عمومی

خواص شراب برای جوش صورت

زرشک

زرشک گیاهی است که ایرانیان از میوه آن در غذاها، به عنوان یک نوشیدنی و به شکل مربا و شربت استفاده می کنند. این دانه های ترش و خوشمزه خواص زیادی دارند و برای بدن نیز بسیار مفید هستند.

در این مطلب در مورد زرشک بحث می کنیم و فواید و خواص این گیاه محبوب را با هم بررسی می کنیم.

اسم گیاه زرشک

نام علمی این گیاه «Berberis vulgaris» است و در بین مردم به آن «زرشک» گفته می شود. به ریشه گیاه زرشک در ایران نیز «آئر خیس» می گویند.

توضیح درمورد گیاه زرشک

گیاه زرشک یک سرده از گونه زرشکیان است، به شکل درختچه می روید، روی ساقه هایش خار دارد و به طور میانگین ارتفاع آن 4 متر است. چوب ساقه این درخت قهوه ای یا زردرنگ است.

برگ های آن بیضی شکل بوده، لبه های آن‎ ها دندانه های اره ای است و گل های زردرنگ دارد. میوه زرشک قرمز رنگ، گوشتی، بیضی شکل و ترش مزه است. از ریشه، پوست ریشه و ساقه ، برگ گل و میوه این گیاه در طب سنتی استفاده می کنند.

فواید گیاه زرشک

گیاه زرشک خواص بی شماری دارد و می توان از آن در غذاها و نوشیدنی  ها یا به صورت مربا و رب استفاده کرد. در ادامه به فواید زرشک خواهیم پرداخت.

مبارزه با عفونت ها و التهاب ها

تحقیقات نشان داده است که زرشک دارای خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی است و با پیشگیری از متصل شدن باکتری به سلول های بدن انسان از بروز عفونت های قارچی و عفونت های باکتریایی جلوگیری می کند.

از زرشک برای درمان و بهبود علائم التهاب و عفونت ها استفاده می شود و همچنین در درمان عفونت مثانه، دستگاه گوارش و ادراری تاثیرگذار است.

نوشته های مشابه

  • سرکه سیب برای پوست و مو

    1401-04-22

  • خواص گوجه فرنگی: همه چیز درباره فوائد گوجه فرنگی

    1401-04-19

میوه زرشک در مقایسه با ریشه این گیاه در مقابله با عفونت های دستگاه ادراری تاثیر بیشتری دارد. زرشک در درمان گلودرد، گرفتگی بینی، درمان سینوزیت و بهتر شدن برونشیت و مشکلات شایع دستگاه تنفسی تاثیرگذار است. از این میوه برای درمان التهاب ها و عفونت های پوستی ناشی از قارچ کاندیدا آلبیکانس نیز استفاده می شود.

درمان مشکلات گوارشی

بربرین ماده ای است که در ترکیبات زرشک وجود دارد و با کمک به ماهیچه های صاف که دیواره های روده را می پوشانند به بهتر شدن گوارش غذا و کاهش دردها و بیماری های گوارشی کمک می کند.

زرشک به خاطر خاصیت منقبض کننده ای که دارد به نسبت آنتی بیوتیک ها مشکلات گوارشی را سریع تر حل می کند.

درمان اسهال با زرشک

براساس مطالعاتی که به تازگی روی زرشک انجام شده است، با استفاده از ماده بربرینی که در زرشک وجود دارد می توان با عفونت های باکتریایی، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها مبارزه کرد.

بربرین با تحریک تولید گلبول های سفیدی به نام ماکروفاژ (درشت خوارها) به درمان التهاب دستگاه گوارش و اسهال کمک می کند.

بهبود سوء هاضمه با زرشک

مصرف جوشانده یا آب زرشک باعث تسریع روند درمان سوء هاضمه می شود. برای بهبود بیماری این مشکل بهتر است تقریبا 15 تا 20 دقیقه پیش از صرف وعده غذایی از زرشک استفاده کنید.

