عمومی

ماسک بینی برای جوش سر سیاه

جوش های سرسیاه عموماً تجمع چربی های پوست، مواد آرایشی، قطرات ریز عرق و آلودگی های هوا در منافذ پوست هستند. جوش های سرسیاه جوش های کوچکی هستند که به دلیل انسداد فولیکول های مو روی پوست ظاهر می شوند. این جوش ها به جوش های “سرسیاه” معروف هستند زیرا سطح رویی آنها تیره یا سیاه است. جوش های سرسیاه نوع خفیفی از آکنه هستند که معمولاً روی پوست صورت، کمر، قفسه سینه، گردن، بازوها و شانه های دیده می شوند. جوش های سرسیاه آسیبی به پوست وارد نمی کنند ولی به هر حال افراد دوست ندارند این نوع جوش ها روی پوست آنها ظاهر شود زیرا باعث نازیبایی پوست می شود.

اگر شما از وجود جوش های سرسیاه روی پوست خود ناخشنود هستید و این جوش ها در ظاهر پوست شما تأثیر گذاشته است باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. متخصصین در کلینیک پوست و موی رازی متناسب با نوع پوست شما مناسب ترین محصولات را برای از بین بردن جوش های سرسیاه به شما پیشنهاد می دهند. این روش های درمانی عبارتند از: کرم های موضعی، استخراج دستی، نوار منافذ، ماسک های صورت، میکرودرم ابریژن، لایه برداری شیمیایی و لیزر درمانی. روش های درمانی مذکور برای درمان جوش های سرسیاه کاملاً مؤثر بوده و از بروز مجدد آنها جلوگیری می کنند. برای تماس با این کلینیک و رزرو نوبت شماره های 02188334029– 02188333259  شماره گیری فرمایید.

جوش های سرسیاه چگونه شکل می گیرند؟

جوش های سرسیاه زمانی تشکیل می شوند که مسیر فولیکول های مو روی پوست مسدود شده و بسته شوند. هر فولیکول شامل یک مو و غده سباسئوس که چربی تولید می کند و به آن سبوم گفته می شود بوده که به لطیف شدن پوست کمک می کند. سلول های مرده پوست و چربی ها در منافذ فولیکول های مو جمع شده و باعث ایجاد برآمدگی هایی می شود که به آن کومدون گفته می شود. اگر پوست روی برآمدگی بسته بماند، جوش های سرسفید ایجاد می شوند. زمانی که پوست روی برآمدگی باز باشد به دلیل قرار گرفتن آن در معرض هوا، جوش های سر سیاه شکل می گیرند. جوش های سرسیاه معمولاً روی بینی و اطراف آن ایجاد شده و به سمت گونه ها نیز ممکن است گسترش یابند. این جوش ها ممکن است در ناحیه چانه نیز ایجاد شوند. اگر پوست شما مشکل داشته باشد ممکن است این جوش ها در کل سطح صورت شما دیده شود.

علل

برخی از عوامل که احتمال ایجاد شدن جوش  سر سیاه را افزایش می دهند عبارتند از:

  • تولید چربی بیش از حد در بدن
  • تجمع باکتری های آکنه روی پوست
  • تحریک فولیکول های مو زمانی که سلول های مرده پوست به طور طبیعی از روی سطح پوست نمی ریزند.
  • تغییرات هورمونی در سنین نوجوانی، در زمان عادت ماهیانه و در هنگام استفاده از قرص های ضدبارداری باعث افزایش چربی تولیدشده در بدن می شوند.
  • مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها، لیتیوم و آندروژن نیز باعث ایجاد جوش  سر سیاه می شود.

علائم

جوش های سرسیاه به دلیل ظاهر تیره ای که دارند به راحتی روی پوست دیده می شوند. این جوش ها کمی برآمدگی دارند اما دردناک نیستند زیرا مانند جوش های دیگر متورم نیستند.

