پزشکی و سلامت

بهترین قرص خواب برای سالمندان

گاهی‌اوقات که استرس همهٔ وجودتان را فرا می‌گیرد، در سفر هستید یا با مشکلات دیگری در زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کنید، خوابیدن سخت می‌شود. مشغول بودن فکر، طولانی بودن ساعات کاری، احساس عذاب‌وجدان و … می‌توانند دلایل بی‌خوابی باشند و اگر این مشکل طولانی‌مدت شود، ممکن است روی عملکرد روزانه‌ی شما تأثیر بگذارد. استفاده از قرص خواب با مشورت پزشک می‌تواند یکی از راه‌حل‌های درمان این مشکل باشد. در این مقاله چطور شما را با درمان بی خوابی، انواع قرص خواب آور و نکات مربوط به نحوهٔ مصرف آن‌ها، انواع قرص ها و داروهای ضد افسردگی آرام بخش و عوارض قرص خواب آشنا خواهیم کرد.

آیا بی خوابی درمان دارد؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت که بله، بی‌خوابی درمان دارد. به کمک درمان‌های شناختی می‌توان متوجه تغییرات رفتاری ناشی از بی خوابی در افراد شد و از این طریق، بی‌خوابی مداوم را درمان کرد. ورزش کردن مداوم، داشتن برنامهٔ خواب مشخص، استراحت نیم‌روزی (چُرت زدن کوتاه‌مدت) و پرهیز از مصرف کافئین می‌تواند به درمان بی‌خوابی کمک شایانی بکند. در برخی از موارد هم نیاز به مصرف انواع قرص خواب به‌وجود می‌آید.

اطلاعات موردنیاز برای مصرف انواع قرص خواب آور

مصرف انواع قرص خواب باعث راحت‌تر خوابیدن یا افزایش مدت خواب می‌شود. در برخی از افراد هم این دو مورد به‌صورت هم‌زمان رخ می‌دهد. مزایا و مضرات مصرف انواع قرص‌های خواب با یکدیگر متفاوت است. پزشک برای تجویز قرص خواب باید:

  • با پرسش از بیمار از الگوی خواب او آگاهی پیدا کند؛
  • آزمایش‌هایی برای اطمینان از وجود یا عدم وجود سایر مشکلات پزشکی انجام بدهد؛
  • دربارهٔ مدت، شیوهٔ مصرف، و اَشکال داروی خواب با بیمار صحبت کند؛ مثلا اینکه داروی خواب به‌شکل قرص، اسپری دهانی یا قرص حل‌شدنی باشد.
  • با هدف تعیین فواید و عوارض جانبی قرص خواب، آن را به‌صورت موقتی برای بیمار تجویز کند؛
  • در صورت اثرگذار نبودن قرص قبلی، بعد از پایان دورهٔ مصرف دربارهٔ سوابق تغییر قرص خواب از بیمار سؤال کند؛
  • قرص‌های ژنریکی را که نسبت به برندهای معروف کم‌هزینه‌تر هستند بررسی و به بیمار معرفی کند.

آشنایی با انواع قرص خواب آور

داروی خواب کمک به افزایش مدت خواب خواب‌آور ایجاد وابستگی در بیمار
دوکسپین (سیلنور)
استازولام
اسزوپیکولن (لونستا)
راملتئون (روزرم)
تمازپام (رستوریل)
تریازولام (هالسیون)
زالپلون (سوناتا)
زولپیدم (آمبین، ادلوآر، اینترمزو، زولپیمیست)
زولپیدم برای مصرف بلندمدت (آمبین. سی‌.آر)
سوورکسانت (بلسومرا)

1. بنزودیازپین

این دسته از قرص‌های خواب‌آور که شامل امازپام، تریازولام و… هستند به رفع اختلالات خواب مانند راه رفتن در خواب یا کابوس‌ دیدن کمک می‌کنند. اما باید مراقب عوارض آنها مانند خواب‌آلودگی در طول روز و اعتیادی که به‌همراه می‌آورند هم باشید.

2. دوکسپین (سیلنور)

این قرص هم با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین به خواب بهتر کمک می‌کنند. تنها در صورتی از این قرص استفاده کنید که فرصت 7 تا 8 ساعت خوابیدن را داشته باشید.

3. اسزوپیکلون (لونستا)

این قرص هم باعث می‌شود که زود به خواب بروید. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد با مصرف این قرص حدود 7 تا 8 ساعت به خواب می‌روند. تنها زمانی از این قرص استفاده کنید که امکان استراحت و خواب کافی به میزان 7 تا 8 ساعت برایتان وجود داشته باشد. زیرا در غیر این صورت، گیجی و خواب آلودگی در روز بعد به سراغ‌تان خواهد آمد. به‌خاطر عوارض جانبی محتملی که اسزوپیکلون دارد، سازمان غذاودارو، شروع مصرف را از 1 میلی‌گرم بیشتر پیشنهاد نمی‌کند.

