پزشکی و سلامت

قرص خواب بعد از عمل بینی

جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی است و همان طور که می دانید بازار آن در ایران هم داغ است. یکی از مسائلی که قبل، هنگام و بعد از این عمل مطرح می شود، مسئله داروها است. این که چه داروهایی را قبل از عمل نباید بخورید یا باید بخورید، داروهای بعد از جراحی بینی و داروهایی که تا مدتی باید از آنها اجتناب گردد.

ما در این مقاله سعی می کنیم تا این موارد را پوشش دهیم؛ با این حال تاکید بیشتر این نوشتار بر داروهای بعد از جراحی بینی است. برای این که درباره این داروها بیشتر بدانید، تا آخر مقاله همراه ما باشید.

داروهای بعد از جراحی بینی

داروهای بعد از عمل بینی که تجویز می شوند اکثرا شامل این موارد هستند: آنتی بیوتیک ها، مسکن ها، قرص های سرماخوردگی، قطره بینی، قرص های آنهال، قرص ها و پمادهای پردنیزولون.

داروها معمولاً 6 تا 8 ساعت پس از جراحی بینی شروع می شوند. نحوه مصرف داروها بعد از جراحی بینی بر اساس دستور جراح بینی است و برای هر دارو متفاوت است.

در این قسمت از مقاله هر کدام از این داروها را شرح می دهیم.

1. آنتی بیوتیک ها

معمولاً برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک تجویز می شود. کپسول آموکسی سیلین 500 یکی از رایج ترین آنتی بیوتیک هاست که هر 8 ساعت یک بار مصرف می شود.

2. داروهای ضد درد

داورهای ضد درد یا مسکن ها از جمله داروهای بعد از عمل بینی هستند که معمولاً بعد از غذا برای کاهش درد و تورم استفاده می شود. اکثر پزشکان و جراحان قرص ژلوفن و ناپروکسن را تجویز می کنند.

3. قرص سرما خوردگی

از قرص های سرماخوردگی مانند استامینوفن برای کاهش عطسه و آبریزش بینی استفاده می شود. دکتر جراحی بینی معمولا تا 3 روز پس از برداشتن پانسمان بینی، قرص سرماخوردگی را تجویز می کند.

4. قطره بینی

قطره بینی معمولا برای جلوگیری از خونریزی احتمالی بعد از جراحی بینی تجویز می شود. یکی از معروف ترین قطره ها فنیل افرین (phenylephrine) نامید می شود که هر 3 ساعت به مدت 3 تا 4 روز پس از عمل استفاده می شود.

نوشته های مشابه

  • راهنمایی کامل شستشوی بینی بعد از عمل +نکات مهم

    1401-06-31

  • 0 تا 100 ترمیم و از بین بردن جای بخیه بعد از عمل بینی

    1401-06-30

5. قطره رینوسالتین بعد از عمل بینی

یکی دیگر از داروهای بعد از جراحی بینی قطره رینوسالتین (Rinosaltin) است. پس از این که دکتر گوش حلق بینی، تامپون ها را از بینی شما خارج کرد لازم است از این قطره به مدت یک ماه استفاده کنید. برای این کار هر شش ساعت، چهار قطره در هر سوراخ بینی بچکانید. در نظر داشته باشید که بهتر است این قطره از طریق سوراخ بینی به حلق شما برسد. رینوسالتین رطوبت لازم را به بینی شما می رساند و از خشک شدن و چسبنده شدن مجاری تنفسی پیشگیری می کند.

6. قرص آناهیل

قرص آناهیل بعد از عمل بینی استفاده می شود و از ماده ای به نام «بروملین» (Bromelain) موجود در آناناس ساخته شده است. بروملین در کاهش رینیت و کبودی بینی بعد از عمل موثر است. قرص های آناهیل نیز برای تسکین التهاب پوست بسیار مفید هستند.

7. قرص پردنیزولون

کورتیکواستروئیدها از جمله قرص پردنیزولون عوارض زیادی دارند و اصلا توصیه نمی شوند. این داروها را فقط باید با تجویز پزشک و تحت نظر او مصرف کرد. با این حال گاهی در زمره داروهای بعد از جراحی بینی قرار می گیرند.