روش های درمان

استفاده از داروها و مواد بدون نیاز به نسخه پزشک

بسیاری از داروهای ضد آکنه را می توانید بدون نیاز به نسخه پزشک از داروخانه ها تهیه کنید. این داروها به شکل کرم، ژل و پد موجود بوده که می توانید آنها را به طور مستقیم روی پوست قرار دهید. این داروها حاوی اسید سالسیلیک و بنزوئیل پراکساید هستند. این داروها باکتری ها را از بین برده و چربی اضافی پوست را خشک کرده و باعث می شوند که سلول های مرده پوست از روی پوست بریزند.

داروهای تجویزی

اگر با استفاده از داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک، جوش های شما بهبود نیافت، پزشک داروهای قوی تری را برای شما تجویز می کند. داروهای حاوی ویتامین A مانند ترتینوئین باعث می شوند که منافذ فولیکول های مو باز شده و سلول های مرده پوست با سرعت و نرخ بیشتری از روی پوست بریزند. این داروها مستقیماً روی سطح پوست استفاده می شوند.

برداشتن جوش های سرسیاه با دست

متخصصین پوست از ابزار مخصوصی به نام استخراج کننده حلقه ای برای از بین بردن جوش های سر سیاه استفاده می کنند. پس از این که منافذ باز روی پوست برآمده ایجاد شدند، پزشک با فشار به وسیله این ابزار مواد داخل جوش ها را درمی آورد.

نوارهای بازکننده منافذ پوست

نوارهای بازکننده منافذ پوست حاوی موادی هستند که در ترکیب با آب، حجیم شده و مانند چسب می چسبند. نوارهای بازکننده منافذ پوست به تمیز شدن سطح پوست در ناحیه اطراف بینی کمک می کنند. این چسب ها به قسمت فوقانی که شامل چربی یا سبوم است چسبیده و مواد درون آن را بیرون می کشند. با این که این نوارهای بازکننده منافذ پوست، جوش های سرسیاه را تخلیه می کنند اما تأثیر آنها در جلوگیری از شکل گیری دوباره این جوش  سرسیاه هنوز اثبات نشده است.

ماسک های صورت

لایه برداری یک روش عالی برای از بین بردن جوش های سر سیاه است. لایه برداری باعث تمیز شدن عمقی جوش های سرسیاه شده و سلول های مرده پوست، چربی و ناخالصی ها را از اعماق منافذ روی پوست بیرون می کشد.

میکرودرم ابریژن

پزشک برای انجام فرایند میکرودرم ابریژن از ابزار خاصی که سطح ساینده ای دارد و مواد ساینده را روی لایه رویی پوست می پاشد استفاده می کند. پاشش مواد ساینده روی پوست، موادی که باعث ایجاد جوش های سرسیاه شده اند را برمی دارد.

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی برای برداشتن مواد داخل جوش های سر سیاه و رهایی از سلول های مرده روی پوست به کار برده می شود. برای انجام لایه برداری شیمیایی از محلول های شیمیایی قوی روی پوست استفاده می شود. به مرور زمان، لایه رویی پوست برداشته شده و لایه زیرین پوست که لطیف تر است نمایان می شود. لایه برداری ملایم را می توان با استفاده از داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک انجام داد ولی لایه برداری های شدیدتر باید توسط متخصص پوست یا متخصص مراقبت های پوستی انجام شود.

لیزر درمانی و نور درمانی

در لیزر درمانی و نور درمانی از پرتوهای پرتوان نور برای کاهش چربی تولیدی در پوست یا از بین بردن باکتری ها استفاده می شود. هم لیزر درمانی و هم نور درمانی در سطوح عمیق تر پوست عمل کرده و بدون این که به لایه رویی پوست آسیبی وارد آید باعث درمان جوش های سرسیاه می شوند.

