پزشکی و سلامت

قرص خواب بعد از زدن واکسن

تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:علائم مشابه کروناخون دماغ یا گوش دردمشکل در بلعخون در مدفوعاختلال خوابدرد کمر، پا، دست یا زانوسردردمعده درد یا حالت تهوعزخم مداوم دهانیسرفۀ مزمناضطراب و استرس

هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!

تست کرونا در محل

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندام ها هم مشکل ایجاد می کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافتِ مشاوره

علت های مشاهدۀ خون در مدفوع می تواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر می کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

دردهای اسکلتی یکی از شایع ترین علائم ایرانی هاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سردرد علت های مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمون ها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافتِ مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مُشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

هرسال افراد زیادی با استفاده از واکسن آنفولانزا خود را در برابر بیماری آنفولانزا مقاوم می کنند. این واکسن که به صورت تزریق و یا اسپری بینی ارائه می شود، می تواند احتمال ابتلا به آنفولانزا را تا 60 درصد کاهش دهد. با درمانکده همراه باشید.

 

تیمروزال و آنفولانزا

معمولاً عوارض جانبی ناشی از بیماری آنفولانزا خفیف هستند. اگرچه در موارد نادر، احتمال شدیدتر شدن این علائم وجود دارد. بهتر است بدانید که قبل از تزریق آمپول آنفولانزا باید انتظار چه چیزی را داشته باشید. 

تیمروزال یک ماده نگهدارنده بر اساس جیوه است که از آن در واکسن آنفولانزا استفاده می شود. از این ماده برای جلوگیری از رشد باکتری ها و سایر میکروب ها استفاده می شود. 

طبق اظهارات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)،  استفاده از تیمروزال امن بوده و عوارض جانبی محدودی دارد. 

اگر نگران تیمروزال هستید می توانید از واکسن هایی استفاده کنید که حاوی این ماده نباشند. CDC اخیرا لیستی از واکسن های آنفولانزا تهیه کرده است که نشان می دهد این واکسن ها حاوی تیمروزال هستند یا خیر. 

آزمایش (خون، ادرار، مدفوع) خود را در محل انجام دهید
به صفحه رزرو آزمایش در منزل درمانکده بروید و آزمایش مد نظر خود را آنلاین رزرو کنید.
دریافت آزمایش در محل

بیشتر بدانید: انواع واکسن آنفولانزا

شایع ترین عوارض و پیامدها

معمولاً آنفولانزا عوارض جانبی خفیفی دارد. این عوارض در کودکان، بزرگسالان و نوزادان یکسان است. 

واکنش در محل تزریق

شایع ترین عارضه جانبی واکسن آنفولانزا در محل تزریق «قسمت بالایی بازو» مشاهده می شود. پس از تزریق واکسن، احتمال احساس درد، قرمزی، گرما و در برخی از موارد تورم وجود دارد. این اثرات کمتر از دو روز باقی می مانند. 

برای کاهش این اثرات می توانید قبل از تزریق واکسن قرص ایبوپروفن بخورید. 

سردرد و سایر دردها

احتمال دارد پس از تزریق واکسن احساس سردرد یا دردهای ماهیچه ای در بدن خود داشته باشید. این حالت نیز معمولاً در روز اول ایجاد شده و پس از چند روز از بین می رود. خوردن مُسکن ها می تواند به وضعیت شما کمک کند. 

اینکه خوردن ایبوپروفن و استامینوفین قبل از دریافت این واکسن خطری دارد یا نه، هنوز هم بحث برانگیز است. برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف این داروها می تواند بر روی عملکرد واکسن تاثیر بگذارد. تحقیقی که بر روی کودکان انجام شده نشان می دهد که خوردن استامینوفن یا ایبوپروفن واکنش بدن نسبت به واکسن آنفولانزا را کاهش نمی دهد. 

دریافت نوبت حضوری از بهترین متخصصان داخلی

دریافت نوبت

نتایج سایر تحقیقات متفاوت است. هنوز مشخص نشده که مصرف از این داروها چه ثاتیری بر روی عملکرد واکسن دارد و اینکه بهتر است آن ها را مصرف کرد یا نه.

