چرا پوست خشک جوش میزند

چرا بعد از اصلاح کردن جوش می زنیم؟

همان طور که می دانید جوش زدن یکی از معضلاتی است که بسیاری از آقایان و خانوم ها با آن دست و پنجه نرم می کنند. جوش انواع مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان جوش های دوران بلوغ، جوشی که بعد از خوردن غذاهای چرب به وجود می آید، جوش دوران قاعدگی و جوش بعد از اصلاح را نام برد.

به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

همین الان در واتساپ از متخصص پوست و مو مشاوره بگیرید

دریافت نوبت مشاوره پوست و مو

بسیاری از زنان و مردان هستند که بعد از اصلاح صورت، دچار مشکلات پوستی از جمله جوش صورت می شوند. به همین دلیل آن ها تمایل چندانی به اصلاح پوست صورت خود ندارند و در صورتی که چنین کاری را انجام دهند، دچار استرس می‎شوند که دوباره صورت آن ها پر از جوش نشود.

با توجه به مطالبی که در بالا گفتیم، جوش ها انواع مختلفی دارند. بنابراین روش های درمان این جوش ها نیز با یکدیگر متفاوت است. در ادامه علت جوش زدن صورت بعد از اصلاح را برای شما توضیح می دهیم و خواهیم گفت که با چه روش هایی می توانید جوش صورت خود را پس از اصلاح درمان کنید.

اگر شما هم دچار جوش صورت بعد از اصلاح هستید، برای یافتن درمان جوش صورت تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

علت جوش بعد از اصلاح چیست؟

افرادی که پوست حساسی دارند، بعد از هر بار اصلاح ممکن است دچار جوش های پوستی شوند. در واقع جوش بعد از اصلاح به دلیل ضرباتی است که در حین اصلاح به پوست صورت وارد می شود.

هنگامی که مو قرار است از ریشه در بیاید و از ساقه آن به بیرون کشیده شود، ممکن است در ساقه مو التهاب به وجود آید. این التهاب نیز می تواند باعث مسدود شدن مجرای ساقه مو شود.
به همین دلیل می توان گفت التهاب پوستی که در اثر ضربات به پوست وارد می شود، دلیل اصلی جوش زدن صورت است.

در صورتی که افراد برای اصلاح صورت خود از روش اپیلاسیون استفاده کنند، در دفعات اول جوش های زیادی روی صورت مشاهده خواهند کرد.
این موضوع به این دلیل اتفاق می افتد که موها با شدت و سرعت زیادی از جای خود بیرون کشیده می شوند. در نتیجه التهاب پوستی افزایش پیدا می کند و جوش ها بیرون می آیند.

درست است که التهاب یکی از عوامل اصلی در به وجود آمدن جوش های صورت است، ولی در پوست افراد میکروب هایی نیز وجود دارد که با تحریک  آن ها در اثر اصلاح، صورت را دچار التهاب و جوش های پوستی می کنند.

نوشته های مشابه

  • سریع ترین درمان جوش‎ صورت در عید نوروز | چگونه بدون جوش زدن آجیل عید بخوریم؟

    1400-12-22

  • درمان خانگی جوش و آکنه صورت

    1400-08-05

ممکن است فکر کنید که این میکروب ها فقط در افرادی وجود داشته باشند که پوست آن ها حساس است. این تفکر کاملا اشتباه است و این میکروب ها در پوست همه افراد زندگی می کنند. به همین دلیل همه آقایان و بانوان باید برای اصلاح صورت خود اقدامات لازم برای جلوگیری و درمان جوش صورت را انجام دهند.

جوش های به وجود آمده در اثر اصلاح صورت با تیغ

بسیاری از آقایان و تعدادی از خانوم ها برای اصلاح موهای صورت خود از تیغ استفاده می کنند. در ابتدا باید گفت که خانم ها نباید صورت خود را با تیغ اصلاح کنند، زیرا تیغ باعث التهاب و به وجود آمدن جوش های بیشتر در صورت این افراد می شود.

آقایان نیز هنگامی که موهای صورت خود را توسط تیغ اصلاح می کنند، برآمدگی هایی مشاهده خواهند کرد. این برآمدگی ها ناشی از رشد مو در زیر پوست است.