4. راملتئون (روزرم)

عملکرد این قرص خواب با موارد دیگر متفاوت است. راملتئون به‌جای تأثیر روی اعصاب مرکزی، روی چرخهٔ بیداری اثر می‌گذارد. این قرص برای افرادی که برای به خواب رفتن دچار مشکل می‌شوند، بسیار مناسب است. راملتئون را می‌توان در بلندمدت مصرف کرد و وابستگی و اعتیاد هم به‌همراه ندارد.

5. سوورکسانت (بلسومرا)

این قرص هم باعث انسداد عملکرد هورمونی می‌شود که علت بیداری و بی‌خوابی است. سوورکسانت در روز بعد از مصرف، کمی خواب‌آلودگی ایجاد می‌کند، اما برای به خواب رفتن و بیدار نشدن در حین خواب مؤثر است.

6. زالپلون (سوناتا)

در میان انواع قرص خواب جدید، مدت ماندگاری زالپلون در بدن از همه کمتر است. یعنی به خوابیدن بدون قرص کمک می‌کند و به‌عنوان محرکی برای به خواب رفتن استفاده می‌شود. مثلا اگر ساعت 2 نیمه‌شب شده است و هنوز بیدار هستید، بهتر است از این قرص استفاده کنید. صبح روز بعد هم دچار خواب‌آلودگی نخواهید شد. اما اگر می‌خواهید در طول شب بیدار شوید، مصرف این قرص گزینهٔ خوبی نیست.

7. زولپیدم (آمبین، ادلوآر، اینترمزو، زولپیمیست)

این قرص‌ها هم خواب‌آورند. آمبین سی‌.آر یکی از انواع رایج این قرص در بازار است که به شما کمک می‌کند به رختخواب رفته و مدت طولانی‌تری در خواب باشید. تأثیر این نوع از قرص های خواب، مدتی طولانی در بدن باقی می‌مانند. به‌همین خاطر بعد از مصرف این قرص‌ها نباید کارهایی نظیری رانندگی انجام داد. فقط زمانی زولپیدم را مصرف کنید که مطمئن هستید امکان خوابیدن به‌مدت 7 تا 8 ساعت برایتان وجود دارد. سازمان غذاوداروی آمریکا، این قرص را در قالب اسپری و با نام زولپیمیست به بازار عرضه کرده است.

8. داروهای کمکی بدون نسخه برای خواب

بیشتر قرص‌های خواب، آنتی‌هیستامین هستند. هیچ شواهدی مبنی بر مفید بودن آنها برای رفع بی‌خوابی وجود ندارد. ضمن اینکه روز بعد از مصرف، خواب‌آلودگی به‌همراه می‌‌آورند. این داروها بدون نسخه به‌فروش می‌رسند، اما اگر داروهای دیگری مثل داروی سرماخوردگی یا حساسیت مصرف می‌کنید، امکان دارد سهوا میزان آنتی هیستامین در بدن‌تان زیادتر از حد لازم شود.

عوارض جانبی انواع قرص خواب چیست؟

همیشه قبل از مصرف قرص های خواب باید دربارهٔ عوارض جانبی آنها از پزشک سؤال کنید. بنا به نوع قرصی که مصرف می‌کنید، ممکن است عوارض جانبی مختلفی نظیر موارد زیر برایتان پیش آید:

  • سرگیجه و منگی که موجب افتادن فرد بر زمین می‌شود؛
  • سردرد؛
  • مشکلاتی در دستگاه گوارش مثل اسهال و تهوع؛
  • خواب‌آلودگی طولانی‌مدت در اثر مصرف قرص های خوابی که برای طولانی‌شدن مدت خواب استفاده می‌شوند؛
  • واکنش‌های آلرژیک و حساسیت‌های شدید؛
  • مشکلاتی در عملکرد روزانه و حافظه؛
  • مشکلاتی در رانندگی و غذا خوردن به‌واسطهٔ عدم بیداری و هوشیاری کامل.

انواع قرص های ضد افسردگی با خاصیت آرام‌بخشی را بشناسید

گاهی‌اوقات، داروهای ضد افسردگی با دُزهای مصرفی پایین می‌توانند به رفع مشکلات بی‌خوابی کمک کنند. هر چند که عموم مردم به‌خاطر این کاربرد داروهای افسردگی، به‌طور گسترده از آن استفاده می‌کنند، اما سازمان جهانی غذاوداروی آمریکا، قرص‌های ضدافسردگی را برای رفع بی‌خوابی مجاز اعلام نکرده است. اگر بی‌خوابی یکی از عوارض افسردگی و اضطراب باشد، مصرف قرص‌های افسردگی به رفع هر دو مشکل به‌طور هم‌زمان کمک خواهد کرد. مثال‌هایی از قرص‌های ضدافسردگی به شرح زیر است:

  • آمی‌تریپتیلین (Amitriptyline)؛
  • میرتازاپین یا رمرون (Mirtazapine)؛
  • تارزودون (Trazodone).

