خودرو

معرفی 2 چانگان جدید سایپا؛ CS35 و یونی تی | بررسی مشخصات + مزایا و معایب

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، چانگان یکی از شرکت های مطرح خودروسازی در چین است که در تعداد زیادی از کشورهای سراسر دنیا توانسته محصولات خود را صادر کند. چانگان فعالیت خود را از سال 1862 با تولید جنگ افزارهای مختلف آغاز کرد و پس از آن به سوی خودروسازی قدم برداشت. این شرکت چینی جزو چهار شرکت پیشرو و خودروساز برتر چین بوده که در زمینه تولید خودروهای سواری، خانواده ون ها و کامیون های سبک فعالیت می کند. 

این شرکت خودروسازی بزرگ فعالیت خود را در زمینه خودرو با مونتاژ محصولات شرکت های بزرگ دنیا از جمله مزدا و فورد ادامه داد تا سرانجام محصولاتش را به بازار چین و دیگر بازارهای جهانی معرفی و عرضه کرد. سابقه حضور چانگان در ایران به دهه 90 شمسی بازمی گردد. این خودروساز معتبر با خودروی سدان اقتصادی خود یعنی ایدو توسط سایپا وارد ایران شد. چانگان ایدو در دو نسخه دنده دستی و اتوماتیک به صورت وارداتی به بازار ایران عرضه شد تا مردم با چانگان آشنا شوند.

سرانجام در سال 1395 سایپا اقدام به وارد کردن یک خودروی کراس اوور از شرکت چانگان کرد که CS35 نام داشت. در آن زمان بازار کراس اوورهای کامپکت شهری اعضای زیادی نداشت و CS35 توانست خیلی زود جای خود را در بازار خودروی ایران باز کرده و طرفداران زیادی پیدا کند. سایپا ابتدا این خودرو را به صورت وارداتی عرضه می کرد و سرانجام یک سال پس از عرضه به صورت وارداتی با استقبالی که مردم از این خودروی خوش ساخت کردند تصمیم به مونتاژ آن تنها در نسخه اتوماتیک در سایت کاشان گرفت. همین مورد موجب شد تا قیمت CS35 با کاهش محسوسی مواجه شده و استقبال از آن بیشتر شود.

پس از چند سال از تولید چانگان CS35 و موفقیت های آن در ایران سایپا تصمیم گرفت این داستان خوش خود با چانگان را ادامه داده و مدل بالاتر CS35 یعنی چانگان CS75 را به بازار ایران بیاورد و سهم فروش خود را افزایش دهد.

حتی این خودرو را در نمایشگاه خودروی اصفهان به نمایش عموم نیز درآورد اما تحریم های آمریکا موجب شد تا پای این خودرو به جاده های پر پیچ و خم ایران باز نشده و همچنین تولید CS35 نیز پایان یابد. سرانجام با آزاد شدن واردات خودرو سایپا مجددا به سراغ شریک تجاری چینی خود یعنی چانگان رفت و سه محصول را برای بازار متنوع ایران در نظر گرفت.

چانگان UNI-T، چانگان CS35 پلاس و چانگان CS55 پلاس خودروهایی بودند که مدیرعامل سایپا خبر از واردات و فروش آنها در بورس کالا را داد.

در ادامه قصد داریم تا این کراس اوور جذاب چانگان را معرفی نماییم.

درباره چانگان CS55 پلاس

چانگان CS55 پلاس یک خودروی کراس اوور کامپکت شهری است که نسبت به برادر کوچکتر خود یعنی CS35 پلاس ابعاد بزرگتری دارد. CS55 برای اولین بار در سال 2017 در نمایشگاه خودروی شانگهای معرفی و به نمایش عموم درآمد. از همان ابتدای عرضه این خودرو، استقبال زیادی از آن در بازارهای هدف چانگان شد و فروش خوبی را تجربه کرد. پس از یک سال از عرصه این محصول چانگان تصمیم گرفت این خودروی خوش فروش خود را در برخی بخش ها ارتقا داده و نسخه فیس لیفت آن را معرفی کند. 

