استفاده کنید .

متخصص پوست در اولین ویزیت از شما درباره ی سابقه ی پزشکی و روتین مراقبت از پوست سؤالاتی می پرسد. سپس پوستتان را معاینه می کند تا نوع و شدت جوش را مشخص کند. پزشک برای درمان جوش، داروهای موضعی یا خوراکی یا هر دو را تجویز می کند. همچنین ممکن است به شما داروهایی برای درمان جای جوش بدهد .

کلام پایانی

بروز جوش  و جای جوش جدید روی پوست کابوس خیلی از ما به شمار می رود. زمانی که دچار جوش می شوید، باید بلافاصله به درمان آن بپردازید تا جای جوش روی صورتتان باقی نماند. هنگامی که از یک دارو برای درمان جوش استفاده می کنید، نباید توقع معجزه  داشته باشید و باید دست کم 3 ماه صبر کنید تا شاهد یک تغییر بزرگ در پوست خود باشید.

یک روتین مناسب را برای مراقبت از پوست جوش دار دنبال کنید. حواستان باشد که بعضی از اشتباهات مانند لایه برداری بیش از حد پوست یا مرطوب نکردن پوست می توانند منجر به بدتر شدن جوش های فعلی یا بروز جوش های جدید شوند. اگر با دنبال کردن این روتین بهبودی را در پوست خود مشاهده نکردید، باید یک روتین جدید را دنبال کرده یا به یک متخصص پوست مراجعه کنید .

منبع: health line