عوارض جانبی قرص های ضد افسردگی با خاصیت آرام‌بخشی چیست؟

قرص‌های ضدافسردگی با خواص آرام‌بخشی هم دارای عوارض جانبی هستند:

  • سرگیجه و مَنگی؛
  • سردرد؛
  • خواب‌آلودگی دائمی؛
  • خشکی دهان؛
  • حالت تهوع؛
  • ضربان قلب نامنظم؛
  • افزایش وزن؛
  • اختلال در حافظه و کارهای روزانه؛
  • یبوست.

نکات مراقبتی دربارهٔ مصرف قرص های خواب‌ چیست؟

مصرف انواع قرص خواب با نسخه و در مواردی قرص های خواب بدون نسخه، مانند قرص‌های ضدافسردگی می‌توانند موجب خطراتی برای افراد باردار، شیرده یا افراد مسن‌تر بشوند. افتادن از تخت و سقوط بر زمین در اثر مصرف قرص های خواب‌آور از جمله مشکلات رایجی است که برای افراد پیش می‌آید. برای ممانعت از بروز مشکلاتی از این دست، پزشکان معمولا برای افراد مسن، مقدار مصرف یا دُز کمتری تجویز می‌کنند.

بیماری های کلیوی، فشار خون پایین، کَژآهنگی یا آریتمی قلب، سابقهٔ تشنج و …، باعث ایجاد محدودیت در انتخاب‌ قرص های خواب‌آور می‌شوند. حتی ممکن است، داروهایی که پزشک تجویز می‌کند یا داروهای خواب‌آوری که برای کمک به رفع بی‌خوابی روانهٔ بازار می‌شوند نیز با داروهای مصرفی دیگر فرد، تداخل داشته باشند. بعضی از انواع قرص خواب هم با خود، اعتیاد و وابستگی به‌همراه می‌آورند؛ پس باید هنگام مصرف از دستورات پزشک تبعیت شود.

مصرف قرص خواب چگونه است؟

اگر تلاش‌هایتان برای رفع بی‌خوابی نتیجه‌ای به‌همراه نداشته است، استفاده از انواع قرص خواب با نسخه هم می‌تواند یک راه چاره باشد. فقط باید هنگام مصرف آنها به نکات زیر توجه کنید:

معاینهٔ پزشکی

قبل از مصرف قرص خواب، بهتر است برای معاینه‌ای کلی به پزشک مراجعه کنید. اغلب، پزشکان می‌توانند دلایل خاص دچار شدن به بی‌خوابی را تشخیص بدهند. درصورتی‌که بیش از چند هفته از مصرف قرص خواب‌تان می‌گذرد، دربارهٔ شیوهٔ اثربخشی دارو با پزشک مشورت کنید.

مطالعهٔ دستورالعمل مصرف قرص خواب

با مطالعهٔ شیوهٔ مصرف دارو باید از شیوه و زمان مصرف کاملا اطلاع پیدا کنید. عوارض جانبی مصرف هم معمولا در بروشور معرفی قرار می‌گیرد. در صورت وجود هرگونه ابهام باید از پزشک یا داروساز کمک بگیرید.

مصرف قرص فقط در هنگام رفتن به رختخواب

انواع قرص خواب روی هوشیاری اثر می‌گذارند. پس برای پرهیز از وقوع خطر، بهتر است بعد از پایان فعالیت‌های روزانه و در هنگام رفتن به رختخواب مصرف شوند.

مصرف قرص خواب در صورت داشتن زمان کافی برای خواب کامل

تنها در صورتی از قرص های خواب استفاده کنید که مطمئن هستید امکان خوابیدن کامل به‌مدت هفت تا هشت ساعت برایتان مقدور است. در غیر این‌ صورت بهتر است به سراغ مصرف قرص های خوابی بروید که برای خواب به‌مدت حداقل 4 ساعت تنظیم و تهیه شده‌اند. این قرص‌ها باعث بیدار شدن از خواب در شب می‌شوند.

توجه به عوارض جانبی

اگر در طول روز با مصرف قرص، حالت گیجی و خواب‌آلودگی دارید یا عوارض جانبی دیگری را در خود مشاهده می‌کنید، باید با پزشک دربارهٔ تغییر دُز مصرفی یا قطع آن مشورت کنید. شب قبل از فعالیت یا رویدادی مهم نباید از قرصی جدید استفاده کنید، زیرا نمی‌دانید که عوارض مصرف در روز بعد چگونه خواهد بود.

پرهیز از مصرف الکل

هیچ‌گاه نباید الکل و قرص های خواب را باهم مصرف کنید. عوارض مصرف هم‌زمان این دو ماده می‌تواند به‌شکل گیجی، سرگیجه و غش کردن ظاهر شود. ترکیب الکل با برخی داروهای خواب منجر به کندی تنفس و کُما می‌شود. ضمن اینکه الکل بی‌خوابی هم می‌آورد.

پیروی از نسخهٔ پزشک

برخی از انواع قرص خواب فقط برای مصرف در کوتاه‌مدت هستند. برای استفاده از قرص خواب با پزشک مشورت کنید و بیش از دُز تجویزشده، قرص مصرف نکنید. حتی اگر میزان دوز تجویزشده از سوی پزشک مؤثر واقع نمی‌شود، باز هم بدون اجازه او دست به افزایش میزان مصرف نزنید.