پیشگیری و درمان دیابت با زرشک

مصرف زرشک در درمان قند خون تاثیرات چشم گیری داشته است و آن را به یک گزینه در دسترس و مناسب برای پیشگیری یا درمان دیابت تبدیل کرده است.

کمک به سلامت قلب و عروق با استفاده از زرشک

زرشک با کاهش کلسترول خون و سرم به حفظ سلامت عمومی قلب و عروق کمک می کند. خواص زرشک برای سلامت قلب ثابت شده است. کمک به کنترل فشار خون بالا، درمان بیماری شریان کرونری، تپش قلب و بیماری ماهیچه قلب از خواص دیگر میوه این گیاه جادویی است.

پاک سازی کبد و کیسه صفرا با زرشک

استفاده از زرشک باعث تقویت کبد می شود. کبد وظیفه تصفیه خون، تولید صفرا، سم زدایی، هضم چربی ها، تجزیه هورمون ها و ذخیره ویتامین ها و آهن را بر عهده دارد.

نقش اصلی کیسه صفرا ذخیره کردن صفرا است که توسط کبد ساخته می شود. صفرا همراه آنزیم های روده به بدن در هضم غذاهای چرب کمک می کند. پاک سازی کبد و کیسه صفرا از خواص قابل توجه زرشک است.

مضرات گیاه زرشک

  • اگر در مصرف زرشک زیاده روی کنید باعث نفخ در شکم می شود.
  • استفاده زیاد از زرشک و مشتقات آن (برگ و ساقه) برای زنان باردار مناسب نیست، چون رحم را تحریک می کند و امکان دارد باعث سقط جنین شود.
  • اگر به مدت طولانی و بسیار زیاد از زرشک استفاده کنید، سبب ناراحتی معده و روده ها خواهد شد و جذب کافی ویتامین B در بدن را مشکل می کند.
  • عصاره ای که از برگ ها و پوست زرشک گرفته می شود، اگر بدون محدودیت مصرف شود مسمومیت ایجاد می کند.
  • استفاده بیش از حد زرشک امکان دارد باعث بروز عوارضی مانند شوک، تهوع، استفراغ، کاهش فشارخون، کاهش ضربان قلب، خون دماغ و آسیب به کلیه شود.
  • بدون نظارت پزشک، عصاره گیاهی زرشک را به کودکان ندهید.
  • بهتر است در دوران بارداری و شیردهی مصرف عصاره گیاهی زرشک را قطع کنید.
  • استفاده از زرشک و فراورده های آن برای مصرف روزانه و به شکل بلندمدت ممکن است ایجاد مسمومیت کند و پیشنهاد می شود اگر قصد دارید هر روز از زرشک استفاده کنید، حتما از مشاوره آنلاین متخصص طب سنتی در پذیرش24 استفاده کنید.

طریقه مصرف گیاه زرشک

همان طور که می دانید در کنار بسیاری از غذاهای اصیل ایرانی  زرشک استفاده می شود و استفاده از مشتقات زرشک بین مردم ایران بسیار جا افتاده و رایج است.

جوشانده زرشک

تقریبا 15 گرم پوست ساقه، ریشه یا میوه زرشک را به یک لیتر آب اضافه کنید و منتظر بمانید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را قطع کنید و اجازه دهید این جوشانده ده دقیقه در دمای اتاق بماند.

در آخر تفاله های جوشانده را صاف کنید و برای شیرین کردن آن استفاده از عسل یا شکر رایج است. مقدار جوشانده ای که هر فرد مجاز است در روز مصرف کند، سه فنجان و در فاصله بین غذاها است .

شربت زرشک

نیم لیتر آب زرشک همراه با نیم لیتر آب سیب و نصف این مقدار آبلیمو  و 500 گرم شکر را با هم مخلوط کنید و حرارت دهید تا قوام آید.