در این افراد موی صورت به جای این که مسیر درست خود را طی کند و از پوست بیرون آید، در زیر پوست حرکت می کند و به دور خود پیچ می خورد. این برجستگی ها به مرور زمان باعث به وجود آمدن زخم های پوستی و جوش های صورت خواهند شد.

افرادی که موهای صورت کلفت و ضخیم تری دارند بیشتر در معرض این نوع از جوش ها قرار می گیرند. آقایان برای این که بتوانند از جوش های پوستی جلوگیری کنند بهتر است تا از یک ماشین ریش تراش برای اصلاح صورت خود بهره ببرند.

به وجود آمدن جوش بعد از اصلاح در اثر آرایش

بسیاری از خانم ها بلافاصله بعد از این که موهای پوست صورت خود را با بند اصلاح کردند، به سراغ مواد آرایشی و کرم پودرها می روند.

استفاده از مواد آرایشی باعث بسته شدن منافذ پوست می شود. در مواردی نیز ممکن است فرچه یا پد کرم و پنکیک آلوده باشد و در اثر برخورد این وسایل با پوست صورت، آلودگی ها وارد پوست شوند. در نتیجه صورت بعد از بند زدن جوش خواهد زد.

نکاتی در رابطه با درمان جوش صورت پس از اصلاح

  • برای درمان جوش صورت بعد از اصلاح با بند باید بدانید تا 24 الی 48 ساعت بعد از اصلاح نباید از هیچ نوع مواد آرایشی استفاده کرد.
  • قبل از اصلاح نباید صورت خود را لایه برداری کنید.
  • 12 تا 24 ساعت بعد از اصلاح از لمس پوست صورت بپرهیزید.
  • بعد از اصلاح با بند، پوست صورت را با آب گرم نشویید.
  • تا دو ساعت بعد از اصلاح به حمام نروید.
  • بعد از اصلاح بخار درمانی انجام ندهید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید بدون کرم ضد آفتاب جلوگیری کنید.
  • بعد از اصلاح، روی پوست صورت خود کمپرس سرد قرار دهید.
  • برای تغییر رنگ پوست در اثر اصلاح با بند از گلاب استفاده کنید.
  • برای کاهش التهاب پوست صورت از لوسیون های کاهنده التهاب بهره ببرید.

روش های جلوگیری از جوش بعد از اصلاح صورت

روش های متعددی وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان شدت جوش های بعد از اصلاح را به صورت چشم گیری کاهش داد. در صورت عمل به این روش ها می توانید با خیال راحت صورت خود را اصلاح کنید و دیگر نگران جوش های روی چهره خود نباشید.

  • قبل از اصلاح صورت دوش آب گرم بگیرید. این کار باعث می شود تا منافذ پوست صورت باز شده و پوست نرم تر شود. در نتیجه پوست صورت برای اصلاح آماده خواهد شد.
  • مردانی که قصد دارند صورت خود را با تیغ اصلاح کنند، باید از خمیرهای اصلاح بهره ببرند.
  • مردان باید از تیغی استفاده کنند که تیز باشد. علاوه بر این، تیغ را در جهت رویش مو، روی صورت خود بکشند.
  • در صورتی که نخواستید قبل از اصلاح صورت دوش بگیرید، می توانید صورت خود را با آب بشویید و آن را با یک محلول، ضد عفونی کنید.
  • افرادی که برای اصلاح صورت از روش لیزر استفاده می کنند، بهتر است قبل از این کار موهای صورت خود را با تیغ بزنند تا کمتر دچار التهاب و جوش شوند.
  • بعد از تمام شدن اصلاح یک پارچه مرطوب و خنک را به مدت 5 دقیقه روی پوست خود بگذارید.

درمان جوش بعد از اصلاح

روش های زیادی وجود دارند که می توانند در درمان جوش بعد از اصلاح تاثیر چشم گیری بگذارند. ویژگی مشترک تمام این محصولات و مواد طبیعی داشتن خاصیت ضد التهاب است. در ادامه به توضیح هر یک از روش های درمان جوش بعد از اصلاح می پردازیم.

درمان جوش بعد از اصلاح به روش طبیعی

برای از بین بردن و درمان جوش بعد از اصلاح می توان از انواع مختلف ماسک های صورت، کمپرس یخ، عسل، جوش شیرین، آلوئه ورا، روغن درخت چای و راهکارهای دیگر استفاده کرد که در ادامه توضیح می دهیم.