بیشتر بدانید: علائم آنفولانزای جدید چگونه است؟

سرگیجه یا غش

احتمال دارد پس از تزریق واکسن آنفولانزا سرگیجه پیدا کرده یا غش کنید. این علائم تنها برای یک یا دو روز باقی می مانند. اگر با دریافت واکسن این احساسات برای شما ایجاد شد، حتماً قبل از دریافت واکسن، این وضعیت را با پزشک خود در جریان بگذارید. 

می توانید موارد زیر را نیز امتحان کنید: 

  • پس از واکسن زدن مدتی بنشینید.
  • قبل و بعد از دریافت واکسن اسنک بخورید. 

تب

تب 101 درجه فارنهایت (38 درجه سانتی گراد) یا کمتر یکی از عوارض واکسن آنفولانزا است. تب خفیف یکی از علائم این بیماری است. این علائم طی یک الی دو روز از بین می روند. 

بیشتر بدانید: آنفولانزا چیست؟

همان طور که در قسمت بالا نیز آورده شده است، نگرانی هایی در رابطه با مصرف استامینوفن و داروهای ضدالتهابی از جمله ایبوپروفن و ناپروکسن وجود دارد. مساله این است که داروهای نام برده می توانند واکنش بدن نسبت به واکسن را کاهش دهند. اگرچه این تحقیقات در این مرحله هنوز کامل نیستند. 

عوارض جانبی جدی

مشاهده عوارض جدی در واکسن آنفولانزا بسیار نادر است اما این موارد می توانند شامل موارد زیر باشند:

تب بالا

تب بالاتر از 101 درجه فارنهایت (38 درجه سانتی گراد) نرمال نیست. اگر تب دارید با پزشک خود تماس بگیرید. 

واکنش های آلرژیک شدید

واکسن آنفولانزا می تواند واکنش های آلرژیکی را در پی داشته باشد. واکنش های شدید آلرژیک معمولاً چند ساعت پس از دریافت واکسن مشاهده می شوند. این علائم عبارت اند از: 

  • کهیر 
  • تورم
  • مشکلات تنفسی 
  • ضربان قلب تند 
  • سرگیجه
  • ضعف

اگر هریک از علائم بالا را دارید، سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید. اگر این علائم جدی هستند با شماره 911 تماس گرفته یا به نزدیک ترین اورژانس مراجعه نمایید. 

مشاهده بیشتر : بهترین پزشک متخصص آلرژی

سندرم گیلن باره (GBS) 

در موارد بسیار نادر افرادی که واکسن آنفولانزا تزریق کرده  اند سندرم گیلن باره (GBS) را تجربه خواهند کرد. GBS یک بیماری عصبی است که در بدن ضعف ایجاد کرده و می تواند منجر به فلج شود. اگرچه هنوز مشخص نیست که واکسن آنفولانزا می تواند دلیل GBS باشد یا خیر. 

GBS معمولاً در افرادی مشاهده شده که در گذشته نیز به آن مبتلا بوده اند. در صورتی که به این بیماری مبتلا بوده اید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید. البته ابتلا به GBS در گذشته، همیشه بدان معنا نیست که شما نمی توانید واکسن آنفولانزا دریافت کنید. با پزشک خود صحبت کنید تا متوجه شوید استفاده از این واکسن برای شما بی خطر است یا نه. 

در صورت مشاهده علائم GBS سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید. 

فوری مشاوره بگیریدمشاورۀ فوریِ آنلاین را همین الان دریافت کنید.
رزرو مشاورۀ فوری

تصمیم گیری در رابطه با دریافت یا عدم دریافت واکسن آنفولانزا

معمولاً تزریق واکسن آنفولانزا هر 6 ماه یکبار توصیه می شود. هر فردی که درمعرض ابتلا به بیماری آنفولانزا باشد باید این واکسن را تزریق کند، این افراد عبارت اند از:

  • زنان باردار
  • افراد 65 ساله و مسنتر
  • افرادی که شرایط مزمنی دارند به علاوه افرادی که از آن ها مراقبت می کنند

استفاده از این واکسن برای افراد زیر توصیه نمی شود:

  • در گذشته به واکسن آنفولانزا واکنش آلرژیک نشان داده اند. 
  • به تخم مرغ آلرژی شدید دارند
  • در حال حاضر با میزان تب متوسطی بیمار هستند 

با پزشک خود صحبت کنید

واکسن آنفولانزا خطری نداشته، تاثیرات خوبی بر روی بیماری می گذارد و عوارض جانبی کمی دارد. با این حال اگر هنوز هم نگران هستید می توانید با پزشک و داروساز مشورت کنید. این افراد می توانند مشخص کنند که استفاده از واکسن برای شما مناسب است یا خیر. 