توجه به نکات لازم برای قطع مصرف

برای قطع مصرف انواع قرص خواب هم باید از دستورالعملی که روی جعبه نوشته شده یا پزشک به شما می‌گوید، کاملا پیروی کنید. برخی از انواع قرص خواب را باید به‌تدریج کنار گذاشت. یادتان باشد که چند روز بعد از ترک قرص‌ها ممکن است، بی‌خوابی موقتی به سراغ‌تان بیاید.

اگر مصرف قرص هم چاره‌ساز نباشد، باید از پزشک برای معرفی گزینه‌های دیگر کمک بگیرید.


بی‌خوابی و اختلال در خواب شبانه مشکلی بسیار آزار دهنده است که موجب می‌شود تا صبح فردا با کرختی و بی‌حوصلگی از خواب بیدار شوید و تمام طول روز را با خواب‌آلودگی طی نمایید. برای رفع این مشکل چه باید کرد؟ یکی از ساده‌ترین راهکارها مراجعه به پزشک و مصرف دارو است اما اگر ترجیح می‌دهید تا از راهکارها و درمان‌های خانگی برای بهبود مشکل خواب استفاده کنید، خواندن این مطلب را از دست ندهید. در این مقاله از مجله آنلاین مثبت سبز قویترین داروی گیاهی خواب آور را به شما همراهان همیشگی معرفی خواهیم کرد.

بی خوابی چه دلایلی دارد ؟

پیش از بررسی و معرفی قویترین داروی گیاهی خواب آور بهتر است ابتدا با عمده‌ترین دلایل بی‌خوابی آشنا شوید:

  • میان وعده‌های آخر شب: اگر نزدیک به زمان خواب خود از تنقلات استفاده کنید و یا ساعت شام خوردن شما خیلی دیر باشد، ممکن است دچار مشکلات معده شده و در طی شب چندین بار نیاز به دستشویی رفتن داشته باشید و در نتیجه نتوانید خوب بخوابید.
  • استرس و اضطراب: نگرانی بابت مسئله‌ای که برایتان اتفاق افتاده یا قرار است اتفاق بیفتد ممکن است موجب شود نتوانید خوب بخوابید یا در طول شب بارها از خواب برخیزید.
  • دمای هوا: اگر هوا خیلی گرم یا سرد باشد، لذت خواب آرام شبانه را از شما سلب خواهد کرد.
  • وجود نورهای مصنوعی: خوابیدن در معرض نورهای مصنوعی در خواب اختلال ایجاد می‌کند.
  • کافئین: نوشیدن قهوه، چای و نوشیدنی‌های انرژی‌زا قبل از خواب ممکن است باعث شود تا دیروقت بیدار بمانید.
  • به هم خوردن برنامه خواب: اگر تنظیم خواب شما به هم بخورد، ممکن است پس از آن نتوانید خوب بخوابید. بهتر است همیشه نسبت به برنامه خواب خود پایبند بوده و در زمان مشخصی به رختخواب بروید.
  • ورزش قبل از خواب: انجام تمرینات ورزشی پیش از خواب ضربان قلب را افزایش داده و به خواب رفتن را مشکل می‌کند. برای داشتن یک سبک زندگی سالم، ورزش را جزء برنامه صبحگاهی خود قرار دهید.
  • آپنه خواب: این مشکل یکی از اختلالات خواب بوده که با علائم تنفسی همراه است و با تنگی نفس به هنگام خواب موجب بیدار شدن فرد در طول شب می‌شود.

 

قویترین داروی گیاهی خواب آور

طب سنتی در ایران ریشه‌ای هزاران ساله دارد. از دیدگاه طب سنتی دلیل بی‌خوابی به خشکی مغز مرتبط است. هنگامی که مغز به مقدار کافی رطوبت نداشته باشد، بی‌خوابی حاصل می‌شود. در این حالت فرد به هنگام شب نمی‌تواند بخوابد و تازه نزدیک به صبح احساس خواب برای وی ایجاد می‌شود و یا اینکه شب‌هنگام چند ساعت کوتاه به خواب رفته و سپس بیدار شده و دیگر به خواب نمی‌رود. به منظور بهبود این مشکل می‌توان از داروهای گیاهی کمک گرفت. در اینجا فهرستی از قویترین داروی گیاهی خواب آور را به شما معرفی می‌کنیم:

سنبل الطیب

از سنبل الطیب می‌توان به عنوان قویترین داروی گیاهی خواب آور نام برد. این گیاه در صورتی که از نوع تازه آن استفاده شود، تاثیر بسیار خوبی در کیفیت خواب خواهد داشت. به منظور تهیه دمنوش سنبل الطیب، تکه‌های ریشه سنبل الطیب را در 2 لیوان آب جوش ریخته و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و بعد مورد مصرف قرار دهید. بهتر است هر شب 2 ساعت قبل از خواب این دمنوش را بنوشید.