8. پماد بعد از جراحی بینی

برای کاهش زخم ها و بخیه های بینی، می توان از پمادهای ترمیم کننده استفاده کرد. پماد تتراسایکلین و پماد اکسید روی دو مورد از مفیدترین پمادها هستند. پماد تتراسایکلین در داخل بینی و پماد زینک اکساید برای بخیه ها استفاده می شود.

چه داروهایی بعد از عمل بینی نباید مصرف کرد؟

هرگز از داروهایی مشابه داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده نکنید. همچنین به طور کلی از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده نکنید، زیرا خطر خونریزی بعد از جراحی بینی را افزایش می دهد. برخی از مکمل ها مثل جینسینگ نیز که خود را رقیق می کنند نباید مصرف شوند.

آیا مصرف مکمل بعد از عمل بینی مجاز است؟

چیزی که مهم است این است که از هیچ دارو یا مکمل رقیق کننده خون، از جمله مکمل های ویتامین E، MAOI و مواردی از این قبیل استفاده نکنید.

مکمل های زیر می توانند خون را رقیق کنند و به همیت دلیل باید از آنها اجتناب کنید. اما اگر مکملی که مصرف می کنید عاری از این موارد باشد، احتمالا مصرف آن مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال نظر پزشک خود را بپرسید.

  • آلوئه (Aloe): در صورت مصرف آلوئه ورا با داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین یا ایبوپروفن، خطر خونریزی وجود دارد.
  • زغال اخته: موارد مستندی از تداخل مکمل های کرن بری با وارفارین وجود دارد که می تواند منجر به خونریزی شود.
  • بابونه گاوی (Feverfew): مطالعات آزمایشگاهی روی پلاکت ها نشان می دهد که این گیاه می تواند بر توانایی آنها برای چسبیدن به هم و تشکیل لخته تأثیر بگذارد.
  • روغن ماهی: اگرچه تحقیقات نشان می دهد که روغن ماهی ممکن است باعث به هم چسبیدن پلاکت ها شود، اما به نظر می رسد که خطر خونریزی افزایش نمی یابد.
  • سیر: مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که سیر می تواند لخته شدن خون را کند کرده و منجر به خونریزی شود.
  • زنجبیل: شواهدی وجود دارد که زنجبیل در صورت مصرف وارفارین می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.
  • جینکو: می تواند لخته شدن را کند کند. همچنین منجر به خونریزی در افرادی می شود که آن را به تنهایی یا با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مصرف کرده اند.
  • زردچوبه: کورکومین، یکی از ترکیبات فعال زردچوبه، دارای اثرات ضد پلاکتی است.
  • بید سفید: این مکمل اثراتی شبیه آسپرین در بدن دارد. این بدان معناست که ممکن است با مصرف آن پلاکت ها به هم نچسبد. هیچ مدرک مستندی مبنی بر تداخل آن با وارفارین وجود ندارد.
  • بابونه: این گیاه حاوی ترکیب کومارین است. وارفارین یک نسخه مصنوعی از کومارین در خود دارد. اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا مشخص شود آیا این دارو بر لخته شدن خون تأثیر دارد یا خیر.
  • شبدر قرمز: تحقیقات محدودی در مورد این مکمل وجود دارد، اما این گیاه کومارین دارد.
  • روغن گل مغربی: مطالعات حیوانی نشان می دهد که روند انعقاد را کند می کند و از چسبیدن پلاکت ها به هم جلوگیری می کند.
  • جینسینگ: برخی از مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند که می تواند خون را رقیق کند، اما به تحقیقات بیشتری نیاز است.

حالا که به طور مفصل به داروهای بعد از جراحی بینی پرداختیم، خوب است که کمی هم درباره داروهایی که قبل از عمل باید مصرف شده و یا پرهیز گردند صحبت کنیم.