چگونه می توان از شکل گیری جوش های سرسیاه پیشگیری کرد؟

شما می توانید با رعایت نکات زیر از ایجاد شدن جوش های سر سیاه پیشگیری کنید:

  • به طور منظم پوست خود را بشورید: زمانی که از خواب بیدار می شوید و قبل از این که بخوابید صورت خود را بشورید تا از تجمع چربی هایی که باعث ایجاد جوش های سرسیاه می شوند جلوگیری شود.
  • از محصولات بدون چربی استفاده کنید: هر محصول چربی می تواند باعث ایجاد جوش های سرسیاه شود. از لوازم آرایشی، لوسیون ها و کرم های ضدآفتاب بدون چربی استفاده کنید تا جوش های سرسیاه موجود شما تشدید نشوند.
  • از محصولات لایه بردار استفاده کنید: لایه بردارها و ماسک ها، سلول های مرده پوست را از روی صورت برداشته و به کاهش شکل گیری جوش  سر سیاه کمک می کنند. از محصولاتی استفاده کنید که باعث تحریک پوست شما نمی شوند.

روش های از بین بردن جوش روی بینی چیست؟

جوش و آکنه یکی از شایع ترین بیماری های پوستی هستند. در حالی که آکنه تقریباً در هر نقطه از بدن ظاهر می شود، بینی یکی از مستعدترین مناطقی است که جوش روی آن بروز می یابد. افراد می توانند با یافتن علت و انواع جوش روی بینی از بروز آن جلوگیری کرده و نسبت به درمان آن اقدام کنند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به روش های از بین بردن جوش روی بینی بپردازیم.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص پوست و مو مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره پوست و مو

جوش روی بینی چیست؟

جوش روی بینی یک بیماری مزمن پوستی است و زمانی بروز می یابد که فولیکول های مو و غدد مرتبط با آن متورم یا با چربی اضافی یا سبوم مسدود شوند. جوش روی بینی می تواند به دلیل آکنه ولگاریس (Vulgaris acne) یا آکنه روزاسه (Rosacea acne) به وجود بیاید. داشتن یک روتین مراقبت از پوست می تواند به جلوگیری از هر دو نوع جوش روی بینی کمک کند.

آکنه روزاسه یک بیماری پوستی شایع بوده که همراه با قرمزی و التهاب است. این نوع جوش می تواند به سرعت از بین برود تا ماندگار باشد. روزاسه اغلب با جوش های چرکی یا جوش های کوچک متورم و بدون چرک نمایان می شود. علائم جوش روی بینی از نوع روزاسه بسیار شبیه به ولگاریس است. به همین دلیل اغلب تشخیص تفاوت آن ها دشوار است. در ادامه تفاوت های آکنه ولگاریس را با آکنه روزاسه بیان خواهیم کرد.

معمولاً آکنه ولگاریس با جوش های سرسیاه یا سرسفید نمایان می شود. در برخی موارد نیز مانند کیست دیده می شود. آکنه روزاسه معمولاً با قرمزی، تورم و التهاب پوست همراه است. اغلب از بینی شروع می شود و می تواند به مناطق مجاور آن مانند گونه ها نیز سرایت کند. در برخی موارد نیز ممکن است بینی بزرگ تر به نظر برسد.

علائم جوش روی بینی چیست؟

جوش روی بینی اغلب موارد به شکل جوش سرسیاه یا جوش سرسفید نمایان می شود. همچنین ممکن است مانند پاپول های بدون چرک و ملتهب نیز پدید آید. جوش روی بینی در اغلب موارد با چرک همراه است و همانند کیست به نظر برسد. این عارضه می تواند دردناک و تا چند روز ماندگاری داشته باشد.

علل جوش روی بینی چیست؟

غدد چربی با تولید ماده ای روغنی به نام سبوم، از پوست در برابر عوامل زیست محیطی محافظت می کنند. در برخی مواقع ممکن است این غدد به ترشح بیش از حد سبوم بپردازند. سبوم زیاد می تواند سلول های مرده پوست یا باکتری ها را در منافذ پوستی به دام بیندازد و شرایط را برای ایجاد جوش روی بینی فراهم سازد.

از آنجایی که منافذ روی بینی نسبت به سایر نقاط پوستی تمایل به بزرگ تر شدن دارند، بیشتر در معرض بروز جوش قرار می گیرند. چرا که هر چه اندازه منافذ پوستی بزرگ تر باشد، امکان به دام افتادن سلول های مرده پوست و همچنین باکتری در آن بیشتر است. علاوه بر این، برخی دیگر از شرایط زمینه ای و بیماری های مختلف نیز در پیدایش جوش روی بینی مؤثر هستند. به طور مثال، مشکلات گوارشی یکی از علل شایع بروز جوش روی بینی است. نوسانات هورمونی، افزایش استرس و اضطراب و همچنین داشتن سابقه خانوادگی نیز در پیدایش جوش روی بینی مؤثر هستند.