با توجه به خواصی که زرشک دارد و جایگاه این گیاه در طب سنتی، اگر قصد دارید در رابطه با چگونگی استفاده از این گیاه اعجاب انگیز به شکل تخصصی و بر اساس مزاجتان مشاوره بگیرید، می توانید از کسانی که در این زمینه تخصص و تجربه دارند، یعنی پزشکان متخصص طب سنتی کمک بگیرید.

اگر برای مراجعه حضوری وقت ندارید به سادگی می توانید با کمک صدها پزشک حاذق طب سنتی که در موسسه پذیرش 24، برای مشاوره دادن به شما به شکل آنلاین، تلفنی و متنی آماده هستند، اطلاعات صحیحی درباره هر گیاه دارویی و روش حل صحیح مشکلاتتان دریافت کنید.

3.5/5

(15 نظر)

با نزدیک شدن به روزهای طلایی عید نوروز و دیدارهای دوستانه و فامیلی، اشتیاق مردم به داشتن ظاهری آراسته و مرتب بیشتر می شود. با توجه به اینکه مهمانی های عید می تواند تنها زمانی در سال باشد که برخی از فامیل ها را می بینیم و در تمام مدت همان تصویر از ما در ذهنشان می ماند، اهمیت آراستگی در عید بیشتر می شود. در این میان داشتن یک پوست خوب و صاف، به خصوص برای کسانی که صورتشان مستعد جوش است، یک دغدغه شده است. در ادامه تعدادی راهکار برای درمان هرچه سریع تر جوش صورت آورده ایم که شما تا قبل از شروع تعطیلات عید، از پوست زیبا و شفاف خود راضی باشید.

البته به یاد داشته باشید که از بین بردن فیزیکی جوش ها یا بهبود آن ها یک شبه امکان پذیر نیست. درمان جوش ها و آکنه به زمان نیاز دارد تا عمل کند. جوش های فردی ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد. مدت زمانی که طول می کشد تا یک لک از بین برود می تواند به بزرگی یا شدید بودن آن و نحوه برخورد فرد با آن بستگی داشته باشد. به عنوان مثال، برداشتن یا کندن جوش ممکن است زمان بهبودی را افزایش دهد. با این حال، مراقبت های خانگی می تواند تورم و درد را کاهش دهد و باعث می شود که جوش ها کمتر قابل توجه باشند. در این مقاله، نحوه درمان جوش ها در خانه برای کاهش سریع ظاهر آن ها و گزینه های طولانی مدت تر برای درمان آکنه بحث خواهیم کرد.

روش های خانگی رفع جوش

برای درمان یک جوش جدید در خانه، آکادمی پوست آمریکا (AAD) توصیه می کند:

  • پوست را به آرامی بشویید و با یک حوله تمیز خشک کنید.
  • تکه های یخ را در یک پارچه بپیچید و به مدت 5 تا 10 دقیقه روی جوش بمالید. 10 دقیقه استراحت کنید و سپس 5 تا 10 دقیقه دیگر یخ بزنید.
  • استفاده از درمان لکه ای که حاوی حداقل 2٪ بنزوئیل پراکسید باشد.

انجام این مراحل قبل از خواب ممکن است به این معنی باشد که جوش ها تا صبح بهتر به نظر می رسند.

هنگامی که جوش سرسفید تشکیل شد، فرد می تواند از کمپرس گرم نیز استفاده کند. برای انجام این:

  • یک دستمال تمیز را در آب داغ خیس کنید.
  • به مدت 10 تا 15 دقیقه روی جوش بمالید.
  • این کار را 3 تا 4 بار در روز تکرار کنید.

درمان سریع جوش با راهکارهای خانگی

1. اعمال گرما برای درمان جوش صورت در نوروز

گرما به افزایش گردش خون در یک ناحیه کمک می کند و گلبول های سفید و آنتی بادی های بیشتری را برای مبارزه با عفونت به آن ناحیه می آورد. قرار دادن حرارت روی جوش یکی از بهترین درمان های خانگی است که می توانید امتحان کنید.