فروش مدل جدید CS55 تا سال 2021 ادامه داشت تا اینکه مجددا چانگان آن را زیر تیغ جراحی برد و تغییرات بیشتری را بر روی آن اعمال کرد و تحت عنوان CS55 پلاس آن را رونمایی و عرضه کرد. نسخه ای که قرار است توسط سایپا در ایران عرضه شود جدیدترین مدل این خودرو بوده و احتمال بالایی دارد تا در ایران نیز به موفقیت قابل قبولی دست پیدا کند.

بررسی طراحی ظاهری چانگان CS55 پلاس

از نطر طراحی، CS55 پلاس ظاهری پخته و مدرن دارد و مانند برادر جدید خود یعنی UNI-T سبک جدید طراحی های چانگان را داراست. در نمای جلو چراغ های اصلی فرم کشیده و تند و تیزی دارند که خوشبختانه از تکنولوژی LED نیز بهره می برند. جلوپنجره کاملا بزرگ و یکپارچه طراحی شده که از دو طرف به چراغ های جلو ختم می شود و در ترکیب با چراغ های اصلی ظاهری جسورانه را برای این خودرو به ارمغان آورده  است. بر روی سپر جلو قسمت های بزرگ مشکی رنگ به صورت مشبک طراحی شده که به همراه خطوط قرمز رنگ به کار رفته در آنها جذابیت بصری این نما را افزایش داده اند. 

در نمای جانبی برخلاف جلوی خودرو از خطوط تند و تیز زیادی استفاده نشده و شاهد یک طراحی سیال و البته هماهنگ با دیگر بخش های خودرو هستیم. بر روی رکاب خودرو یک خط قرمز طراحی شده و همچنین گلگیرها نیز کمی برآمده طراحی شده تا خودرو ظاهری عضلانی داشته باشد. رینگ ها نیز طراحی بزرگ و جذابی داشته که با نمای کلی خودرو هماهنگ هستند.

به بخش عقب می رسیم. جایی که مانند دیگر قسمت های خودرو ظاهری بروز و جذاب دارد. چراغ های اصلی این بخش ظاهری مدرن و نسبتا کشیده دارند که تا وسط درب صندوق کشیده شده و میان آنها نشان چانگان قرار دارد. شیشه عقب با زاویه نسبتا زیادی طراحی شده و این زاویه تا بالای درب صندوق و سرانجام به صورت عمودی تا انتها کشیده شده تا حس کراس اوورهای فول سایز را به بیننده القا کند.

نکته مثبت بعدی مربوط به ظاهر بال عقب و چراغ سوم ترمز است که به صورت دو خط عمودی موازی طراحی شده و اسپویلر را به دو قسمت تقسیم کرده است. بر روی سپر نیز چراغ تکی مه شکن به همراه دو قسمت کرومی شبیه به خروجی اگزوز و یک دیفیوزر جذاب قرار گرفته است. در مجموع طراحی CS55 پلاس بسیار مدرن و جسورانه است که نظر هر بیننده ای را به خود جلب خواهد کرد. طراحی این خودرو نه مانند دیگر برادرش یعنی UNI-T فضایی بوده و نه ظاهر ساده ای دارد. همین امر سبب شده تا طیف گسترده تری سراغ این کراس اوور خوش رخ بروند.

بررسی طراحی کابین چانگان CS55 پلاس

ظاهر چانگان CS55 پلاس انتظارها را از این خودرو در بخش طراحی بالا برده و کابین این خودرو نیز این انتظار مخاطب را پاسخ می دهد. درون کابین چانگان CS55 پلاس با یک ظاهر استثنائی و جذاب روبرو هستیم که برخی بخش های داشبورد آن به سبک کابین محصولات پژو که برگرفته از کابین هواپیماست طراحی شده که نکته ای بسیار مثبت است. صفحه کلاستر یا کیلومتر شمار از حالت معمولی عقب تر بوده و همچنین فرمان خودرو هم در قسمت بالا و پایین به صورت کات خورده طراحی شده که حس متفاوت و جذابی را به راننده القا می کند. 