گل گاو زبان

گل گاوزبان خاصیت آرامبخشی فوق‌العاده‌ای داشته و اگر دلیل بی‌خوابی به اضطراب و نگرانی مرتبط باشد به خوبی می‌توان با این گیاه مشکل را بهبود بخشید. جهت تهیه گل گاو زبان ۱۵ گرم از این گیاه را در یک قوری آب جوش ریخته و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سعی کنید یک عدد لیمو عمانی سوراخ شده را نیز درون قوری بیندازید زیرا گل گاو زبان گرم است و اگر در کنار آن از لیمو استفاده شود، متعادل خواهد شد.

بابونه

قویترین داروی گیاهی خواب آور بابونه نیز می‌تواند باشد. بابونه نیز به آرام کردن اعصاب کمک کرده و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. 5 گرم بابونه را در یک لیوان آب جوش ریخته و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. می‌توانید مقداری عسل نیز به دمنوش خود استفاده کنید تا طعم دلچسب‌تری پیدا کند. این دمنوش و به طور کلی همه دمنوش‌هایی را که به قصد بهبود خواب مصرف می‌کنید، بهتر است 2 ساعت پیش از خواب میل شوند.

 بابونه

عناب

عناب خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و با تقویت سیستم ایمنی در پیشگیری از بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی موثر است اما بهبود خواب نیز یکی از مزایای استفاده از عناب است. به منظور تهیه دمنوش عناب یک مشت عناب را در 2 یا 3 لیوان آب جوش ریخته چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و سپس میل نمایید.

بادرنجبویه

دمنوش بادرنجبویه خواص درمانی بسیاری دارد و با بهبود سلامت قلب و مغز تاثیر چشمگیری در مداوای بی‌خوابی می‌گذارد. یک قاشق غذاخوری برگ بادرنجبویه را در یک قوری آب جوش ریخته و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. بادرنجبویه برطرف کننده تنگی نفس نیز بوده و ممکن است به بهبود آپنه خواب نیز کمک کند.

گل بنفشه

برای درمان کم خوابی از گل بنفشه نیز می‌توان استفاده کرد. 2 قاشق غذاخوری گل خشک بنفشه را در یک قوری آب جوش ریخته و پس از دم کشیدن آن را بنوشید. همچنین می‌توانید جوشانده این گل را به صورت و شقیقه‌های خود بمالید. به خصوص افراد صفراوی مزاج می‌توانند برای بهبود خواب خود از این روش استفاده کنند.

بهار نارنج

خاصیت آرامش‌بخشی و خواب آور بودن بهار نارنج آنقدر مشهور است که احتمالا تاکنون زیاد شنیده‌اید. بهار نارنج بهترین و قویترین داروی گیاهی خواب آور می‌تواند باشد که به راحتی در دسترس بوده و می‌توان از آن بهره گرفت. بهار نارنج به مداوای افسردگی نیز کمک می‌کند. ۱۵ گرم بهار نارنج را در یک قوری آب جوش ریخته ۱۰ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و سپس نوش جان کنید.

 بهار نارنج

گل ساعتی

برای درمان بی خوابی و آرامش بخشیدن به خواب می‌توان از گیاه گل ساعتی استفاده کرد. این گیاه می‌تواند در بی‌خوابی‌هایی که ریشه عصبی دارند، بسیار موثر واقع شود. کافی است تا 1 قاشق مرباخوری گل ساعتی را با 2 فنجان آب جوش دم کرده و ساعتی پیش از خواب مصرف کنید تا نتایج بی‌نظیر آن را از نزدیک مشاهده نمایید.

زعفران

مصرف چای زعفرانی در درمان بی‌خوابی بسیار موثر است و اختلالات خواب را برطرف می‌کند. از زعفران هم به صورت دمنوش می‌توانید استفاده کنید و هم می‌توانید مقداری از آن را در شیر جوشانده و همراه با مقداری عسل میل بنوشید.

رازک

رازک برای مبارزه با اضطراب و بی‌قراری مفید بوده و به داشتن خوابی آرامبخش کمک می‌کند. یک قاشق چای خوری گیاه رازک را در یک لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد و سپس مصرف نمایید. رازک تقویت کننده معده است و مسکن اعصاب به شمار می‌آید.

اسطوخودوس

دمنوش اسطوخودوس یک تا دو ساعت قبل از خواب قویترین داروی گیاهی خواب آور می‌تواند باشد. یک قاشق چای‌خوری برگ خشک شده اسطوخودوس را درون یک فنجان آب جوش ریخته و پس از ۱۰ دقیقه که دم کشید آن را میل فرمایید. اسطوخودوس به کاهش استرس کمک کرده و در درمان مشکلات گوارشی از قبیل سوء هاضمه موثر است.