اگر در مورد هر کدام از آن ها سوال بیشتری داشتید، متخصصان مشاوره پوست و مو پذیرش 24 به صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه روز به سوالاتتان پاسخ می دهند.

ماسک صورت

انواع مختلفی از ماسک ها وجود دارند که برای کاهش التهاب پوست صورت و درمان جوش بعد از اصلاح موثر هستند. از جمله این ماسک ها می توان به ماسک خیار و ماسک سفیده تخم مرغ اشاره کرد.

  • ماسک خیار: بعد از اصلاح صورت با بند یا روش های مختلف، برای این که از زدن جوش روی صورت جلوگیری کنید، می توانید یک عدد خیار را رنده کنید و آن را با تعدادی برگ نعنا مخلوط کرده و روی پوست صورت بگذارید. بعد از گذشت 15 دقیقه صورت خود را آب کشی کنید.
  • ماسک سفیده تخم مرغ: سفیده تخم مرغ به خاطر پروتئین زیادی که دارد، علاوه بر از بین بردن جوش های بعد از اصلاح می تواند در سفت و سفید شدن پوست صورت نیز تاثیر مثبت بگذارد. برای تهیه این ماسک می توانید سفیده تخم مرغ را هم بزنید و آن را به مدت 20 دقیقه روی صورت خود قرار دهید.
    بعد از گذشت این مدت زمان پوست خود را با آب خنک شستشو دهید.

استفاده از کمپرس یخ

وقتی پوست صورت را با استفاده از بند اصلاح کنید، به دلیل در آمدن موها از ریشه، خون بیشتری در زیر پوست صورت جریان پیدا می کند. به همین دلیل برخی از خانم ها بعد از اصلاح احساس گرمای شدیدی می کنند.

این گرم شدن باعث قرمزی و التهاب بیشتر پوست و در نتیجه جوش های بعد از اصلاح می شود. در این جا لازم است تا با استفاده از یک کمپرس یخ، التهاب پوست صورت را کمتر کنید تا جوش نزنید.

تعدادی یخ را درون یک کیسه قرار دهید و آن را روی پوست صورت خود بگذارید.

جوش شیرین

جوش شیرین خاصیت ضد التهاب دارد و برای درمان جوش های بعد از اصلاح مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال در استفاده از این ماده طبیعی باید دقت به خرج داد، زیرا جوش شیرین علاوه بر محاسن زیاد، معایبی نیز دارد.

یک پیمانه آب را با یک قاشق غذاخوری جوش شیرین مخلوط کنید. پنبه ای را به مخلوط به دست آمده بمالید و آن را به پوست صورت بزنید. بعد از گذشت 5 دقیقه می توانید پوست صورت خود را با آب سرد بشویید.

برای از بین رفتن جوش ها می توانید این کار را روزانه 2 الی 3 بار انجام دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی است که خاصیت های بسیار زیادی از جمله خواص آرامش دهنده و ضد التهاب دارد. به دلیل خواص بی نظیر آلوئه ورا، در صنعت آرایشی و بهداشتی به مراتب از این گیاه استفاده می شود.

آلوئه ورا به صورت ژل، کرم، پماد و اشکال گوناگون دیگر در دسترس است. بنابراین برای درمان خانگی جوش بعد از اصلاح می توانید از آلوئه ورا استفاده کنید.

روغن درخت چای

استفاده از روغن درخت چای یکی دیگر از روش های درمان جوش صورت بعد از اصلاح به روش طبیعی است. این روغن خاصیت ضد عفونی و ضد التهابی بسیار بالایی دارد.

روغن درخت چای برای افرادی که پوست چرب دارند نیز بسیار موثر است. این افراد می توانند با استفاده از این روغن جوش های بعد از اصلاح خود را درمان کنند.

درمان جوش صورت بعد از اصلاح در طب سنتی

استفاده از جو دو سر در این طب برای افرادی سفارش شده است که بعد از اصلاح جوش می زنند. این افراد می توانند جو دو سر را با مقادیر مساوی ماست مخلوط کنند و مقداری عسل نیز روی آن بریزند. این مخلوط را خوب هم بزنید و آن را برای نیم ساعت روی پوست خود بمالید.