کمپرس گرم را هر بار به مدت 20 دقیقه روی ناحیه مورد نظر قرار دهید. این کار را سه یا چهار بار در روز و هر روز انجام دهید تا زمانی که جوش از بین برود.

نوشته های مشابه

  • چگونه در نوروز چاق نشویم؟ کنترل وزن در عید نوروز

    1401-01-06

  • حساسیت به آجیل نوروزی در کودکان و بزرگسالان

    1400-12-22

2. روغن درخت چای برای درمان جوش صورت در نوروز

روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتری و ضد عفونی کننده قوی است. این خواص ممکن است به درمان عفونت باکتریایی که باعث جوش می شود کمک کند.

روغن درخت چای نباید مستقیما روی پوست مالیده شود، زیرا می تواند اثر سوزش داشته باشد. در عوض، پنج قطره روغن درخت چای را با یک قاشق چای خوری روغن نارگیل یا زیتون مخلوط کنید.

روغن درخت چای رقیق شده را روی یک سواب پنبه بریزید و آن را دو یا سه بار در روز روی جوش بمالید. این کار را هر روز انجام دهید تا جای جوش کاملا از بین برود.

3. پودر زردچوبه برای درمان جوش صورت در نوروز

پودر زردچوبه دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است. خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی زردچوبه ممکن است به بهبود جوش و خلاص شدن سریع از شر آن کمک کند.

می توانید پودر زردچوبه را مصرف کنید، از آن به صورت موضعی برای درمان جای جوش استفاده کنید یا هر دو.

برای خوردن آن، یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه را در آب یا شیر بجوشانید، سپس بگذارید خنک شود. مخلوط را سه بار در روز بنوشید.

برای استفاده موضعی، زردچوبه را با آب، زنجبیل یا هر دو مخلوط کنید تا خمیر درست شود. خمیر را حداقل دو بار در روز روی جوش قرار دهید.

4. نمک اپسوم برای درمان جوش صورت در عید

نمک اپسوم فقط یک درمان آرامش بخش نیست. ممکن است به درمان کورک نیز کمک کند. نمک ممکن است به خشک شدن چرک کمک کند و باعث تخلیه جوش شود.

نمک اپسوم را در آب گرم حل کرده و کمپرس را در آن خیس کنید. کمپرس را هر بار به مدت 20 دقیقه روی ناحیه قرار دهید. این کار را حداقل سه بار در روز انجام دهید تا زمانی که جوش از بین برود.

5. پماد آنتی بیوتیک بدون نسخه

با استفاده از پماد آنتی بیوتیک بدون نسخه، که بسیاری از آنها هم سریع و هم تسکین دهنده هستند

حداقل دو بار در روز پماد آنتی بیوتیک را روی جوش بمالید تا زمانی که جای جوش از بین برود.

6. روغن کرچک برای درمان جوش صورت در عید

روغن کرچک حاوی ترکیبی به نام اسید ریسینولئیک است که یک ضد التهاب طبیعی اما قوی است. این، همراه با خواص ضد باکتریایی قوی آن، روغن کرچک را به یک درمان طبیعی عالی برای درمان جوش تبدیل می کند.

حداقل سه بار در روز مقدار کمی روغن کرچک را مستقیما روی جوش بمالید تا زمانی که جوش از بین برود.

7. روغن چریش برای درمان جوش صورت در عید

روغن چریش دارای خواص ضد عفونی کننده، ضد باکتریایی و ضد میکروبی است که می تواند به درمان عفونت های پوستی از جمله جای جوش کمک کند. به یاس بنفش هندی نیز معروف است.