قویترین داروی گیاهی خواب آور موجود در داروخانه

یک راه سریع‌تر و ساده‌تر برای استفاده از گیاهان جهت بهبود خواب، استفاده از محصولات گیاهی موجود در داروخانه است که چند مورد از آنها را به شما معرفی می‌کنیم:

قرص ترانکی وال دینه

این محصول سرشار از عصاره‌های گیاهی بوده و با کاهش اضطراب و بی‌قراری و تاثیر آرامش‌بخش در سیستم عصبی انسان، کیفیت خواب را بالا می‌برد. سنبل الطیب، گل ساعتی، رازک و بابونه از گیاهان به کار رفته در این قرص هستند. این قرص از بیدار شدن‌های مکرر در طول شب جلوگیری کرده و با مصرف آن صبح روز بعد را با شادابی بیشتری آغاز خواهید کرد و می‌توان آن را قویترین داروی گیاهی خواب آور به شمار آورد.

خرید قرص ترانکی وال دینه

 ترانکی وال

قرص اسلیپ کر گلدن لایف

این فرآورده نیز گیاهی بوده و در آن از سنبل الطیب و گل ساعتی استفاده شده است. این قرص تنش‌های عصبی را از شما دور کرده و با کاهش اضطراب خوابی آرام را برایتان به ارمغان می‌آورد. 1 تا 2 ساعت قبل از خواب از این محصول استفاده کرده و خوابی دلپذیر را تجربه کنید.

خرید قرص اسلیپ کر گلدن لایف

 قوی ترین داروی گیاهی خواب آور

قرص روکش‎دار نوراگل گل دارو

سنبل الطیب و بادرنجبویه از موثرترین ترکیبات موجود در این قرص گیاهی هستند. این قرص اضطراب را از شما دور کرده و با تسکین اعصاب کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. روزانه 2 بار و هر بار 1 تا 2 قرص می‌توانید مصرف کنید تا به نتیجه مطلوب خود برسید.

خرید قرص نوراگل

 

قرص گل اسلیپ گل دارو

ترکیبی از موثرترین داروهای گیاهی خواب آور در این محصول موجود است که از جمله آنها می‌توان به سنبل الطیب، رازک، گل ساعتی، گل بابونه و ریشه ختمی اشاره کرد. این فرآورده نیز با دور کردن استرس خوابی آرام را به شما هدیه خواهد داد. مصرف یک عدد از این قرص ساعاتی قبل از خواب، به خواب رفتن را برای شما لذت‌بخش خواهد کرد.

 

قرص والی فلورنیاک

عصاره سنبل الطیب و گل ساعتی از ترکیبات موثر موجود در این قرص است که اثر آرامبخش و خواب آور دارند. 1 یا 2 قرص از این محصول را نیم ساعت قبل از خواب میل کنید تا نتایج شگفت آور آن را مشاهده نمایید.

خرید قرص والی فلور نیاک

 

قرص ایپیون ایران داروک

اختلالات خواب اگر منشا عصبی داشته باشد، این داروی گیاهی یکی از بهترین گزینه‌ها برای درمان آن است. گل راعی، گل ساعتی و سنبل الطیب از ترکیبات موجود در این فرآورده به شمار می‌آیند که در تنظیم خواب و بهبود آن نقش موثری دارند.

 

گفتار پایانی

در طب سنتی، گیاهان متعددی به عنوان قویترین داروی گیاهی خواب آور معرفی می‌شوند که از هر یک از آنها می‌توانید استفاده کرده و ببینید که کدامیک برای شما موثرتر از بقیه است. بسیاری از گیاهان و محصولاتی که در این مقاله معرفی شدند، خاصیت آرامش‌بخشی داشته و با آرام کردن اعصاب شما کیفیت خواب را بهبود می‌بخشند. داروها و قرص‌های خواب شیمیایی معمولا وابستگی ایجاد می‌کنند و پس از مدتی باید دوز مصرفی آنها را افزایش داد و جایگزین کردن آنها با داروهای گیاهی بسیار عاقلانه است.


بهترین گیاهان دارویی برای درمان بی خوابی

خواب مانند تنفس و خوردن در زندگی انسان ضروری است. بدون خواب مناسب، بدن به درستی عمل نمی کند. در هنگام خواب، بدن بی حرکت است و خاطرات را تثبیت می کند. در خواب اطلاعاتی که در طول روز جمع آوری شده است به حافظه بلند مدت منتقل می شود. همچنین، در طول خواب بدن ما رشد عضلانی، تولید هورمون ها، تعمیر بافت ، بازسازی و جوان شدن را انجام می دهد.

گاهی اوقات، خواب از ما فرار می کند و کل شب تا طلوع خورشید بیدار هستیم. کلینیک مایو بی خوابی را به این شکل تعریف می کند

“اختلال مداوم که می تواند خوابیدن، خواب ماندن، یا هر دو حالت را سخت کند.”

بسیاری از ما گاه و بی گاه در زندگی از نوعی از بی خوابی رنج برده ایم، برای میلیون ها آمریکایی، این کابوس چند شب پشت سر هم تکرار می شود. برآوردها نشان می دهد که بیش از ۷۰ میلیون آمریکایی از بی خوابی مزمن که شامل ۹۰ اختلالات مختلف خواب است، رنج می برند.