در صورتی که این کار را روزانه یک الی دو بار انجام دهید، می توانید از شر جوش های بعد از اصلاح راحت شوید. جو دو سر خاصیت ضد التهاب، کاهش سوزش پوست بعد از اصلاح و خاصیت تسکین دهی دارد. به همین دلیل در درمان جوش بسیار موثر است.

آبلیمو بعد از اصلاح صورت

آبلیموی تازه یکی دیگر از روش های درمان جوش صورت بعد از اصلاح در طب سنتی است. آبلیمو خاصیت میکروب کشی دارد. بنابراین می تواند میکروارگانیسم ها و عوامل میکروبی را از بین ببرد که روی پوست وجود دارند.
علاوه بر موارد گفته شده، آبلیمو می تواند چربی جمع شده زیر پوست را نیز پاک سازی کند. برای استفاده از آبلیمو می توانید مقداری پنبه را به آبلیموی تازه آغشته کنید و آن را روی صورت خود بمالید.

عسل

همان طور که می دانید عسل خواص بسیار زیادی دارد که از جمله آن ها می توان به خاصیت ضد التهابی آن اشاره کرد. عسل می تواند پوست را مرطوب نگه دارد و در صورتی که پوست دچار عفونت شد، آن را از بین ببرد.

مخلوط عسل و لیمو ترش و عسل با شیر می تواند باعث خنک شدن پوست صورت و از بین رفتن التهاب پوستی شود.

در نتیجه با استفاده از این ماسک ها نیز می توان جوش های بعد از اصلاح را از بین برد. در کنار این نتایج مثبت، استفاده از عسل همراه با شیر یا لیمو ترش می تواند در پاکسازی پوست صورت نیز موثر باشد.

داروهای درمان جوش بعد از اصلاح

کرم های زیادی وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان جوش بعد از اصلاح را درمان کرد.

کرم رتینوئید

کرم رتینوئید، کرم ضد جوش بعد از اصلاح است که می تواند سلول های مرده پوست را از بین ببرد. در نتیجه منافذ پوست با استفاده از این کرم باز خواهند شد.

کرم مرطوب کننده

وقتی اصلاح صورت تان تمام شد، بهتر است آن را با آب بشویید. بعد از شستشو نیز لازم است تا یک کرم مرطوب کننده به پوست خود بمالید تا پوست تان مرطوب بماند.

دقت داشته باشید که از محصولات افتر شیوی که حاوی الکل هستند، استفاده نکنید. زیرا این محصولات می توانند باعث التهاب بیشتر پوست شوند.

کورتیکواستروئیدها

تزریق کورتیکواستروئید یا استفاده از کرم آن یکی دیگر از روش های درمان جوش بعد از اصلاح است. البته این داروها می توانند عوارض جانبی به همراه داشته باشند. به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

اگر به پزشک دسترسی ندارید بهترین راه استفاده از خدمات مشاوره متخصصان پوست و مو آنلاین پذیرش 24 است.

آنتی بیوتیک ها

گاهی تمام روش های گفته شده در بالا نمی توانند باعث از بین بردن جوش های صورت بعد از اصلاح شوند. به همین دلیل لازم است تا آنتی بیوتیک مصرف کنید تا به جنگ عفونت های پوستی شما برود. گرچه، مصرف آنتی بیوتیک نیز باید توسط دکتر پوست تایید شود.

ایزوترتینوئین خوراکی

ایزوترتینوئین خوراکی یکی دیگر از داروهایی است که پزشک برای درمان جوش بعد از اصلاح تجویز می کند. این دارو بسیار قوی است و می تواند به راحتی جوش های صورت را از بین ببرد. با این حال مصرف این دارو عوارض بسیار جدی دارد. به همین دلیل خوردن آن توصیه نمی شود.

کرم موبر

مردان به جای این که پوست خود را با استفاده از تیغ اصلاح کنند، می توانند از کرم موبر بهره ببرند. این کرم ها از تجمع مو زیر پوست جلوگیری خواهند کرد. در نتیجه بعد از اصلاح جوشی به وجود نخواهد آمد.