راهکارهای پیشگیری از بروز جوش روی بینی

به طور کلی برای پیشگیری از بروز جوش روی بینی باید روتین مراقبت از پوست روزانه را رعایت کنید. برای این کار باید صورت خود را روزی دو بار با شوینده های ملایم و متناسب با نوع پوست شستشو دهید. برای کاهش منافذ باز پوستی خود می توانید از انواع تونرها و کرم های حاوی اسید سالیسیلیک استفاده کنید. پوست خود را همواره مرطوب نگه دارید و از انواع مرطوب کننده و آب رسان استفاده کنید.

نوشته های مشابه

  • سریع ترین درمان جوش‎ صورت در عید نوروز | چگونه بدون جوش زدن آجیل عید بخوریم؟

    1400-12-22

  • درمان خانگی جوش و آکنه صورت

    1400-08-05

برای پیشگیری از جوش روی بینی می توانید از انواع ماسک های صورت نیز استفاده کنید. همچنین باید از پوست در برابر تابش مستقیم نور خورشید محافظت کنید. برای این منظور، 15 دقیقه قبل از خارج شدن از منزل، از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. استفاده از کلاه نیز کمک زیادی به محافظت از پوست در برابر نور خورشید می کند.

انواع راهکارهای درمان جوش روی بینی

جوش روی بینی ممکن است علائم التهابی یا غیرالتهابی داشته باشد که این موارد نیاز به درمان های مختلف دارند. در بیشتر موارد، راه حل های بدون نسخه و خانگی برای درمان آکنه و جوش روی بینی کافی هستند. درمان سریع جوش روی بینی را می توان با استفاده از راهکارهای زیر انجام داد:

  • شستشوی صورت با آب ولرم و پاک کننده مناسب
  • استفاده از بخور گرم برای مرطوب کردن پوست و بیرون کشیدن روغن اضافی
  • استفاده از یخ برای کاهش تورم و التهاب پوست
  • استفاده از کرم های بدون نسخه که حاوی بنزوئیل پراکسید هستند
  • استفاده از پاک کننده های صورت دارویی

برای موارد شدیدتر جوش روی بینی ممکن است لازم باشد به یک متخصص پوست مراجعه کنید. متخصص پوست برای کمک به پاک سازی پوست و درمان جوش روی بینی، داروهای قوی تری را تجویز خواهد کرد.

برای درمان جوش روی بینی که غیر التهابی هستند، می تواند از داروها و محصولات حاوی اسید سالیسیلیک استفاده کرد. این ماده در از بین بردن پوست مرده و از بین بردن چربی اضافی تأثیرگذار است. اسید سالیسیلیک را می توان در انواع کرم ها، پماد، تونر، اسکراب و پاک کننده ها یافت. استفاده از این محصولات به پاک سازی چربی از روی پوست کمک کرده و از مسدود شدن منافذ باز پوست جلوگیری می کند. همچنین باکتری های محبوس شده در پوست را از بین می برد.

برخلاف آکنه ولگاریس که معمولاً در خانه و با استفاده از محصولات بدون نسخه درمان می شوند، برای از بین بردن آکنه روزاسه حتماً باید به دکتر بیماریهای پوست مراجعه کرد. درمان آکنه روزاسه توسط پزشک و معمولاً با داروهای زیر انجام می شود:

  • بریمونیدین برای کاهش قرمزی و تورم پوست
  • آنتی بیوتیک برای کمک به درمان التهاب
  • مترونیدازول اسید
  • اسید آزلائیک
  • ایزوترتینوئین

علاوه بر این، ممکن است دکتر جوش درمان های جایگزین را برای از بین بردن جوش روی بینی تجویز کند. از جمله این درمان ها می توان به درم ابریژن، ماساژ تخصصی، لیزر درمانی و … اشاره کرد.