بی خوابی مزمن منجر به بیماری های مختلفی از جمله چاقی، اضطراب، افسردگی، فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی و … می شود. اگرچه بسیاری از مردم از قرص های مختلف برای خوابیدن استفاده می کنند، آنها فقط علت بی خوابی را می پوشانند و مشکلات بیشتری برای آن ها به وجود می آید.

خبر خوب این است که برخی از داروهای گیاهی بسیار موثر هستند و این درمان ها به تعادل بدن و آرامش کمک کرده و بدن اجازه می دهد بهبود یابد.

اگر به خاطر مشکلات مختلف و مشغول بودن ذهن و نگرانی و اضطراب نمی توانید بخوابید مصرف داروهای گیاهی زیر می تواند به آرامش کمک کرده و باعث استراحت راحت شود.


درمان گیاهی برای بی خوابی و راحت تر خوابیدن


والرین (Valeriana officinalis)

ریشه این گیاه گلدار چند ساله قد بلند خشک می شود و به عنوان آرام بخش استفاده می شود. با توجه به مطالعات متعدد، والرین، بومی اروپا و آسیا است و به کاهش زمان مورد نیاز برای به خواب رفتن کمک می کند. همچنین طول مدت و کیفیت خواب را افزایش می دهد.

در صورت خرید این گیاه به شکل کپسول، توصیه می شود هر چهار یک بار یا قبل از خواب مصرف شود. تاثیر این قرص حدود چهار ساعت می باشد. اگر در طول شب بیدار شوید باید قرص دیگری بخورید.

بیشتر افراد این مقدار دوز را موثر می دانند. سعی کنید این قرص را سه هفته مصرف کنید سپس آن را به داروی گیاهی دیگری تغییر دهید زیرا بدن شما به این قرص عادت می کند. پس از تغییر قرص، پس از دو هفته می توانید به قرص واریان برگردید و این قرص تاثیر قبلی خود را دارد.


گل ساعت (Passiflora incarnata)

قرص خواب آور گیاهی

علاوه بر این که این گل فوق العاده زیبا است به عنوان ابزاری مناسب برای آرام کردن ذهن و آرامش استفاده می شود. این گل نام خود را از پاپ V در ۱۶۰۵ گرفته است که گل را به عنوان نمادی از “مصائب مسیح” در نظر گرفته است.

این داروی گیاهی برای مدت زمان بسیار طولانی برای کاهش استرس های روانی استفاده می شده است. از لحاظ تاریخی این دارو برای خوابیدن و برطرف کننده استرس استفاده می شود.

ترکیب شیمیایی این گیاه چیزی کمتر از ماده ای شگفت انگیز نیست. مطالعات علمی نشان می دهد این گیاه خواص آرام بخشی دارد به خصوص زمانی که با سایر گیاهان ترکیب می شود.

این گیاه غنی از فلاون، آلکالوئیدها و coumarins می باشد. که خواص بازدارنده انتقال دهنده عصبی دارد و نقش مهمی در تنظیم تحریک پذیری و حجم عضلانی ایفا می کند.

این گیاه برای کودکان و افراد سالم خطری ندارد و میتوان آن را به شکل شربت مصرف نمود. بین ۳۰ و ۶۰ قطره قبل از خواب و یا هر زمان دیگری که نیاز به استراحت دارید، مناسب است.


شقایق کالیفرنیا (Eschscholzia californica)

شقایق کالیفرنیا گیاهی شادآور با شاخ و برگ-سرخس مانند و گل های درخشان زرد، نارنجی و قرمز است که در شرایط خشک رشد می کند. کاشفان اولیه اسپانیایی گیاه “کوپا دل اورا” را به خاطر “فنجان طلا” نامیدند. (به دلیل افسانه ای که در خصوص طلای موجود در گلبرگ نارنجی آن بود)

اگر چه گیاه با طلا پر نشده است، اما خشخاش کالیفرنیا منبع غذایی خوبی است که دارای خواص دارویی قوی می باشد. این گیاه از زمان های قدیم برای بیماریهایی مانند دندان درد، سردرد و زخم استفاده می شده است.

این گیاه برای خواص آرام بخشی اش استفاده می شود. این گیاه برای درمان بی خوابی ناشی از بی قراری و اضطراب (حتی برای کودکان) استفاده می شود.

۳۰ تا ۴۰ قطره از این گیاه در روز می تواند به آرامش و خواب راحت کمک کند.


داروهای گیاهی برای سحرخیزی


اگر شب به راحتی میخوابید اما صبح زود بیدار می شوید به بی خوابی صبحگاهی دچار شده اید. دلیل بی خوابی صبحگاهی افزایش هورمون کورتیزول (هورمون استرس) می باشد.

علاوه بر رژیم غذایی سالم و ورزش، داروهای گیاهی زیادی برای برطرف کردن بی خوابی وجود دارد.

Ashwagandha (Withania somnifera)

این گیاه یکی از قدرتمند ترین گیاهان در عمل آیورودا است که بومی هند می باشد و از زمان های قدیم برای بیماری های مختلف استفاده می شده است. این گیاه در خانواده گوجه فرنگی است و میوه ای کوچک، قرمز و کشمش مانند دارد. اگر چه برگ و میوه این گیاه دارای ارزش درمانی است، اما ریشه آن قوی ترین است.