داروهای قبل از جراحی بینی

آگاهی درباره داروهایی که باید قبل از رینوپلاستی مصرف کنید بسیار مهم است. با این حال مهم تر از آن این است که چه داروهایی را نمی توانید قبل از جراحی بینی مصرف کنید؟

داروهایی که افرادی که می خواهند جراحی بینی انجام دهند معمولا مصرف می کنند به 3 دسته تقسیم می شوند:

  1. داروهای تجویزی
  2. داروهای بدون نسخه
  3. ویتامین ها و عصاره های گیاهی

هر دسته از این داروها ممکن است خطراتی را برای کسی که قرار است عمل بینی انجام دهد ایجاد می کند. به همین دلیل لازم است هر سه دسته را بررسی کنیم.

1. داروهای تجویزی

هر دارویی که خون را رقیق می کند، مانند داروهای ضد التهاب، می تواند به معنای خونریزی قابل توجه در طول و بعد از جراحی بینی باشد. حداقل دو هفته قبل و بعد از جراحی بینی از مصرف Cartia (آسپرین)، Celebrex، Mobic و Voltaren خودداری کنید.

2. داروهای بدون نسخه

داروهای بدون نسخه به ویژه خطرناک هستند زیرا می توانند خونریزی بینی را افزایش دهند. به مدت دو هفته قبل و بعد از جراحی بینی از مصرف داروهای نوروفن، ناپروژنیک، ایبوپروفن و داروهای سرماخوردگی مانند کودرال و سودافد خودداری کنید.

3. ویتامین ها و عصاره های گیاهی

بسیاری از افرادی که تحت رینوپلاستی قرار می گیرند از اثرات نامطلوب این مواد بر جراحی بینی بی اطلاع هستند. روغن ماهی و ویتامین E می توانند خونریزی بینی را افزایش دهند، بنابراین یک هفته قبل و بعد از جراحی بینی از مصرف آنها اجتناب کنید. قرص های اکیناسه، جینکو، سیر یا زنجبیل نیز مشکل ساز هستند.

4. داروهای ضد احتقان

داروهای ضد احتقان بینی نیز می تواند باعث خونریزی بینی شود. Sinex، Drixine و Otrivine خطرناک هستند اما Nasonex، Avamys و Rhinocort خوب هستند. اسپری های آسم نیز مشکلی ندارند.

4. سیگار و الکل

اگرچه سیگار و الکل دارو نیستند، با این حال چون روی عمل جراحی اثر دارند و گیاهی هستند، آنها را در اینجا آوردیم.

کشیدن سیگار برای جراحی بینی یک خطر است. سیگار در جریان خون اختلال ایجاد می کند، بنابراین بهبودی ضعیف تر و احتمال عفونت بیشتر است. سیگار کشیدن همچنین باعث سرفه در هنگام به هوش آمدن بعد از جراحی زیبایی بینی می شود. سرفه می تواند منجر به خونریزی شود و نتیجه جراحی بینی را مخدوش کند.

الکل ظرف 48 ساعت قبل از بیهوشی می تواند مقدار دارویی را که متخصص بیهوشی باید بدهد تغییر دهد. بهتر است از آن اجتناب شود.

5. قرص ضد بارداری خوراکی

قرص ضد بارداری خوراکی به خودی خود مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر همراه با سیگار کشیدن باشد، ممکن است سبب انتقال لخته به ریه ها و حتی فوت فردی شود که تحت رینوپلاستی قرار گرفته است.

6. روآکوتان

در یک گروه دیگر دارو، روآکوتان و استروئیدهایی مانند پردنیزون قرار دارند. هر دوی این داروها تا حدی بهبودی را به تاخیر می اندازند. به همین دلیل قبل از جراحی بینی توصیه نمی شود.

اطمینان حاصل کنید که به مدت شش ماه قبل از جراحی بینی از رواکوتان استفاده نکرده اید. از پزشک خود در مورد پردنیزون بپرسید، زیرا بر اساس دوزی که مصرف می کنید ممکن است اثرات و در نتیجه نظر پزشک متفاوت باشد.