برای درمان جوش روی بینی چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

به طور کلی، زمانی که مدت زمان زیادی از بروز جوش روی بینی گذشته و به سرعت از بین نرفته یا همراه با درد و تورم شدید است، باید به پزشک مراجعه کرد. معمولاً آکنه روزاسه که همراه با قرمزی، درد، التهاب و تورم است، برای درمان نیاز به معاینه و تجویز دکتر پوست دارد. در صورتی که آکنه ولگاریس و روزاسه به طور هم زمان نمایان شوند نیز باید به متخصص پوست مراجعه شود تا روش های درمان اصولی در پیش گرفته شود. می توانید با مشاوره آنلاین پزشک متخصص پوست در سایت پذیرش 24 در ارتباط باشید تا به راحتی و با سرعت این مشکل خود را برطرف نمایید.

چگونه از شر دانه های سرسیاه روی بینی خلاص شویم؟

جوش سرسیاه یکی از شایع ترین عارضه های پوستی در بین افراد است. این نوع جوش، برجستگی های کوچکی است که به دلیل مسدود شدن فولیکول های مو روی پوست ظاهر می شود. به دلیل این که سطح این نوع جوش تیره است، به آن جوش سرسیاه گفته می شود. جوش سرسیاه نوعی آکنه است که معمولاً روی بینی و سایر نقاط صورت و بدن ایجاد می شود.

برای از بین بردن جوش سرسیاه می توان از درمان های بدون نسخه استفاده کرد. این داروها اغلب

  • حاوی اسید سالیسیلیک
  • بنزوئیل پراکسید
  • رزورسینول هستند.

داروهای جوش سرسیاه با از بین بردن باکتری ها، کنترل ترشح سبوم پوست و همچنین وادار کردن پوست به از بین بردن سلول های مرده، منجر به درمان جوش سرسیاه می شوند. این نوع داروها در انواع کرم، ژل و پد در داروخانه ها موجود هستند و برای تأثیرگذاری بیشتر مستقیماً روی پوست قرار می گیرند.

اگر داروهای بدون نسخه منجر به بهبود جوش روی بینی شما نشد، ممکن است لازم باشد به پزشک مراجعه کنید. پزشک معمولاً داروهای قوی تری را برای درمان جوش سرسیاه روی بینی تجویز می کند. این داروها نیز مستقیماً روی پوست قرار می گیرند و می توانند شامل ترتینوئین، تازاروتن یا آداپالن باشند. همچنین، پزشک ممکن است نوع دیگری از داروهای موضعی را تجویز کند که حاوی بنزوئیل پراکسید و آنتی بیوتیک است. اگر علاوه بر جوش سرسیاه، آکنه کیستی نیز دارید، این نوع داروها برای شما مؤثر واقع خواهند شد.

آیا از بین بردن جوش سرسیاه با خمیردندان امکان پذیراست؟

از بین بردن جوش سر سیاه بینی با خمیر دندان

یکی از روش های سریع و در دسترس برای از بین بردن و درمان جوش سرسیاه روی بینی استفاده از خمیردندان است. شما می توانید برای این کار از خمیردندان به تنهایی یا ترکیب آن با سایر محصولات استفاده کنید. یک روش برای از بین بردن جوش سرسیاه با خمیردندان این است که مقداری خمیردندان را در ظرف کوچکی بریزید و با مسواک کمی مخلوط کنید تا نرم تر شود. سپس مسواک آغشته به خمیردندان را روی پوست تمیز بینی ماساژ دهید تا محتویات جوش سرسیاه به خوبی تخلیه شوند. اجازه دهید خمیردندان به مدت 5 دقیقه روی پوست بماند و سپس آبکشی کنید.

روش دیگر از بین بردن جوش سرسیاه با خمیردندان این است که خمیردندان و نمک دریایی را به میزان مساوی با هم ترکیب کنید و مخلوط به دست آمده را به آرامی روی پوست تمیز بینی بکشید. انجام این کار باعث اسکراب ملایم سطح پوست شده و سلول های مرده آن را از بین می برد. همچنین، پوست را از جوش سرسیاه تمیز و پاک سازی می کند. پس از این که خمیردندان به مدت 5 دقیقه روی پوست ماند، آن را آبکشی کنید. ماسک خمیردندان را می توانید تا دو بار در هفته نیز مورد استفاده قرار دهید.