این گیاه معمولا برای تقویت سیستم ایمنی بدن پس از بیماری استفاده می ش. تحقیقی در مجله پزشکی روانشناسی هند نشان می دهد این گیاه باعث کاهش استرس مزمن می شود که با کاهش سطح کورتیزول، بدون کاهش انرژی همراه است.

افرادی که از شاخ و برگ این گیاه مصرف می کنند احساس آرامش بیشتر و ذهنی آرام و با کاهش اضطراب و افسردگی ، و بی خوابی مواجه می شوند.

اکثر مردم ۳۰۰mg از این ماده را دو بار در روز به مدت زیاد مصرف می کنند.


پوست ماگنولیا (Magnolia officinalis)

پوست درخت ماگنولیا، در طب چینی استفاده می شود و به منظور کاهش سطح کورتیزول و افزایش آرامش بدن و ذهن مصرف می شود. نه تنها این ماده تاثیر مثبت در بهبود مدت و کیفیت خواب دارد بلکه به کاهش خطر ابتلا به چاقی و دیابت نوع دو نیز کمک می کند.

مطالعات ایتالیایی نشان میدهد پوست ماگنولیا باعث کاهش اضطراب می شود و هنگامی که عصاره پوست درخت با منیزیم ترکیب شد باعث بهبود خواب، خلق و خوی، کاهش اضطراب و افسردگی در زنان یائسه می شود.

بهتر است این گیاه را پیش از خواب بخورید. تنها با یک کپسول ۲۰۰ میلی گرم در هنگام نیاز شروع کنید.


گیاهان دارویی برای بی خوابی


اگر از بی خوابی رنج می برید و به سختی خوابتان می برد یا از خواب می پرید بهتر است چای های گیاهی زیر را مصرف کنید:

اسطوخودوس (Lavandula angustifolia, Lavandula officinalis)

lavender-essential-oil اسطوخودوس

اسطوخودوس درختچه های چوبی با عطر بسیار دلپذیر و گل های بنفش دوست داشتنی است. اگر چه این گیاه بومی مناطق کوهستانی دریای مدیترانه است، در حال حاضر در سراسر جهان از جمله ایالات متحده، استرالیا و جنوب اروپا نیز رشد کرده است.

یک فنجان چای اسطوخودوس گرم قبل از خواب راه بسیار خوبی برای افزایش آرامش و کاهش اضطراب، افسردگی، استرس و بی خوابی می باشد.

علاوه بر نوشیدن چای، سعی کنید بالش خود را به غبار اسطوخودوس آغشته کنید یا بالش خود را در حمام گرم با چند قطره از اسانس اسطوخودوس و نمک سولفات منیزیم فرو کنید.


بابونه آلمانی ( Matricaria recutita L )

بابونه آلمانی

چای این گل مانند گل افتاب گردان برای آرامش و تسکین استفاده می شود. این گل به صورت عصاره، کپسول و قرص استفاده می شود. بابونه به عنوان یک کرم موضعی نیز در کاهش التهاب، قرمزی و خارش پوست بدن و سر بسیار موثر است.


دیگر نکات طبیعی برای خواب راحت

علاوه بر این گیاهان آرامش دهنده، کارهایی می توانید انجام دهید تا شب ها راحت تر بخوابید:

  • هر شب در زمانی ثابت بخوابید و بیدار شوید
  • گیاهان آرامش بخش را در اتاق خواب رشد بدهید
  • در تاریکی کامل بخوابید
  • یک پنجره را برای هوای تازه باز نگه دارید
  • از یک لامپ نمک استفاده کنید – اطلاعات بیشتر در مورد لامپ در اینجا ذکر شده است.
  • استفاده از تختخواب ارگانیک
  • قبل از خواب حمام آب گرم بگیرید
  • مدیتیشن کنید
  • ورزش کنید (سعی کنید صبح زودتر ورزش کنید)
  • یک مجله از چیزهایی که دوست دارید نگه دارید
  • کاهش مصرف کافئین
  • رژیم غذایی کامل
  • کاهش مصرف قند

می توانید از گیاه شناس یا پزشک متخصص برای مصرف گیاهان دارویی مشاوره بگیرید. به خاطر داشته باشید که گیاهان فوق العاده قوی هستند و گیاهان دارویی به مقدار مناسب ضروری هستند.

رژیم گروهی راه حلی قطعی برای لاغری همیشگی

براساس تجارب ۳۰ ساله‌ی دکتر کرمانی رژیم گروهی بهترین راه‌حل برای حفظ انگیزه‌ی افراد طی رژیم و رسیدن به وزن دلخواه در زمانی کوتاه هست، بیش از ۹۰ درصد افرادی که با برنافیت زیرنظر دکتر کرمانی رژیم گروهی گرفتن به وزن دلخواهشون رسیدن

ثبت‌نام رژیم گروهی با تخفیف ویژه