سوالات رایج درباره داروهای بعد از جراحی بینی

مصرف قرص زینک بعد از عمل بینی مجاز است؟

بله مجاز است. با این حال دقت کنید که مکمل زینک دارای ترکیبات رقیق کننده ای که در قسمت های قبل به آنها اشاره شد نباشند.

چه مکمل هایی برای بعد از عمل بینی مناسب است؟

مواد مغذی کلیدی برای بهبود پس از جراحی بینی شامل ویتامین C، ویتامین A، ویتامین های گروه B، روی و آهن هستند. مرکبات، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، سبزیجات با برگ سبز تیره، سبزیجات نارنجی یا زرد، و غلات غنی شده به تامین این مواد مغذی ضروری کمک می کنند. با این حال شما می توانید مکمل آنها را هم مصرف کنید.

قرص اورژانسی بعد از عمل بینی مجاز است؟

در این مورد اطلاعات دقیقی در منابع اینترنتی موجود نیست. لازم است این سوال را از پزشک خود بپرسید. با این حال به نظر نمی رسد مشکل خاصی را ایجاد کند.

سایت پذیرش 24 از معدود سایت هایی است که این امکان را برای شما فراهم کرده که با دکتر آنلاین گوش حلق بینی مشورت کنید. اگر نمی دانستید که آیا می توانید داروی خاصی را قبل یا بعد از عمل خود مصرف کنید و یا به پزشک جراح خود دسترسی نداشتید می توانید از طریق این سایت با جراحان بینی ارتباط برقرار کرده و سوالات خود را بپرسید.

سخن آخر

داروهای بعد از جراحی بینی خیلی متفاوت هستند. همچنین برخی از داروها و مکمل ها هستند که نباید آنها را بعد از رینوپلاستی مصرف کنید. در این مقاله به طور مشروح به این داروها پرداختیم.

3.7/5

(7 نظر)


هنگامی که سیستم ایمنی به یک ماده خارجی مثل گرده گیاهان واکنش نشان می دهد، به آلرژی مبتلا می شوید. آلرژی باعث می شود که دستگاه گوارش، پوست، سینوس ها و راه هایی هوایی شما همگی ملتهب شوند. شدت آلرژی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می تواند از تحریک جزئی تا آنافیلاکسی که یک وضعیت اورژانسی بالقوه تهدیدکننده زندگی است متغیر باشد. در حال حاضر داروهای زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد که سیپروهپتادین (Cyproheptadine) یکی از آن ها است. اگر می خواهید بدانید که قرص سیپروهپتادین چیست، چگونه مصرف می شود و چه عوارضی دارد، تا انتهای این مقاله از مجله درمانکده با ما همراه باشید.

فهرست محتوا

  • اطلاعات شناسنامه ای دارو
    • نام برندهای سیپروهپتادین
  • کاربرد داروی سیپروهپتادین
  • روش مصرف سیپروهپتادین
  • شایع ترین عوارض قرص سیپروهپتادین
  • موارد احتیاط پیش از مصرف یا منع مصرف
  • تداخلات دارویی قرص سیپروهپتادین
  • قیمت دارو
  • فعل و انفعالات سیپروهپتادین در بدن
  • کلام پایانی
  • سوالات متداول

اطلاعات شناسنامه ای دارو

نام برندهای سیپروهپتادین

این دارو با نام های تجاری مختلف به فروش می رسد. در ادامه می توانید با تعدادی از این نام ها آشنا شوید:

  • سیپراکتین
  • راسیپ
  • تراستوریکس
  • بکواکتین
  • سیپراکتین
  • سیپوتا
  • ویتامکس
  • ترزامین

بیشتر بدانید: معرفی دارو برای آبریزش بینی

دریافت نوبت حضوری از بهترین متخصصان داخلی

دریافت نوبت

کاربرد داروی سیپروهپتادین

کودکان و بزرگسالان می توانند برای درمان مشکلات مربوط به آلرژی از این دارو استفاده کنند. این مشکلات عبارت اند از:

  • رینیت آلرژیک چند ساله و فصلی (رینیت به معنی التهاب مخاط بینی است)
  • رینیت وازوموتور (رینیت غیر آلرژیک که با استرس یا تغییرات محیطی مثل کاهش دما مرتبط است)
  • کنژنکتیویت (ورم ملتحمه چشم) که از مواد آلرژی زای استنشاقی و غذاها ناشی می شود
  • کهیر
  • تورم بافت زیر پوست و غشاهای مخاطی (آنژیوادم)
  • واکنش های آلرژیک به خون یا پلاسما
  • پف کردن پوست در اثر خراشیدگی خفیف (درماتوگرافی)
  • درمان کمکی برای واکنش های آنافیلاکتیک

بیشتر بدانید: آمپول نوروبیون چیست؟

علاوه بر این، ممکن است پزشکان برای درمان موارد زیر هم از این دارو استفاده کنند:

بزرگسالان

  • پیشگیری از میگرن
  • اسپاستیسیته مرتبط با نخاع
  • کاهش اشتها به دلیل ابتلا به بیماری های مزمن
  • اختلال عملکرد جنسی به دلیل مصرف مواد مخدر
  • سندرم سروتونین

کودکان

  • پیشگیری از میگرن
  • بی اشتهایی عصبی

در صورت لزوم می توانید با دکتر عمومی آنلاین مشورت کنید و هم می توانید به صورت حضوری به متخصص عمومی مراجعه کنی.

بیشتر بدانید: داروی دیفن هیدرامین کامپاند برای چیست؟

روش مصرف سیپروهپتادین

از این دارو باید 2 یا سه بار در روز استفاده کنید. دوز دارو را بدون توصیه پزشک کم یا زیاد نکنید. همچنین لازم است درباره روش ترک قرص سیپروهپتادین با پزشک مشورت کنید. چرا که قطع ناگهانی آن می تواند به بروز عوارض جانبی منجر شود.

اگر پزشک شربت سیپروهپتادین را برای شما تجویز کرده است، به جای قاشق خانگی از پیمانه یا قاشقی که همراه با دارو به فروش می رسد برای اندازه گیری دوز آن استفاده کنید.

بیشتر بدانید: مفنامیک اسید چیست؟

مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان داخلی

دریافت نوبت

شایع ترین عوارض قرص سیپروهپتادین

استفاده از شربت و قرص سیپروهپتادین برای چاقی کودکان و بزرگسالان یا درمان سایر بیماری ها ممکن است با عوارض جانبی زیر همراه باشد:

  • خواب آلودگی موقت
  • گیجی
  • بی قراری
  • تحریک پذیری
  • توهم
  • بی خوابی
  • سرگیجه
  • ضعف
  • التهاب اعصاب (نوریت)
  • لرزش
  • تشنج
  • کهیر
  • تورم (ادم)
  • حساسیت به نور
  • تعریق زیاد
  • افت فشار خون (هیپوتانسیون)
  • تپش قلب
  • خشکی بینی و گلو
  • غلیظ شدن ترشحات راه های هوایی
  • سفتی قفسه سینه
  • خس خس سینه
  • گرفتگی بینی
  • عفونت حاد گوش داخلی که روی حفظ تعادل تاثیر می گذارد (لابیرنتیت)
  • شنیدن صدای زنگ در گوش (وزوز گوش)
  • تاری دید
  • دوبینی
  • خستگی
  • سردرد
  • اختلالات خونی از جمله کم خونی ناشی از تخریب سریع گلبول های قرمز (کم خونی همولیتیک)، کاهش سلول های ایمنی و کاهش پلاکت ها (ترومبوسیتوپنی)
  • تغییر اشتها
  • اختلال در جریان صفرا (کلستاز)
  • التهاب کبد (هپاتیت)
  • عملکرد غیر طبیعی کبد
  • زردی
  • نارسایی کبد
  • تکرر ادرار
  • مشکل در دفع ادرار

تحقیقات درباره عوارض قرص سیپروهپتادین برای چاقی و درمان آلرژی نشان داده اند که این دارو روی دستگاه گوارش تاثیر دارد. از عوارض قرص سیپروهپتادین برای معده می توان به حالت تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست و احساس درد در بالای شکم اشاره کرد.