برای درمان جای جوش با روغن چریش، سه تا چهار بار در روز روغن را مستقیما روی جوش بمالید. قبل و بعد از استفاده حتما دست های خود را بشویید.

چرا آجیل باعث جوش می شود؟

به گفته برخی افراد آجیل باعث جوش زدن می شود، که در ادامه دو دلیل که ممکن است باعث این موضوع شوند را نام می بریم:

  1. مصرف بی رویه آجیل
  2. ممکن است فرد به آجیل حساسیت داشته باشد.

با ما همراه باشید که چند راه درمان جوش های ناشی از مصرف آجیل را توضیح دهیم.

چطور جوش های ناشی از مصرف آجیل را رفع کنیم؟

برای درمان جوش هایی که ناشی از مصرف آجیل هستند، می توانید به سراغ درمان هایی به کمک داروهای ضدجوش بروید. همچنین می توانید از مواد غذایی سالم و خوراکی های تازه استفاده کنید. بهتر است از مصرف سبزیجات و میوه های تازه به هیچ وجه غافل نشوید. این میوه ها شامل هندوانه، سیب و پرتقال می شود. به این نکته دقت داشته باشید که ممکن است میوه هایی مانند موز، هویج، خربزه و موارد مشابه باعث ایجاد حساسیت یا جوش شوند.

با توجه به علت هایی که برای جوش زدن به دلیل آجیل گفتیم، برای جلوگیری از آن بهتر است از مصرف بی رویه آن جلوگیری کنیم.

بادام هندی و جوش صورت

بادام هندی برای کمک به کاهش التهاب پوستی و درمان جای جوش بسیار موثر و مفید است. روی و سلنیوم که در ساختار بادام هندی وجود دارد به درمان جوش صورت کمک بسیاری می کند. همچنین مس و آهن موجود در ترکیبات آن به جوانسازی پوست کمک شایانی می کند.

کشمش و جوش صورت

کشمش یکی از مواد خوراکی است که قدرت سم زدایی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است. مصرف کشمش باعث دفع شدن سموم بدن می شود و می توان برای سم زدایی کبد و پوست از آن استفاده کرد؛ در نتیجه می توان گفت برای درمان جوش و آکنه گزینه مناسبی است.

برای درمان جوش به وسیله کشمش بهتر است صبح ناشتا چند عدد کشمش میل کنید. یا کشمش ها را با کمی آب روی شعله گاز بگذارید. بعد از مدتی کشمش ها را له کنید، آن را از صافی عبور دهید و مایعی که به دست آمده را قبل از صبحانه مصرف کنید.

بعد تخمه چی بخوریم جوش نزنیم؟

اگر جزو افرادی هستید که پوستتان مستعد جوش است، در مهمانی های سال نو از خوردن بیش از اندازه آجیل خودداری کنید. در صورت مصرف زیاد آجیل می توانید برای درمان از زنجبیل استفاده کنید. زنجبیل ماده غذایی است که 40 نوع آنتی اکسیدان دارد و کمک زیادی به حل مشکلات پوستی می کند.

برای استفاده از زنجبیل بهتر است از آن در رژیم غذایی خود مصرف کنید یا در صورت اطمینان از اینکه حساسیتی به آن ندارید، زنجبیل را به قطعات نازک تقسیم کنید و روی محل آکنه قرار دهید و 10 دقیقه بعد بردارید. در صورتی که مشاهده کردید پوستتان دچار التهاب شد، از این روش برای درمان استفاده نکنید.