قبل از استفاده از این کرم بهتر است آن را روی پوست بازوی خود امتحان کنید تا نسبت به آن حساسیت نداشته باشید.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که هر یک از راه کارهای گفته شده در بالا نتوانستند در درمان جوش بعد از اصلاح موثر باشند، می توانید به دکتر جوش مراجعه کنید. پزشک می تواند با تجویز داروهای مختلف جوش های صورت شما را از بین ببرد.

اما پیش از مراجعه حضوری به پزشک توصیه می کنیم با مشاوران متخصص پوست و مو پذیرش 24 در تماس به شکل های گوناگون متنی، صوتی و تلفنی باشید که در هر ساعت از شبانه روز می توانند سوالات شما را پاسخ دهند و دیگر نیازی نباشد معطل گرفتن وقت دکتر یا گرفتار مشکلات دیگر برای صحبت با یک پزشک متخصص پوست و مو شوید.

3.4/5

(9 نظر)

نوبت حضوری پزشک

متخصص پوست و مو را آنلاین رزرو کنید

دریافت نوبت دکتر پوست و مو

آیا پوست من حساس است؟

آیا پوست شما نیز دارای جوش است و خارش زیادی دارد؟ در این مقاله قصد داریم مراقبت های مورد نیاز برای پوست های حساس را بیان کنیم. بیشتر افراد معمولا فکر می کنند پوست حساسی دارند. بر اساس تحقیقات انجام شده، زنان روزانه به طور متوسط از 12 محصول مختلف با 168 ماده تشکیل دهنده منحصر به فرد استفاده می کنند. علاوه بر موارد استرس زا، شرایطی همچون آلودگی هوا، تغییرات هورمونی و اضطراب نیز می تواند پوست فرد را تحت تاثیر قرار دهد. اگر شما نیز از جوش، خارش و قرمز شدن پوست خود رنج می برید، در ادامه با ما همراه شوید تا استراتژی های مورد نیاز برای درمان و مراقبت از این نوع پوست را با هم یاد بگیریم.

بیشتر بدانید : درمان جوش صورت با داروها و روش های نوین

بیشتر بدانید : چطور از شر جوش و آکنه پشت خلاص شویم

بیشتر بدانید : راه حلی اعجاب آور برای درمان آکنه

لکه های قرمز

زمانی که رگ های خونی، برآمدگی ها و غده های چربی بزرگ شده را بر روی بینی، گونه و چانه خود مشاهده می کنید، ممکن است تمامی این موارد نشان دهنده شرایط خاصی به نام روزاسه باشد که، تقریبا 16 میلیون آمریکایی را تحت تاثیر خود قرار داده است. افرادی که به بیماری روزاسه مبتلا هستند معمولا خیلی زود بر افروخته و سرخ می شوند. این موضوع زمانی رخ می دهد که رگ های خونی صورت گشادتر می شوند و خون را به سطح پوست نزدیک تر می سازند.

 

وقتی پوست مان لکه های قرمز دارد، چه کاری باید انجام داد؟

بهتر است از مواد تسکین دهنده ی عاری از صابون همچون جلبک، جوی دوسر کلوییدی و شیرین بیان که به عنوان ماده ضد التهابی عمل می کنند، استفاده نمایید. از مالش شدید و سخت پوست ، استفاده از محصولات پوستی حاوی اسید، همچون اسید گلیکولیک پرهیز کنید. تغییر رژیم غذایی نیز می تواند مفید باشد. در حالیکه غذاهای تند و ادویه دار می تواند قرمزی پوست را بدتر کند، مصرف غذاهای غنی از پروبیوتیک همچون ماست با گیاهان تازه می تواند از حساسیت، قرمز شدن و خارش پوست جلوگیری نماید. اینکار معمولا با مسدود کردن مواد شیمیایی التهاب آور انجام می شود.

بهترین محصولات برای لکه های قرمز

  1. تسکین التهاب با ماسک جوی دوسر فوری فیرست ایدبیوتی.
  2. کرم های ضد قرمزی با فرمول سبز که می تواند پوست را شاداب نگه دارد.
  3. استفاده از کرم هایی که حاوی جلبک سبز و قهوه ای هستند و می توانند التهاب را کاهش دهند. در این کرم ها معمولا گلیسرین نیز مورد استفاده قرار می گیرد که باعث افزایش رطوبت و شادابی پوست می گردد.