بیشتر بدانید: قرص بنفوتیامین چیست؟

موارد احتیاط پیش از مصرف یا منع مصرف

داروی سیپروهپتادین برای افراد زیر مناسب نیست:

  • نوزادان تازه متولدشده یا نارس
  • کسانی که به سیپروهپتادین یا سایر داروها با ساختار شیمیایی مشابه حساسیت دارند
  • افراد تحت درمان با مهارکننده مونوآمین اکسیداز
  • بیماران مبتلا به گلوکوم (آب سیاه) زاویه بسته، هایپرتروفی (بزرگ شدن) پروستات، انسداد گردن مثانه یا انسداد راه خروجی معده

بیشتر بخوانید:نحوه مصرف فلوکونازول

از این دارو در افراد زیر باید با احتیاط استفاده کرد:

  • کودکان خردسال (مصرف بیش از حد دارو ممکن است به توهم، تشنج و ایست تنفسی و قلبی منجر شود.)
  • سالمندان (مصرف این دارو ممکن است باعث سرگیجه و افت فشار خون شود.)
  • افراد مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی، از جمله فشار خون بالا
  • افراد مبتلا به افزایش فشار داخل چشم
  • کسانی که سابقه ابتلا به آسم یا سایر اختلالات تنفسی مزمن را دارند
  • بیماران مبتلا به اختلال عملکرد تیروئید

زیر نظر پزشک می توان از قرص سیپروهپتادین در بارداری استفاده کرد، اما مصرف قرص سیپروهپتادین در شیردهی توصیه نمی شود. چون مشخص نیست که این دارو در شیر مادر ترشح می شود یا خیر.

بیشتر بدانید: بهترین زمان مصرف قرص نورتریپتیلین

تداخلات دارویی قرص سیپروهپتادین

سیپروهپتادین می تواند با داروهای زیر تداخل داشته باشد:

  • ایزوکاربوکسازید
  • لینزولید
  • متیلن بلو
  • متیراپون
  • فنلزین
  • پروکاربازین
  • راساگیلین
  • سافینامید
  • سلژیلین
  • تدیزولید
  • الوکسادولین
  • پیتولیسانت

موارد فوق تمام تداخلات احتمالی این دارو را شامل نمی شوند. از این رو، مهم است که همیشه فهرست همه داروها و مکمل های مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.

بیشتر بدانید: قرص پروپرانولول به چه دردی میخورد؟

آزمایش (خون، ادرار، مدفوع) خود را در محل انجام دهید
به صفحه رزرو آزمایش در منزل درمانکده بروید و آزمایش مد نظر خود را آنلاین رزرو کنید.
دریافت آزمایش در محل

قیمت دارو

سیپروهپتادین یک داروی ارزان قیمت است. بنابراین، به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.

فعل و انفعالات سیپروهپتادین در بدن

سیپروهپتادین از فعالیت هیستامین جلوگیری می کند. هیستامین یکی از ترکیبات طبیعی بدن است که در بروز علائم آلرژی نقش دارد. هنگامی که در معرض مواد آلرژی زا قرار می گیرید، این ماده توسط ماست سل ها و بازوفیل ها که یک نوع سلول ایمنی هستند ترشح می شود. سیپروهپتادین به گیرنده های هیستامین H1 در عروق خونی، دستگاه تنفس و دستگاه گوارش متصل می شود و از تحریک آن ها توسط هیستامین جلوگیری می کند. در نتیجه، احتمال بروز واکنش آلرژیک کاهش می یابد.

بیشتر بدانید: چه داروهایی در طول مسافرت همراه داشته باشیم؟

به علاوه، این دارو به گیرنده های سروتونین 5-HT2 متصل می شود و از تحریک آن ها توسط سروتونین جلوگیری می کند. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی (نوروترنسمیتر) مهم در مغز است که با فعال کردن گیرنده های روی سلول های عصبی (نورون ها) می تواند بسیاری از عملکردها از جمله خواب، اشتها و حافظه را تنظیم  کند.