همچنین صفحه نمایش سیستم مالتی مدیا به صورت بیرون زده از داشبورد طراحی شده و اندازه بزرگی نیز دارد. در زیر آن نیز به ترتیب خروجی هوای تهویه مطبوع و کلیدهای کنترلی آن تعبیه شده اند. استفاده از خطوط قرمز رنگ درون کابین هماهنگی بخش داخلی و خارجی را بیشتر کرده و زیبایی بیشتری را به کابین خودرو بخشیده است.

فضای اتاق و ارگونومی قابل قبول نکات مثبت دیگر این خودرو محسوب می شوند. به سبب فاصله محوری مناسب فضای اتاق خصوصا در ردیف عقب متناسب با ابعاد خودرو بوده و از این رو می توان این خودرو را یک گزینه قابل قبول برای خانواده ها دانست.

بررسی مشخصات فنی چانگان CS55 پلاس

خودروی CS55 پلاس یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری توربو مجهز به فناوری GDi داشته که این پیشرانه توانایی تولید 185 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور را داراست.

قدرت پیشرانه چانگان cs55 پلاس از طریق یک جعبه دنده 7 سرعته دو کلاچه تر به محور جلو منتقل شده و همچنین قلب تپنده این کراس اوور نیز به فناوری blue core چانگان تجهیز شده که آلایندگی کمتر و بازدهی بهتری دارد. سیستم تعلیق چرخ های جلوی CS55 پلاس از نوع مک فرسون بوده و چرخ های عقب نیز از نوع مولتی لینک می باشد.

امکانات رفاهی و ایمنی چانگان CS55 پلاس

از نظر امکانات رفاهی و ایمنی نماینده چانگان در سه تیپ قابل سفارش گذاری است که با توجه به سیاست های سایپا به احتمال زیاد نسخه فول آپشن آن توسط این شرکت در ایران به فروش خواهد رسید.

نسخه فول چانگان CS55 پلاس امکانات جذابی مانند سنسور نور و باران، سقف پانورامیک، صندلی برقی 6 حالته راننده، صندلی 4 حالته برقی شاگرد، صفحه نمایش لمسی 10 اینچی مولتی مدیا، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم پاکسازی PM 0.1 و یونیزاسیون، سیستم صوتی پایونیر، اتصال اپل کارپلی، شارژر وایرلس، دوربین ثبت وقایع، دوربین 360 درجه، سیستم فرمان صوتی، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی، سیستم ضد واژگونی، سنسور پارک عقب، 6 کیسه هوای ده نقطه ای، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، قابلیت استارت با ریموت، کروز کنترل تطبیق پذیر، رادار خطی، هشدار برخورد از جلو و سیستم ترمز اضطراری را داراست.

قیمت و عرضه چانگان CS55 پلاس

هنوز به صورت رسمی اعلام نشده کدام تیپ این خودروی کراس اوور و با چه قیمتی توسط سایپا به فروش خواهد رسید اما همانطور که اشاره شد این امکان وجود دارد که در صورت عرضه با تیراژ بالا، سایپا نسخه فول این خودرو را به بازار ایران عرضه کرده و قیمتی رقابتی را نسبت به سایر رقبا برای آن برگزیند. همچنین این شرکت اعلام نکرده که چه زمانی قرار است CS55 پلاس به فروش برسد اما با توجه به برنامه های سایپا احتمال دارد که این خودرو اواخر سال 1401 یا اوایل سال 1402 وارد بازار شده و به دست مشتریان خود برسد.

چانگان سی اس 15 ؛ کراس اور جدید سایپا معرفی شد + ویدیو

چانگان سی اس 15 کوچکترین کراس اور در سری Changan CS است که به زودی و توسط سایپا راهی بازار خودرو ایران می شود. در ادامه با مشخصات فنی، قیمت و آپشن ها و امکانات رفاهی کراس اوور چانگان CS15 سایپا آشنا می شویم.