مشاهده بیشتر : فوق متخصص عفونی

سوالاتی که می توانید مطرح کنید عبارت اند از:

مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان داخلی

دریافت نوبت

سحن نهایی

درباره واکسن آنفولانزا مه عوارض ناشی از آن مردم زیادی را نگران کرده است خواندید. در همین راستا، برای آگاهی بیشتر درباره واکسن آنفولانزا یا تزریق آن زیر نظر پزشک، می توانید از سایت درمانکده به صورت آنلاین نوبت بگیرید و با پزشک در ارتباط باشید.

منبع: Healthline

[sibwp_form id=1]

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای ها 93

داروی واکسن کزاز Testanus Vaccines

واکسن کزاز Testanus Vaccines بدن را از عفونت باکتریایی کزاز محافظت می کند و از جمله واکسن های توصیه شده برای بزرگسالان و کودکان می باشد. کزاز باعث اسپاسم در عضلات می شود که بسیار دردناک می باشد و می تواند منجر به مرگ فرد شود. کزاز قابل انتقال بین اشخاص نمی باشد بلکه کزاز از طریق بریدگی یا زخم می تواند به وجود بیاید. آب، کود و غبار از جمله رایج ترین چیزهایی  هستند که حاوی باکتری کزاز می باشند. داروی واکسن کزاز باعث شده تا این بیماری قابل پیشگیری باشد.
افراد در هر سنی می توانند به کزاز مبتلا شوند اما این بیماری بخصوص در نوزادان تازه متولد شده و مادران آنها وقتی که مادران از واکسن ، توکسوئید کزاز محافظت نمی شوند ، شایع و جدی است.

کزاز که در دوران بارداری یا در طی 6 هفته از پایان بارداری اتفاق می افتد “کزاز مادر” نامیده می شود ، در حالی که کزاز در 28 روز اول زندگی رخ می دهد “کزاز نوزاد” نامیده می شود. در صورتی که باکتری کزاز وارد بدن شود از طریق خون بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و برای همین در صورت ابتلا، فرد با علائمی رو به رو می شود. علائم کزاز در اثر سم تولید شده توسط باکتری های کزاز ایجاد می شود که از جمله آن ها می توان به سردرد، بی قراری و تحریک پذیری، سفتی عضلات، تعریق، مشکل در بلعیدن به دلیل سفتی عضلات فک، تپش قلب و فشار خون اشاره کرد.
واکسن کزاز پادتن های ضد اگزوتوکسین را در بدن تولید می کند تا از پیشروی کزاز جلوگیری کند. در صورتی که تمامی مراحل واکسیناسیون را انجام داده باشید بدن شما به مدت 10 سال در مقابل این باکتری در امان خواهد ماند.

کزاز نوزادی معمولاً به دلیل عفونت های تنه ناف رخ می دهد. در صورت وجود شرایط بی هوازی ، اسپور جوانه می زند. این باکتری ها سموم بسیار قوی تولید می کنند که بیشتر آنها از طریق جریان خون و سیستم لنفاوی در بدن پخش می شوند.
سموم در چندین مکان در سیستم عصبی مرکزی از جمله صفحات انتهایی حرکتی محیطی ، نخاع و مغز و همچنین در سیستم عصبی سمپاتیک عمل می کنند. سم کزاز با تداخل در ترشح کننده های عصبی و جلوگیری از تکانه های بازدارنده ، باعث بروز تظاهرات بالینی معمول کزاز می شود. این امر منجر به انقباض و اسپاسم عضلانی بدون مخالفت می شود. ممکن است تشنج رخ دهد و سیستم عصبی خودمختار نیز تحت تأثیر قرار گیرد.