چه چیزی نخوریم تا جوش نزنیم؟

نتایج مطالعاتی که انجام شده، نشان داد که رژیم غذایی تاثیر بسیار زیادی بر جوش صورت دارد. کسانی که از رژیم غذایی حاوی گوشت بدون چربی، سبزیجات و میوه ها استفاده کرده اند، بهبود خوبی در جوش های صورتشان مشاهده کرده اند. در ادامه چند موادغذایی که باعث جوش زدن صورت می شود آورده شده است:

  • شیر گاو
  • شکر
  • غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند: منظور از این مورد، مواد غذایی مانند برنج سفید، چوب شور، چیپس سیب زمینی، کلوچه و کیک است که بهتر است آن ها را با سبزیجات، غلات سبوس دار، سیب زمینی شیرین، انواع میوه های تازه و موارد مشابه جایگزین کنید.
  • تنقلات و موادغذایی بی ارزش
  • فست فودها
  • شکلات

چه عرقی بخوریم جوش نزنیم؟

از آنجا که جوش صورت یکی از بیشتری عواملی است که مردم برای درمان آن به متخصص پوست مراجعه می کنند، در این قسمت تعدادی از عرقیات گیاهی را برایتان آورده ایم که به جوش نزدن صورت کمک می کند. از جمله این عرقیات گیاهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عرق شاتره
  • عرق کاسنی
  • عرق بیدمشک
  • عرق یونجه
  • عرق آویشن
  • عرق اسطوخودوس
  • گلاب

برای درمان جوش صورت می توانید این عرقیات را میل کنید یا صورتتان را به وسیله آن بشویید. این عرقیات را هم می توان به صورت تک تک و هم با هم مخلوط کرده و میل کنید.

چه چیزی بخوریم تا جوش هایمان از بین برود؟

در این قسمت چند موادغذایی که خوردن آن ها به از بین رفتن آکنه های روی صورت کمک می کند اشاره می کنیم:

  • ماهی یا بذر کتان
  • چای سبز
  • آبمیوه های طبیعی
  • پروبیوتیک ها

ماسک ضد جوش برای نوجوانان

نوجوانان در سنی هستند که بسیار مستعد جوش زدن هستند و این موضوع یکی از دغدغه های اصلی آن ها در این سن است. در ادامه طرز تهیه چند ماسک ضدجوش که می توانید در خانه تهیه کنید آورده ایم:

ماسک توت فرنگی و ماست

این ماسک برای سنین نوجوانی بسیار گزینه مناسبی است. این ماسک پوست صورت به کاملا پاکسازی می کند و منافذ باز پوست را می بندد. همچنین این ماسک دارای خاصیت لایه برداری و مناسب کسانی است که می خواهند پوست روشن تری داشته باشند.

مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت این ماسک به صورت زیر است:

  • یک قاشق سوپ خوری پودر برنج
  • سه قاشق سوپ خوری ماست ساده
  • یک چهارم فنجان توت فرنگی له شده

این مواد را با هم ترکیب کرده و به مدت 20 دقیقه روی پوست تمیز بگذارید و سپس با آب سرد بشویید.

ماسک صورت جوش شیرین

مقدار کافی آب و جوش شیرین را ترکیب کنید و 20 دقیقه روی صورت قرار دهید و سپس صورتتان را بشویید.

ماسک موز و لیمو

مقداری موز با یک قاشق عسل ترکیب کنید و مقداری آب لیمو یا پرتقال تازه روی آن بریزید. سپس آن را به مدت 15 دقیقه روی صورت بگذارید تا ویتامین های شاداب کننده را به پوست بدهد و رطوبت رسانی عمیقی برای پوست داشته باشد.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر روشهای بیان شده برای رفع جوش و آکنه در صورت شما کافی نبود پیشنهاد میکنیم به دکتر جوش یا دکتر آکنه مراجعه کنید.

سایت خدمات مشاوره پذیرش 24 یکی از بهترین سایت ها است که به صورت تخصصی شما را در همه زمینه های پزشکی راهنمایی می کند. می توانید از مشاوران این سایت در رابطه با درمان جوش های صورت کمک بگیرید و در صورتی که نیاز به پزشک داشتید و درمان های خانگی راه حل مناسبی برای شما نباشد، پزشک آنلاین پوست می تواند به شما کمک کند.

4/5

(3 نظر)