معرفی کرم برای جوش های سرسیاه روی بینی

محصولات مختلفی برای درمان جوش سرسیاه وجود دارند که کرم و ژل از جمله رایج ترین آن ها هستند. کرم برای جوش های سرسیاه از برند پایوت تأثیر زیادی در از بین بردن انواع جوش و آکنه از جمله جوش های سرسیاه دارد. این محصول با کنترل چربی و از بین بردن میکروب های سطح پوست، مانع از بروز جوش سرسیاه می شود.

کرم برای جوش سرسیاه باید قادر به بستن منافذ باز پوست باشد. همچنین ترشح چربی طبیعی پوست یا همان سبوم را کنترل کند. علاوه بر این باید ضدالتهاب و آنتی باکتریال باشد تا مانع از تجمع میکروب در منافذ پوستی و ایجاد جوش شود.

ژل های ضد جوش نیز از همین قابلیت ها برخوردار هستند. این محصولات با کنترل چربی و آلودگی سطح پوست، از ایجاد جوش سرسیاه و جوش سرسفید جلوگیری می کند. در ترکیبات ژل ضد جوش از عصاره طبیعی گیاهان مؤثر در پیشگیری از جوش و آکنه مانند آلوئه ورا نیز استفاده می شود. ژل ضد جوش حاوی مرطوب کننده و آب رسان است تا علاوه بر پیشگیری و درمان انواع جوش، از خشکی و دهیدراته شدن پوست نیز جلوگیری کند.

ماسک برای کندن جوش سرسیاه

ماسک برای جوش سرسیاه بینی

امروزه زغال فعال به یک ماده مؤثر و محبوب در دنیای زیبایی و مراقبت های پوستی تبدیل شده است. زغال فعال می تواند باکتری ها و ناخالصی ها را از لایه زیرین پوست خارج کند. به همین دلیل از ترکیبات آن در ساخت انواع ماسک صورت بخصوص ماسک های لایه بردار و مؤثر در درمان جوش استفاده می شود. زغال فعال که کربن فعال نیز نام دارد، یک پودر سیاه رنگ است که از حرارت زیاد زغال معمولی به دست می آید.

زغال فعال قادر به جذب باکتری و سموم بدن است؛ به همین دلیل می تواند تمام ناخالصی ها را از سطح زیرین پوست جذب کند. این کار به داشتن پوستی سالم و شفاف کمک می کند. چرا که اغلب آلودگی ها و پسماندهای آرایشی را از زیر پوست به دام انداخته و از بین می برد. همان طور که می دانید، جوش و آکنه در اثر تجمع سلول های مرده پوست، چربی و باکتری ایجاد می شود که در منافذ باز پوست گیر می افتند. ماسک زغال به از بین بردن این مواد کمک کرده و از بروز جوش و آکنه جلوگیری می کند.

یکی دیگر از ماسک های مؤثر در پیشگیری و از بین بردن انواع جوش، ماسک خاک رس است. ماسک خاک رس توانایی جذب سبوم از سطح پوست را داشته و از بروز جوش های سرسفید و سرسیاه جلوگیری می کند. علاوه بر این، آلودگی و گردوخاک را از منافذ باز پوستی برطرف می کند که این کار در پیشگیری از بروز جوش سرسیاه بسیار مؤثر است.

ماسک خاک رس برای از بین بردن جوش روی بینی بسیار تأثیرگذار است؛ چرا که قادر به درمان انواع جوش بخصوص روزاسه خواهد بود. ماسک خاک رس در درمان برخی دیگر از بیماری های پوستی مانند درماتیت، اگزما و پسوریازیس نیز کاربرد دارد. برای این کار کافی است ماسک خاک رس را از داروخانه ها خریداری کرده و با توجه به دستورالعمل های درج شده روی آن، مورد استفاده قرار دهید.

3.3/5

(9 نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص پوست و مو را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر پوست و مو