کزاز یک سندرم بالینی است بدون آزمایشات آزمایشگاهی تأییدی. علائم مشخص کزاز انقباضات دردناک عضلانی است ، در درجه اول عضلات ماساژ و گردن و در درجه دوم عضلات تنه. اولین علامت شایع کزاز در کودکان بزرگتر و بزرگسالان سفتی شکم است ، اگرچه سفتی گاهی اوقات محدود به منطقه آسیب است. اسپاسم های متداول رخ می دهند که اغلب توسط محرک های حسی ایجاد می شوند. ممکن است سابقه آسیب دیدگی یا درگاه آشکار ورود وجود نداشته باشد. پزشکان به ندرت ارگانیسم را از محل عفونت بازیابی می کنند.

اثرات جانبی داروی واکسن کزاز 

به خاطر داشته باشید در صورتی که باکتری کزاز وارد بدن شما شود مشکلات بسیاری را برایتان رقم میزند بنابراین پزشک این واکسن را برای شما تجویز کرده است زیرا او با توجه به شرایط پزشکی شما قضاوت کرده است که سود واکسن کزاز برای شما بیشتر از عوارض آن خواهد بود و بسیاری از افرادی که از این واکسن استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند.

  • از جمله عوارض جانبی واکسن کزاز می توان به درد، قرمزی و یا تورم در محلی که تزریق انجام شده اشاره کرد.
  • در برخی موارد ممکن است بعد از تزریق این واکسن فرد با علائمی همچون تب، خستگی، از دست دادن اشتها، سردرد یا بدن درد، درگیری در نوزادان و کودکان خردسال، حالت تهوع ، استفراغ یا اسهال رو به رو شود.

موارد احتیاط داروی واکسن کزاز 

  • اگر در سابقه پزشکی خود حساسیتی به داروهای توکسوئید دارید حتما به پزشک متخصص عفونی اطلاع دهید .
  • افرادی که سابقه بیماری اختلالات انعقادی، عفونت حاد یا کاهش تعداد پلاکت را دارند نباید از این دارو استفاده کنند.
  • افراد بسیاری وجود دارند که به آلومینیوم حساسیت دارند در صورتی که شما نیز جزء آن دسته از افراد هستید بهتر است از فرم مایع واکسن کزاز استفاده کنید تا دچار مشکلات و آسیب نشوید.
  • برای درمان بسیاری از بیمارها از پادزهر باید استفاده کرد، کزاز نیز از این قضیه مستثنی نیست و برای درمان آن باید از پادزهر کزاز استفاده شود.

انواع و برنامه های واکسن کزاز

برای افراد بزرگسالی که باکتری کزاز وارد بدنشان می شود، در قسمت عضله دلتوئید(شانه) تزریق را انجام می دهند اما در کودکان و نوزادان واکسن کزاز را به بازو یا ران تزریق می کنند. واکسنی که افراد دریافت می کنند به عواملی همچون سن و وضعیت اشخاص بستگی دارد. چهار نوع واکسن وجود دارد که شما را کزاز محافظت می کند و بسته به شرایط شما تزریق می شود که این چهار نوع شامل موارد زیر می باشد:

  • واکسنDTaP به نوزادان و کودکان خردسال تجویز می شود. این واکسن اشخاص را از دیفتری ، کزاز و سیاه سرفه (سرفه سیاه) محافظت می کند.
  • واکسن DT برای نوزادان و کودکان خردسال است که واکنش بدی نسبت به واکسن سیاه سرفه نشان داده. فقط از دیفتری و کزاز محافظت می کند.
  • واکسنTdap به کودکان بزرگتر و بزرگسالان داده می شود. از دیفتری ، کزاز محافظت می کند. و سیاه سرفه.
  • واکسنTd تقویت کننده برای کودکان بزرگتر و بزرگسالان است که فقط از دیفتری و کزاز محافظت می کند.

شما عزیزان می توانید هرسوالی که در باره این دارو داشتید، در قسمت نظرات از ما بپرسید. پزشکان ما به شما پاسخ خواهند داد.

4.2/5

(5 نظر)

نوشته های مشابه

  • چگونه از آلزایمر پیشگیری کنیم؟ 8 روش موثر پیشگیری از آزایمر

    1401-10-01

  • 8 درمان خانگی سوختگی با روغن که پوست شما را نجات می دهد

    1401-08-14