واکنش های آلرژی زا

معمولا واکنش های آلرژی زا زمانی رخ می دهد که پوست شما با یک ماده خارجی هماهنگ نباشد و سیستم ایمنی شروع به ایجاد پاسخ نماید. اگر به طور مداوم پوستی ملتهب دارید، ممکن است این حالت به خاطر اختلالات ژنتیکی در پوست باشد. این بدان معناست که اگر مادر شما به مواد خاصی حساسیت دارد، ممکن است پوست شما نیز به این مواد حساس باشد.

وقتی واکنش های آلرژی زا در پوست داریم،  چه کاری می توان انجام داد؟

نشانه های آلرژی را با کمپرس شیر تسکین دهید. برای انجام اینکار می توانید یک کاسه متوسط بردارید و مقدار مساوی از آب گرم و شیر را ترکیب کنید. یک پارچه تمیز بردارید و آن را در کاسه فرو ببرید و روی نواحی مورد نظر بگذارید. کرم های ساخته شده از آلوئه ورا نیز می تواند مفید باشد. از موادی که محتوای غنی از روی دارند، استفاده کنید.

پوست بسیار خشک

اگر پوست صورت شما دارای بافت خشکی است، این موضوع نیز می تواند بسیار آزاردهنده باشد. کمبود آب می تواند دلیل خشکی پوست باشد. همچنین، این موضوع ممکن است به خاطر رژیم غذایی خاص، آب و هوا یا محصولات پوستی باشد. کمبود آب یک شرایط موقتی است اما پوست خشک یک نوع پوست است و شما با آن به دنیا آمده اید. پوست خشک معمولا نمی تواند چربی مورد نیاز و کافی را تولید کند، بنابراین همیشه باید رطوبت مورد نیاز را تامین کنید.

در شرایطی که پوست بسیار خشک داریم، چه کاری می توان انجام داد؟

اگر پوست صورت خود را دوبار در روز می شویید، سعی کنید اینکار را در شب انجام دهید و از یک پاک کننده عاری از صابون استفاده کنید. از محصولاتی که حاوی الکل هستند، استفاده نکنید. سعی نکنید پوست خود را بمالید. لایه برداری شدید می تواند شرایط شما را بدتر کند. در عوض بهتر است از یک کرم مرطوب کننده استفاده نمایید.

جوش

ممکن است دوران نوجوانی و جوانی را پشت سر گذاشته باشید، اما هنوز هم بر روی پوست صورت تان جوش ها خودنمایی می کنند. آکنه یا جوش معمولا به خاطر دلایل مختلفی بر روی پوست نمایان می شود. استرس، کمبود خواب، غده های چربی بسیار فعال و قرار گرفتن در معرض محصولات جوش زا می تواند از جمله این دلایل باشد. اما افرادی که دارای پوست حساس هستند بیشتر از سایر افراد در معرض جوش و التهاب قرار دارند.

در شرایطی که پوست ما جوش دارد، چه کاری می توان انجام داد؟

ببینید چه چیزی باعث ایجاد جوش در صورت شما می شود. آیا این جوش ها به خاطر محصولات یا موقعیت های خاصی است؟ اگر به هنگام استفاده از محصولات آرایشی خاص، جوش می زنید، بهتر است استفاده از آن را محدود یا متوقف کنید. از پاک کننده های ملایم استفاده کنید و سپس از اسید سالیسلیک استفاده نمایید. این ماده نه تنها می تواند منافذ بسته را باز کند، بلکه نسبت به بنزوئیل پراکسید تحریک کنندگی کمتری دارد. درمان با سولفور نیز می تواند مفید باشد، این ترکیب می تواند چربی اضافی را پاک کند. استفاده از مرطوب کننده را فراموش نکنید. مصرف مقدار زیاد ید که در اسفناج یافت می شود، می تواند باعث ایجاد آکنه گردد.

بیشتر بدانید : جوش پوستی در قسمت های مختلف صورت چه مشکلاتی را آشکار می کنند؟

بیشتر بدانید : جوش نزن تا جوش نزنی!!(علل،پیشگیری،درمان)

بیشتر بدانید : آیا شکلات خوردن باعث جوش زدن می شود؟

بیشتر بدانید : جوش صورت و 8 نکته که در مورد آن هرگز نمی دانستید!

گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:مجله سلامت