بیشتر بخوانید:تداخلات دارویی شربت اکسپکتورانت

سروتونین اشتها را کاهش می دهد. همچنین با تحریک گیرنده های HT2-5 که باعث انقباض عروق خونی مغز می شوند، در ایجاد میگرن نقش دارد. سیپروهپتادین فعالیت سروتونین را مهار می کند، به همین دلیل می توان از آن برای درمان میگرن و تحریک اشتها استفاده کرد.

این دارو روی نوروترنسمیتر استیل کولین هم که باعث انقباض عضلانی می شود تاثیر دارد. در نتیجه، در واکنش های آلرژیک شدید به رفع اسپاسم راه های هوایی کمک می کند. علاوه بر این، این دارو کانال های کلسیم را در نورون ها مسدود و از انتقال سیگنال های درد جلوگیری می کند.

بیشتر بدانید: قرص باکلوفن چیست؟

کلام پایانی

سیپروهپتادین دارویی است که برای پیشگیری از واکنش  آلرژیک و درمان علائم آن از جمله عطسه، آبریزش بینی، آبریزش چشم، تورم، خارش و کهیر استفاده می شود. این دارو ممکن است روی هوشیاری ذهنی و توانایی فیزیکی تاثیر بگذارد. بنابراین، بعد از مصرف آن نباید در فعالیت هایی که به هوشیاری نیاز دارند مانند رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین شرکت کنید.

اگر در مورد طریقه مصرف قرص سیپروهپتادین برای چاقی یا درمان سایر بیماری ها سوال دارید، می توانید آن را از پزشکان سایت درمانکده بپرسید. در درمانکده این امکان برای شما فراهم شده است که با بهترین متخصصان مشاوره آنلاین پزشکی داشته باشید.

سوالات متداول

قرص سیپروهپتادین برای چیست؟

در پاسخ به این سوال که قرص سیپروهپتادین برای چی خوبه باید بگوییم که این دارو معمولا برای درمان واکنش های آلرژیک تجویز می شود. البته گاهی اوقات، پزشکان از آن برای موارد دیگری مثل افزایش اشتها، درمان میگرن و… هم استفاده می کنند.

قرص سیپروهپتادین را کی بخوریم؟

شما می توانید از این دارو همراه با غذا یا بدون آن استفاده کنید. نکته مهم این است که هر روز دارو را در ساعت مشخصی مصرف کنید.

قرص سیپروهپتادین بهتره یا شربتش؟

اگر از قرص یا شیربت این دارو دقیقا طبق دستور پزشک استفاده کنید، هر 2 می توانند به یک اندازه موثر باشند.

سیپروهپتادین چند روزه چاق میکنه؟

در بعضی از مطالعات، این دارو پس از 6 تا هشت هفته توانست اشتها و وزن را در شرکت کنندگان بالا ببرد.

آیا استفاده از قرص سیپروهپتادین بعد از عمل بینی توصیه می شود؟

بله. گاهی اوقات، از این دارو بعد از عمل بینی برای کاهش آبریزش استفاده می شود.

آیا قرص سیپروهپتادین خواب آور است؟

بله. این دارو به طور موقت باعث خواب آلودگی می شود.

آیا قرص سیپروهپتادین باعث ریزش مو میشود؟

خیر. در تحقیقات به ریزش مو بعد از مصرف این دارو اشاره نشده است.

آیا قرص سیپروهپتادین باعث جوش میشود؟

خیر. این دارو روی پوست تاثیر منفی ندارد.

آیا قرص سیپروهپتادین باعث نازایی میشود؟

خیر. هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این دارو می تواند روی باروری تاثیر بگذارد.

آیا قرص سیپروهپتادین باعث سقط جنین میشود؟

خیر. به نظر می رسد که این دارو برای جنین خطرناک نیست. با این حال، زنان باردار باید حتما زیر نظر پزشک از آن استفاده کنند.

منابع: go.drugbank, medicinenet

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد رای ها 80