شرکت سایپا، سند 6 دنگ محصولات برند چانگان را به نام خود زده و سعی دارد تا بهترین های آن ها را درو کند. از چانگان CS35 پلاس گرفته تا چانگان یونی کی و حتی سدان چانگان یونی وی، در سبد محصولات این شرکت به چشم می آیند. حالا نمایشگاه تحول صنعت خودرو 1402 فرصتی شد تا برای اولین بار، با جدیدترین مهمان سایپا یعنی چانگان CS15 آشنا شویم.

فهرست عناوین:

  • معرفی کوتاه
  • مزایا و معایب خرید
  • مشخصات فنی
  • آپشن ها، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
  • طراحی ظاهری و ابعاد
  • طراحی داخلی و کابین و داشبورد
  • قیمت و تاریخ ورود به بازار

معرفی کوتاه چانگان CS15

خانواده چانگان سی اس، از کراس  اورهای کوچکی مثل CS15 را در خود دارد و سپس نوبت به محصولاتی مثل CS35 می رسد. اعضای بزرگ تر این خانواده هم مثل CS55 یا کراس اور چانگان CS75 و چانگان CS95 هم قبلا معرف حضور ما بوده اند. پس با یک خانواده ی کامل طرف هستیم که تمام نیازهای مشتریان را پوشش می دهد.

مزایا و معایب خرید خودرو چانگان سی اس 15 سایپا

مزایا

  • قیمت مناسب نسبت به رقبای چینی (فقط 7 هزار دلار)
  • پیشرانه تنفس طبیعی و سازگار با بنزین ایران

معایب

  • توقف تولید در سال 2019
  • چهره معمولی و خسته کننده
  • صندلی های دستی
  • آپشن کم نسبت به رقبای چینی

مشخصات فنی چانگان CS15

نسخه ای که سایپا برای واردات آن اقدام کرده است، تیپ 2 چانگان CS15 به حساب می آید که با کد SC7159ADB5 شناخته می شود. این نسخه از یک موتور چهار سیلندر تمام بنزینی و تنفس طبیعی بهره می برد که حجم آن به 1.5 لیتر می رسد و در بهترین روز خود می تواند توانی معادل 107 اسب بخار قدرت و 145 نیوتن متر گشتاور را در اختیار راننده قرار دهد. گیربکس چانگان سی اس 15 سایپا از نوع اتوماتیک دو کلاچه یا همان DCT است که مستقیما چرخ های جلویی را درگیر می کند.

آپشن ها و امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی چانگان CS15

در ادامه سعی می کنیم تا لیست کاملی از آپشن ها و امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی چانگان CS15 سایپا را در اختیار شما قرار دهیم:

  • گیربکس اتوماتیک دو کلاچه DCT
  • فرمان برقی
  • سیستم تعلیق مک فرسون در محور جلو و تورشن بیم در محور عقب
  • رینگ های 16 اینچی آلومینیومی با لاستیک های 205/55
  • سیستم ترمز تمام دیسک با دیسک های خنک شونده در محور جلویی
  • ترمز پارک دستی
  • 1210 کیلوگرم وزن خالص
  • مصرف سوختی ترکیبی 5.9 لیتر در هر 100 کیلومتر
  • 44 لیتر ظرفیت باک
  • استاندارد آلایندگی یورو 6
  • سیستم های ترمز مختلف مثل ABS + EBD + ESP + BA
  • دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلویی
  • سیستم ضد سرقت
  • آنتن کوسه ای
  • دماسنج بیرون
  • صندلی با روکش چرمی
  • تنظیم آینه های جانبی برقی
  • آینه جانبی تاشو دستی
  • صندلی راننده با تنظیم 6 حالته دستی و صندلی سرنشین جلو با تنظیم 4 حالته دستی
  • ایزوفیکس
  • دی لایت و اتولایت
  • قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ ها
  • ریل های سقفی
  • سنسور کنترل باد لاستیک ها
  • مه شکن عقب
  • مولتی مدیا 7 اینچی
  • دوربین پارک
  • شیشه دودی
  • کلید ریموتی
  • سنسور پارک
  • سیستم تهویه مطبوع دستی
  • کروز کنترل
  • کلاستر دیجیتال
  • چراغ های هالوژنی جلو
  • تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان

طراحی ظاهری و ابعاد

وزن چانگان CS15 سایپا نزدیک به 1210 کیلوگرم است و ابعاد این کراس اور جمع و جور شامل 4135 میلی متر طول، 1740 میلی متر عرض و 1630 میلی متر ارتفاع می شود و فاصله محورهای آن هم به 2520 میلی متر می رسد.

چهره این خودرو خصوصا در نمای جلویی، از یک محصول اقتصادی و تقریبا قدیمی (جایی اوایل سال 2020) خبر می دهد. نمای جلویی چانگان CS15 از خطوط کرومی با طراحی موازی و افقی بهره می برد و چراغ های هالوژنی هم در کناره های آن به چشم می آیند.

نمای کناری میزبان ستون های مشکی رنگ است و طراحی مکعبی را بیشتر نشان می دهد. یعنی سازندگان سعی کرده اند تا تمام فضای ممکن را در اختیار کابین این خودرو قرار دهند. رینگ های 16 اینچی آلومینیومی و فلاپ های مشکی رنگ، از نکات برجسته در این قسمت هستند. نمای عقبی در چانگان سی اس 15 سایپا، جذاب تر از بخش های دیگر است. در این قسمت با دیفیوزر دو رنگ، مه شکن ، دو نوار کرومی و برف پاک کن شیشه عقبی طرف می شویم.

طراحی کابین و داشبورد



کابین و داشبورد چانگان CS15 سعی دارد تا در اوج سادگی، نیازهای کاربر خود را برطرف کند. این قسمت به فرمان دی کات، کلاستر و مولتی مدیای دیجیتال مجهز شده است که ابعاد هر دو آن ها، از 7 اینچ بیشتر نمی شود.



فرمان دی کات، دکمه های مولتی فانکشن و قابلیت تنظیم ارتفاع را دارد و می توانید کنترل سیستم صوتی را از روی آن انجام دهید. سانروف برقی و صندلی های اسپرت (یک تکه) هم از نکات جذاب در اتاق چانگان CS15 هستند. این صندلی ها از تریم چرم مشکی رنگ بهره می برند و در کنار تزئینات طرح کروم، یک نمای جذاب را خلق کرده اند.

قیمت چانگان CS15 و تاریخ ورود به بازار

شرکت سایپا در مورد قیمت و تاریخ فروش چانگان CS15 فعلا سکوت اختیار کرده است اما اگر به سراغ رسانه های چینی برویم، متوجه می شویم که قیمت این خودرو در نسخه استاندارد و کم آپشن، از 7 هزار دلار شروع می شود و چانگان سی اس 15 سایپا فول آپشن تقریبا 8.5 هزار دلار آب می خورد.

این عدد برای خودرویی که از سال 2019 تقریبا تولید آن متوقف شده است، رقم مناسبی به نظر می رسد. با یک حساب و کتاب ساده متوجه می شویم که احتمالا فروش چانگان CS15 توسط سایپا، با قیمتی حدود 1 میلیارد و 100 میلیون تومان آغاز خواهد شد.

تاریخ و محل برگزاری دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو

در پایان کار بد نیست اشاره کنیم که دومین دوره از نمایشگاه های تحول صنعت خودرو از تاریخ 23 تا 26 آبان ماه 1402 در محل نمایشگاه های دائمی تهران و از ساعت 8 صبح الی 16 بعد از ظهر در سالن های 8 و 9، میزبان شما عزیزان خواهد بود.

چانگان خودرو چینی سایپا کراس اوور 1402-08-24پوریا خاکی